Menaxheri më i mirë i fjalëkalimeve 2020

Drejtuesit e fjalëkalimeve janë mjete thelbësore kur mbroni veten kundër krimit kibernetik. Këto aplikacione të thjeshta softuerësh funksionojnë duke ruajtur hyrjet tuaja në një bazë të dhënash të koduar, dhe më pas duke përdorur atë bazë të dhënash për të sinkronizuar fjalëkalimet tuaja nëpër pajisje. Menaxherët e fjalëkalimit janë themelorë në premisa, por kjo nuk do të thotë se nuk ka dallime midis tyre.


Në këtë udhëzues, ne po tërhiqemi nga përvoja jonë për të shqyrtuar më shumë se 20 menaxherë të fjalëkalimeve për të shpallur menaxherin më të mirë të fjalëkalimeve. Ne kemi 10 zgjedhë që qëndrojnë mbi pjesën tjetër, secila prej të cilave do t’i mbajë të sigurt fjalëkalimet. 

Ne do të flasim pak rreth pse na pëlqen secila mundësi, por nëse dikush ju intereson, ju rekomandojmë të lexoni rishikimin tonë të plotë. Për më tepër, ne do të përgjigjemi disa pyetjeve dhe shqetësimeve të zakonshme në lidhje me menaxherët e fjalëkalimeve në fund të këtij udhëzuesi. 

Më poshtë do të gjeni 10 kryesuesit tanë të menaxherëve me fjalëkalim. A doni të shikoni në listën e plotë? Ne ju kemi mbuluar menjëherë.

Menaxherët më të mirë të fjalëkalimeve për vitin 2020

 1. 1Password – Lehtë për t’u përdorur, e sigurt dhe e lirë
 2. Dashlane – I shtrenjtë, por i mbushur me karakteristika
 3. Bitwarden – Një alternative e lirë, me burim të hapur
 4. Zoho Vault – E përkryer për bizneset e vogla
 5. portier – Menaxhimi i fjalëkalimit, mesazhet e koduara dhe më shumë
 6. Roboform – Mbushur deri në buzë me cilësimet
 7. LastPass – Falas dhe i lehtë për t’u përdorur
 8. Fjalëkalimi ngjitës – Datë, por të ngarkuar me karakteristika
 9. OneLogin – Sigurimi i SSO dhe MPJ për ndërmarrjet
 10. NordPass – Një menaxher i thjeshtë, i lirë me fjalëkalim

1. Menaxheri më i mirë i Fjalëkalimit: 1 Fjalëkalim 

1Password-logo

Vitin e kaluar, ne kurorëzuam Dashlane-in si kampionin tonë, por që nga ajo kohë u tërhoq nga 1Password (lexoni krahasimin tonë Dashlane vs 1Password për më shumë në lidhje me këtë). 1Password bën gjithçka për një çmim të drejtë, duke ofruar një model unik të sigurisë me fjalëkalim dhe një mori karakteristikash për koston e arsyeshme prej 3 dollarë në muaj. 

Jashtë planit të saj personal, 1Password gjithashtu ofron një plan të shkëlqyeshëm familjar, i cili fitoi vendin e parë në menaxherin tonë më të mirë të fjalëkalimeve për udhëzuesit e familjeve. 

Në veçanti, plani i familjes qëndron për shkak të lehtësisë së jashtëzakonshme të përdorimit të 1Password. Ndërfaqja e përdoruesit dhe shtrirja e shfletuesit funksionojnë në të njëjtën kohë, duke ju lejuar të menaxhoni shpejt atë që ju nevojitet, qoftë përdorimi i një fjalëkalimi në një uebfaqe ose plotësimi i formularit të adresës tuaj.

Për menaxhimin themelor dhe të përparuar të fjalëkalimit, nuk bëhet shumë më mirë se 1Password. Megjithatë, ajo ka një pikë të dobët. Megjithëse të lira, 1Password nuk ofron një plan falas. Ne e kuptojmë rezervimin e fjalëkalimeve të pakufizuara për një opsion të paguar, por një version falas i kufizuar me hapësirë ​​ruajtjeje për 50 fjalëkalime ose kështu do të ishte mirë. 

Fatmirësisht, kjo është kompensuar nga prova e shkëlqyer e 1Password. Ju mund të filloni të përdorni 1Password falas me provën e tij 30-ditore. Ky nuk është një garanci 30-ditore për kthimin e parave, mbaj mend – 1Pasa ju ofron rimbursime vetëm në rrethana specifike – por më tepër një muaj shërbimi të plotë falas. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj dhe veçorive të tjera të 1Password në rishikimin tonë 1Password.

2. Kontrabandist: Dashlane

dashlane-logo

1Password mund të ketë dethroned Dashlane si menaxherin më të mirë të fjalëkalimeve për vitin 2020, por kjo nuk e bën Dashlane më pak mbresëlënëse. Dashlane është menaxher fjalëkalimi për dikë që i dëshiron të gjitha. Edhe pse është më e shtrenjtë se 1Password – dhe pjesa tjetër e tregut, për atë çështje – ajo vjen me produkte të mjaftueshme për të justifikuar çmimin. 

Nga ndërruesi i saj automatik i fjalëkalimeve në rrjetin virtual privat deri tek mbrojtja e tij për vjedhje të identitetit, Dashlane është shumë më tepër sesa thjesht një menaxher i fjalëkalimeve. Shtë një suitë e plotë e sigurisë kushtuar mbrojtjes së llogarive tuaja në internet, privatësisë dhe identitetit. Dashlane përfshin gjithçka në një pajtim të vetëm, përveç një antivirusi të sigurt. 

Kjo pajtim do të tendosë kartën tuaj të kreditit, megjithatë. Abonimi bazë i Dashlane shkon 60 dollarë në vit, ndërsa paketa gjithëpërfshirëse – e cila shton mbrojtje nga vjedhjet e identitetit, ndër të tjera – kushton dy herë më shumë. Hiri i kursimit është që Dashlane ofron një plan falas, megjithëse është i kufizuar në 50 fjalëkalime. 

Karakteristikat e Dashlane janë arsyeja kryesore për të paguar më shumë, por edhe menaxhimi kryesor i fjalëkalimit është i shkëlqyeshëm. Lehtë për t’u përdorur dhe rrjedhshëm nëpër shfletues të shumëfishtë, Dashlane integron pa probleme me zakonet tuaja të shfletimit. Mund të mësoni më shumë rreth përvojës sonë me të në rishikimin tonë të plotë të Dashlane.

3. Menaxheri më i mirë me fjalëkalim me burim të hapur: Bitwarden

bitwarden-logo

Përfundimi i tre vendeve tona është Bitwarden, menaxheri i parë dhe i vetëm plotësisht me fjalëkalim me burim të hapur në këtë listë. Edhe pse ka mundësi të tjera me burim të hapur – lexoni shqyrtimin tonë të KeePass për një – asnjëra prej tyre nuk shkon diku afër Bitwarden. Pavarësisht se është plotësisht i lirë për t’u përdorur, Bitwarden ndjehet si një produkt tregtar. 

Le të fillojmë me atë që merrni. Falas, Bitwarden përfshin ruajtjen për fjalëkalime të pakufizuara, sinkronizim me shumë pajisje dhe ndarje të kufizuar të fjalëkalimeve. Ekziston edhe një plan me pagesë, i cili fiton vetëm 10 dollarë në vit, dhe shton disa veçori shtesë. Përdoruesit e paguar marrin shpërndarje të pakufizuar të fjalëkalimeve, 1 GB ruajtje të skedarëve të koduar, opsione shtesë të vërtetimit me dy faktorë dhe shërbim parësor të klientit.

Shërbimi falas është parësor për kursin me mjete me burim të hapur, zakonisht sepse ju po sakrifikoni komoditetet e krijesave të produkteve me aspirata tregtare. Nuk është kështu me Bitwarden. Shockshtë tronditëse e lehtë për t’u përdorur, dhe nëse ekipi do të kërkonte disa dollarë në muaj për të, ne nuk do të linim sytë. 

Krahasuar me një menaxher të paguar fjalëkalimi, ndryshimi më i madh është se Bitwarden i mungojnë veçoritë (lexoni krahasimin tonë Bitwarden vs LastPass për ta parë atë në veprim). Megjithatë, për menaxhimin e fjalëkalimit themelor, Bitwarden është alternativa më e mirë. Mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë Bitwarden.

4. Menaxheri më i mirë i fjalëkalimeve për biznesin e vogël: Zoho Vault

Zoho-logo

Zoho Vault është humbja jonë e parë në botën e gjerë të menaxherëve me fjalëkalim të biznesit. Edhe pse Zoho ofron një version falas të Vault për përdorim personal, mjeti është përqendruar tërësisht në biznes. Ky fokus paguhet gjithashtu, me Vault duke fituar një renditje të lartë në menaxherin tonë më të mirë të fjalëkalimeve për udhëzuesin e biznesit të vogël. 

Sidoqoftë, bizneset e vogla janë në fokus. Shumica e programeve të përqendruara në biznes janë të shtrenjta, të përshtatshme me veçori që kanë nevojë vetëm për veshje të mëdha. Zoho i afrohet tregut ndryshe, duke ofruar nivele të shumta shërbimesh për të siguruar çdo buxhet. 

Planet shkojnë nga Standardi, i cili shkon më pak se 1 $ për përdorues, deri në Ndërmarrje, e cila shkon më shumë se 6 dollarë për përdorues. Sigurisht, tiparet ndryshojnë midis këtyre planeve, por për aq kohë sa nuk ju nevojiten gjëra të tilla si njoftime të vetme (SSO) dhe njoftime për ngjarjen me fjalëkalim, mund të merrni më pak. 

Vetëm se Zoho Vault është më i lirë se menaxherët e tjerë të fjalëkalimeve të biznesit nuk do të thotë se është më pak i mbështetur. Zoho ofron burime të shkëlqyera mbështetëse, me gjithçka nga udhëzuesit në bord për përdoruesit e rinj për të demonstruar demo të drejtuar. Ashtë një gjë e mirë që këto burime mbështetëse janë rreth, gjithashtu; Vault ka disa opsione mjaft të përparuara të administrimit të përdoruesve dhe politikave të fjalëkalimeve.

Sidoqoftë, për shkak të këtyre opsioneve të përparuara, Vault mund të shpejtohet shumë për përdoruesit personalë. Ne jemi të lumtur të shohim të gjitha cilësimet për bizneset, megjithëse do të rekomandonim kundër planit personal falas të Vault. Mund të mësoni më shumë rreth përvojës sonë me të në rishikimin tonë Zoho Vault.

5. Portier

portierit-logo

Pavarësisht se renditet në vendin e pestë, Keeper nuk është skllav i menaxherit të fjalëkalimeve. Vetë mjeti është i shkëlqyeshëm, me një ndërfaqe të dizajnuar mrekullisht dhe të lehtë për t’u përdorur, si dhe një mori karakteristikash unike. Thënë kështu, gjerësia e shërbimeve të mbajtësit bën që procesi i regjistrimit të ndjehet më pak i rrjedhshëm sesa opsionet tona të tjera. 

Kjo për shkak të shtesave të ndryshme të Keeper. Menaxheri bazë i fjalëkalimeve, Keeper, është thelbi i paketës tuaj të sigurisë, por ju mund ta ndërtoni atë me gjëra të tilla si KeeperChat dhe BreachWatch. Këto shtesa kushtojnë ekstra, dhe megjithëse çmimi bazë i Keeper është mjaft i ulët – rreth 2.50 dollarë në muaj – çmimi shpejt shtohet me të gjitha shtesat. 

Akoma, Keeper nuk i arrin kurrë çmimet e Dashlane. Jashtë shtesave të Keeper, KeeperChat është më i preferuari ynë. ’Shtë një aplikacion i mesazheve të koduara nga fundi në fund me karakteristika të mjaftueshme për ta bërë Facebook Messenger të duket si loja e fëmijëve. Përveç kriptimit brenda tranzitit, KeeperChat gjithashtu përfshin një galeri të mediave private, mesazhe të vetë-shkatërrimit në kohë dhe tërheqje të mesazheve.

BreachWatch është më pak mbresëlënëse, thjesht skanon web-in e errët për çdo regjistrim të kompromentuar që përputhet me informacionin tuaj (zgjedhjet tona për mbrojtjen më të mirë të vjedhjes së identitetit bëni një punë më të mirë). Megjithatë, paketa e plotë kushton më pak se 5 dollarë në muaj, e cila, në krahasim me opsionet si Dashlane, nuk është aq e keqe. Ju mund të mësoni se si të filloni në rishikimin tonë Keeper.

6. RoboForm

Roboform-logo

Në sipërfaqe, RoboForm nuk është një menaxher veçanërisht mbresëlënës i fjalëkalimeve, me një ndërfaqe disi të datuar dhe asgjë më shumë se siguri standarde. ’Shtë e lirë, megjithatë, dhe përshtatet me shumë cilësime që ju lejojnë të rregulloni përvojën tuaj të menaxhimit të fjalëkalimit. Edhe pse nuk është mjeti më i mirë për të gjithë, disa do ta shohin të domosdoshëm. 

Duke filluar me çmimin, RoboForm drejton 24 dollarë në vit, duke e bërë atë një nga menaxherët më të lirë të fjalëkalimeve përreth. Mund të kurseni edhe më shumë duke u pajtuar për më gjatë; RoboForm ofron një kohëzgjatje një, tre dhe pesë vjeçare. 

Për më tepër, RoboForm përfshin një plan falas, i cili paketon një grusht me ruajtje dhe mbështetje të pakufizuar të fjalëkalimeve për Android dhe iOS. Megjithatë, nuk përfshin sinkronizim të shumë pajisjeve. 

Fatmirësisht, përdoruesit e lirë kanë ende qasje në shumë opsione të RoboForm. Kjo përfshin menaxhimin vetëm lokal, nëse shqetësoheni për sinkronizimin në cloud, automatik plotësimin e aplikacioneve Windows dhe më shumë. Përdoruesit e lirë në thelb po përdorin RoboForm 7 pa sinkronizim të shumë pajisjeve, ndërsa përdoruesit e paguar kanë qasje në veçoritë e RoboForm 8. 

Ka versione të mira në versionin e fundit, më e rëndësishmja prej të cilave është ndarja e sigurt e fjalëkalimeve (gjithashtu mund të ndani dosje të tëra). Në përgjithësi, RoboForm është i dendur në opsionet e personalizimit, që, për disa, është i shkëlqyeshëm. Për të tjerët, megjithatë, do të dëshmojë shumë. Ju mund të zbuloni nëse është mjeti i duhur për ju duke lexuar rishikimin tonë të plotë për RoboForm.

7. Menaxheri më i mirë falas i fjalëkalimeve: LastPass

LastPass-logo

LastPass mund të jetë menaxheri më i popullarizuar i fjalëkalimeve atje, me më shumë se 16 milion abonentë, që nga dy vjet më parë. Shtë e lehtë për të parë pse, gjithashtu. LastPass është lehtësisht menaxheri më i mirë falas i fjalëkalimeve përreth, duke ofruar fjalëkalime të pakufizuara dhe sinkronizim të shumë pajisjeve pa shpenzuar asnjë monedhë. 

Plani falas është i kufizuar në disa mënyra – për shembull, ju mund të ndani vetëm hyrje me një përdorues tjetër të vetëm – por për pjesën më të madhe, është përvoja e plotë e LastPass. Si pasojë, abonimi Premium me 3 dollarë në muaj nuk ndihet shumë premium. Ajo shton veçori si një për shumë ndarje dhe mbështetje me përparësi, por ato karakteristika nuk justifikojnë koston shtesë. 

Megjithëse sinkronizimi me shumë pajisje është veçoria kryesore që e bën LastPass kaq mbresëlënëse në fundin e lirë të gjërave, nuk do t’i bënte 10-të tona më të mira nëse do të ishte e vështirë për t’u përdorur. Si një nga menaxherët më të njohur të fjalëkalimeve përreth, duhet të habisë se LastPass është i lehtë për t’u përdorur, nga shtrirja e shfletuesit të tij deri te UI e plotë. 

Për më tepër, LastPass bazohet ekskluzivisht në shfletuesin tuaj. Edhe pse kjo do të thotë që qasja jashtë linje nuk është e mundur, do të thotë gjithashtu se mund t’i shihni fjalëkalimet tuaja kudo. Edhe nëse jeni në një kompjuter që nuk është i juaji, mund të regjistroheni dhe të hyni në fjalëkalimet tuaja pa qenë e nevojshme të instaloni një aplikacion. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si funksionon LastPass në praktikë në rishikimin tonë të LastPass. 

8. Fjalëkalimi ngjitës

ngjitet-password-logo

Fjalëkalimi Sticky është një i preferuar këtu në Cloudward.net, dhe nëse nuk do të ishte për aplikimin e tij mjaft të vjetëruar, do të renditej në krye të listës sonë. Për sa kohë që ju mund të kaloni modelin, megjithatë, ju do të gjeni një menaxher të shkëlqyer fjalëkalimi. Fjalëkalimi Sticky ka siguri të shkëlqyeshme, shumë karakteristika dhe një çmim të ulët për tu ngritur. 

Ekziston një version falas, i cili përfshin ruajtje të pakufizuar dhe hyrje të plotë në shtesat e shfletuesit. Për më tepër, Sticky Password ofron një abonim të paguar për 30 dollarë në vit, i cili shton sinkronizimin e shumë pajisjeve dhe rezervimin e cloud, midis veçorive të tjera. Ky është i gjithë standardi për mjetet e tjera, por Fjalëkalimi Sticky shkon një hap më tej, duke ofruar qasje gjatë gjithë jetës në mjetin e tij për një tarifë të sheshtë prej 199 $. 

Një pajtim gjatë gjithë jetës nuk është i kufizuar në asnjë mënyrë – ndryshe nga opsioni “jetë” i PureVPN – dhe ofron të gjitha azhurnimet e ardhshme falas. Ju ka të ngjarë të duhet të prisni një kohë para se ndonjë prej këtyre azhurnimeve të lëvizë ndërfaqen e përdoruesit në një drejtim modern, megjithëse. Për vitet e fundit, Sticky Password ka mirëmbajtur të njëjtën aplikacion Windows që duket sikur u shqye direkt nga epoka Vista. 

Lehtësia e përdorimit nuk është problem – marrja rreth Fjalëkalimit Sticky është mjaft e thjeshtë – por ne presim më shumë kur opsionet si 1Password dhe Dashlane janë në tryezë. Prapëseprapë, Fjalëkalimi Sticky është një zgjedhje e fortë për ata që mund të shikojnë më tej ndjeshmërinë e datës. Ju mund të lexoni në lidhje me përvojën tonë me të në rishikimin tonë Fjalëkalimi Sticky. 

9. OneLogin

një-login-logo

OneLogin nuk është vetë menaxher i fjalëkalimeve, por më tepër një shërbim i vetëm për hyrje (SSO) dhe vërtetim shumë-faktor (MFA) për bizneset. Në vend që të shkruani fjalëkalime dhe t’i plotësoni ato automatikisht kur zbarkoni në një faqe në internet, OneLogin administron kredencialet për shërbimet e mbështetura dhe ju lejon të ndani ato letrat kredenciale midis stafit tuaj. 

Duket e ngjashme me menaxhimin e fjalëkalimit, dhe është, megjithëse nuk i përshtatet përkufizimit tonë për një “menaxher të fjalëkalimit”. Sidoqoftë, me këtë qasje të ndryshme, OneLogin është në gjendje të ofrojë një gamë më të madhe karakteristikash për administratorët. Ju mund të automatizoni proceset e përdoruesit, të zgjidhni kush ka qasje në atë (qoftë në një grup ose në nivelin e përdoruesit) dhe të shikoni regjistrat e përdorimit. 

OneLogin hyn në radhët e tij me MPJ-në, megjithëse. Për dallim nga vërtetimi standard me dy faktorë, MPJ përdor një sërë faktorësh për të përcaktuar nëse një përpjekje për hyrje është e ligjshme apo jo. Për OneLogin, kjo vjen në formën e vërtetimit të tij Vigilance AI dhe SmartFactor. Midis të dyve, OneLogin përdor gjëra të tilla si koha e ditës, adresa IP dhe rrjeti për të përcaktuar nëse një përpjekje për hyrje është e vërtetë. 

Këto mjete mësojnë bazuar në përdorimin e tyre nga biznesi juaj, si dhe rregullat tuaja personale të sigurisë, kështu që gjithmonë mund të rregulloni UA nëse bllokon shumë ose shumë pak. OneLogin mund të mos jetë për përdoruesit e veçantë, por është një mjet i shkëlqyeshëm për bizneset, veçanërisht për ata që duhet të menaxhojnë dhjetëra përdorues. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si të filloni në rishikimin tonë OneLogin.

10. NordPass

nordpass-logo

NordPass vjen nga Tefincom, e njëjta kompani prapa NordVPN dhe NordLocker të lëshuar së fundmi (lexoni rishikimin tonë të NordVPN dhe rishikimin e NordLocker). Nuk është i vetmi menaxher me fjalëkalim të kthyer në VPN, me TunnelBear pas tij me menaxherin e tij të fjalëkalimeve të RememBear. Megjithatë, është më e mira. 

Ky është një pretendim relativ, duke pasur parasysh që NordPass nuk arrin pranë lartësive të 1Password ose Dashlane, por është një mjet i fortë në vete. Kjo është kryesisht sepse është e lirë. NordPass shkon vetëm 2.49 dollarë në muaj, i cili del me rreth 30 dollarë në vit. Ekziston gjithashtu një plan falas që përfshin ruajtje të pakufizuar, megjithëse i mungon sinkronizimi me shumë pajisje. 

Issueështja më e madhe e NordPass është mungesa e karakteristikave. Aplikacioni lokal mbështet importin e fjalëkalimit dhe shtrirja e shfletuesit mund të sugjerojë një fjalëkalim të fortë me gjeneratorin e tij të fjalëkalimeve, por kjo nuk është e mjaftueshme, duke pasur parasysh peizazhin e menaxherit aktual të fjalëkalimit. 

Pavarësisht, NordPass është i sigurt dhe i lehtë për t’u përdorur, për tu nisur. Sigurisht që ka mundësi më të mira atje, veçanërisht nëse paguani. Sidoqoftë, nëse e shihni që NordPass bashkohet me ju, nuk ka asnjë arsye të mos e përdorni. Ju mund të lexoni në lidhje me përvojën tonë të plotë me të në rishikimin tonë të NordPass.

Zgjedhja e menaxherëve më të mirë të fjalëkalimit

Shtë shumë për t’u marrë parasysh kur zgjedh një menaxher fjalëkalimi, pavarësisht se mjetet vetë janë mjaft të thjeshta për tu kuptuar. Mbi të gjitha, sidoqoftë, është siguria. Kur të merret parasysh, asnjë sasi karakteristikash ose dizajni i zgjuar i UI nuk mund të kursejnë një mjet që nuk mund t’i mbajë hyrjet tuaja të sigurta. Këtu kemi filluar. 

Kur gjykojmë sigurinë, ne po kërkojmë dy gjëra: një model me njohuri zero dhe encryption të nivelit të lartë. Ne do të futemi në të parën në një seksion të mëvonshëm. Kjo e fundit vjen në formën e AES-256. Shtë gjithashtu e rëndësishme që menaxheri i fjalëkalimit të kodojë të dhënat tuaja ndërsa është në pushim, si dhe në tranzit. 

Fatmirësisht, lista e menaxherëve me fjalëkalim që i përmbahen praktikave të ngurta të sigurisë është e gjatë (shkoni shifrën, është një mjet i sigurisë në internet). Përtej kësaj, çmimi dhe karakteristikat janë të rëndësishme. Ne i bashkojmë të dy bashkë, sepse shpesh ekziston një shkëmbim midis tyre. Për shembull, Dashlane ka më shumë veçori se çdo menaxher tjetër i fjalëkalimeve. Alsoshtë gjithashtu më e kushtueshme se çdo menaxher tjetër i fjalëkalimeve.

dashlane-rishikim-password-shëndetësore

Kjo ngushton listën, por renditja jonë merr formë vetëm kur lehtësia e përdorimit vihet në pikëpyetje. Kur vlerësojmë një menaxher të fjalëkalimit, ne blejmë një pajtim dhe shkarkojmë aplikacionin, ashtu si dikush tjetër. Në atë mënyrë, ne mund të marrim një ide rreth asaj se si funksionon vetë aplikacioni, si dhe procesi i regjistrimit. 

Ekzistojnë edhe disa shqetësime të ndryshme, të tilla si mbështetja e platformës. Ne po kërkojmë mbështetje për Windows, macOS, Android, iOS dhe, nëse është e mundur, Linux. 

Farë është një menaxher fjalëkalimi?

Një menaxher i fjalëkalimeve është një mjet i dizajnuar për të mirë, për të menaxhuar fjalëkalimet tuaja. Me numrin dërrmues të llogarive në internet që shumica e njerëzve mbajnë, është e vështirë – nëse jo e pamundur – të përdorësh praktikat më të mira të sigurisë kur vendosni fjalëkalimin tuaj. Shumica e njerëzve përdorin të njëjtën fjalëkalim nëpër llogari, dhe ai fjalëkalim është zakonisht i dobët vetë. 

dashlane-rishikim-AutoFill

Qëllimi i një menaxheri të fjalëkalimeve është i dyfishtë: bëni përvojën tuaj të shfletimit më të lehtë dhe më të sigurt. Duke filluar nga ish, menaxherët e fjalëkalimeve mund të mbushin automatikisht hyrjet tuaja kur zbarkoni në një sit. Kjo do të thotë që nuk është e nevojshme të qëndroni të loguar në faqet e internetit më të përdorura dhe që shpejt të futni në faqet e internetit të përdorura më rrallë. 

Sidoqoftë, siguria është qëllimi kryesor i një menaxheri të fjalëkalimeve. Duke ruajtur hyrjet tuaja, një menaxher i fjalëkalimeve ju lejon të përdorni fjalëkalime të gjata, të krijuara në mënyrë të rastësishme në llogaritë tuaja. 

Meqenëse nuk do të mbani mend këto fjalëkalime, mund të përdorni një tjetër për secilën prej llogarive tuaja në internet. Kjo do të thotë që edhe nëse njëra prej llogarive tuaja është e hakuar, të tjerët tuaj janë akoma të sigurt.

Si funksionon një menaxher fjalëkalimi?

Edhe pse menaxherët specifikë të fjalëkalimeve ndryshojnë në mënyrën e funksionimit të tyre, parimi i përgjithshëm është i njëjtë. Një menaxher fjalëkalimi ruan hyrjet tuaja në një bazë të dhënash të koduar në cloud. Mënyra e vetme për të deshifruar këtë bazë të dhënash është me një fjalëkalim master, të cilin menaxheri i fjalëkalimeve zakonisht nuk e sheh as e ruan. 

LastPass-rishikim-Vault

Me bazën e të dhënave tuaj të shkyçur, menaxheri i fjalëkalimit është i lirë të drejtojë një komandë që automatikisht mbush hyrjet sa herë që zbulon fushën e duhur. Përveç automatikës së plotësimit, shumica e menaxherëve të fjalëkalimeve mund të kapin edhe hyrjet kur regjistroheni në një sit të ri dhe krijoni fjalëkalime të sigurta. 

Jashtë plotësimit të të dhënave dhe ofrimit të ruajtjes së koduar, menaxherët e fjalëkalimeve janë gjithashtu të dobishëm për sinkronizimin me shumë pajisje. Për shkak se baza e të dhënave të koduara ruhet në re, të gjitha pajisjet e tua mund të shkarkojnë dhe përdorin ato të dhëna, për aq kohë sa të futni fjalëkalimin tuaj master. 

Në praktikë, kjo do të thotë që ju do të keni akses në të gjitha hyrjet tuaja në të gjitha pajisjet tuaja dhe do të jeni në gjendje t’i futni ato pa më shumë se një klikim. 

Sa të sigurt janë menaxherët e fjalëkalimit?

Për shkak se shumica e menaxherëve me fjalëkalim janë të vendosur në cloud – lexoni rishikimin tonë të menaxherit të fjalëkalimit Steganos për atë që nuk është – siguria është një shqetësim kritik. Edhe pse kemi pyetje në lidhje me sigurinë e menaxherëve të caktuar të fjalëkalimeve, të gjitha opsionet e listuara më lart do t’i mbajnë hyrjet tuaja të sigurta.

LastPass-rishikim-sigurisë-sfidë

Kjo falë modelit me njohuri zero që përdorin menaxherët me fjalëkalim. Shkurt, ky model sigurie shpesh përdoret nga shërbimet me bazë cloud, si një formë e mbrojtjes së ofruesit. Ideja është që ofruesi i shërbimit nuk ka qasje në një pjesë kritike të informacionit të kërkuar për të zhbllokuar llogarinë tuaj, dhe për shkak të kësaj, nuk mund të shohë ndonjë nga të dhënat tuaja në një format të thjeshtë. 

Për menaxherët e fjalëkalimeve, kjo është fjalëkalimi juaj master. Në pothuajse të gjitha rastet, vetëm ju e dini fjalëkalimin tuaj master, që do të thotë shërbimi që përdorni nuk mund të deshifrojë fjalëkalimet tuaja. Si pasojë, kjo gjithashtu do të thotë që hakerat nuk mund të deshifrojnë fjalëkalimet tuaja në rast se shërbimi që jeni duke përdorur pëson një shkelje të të dhënave. 

Thënë thjesht, menaxheri i fjalëkalimit nuk ka mjetet për të deshifruar fjalëkalimet tuaja, dhe për shkak të kësaj, asnjë sulmues të mundshëm nuk do të ketë. Kombinuar me encryption të nivelit të lartë, një model me njohuri zero e bën të pamundur që çdo sulmues të komprometojë hyrjet tuaja. Pothuajse të gjithë menaxherët me reputacion të fjalëkalimeve janë të sigurta për t’u përdorur, dhe 10 kryesorët tanë janë me siguri të sigurt.

Sa e Sigurt është Menaxheri i Fjalëkalimit i Google? 

Nuk ka asgjë në mënyrën e dokumentacionit teknik që përshkruan arkitekturën e sigurisë së menaxherit të fjalëkalimeve të Google. Ne thjesht nuk e dimë nëse është e sigurt të përdoret në një nivel teknik, kështu që në vend që të përpiqemi ta dënojmë atë në atë front, ne do të ofrojmë disa arsye pse një opsion i palëve të treta mund të jetë më i sigurt. 

Shqetësimi për menaxherin e fjalëkalimit të Google zbret për faktin se është i lidhur me llogarinë tuaj të Google. Nëse dikush mund të ketë qasje në llogarinë tuaj Google, ai do të ketë akses në të gjithë fjalëkalimet tuaja. Edhe pse kjo është e vërtetë për çdo menaxher të fjalëkalimit, llogaria juaj e Google mund të jetë më e ndjeshme. 

Nëse jeni duke përdorur Google Chrome, llogaria juaj e Google regjistrohet automatikisht në Chrome, kështu që ju të mund të shihni faqerojtësit dhe historinë tuaj pa marrë parasysh se në cilën pajisje jeni. Kjo gjithashtu do të thotë që fjalëkalimet tuaja janë tashmë të hapura. Nëse dikush mund të hyjë në shfletuesin tuaj, ai mund të hyjë në fjalëkalimet tuaja. 

Menaxherët e fjalëkalimeve, nga ana tjetër, shpesh kanë veçori automatike të kohës që do t’ju bëjnë të largoheni nga llogaria juaj pas një ore apo më shumë. Në atë rast, një sulmues nuk do të jetë në gjendje të shohë fjalëkalimet tuaja, edhe nëse ata kanë qasje në shfletuesin tuaj. 

Jashtë sigurisë, ka disa mangësi të tjera të menaxherit të fjalëkalimit të Google. Ajo funksionon vetëm me Chrome, kështu që automatizimi i vendndodhjes nuk është i mundur dhe përdorimi i ndër-shfletuesit nuk është në pyetje. Për më tepër, mund të ruani vetëm fjalëkalime, karta krediti dhe adresa në Chrome. Shënime të sigurta dhe të ngjashme janë veçori për menaxherët e fjalëkalimeve të palëve të treta. 

Cili është menaxheri më i lehtë për t’u përdorur me fjalëkalim? 

1Password-shqyrtim-vaults

1Password është menaxheri më i lehtë për t’u përdorur. Edhe pse opsionet si LastPass dhe Dashlane japin 1Password një fitim për paratë e saj, ne nuk kemi testuar një mjet më të rrjedhshëm se shërbimi ynë i rangut më të lartë. Kjo për faktin se 1Password merr një qasje pak më ndryshe, dhe megjithëse mund të mos duket shumë, ajo bën një botë ndryshimesh. 

Dallimi kryesor është se 1Password mbështet një numër të pakufizuar vaults. Shumica e menaxherëve të fjalëkalimeve, përfshirë 1Password, kanë një formë të organizimit, por asnjëri prej tyre nuk ju lejon të organizoni regjistrimet tuaja në hale të veçanta. 

Kjo, së bashku me mbështetjen për shënimet me porosi dhe shtesat e shkëlqyera të shfletuesit, e bën 1Password menaxherin më të lehtë për fjalëkalim.

Cili është menaxheri më i sigurt i fjalëkalimit?

dashlane-rishikim-identitetin-pult

Megjithëse 1Password është më se i aftë për të mbajtur të sigurt hyrjet tuaja, ne do t’i japim një nyje Dashlane kur bëhet fjalë për mbajtjen e fjalëkalimeve tuaja të sigurta. Gjithçka është e mbyllur pas fjalëkalimit tuaj master, natyrisht, por ka shumë teknologji interesante që po shkojnë prapa skenave me Dashlane. 

Kur shtoni një pajisje në llogarinë tuaj, Dashlane do të krijojë një çelës të pajisjes. Kjo, së bashku me fjalëkalimin tuaj master, kërkohet për të zhbllokuar kasafortën tuaj. Theelësi krijohet duke përdorur karakteristikat harduerike dhe softuerëve të makinës suaj, së bashku me 38 karaktere të rastit, duke e bërë atë unik për pajisjen specifike që po përdorni. 

Ky model është i vendosur në mënyrë që Dashlane të mund të kryejë derivim të dy sekreteve kryesore. Për të zhbllokuar llogarinë tuaj, shumica e mjeteve rrjedhin një çelës nga fjalëkalimi juaj master dhe e përdorin atë për t’ju vërtetuar. Sidoqoftë, me Dashlane, një çelës rrjedh nga çelësi i pajisjes tuaj dhe fjalëkalimi juaj master, i cili është në thelb më i sigurt. 

1Password ka një model me dy çelësa sekrete, megjithëse Dashlane përdor një funksion më modern të derivimit të çelësave. Keyelësi juaj gjenerohet duke përdorur Argon2d dhe një kripë 32-bajtësh, që është më e mira tani.

Mendimet përfundimtare

Me kaq shumë mundësi në dispozicion, mund të jetë e vështirë të zgjedhësh një mjet për menaxhimin e fjalëkalimit, i cili jo vetëm që do t’i mbajë të sigurt hyrjet e tua, por edhe do ta bëjë përvojën tënde të shfletimit më të këndshme. Për ne, shërbimi kryesor është padyshim 1Password, megjithëse ka një konkurrencë të ashpër në formën e Bitwarden dhe Dashlane.  

1Password është më i ekuilibruari nga të tre, me një çmim të arsyeshëm çmimesh dhe një listë bujare të veçorive. Bitwarden ka më pak karakteristika, megjithëse është falas ose nëse paguani shumë i lirë, ndërsa Dashlane ka më shumë karakteristika por kërkon një tarifë më të lartë. 

Fatmirësisht, mund t’i provoni të tre. 1Password ofron një provë 30-ditore falas, Bitwarden është plotësisht i lirë dhe Dashlane ka një plan falas të kufizuar në 50 hyrje. 

A jeni dakord që 1Password është alternativa më e mirë? A do të ndryshonit ndonjë gjë në lidhje me renditjen tonë? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Logo 1Prançe

Rishikimi 1 fjalësh

Fillon nga 299 dollarë në muaj
Të gjitha planet

Vizitoni fjalen 1

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map