Rishikimi HideMyAss – Përditësuar 2020

Rishikimi HideMyAss

Shërbimi me rrjetin më të madh në treg, HideMyAss ka një ndërfaqe të shkëlqyeshme dhe çmime të mirë. Sidoqoftë, siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të plotë të HMA, nuk e bën atë punë të shkëlqyeshme për të fshehur gomarin tuaj pasi mban regjistrat.


mirë-VPN-Shqyrtime

HideMyAss ka shmangur listën tonë më të mirë VPN për një kohë, duke shfaqur probleme në çmimet, përdorshmërinë dhe privatësinë. Edhe pse disa prej këtyre problemeve janë akoma të pranishme, tani është më afër se më shumë se kurrë më parë. Ndërfaqja e rindërtuar thekson aksesueshmërinë, një veprim që e bën më të mahnitshme nga një listë e gjatë e veçorive.

Në këtë përmbledhje të HideMyAss, ne do të hedhim një vështrim në versionin e pestë të krijuar rishtazi, duke folur për tiparet e reja që ai sjell si dhe për hartimin e përgjithshëm të ndërfaqes së azhurnuar. Gjatë rrugës, ne do të kontrollojmë gjithashtu sigurinë, privatësinë, performancën e transmetimit, shpejtësinë dhe vendndodhjet e serverit, të gjitha përpara se të japim verdiktin tonë. 

Shërbimi është përmirësuar shumë, por edhe atëherë, është një shitje e vështirë me çmimin e saj të kërkuar. Privatësia nuk është ende padia e fortë e HMA, përkundër faktit se politika e privatësisë është më e lehtë për tu tretur se më parë. Po kështu, çmimi është i lartë, pavarësisht nga fakti që ju merrni një zbritje bujare kur regjistroheni.

hidemyass-Slider1

hidemyass-slider2

hidemyass-slider3

hidemyass-slider4

hidemyass-slider5

i mëparshëm

tjetër

Rishikimi i videos HideMyAss

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për HideMyAss

Features

HideMyAss ka një listë të gjatë të tipareve, duke mbuluar të gjitha bazat që na pëlqen të shohim. Kjo fillon me një ndërrues të vrasjes, i cili do të shkurtojë lidhjen tuaj në internet nëse dilni ndonjëherë nga serveri i largët. Edhe pse funksionon si parazgjedhje në të gjithë lidhjen tuaj, ju gjithashtu mund ta vendosni atë në bazë të një programi nga-aplikacioni. 

Kjo veçori, e përmendur zakonisht si “vrasje e aplikacioneve”, është mjaft e pazakontë, edhe pse shumë e dobishme. Me të, ju mund të siguroni, për shembull, që klienti juaj përrua të mos rrjedhë informacione personale pa ndërprerë seancën tuaj të shfletimit në internet. 

Ngjashëm me vrasjen e aplikacioneve është tunelimi i ndarë, të cilin HideMyAss gjithashtu përfshin. Kjo veçori është gjithashtu e rrallë – lexoni rishikimin tonë PureVPN për një shembull të tij – duke ju lejuar të dërgoni disa trafik përmes tunelit VPN ndërsa trafiku tjetër mbetet në lidhjen tuaj të pambrojtur. Especiallyshtë veçanërisht e dobishme për kopje rezervë në internet, kur ju doni sasinë e plotë të gjerësisë së bandës në dispozicion (lexoni rishikimin tonë të Backblaze nëse jeni në treg për këtë). 

Karakteristika të tjera përfshijnë mbrojtjen e rrjedhjes DNS, WebRTC dhe IP, si dhe ndryshimin e IP. Kjo veçori randomizon adresën tuaj IP pas një periudhe kohe të caktuar, nga 10 minuta në një herë në ditë. Duke vepruar kështu, çdo gjurmues në internet që mund të keni mbledhur duke përdorur të njëjtën IP do të braktiset pasi të ndryshojë. 

Ndërsa do të futemi në seksionin “lokacionet e serverëve” më poshtë, HideMyAss është në një ligë të vetën kur bëhet fjalë për lokacionet. Megjithatë, serverat e shumtë janë të thjeshtë për tu zgjedhur. Përveç ofrimit të serverëve P2P dhe streaming, HMA gjithashtu ka një provë të shpejtësisë të integruar në aplikacion, kështu që shihni se cili server është më i miri për ju. 

hidemyass-rishikim-speed-test

Edhe pse thelbësore janë llogaritur, HideMyAss mungon në disa fusha. Ne kemi parë bllokues të reklamave dhe mbrojtje nga malware nga VPN të tjerë – lexoni rishikimin tonë në Windscribe për një shembull – të cilin HMA për fat të keq nuk e përfshin. Nuk është një ndërprerje e marrëveshjeve, por prapë diçka për të marrë në konsideratë.

Proxy HideMyAss Falas

HideMyAss gjithashtu ka një proxy falas në dispozicion që mund ta përdorni në shfletuesin tuaj. ’Shtë i kufizuar në një skedë – ju shkruani URL-në në të cilën dëshironi të shkoni – por prapë është proxy më e mirë falas atje. Edhe kështu, ne do ju rekomandojmë të mos përdorni atë. Në teori, proxies kryejnë një funksion të ngjashëm me VPN, por në praktikë, ju mbeteni të pasigurt. 

Ju lexoni më shumë për këtë në udhëzimin tonë VPN vs proxy vs Tor, por me pak fjalë, një prokurë nuk e kripton lidhjen tuaj si një VPN. Në shumicën e rasteve, proxies janë, një proxy, duke kaluar çdo kodim që mund të keni tashmë në lidhjen tuaj. Megjithëse do të zëvendësojë adresën tuaj IP, nuk jeni më i sigurt se sa të kërkoni në një lidhje standarde.

Përmbledhje e Tipareve të HideMyAss

Logo HideMyAsswww.hidemyass.com

Fillon nga 429 $ çdo muaj Plane

i përgjithshëm

Menyra pagese
PayPal, kartë krediti

Pranon cryptocurrency

Lidhje të njëkohshme
5

Mbështet tunelizimin e ndarë

Bandwidth i pakufizuar

Provë falas në dispozicion

Periudha e rimbursimit
30 dite

Shuma e serverit në të gjithë botën
1.000+ në 290 vende

OS-të e desktopit
Windows, MacOS, Linux

OS-të e lëvizshme
Android, iOS

Zgjatjet e shfletuesit

Mund të instalohet në ruterë

streaming

Mund të hyni në Netflix SHBA

Mund të hyni në iPlayer në BBC

Mund të hyni në Hulu

Mund të hyni në Amazon Prime Video

siguri

Llojet e shifrimit
256-AES

Protokollet VPN në dispozicion
OpenVPN, PPTP, L2TP

Aktivizohet në fillimin e pajisjes

Lejon përrua

Politika e mos-prerjeve

Kaloi testin e rrjedhjes DNS

Killswitch në dispozicion

Malware / bllokues i reklamave të përfshira

mbështetje

Biseda live
24/7

Mbështetje me email
24/7

Mbështetje telefonike

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

Çmimeve

HideMyAss ka çmime të aksioneve, dhe megjithëse nuk është në thelb një gjë e keqe, mungesa e një abonimi mujor për abonim. Do të duhet të bëni të paktën $ 80 kur të regjistroheni dhe madje edhe më shumë pas rinovimit, duke e bërë çmimin e HideMyAss më shumë në përputhje me një shërbim si Astrill për një afat të gjatë (lexoni rishikimin tonë të Astrill).

Për dallim nga shërbimet që vendosin një çmim bazë mujor, siç është ExpressVPN – siç mund ta shihni në rishikimin tonë ExpressVPN – HideMyAss fillon në një vit. Prishja e normës së rinovimit për muaj, HideMyAss tarifon 11,99 $ në muaj. Sidoqoftë, kjo çmim nuk ndryshon bazuar në kohëzgjatjen që blini. 

Ju do të kurseni para në afatin fillestar, pasi HideMyAss ofron një zbritje prej 42, 50- dhe 64-përqind për planet e tij 12, 24 dhe 36 muaj respektivisht. Sidoqoftë, kur të vijë koha për të rinovuar, ju do të paguani 11,99 $ në muaj për çdo kohëzgjatje që ju zgjidhni. 

Kjo rrit çmimin e rinovimit të një abonimi tre-vjeçar në 431.64 dollarë, pavarësisht se kushton vetëm 154.39 dollarë pas arkëtimit me zbritjen fillestare prej 64 përqind. 

HideMyAss nuk është vetëm për të ofruar zbritje në abonimet shumë-vjeçare, siç mund të lexoni në rishikimin tonë të NordVPN. Sidoqoftë, ndryshe nga NordVPN, HideMyAss ngre çmimin pas rinovimit. NordVPN, nga ana tjetër, vazhdon të tarifojë gjithçka që keni paguar kur të regjistroheni. 

Mungesa e një plani mujor ka kuptim, pra, në dritën e çmimeve disi mashtruese të HideMyAss. Easyshtë e thjeshtë të përfshihesh në një plan tre vjeçar – ai ofron vlerën më të madhe, në fund të fundit – vetëm për tu ngarkuar më shumë se 400 dollarë kur koha juaj është e gjatë. HideMyAss gjithashtu thotë se do të ngarkojë çfarëdo që të jetë niveli i rinovimit në kohën e rinovimit, i cili, pas tre vjetësh, ka të ngjarë të jetë më i lartë.

HideMyAss Gjykimi Falas

Fatmirësisht, HideMyAss ofron një provë shtatë-ditore falas, dhe jo në të njëjtën mënyrë si TorGuard (lexoni rishikimin tonë TorGuard për më shumë në lidhje me këtë). Thënë kështu, gjykimi falas është vështirë të gjesh. Ne gjetëm një lidhje në faqen “për ne”, por prova falas nuk përmendet ndryshe. Ashtu si shumica e provave, HideMyAss do të fillojë t’ju faturojë automatikisht pasi të ketë mbaruar.  

Nëse ju mungon gjykimi falas – do t’ju faleni për këtë – HideMyAss ka një garanci 30-ditore për kthimin e parave. Megjithëse është standardi për shumicën e VPN-ve, do të kishte kuptim të ofroni një dritare të rimbursimit më të gjatë, duke parë që jeni detyruar të bëni të paktën një vit abonim. CyberGhost, për shembull, ofron 45 ditë (lexoni rishikimin tonë CyberGhost).

Mirësia e përdoruesit

Fillimi me HideMyAss është si të filloni me çdo VPN tjetër. Pasi të klikoni në butonin “merrni tani” në faqen kryesore, ju do të zgjidhni një plan, pastaj shkruani informacionin tuaj të pagesës dhe faturimit. Pas konfirmimit të pagesës, HideMyAss do t’ju kërkojë të krijoni një llogari, megjithëse tranzicioni nuk është aq i qetë sa do të donim. 

hidemyass-rishikim-checkout

HideMyAss hapi një dritare të vogël për të krijuar llogarinë tonë, e cila siç duket ishte hapi i tretë në një proces arkëtimi me katër hapa. HMA nuk përfshin të katër hapat në një faqe të vetme, pavarësisht nëse blini një plan të plotë ose përdorni provën falas. Nuk është një pengesë e vështirë për tu kapërcyer, por megjithatë është një e çuditshme. 

Më në fund, do të duhet të verifikoni emailin tuaj. HideMyAss ju dërgon dy postë elektronike kur regjistroheni, njëra ju kërkon të verifikoni dhe tjetra që përmban numrin tuaj të porosisë dhe çelësin e licencës. 

Shtë e rëndësishme të theksohet se asnjë nga këto email nuk përmban informacione për shkarkim. HMA do t’ju çojë në një faqe të shkarkimit pasi të keni krijuar një llogari – që është hapi i katërt – por duke pasur parasysh dritaren e vogël të shfaqjes, ne e anashkaluam atë. 

Gjetja e faqes së shkarkimeve është më shumë probleme sesa ia vlen. Edhe kur të keni hyrë në faqen e internetit, duke klikuar në butonin “shkarkim” do t’ju çojë në një faqe produkti. Edhe më e huaj, HideMyAss pyet nëse doni të blini një pajtim kur të fillojë aplikimi, megjithatë nuk do t’i bëjë shkarkimet në dispozicion për të gjithë. 

hidemyass-rishikim-filluar-up

Do të kishte kuptim që faqja e “shkarkimeve” të çojë, gjithashtu, në shkarkime. Përkundrazi, HideMyAss rezervon skedarët tuaj të instalimit për faqen e llogarisë tuaj. Ju do të duhet të regjistroheni, klikoni në “llogarinë time”, pastaj klikoni në emrin e përdoruesit për t’i gjetur ato. Megjithëse është e thjeshtë për tu lundruar, faqja e shkarkimeve është lehtësisht e humbur. 

hidemyass-rishikim-llogari-pult

Identifikohu HideMyAss

Pasi të shkarkoni aplikacionin, HideMyAss do t’ju kërkojë të regjistroheni, por vetëm herën e parë. Siç vë në dukje aplikacioni, nuk do të duhet të regjistroheni sa herë që dëshironi të përdorni aplikacionin. Versioni i pestë i krijuar rishtazi është një gëzim për t’u përdorur, duke treguar adresën tuaj origjinale të IP-së, vendndodhjen e “rrufejes së lidhjes” dhe një ndërpreje të çaktivizuar / fikur.

hidemyass-shqyrtim-dritare

Do të dëshironi të bëni disa gjëra para se të lidheni, sidoqoftë, më e rëndësishmja, të ndizni çelësin e vrasjes. Mund të gjesh cilësimet e vrasjes, aplikacionin e vrasjes dhe të lidhjes automatike në skedën “më shumë” të vendosur në këndin e sipërm të djathtë. Kjo zonë e zgjeruar do të tregojë preferencat tuaja për këto tre cilësime dhe duke klikuar në njërën do të hapni ekranin përkatës në cilësime. 

Menyja e cilësimeve është themelore, duke ju dhënë kontrolle fillestare mbi ndërprerësin vrasës, vrasjen e aplikacioneve dhe ndryshimin e IP. Edhe pse ne gëzojmë një qasje të thjeshtë – lexoni rishikimin tonë të AirVPN për të kundërtën e kësaj – disa cilësime të tjera do të ishin të mira. Për shembull, nuk mund të vendosni DNS me porosi ose dërgim portash në aplikacion. 

hidemyass-shqyrtim-settings

Sidoqoftë, nuk do të duhet të futni në cilësime. Vendndodhjet janë të lehta për tu gjetur, të segmentuara sipas rajonit dhe të kërkueshme, dhe ju mund të ciklit IP tuaj në ekranin kryesor. HideMyAss është i lëngshëm sapo ta shkarkoni. Ne vetëm dëshirojmë që të kishte edhe disa pulla të tjera për t’u ndezur. 

shpejtësi

HideMyAss ishte pak sporadik përsa i përket rezultateve të shpejtësisë, por kjo nuk do të thotë se ishte i ngadaltë. Megjithëse është thjesht pak nga lista jonë më e shpejtë e VPN, ajo vendos disa rezultate mbresëlënëse. Duke qëndruar afër shtëpisë, ne mbajtëm pjesën më të madhe të shpejtësisë sonë të pambrojtur të shkarkimit, duke rënë me rreth 30 përqind me vendndodhjen e rekomanduar.

Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
Të pambrojtur (St. Louis)772,7520.8
Rrufeja e lidhjes (Chicago)1747.217,96
Brazil15558,9116.5
Mbretëria e Bashkuar12215.0411.14
Mbretëria e Bashkuar përmes New York10367,8421,71
Japoni15840,6818,63

I gjithë testimi ynë është bërë duke përdorur OpenVPN me UDP, e cila, siç mund ta shihni në prishjen e protokollit tonë VPN, është faktori më i madh për shpejtësinë. Për më tepër, kemi ekzekutuar të gjitha testet tona në serverat fizikë, me një përjashtim. Ne do të arrijmë atë në një minutë. 

“Rrufeja e lidhjes”, ose opsioni i rekomanduar, ishte çuditërisht i ngadaltë në krahasim me disa mundësi të tjera. Për shembull, Brazili ishte rreth 10 Mbps më shpejt dhe Japonia ishte vetëm disa megabitë më e ngadaltë. Edhe pse i qëndrueshëm në ato tre vende, HMA zhyti në Mbretërinë e Bashkuar, duke rënë shkallën tonë të shkarkimit në vetëm 15 Mbps. 

Latente ishte gjithashtu një çështje. Megjithëse qëndroi e ulët kur tunelizoni në distanca të largëta, kërcimi midis tunelimit pranë vendndodhjes sonë të testimit deri te tunizimet jashtë vendit ishte i rëndë. ’Shtë e përdorshme, sidoqoftë, për detyrat normale në internet. Nëse po kërkoni detyra me intensitet latente, siç është lojërat, ju rekomandojmë të zgjidhni një opsion nga VPN më e mirë për udhëzuesin e lojërave. 

Mbretëria e Bashkuar ishte deri tani vendndodhja më e dobët, por ne gjithashtu testuam Mbretërinë e Bashkuar përmes New York City. Ndërsa do të futemi në seksionin “vendet e serverit” më poshtë, HideMyAss ka serverë fizikë dhe virtualë. Serverët virtualë vijnë me dobësi përsa i përket sigurisë, por rrit shpejtësinë. Në thelb, ne ishim në gjendje të merrnim një adresë IP në Mbretërinë e Bashkuar pa u lidhur me një server në Mbretërinë e Bashkuar. 

Në vend të kësaj, ne u lidhëm me një server në New York që praktikisht u duk sikur të ishte në Mbretërinë e Bashkuar. Duke e bërë atë në këtë mënyrë, ju jeni në gjendje të merrni përfitimet e shpejtësisë së tunelit pranë shtëpisë, ndërsa ende merrni adresën IP që ju nevojitet.

siguri

Kur bëhet fjalë për sigurinë e VPN, HideMyAss përmbahet me status quo-në. Lidhja juaj është e siguruar me AES-256 – për të cilën mund të mësoni në përshkrimin tonë të kriptimit – me OpenVPN. Si parazgjedhje, OpenVPN përdor UDP, e cila është mirë për shumicën e rasteve. Sidoqoftë, nëse doni konfirmimin e paketave, mund të kaloni në TCP gjithashtu. 

Ndërprerësi i vrasjeve dhe aplikacioni vrasës gjithashtu ndihmojnë me sigurinë, duke shkurtuar internetin tuaj në rast se humbni lidhjen me serverin e largët. HideMyAss ka cilësime për t’u lidhur automatikisht në rrjetet publike, gjithashtu, por kjo nuk është asgjë që nuk kemi parë më parë. 

Diçka që ne rrallë shohim është çiklizmi IP. HideMyAss ju lejon të ndryshoni vazhdimisht adresën tuaj IP. Mund ta vendosni për të ndodhur automatikisht në cilësimet ose mund ta bëni manualisht duke goditur butonin e saktë në ekranin kryesor. Edhe pse është kryesisht një mënyrë për të hyrë në faqet e internetit që kanë një listë IP të zezë, çiklizmi i IP-së tuaj është gjithashtu i dobishëm për sigurinë.

Kjo ju bën shumë më të vështirë të gjurmoni nëpër faqet e internetit, në krye të lidhjes së koduar AES-256. Ciklizmi i IP-së gjithashtu do të thotë që faqet e internetit nuk mund t’ju ndalojnë për të përdorur një VPN. 

E gjithë kjo duhet të peshohet kundër përdorimit të serverëve virtualë. Serverat virtualë vijnë me çështje të sigurisë, por HideMyAss nuk ju detyron t’i përdorni ata, për fat të mirë. Locationdo vendndodhje virtuale shënohet në aplikacion, kështu që nëse jeni vetëm të qetë duke përdorur vendndodhjet fizike, mund ta bëni. 

HideMyAss Torrenting

Një nga arsyet e mëdha për të përdorur një VPN është për torrent, pasi përrua është shumë e paligjshme në shumicën e vendeve. Fatmirësisht, është lojë e drejtë me HideMyAss. Ajo ka një seri serverash kolegë në të gjithë botën të gatshëm për t’u përdorur. Plus, me një ndërprerës vrasës dhe një vrasje të aplikacionit, nuk do të ekspozohesh nëse lidhja jote bie. 

Për të siguruar që përrua juaj është i sigurt, ne kemi teste rrjedhje DNS, si dhe teste të rrjedhjeve IP dhe WebRTC dhe HideMyAss doli i pastër.

intimitet

HideMyAss e bën të qartë në faqen e karakteristikave se “nuk e regjistron adresën tuaj IP”, dhe megjithëse është e vërtetë, kjo pjesë është pak më e ndërlikuar se ajo. Le të fillojmë me proxy falas. Nëse jeni duke përdorur proxy-në e faqes ose shfletuesin e HMA-së, adresa juaj e IP, historia e shfletimit dhe shkarkimet janë ruajtur. Me pak fjalë, mos e përdorni proxy. 

Sa i përket VPN, disa të dhëna janë mbledhur, megjithëse nuk janë aq të këqija sa adresa juaj IP dhe URL-të që keni vizituar. Ndërsa përdorni VPN, HideMyAss mbledh pikat kohore të lidhjes tuaj, nënshtresën e adresës tuaj origjinale IP (e cila nuk është e identifikueshme), adresën IP të serverit që po përdorni dhe sasinë e të dhënave të transferuara. 

Në një vakum, ruajtja e këtij informacioni është në rregull, edhe nëse nuk është ideale. Sidoqoftë, e kombinuar me informacionin me të cilin regjistroheni, mund të jetë i rrezikshëm. Kur krijoni një llogari, do të duhet të shkruani një emër përdoruesi, fjalëkalim dhe adresë emaili. Për dallim nga Mullvad, i cili ju jep një çelës përdoruesi, adresa juaj e emailit është e lidhur me emrin tuaj të përdoruesit (lexoni rishikimin tonë të Mullvad).  

Duke supozuar se HideMyAss po përdor FreeRadius, që është një supozim i arsyeshëm për tu bërë, kjo do të thotë që emri i përdoruesit tënd është i lidhur me informacionin që mbledh HideMyAss, i cili më pas mund të lidhet me informacionin tënd personal në skedar. Serverat janë të konfiguruar që të hedhin emrin tuaj të përdoruesit menjëherë pasi të mbarojë seanca juaj, të paktën sipas politikës së intimitetit të HMA. 

Arma e pirjes së duhanit këtu nuk është se HideMyAss mbledh këtë informacion, por përkundrazi që e mban atë në skedar për 30 ditë. 

Mbledhja e shënimeve kohore dhe nën-rrjetave të një adrese IP me origjinë është e zakonshme, por këto të dhëna zakonisht mblidhen në memorjen e serverit, ku ato hidhen menjëherë pas shkëputjes. HideMyAss, nga të gjitha llogaritë, regjistron këto të dhëna, edhe nëse ato janë vetëm për 30 ditë. 

Nëse informacioni është duke u ruajtur, hapi tjetër është të kuptoni se ku ruhen. Për HideMyAss, përgjigjja është e çrregullt. Edhe pse HMA është me seli jashtë MB, kompania mëmë e saj, Avast, është me qendër jashtë Republikës eke. Republika Czecheke ka ligje më të mira për privatësinë sesa Mbretëria e Bashkuar – ju mund të lexoni në lidhje me praktikat e Mbretërisë së Bashkuar në udhëzuesin tonë të kalimit të pornografisë në Mbretërinë e Bashkuar – por asnjëra nuk është ideale.

Siç mund ta shihni në udhëzuesin tonë masiv të censurës, Mbretëria e Bashkuar dhe Republika Czecheke marrin pjesë në mbikëqyrjen në internet. Edhe pse qëllimi dhe ndërhyrja mund të mos jenë aq ekstreme sa, të themi, Sh.B.A, ai është akoma i pranishëm. 

HideMyAss nuk gënjen kur pretendon se nuk e regjistron IP-në tuaj, por është e rëndësishme të dini se disa informata janë regjistruar. Transparenca e saj në politikën e intimitetit është e këndshme për tu parë, kështu që ne nuk besojmë se ka ndonjë grumbullim të të dhënave me qëllim të keq që ndodh pas skenave. Përkundër kësaj, është e mundur që ato që mblidhen mund të lidhen me ju.

Performanca streaming

Edhe pse kishim shpresa të mëdha për HideMyAss sa i përket performancës së streaming, ne u zbritëm. Ajo ishte në gjendje të shpërthente në Netflix, dhe megjithëse mund të fitonte një vend në VPN tonë më të mirë për udhëzuesin Netflix, nuk do të bënte listën në VPN tonë më të mirë për transmetimin e një. Ajo u bllokua nga Hulu dhe Amazon Prime Video, pa marrë parasysh se cilat vende kemi testuar. 

Ne gjithashtu i dhamë një goditje të drejtë, gjithashtu, duke testuar vende të shumta dhe çiklizmit adresën IP rreth 10 herë me secilën. Pavarësisht, ne u takuam me një gabim përfaqësues në të gjithë Hulu dhe Amazon Prime Video. Nëse ato platforma janë të rëndësishme për ju, sigurohuni që të lexoni VPN tonë më të mirë për Hulu dhe VPN më të mirë për udhëzuesit Amazon Prime Video. 

Përveç Netflix, iPlayer i BBC-së ka punuar, por duke pasur parasysh që HideMyAss ka çiklizëm IP dhe lokacione të shumta në transmetim, ne prisnim më shumë.

Vendndodhjet e serverëve

Nëse ka ndonjë zonë HideMyAss shkëlqen, është lokacioni i serverit. Ka 290 vendndodhje mahnitëse të përhapura në 190 vende. Rrjeti nuk është aq i madh, sidoqoftë. Më shumë se 1000 servera nuk është asgjë për të shkundur një shkop, por shërbime të tjera, të tilla si NordVPN, kanë tre deri në katër herë numrin e serverëve. 

HideMyAss është në gjendje të arrijë kaq shumë pika prezence me pak serverë relativë duke ofruar lokacione virtuale. Në thelb, lokacionet virtuale ofrojnë adresën IP të vendndodhjes së shënuar ndërsa nuk kanë një server fizik në atë vend. Për shembull, ju mund të jeni duke u lidhur me një server të SH.B.A.-së, por do të duket se keni një adresë IP të Qipros. 

Ka pro dhe kundër për serverët virtualë. Nga njëra anë, ato janë të shkëlqyera për shpejtësinë, duke lejuar që lidhja juaj të udhëtojë në një distancë të shkurtër fizike ndërsa akoma merrni një adresë IP në vendin ku dëshironi. Nga ana tjetër, është e vështirë të dihet se ku ndodhet serveri fizik dhe si funksionohet, gjë që paraqet disa rreziqe të sigurisë.

Shërbimi ndaj klientit

Në të gjithë faqen e internetit HideMyAss, do të gjesh një buton të vogël të verdhë në këndin e poshtëm të djathtë. Ky buton hap një dritare të bisedës live, e cila është në dispozicion rreth orës. Do të duhet të hidheni nëpër disa pika për të folur me dikë, megjithëse. 

Pas hapjes së dritares së bisedës, HideMyAss do t’ju kërkojë të përshkruani problemin tuaj. Do të kërkojë për problemin tuaj në bazën e tij të njohurive para se të filloni bisedën. Megjithëse nuk kemi ndonjë problem me këtë sistem, HideMyAss hap artikullin në dritaren e bisedës live, e cila mund të bëjë një formatim të çuditshëm. 

hidemyass-rishikim-live-chat-artikull

Sapo të shkoni në chat live, gjërat kërkojnë lart. Përsëritjet janë të dobishme dhe të përgjegjshme, megjithëse janë në gjendje të përgjigjen vetëm në pyetjet themelore. Ne rekomandojmë që së pari të kontrolloni bazën e njohurive kur hasni ndonjë problem. HideMyAss përfshin gjithçka nga udhëzuesit për të filluar drejtimin e problemeve, duke mbuluar versione të shumta të softverit dhe sistemeve të ndryshme operative. 

hidemyass-rishikim-Arkivi

Ju gjithashtu mund të gjeni forumin e komunitetit në faqen e bazës së njohurive. Nuk është shumë aktive – fija më aktive ka vetëm tre postime nga java e kaluar në kohën e shkrimit – por është aty nëse ju nevojitet. HideMyAss i përgjigjet pyetjeve në gjuhë të shumta në forum, por përzier gjithçka gjithçka, gjë që e bën të vështirë navigimin. 

Edhe pse na pëlqen të shohim një forum, cilësia e tij ka të bëjë me komunitetin, për të cilin duket se HideMyAss i mungon. Nuk ka diskutim për shumicën e postimeve. Përkundrazi, forumi funksionon si një mënyrë për të bërë publikisht pyetje të ekipit mbështetës. 

Nëse preferoni të bëni pyetje në mënyrë private, HideMyAss gjithashtu siguron mbështetje me email përmes një formulari kontakti. Ne kemi dëgjuar përsëri në disa orë, por biseda live është ende metoda e preferuar e kontaktit. Për çështje teknike, megjithatë, mbështetja e postës elektronike është në dispozicion. 

Aktgjykimi

HideMyAss është shumë më mirë sesa dikur, me një ndërfaqe të mbingarkuar që thekson përdorshmërinë dhe një listë të gjatë të veçorive të dobishme. Sidoqoftë, disa nga fushat kritike në të cilat mungonin më parë kanë mbërthyer. Intimiteti nuk është i shkëlqyeshëm, performanca e transmetimit duhet të jetë më e mirë dhe çmimi nuk është në kontakt me pjesën tjetër të tregut VPN. 

Edhe kështu, shpejtësia është e shkëlqyeshme, siç janë vendet e serverit. HideMyAss nuk është perfekt, por është më mirë sesa ishte më parë. Thënë kjo, me çmimin e kërkuar, bërja e sakrificave në disa zona është ende shumë. Nëse doni të blini më shumë, ju rekomandojmë të lexoni rishikimet tona të tjera VPN. 

Whatfarë mendoni për HideMyAss? A planifikoni të përfitoni nga prova e saj falas? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

FAQs fshehni

 • Si të përdorni HideMyAss

  HideMyAss është i thjeshtë për t’u përdorur. Pasi të regjistroheni për një llogari dhe të shkarkoni aplikacionin, gjithçka që duhet të bëni për të lidhur është të shtypni butonin “on”. Nëse doni të ndryshoni vendndodhjen tuaj, mund të kërkoni ose shfletoni duke klikuar vendndodhjen e zgjedhur aktualisht.

 • Isfarë është fshehja e VPN-së?

  HideMyAss është një rrjet privat virtual në pronësi të Avast, një kompani çeke e softuerëve të sigurisë në internet. Pavarësisht se është blerë nga Avast në vitin 2016, HideMyAss ende operon jashtë selisë së saj në Mbretërinë e Bashkuar. Pika e saj më e madhe e shitjes është një rrjet masiv serverash.

 • Sa e sigurt është HideMyAss?

  HideMyAss është i sigurt për t’u përdorur, duke fshehur adresën tuaj IP dhe kërkesat DNS me kriptimin AES-256. Sidoqoftë, nuk është VPN më private. Edhe pse HideMyAss nuk mbledh adresën tuaj të IP-së, ai akoma ruan disa informacione themelore të lidhjes.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map