Magazinimi Bëni Shqyrtim të Lehtë – Përditësuar 2020

Magazinimi Bëni Shqyrtim të Lehtë

Magazinimi Made Easy le të zgjedhim si të ruajmë skedarët dhe me kë, një interesim i ri i ri merret me ruajtjen e cloud. Megjithëse nuk është pa gabimet e saj, hidhërimet e magazinimit (ne nuk gjykojmë) do të duan shumë NVM-të, madje edhe vetëm për ta bërë jetën pak më të lehtë për veten e tyre. Lexoni rishikimin tonë të plotë për Storage Made Easy për detajet.


Shqyrtime për ruajtjen në cloud
Magazinimi Made Easy (SME) merr një qasje të ndryshme nga Dropbox, Google Drive dhe shumica e shërbimeve që do të gjeni në bibliotekën tonë të rishikimeve të ruajtjes së cloud. Në vend që të sigurojë serverat e vet të cloud, SME mund të përdoret për t’u lidhur me mbi pesëdhjetë ofrues të ndryshëm cloud, falë softuerit të saj File Fabric.

Kjo do të thotë që ju mund të regjistroheni për një shërbim cloud të IaaS si Amazon S3 ose Rackspace, ta lidhni atë me NVM dhe ta ktheni atë në një zgjidhje të plotë për ruajtjen e cloud, të aftë për të pastruar hapësirën e diskut të ngurtë, sinkronizimin e skedarëve nëpër pajisje dhe shkëmbimin e skedarëve me të tjerët. Jo vetëm që e bën NVM të krahasueshme me shumë prej zgjedhjeve në udhëzuesin tonë më të mirë për ruajtjen e reve, kjo është vetëm maja e ajsbergut të asaj që mund të bëjë.

Gjatë gjithë pjesës tjetër të këtij rishikimi të Storage Made Easy, ne përmbarojmë të gjitha karakteristikat kryesore, përfshirë sigurinë, plus hidhni një sy në kostot dhe përvojën themelore të përdoruesit. Nëse dëshironi të shihni nëse NVM ka kuptim si një mjet ruajtjeje në cloud për ju, mund ta provoni para se të blini duke regjistruar një plan personal falas ose një provë biznesi 14-ditore.

Alternativa për ruajtjen e bërë e lehtë

Pikat e forta & dobësitë

Features

Në zemër të Storage Made Easy është File Fabric, softuer i dizajnuar për t’u integruar me një ofrues të cloud për të krijuar një zgjidhje të plotë për ruajtjen e cloud. Në kohën e këtij shkrimi, File Fabric mbështet mbi pesëdhjetë lidhës të ndryshëm si në sistemet pre-premise ashtu edhe në cloud..

Disa ofrues të dukshëm të cloud janë Amazon S3, Egnyte Connect, Dropbox, Google, Microsoft Azure dhe Rackspace.

Mungon dukshëm nga opsionet e lidhësit është Backblaze B2, një cloud me kosto të ulët IaaS që ne jemi shumë të dashur për këtu në Cloudwards.net. Sidoqoftë, NVM funksionon me Wasabi, një hyrje më e re për ruajtjen e nxehtë me disa nga normat më të mira që kemi parë (shikoni rishikimin tonë Wasabi për më shumë informacion.)

Për të lehtësuar punën me skedarët, SME ofron një pjesë të vogël të mjeteve të desktopit për Windows, Mac dhe Linux që integrohen me File Fabric. Këto mjete përfshijnë një klient të lirë eksplorues të cloud për të tërhequr të gjitha shërbimet tuaja cloud në një ndërfaqe për një menaxhim më të lehtë.

Ekzistojnë gjithashtu klientë të drejtimit të rrjetit për disa ofrues të cloud, si dhe mbështetje WebDAV ku një aplikacion vendas i drejtimit të rrjetit nuk është i disponueshëm. Këto karakteristika, si mbështetja për sinkronizim, vijnë me një kosto shtesë të licencimit në krye të Pëlhurës së Dosjeve, sidoqoftë (shih çmimet, më poshtë).

Përveç klientëve për Windows, MacOS dhe Linux, SME ka aplikacione falas për celularë për Android, iOS, Blackberry dhe Windows Phone. Sigurisht, ka edhe një GUI në internet për të ngarkuar dhe hyrë në skedarë.

Shkëmbimi i skedarëve me ruajtje të bëra lehtë

Magazinimi Made Easy ka të bëjë më shumë me ruajtjen e skedarëve. Ai gjithashtu siguron aftësi për ndarjen e skedarëve me karakteristika jetike të sigurisë si fjalëkalimet e lidhjeve, datat e skadimit dhe kufijtë e shkarkimit që shpesh mungojnë nga disa nga emrat më të mëdhenj në depo, përfshirë Google Drive. Dropfolders për mbledhjen e skedarëve nga të tjerët është një tjetër veçori kryesore e ndarjes kryesore që na pëlqen.

Për të mbështetur bashkëpunimin, mund të krijoni grupe dhe dosje të ekipit, ose të ktheheni në versionet e mëparshëm të skedarëve kur bashkëpunimet shkojnë keq. Artikujt e fshirë janë kapur në një kosh plehrash që gjendet në menaxherin e skedarëve, kështu që ju mund të rikuperoni fshirjet aksidentale.

NVM ka një integrim të quajtur CloudEdit që do t’ju lejojë të hapni ndonjë skedar nga GUI në internet dhe të redaktoni duke përdorur softuer desktop, pas një shkarkimi. CloudEdit do të kontrollojë dokumentin e shkarkuar çdo disa sekonda për të parë nëse është redaktuar dhe të ngarkojë dokumentin e ndryshuar nëse ka.

Ndërsa siguria është pjesërisht e varur nga kompania me të cilën vendosni të ruani skedarët tuaj (p.sh. Amazon, Google, Microsoft), softveri SME mund të përdoret për të kriptuar skedarët tuaj përpara se të ngarkoni, duke ndihmuar në sigurimin e tyre nga qasja dhe përdorimi i paautorizuar . Ekziston një mundësi për vërtetimin e dy faktorëve për të mbrojtur edhe nga fjalëkalimet e vjedhura.

Ne do t’i shohim shumë nga këto karakteristika më në detaje më vonë në këtë përmbledhje për t’ju ndihmuar të merrni një ndjenjë më të mirë për produktin e përgjithshëm të NVM-ve. Megjithatë, së pari, le të shohim se sa do t’ju kushtojë.

Çmimeve

NVM ofron si zgjidhje personale, ashtu edhe ato të ruajtjes së cloud. Të dy kanë një licencë të përhershme (të jetës) në dispozicion në mënyrë që ju të duhet të paguani vetëm për NVM një herë, ndërsa bizneset gjithashtu mund të zgjedhin një abonim nga muaji në muaj.

Së bashku me përdorimin e softuerit, NVM ju jep një hapësirë ​​të vogël të ruajtjes, e cila është pritur nga Amazon S3. Për llogaritë e licencave të përhershme personale dhe të biznesit, ju merrni 5 GB. Për abonimet e biznesit, ju merrni 20 GB për përdorues, i cili mund të shpërndahet në të gjithë llogarinë, sido që të dëshironi.

Magazinimi shtesë do t’ju kushtojë, natyrisht, dhe kjo kosto do të varet nga cila cloud IaaS ju vendosni të përdorni. Për shembull, Skedarët e Rackspace Cloud kushtojnë rreth 1.00 $ për TB në muaj për ruajtje, ndërsa Wasabi kushton rreth 0.40 dollarë në muaj. Mbani në mend, shumica e zgjidhjeve të IaaS në cloud kanë edhe tarifa të vogla për dalje përveç ruajtjes (Rackspace nuk do).

Nëse dëshironi të ngjiteni me Amazon S3, mund të rrisni depozitat e përfshira direkt përmes NVM-ve për një tarifë mujore. Një gigabyte shtesë e ruajtjes kushton 0.50 dollarë në muaj, megjithatë, që është gati dyfishi i asaj që do të paguani nëse sapo vendosni vetë S3 (minus tarifat e egërsisë).

Ndërsa klienti themelor i skedarit desktop të NVM është falas, klientët e rrjetit do t’ju kushtojnë një tarifë shtesë të licencimit prej 49 $. E njëjta gjë është e vërtetë edhe për veçorinë e sinkronizimit të SME, e cila vjen e paketuar me një shtesë prej 39 $.

Duke pasur parasysh që NVM është pak më ndryshe në modelin e saj të biznesit sesa produkti i zakonshëm i ruajtjes së reve, gjykimi i vlerës së tij relative është pak i ndërlikuar.

Nga ana jonë, ne mendojmë se licenca e përhershme është të paktën një mundësi e arsyeshme, edhe nëse nuk jemi mjaft të gatshëm ta vajosim atë si një nga marrëveshjet më të mira në ruajtjen e cloud. Nëse tipari i dosjes sync u përfshi në koston themelore të licencimit, ne mund të rishqyrtojmë atë qëndrim.

Nëse jeni duke kërkuar një mjet biznesi të favorshëm për buxhetin, kontrolloni Egnyte Connect për vlera më të mira nga muaji në muaj (5TB e ruajtjes së përbashkët për 8 dollarë për përdorues). Ne e renditëm si ruajtjen më të mirë të cloud për mjetin e biznesit, në përgjithësi.

Lehtësinë e përdorimit

Një gjë për të cilën duhet të jemi të qartë në rregull, është që ndërsa një ide e shkëlqyeshme, NVM-të nuk ndjehen aq të lëmuara ose miqësore me përdoruesit, si zgjidhjet më të gjitha-në-një, si pCloud për shembull (shiko pCloud tonë).

Megjithatë, procesi i lidhjes me NVM-në e cloud dhe menaxhimi i skedarëve është relativisht i drejtpërdrejtë. Ju ose mund të përdorni një GUI në internet për këtë ose të shkarkoni një klient të menaxhimit të skedarëve të NVM-ve.

Pasi të regjistroheni për shërbim dhe të vendosni letrat kredenciale, mund të futeni në internet për të filluar gjërat. Do t’ju paraqiten një pjesë e vogël e lidhjeve për të bërë gjëra të tilla si shtimi i një ofruesi cloud, të nisë menaxherin e skedarëve dhe të shkarkoni aplikacione cloud.

Ju do të dëshironi të filloni duke lidhur një shërbim cloud, me kusht që të keni regjistruar një të tillë. Nëse jo, do të duhet të drejtoheni te Rackspace ose çfarëdo shërbimi që dëshironi të përdorni për ta vendosur atë më parë. Sidoqoftë, duhet të ekzistojë një opsion i paracaktuar “SME”, i cili do t’ju japë mundësinë e hyrjes në hapësirën Amazon S3 që SME përfshin me ndonjë licencë.

Shtimi i një shërbimi të ri pasi të keni regjistruar dhe kopjuar çelësin API është i lehtë. Klikoni në lidhjen “shtoni një ofrues të re” dhe do t’ju paraqitet një menu drop-down për të bërë zgjedhjen tuaj.

Pasi të gjeni atë që dëshironi, klikoni në butonin “shto ofruesin”. Në ekranin tjetër, do të duhet të shtoni detaje të lidhjes për atë ofrues. Ne ju ecim nëpër hapat themelorë se si ta bëni atë në fillimin tonë me udhëzuesin Rackspace.

Lidhur, mund të përdorni menaxherin e skedarëve për të filluar ngarkimin e përmbajtjes.

Butoni “ngarkoni skedarët” afër krye të ndërfaqes ka edhe opsione të vetme skedarësh dhe grumbullimesh. Ju gjithashtu mund të ndani skedarë dhe të krijoni dosje nga atje. Ekzistojnë gjithashtu mundësi për krijimin e grupeve dhe caktimin e detyrave, si dhe kërkimin e përmbajtjes së ngarkuar.

Siç u përmend më herët, Storage Made Easy ka zhvilluar një pjesë të vogël të mjeteve të desktopit dhe celularit për të bërë më të lehtë punën me skedarët. Ne nuk do t’i kalojmë të gjitha, por do t’i shikojmë opsionet e klientit explorer cloud dhe opsionet e drejtimit të rrjetit.

Explorer në renë e NVM-ve

Për ata që preferojnë desktopin mbi klientët e shfletuesit, Cloud Explorer ju lejon të kryeni shumë nga të njëjtat veprime si ndërfaqja në internet, përveç që ju japin mundësinë e përdorimit të mjeteve cloud për kopjimin e postës, sinkronizimin e cloud dhe një mjet WebDAV.

Ashtu si uebfaqja e NVM-ve, mjeti ndjehet pak i dukshëm në hartimin e tij. Ne gjithashtu u përpoqëm me një vonesë të drejtë kur punuam me të, por për të qenë të drejtë ne i bëmë testimet tona nga Bangkok, në mënyrë që të mos jetë krejtësisht e papritur.

Ne do të shohim veçorinë e sinkronizimit të cloud disa më shumë, së bashku me ndarjen e skedarëve.

NV Cloud Drive

SME siguron një klient të rrjetit për një pjesë të vogël shërbimesh cloud, duke përfshirë Amazon S3, Google Cloud, Microsoft Azure dhe Rackspace. Kjo është diçka që do ta gjeni nga një pjesë e ofruesve tradicionale të ruajtjes së cloud, si pCloud dhe tipari i saj i frikshëm i pCloud Drive, por jo shumë.

Një nga avantazhet e përdorimit të një disku të rrjetit mbi një dosje tradicionale të sinkronizimit është se për të sinkronizuar të funksionojë, duhet të ruajë skedarë në hard diskun tuaj përveç cloud. Ndërsa në përgjithësi mund të fikni sinkronizimin e dosjeve, duke bërë kështu që nuk do të keni më mundësi të përdorni skedarët tuaj përmes sistemit të skedarit të kompjuterit tuaj.

Me një makinë të rrjetit, nuk është kështu. Gjithçka është e ruajtur në re, por mund t’i shfletoni ato skedarë në sistemin tuaj fotografik ashtu si të ishin ruajtur në vend. Shtë një mjet më i mirë dhe më i përshtatshëm për të kursyer hapësirë ​​të diskut.

CloudDav

Ndërsa mjetet amtare të NV-ve janë të lezetshme, ato nuk janë të disponueshme për çdo shërbim cloud. Sidoqoftë, shërbimi gjithashtu mbështet WebDAV në një zbatim që e quan CloudDav, duke ju lejuar të instaloni lehtësisht aksesin e rrjetit të rrjetit për çdo ofrues.

Me pak fjalë, NVM ju lejon të punoni me skedarë në çfarëdo mënyre që dëshironi, duke ofruar shumë më shumë fleksibilitet sesa do të merrni nga shumica e shërbimeve tradicionale të ruajtjes së cloud. Pamja dhe ndjenja e përgjithshme e asaj grupi mjetesh mund të përdorin një model modern, por ky është vetëm një shqetësim i vogël (dhe disi subjektiv) që përfundimisht nuk bën shumë për të penguar përvojën e përgjithshme.

Ndarja e skedarëve & syncing

Tjetra, ne do të hedhim një vështrim më të afërt në ndarjen e skedarëve dhe sinkronizimet, dy tipare kryesore të çdo shërbimi të ruajtjes së cloud duke respektuar vetveten. Ju mund të shkëmbeni përmbajtje duke përdorur ose GUI të internetit ose klientin e desktopit ose duke gjeneruar një URL që tregon skedarin ose dosjen që dëshironi të ndani ose shpërndani përmes emailit.

Përderisa ndarja e lidhjeve është e zakonshme, shumica e shërbimeve të cloud përdorin karakteristika të dizajnuara për t’ju ndihmuar të kontrolloni përmbajtjen. NVM jo: ju mund të mbroni lidhjet me fjalëkalim, të vendosni kufijtë e shkarkimit dhe të caktoni datat e skadencës, pas së cilës lidhjet do të çaktivizohen automatikisht.

Të njëjtat opsione janë të disponueshme kur lejoni qasje në skedarë për individë të veçantë përmes adresës së tyre të postës elektronike. Kur gjeneroni një ndarje të lidhjes, mund ta vendosni gjithashtu si një “dosje shtypëse”, duke i lënë të tjerët të ngarkojnë skedarët në hapësirën tuaj të ruajtjes në cloud. Kjo është e dobishme për detyra të tilla si mbledhja e kërkesave nga klientët ose produkti i punës nga profesionistët e pavarur.

Për bashkëpunimin në ekip, mund të krijoni grupe për të ndarë dosjet dhe skedarët me shumë njerëz menjëherë. Individëve të ftuar në një grup pune mund t’u jepet qasje në ngarkim për të kontribuar me skedarë të përbashkët.

Ndarësit e dosjeve kanë cilësime të personalizueshme për t’ju lejuar të lejoni ose revokoni lejet individuale, si krijimi i nënfolderëve, ngarkimi i skedarëve dhe krijimi i lidhjeve të përbashkëta.

Duke lëvizur nga veçoritë e ndarjes, SME ju lejon të sinkronizoni dosjet në hard drive tuaj. Siç u përmend, kjo kërkon blerjen e paketës së mjeteve cloud të Windows për 39,99 $ (ose mjetet përkatëse për Mac ose Linux). Pasi të keni blerë, mund të vendosni dosje sinkronizimi duke klikuar “sinkronizimin e cloud” nën kokën “mjetet e cloud” të klientit.

Nga atje, ju mund të konfiguroni një marrëdhënie sinkronizimi midis një dosje në diskun tuaj lokal dhe një dosje në re.

Ju gjithashtu mund të vendosni politikën tuaj të ruajtjes për skedarët e fshirë dhe versionet, të vendosni një kapak në madhësinë e skedarëve që mund të sinkronizohen dhe të caktoni orarin tuaj të sinkronizimit. SME gjithashtu ju lejon të kufizoni sinkronizimin në kompjuter (cloud në cloud) ose poshtë (cloud në kompjuter), në vend se rruga tradicionale e sinkronizimit me dy kalime.

Mund të fikni dhe sinkronizoni për çdo nën-dosje në dosjet e sinkronizimit që keni krijuar, duke siguruar në mënyrë efektive atë që njihet zakonisht si “sinkronizimi selektiv” në industrinë e ruajtjes së cloud. Për ta bërë këtë, thjesht zgjidh kutinë e kontrollit përkrah emrit të saj në mjetin e sinkronizimit të cloud.

Në lidhje me viçin tonë të vetëm me procesin e sinkronizimit, ne dëshirojmë që të ketë një pamje të shpejtë të statusit të sinkronizimit në dispozicion përmes ikonës së shiritit të detyrave. Google Drive, për shembull, ka një dritare që shfaqet për sinkronet e vazhdueshme dhe të përfunduara së fundmi.

shpejtësi

Zakonisht, kur bëjmë rishikime të shërbimeve të ruajtjes së cloud këtu në Cloudward.net, ne kryejmë disa prova të ngarkimit dhe shkarkimit të skedarëve për të matur shpejtësinë e sinkronizimit. Me Storage Made Easy, faktori i shpejtësisë është paksa larg duarve të kompanisë pasi ky aspekt mbështetet më shumë tek ofruesi i cloud ju e bashkoni teknologjinë me.

Për shembull, Amazon S3 tenton të krijojë shpejtësi të mëdha falë infrastrukturës globale që ndihmon në uljen e distancës midis kompjuterit tuaj dhe qendrës së të dhënave dhe, më e rëndësishmja, zvogëlon bllokimin e serverit. Wasabi, ndërkohë, edhe pse më i përballueshëm, ka lokacione më të kufizuara të qendrave të të dhënave, duke rezultuar në shpejtësi më të ulët.

Kjo e bën pak të vështirë të klasifikoni NVM-të në shpejtësinë e sinkronizimit, por duke pasur parasysh që aftësia e saj për t’u çiftuar me mbi 50 ofrues të ndryshëm të cloud vendos faktorin e shpejtësisë në duart tuaja, ne po i japim një gjë të mirë.

Vetëm për giggles, ne kemi kryer disa teste gjithsesi duke përdorur 5 GB ruajtje që vjen me licencë, e cila siç përmendet përdor Amazon S3. Këto teste janë kryer nga Bangkok, Tajlandë, duke përdorur një dosje provë 1 GB. Për pikë referimi, lidhja WiFi që kemi përdorur kishte 12 ngarkim Mbps dhe 30 Mbps shpejtësi të shkarkimit.

Testi Një: Testi Dy: Mesatarja:
Ngarkoni:18 minuta20 minuta19 minuta
Shkarko:5 minuta, 30 sekonda5 minuta, 30 sekonda5 minuta, 30 sekonda

Këto janë rezultate të mira, në përputhje me ato që presim për një gigabyte skedarësh të dërguar nëpër botë. Kjo është pak më e ngadaltë sesa testet e ngjashme që ne u zhvilluam me Dropbox, ndërsa pak më shpejt se OneDrive dhe Google Drive.

Mbani në mend, këto janë rezultate për ngarkime të plota të skedarëve. Një pjesë e vogël e ofruesve të ruajtjes së cloud, veçanërisht Dropbox, sigurojnë kopjimin e skedarëve në nivel bllok për të shpejtuar sinkronet e skedarëve që janë ruajtur tashmë një herë. Ky mekanizëm funksionon duke kopjuar vetëm pjesët e skedarit që ndryshuan (delta).

Për shkak se SME File Pëlhura nuk kontrollon vetë deponimin, përdorimi i tij i kopjimit të bllokut do të kërkonte që shërbimi cloud të sigurojë një mekanizëm API për të bërë sinkronizime delta. ’Shtë shumë e pazakontë, për fat të keq. Nëse vendosni për kriptim privat (shiko sigurinë), ai nuk do të ishte një mundësi gjithsesi.

Si parazgjedhje, SME përdor çdo gjë që është e disponueshme për të sinkronizuar skedarët. Nëse dëshironi, megjithatë, ju mund të ngarkoni me shpejtësi ngarkimi dhe shkarkimi për t’i parandaluar ata nga burimet e hogging. Përndryshe, për të mashtruar gjërat, mund të vendosni shkarkime shumë-lexëshe.

Në përgjithësi, janë kryesisht një lajm i mirë. Përsëri, megjithatë, zgjedhja juaj e ofruesit të cloud është faktori i madh këtu.

siguri

Ashtu si me shpejtësinë e sinkronizimit, siguria mbështetet pjesërisht në atë ofruesin cloud që ju bashkoni Storage Made Easy with. Ofruesit e ndryshëm kanë nivele të ndryshme të sigurisë së qendrës së të dhënave, përfshirë kriptimin në pushim, kështu që ju do të dëshironi të kontrolloni me ta individualisht.

Sidoqoftë, edhe nëse bashkoni NVM me një shërbim që nuk kodon skedarët nga serveri, klienti do t’ju lejojë të kriptoni në mënyrë private çdo skedar që po sinkronizoni.

Kriptimi privat, i quajtur nganjëherë encryption me njohuri zero, ofron një avantazh të madh në krahasim me kriptimin e menaxhuar, që do të merrni me shumicën e shërbimeve kryesore të ruajtjes së cloud, përfshirë Dropbox dhe Google Drive.

Kriptimi privat do të thotë që skedarët tuaj nuk mund të deshifrohen nga ofruesi juaj i cloud, qoftë për skanim për përmbajtje të mbrojtur nga të drejtat e autorit ose për marketing, apo edhe për të dorëzuar skedarët tuaj për programet e mbikëqyrjes qeveritare, siç janë çanta e shtypjes së preferuar e çdo avokati të intimitetit, PRISM.

Metoda e përdorur nga NVM për kriptim privat është AES 256, protokolli i rekomanduar për t’u përdorur nga Instituti Kombëtar i Standardeve dhe Teknologjisë (NIST) i SHBA-ve dhe i përdorur nga shumica e shërbimeve cloud, institutet financiare dhe organizatat ushtarake.

Dobësitë e kriptimit privat janë për shkak se NVM nuk mban të dhëna për çelësat tuaj të enkriptimit nëse harroni fjalëkalimin tuaj të enkriptimit ju humbni hyrjen në skedarët tuaj. Gjithashtu, shpejtësia e ngarkimit dhe shkarkimit kap një skedar të skedarëve të pakriptuar.

Për pajtimtarët e Storage Made Easy të biznesit, ekziston gjithashtu një mundësi encryption e nivelit të llogarisë që kodon të gjithë skedarët e ekipit në pushim. Në atë rast, çelësi i enkriptimit menaxhohet nga NVM, kështu që është pak më pak i sigurt, megjithëse nuk futeni në problemin e humbur të fjalëkalimit. Vini re se kur kriptimi i ekipit është aktivizuar, opsioni për kriptim personal, privat është i paaftë.

SME gjithashtu siguron një mundësi 2FA, e cila parandalon që fjalëkalimet e vjedhura të përdoren lehtësisht për të hyrë në ruajtjen tuaj. Me të provuar 2FA, hyrja nga një makinë e panjohur do të kërkojë një kredencial shtesë në formën e një kodi. Ky kod mund të dorëzohet në pajisjen tuaj celular si një tekst ose mund të përdorni Google Authenticator.

mbështetje

Magazinimi Made Easy siguron disa mënyra kontakti, përfshirë bisedën live me shitje dhe email për ndihmë teknike. Mbështetja e Skype është gjithashtu në dispozicion nëse kërkesa juaj e kërkon atë.

Orët për mbështetje të drejtpërdrejtë, për fat të keq, janë pak të kufizuara: ato kalojnë nga ora 10 e mëngjesit në 4 pasdite, nga e hëna deri të premten, në Londër. Ne qëlluam një çift të postave elektronike për mbështetje teknike për të matur kohën e përgjigjes dhe morëm përgjigje në të njëjtën ditë pune. Ekipi në SME me të vërtetë i di gjërat e tyre dhe ofron ndihmë miqësore, megjithëse nuk është një ekip shumë i madh. 

Nëse nuk doni të prisni mbështetje ose keni nevojë për ndihmë gjatë orarit të punës, mund të hyni në faqen e NVM-ve ose FAQ-ve për të provuar dhe të gjeni përgjigje atje. Burimi wiki, veçanërisht, është bërë bukur, me shumë artikuj dhe një veçori kërkimi për të gjetur materialin përkatës më shpejt.

Ekziston edhe një forum i NVM-ve që mund të përdorni, megjithëse nuk duket shumë aktiv.

Mendimet përfundimtare

Në përgjithësi, ne u impresionuam me Storage Made Easy gjatë rishikimit tonë inaugural të shërbimit. Ne e duam aftësinë për të çiftuar NVM me një gamë të gjerë shërbimesh cloud si Rackspace dhe Amazon S3. Aftësitë kryesore si ndarja e skedarëve dhe sinkronizimi janë bërë bukur falë veçorive jo të zakonshme siç janë fjalëkalimet e lidhjeve dhe enkriptimi privat.

Klientët e desktopit dhe uebit, siç e përmendëm, nuk kanë të njëjtën polonisht si disa anëtarë të klubit më të mirë të ruajtjes së cloud, por shumica e karakteristikave që kërkojmë janë atje, së bashku me klientët e diskuve të rrjetit, mbështetje WebDAV, mbështetje FTP dhe disa mjete të tjera të dobishme.

Në përgjithësi, Storage Made Easy është një zgjidhje më e sigurt dhe e aftë sesa Dropbox dhe shumë prej alternativave të zakonshme të Dropbox. Ne madje kemi anashkaluar disa gjëra për shkurtësinë, duke përfshirë mjetet e qeverisjes për përdoruesit e biznesit që ndihmon NVM të krahasohet në mënyrë të favorshme me mjetet më të mira të EFSS.

Sigurisht, ne do të donim të dëgjonim edhe mendimet tuaja në Storage Made Easy, gjithashtu. Na tregoni se çfarë mendoni në komentet më poshtë, dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me