Les millors extensions de seguretat del navegador: la surf de forma segura el 2020

Actualment, molts navegadors disposen de biblioteques d’extensions o complements perquè pugueu instal·lar a sobre de l’aplicació predeterminada. La mida d’aquestes biblioteques varia molt, però la més gran és, de molt, la de Chrome. Podeu afegir plugins a Google Chrome que facin diverses tasques, però per a aquest article ens centrarem específicament en les millors extensions de seguretat del navegador..


Això es deu al fet que Chrome (llegiu la nostra ressenya de Google Chrome) és, amb molt, el navegador més popular del món, entre un 45 i un 70 per cent dels usuaris d’escriptori que afavoreixen Chrome, segons quina font obtingueu les vostres estadístiques..

A més, les extensions Chrome són, en gran mesura, compatibles amb altres navegadors basats en Chromium, inclosos Brave, Vivaldi i Opera.

Per aquest motiu, aquest article es centrarà en gran mesura en els millors complements de Google Chrome. Tot i que totes les extensions de Chrome Web Store són compatibles amb Chrome en si, funcionen o no amb els navegadors derivats de Chromium (llegiu la nostra ressenya de Chromium) és més interessant. Generalment, l’única manera d’esbrinar si funciona és provar-ho, que hem fet.

Què fa la millor extensió de seguretat del navegador web?

Aquesta és una qüestió difícil, ja que la seguretat és una àmplia categoria que cobreix tot tipus d’extensions. Els bloquejadors d’anuncis són probablement els més vitals, ja que els anuncis són un vector habitual per al programari maliciós, i un bloquejador d’anuncis sol realitzar altres funcions de seguretat i privadesa, com ara el bloqueig de scripts i la protecció de seguiment..

Tot i que alguns navegadors tenen aquesta funcionalitat integrada (com es pot veure al nostre rànquing de navegadors web més segurs), generalment no són tan bons com les extensions dedicades.

AdBlocker

Parlant de privadesa, és important distingir aquest concepte amb el de seguretat. Tot i que poden semblar similars a la superfície, els dos sovint són, però no sempre, en contradicció directa entre ells, ja que una millor seguretat sovint comporta una pèrdua de privadesa.. 

Així, per a aquest article ens centrarem exclusivament en les funcions de seguretat, que descarta algunes extensions de privadesa més populars, com Ghostery o Privacy Badger.

A continuació, els gestors de contrasenyes són un altre tipus d’extensió molt útil per a la seguretat. Si bé la majoria dels navegadors protegeixen les vostres contrasenyes emmagatzemades mitjançant les credencials del sistema o una contrasenya principal, no és un reemplaçament adequat per a un gestor de contrasenyes dedicat.

A més, els gestors de contrasenyes també us permeten crear contrasenyes increïblement complexes i diferents per a cada lloc web sense haver de preocupar-vos de recordar-les totes..

Gestor de contrasenya

La diferència entre HTTP i HTTPS és un altre concepte bàsic de seguretat del navegador. A diferència de HTTPS, les connexions estàndard HTTP no es xifren, el que significa que el vostre trànsit de navegació es pot manipular de tota mena, des de la simple recollida de dades fins a la injecció de programari maliciós directament al codi. Per tant, les extensions que obliguen als llocs web a ser HTTPS per defecte són increïblement útils.

HTTP-vs-HTTPS

La majoria de navegadors actuals tenen la possibilitat de bloquejar JavaScript. No obstant això, l’opció predeterminada per bloquejar scripts no sol ser molt flexible i, generalment, tot o res, en lloc de proporcionar-vos un control més detallat sobre quins tipus de scripts voleu permetre. Per aquest motiu, és molt recomanable instal·lar un bloquejador de scripts dedicat.

Bloc de scripts

Molts navegadors utilitzen bases de dades de navegació segura (com la Navegació segura de Google) per impedir-vos accedir a llocs web maliciosos que poden infectar la vostra màquina amb programari maliciós o us atreuen a esquemes de pesca.

Si voleu protecció addicional, però, voldreu buscar un programari antivirus que ofereixi una extensió, ja que farà un treball encara millor per a protegir-vos del que hi ha als racons foscos d’Internet..

Base de dades SafeBrowsing

Finalment, la instal·lació d’una extensió VPN millora molt la vostra seguretat mentre navegueu pel web. A més de l’anonimat que confereix una VPN, també xifra el trànsit, que us protegeix de les injeccions de programari maliciós i d’altres cibercrimens d’una manera important.. 

VPN

No obstant això, donades totes les opcions per a una extensió VPN de Chrome excel·lent, les abastem per separat a la nostra millor VPN per a la classificació de Chrome.

uBlock Origin

uBlock Origin és un bloquejador d’anuncis i un excel·lent. Fa la seva tasca principal (bloqueig d’anuncis) de meravella i et proporciona una sèrie d’altres funcions de seguretat per arrencar. Per exemple, podeu fer que bloquegi scripts, finestres emergents, tipus de lletra carregats de forma remota i elements multimèdia grans, com ara vídeos.

Configuració uBlock

De manera predeterminada, uBlock Origin inclou milers de regles i filtres predefinits que bloquegen qualsevol cosa des d’anuncis a llocs web maliciosos, elements molestos, seguidors i molt més. També podeu configurar els vostres filtres personalitzats, el que us permet un gran control.

uBlock-Filters

A més de Google Chrome i Chromium, uBlock Origin és compatible amb la resta de navegadors basats en Chromium en els quals ho vam provar, és a dir, Opera, Vivaldi i Brave (llegiu la nostra crítica Brave). 

Cal destacar que el complement es va ramificar en dues aplicacions separades anomenades uBlock i uBlock Origin el 2015, i la primera no és tan bona que la segona..

LastPass

Tot i que DashLane va ser el guanyador de la nostra comparació Dashlane vs. LastPass i és la nostra elecció per al millor gestor de contrasenyes, aquí acaba en les mencions honorables mentre LastPass gaudeix d’un lloc a la llista principal..

Tot i que això pot semblar inconsistent a primera vista, en aquest article examinem les extensions del navegador i ignorem les aplicacions d’escriptori natives. Com que LastPass no ofereix realment una aplicació d’escriptori autònoma, això vol dir que totes les seves funcions s’inclouen a l’extensió Chrome.

Últim pas-pàgina principal

LastPass és un excel·lent gestor de contrasenyes amb un excel·lent pla gratuït, tal com recollim a la nostra revisió LastPass. El gestor de contrasenyes està disponible a Brave, Vivaldi i Opera (consulteu la nostra revista Opera), a més dels navegadors de Google, però no podeu importar les vostres contrasenyes ja desades de Brave o Vivaldi.

En canvi, l’ús de LastPass amb Chrome o Opera us permet importar les vostres contrasenyes existents sense haver-les d’exportar manualment.

LastPass-Import

A més de fer el seguiment de totes les contrasenyes, LastPass també us permet emmagatzemar de forma segura notes, targetes de pagament, comptes bancaris i adreces. Tots aquests elements es poden trobar a la volta i LastPass també us permet crear carpetes per organitzar-los. 

Podeu afegir fitxers adjunts a tots els ítems i, tot i que els accessos de sessió sempre estan protegits per la vostra contrasenya principal, podeu activar-la i desactivar-la per a altres tipus d’elements..

Hi ha un generador de contrasenya integrat que crea contrasenyes segures úniques per a cada nou servei o lloc web al qual us registreu. El generador us ofereix diversos paràmetres per ajustar-vos, permetent-vos definir la longitud màxima i incloure o no números, símbols i lletres majúscules, així com configuracions per a que la contrasenya sigui fàcil de llegir o sigui fàcil de dir..

Centre de compartició de LastPass

També podeu utilitzar el centre de compartició per compartir notes o donar a algú altre accés a un dels vostres comptes, sense haver de donar-los la contrasenya real. Malauradament, heu de subscriure-vos al pla “premium” o “famílies” per accedir a aquesta funció.

HTTPS a tot arreu

HTTPS Everywhere és una extensió de seguretat senzilla que fa exactament el que diu a la llauna. Sempre que us connecteu a un lloc web mitjançant una connexió no segura, és a dir, HTTP regular, l’extensió comprova si el lloc web ofereix una connexió HTTPS i l’obliga a utilitzar-la.

Tot i que ara hi ha molts llocs web predeterminats amb HTTPS, encara hi ha un nombre sorprenent que no ho són. Com hem comentat anteriorment en aquest article, si utilitzeu una connexió HTTP regular, el vostre trànsit és vulnerable a tot tipus de manipulacions, que van des de la senzilla detecció fins al lliurament de programari maliciós al vostre dispositiu..

HTTPS-Arreu

Tot i que HTTPS Everywhere no us ajudarà amb llocs web que no ofereixen connexions segures, és una cosa cada vegada més rara que trobareu. Si voleu més seguretat, però, també podeu habilitar “xifrar tots els llocs”, que bloquejaran automàticament totes les sol·licituds no xifrades al vostre navegador.. 

L’extensió s’instal·la preinstal·lada amb molts navegadors populars, com ara Brave i Tenta (llegiu la nostra revisió de Tenta), i la versió disponible a Google Chrome Store és compatible amb Opera i Vivaldi, així com amb els estàndards Chrome i Chromium..

NoScript

NoScript és una altra extensió senzilla que millora molt la vostra seguretat durant la navegació. Tot i que el seu propòsit principal és simplement impedir que JavaScript es publiqui en un lloc web, això és una cosa que la majoria de navegadors ofereixen de forma nativa avui dia. 

Tanmateix, NoScript us ofereix un grau de control molt més gran del bloqueig del que realitza la configuració incorporada i, per tant, és molt útil.

L’extensió configura tres categories: predeterminada, confiable i no confiable. Per a cadascun d’ells, podeu triar quins elements voleu bloquejar, inclosos scripts, objectes, suports, fotogrames que mostren altres pàgines web, tipus de lletra remots, elements WebGL i peticions a API de tercers.. 

Si no establiu cap permís per a llocs, la majoria dels llocs web seran “predeterminats”, cosa que ho bloqueja tot, excepte els fotogrames i les API remotes..

Elements bloquejables NoScript

Una llista de llocs web s’inclou automàticament a la categoria “de confiança”, per a la qual no es bloqueja res. Finalment, podeu afegir llocs de manera manual a la categoria no confiada, que per defecte bloqueja tot el que s’ha esmentat anteriorment. Per descomptat, es pot ajustar i canviar exactament el que està bloquejat en aquestes categories, donant-vos molt de control directe sobre el procés.

Categories NoScript

NoScript és compatible amb tots els navegadors de Chromium on ho vam provar, inclús, òbviament, Google Chrome i Chromium, però també Brave, Opera i Vivaldi (llegiu la nostra crítica de Vivaldi).

Avast Online Security

Tot i que definitivament hauríeu de tenir un dels millors programes antivirus instal·lats per garantir que el vostre dispositiu estigui protegit, si tot el que feu amb l’ordinador és navegar per Internet, una extensió antivirus us farà molt per assegurar-vos que esteu segur..

Tauler de control Avast

El programari maliciós, els esquemes de phishing i altres sistemes de ciberdelinqüència són tots els riscos que tenim a l’hora d’anar en línia i, tot i que la majoria de navegadors tenen bases de dades de navegació segures, no sempre són suficients. 

Avast Online Security analitza els resultats de la cerca i els llocs web que visiteu per trobar programari maliciós i, a continuació, us avisa. Quan es busca, cada resultat està marcat amb una icona per indicar als usuaris si la pàgina web a la qual s’enllaça és segura o no.

Avast-Search-Results

Si intenteu visitar un lloc web amb programari maliciós integrat al seu codi, Avast bloquejarà la vostra sol·licitud i us informarà que el lloc web que esteu intentant visitar no és segur, i no us evitarà una possible infecció per malware del vostre dispositiu.. 

Si voleu anul·lar el judici de l’extensió (tot i que ho aconsellem), podeu dir que confiï en llocs o dominis específics, eludint el bloc.

Avast-Website-Block

Avast també bloqueja els rastrejadors, que és un bon avantatge per a la privadesa, encara que realment no afecti la vostra seguretat. Durant les proves, vam aconseguir que Avast treballés amb els tres navegadors basats en Chromium amb facilitat, no necessitant cap configuració més que ho va fer per a Google Chrome o Chromium.

Tot i que no el vam classificar com un dels programes antivirus més segurs, Avast també ofereix un programa antivirus tradicional per a l’escriptori, del qual podeu obtenir més informació sobre la nostra revisió Avast Pro..

Mencions d’honor

Si instal·leu les cinc extensions (o fins i tot només un parell) de les extensions enumerades anteriorment, la gran seguretat serà prou contundent en la gran majoria dels casos. Tanmateix, si no li agraden les recomanacions sobre les millors extensions de seguretat de Chrome, hem creat algunes mencions honorables que poden servir com a alternatives perfectament adequades.

Dashlane

Tot i ser la millor opció per al millor gestor de contrasenyes en general, l’extensió Chrome de Dashlane no té moltes de les funcions avançades que li han permès pujar al capdamunt de la nostra classificació del gestor de contrasenyes.. 

Per exemple, necessiteu exportar i importar manualment les vostres contrasenyes ja emmagatzemades a Chrome (per a les quals podeu seguir la nostra guia sobre com exportar i importar adreces d’interès de Chrome).

Dashlane-Pàgina inicial

Dit això, Dashlane no deixa de ser una excel·lent extensió de seguretat i realitza fàcilment totes les tasques que esperaves d’un gestor de contrasenyes alhora que és compatible amb tots els navegadors basats en Chromium on ho vam provar (Vivaldi, Brave i Opera). Com sempre, mireu la revisió de Dashlane per veure la imatge completa.

AdBlock Plus

AdBlock Plus és l’extensió de bloqueig d’anuncis més popular per als navegadors Chromium i, tot i que no la vam incloure en els cinc primers llocs, no deixa de ser una elecció decent per a aquesta tasca. 

El principal problema amb AdBlock Plus és que no bloqueja tots els anuncis, ja que algunes empreses els paguen una quota per llistar els anuncis en una llista blanca. Aquesta és una preocupació força seriosa, ja que l’únic motiu pel qual algú instal·la l’extensió per començar és bloquejar els anuncis.

Panell de control AdBlock-Plus-Control

AdBlock Plus també inclou menys llistes de filtres integrades que uBlock Origin, així com menys opcions i configuracions. Tot i això, la interfície d’usuari és significativament més fàcil d’utilitzar, que és el seu únic avantatge. Igual que uBlock Origin, AdBlock Plus és compatible amb Brave, Opera i Vivaldi.

ScriptSafe

ScriptSafe és un bloquejador de script alternatiu a NoScript. Tot i que permet gran part de la mateixa funcionalitat, com ara agrupar llocs web en nivells de confiança diferents amb configuració diferent, vam trobar que a les nostres proves no era tan eficaç bloquejar diversos elements del lloc web com NoScript era. 

Dit això, no deixa de ser una opció perfectament decent per al bloqueig de scripts, i inclou una interfície d’usuari més agradable per iniciar.

Seguretat de guions

Com passa amb totes les extensions enumerades en aquest article, ScriptSafe és compatible amb Brave, Opera i Vivaldi, a més de les configuracions predeterminades Chrome i Chromium.

Pensaments finals

Amb això, concloguem la nostra llista de les millors extensions de seguretat. Atès que el terme “extensió de seguretat” cobreix tantes coses diferents, aquestes cinc opcions no estan necessàriament ordenades, ja que compleixen diferents rols.

Dit això, la seva comanda es basa en la importància de la seguretat per a la seguretat, sent un bloquejador d’anuncis i un gestor de contrasenyes els dos més importants. 

Al final del dia, si només instal·leu una extensió de seguretat, hauria de ser definitivament un bloqueig d’anuncis, ja que la funcionalitat inclosa en alguna cosa com uBlock Origin tindrà un llarg camí per assegurar-vos que esteu protegit en navegar. Internet.

Tot i que la descàrrega dels cinc us garantirà la màxima protecció, hi ha algunes coincidències en la seva funcionalitat, de manera que probablement en seleccioneu un parell, a menys que estigui especialment preocupat per la seguretat del navegador. Quines extensions de seguretat del navegador de seguretat utilitzeu? Vam trobar a faltar un que us agradi? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me