Bedste filoverførselsklienter 2020: FTP, WebDAV og Cloud Explorers

Hvis du søger efter de bedste filoverførselsklienter på markedet i dag, er du landet på det rigtige sted. Nedenfor specificerer vi vores valg til upload og download af filer i bulk mellem lokale computere og cloud-servere.


Traditionelt kendt som FTP-klienter er nogle softwaremuligheder i dag længe flyttet ud over den tidlige protokol til ikke kun at understøtte FTPS og SFTP, men WebDAV- og API-forbindelser til skytjenester som Amazon S3, Google Cloud og Rackspace Cloud Files. Ud over at flytte filer, har de bedste klienter også en række funktioner fra katalogsammenligning til filkryptering.

Mens vores foretrukne samlede service er den populære – og gratis – cyberduck, for dem med lidt penge at bruge, tilbyder CloudBerry Explorer Pro et endnu større udvalg af funktioner og en mere tilfredsstillende brugeroplevelse generelt. Vi taler om begge dele om et minut. Lad os først tale om filoverførselsprotokoller generelt og se på, hvordan vi foretog vores valg.

Hvad er FTP, alligevel?

Nøglen til at forstå, hvad FTP er, ligger i initialerne, der står for “filtransportprotokol.” Det er en almindeligt anvendt kommunikationsprotokol, eller et sæt regler, som computere bruger til at kommunikere med hinanden via et TC / ICP-netværk (som internettet).

I FTP-kommunikation er der to slutpunkter: en FTP-server og en klientcomputer. Serveren lytter til forbindelsesanmodninger, mens klienten starter forbindelsen. Når forbindelsen er etableret, kan klienten uploade filer til serveren, downloade filer fra den og udføre forskellige andre operationer som at slette og flytte filer rundt.

Mens klienter, der er nævnt i denne artikel, ofte kaldes FTP-klienter, er FTP faktisk forældet, hovedsageligt fordi det sender data i ren tekst. Det var en dårlig idé i 80’erne, og det er en meget dårligere idé i dag, hvor sofistikeret cyberkriminalitet er blevet. Som sådan er det mere sandsynligt, at du bruger en af ​​to relaterede protokoller, FTPS eller SFTP.

Forskellen mellem FTPS og SFTP

FTPS og SFTP er begge mere sikre kommunikationsprotokoller end FTP, der krypterer både transmitterede data og legitimationsoplysninger (brugernavn og adgangskode), der bruges til at åbne kommunikationskanaler.

FTPS blev udviklet først, primært som svar på højere lovgivningsmæssige krav til datasikkerhed takket være handlinger som HIPAA. Det er dybest set FTP men med SSL-kryptering for at beskytte data, der flyttes over et TC / ICP-netværk. SFTP, selvom den ofte forveksles med FTPS, er en helt anden protokol baseret på sikker shell (SSH).

Du hører muligvis også FTPS kaldet “FTP over SSL” og SFTP kaldet “FTP over SSH.”

Mellem FTPS og SFTP betragtes sidstnævnte som lettere at implementere. Årsagen hertil er, at det kun kræver, at der åbnes en enkelt port for kontinuerligt at overføre data gennem en firewall.

Med FTPS på den anden side, skal der åbnes en ekstra port, hver gang et filopkaldsanmodning bliver anmodet. I stedet for at være mere sikker kan det at skulle åbne flere porte for kommunikation faktisk udgøre en sikkerhedsrisiko for dit netværk.

Som sådan er SFTP mellem de to blevet den mere almindeligt anvendte. Det er lettere at implementere, hurtigere og mere sikkert.

WebDAV og Cloud IaaS API’er

De fleste anstændige FTP-klienter kan oprette forbindelse til servere ved hjælp af FTP, FTPS og SFTP. Bedre klienter kan også etablere andre sikre forbindelsestyper.

En af de mest almindelige er WebDAV, der står for World Wide Web Distribed Authoring and Versioning. WebDAV er faktisk et sæt udvidelser, der er tilføjet til HTTP med det formål at lette samarbejdsredigering over internettet ved at tillade webservere at fungere som filservere.

Flere cloud-lagringstjenester understøtter WebDAV, herunder Dropbox, Google Drive, OneDrive og vores favorit blandt de fire, pCloud (læs vores pCloud-anmeldelse). Med WebDAV-support kan du få adgang til, redigere og slette filer, der er gemt på dit skylagerdrev uden at skulle bruge denne tjenestes webgrænseflade.

Ud over alle de forbindelsesprotokoller, der er nævnt ovenfor, kan nogle FTP-klienter også oprette forbindelse til servere ved hjælp af en API, forkortet til “applikationsprogrammeringsgrænseflade.” API-forbindelser i FTP-klienter er bygget op omkring specifikke cloud-udbydere, normalt af sky IaaS (infrastruktur som en tjeneste) -sort.

Cloud IaaS-løsninger er fjernserverløsninger, der kan bruges til at være vært for filer (blandt andet bygning af databaser eller hosting af web-applikationer). Nogle almindelige eksempler, som du måske har hørt om, inkluderer Amazon S3, Rackspace Cloud Files og Google Cloud.

Vi kører gennem alle vores favoritter i vores bedste cloud IaaS-guide, så vær sikker på, og tjek det ud, hvis du vil placere filoverførselsklienterne, vi gennemgår i et øjeblik til god brug.

Valg af den bedste filoverførselsklient

Alt dette bringer os til kernen i vores artikel og fremsætter anbefalinger til filoverførselsklienter, som vi synes er de bedst tilgængelige. Som du måske har gætt, har de øverste klienter mange flere forbindelsesmuligheder end bare FTP. FTPS og SFTP er normalt en given, mens WebDAV-support og API-forbindelser til specifikke cloud-tjenester er mindre almindelige.

Bortset fra tilslutningsmuligheder så vi også efter brugervenlighed. En top FTP-klient gør det nemt at oprette en forbindelse, gennemse, uploade og downloade filer og har forhåbentlig nogle andre nyttige funktioner såsom forbindelsesbogmærker, mappesammenligning, filsynkronisering og filkryptering.

Vi kiggede også efter platformstøtte. Mange FTP-klienter, herunder nogle af dem, vi nævner nedenfor, er kun tilgængelige til Windows og Mac, og nogle er kun tilgængelige for den ene eller den anden. Kun nogle få tilbyder Linux support, som CloudBerry Explorer.

Værdi var også en overvejelse. Du finder mange gratis filoverførselsklienter tilgængelige og nogle få med engangslicensafgift, skønt disse normalt ikke spænder over $ 40 eller $ 50.

Nu hvor vi har sorteret alle vores kriterier, så lad os se på vores yndlingsklient til filoverførsel, Cyberduck.

Bedste filoverførselsklient: Cyberduck

Vi vil være kvæbende for ikke at vælge Cyberduck som vores top valg for filoverførsler. Det gør stort set det hele, ikke kun understøtter FTP, FTPS, SFTP og WebDAV, men API-forbindelser til flere sky-drev. Disse drev inkluderer IaaS-indstillinger Rackspace Cloud-filer, Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud og Backblaze B2.

Cyberduck giver dig også mulighed for at oprette forbindelse direkte til Dropbox, Google Drive eller OneDrive ved hjælp af dine loginoplysninger til disse tjenester. Vi har en guide til, hvordan du bruger Cyberduck med detaljerne.

Versioner af Cyberduck-desktopklienten er tilgængelige til Windows og MacOS. Desværre er Linux-brugere udeladt i de kolde, grimme ællinger, som de er. (Hvis du er en Linux-bruger, der har brug for en afhentning, skal du læse vores bedste cloud-lager til Linux-guide).

Cyberduck-funktioner, vi kan lide, inkluderer forventede evner som mapper og filoprettelse, upload og download, men også nogle uventede godbidder. Blandt disse er en mulighed for at oprette private krypterede mapper i skyen plus en mulighed for at synkronisere lokale med eksterne mapper.

Cyberduck har også en enorm nyttig “bogmærke” -funktion, der gemmer detaljerne i din forbindelse til hurtig adgang senere. Bogmærker kan endda deles med andre brugere. Du kan også oprette URL-links til filer for at dele dem med andre.

Cyberduck er gratis open source-software. Hvis du imidlertid virkelig kan lide produktet, kan du sende en donation til udviklingsholdet for at støtte det. Med en donation på 10 dollars kan du registrere din software for at deaktivere donationsknappen i klienten. Der er også en betalt version af Cyberduck tilgængelig via Mac app store til $ 24.

CloudBerry Explorer Pro

CloudBerry gør nogle af de bedste filoverførselssoftware til rådighed, herunder en funktionspakke online backup-klient, der er i stand til at sende filer til over 50 forskellige cloud-tjenester. For mere information om det sikkerhedskopieringsværktøj, skal du læse vores CloudBerry Backup-gennemgang.

Virksomheden producerer også en linje med cloud explorer-værktøjer, både gratis og betalt. Ved overførsler via FTP og SFTP skal du købe den licenserede “Pro” -version af softwaren mod et engangsgebyr på $ 39.99 pr. Computer, som kommer med mange andre funktioner udover.

Også vigtigt, hvis du agter at bruge klienten med en cloud IaaS-service, bliver du nødt til at købe den version, der fungerer med din valgte udbyder:

 • CloudBerry Explorer til Amazon S3
 • CloudBerry Explorer til Google Cloud
 • CloudBerry Explorer til Microsoft Azure
 • CloudBerry Explorer til OpenStack

Hver version kan i det mindste også oprette forbindelse til nogle yderligere skyudbydere. For eksempel kan Amazon S3-versionen bruges sammen med Backblaze B2 eller Wasabi (læs vores Wasabi-anmeldelse).

Ved stadig at tvinge brugerne til at købe en anden licens til hver af de vigtigste skytjenester, mister CloudBerry Explorer noget af sin glans, og det er derfor, vi rangerer den bag Cyberduck (sammen med det faktum, at det overhovedet koster penge, selvfølgelig ).

Hvis disse punkter ikke afskrækker dig, har CloudBerry Explorer Pro dog en række nyttige funktioner, der gør det til den mere magtfulde klient, samlet set, og det er værd at udgifterne er for nogle brugere. Funktioner ved note inkluderer kryptering på klientsiden, filkomprimering, upload af flere gevind, mappesammenligning, mappesynkronisering og uploadregler.

Af alle FTP- og cloud-klienter, som vi har gennemgået, er det nemt også det sjoveste at bruge, og CloudBerry har et meget stærkere supportnetværk end hvad du får med Cyberduck. Det gør det til et bedre valg, især for it-fagfolk og virksomhedsejere.

Endelig, i modsætning til Cyberduck, kommer CloudBerry Explorer i en Linux-version.

FileZilla Pro

Indtil for nylig udgjorde FileZilla ikke meget af et Cyberduck-alternativ, fordi det kun understøttede FTP, SFTP og FTPS. I januar 2018 bragte virksomheden imidlertid WebDAV-support til sin FileZilla Pro-klient, ud over tilslutning til Amazon S3, Azure og Google Cloud.

Klienten kan bruges til at flytte tusinder af filer i bulk fra din computer til en ekstern server eller vice versa og er optimeret til hastighed, selvom du kan reducere den anvendte båndbredde, hvis det er nødvendigt. Klienten har en strømlinet, fanebladet interface, der gør det nemt at etablere forbindelser og gennemse filer.

Funktioner ved note inkluderer bogmærker til hurtige forbindelser, filnavnsfiltre, katalogsammenligning til identifikation af deltas, katalogsynkronisering, træk og slip, filredigering og ingen filstørrelsesgrænser.

Filezilla Pro har ikke en krypteringsfunktion som du får med Cyberduck, og der er heller ingen Linux-klient. Det er måske vigtigere at det ikke er gratis: du bliver nødt til at udskifte $ 19.99 til Windows-versionen eller $ 13.99 for MacOS. Der er en grundlæggende Filezilla-klient, der ikke koster en krone, men den er ikke næsten så kraftig som Filezilla Pro, så vi foreslår at du holder dig væk.

CuteFTP 9

CuteFTP rangerer som vores fjerde valg for en FTP-klient. På nogle meget vigtige måder er det et meget mindre kapabelt værktøj end vores top tre valg. For eksempel er det strengt en klient til FTP, FTPS, SFTP og WebDAV. Der er ingen Amazon S3, Google Cloud eller forbindelsessupport til nogen anden cloud IaaS-udbyder.

Faktisk er CuteFTP en meget grundlæggende FTP-klient generelt, men sommetider er det alt hvad du har brug for eller ønsker, hvorfor vi besluttede at give det en plads i denne artikel. Det understøtter et par basale funktioner som bogmærker, filkomprimering og filkryptering.

Softwaren indeholder også en indbygget HTML-editor til forfatter af HTML-dokumenter både på din computer og en ekstern server.

File backup og synkronisering er også inkluderet sammen med planoverførsel af fil. Alligevel er der ingen filsammenligningsfunktion, som du får med Cyberduck eller CloudBerry Explorer.

Softwaren er dog 100 procent gratis, som den har været siden den oprindelige udgivelse tilbage i 1996. Desværre er den kun tilgængelig til Windows- og Mac-operativsystemer uden Linux-support.

Send 5

Transmit er udviklet af Panic Inc. og er en filoverførselsklient, der udelukkende er designet til Mac-brugere. Selvom normalt denne kendsgerning sandsynligvis vil føre til, at vi overlader det fra en liste over “bedste” tjenester (medmindre Mac-specifikke, ligesom vores bedste cloud-lagring til Mac-artikel), er der nok til at elske ved Transmit og få nok fremragende alternativer, som vi besluttede at give det vores femte og sidste sted.

Den seneste version af softwaren er Transmit 5. Transmit flyttede ud over bare at være en FTP-klient for nogen tid siden ved at tilføje WebDAV og Amazon S3 support. Det er den seneste version tager den endnu længere, og den understøtter nu over 10 skytjenester.

Disse tjenester inkluderer IaaS-udbydere Backblaze B2, Azure og Rackspace CloudFiles, dog ikke Google Cloud. En håndfuld cloud-lagringstjenester kan også tilsluttes, herunder Amazon Drive, Box, Dropbox, Google Drive og OneDrive (læs vores OneDrive-anmeldelse).

Af alle de tjenester, vi har gennemgået, har Transmit 5 muligvis den bedst mulige klient, hvilket gør det synd, at der ikke er nogen Windows- eller Linux-version. Lokale filer er lagt ud på den ene side af grænsefladen, og fjernfiler er på den anden.

Den seneste version af Panics klient indeholder også fuldstændig omskrevet filoverførselskode, der er langt hurtigere end den forrige version, hvilket gør den fantastisk til upload af foto og video. Andre funktioner i note inkluderer synkronisering af lokale mapper med skyen og nul-viden kryptering.

Tro mod Steve Jobs ånd kommer softwaren dog med en noget heftig prismærke på $ 45.

Ærlige nævn

Der er en håndfuld FTP-klienter, som vi ikke inkluderede, hvor WinSCP (kun Windows) og Fetch (kun Mac) sandsynligvis er de to mest populære. Begge disse klienter understøtter FTP, FTPS, SFTP og WebDAV. Hverken understøtter hverken Amazon S3 eller andre skytjenester, hvilket placerer dem lidt bagefter tiderne.

På den anden side af spektret er Dragondisk, en gratis filoverførselsadministrator, der understøtter Amazon S3 og Google Cloud, men underligt nok ikke FTP, SFTP eller FTPS. Det overordnede design af Dragondisk føles også en smule dateret, men der er i det mindste en Linux-klient.

Afsluttende tanker

At finde den bedste filoverførselsklient til dine behov kan gøre det let at flytte filer i bulk til og fra skyen, hvad enten det er manuelt eller via synkronisering. Mens FTP, SFTP og FTPS er de gamle standby-protokoller, har de bedste værktøjer også WebDAV-support ud over support til skyinfrastrukturtjenester som Amazon S3.

Blandt alle de klienter, vi har haft en chance for at lege med, slår Cyberduck os som den bedste kombination af funktioner og værdi. For dem, der ikke har noget imod at bruge penge, er CloudBerry Explorer imidlertid en hård service at slå.

Del dine egne tanker om filoverførselsklienter i kommentarerne herunder, og fortæl os indstillinger, vi har gået glip af. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map