Преглед на Mobirise – актуализирано 2020 г.

Mobirise Преглед

Mobirise е рядкост за създателя на уебсайт, тъй като работи по-добре, колкото повече пари хвърляте в него. Базовата му форма е, добре, основна, но след като инвестирате малко пари, тя се превръща в доста атрактивна опция. Вижте колко точно натрупате бретон в този пълен преглед на Mobirise.

Mobirise Website Builder е различен вид създател на уебсайтове. Не е базиран на браузър, така че трябва да го изтеглите, за да създадете нещо. Той включва иновативни опции за редактиране и ценови планове. Лесна е за употреба, ако може би е трудна за настройка.

Ако искате да извлечете най-доброто от това, ще трябва да инвестирате пари в началото, тъй като мощните му функции са достъпни само чрез платени добавки.

Ако имате прилично разбиране на HTML и около $ 100 за изразходване, Mobirise Builder на уебсайтове е чудесен избор за всяка индустрия. Това каза, че ако не сте достатъчно технологични или търсите по-евтини опции, Mobirise може да не работи за вас. В този преглед на Mobirise Website Builder ще ви помогнем да разберете дали това е така.

Силни & Слабости

Алтернативи за Mobirise

Характеристика

Първото нещо, което трябва да се спомене за функциите на Mobirise Website Builder, е липсата на инструмент за блогове. Това е проблем за всички, които искат да увеличат трафика чрез органично търсене и голяма пречка да изчисти услугата, за да я превърне в нашия най-добър списък за създатели на уебсайтове. Имайки това предвид, нека да видим какво може да направи.

Разширения за уебсайтове на Mobirise

Страницата „разширения“ е пазарът на приложения на Mobirise Website Builder. Той предлага добавки като PayPal Shopping Cart, която ви позволява да правите електронна търговия, и SEO инструментът, който ви позволява да генерирате robots.txt файлове и Sitemap.

mobirise-разширение

Пазарът на приложения е как Mobirise прави пари. Закупувате разширения за надграждане на уебсайта си. Ще поговорим повече за тях в раздела „ценообразуване“. За сега ще разгледаме няколко неща.

Повечето разширения са евтини за това, което предлагат. Например, разширението на PayPal Shopping Cart, което ви позволява да продавате продукти онлайн, е само $ 39 и обхваща една година актуализации и поддръжка.

Повечето от шаблоните, които можете да закупите, са зашеметяващи и насочени към определена аудитория. Ако вашият бизнес е сред тези, които Mobirise има предвид, като планиране на сватби или фитнес зала, ще намерите темата за него полезна.

Например образователната тема е добре изработена. Ако искате да продадете онлайн курс, Mobirise Website Builder ви покри с това разширение, което добавя поддръжка за видео, колекция от формуляри и красиво оформление към вашия набор от инструменти.

Това е интелигентен начин да интегрирате цените в своя пазар на приложения. Можете да създадете обикновен уебсайт и да го качите на GitHub, чрез FTP или вашата хостинг компания по избор, но за зашеметяващ резултат трябва да закупите разширения.

Това, което може да се подобри, е количеството на добавките. Не всички отрасли са обхванати от разширенията. Ако сте зъболекар или на свободна практика, който иска да използва Mobirise Builder на уебсайтове, ще се борите с шаблоните.

Въпреки че това е вярно, съперникът на Mobirise Website Builder SiteBuilder има само седем добавки на своя пазар и те са маловажни. SiteBuilder обаче има предимства, така че вижте нашия преглед на SiteBuilder, преди да правите заключения. Това каза, че пазарът на приложения на Mobirise Website Builder е на километри пред този на SiteBuilder.

Mobirise SEO Builder SEO

Що се отнася до SEO, Mobirise Website Builder не е най-добрият строител там. Можете да добавите разширение, което ще генерира карта на сайта и файлове robots.txt, но това е свързано с това.

Дори и без това разширение можете да редактирате кратки фрагменти от метаданни в редактора на ванилия. Въпреки че това не е смяна на играта, важно е също да се покрие.

Можете също да инсталирате разширението Code Editor, за да гарантирате, че всичко е чисто и да улесните Google да ви намери.

Това обаче е много борба за минимални резултати. Ако искате лесен за използване конструктор, който помага на класирането ви в Google, прочетете нашия преглед на Wix.

Електронна търговия на Mobirise Website Builder

Mobirise Website Builder не включва инструмент за електронна търговия безплатно. За да започнете да продавате на уебсайта си, трябва да закупите разширението за кошница за PayPal.

mobirise-PayPal

За еднократно плащане от 39 долара можете да продавате цифрови или физически продукти. Това не е всеобхватен пакет за електронна търговия, защото той приема само транзакции с PayPal, но е много по-евтин от това, което бихте получили другаде.

Това, което ни харесва при добавката е, че тя предлага изчерпателен урок, в който подробно се описва как да настроите вашия магазин и да добавяте и управлявате продукти. Има ясни, кратки обяснения и видеоклипове, които илюстрират направените точки.

Mobirise Builder на уебсайтове, съчетано с разширението на PayPal, е добър избор, ако не се фокусирате върху електронната търговия, но все пак искате малък магазин на вашия уебсайт.

За по-добри резултати опитайте Shopify. Не просто скачайте в него. Това е сложна платформа, така че първо прочетете ръководството за начинаещи за Shopify.

Форми за контакт на Mobirise Website Builder

Изграждането на имейл списък с Mobirise Website Builder е трудно, ако не закупите разширението за формуляр за 39 долара за формуляр. Освен име, телефон, имейл и поле за съобщение, не можете да включите нищо друго. Не можете да добавяте специални бутони, да променяте типографията или да персонализирате полетата.

Това е голям минус, тъй като е по-добре да свържете Google формуляр, отколкото да използвате инструмента за подаване на формуляри на Mobirise Website Builder.

mobirise контакт форма

Макар и ограничен, разширението Form Builder все още може да работи върху малък проект или задача. Добре е, например, ако просто имате нужда от хора, за да се регистрирате за нещо.

Не се обезкуражавайте обаче. Ако харесвате Mobirise Website Builder и трябва да съставите списък с имейли, закупуването на добавката за формуляр на формуляр може да отговаря на вашите нужди.

Преглед на функции

Mobirise логоmobirise.com

Безплатно

Дизайн

Предварително изработени теми

Формуляр на форми

HTML редактор

Поддръжка на форум

Vector Art Gallary

звуков

HD видео

ползваемост

Интерфейс за влачене и пускане

SEO редактор

Поддръжка за мобилни устройства

App Center

Поддръжка на блога

Поддръжка за електронна търговия

Редактор на страници

Услуги

SEO

маркетинг

Дизайн на уебсайтове

Екстри

SSL сертификат

Име на домейн

Рекламни кредити

Преглед на сайта

поддържа

Помощен център

форум

Чат на живо

телефон

електронна поща

24/7 Поддръжка

Видео уроци

Текстови уроци

Разни

Безплатен план

Ценообразуване

Ванилната версия на Mobirise Website Builder е безплатна за изтегляне и използване. Ще поговорим повече за това, което можете да направите с него по-късно, но за сега нека да видим какво предлага услугата за желаещите да харчат пари.

Повечето разширения са просто надстроени шаблони, насочени към определена аудитория – например WorkshopAMP е за фирми от сервизи. На всичкото отгоре получавате специфични за функцията разширения като Paypal Shopping Cart и Form Builder, които добавят много опции за персонализиране.

Най-важното за закупуване на разширения е, че ги получавате за цял живот. Извършвате авансово плащане, което ви дава достъп до инструмента. Освен това имате една година приоритетна поддръжка и актуализации на добавката.

Макар и неортодоксален, този метод е много по-добър от предлагането на платени планове.

Ако просто искате електронна търговия, можете да инвестирате в това и да не се налага да купувате оферта с най-високо ниво, както бихте направили при повечето доставчици. В тези случаи плановете могат да бъдат скъпи, тъй като предлагат допълнителни езици, увеличена честотна лента и приоритетна поддръжка.

Например Voog е чудесен за локализация, но да получите най-доброто многоезично изживяване от него означава да харчите пари за сертификати и функции, които не са ви задължително необходими. Mobirise Website Builder го прави по-добре, но Voog все още има заслуги, така че не забравяйте да разгледате нашето ревю на Voog.

Това не означава, че има вероятност в края на годината да станете по-богати, отколкото ако купувате абонамент за най-високо ниво от друг строител.

Дизайн & Инструменти

Говорихме за разширения, ванилни функции и цени. Сега, нека се заемем с редактора. Редакторът на Mobirise Website Builder е фокусиран върху простотата.

mobirise-редактор (компресирани)

Всичко на таблото е ясно организирано. Въпреки че инструментите за редактиране не са етикетирани толкова, колкото трябва да бъдат, трябва да го затворите в рамките на пет минути след игра.

„Страници“, изненадващо ви позволява да управлявате страниците на вашия уебсайт.

mobirise-страници

Освен това можете да коригирате URL адреса на вашите страници и метаданните за по-добро SEO.

„Сайтове“ ви позволява да управлявате всички проекти на сайтове в приложението.

mobirise-сайтове

Тук е и мястото, което коригирате маршрута за износ на уебсайт. На всичкото отгоре там можете да качите фавикон и да активирате ефекти за превъртане на страница. Макар и да не е сложен, разделът ще бъде важен при публикуването на вашия уебсайт.

„Вход“ и „Помогнете ми!“ са самостоятелни. Първият ви позволява да се регистрирате в Mobirise Website Builder, а вторият ще ви изпрати до форма за контакт, за да се свържете с разработчиците.

И накрая, разделът „разширения и теми“ ще ви отведе до екран, на който можете да инсталирате безплатни и платени добавки за вашия уебсайт.

mobirise-теми

Това обаче не са хлябът и маслото на Mobirise Website Builder. Основното, което ще направите, ако използвате услугата, се върти около секцията „блокове“.

mobirise блокове

Екранът “блокове” съдържа няколко подкатегории с предварително направени секции на страниците.

Категорията „меню“ е проста. С версията за ванилия можете да избирате между два формата на менюто. След като се настаните на тип меню, вие сте готови да изберете заглавка за страницата си.

Разделът за въвеждане на ванилия има девет заглавки за избор. Те идват с изображения, плъзгачи, лозунги и заглавия, комбинирани по различни начини.

Другите категории не са сложни, но все пак да ги прегледаме.

„Слайдъри“ включва галерии и въртележки за изображения. „Характеристики“ има блокове, предназначени да ви помогнат да илюстрирате ползите от работата с вашето предприятие. Това е интелигентно допълнение, защото улеснява съставянето на страница за „услуги“ или „за нас“.

„Медия“ ви позволява да добавяте всякакви видеоклипове и самостоятелни изображения. Макар и функционален, колкото е, би било страхотно, ако имате достъп до съдържание на склад от раздела.

„Статия“ включва неща, като заглавия, блокове и социални интеграции, използвани за съставяне и публикуване на статии. Това не е система за управление на съдържанието, но е достатъчно, ако просто искате да правите блог за това, което сте решили.

„Информация“ разполага с блокове, които ви помагат да очертаете части от данни. Макар и полезна, системата би била по-рационализирана, ако съдържанието беше обединено с блока „характеристики“. „Testimonials“ ви позволява да вмъквате отзиви от клиенти. За съжаление няма препоръчителен блок с въртележка с изображение във ваниловата версия, което би било голям плюс.

„Social“ има дялове и следва блокове за популярни социални медийни услуги. „Таблици за ценообразуване“ има страхотни блокове за ценообразуване, които да използвате, ако разнообразявате офертите си. „Форми“ има няколко шаблона за събиране на формуляри, а „карти“ ви позволява да интегрирате карта на Google във вашата страница.

И накрая, разделът “Footers” на ванилията има четири блока на футъра, които можете да използвате. Подножията на Mobirise Website Builder са добре изработени и придружени от социални икони, карти и хлъзгав дизайн.

mobirise-долни колонтитули

Освен добавяне на блокове, можете да правите редакции на страница.

mobirise-он-страница-редакциите

Функцията ви позволява да променяте текст, типография и цветове, което оптимизира вашия работен процес. Това не е рядкост сред създателите на уебсайтове, но Mobirise Builder на уебсайтове го прави добре, защото бутоните за редактиране и полетата са малки, прости и отзивчиви.

Лесно използване

След като свикнете с услугата, Mobirise Website Builder е лесен за използване. Няма много етикети на контролите или секциите с плъзгане и пускане, така че е необходимо време, за да видите какво може да направите, но можете да го затворите в рамките на 15 минути.

За да започнете, трябва да изтеглите софтуера от уебсайта на Mobirise. След като това е разрешено, трябва да се регистрирате, за да получите достъп до редактора. Регистрирайте се и ще сте готови за работа.

Потребителският интерфейс е прост и естетичен. WYSIWYG е погледът на редактора по подразбиране, който ви позволява да изградите структурата на уебсайт за по-малко от половин час. Въз основа на това, от което се нуждаете от вашия уебсайт, може да отнеме и повече време, ако закупите и разширения, но 30 минути е фигурата на топката за изграждането на основата на него.

Всички блокове се предлагат с манекен съдържание, така че след това ще трябва да вмъкнете изображенията и блоковете текст, които са ви необходими, за да привлечете посетителите. Ако не е нужно да кодирате или добавяте десетки продукти, всичко може да се погрижи на едно заседание.

Що се отнася до публикуването, нещата не са толкова ярки. След като приключите с редактирането, можете да публикувате уебсайта си на локално устройство или на FTP.

mobirise публикува

За съжаление Mobirise не предлага хостинг услуги, така че ще трябва да доплатите за хостинг платформа. Ако се нуждаете от помощ за намирането на такава, прочетете нашето ръководство за това как да изберете доставчик на уеб хостинг.

Това е основният недостатък на използването на Mobirise Website Builder. Не разполагате с пакет, който включва всичко, за да се грижите за вашите онлайн нужди на едно място. Ако сте просто малко интелигентни, това няма да е проблем, но за повечето хора публикуването на уебсайт с Mobirise Website Builder ще бъде безпроблемно.

Ако предпочитате да поставите всичките си яйца в една кошница, Squarespace и Weebly са по-добър избор. Те предлагат шаблони, които са просто красиви, но вие също получавате хостинг и по-дълбока персонализация. Прочетете нашия преглед на Squarespace и Weebly преглед, за да научите повече за тях.

поддържа

Подкрепата на Mobirise е изчерпателна. Кликнете върху „помощ“ в редактора и ще получите изскачащо меню с връзки към помощен център, форум и контактна форма.

Помощният център е добре организиран.

mobirise Помогни-център

Има шест категории често задавани въпроси и ръководства и те идват с чудесни обяснения и видео уроци. Въпреки че трябваше да преодолеем някои препятствия при тестване на Mobirise Website Builder, помощният център беше достатъчен, за да отговори на нашите въпроси.

mobirise поддръжка по програмата въпрос

Ако не получите нужните отговори от базата знания на Mobirise, можете също да отидете на форумите.

mobirise-форуми

Има огромна общност от разработчици на Mobirise, готови да помогнат с нишови проблеми и въпроси. Ако все още никой не ви е питал за проблема, можете да стартирате тема и да получите помощ от колегите потребители на Mobirise Website Builder.

Ако тези две не работят, можете да се свържете с разработчиците чрез формата за контакт в приложението. На имейлите се отговаря бързо и професионално.

Като цяло не бива да срещате препятствия, които отнемат повече от един ден от вашето време.

Присъдата

Mobirise Website Builder е чудесен инструмент. Това е иновативно, има добра оферта и можете да получите нещо страхотно и работи в рамките на няколко дни (или дори часове).

За съжаление, софтуерът е хит за липса на функции. Никой инструмент за блогове не е голям проблем през 2019 г., като се има предвид колко усилено работят други компании, за да пробият формулата на алгоритъма на Google. Добавете лош SEO инструмент в комбинацията и просто няма да намерите органично.

Ако искате страхотна платформа за блогове, прочетете нашата статия за най-добрите уеб хостинг доставчици. Препоръчваме WordPress, който е крал на CMS, но може би нещо друго ще работи и за вас. Преди да започнете с WordPress, не забравяйте да прочетете ръководството за начинаещи за WordPress.

Справедливо ли беше нашето участие в Mobirise Website Builder? Имали ли сте различен опит с него? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me