ExpressVPN vs PIA: To hurtige VPNs Square Off i 2020

ExpressVPN har været på toppen af ​​vores VPN-placeringer i nogen tid nu, og det er bevist gang på gang, at det har tjent sin plads der. Hvis du ser på vores ExpressVPN-gennemgang, ser du, at der næsten ikke er noget, vi ikke kan lide ved det. Det er hurtigt, nemt at bruge og har delt tunneling, en meget efterspurgt og vanskelig at finde funktion. 


Privat internetadgang, eller PIA, er ofte høj på vores placering og er et velkendt brand som ExpressVPN, men det har altid haft nogle få mangler. I vores PIA VPN-gennemgang så vi, at det manglede lidt, når det kom til streamingpræstationer og serverplaceringer. 

For nylig har PIA foretaget nogle opgraderinger til sin software og tilføjet delt tunneling, en af ​​ExpressVPNs signaturfordele i forhold til de fleste af sine konkurrenter. Med denne ændring er PIA begyndt at gribe ind på ExpressVPNs territorium, så vi troede, det ville være passende at have en head-to-head ExpressVPN vs PIA matchup for at se, om ExpressVPN kan forsvare sin split tunneling krone. 

Opsætning af en kamp: PIA vs ExpressVPN

For at sikre en rimelig sammenligning af ExpressVPN og privat internetadgang, er vi nødt til at fastlægge nogle grundregler. Vi har opdelt vores sammenligning i ni runder. I hver runde udforsker vi et aspekt af VPN-ydelse, såsom hastighed eller sikkerhed. 

Vi ser på hver VPN’s ydelse i den kategori og beslutter derefter, hvilken af ​​dem der er bedre på det særlige felt. Hver runde, som en VPN vinder, tjener det et point, og VPN med flest point i slutningen af ​​vores matchup vinder.

1

Hastighed

Hvis du går over til vores hurtigste VPN-artikel, vil du se, at ExpressVPN og PIA har været de to hurtigste VPN’er, der er tilgængelige i nogen tid nu. Begge havde imidlertid lidt af en grov visning i dag sammenlignet med det normale. Dette kan skyldes øget trafik i lyset af aktuelle begivenheder, men uanset årsagen så det ud til at påvirke begge VPN-tjenester i nogen grad.

PIA-hastigheder

Beliggenhed: PingDownloadUpload
ubeskyttet6289,38344,82
OS.5124,49298,08
UK86142,84271,20
Hong Kong22592,97234,88
Israel152111,63317,28
Schweiz1053,22283,10

Begge VPN’er gav kun tilbage halvdelen af ​​vores båndbredde, da vi var på de lokale amerikanske servere, og fjernere servere klarede sig ikke meget bedre. PIA har en stærk fordel i forhold til ExpressVPN i uploadhastighed overalt, mens ExpressVPN har lidt bedre downloadhastigheder på alle placeringer undtagen Israel. 

ExpressVPN-hastigheder

Sted: PingDownloadUpload
ubeskyttet6289,38344,82
OS.11140,19141,38
UK79202,28189,46
Hong Kong21897,65184,06
Israel14257.0025.56
Schweiz104130,41169,85

ExpressVPN udråbte også lavere pingtider på alle placeringer men én. Pingtid og downloadhastighed har begge en meget større indflydelse på den gennemsnitlige brugers oplevelse end uploadhastighed, der, når den først er forbi et vist minimum, hovedsagelig forbedrer ydeevnen for store fil uploads. 

Ydelsen for hver VPNs værste server er også en af ​​de afgørende faktorer i denne runde. ExpressVPNs tidligere beliggende placering, Israel, havde stadig anstændige resultater og følte sig hurtige og lydhøre. ExpressVPN fik mere end 50 Mbps båndbredde, hvilket er mere end nok til HD-streaming.

PIAs svageste led var imidlertid Schweiz. Her så vi kun 3 Mbps, hvilket gjorde websurfing smerteligt langsomt, og streaming var kun muligt i meget lav opløsning. ExpressVPN vandt et flertal af placeringer i både downloadhastighed og pingtid samt følte sig generelt meget bedre når det kommer til reaktionsevne og indlæsningstid.

Runde: Speed ​​Point for ExpressVPN

ExpressVPN-logo
Privat internetadgangs logo

2

Streaming

Mens nogle VPN-tjenester tilbyder specialiserede streaming-servere, vælger hverken ExpressVPN eller PIA at gå denne vej (se vores Windscribe-anmeldelse for et eksempel på en VPN med dedikerede streaming-servere.)

På trods af denne mangel på dedikerede servere udfører ExpressVPN et fremragende job, når det kommer til streaming. Faktisk har det opnået nogle af de bedste placeringer i en række af vores bedste streaminglister, såsom vores bedste VPN for Hulu og bedste VPN til Netflix-artikler. 

Netflix, Amazon Prime Video, Hulu og endda BBC iPlayer fungerer alle fejlfrit, når de er forbundet til ExpressVPN. Der er ringe eller endda ingen mærkbar forskel i indlæsningstider, og videoerne indlæses næsten altid på fuld HD og ser pæn og skarp ud.

På den anden side kæmper PIA til sammenligning, når du streamer. Under vores test fik vi Netflix til at fungere, men det tog meget lang tid at indlæse en video, ca. 30 til 45 sekunder. Bortset fra dette blokerede Hulu, Amazon Prime Video og BBC iPlayer os alle. Dette betyder, at ExpressVPN er den klare vinder i denne runde. 

Runde: Streaming Point for ExpressVPN

ExpressVPN-logo
Privat internetadgangs logo

3

Sikkerhed og privatliv

Både ExpressVPN og PIA dækker de mest basale sikkerhedsfunktioner, som vi forventer, at enhver VPN har, såsom en kill switch og en eller anden måde at oprette forbindelse automatisk på. ExpressVPN’s kill-switch er enklere end PIA’er og er enten tændt eller slukket. Når den er tændt, blokerer den automatisk for al internettrafik, hvis VPN kobler fra, hvilket er nøjagtigt, hvad en kill-switch skal gøre. 

PIA’s kill switch har på den anden side tre muligheder. Det kan enten indstilles til slukket, auto eller altid. I “auto” -tilstand blokerer den kun for trafik uden for VPN, mens VPN er tændt, og med den i “altid” blokerer den al trafik, hvis VPN er slået fra. 

Indstillingen “altid” er den eneste, der sikrer, at din trafik stopper, hvis VPN uventet afbrydes, men denne indstilling stopper også al trafik, når du slukker VPN med vilje. Dette giver ExpressVPN’s kill-switch en lille kant i brugervenlighed og sikkerhed.

Hvad angår den automatiske tilslutningsmulighed, har begge VPN’er kun et grundlæggende afkrydsningsfelt, der giver dig mulighed for at bede VPN om at oprette forbindelse til den seneste placering ved opstart. Vi testede også lækagebeskyttelsen af ​​hver VPN og fandt, at begge var i stand til at holde vores IP-adresse og DNS-forespørgsler sikre og private. 

Dertil kommer, at begge udbydere også tilbyder et lignende sæt protokolindstillinger. ExpressVPN bruger OpenVPN parret med AES-256-kryptering som standard, hvilket er, hvad der i øjeblikket betragtes som guldstandarden for VPN-sikkerhed. ExpressVPN giver også brugere mulighed for at indstille protokollen til IKEv2 eller L2TP IPSec, men disse indstillinger er ringere end OpenVPN for næsten ethvert program. 

expressvpn review-protocol-optioner

PIA er også standard for OpenVPN, men det bruger i stedet AES-128. Du kan læse mere om, hvad det betyder i vores krypteringsartikel, men kort fortalt er det simpelthen ikke så godt som AES-256. Du kan dog skifte denne standardindstilling til AES-256, hvilket vi foreslår alle PIA-brugere at gøre. 

På toppen af ​​dette har PIA også et par ekstra protokolindstillinger, herunder L2TP IPsec og PPTP. I dette tilfælde skal det dog gøres ved at anmode om de nødvendige legitimationsoplysninger fra PIA i stedet for blot at ændre indstillingen i klienten, ligesom ExpressVPN gør. 

Du kan læse vores VPN-protokolopdeling for at lære mere om alle disse muligheder, men igen, det korte og søde ved det er, at OpenVPN er den eneste, vi virkelig opfordrer folk til at bruge. 

Selvom ExpressVPN og PIA generelt set er temmelig ens, når det kommer til sikkerhed – og endda i privatlivspolitikken – er der et par små faktorer, der giver ExpressVPN fordelen i denne runde. De bedre standardindstillinger og lettere adgang til protokolindstillinger giver den en lille fordel, men dens placering skubber den ud over kanten og sikrer den rundt.

ExpressVPN er baseret på De Britiske Jomfruøer, som har nogle af de bedste love om privatlivets fred i verden. Sammenlignet med lovene i USA, hvor det er privat internetadgang, er dine data meget mere beskyttet på De Britiske Jomfruøer. Denne lille forskel er den afgørende faktor mellem disse to meget sikre VPN’er. 

Runde: Sikkerheds- og beskyttelsespunkt for ExpressVPN

ExpressVPN-logo
Privat internetadgangs logo

4

torrenting

ExpressVPN er konsekvent den hurtigste VPN, vi tester på papir, men vi har set det besejret før i torrenting hastighed, såsom i vores ExpressVPN vs NordVPN artikel. Når det er sagt, er det stadig blandt de bedste derude til torrenting. 

Vi testede hver VPNs torrenting ydeevne med en 1,4 GB test download, som er omtrent den samme størrelse som en HD-episode af et 30-minutters tv-show. ExpressVPN nåede hastigheder på ca. 5MB / s ved udgangen af ​​det første minut, og dette var op til 7MB / s med cirka halvandet minut i. 

Ting fortsatte med at fremskynde langsomt, men konsekvent til ca. 10MB / s ved udgangen af ​​minut to, hvilket er omtrent hvor nedladningen nivellerede, indtil den blev afsluttet efter lidt over tre minutter og 35 sekunder.

PIA fulgte en meget lignende kurve, men kun lidt langsommere. Overførslen var på ca. 4MB / s efter det første minut og 7MB / s ved udgangen af ​​minut to. Dette var op til 9MB / s med cirka to og et halvt minut ind, og kort efter dette kom et pludseligt udbrud af hastighed, når toppen af ​​downloadhastigheden toppede med op til 13MB / s. 

Denne hastighedssprængning hjalp downloadet færdig på tre minutter og 35 sekunder. Dette er praktisk talt den nøjagtige samme tid, som ExpressVPN tog. Begge VPN’er gjorde det meget godt med vores test-download og fik hele episoden klar til at se på kun et par korte minutter. Denne runde er for tæt på at ringe til, så vi erklærer denne for uafgjort.

Runde: Torrenting Ingen klar vinder, point for begge

ExpressVPN-logo
Privat internetadgangs logo

5

Serverplaceringer

På et bestemt tidspunkt bliver det vanskeligt at præcist spore det nøjagtige antal servere, som en stor VPN-udbyder har. Det, vi ved med sikkerhed, er, at både ExpressVPN og PIA har mere end 3.000 samlede servere, hvilket sætter dem begge i den samme øverste del af servernetværkets størrelse. 

Hvor de to er forskellige, er, hvor spredt disse servere er. ”Privat har servere på 49 steder over hele verden, og disse er kun spredt over 29 lande. Til sammenligning har ExpressVPN servere på 151 steder i 95 lande. 

Selvom dette stadig ikke sætter ExpressVPN på nummer et med hensyn til netværksstørrelse – læs vores HideMyAss-gennemgang for at høre om det – det placerer det godt foran privat internetadgang.

Runde: Serverplaceringspunkt for ExpressVPN

ExpressVPN-logo
Privat internetadgangs logo

6

Samtidige forbindelser

For at forhindre folk i at dele konti med venner og begrænse båndbreddespændingen på servernetværk, pålægger næsten alle VPN’er en grænse for antallet af enheder, du kan have tilsluttet en konto ad gangen.

ExpressVPN’s grænse for dette er en beskeden fem enheder. PIA giver brugerne mulighed for at have dobbelt så meget, op til 10 enheder tilsluttet ad gangen. Det er klart, PIA tilbyder den bedre mulighed her og vinder denne runde.

Runde: Samtidig forbindelse til privat internetadgang

ExpressVPN-logo
Privat internetadgangs logo

7

Prisfastsættelse

Som vi har set igennem denne matchup, har ExpressVPN top-of-the-line ydelse, der positionerer det som en branchens front-runner. Forudsigeligt betyder det, at ExpressVPN leveres med et temmelig stejlt prismærke.

ExpressVPN er en af ​​de dyreste VPN’er på markedet. Dens månedlige plan er omtrent så dyr som de kommer, og den næste mulighed, som er en seks-måneders plan, er ikke meget mere overkommelig. Den bedste mulighed er 15-månedersplanen, som stadig kommer på næsten de samme omkostninger pr. Måned som at købe en månedlig privat internetadgangsplan.

PIA’s priser er bedre på alle niveauer end ExpressVPN. Den seks-måneders plan slår nogen af ​​ExpressVPNs priser, og et-eller to-års-planerne bringer denne pris markant ned. Privat internetadgang er uden tvivl en af ​​de bedste priser af VPN’er på øverste hylde. 

Ingen af ​​disse udbydere tilbyder nogen form for gratis plan, så hvis du er interesseret i at beskytte dit online privatliv uden omkostninger, så tjek vores ProtonVPN-gennemgang. Når det er sagt, har begge VPN’er en 30-dages pengene-tilbage-garanti, som i det mindste tilbyder en måde at prøve tjenesten risikofri på.

Hvad angår betalingsmuligheder, accepterer både PIA og ExpressVPN kredit- og betalingskort, PayPal eller bitcoin. Dette er godt for dem, der er ekstra sikkerhedsbevidste, da det betyder, at du kan tilmelde dig kun en e-mail-adresse. 

Ud over dette har ExpressVPN omkring et dusin yderligere betalingstyper, du kan bruge, inklusive ting som Sofort, UnionPay og Alipay. PIA accepterer færre tredjeparts betalingsmetoder samlet, men accepterer et par ekstra former for krypto, som ExpressVPN udelader, såsom Ethereum og Litecoin.

Selvom ExpressVPN uden tvivl er den bedste VPN på markedet i dag, er prisfastsættelsen bestemt et svagt punkt for det. Næsten enhver VPN derude vil være mere overkommelig end ExpressVPN, men du får det, du betaler for. Fokus i denne runde er dog udelukkende på priser, så privat internetadgang vinder denne runde for at være langt mere overkommelig.

Runde: Prissted for privat internetadgang

ExpressVPN-logo
Privat internetadgangs logo

8

Brugervenligheden

Både PIA og ExpressVPN tager ruten for at have en kompakt og forenklet brugergrænseflade i modsætning til nogle af de større kortbaserede software derude, såsom NordVPN, som du kan læse om i vores NordVPN-gennemgang.

expressvpn review-lancering

Begge VPN’er har en stor knap, der tager omkring halvdelen af ​​det vindue, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse ved at klikke på det. Under dette har hver interface også et lille felt, der viser, hvor din forbindelse oprettes. Ved at klikke på dette i begge software, er du ført til serverlisten. 

Privat internetadgang viser ganske lidt mere information end ExpressVPN, hvis du klikker på pilen i bunden af ​​vinduet. Denne udvidede visning viser din forbindelsestid, hvor meget båndbredde du bruger og et par indstillinger.

pia review-ekspanderet-view

Når vi bevæger sig ind i indstillingsmenuerne, er tingene stadig temmelig ens mellem de to. I modsætning til nogle mere brugervenlige VPN’er har hverken PIA eller ExpressVPN meget forklaring i indstillingerne med hensyn til, hvad hver mulighed gør. 

Som en mindre detalje har ExpressVPNs websted generelt et meget renere udseende og er betydeligt lettere at navigere. Opsætning af en konto er bare nogensinde så lidt lettere med den måde, betalingsvinduet vises på, og oplevelsen på ExpressVPNs websted er bare lidt mere strømlinet. 

I betragtning af hvor subjektiv denne runde er, og hvor ens disse to software er, er det meget vanskeligt at bedømme. Privat internetadgang har dog en mørk tilstand og et nogensinde så lidt mere informativt layout, så vi giver denne runde til PIA, men kun meget snævert og af lidt subjektive grunde. 

Runde: Brugervenlighedspunkt for privat internetadgang

ExpressVPN-logo
Privat internetadgangs logo

9

Funktioner

Både PIA og ExpressVPN har nu det, der muligvis er den mest nyttige, og på samme tid den sværeste at finde funktion til VPN’er lige nu: split tunneling. ExpressVPN har haft dette i nogen tid nu, og det er noget, vi har kigget meget på før. 

ExpressVPNs delte tunneling er en gennemprøvet funktion, der giver dig mulighed for at oprette en liste over programmer på din computer, der enten er fritaget for at bruge VPN-forbindelsen eller skal bruge VPN-forbindelsen, hvis den er tilgængelig.

expressvpn review-indstillinger

Privat internetadgang har kun for nylig tilføjet delt tunneling, og funktionen er stadig i beta. Det fungerer ligesom ExpressVPNs delte tunneling og giver dig mulighed for at definere en liste over apps, der enten er fritaget for at bruge VPN-forbindelsen eller vice versa. 

Det faktum, at PIAs split tunneling er i beta, kan dog bemærkes. Når vi forsøgte at konfigurere det og tilføje programmer til fritagelseslisten, ville det ofte fryse op og gå ind i en ”ikke reagerende” tilstand i fem til 10 sekunder, før de kom tilbage.

pia review-split-tunneling

Bortset fra den delte tunneling tilbyder ExpressVPN kun et par mindre ekstramateriale, såsom genvejsstangen. Når du opretter forbindelse til VPN, vises en række ikoner, som du kan tilpasse, så du hurtigt kan starte dine yndlingsprogrammer eller -sider, når du er på en beskyttet forbindelse. 

Privat internetadgang har derimod et par iøjnefaldende sikkerhedsforbedringer. Den første er, at PIA tilbyder en proxy med din VPN-konto. Hvis du tjekker vores VPN vs proxy vs Tor-artikel, vil du se, at proxier generelt er meget mindre sikre end VPN’er, men PIA bruger proxy’en som et tilføjet lag af sikkerhed til VPN snarere end som en selvstændig sikkerhedsforanstaltning. 

Dette giver dig mulighed for at tilføje et ekstra spring i din forbindelse, hvilket forbedrer sikkerheden uden at have så meget indflydelse på ydelsen som noget som en dobbelt VPN. Privat internetadgang tilbyder også, hvad det kalder PIA Mace, som i det væsentlige er en annonceblokerer, der også blokerer malware og trackere for at hjælpe med at forbedre dit online privatliv. 

Selvom dette er nyttigt til at forhindre, at brugere ved et uheld vandrer ind på et farligt websted, er det simpelthen ikke så godt som noget som en fuldblæst antivirus. Se vores Bitdefender-antivirusanmeldelse for et godt eksempel. 

PIA har pakket flere og flere funktioner gennem de sidste par år, så den besværlige og glitrende split tunneling er lidt af en dissapointment. Når knekkene er udstryget, vil PIA være en udfordrer til konge for split tunneling, men indtil videre hersker ExpressVPN stadig.

Da annonce- og malware-blokkere er en krone et dusin, og en godt konfigureret VPN er tilstrækkelig sikkerhed for de fleste mennesker uden en tilføjet proxy, har PIAs funktioner mindre appel end ExpressVPNs split tunneling, hvilket betyder, at ExpressVPN tager denne runde.

Round: Funktioner Point for ExpressVPN

ExpressVPN-logo
Privat internetadgangs logo

10

Afsluttende tanker

Med en slutresultat på seks til fire sikrer ExpressVPN endnu en sejr. Mens PIA har foretaget adskillige forbedringer og tilføjet nogle funktioner, siden vi sidst checkede ind, holdt problemerne med den split-tunneling, der stadig er i test, det meget tilbage. 

Vinder: ExpressVPN

ExpressVPN’s hastighed, brugervenlighed og fuldt fungerende split tunneling var for meget til at PIA kunne overvinde. Hvis du har erfaring med en af ​​disse VPN’er, elsker vi altid at høre om det i kommentarerne herunder. Som altid tak for at have læst. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me