Hard Drive më i mirë i jashtëm për Mac në vitin 2020: Një Arsenal për Apple

Macet kanë disa çështje, kryesisht në mbështetjen e programeve kompjuterike dhe energjinë e përgjithshme të papërpunuar, por ka shumë arsye për të përdorur një. Dizajni është minimalist dhe tërheqës, ekranet janë absolutisht të mrekullueshëm dhe mund të merrni shumë kompjuter në një paketë relativisht të vogël. Sidoqoftë, kjo paketë e vogël e bën të vështirë zgjerimin e hapësirës ruajtëse. 


Aktualisht, 13-inç MacBook Pro shkon deri në 2TB të ruajtjes, 15-inç shkon deri në 4TB, dhe iMac mund të mbajë deri në 3TB. Nëse doni të zgjeroni ruajtjen tuaj, nuk ka shumë hapësirë ​​brenda, kështu që do të duhet të dilni jashtë. Në këtë udhëzues për hard diskun më të mirë të jashtëm për Mac, ne do t’ju tregojmë zgjedhjet tona të preferuara. 

Në përgjithësi, ne e vlerësojmë Samsung T5 si zgjedhjen më të mirë, e cila nuk duhet të vijë si befasi duke marrë parasysh se është disku më i mirë i jashtëm që ne kemi shqyrtuar. Nëse kjo makinë është shumë e shtrenjtë, ose thjesht nuk duket si ajo që jeni pas, lexoni për zgjedhjet tona të tjera. 

Hard Drive më i mirë i jashtëm për Mac 2020

Zgjedhja e Hard Drive më të mirë të jashtëm për Mac

Nuk ka asgjë të veçantë për disqet e jashtme të Mac, të paktën me shumicën e opsioneve moderne. Me mbylljen e portave FireWire gati të vdekur dhe USB-tipit A, shumica e hard diskëve të jashtëm janë gati për t’u përdorur me macOS ose Windows jashtë kutisë. Dallimi më i madh është sistemi i skedarëve me të cilin transportohet makina.

Siç mund ta shihni në mënyrën tonë për të formatuar një udhëzues të jashtëm të hard drive, macOS përdor një sistem skedarësh të ndryshëm se Windows. Sistemet e skedarëve janë ato që sistemi operativ përdor për të njohur dhe organizuar të dhënat në disk. Windows dhe macOS kanë sistemet e tyre të paracaktuar të skedarëve, por ka disa, të tilla si exFAT, që funksionojnë nëpër sistemet operative. 

Zakonisht, disqet e jashtëm të vështirë formatohen në exFAT ose NTFS, ky i fundit është sistemi i paracaktuar i skedarëve të Windows. Nëse disku është formatuar në NTFS, do të punojë akoma me macOS, por do të duhet të rimarrni përsëri në exFAT ose HFS Plus, sistemin e skedarëve të paracaktuar të makOS. Nëse keni një hard disk të jashtëm që nuk shfaqet, kjo mund të jetë një arsye pse.

Për qëllimet e këtij udhëzuesi, ky ishte shqetësimi kryesor. Ose është e nevojshme që disku të formatizohet për të dalë nga kutia ose duhet të përfshijë një mjet të lehtë për konfigurimin në macOS. Ne nuk presim që shumica e njerëzve të dinë se çfarë është sistemi i skedarëve ose, aq më pak, pse dikush ka rëndësi, kështu që sa më afër të ishte makina në prizë të vërtetë, aq më mirë. 

Kjo ngushton fushën nga disa, por jo shumë. Për të shtuar më tej opsionet tona, ne iu kthyem faktorit të shpejtësisë dhe formës. Macet kanë të bëjnë me aksesin dhe modelimin, kështu që është e përshtatshme vetëm që disku juaj i jashtëm duhet të përputhet. 

Ne u përqëndruam në disqet që dalin nga rruga në aspektin e dizajnit dhe janë në gjendje të vazhdojnë me ruajtjen e brendshme të shumicës së Macs. Ne gjithashtu konsideruam çmimin dhe mbështetjen, por ata faktorë nuk ishin aq të rëndësishëm sa shpejtësia dhe faktori i formës.

Hard Drive më i mirë i jashtëm për Mac: Samsung T5

Samsung T5 është gjithçka që duam nga një hard disk i jashtëm. ’Shtë e shpejtë, duke përfituar nga ruajtja e plotë e gjendjes së ngurtë dhe USB 3.1. Lightshtë gjithashtu e lehtë, peshon vetëm 51 gram dhe është kompakt, me dimensione që janë më të vogla se një kartë biznesi. Për Mac-et, nuk ka përshtatje më të mirë se Samsung T5. 

samsung-t5-2

Ai mbështet macOS, dhe Samsung e bën të lehtë vendosjen në platformë jashtë kutisë. Kur futni pajisjen, do të gjeni tre aplikacione të ruajtura në të: një për Windows, një për macOS dhe një për Android. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të drejtoni aplikacionin macOS dhe do të jeni në rrugën tuaj. 

Gjatë konfigurimit, Samsung instalon mjetin e tij të diskut, i cili mund të përdoret me cilindo nga disqet e tij, duke përfshirë X5 (lexoni udhëzuesin tonë më të mirë të harduerit të jashtëm SSD për më shumë në të). 

Shërbimi përdoret për të kontrolluar azhurnimet, por më e rëndësishmja, përdoret për të marrë mbrojtjen e fjalëkalimit. T5 mund të kodohet me AES-256, i cili mbron të dhënat tuaja në rast se disku humbet ose vidhet (lexoni përshkrimin tonë të kodimit për më shumë në AES). 

Estetikisht, disku përshtatet në mënyrë të përsosur me një Mac, gjithashtu. Megjithëse Samsung dhe Apple po e bëjnë këtë në fushën e lëvizshme, T5 duket i përshtatshëm për Macs. 

Pjesa e jashtme përmban të njëjtën shtresë metalike me furça si kompjuterët Apple, me një dizajn minimalist në të gjithë. Kabllo e vetme USB-C-to-USB-C është gjithashtu e dobishme, pasi shumica e MacBooks nuk pranojnë porte USB-A. 

Arsyet e tjera na pëlqen Samsung T5

Faktori i formës dhe konfigurimi janë pikë të larta për Samsung T5, por arsyeja e vërtetë për të blerë makinë është shpejtësia. Driveshtë disku më i shpejtë i ngurtë i jashtëm që kemi testuar, duke e lexuar në vazhdimësi lexime dhe shkruajmë më lart 520 MB / s dhe lexon dhe shkruan rastësisht dhe lexon afër 200 MB / s. 

Performanca e rastësishme është veçanërisht mbresëlënëse, tregon se disku mund të trajtojë copa të shumta të një skedari të madh me lehtësi. Soshtë kaq e shpejtë, në fakt, që T5 shpesh përdoret për regjistrimin e videos me cilësi të lartë. 

Për shembull, Kamera Kinema Pocket Blackmagic Pocket 4K e lëshuar së fundmi mund të regjistrojë direkt në një SSD të jashtme. Samsung T5 është një zgjedhje e preferuar për media me BMPCC 4K, aq sa SmallRig ka një parzmore të ndërtuar posaçërisht për të. 

Pavarësisht nga rasti i përdorimit, një Samsung T5 është një zgjedhje ideale. Sshtë e shpejtë, kompakte, e lehtë dhe e mrekullueshme, duke bashkuar gjithçka që na pëlqen të shohim nga një hard disk i jashtëm. Mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë Samsung T5. 

Libri im Western Digital

Samsung T5 është i mirë për një MacBook, ndërsa Libri im Western Western ndoshta është më i mirë për një iMac. Shtë një hard disk i jashtëm i desktopit, do të thotë se futet brenda një rrethimi të rëndë dhe kërkon fuqi të jashtme. Sidoqoftë, ajo ofron një nivel fleksibiliteti që normalisht nuk e lejojnë kompjuterët Apple.  

perëndimore-digital-im-book-1

macOS është i gatshëm të heqë makinën nga kutia, por kjo nuk është arsyeja e vetme që ne po e përfshijmë atë në këtë listë. Sshtë zgjedhja jonë e dytë për shkak të shërbimeve që Western Digital ofron me të. 

Do të gjeni instalues ​​për aplikacione që ju lejojnë të importoni të dhëna nga një rezervë cloud, duke përfshirë shërbime si Microsoft OneDrive, Google Drive, Dropbox dhe Amazon Drive, si dhe një mjet sigurie që ju lejon të kriptoni të dhënat tuaja (lexoni rishikimin tonë OneDrive , Rishikim i Google Drive dhe rishikim i Dropbox). Aplikacioni ynë i preferuar, sidoqoftë, është Shërbimet WD Drive. 

Me Shërbimet e Drive, ju mund të ekzekutoni diagnostikime, të vendosni një kohëmatës të gjumit në makinë dhe të formatoni drivein. Sidoqoftë, funksioni më i rëndësishëm është konfigurimi i tij RAID (lexoni se çfarë është udhëzuesi RAID). Mund të konfiguroni RAID në macOS, por iMacs nuk kanë ndonjë mënyrë të thjeshtë për të shtuar disqet e brendshme. Sidoqoftë, me Librat e Mi të shumëfishtë, mund të keni një RAID të vendosur në macOS.  

Edhe pse Western Digital Book My Book nuk është hard drive më i shpejtë ose më kompakt i Mac për Mac, ai është ndoshta më funksional. Shërbimet e përfshira më shumë sesa justifikojnë çmimin modest. Western Digital ofron kapacitete deri në 10TB, gjithashtu, kështu që Libri im është gjithashtu një zgjidhje e mirë për kopjen e Mac. 

Arsyet e tjera që na pëlqen Libri im Western Western Digital

Krahasimi i Librit tim me T5 përsa i përket shpejtësisë është një shaka. Sidoqoftë, krahasuar me disqet e tjerë të rrotulluar, Libri im është mbresëlënës. Ne kemi vërejtur shpejtësi sekuenciale për lexim dhe shkrim mbi 200 MB / s, që është rreth 50 MB / s më shpejt se shumica e HDD-ve të tjera të jashtme. Shpejtësia e rastit të leximit nuk ishte e madhe, por shpejtësia e shkrimit të rastit ishte e fortë në 11.54 MB / s. 

Shpejtësia nuk është gjithashtu shqetësuese nëse Libri im është përdorur në kontekstin e tij të duhur. Gjithçka në lidhje me makinë është ndërtuar për një mjedis të përhershëm, me karakteristika si konfigurimet RAID në dispozicion dhe kapacitetet deri në 10TB. Libri im Western Digital është një mënyrë e shkëlqyeshme për të zgjeruar ruajtjen e iMacs ose për të kopjuar skedarët tuaj, por nuk është zgjidhja më e mirë nëse jeni në lëvizje. 

Nëse keni një konfigurim të desktopit Mac, megjithatë, ia vlen të shikoni. Ju mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të Librit tim Western Western Digital. 

Backup Seagate Plus Portable

Backup Plus Portable është në thelb versioni i Seagate i një Libri im, por në një faktor të formës më të vogël. Ajo vjen me një makinë të brendshme 2.5 inç, në krahasim me një 3.5-inç, dhe nuk kërkon fuqi të jashtme. Nuk ka një version 10TB në dispozicion, të paktën jo në faktorin e formës kompakte, por Seagate akoma ofron deri në 5TB. 

Seagate-backup-plus-portativ-1

’Shtë e shkëlqyeshme për Mac, për shkak të konfigurimit. Të gjitha disqet Seagate, përfshirë edhe Portable Seagate Portable, e bëjnë më të lehtë ngritjen dhe funksionimin (lexoni rishikimin tonë Portable Seagate). 

Ekzistojnë dy aplikacione të ngarkuara në makinë, një për Windows dhe një tjetër për macOS, secila e etiketuar “filloni këtu”. Duke klikuar në macOS, do të nisë një shfletues për të përfunduar konfigurimin. 

Në shfletuesin tuaj, ju mund të regjistroheni në disk, të shkarkoni Seagate Toolkit – i cili ju lejon të pasqyroni një makinë tjetër, të bëni kopje rezervë të kompjuterit tuaj dhe më shumë – dhe të blini shërbime të rimëkëmbjes. Për më tepër, ju keni mundësinë të riblerni çdo ofertë të përfshirë me diskun tuaj. Në rastin tonë, kemi marrë dy muaj fotografi në Adobe Creative Cloud në shtëpi. 

Ne e duam konfigurimin e bazuar në internet. E bën të thjeshtë regjistrimin dhe funksionimin e makinës, pavarësisht nga sistemi operativ që po përdorni. Nuk ka ndonjë riorganizim që duhet të bëhet ose manuale të përdoruesve për të parë. Seagate merret me të gjithë punën e ndyrë për ju.

Arsyet e tjera që na pëlqen Seagate Backup Plus Portable

Jashtë organizimit pa probleme, ekzistojnë dy pika të larta për Seagate Backup Plus Portable. E para është cilësia e ndërtimit. 

Megjithëse nuk është aq i thyer në SanDisk Extreme Portable (lexoni rishikimin tonë të SanDisk Extreme Portable), Backup Plus Portable është më i ngurtë se homologët e tij në kutinë e zezë. Ajo ka një majë të lëmuar me shkëlqim metalike të krehur, ndërsa pjesa e pasme është e mbuluar në një përfundim mat, që parandalon rrëshqitjen. 

Pika tjetër e lartë është Toolkit Seagate, i cili është i disponueshëm për të gjithë disqet e vështirë Seagate. Kjo ju lejon të pasqyroni një makinë, e cila mban një kopje të asaj që është në kompjuterin tuaj, ose kopjoni një disk, i cili ruan të gjitha përmbajtjet në një format që programi mund të lexojë. 

Duke pasur parasysh çmimin, një kopje rezervë Plus është një mjet i shkëlqyeshëm për të patur një setup rezervë 3-2-1, ku e përdorni me shërbime online rezervë si Backblaze (lexoni rishikimin tonë të Backblaze). 

Fatkeqësisht, ka edhe disa të këqija. Përkatësisht, Seagate Backup Plus Portable nuk është i shkëlqyeshëm kur bëhet fjalë për shpejtësinë, duke shënuar sfera me shpejtësi vijuese nën 130 MB / s. Thënë kështu, Seagate ofron një kapacitet shumë të tmerrshëm për pak para, gjë që në vetvete e bën atë të denjë për një vështrim. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë Seagate Backup Plus Portable. 

G-Drive S-Mobile G-Technology

Lidhur me Backup Plus Portable dhe My Book kur bëhet fjalë për shpejtësinë, por ato ofrojnë shumë depo me një çmim të ulët. Nëse shqetësoheni më shumë me shpejtësinë sesa kapacitetin, S-Mobile G-Drive G-Technology është për ju. Ajo vjen me një çmim të lartë, madje më shumë sesa Samsung T5, por performanca ia vlen. 

g-makinë-mobile-1

Vendosja është e rrjedhshme, nëse është pak e çuditshme. Kur u futëm në njësinë tonë, ajo regjistrohej vetëm se kishte 4 GB hapësirë. Të ngarkuar në makinë ishin disa instalues ​​së bashku me udhëzime. Atshtë pak e bezdisshme në fillim, por G-Technology e ka ngritur lëvizjen në këtë mënyrë për një arsye. 

Nga kutia, disku është i formatuar në HFS Plus, i cili, siç u përmend më lart, është sistemi i paracaktuar i skedarëve për macOS. Nëse gjithçka që përdorni është një Mac, ju jeni gati të shkoni; thjesht ekzekutoni magjistarin e formatit dhe jeni bërë. Sidoqoftë, G-Technology gjithashtu përfshin një magjistar për të instaluar HFS Plus për Windows, i cili u krijua nga Paragon. 

Vini re se ne kemi thënë “instaluar” dhe jo “format”. HFS Plus për Windows nuk kërkon riformatimin kur lëvizni midis macOS dhe Windows, që do të thotë që ju mund të përdorni drive në të dyja platformat duke i mbajtur të paprekur të dhënat tuaja. Në ambiente krijuese ku disqet e jashtëm mund të transferohen në makina të shumta me sisteme të ndryshme operative, kjo karakteristikë është thelbësore. 

Arsyet e tjera që na pëlqen SSD Mobile G-Drive G-Technology

SSD i G-Drive Mobile nuk është aq i shpejtë sa Samsung T5, por është afër. Ne kemi matur një shpejtësi të leximit sekuencial prej 562.8 MB / s, një shpejtësi vijuese të shkrimit prej 515.6 MB / s, një shpejtësi të rastit të leximit prej 177.9 MB / s dhe një shpejtësi të rastit të shkrimit prej 170.5 MB / s me CrystalDiskMark. Këto rezultate nuk janë befasuese duke marrë parasysh atë që është brenda SSD Mobile G-Drive. 

Nën mbylljen e thyer është në fakt një makinë M.2 SanDisk X600, e cila është një SSD e brendshme 2.5-inç që është në dispozicion për shitje. G-Technology – e cila, si SanDisk, është në pronësi të Western Digital – e ka ripaketuar njësinë në një mbyllje të vlerësuar me IP67, duke e forcuar atë me mbrojtje nga rënia deri në 10 këmbë dhe rezistencë ndaj presionit deri në 1.000 paund. 

Megjithëse është më e shtrenjtë se Samsung T5, G-Drive Mobile SSD ofron teknologji të lartë në cilësinë dhe veçoritë e ndërtimit. Nëse kaloni në mes macOS dhe Windows, përdorimi i tij është një inteligjent. Ju mund të lexoni më shumë rreth diskutimit në rishikimin tonë të G-Drive Mobile SSD të teknologjisë. 

Mini i thyer LaCie

LaCie, si G-Technology, është përqendruar te krijuesit. Disqet janë ndërtuar për ngurtësi dhe fleksibilitet, dhe kjo tregon me Mini Rugged. LaCie është në pronësi të Seagate, kështu që ju jeni trajtuar në të njëjtin proces të shkëlqyeshëm të konfigurimit të Backup Plus Portable. 

Lacie-thyer-mini-1

Për macOS, gjithçka që duhet të bëni është të klikoni në aplikacionin “start here” për Macs. Ju do të jeni në gjendje të regjistroni njësinë dhe të shkarkoni çdo ofertë të mundshme. Me Mini tonë të thyer, kemi një muaj të Creative Cloud, i cili normalisht ekzekuton $ 60 (lexoni programin tonë më të mirë për redaktimin e fotografive dhe udhëzuesit më të mirë të programeve për redaktimin e videove për të parë pse çmimi ia vlen). 

Për më tepër, disku është i formatuar për të punuar me macOS. Mini Rugged ka një makinë tradicionale tjerrëse brenda që transporton të dhëna përmes USB 3.0. Sidoqoftë, LaCie përfshin një kabllo USB-C në kuti. Megjithëse nuk do të ndryshojë gjerësinë e brezit në dispozicion, përfshirja e një kabllo USB-C është e shkëlqyeshme për përdoruesit e Mac, pasi portet USB-A kanë filluar të bëhen të pakta. 

Arsyet e tjera që na pëlqen Mini Rugged LaCie

Drivedo makinë nga seri Rugged e LaCie është ndërtuar si një rezervuar. Në veçanti, Mini Rugged është mbresëlënës sepse është një makinë lëvizëse. Edhe në operacion, disku mund të trajtojë një rënie deri në katër këmbë, është rezistent ndaj shiut dhe mund të trajtojë deri në 2,205 paund presion. 

Kjo falë mbylljes plotësisht metalike dhe amortizues portokalli portreti që e rrethon atë. Nuk ka asnjë gabim me një makinë LaCie kur shihni një të tillë. Sidoqoftë, ajo mbrojtje vjen me një çmim. 

Ndërsa është një nga interpretuesit më të këqij që kemi parë – rreth 120 MB / s në fundin vijues të gjërave – LaCie Rugged Mini është gjithashtu një nga më të shtrenjtat. Modeli 1TB kushton diku nga 75 deri në 100 dollarë dhe nuk performon më mirë se një Seagate Backup Plus Portable, i cili kushton rreth 40 dollarë më pak. 

Pavarësisht, është e ndërtuar për të rrahur dhe vjen me disa përparime për përdoruesit e Mac, për tu boot. Nëse kjo ju duket mirë, sigurohuni që të lexoni rishikimin tonë LaCie Rugged Mini. 

Mendimet përfundimtare

Samsung T5 është hard drive i mirë i jashtëm për Mac, por nuk duhet të zbrisni zgjedhjet tona të tjera. Nëse jeni duke kërkuar për shpejtësi të ngjashme, por një faktor forme tjetër, SSD Mobile G-Drive është një zgjedhje e shkëlqyeshme. Në mënyrë të ngjashme, nëse thjesht kërkoni të kurseni para ndërsa merrni një kapacitet më të lartë, mund të shkoni me një Rezervë të Rezervuar Seagate Plus Portable. 

Fatmirësisht, nuk jeni i kufizuar në zgjedhjet tona. Megjithëse besojmë se pesë opsionet e mësipërme janë opsionet më të mira për Mac, një makinë tjetër mund të jetë e përshtatshme për ju në varësi të nevojave tuaja. Shumica e opsioneve në rishikimet tona të jashtme të hard drive funksionojnë me Mac, kështu që shfletoni atje nëse keni nevojë për disa opsione të tjera. 

Drivefarë hard drive i jashtëm jeni duke përdorur për Mac tuaj? Pse e zgjodhët? Na tregoni në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map