Bedste 4TB ekstern harddisk til 2020

Hvis du er på markedet efter en ekstern harddisk med det formål at sikkerhedskopiere din computer, er 4TB den perfekte størrelse. Selvom det kan virke som overdreven – en beskeden downloader kan kæmpe for at udfylde 1 TB – vil den højere kapacitet vise sig nyttig over tid. I denne guide til den bedste 4TB eksterne harddisk viser vi dig vores foretrukne. 


Vi tog notater fra vores bedste eksterne harddiskguide, men vi porterede ikke blot plukene til denne guide. Eksterne SSD’er, der dominerer feltet med hensyn til ydeevne og portabilitet, har ikke nået det til højere kapacitet, hvilket gjorde dem unideal til sikkerhedskopiering. I stedet fokuserer de valgmuligheder, vi valgte, på råkapacitet frem for hastighed. 

På trods af dette har vi et par solide kunstnere, inklusive vores topvalg, Western Digital My Book. Før vi kommer til vores muligheder, lad os imidlertid tale om, hvordan vi lavede dem.

Bedste 4TB ekstern harddisk 2020

Valg af den bedste 4TB ekstern harddisk

I modsætning til vores bedste 1TB eksterne harddisk og bedste 2TB eksterne harddiskguide, fokuserer vi ikke på rå hastighed i denne. Selvom ydeevne er vigtig, er 4TB en kapacitet, hvor du begynder at komme ind i ægte backup-territorium, kaste bærbarhed og hastighed ud af vinduet til fordel for mere plads. 

Du kan få det bedste fra begge verdener, hvis du er villig til at købe et par drev med mindre kapacitet, men det handler om din eneste mulighed. Som vi så i vores bedste SSD-guide til ekstern harddisk, er flash-lagerenheder, såsom Samsung T5, top ved 2TB (læs vores Samsung T5 anmeldelse). I denne kapacitet koster de fleste bærbare SSD’er også mere end $ 300, hvilket er en hård sælger. 

På grund af dette vil vi fokusere på eksterne harddiskdrev – enheder, der bruger en spindisk disk til at gemme data – i stedet for at blinke det til en chip. Arkiveringsløsninger behøver ikke flammende hastighed, så det er ikke for stort at bekymre sig her. Drevet skal dog være hurtigt nok til at understøtte skrivning af store mængder data til det på én gang. 

Selvom vi kiggede på læseydelse – du bliver nødt til at hente dine data på et tidspunkt – var vi mere optaget af skriveydelse. Hvis et drev har langsom skriveevne og du prøver at bruge det til sikkerhedskopiering, betyder det, at bufferen fyldes meget hurtigt, hvilket bremser dataoverførselshastigheden til en gennemgang. 

Med det formål for øje er nogle af de aspekter, vi normalt overvejer, ikke længere relevante. Formfaktor og portabilitet er ikke høje hensyn, og heller ikke stivhed. 

Generel byggekvalitet er stadig vigtig – drevet skal mindst dækkes i anstændig plast – men den robuste opbygning af noget som G-Technology G-Drive Mobile SSD er ikke så kritisk (læs vores G-Technology G-Drive Mobile SSD-anmeldelse). 

Meget vigtigere end bygningskvalitet er funktioner. Som arkivløsninger skal 4TB-harddiske indeholde software, der giver dig mulighed for at tage backup af dit system. Adgangskodebeskyttelse, RAID-support og hardwarekryptering er ikke afgørende, men de er dejlige at se. 

Bedste 4TB ekstern harddisk: Western Digital Min bog

Hvis du leder efter en pålidelig ekstern harddisk med høj kapacitet, er det svært at slå Western Digital My Book. Selvom spindisken inde i udelukkede den fra vores mest pålidelige eksterne harddiskguide, tjente den stadig et sted på vores hurtigste eksterne harddiskliste. Det er ikke så hurtigt som eksterne SSD’er, men My Book skaber enhver anden ekstern HDD til skamme. 

western digital-min-bog-1

Den sekventielle ydelse er langt over pari, med My Book, der når læse- og skrivehastigheder over 200 MB / s. Selv for en desktop-baseret ekstern HDD er denne ydelse imponerende. 

Vi forventer normalt 150 MB / s til 170 MB / s til desktopløsninger og 130 MB / s til 150 MB / s til bærbare, hvilket sætter My Book mindst 30 MB / s over konkurrencen i rækkefølge. 

Tilfældig ydeevne er ikke så imponerende. My Book blev langsommere i tilfældige læsninger, hvor der blev indkoblet på kun mindre end 0,6 MB / s. Den tilfældige skriveydelse var imidlertid solid. Det scorede omkring 12 MB / s for tilfældige skrivelser, der viste, at Min bog er fokuseret på at tage backup af data frem for alt andet. 

Funktionerne bakker også op. Western Digital inkluderer en række gratis værktøjer, der kan bruges med din My Book. Standarderne redegøres for, herunder et sikkerhedskopieringsværktøj, men Western Digital inkluderer også nogle ulige kugler. Med hjælpepakken kan du indstille en adgangskode, konfigurere avancerede lagringsindstillinger og endda konfigurere en RAID-matrix (læs vores hvad er RAID-guide). 

Andre grunde til, at vi kan godt lide den vestlige digitale min bog

Selvom denne guide er fokuseret på 4TB-drev, kan du overveje andre kapaciteter, hvis du er interesseret i en Min bog. Enkeltdrevsmodellen går fra 3 TB til 10 TB. Vi anbefaler ikke 3TB-drev – læs vores bedste 3TB eksterne harddiskguide for at lære hvorfor – men de højere kapaciteter er solide. 

Model med dobbeltdrev er dog mere interessant. Western Digital tilbyder en variant af Min bog, der leveres med to drev i stedet for et, og den er tilgængelig i 12 TB, 16 TB og 20 TB kapacitet. Desuden er de to drev forudkonfigureret i RAID-0, så du kan stripe dine data på tværs af dem for endnu bedre ydelse. 

Plus, det er billigt. Enkeltdrevet My Book tops på Western Digital My Book, som til 10 TB lagerplads er en vanvittig god handel. Når det er sagt, er dual-drev-versionerne temmelig dyre, med 20TB-varianten, der koster $ 700. Alligevel leveres dobbeltdrevsmodellen RAID-0 og officiel USB 3.1 Gen 1 support. Du kan lære mere om det i vores Western Digital My Book-anmeldelse. 

 

Seagate Expansion Desktop

Hvis du kan lide Western Digital My Book, men vil spare endnu flere penge, er Seagate Expansion Desktop noget for dig. Den fungerer ikke næsten lige så godt som My Book, og den kommer heller ikke i en dual-drev-variant, men du kan få de fleste af funktionerne til lidt mindre.

Seagate-ekspansion-desktop

Ved 4TB er Expansion Desktop $ 20 billigere end My Book i skrivende stund, hvilket bringer prisen pr. Gigabyte ned til to cent fra My Book’s to og en halv cent. Du får den samme mængde lagerplads og mange af de samme funktioner, men du handler med ydeevnen i processen. 

Seagate reklamerer for en maksimal hastighed på 160 MB / s, der henviser til sekventiel ydelse. Baseret på vores erfaring med vores Seagate-drev – læse vores Seagate Portable-anmeldelse for et eksempel, er det dog sikkert at forvente mindre. Expansion Desktop vil klare sig bedre end dets bærbare modpart, men ikke på niveau med Western Digital My Book. 

Heldigvis får du mange af de samme funktioner. Som det er tilfældet med alle Seagate-drev, har du adgang til Seagate Toolkit. Selvom det ikke er så robust, som hjælpeprogrammerne Western Digital inkluderer, har Toolkit en masse funktionalitet. Med det kan du sikkerhedskopiere eller spejle en eksisterende harddisk samt konfigurere tidsplanen og sikkerhedskopieringstypen.

Andre grunde til, at vi kan lide Seagate Expansion Desktop

Seagate Expansion Desktop er almindeligt, når det kommer til udseende. Den helt sorte kasse står på sin side med et unikt pyramidedesign på den ene side. Uden for selve drevet er alt, hvad du får, et 18-tommer USB 3.0-kabel, en strømadapter og hurtigstartguide. 

Du har sandsynligvis ikke brug for det, selvom. Seagate tilbyder et vidunderligt flydende opsætning på tværs af alle sine produkter, inklusive LaCie Rugged Mini (læs vores LaCie Rugged Mini anmeldelse). 

Når du har tilsluttet drevet, finder du et forudindlæst program, der leder dig til Seagates websted. Der vil du være i stand til at registrere drevet, downloade Toolkit og købe en Rescue Data Recovery-plan, hvis du ønsker det. 

Heldigvis behøver du ikke at gennemgå denne proces, hvis du ikke ønsker det. Seagate gør det praktisk at bruge drevet på den måde, du ser passende, alt sammen med værktøjer, der understøtter dit produkt. Selvom det ikke fungerer så godt eller leveres med så mange funktioner som My Book, er et Seagate Expansion Desktop stadig meget. 

Seagate Backup Plus bærbar

Seagate Backup Plus Portable er en nedfældet version af Expansion Desktop, men med endnu flere funktioner. Seagate sælger faktisk også et Expansion Portable-drev, men da det ikke fungerer så godt som desktop-versionen og er dyrere, udelader vi det fra denne vejledning. 

Seagate-backup-plus-bærbar-2

Udskiftning af den er Backup Plus Portable, som ikke kun er billigere, men kommer med flere funktioner. Seagate sælger tre versioner af drevet, men kun en fås i 4TB. Drevet er tilgængeligt i 1 TB, 2 TB, 4 TB og 5 TB kapacitet, hvor de to første tilbydes i en Slim-model og de anden to i standardformfaktoren. 

Der er også Ultra Touch-versionen, som desværre kun er tilgængelig op til 2 TB. Alligevel, hvis du beslutter, at du ikke har brug for den ekstra lagerplads, er Ultra Touch-drevet en fantastisk mulighed. Det er det samme drev i udseende og ydelse, men kommer med AES-256-kryptering og USB-C-support (læs vores beskrivelse af kryptering).

Hvad angår de funktioner, du får på tværs af alle versioner, inkluderer Seagate stadig Toolkit, som giver dig mulighed for at tage backup af eller spejle et drev på din lokale maskine. Derudover inkluderer Seagate normalt en slags tilbud med de drev, det sælger. 

For eksempel kom vores Backup Plus Portable med to måneders Adobe Creative Cloud Photography gratis (læs vores bedste guide til fotoredigering software). 

Andre grunde til, at vi kan lide Seagate Backup Plus Portable

Hurtigvis er Backup Plus Portable ikke imponerende og tager efter Expansion Desktop. Vi bemærkede sekundære læsehastigheder på 129,6 MB / s, sekventielle skrivehastigheder på 136,9 MB / s og tilfældige læser og skriver på 1,3 MB / s. 

Efter alle tænkelige metriske data er dette myrestandardydelse, på trods af at den tilfældige læsehastighed var hurtigere end Western Digital My Book. 

Ydeevne er ikke et vigtigt salgsargument for Backup Plus Portable. Funktioner, design og pris er. Med Backup Plus Portable tilbyder Seagate et drev, der ser bedre ud end konkurrencen – med en række farveindstillinger, der hver leveres med en gratis vævet stofoverdel – mens de koster den samme pris eller endda billigere. 

Du handler med et par megabyte pr. Sekund under processen, men på dette præstationsniveau gør det ikke nogen stor forskel. Funktionerne, byggekvalitet og pris gør Seagate Backup Plus Portable det værd. Du kan lære mere i vores Seagate Backup Plus Portable-anmeldelse.

Western Digital Elements

Western Digital Elements kommer til kernen i, hvad en harddisk er. Det er en disk, der ikke er fokuseret på ydelse eller funktioner, men snarere rå kapacitet. Selvom det ikke er ideelt sammenlignet med vores topvalg, skal du stadig overveje elementerne, især hvis du vil have et bærbart drev.

western-digital-elementer-1

Sammenlignet med f.eks. SanDisk Extreme Portable er byggekvaliteten en vittighed. Når det sættes op imod andre black-box eksterne harddiske, er det dog ret godt (læs vores SanDisk Extreme Portable anmeldelse). 

Plastklædet er forstærket med en tungere plast, der er fire gummipuder i bunden for at beskytte imod vibrationer, og drevet afgiver ikke nogen flex, i modsætning til ADATA SD600 (læs vores ADATA SD600 anmeldelse). 

Den højeste kapacitet, som elementerne findes i, er 4 TB. Kapaciteten er vigtig her, fordi det er alle elementerne, der virkelig bringer til bordet. 

Du mangler funktioner, der er set med Western Digital My Book, såsom sikkerhedssoftware og adgangskodebeskyttelse. Hvis du er på markedet efter disse funktioner, ville du have det bedre med et Western Digital My Passport

Enkelheden med et Elements-drev er dog attraktiv. Det fungerer ud af boksen med Windows og har brug for en simpel omformatering med macOS (læs vores hvordan du formaterer en ekstern harddiskguide). Alt hvad du skal gøre er at tilslutte det inkluderede USB-kabel for at overføre dine filer.

Andre grunde til, at vi kan lide de vestlige digitale elementer

At være et drev, der er fokuseret på det grundlæggende ved lagring, er Western Digital Elements ikke store når det kommer til ydeevne. Ligesom dets større søskende, Western Digital My Book, har den imidlertid et særligt fokus på sikkerhedskopiering. 

Vores test producerede sekventielle læsehastigheder på 131,3 MB / s og sekventielle skrivehastigheder på 127,4 MB / s, hvilket ikke er imponerende sammenlignet med vores andre indstillinger. Den tilfældige præstation spejler dog My Book. Vi bemærkede tilfældige læsninger på 0,55 MB / s og tilfældige skrivninger af 10.11 MB / s. 

Det betyder, at det vil være meget hurtigere at skrive nye data til disken end at læse data fra den. Vores tilfældige resultater kommer fra en test, der havde en kødybde på otte med otte samtidige tråde, der viser, at en Western Digital Elements kan håndtere flere opgaver på samme tid. Du kan lære mere om det i vores Western Digital Elements-gennemgang.

Toshiba Canvio Basics

Det er let at overse Toshiba Canvio-basics. I modsætning til ovenstående indstillinger er den ikke bygget godt, den leveres ikke med nogen funktioner, og det er heller ikke for let på øjnene. På trods af at alle tegn, der peger ned, er Canvio Basics et imponerende drev. Det leverer solid ydeevne, mens det er billigere end konkurrencen.

toshiba-canvio-basics-1

Lad os starte med byggekvaliteten. Det er ikke overraskende, at Toshiba bruger et plastikklæde, men det er mere spinkelt end Western Digital Elements og Seagate Backup Plus Portable. Toshiba ser ud til at vide, hvor spinkel det også er. I stedet for at sende drevet i et støbt plastikhus, pakkes det med en fast bobleholder, svarende til hvordan standard harddiske er pakket. 

Det er et bærbart drev, men ikke et, du skal tage på farten for dig ofte. At droppe det et par gange vil sandsynligvis gøre det ubrugeligt, så sørg for at behandle det med omhu. Alligevel er det let at se forbi bygningskvaliteten, når prisen overvejes. 

Canvio Basics på 4TB koster omkring $ 90, afhængigt af hvor du køber det fra, hvilket er en stjæle. Selvom Seagate Expansion Desktop er $ 10 eller derover billigere, tilbyder det ikke den portabilitet, som Canvio Basics gør. Expansion Desktop fungerer heller ikke så godt.

Andre grunde til, at vi kan lide Toshiba Canvio-basics

Det ser ud til, at Canvio Basics bare er Toshibas version af Western Digital Elements, og selvom det er sandt med hensyn til byggekvalitet og funktioner, er det ikke sandt i ydelsen. Canvio Basics tørrer gulvet med andre eksterne HDD’er, der viser rækkefølgehastigheder tæt på 150 MB / s.

Denne ydelse er på niveau med Expansion Desktop. Eksterne HDD’er med fuld formfaktor fungerer normalt bedre, da der er mere plads inde i drevet til læse- og skrivehovedet til at bevæge sig rundt og færre plader samlet set. At Canvio Basics kan nå disse niveauer – og til en overkommelig pris – er utroligt. 

Tilfældig ydeevne er imidlertid ikke stor. Toshiba Canvio Basics kæmpede for at fremstille 5 MB / s tilfældige skriv i vores test ved hjælp af en kødybde på otte med otte tråde. Enkelttrådede tests leverede meget bedre resultater omkring 7 MB / s. Du kan se flere af vores testresultater i vores Toshiba Canvio Basics-gennemgang.

Afsluttende tanker

Hvis du er på markedet efter en ekstern 4TB-harddisk med henblik på sikkerhedskopiering, er det svært at slå Western Digital My Book. Det tilbyder en lang liste med funktioner, høj kapacitet og fremragende hastighed til en rimelig pris. Når det er sagt, er der andre muligheder. 

Expansion Desktop falder en vis hastighed, men kompenserer for det med en lavere pris. Derudover er Backup Plus Portable meget langsommere, men kommer med bekvemmeligheden af ​​bærbarhed. Hvis ingen af ​​ovenstående muligheder ser ud som dit spil, skal du læse vores andre eksterne harddiskanmeldelser. 

Hvilken 4TB ekstern harddisk bruger du? Hvorfor valgte du det? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me