Malwarebytes Antivirus Review – Актуализирано до 2020 г.

Malwarebytes Antivirus Review

Malwarebytes Antivirus е много бърза услуга, която като една от малкото по рода си предлага пробен период от 14 дни. Резултатите от лабораторията му обаче разочароват и ние също не сме много сигурни в интерфейса му. Прочетете пълния ни преглед на Malwarebytes за подробности.


най-добри антивирусни-мнения

Malwarebytes беше официално основан на 21 януари 2008 г. от Марчин Клечински и Брус Харисън. Клечински неформално стартира компанията, докато през 2004 г. живееше вкъщи с родителите си в Чикаго, след като семейният компютър получи вирус. Оттогава тя нарасна до над 600 служители в пет места по света.

За разлика от повечето компании, Malwarebytes ви позволява да изтеглите и инсталирате премиум платената версия с цялата функционалност непокътната за 14-дневна безплатна пробна версия. След това той може да се използва само за почистване на заразени устройства, докато не закупите продукта, но тази 14-дневна пробна версия ще ви даде вкус какво може да направи.

В този преглед на Malwarebytes ще разгледаме инсталирането и използването на пакета, наличните настройки, бързото му сканиране, различните нива на защита и отчетите, които генерира за вашата употреба. Ще разгледаме и плюсовете му и няколко злополучни минуса, които не позволяват да направи списъка с най-добрия антивирусен софтуер.

Алтернативи за Malwarebytes Antivirus

Силни & Слабости

Характеристика

Malwarebytes има добре проектиран и интуитивен табло. Даваме му високи оценки за оформление и лекота на използване. Колона долу в лявата част на екрана има категории „сканиране“, „карантина“, „отчети“ и „настройки“. Във всяка категория има раздели в горната част за различни подразделения.

Функциите Premium, показани от дясната страна на таблото за управление, показват четири основни настройки за защита, включително защита срещу софтуер, които са зададени по подразбиране „включено“.

Malwarebytes-18-табло

Настройките се състоят от шест раздела: „приложение“, „защита“, „схема на сканиране“, „изключения“, „подробности за акаунта“ и „около“. Първите две включват бутон в горния десен ъгъл, за да възстановите настройките по подразбиране. Това е удобен инструмент, който някои антивируси крият или вкарват в трудно намируемо място. Харесва ни, че е толкова лесно достъпен.

Malwarebytes-21-настройки-приложения-01

Разделът за приложения се отнася до Malwarebytes, като има секции за това как се актуализира, настройки за известяване, приоритет на сканиране, избор на език, избор на прокси сървър (по подразбиране е изключен), използване и предаване на статистически данни за заплаха обратно към услугата (по подразбиране е включена).

Malwarebytes-23-настройки-приложения-03

„Защита“ има настройки за защита в мрежата, бутон за управление на списъка със защитени приложения и опции за добавяне на приложения към него. Има и разширен бутон за настройки, който извежда подменю за настройки срещу експлоатация за много приложения, като защита на паметта, поведение на приложението и защита на Java.

Malwarebytes-27-настройки-защита-04

Malwarebytes не предлага защита на уеб камери, както прави Kaspersky Anti-Virus, както можете да прочетете в нашия преглед на Kaspersky Anti-Virus. Дори не ни разпита за вградената камера на нашия лаптоп. Предвид нарастващите проблеми с неприкосновеността на личния живот в новините, това е загрижено. Липсата на мениджър на пароли също ни притесни, както и липсата на онлайн резервно копие и файлов шредер.

Той има защита в реално време и защита от компютър.

Преглед на функции

Malwarebytes Antivirus Logowww.malwarebytes.com

Започва от $ 333 всеки месецВсички планове

Характеристика

Мениджър на пароли

File shredder

Поддръжка за много ОС

Родителски контрол

Почистване на диска

VPN

Профили

защита

Ransomware защита

Защита на уеб камерата

Мониторинг в реално време

Защитен браузър

Защита на изтеглянето

Защита от фишинг

Firewall

Операционна система

Windows

MacOS

Linux

андроид

IOS

ползваемост

Потребителски интерфейс на работния плот

Мобилно приложение

Разширение за браузър

поддържа

Помощен център

форум

Чат на живо

телефон

електронна поща

24/7 Поддръжка

Видео урок

Разни

Безплатен план

Ценообразуване

Malwarebytes прави нещо доста необичайно сред антивирусните компании. Дава ви безплатен пробен период от 14 дни на пакета си за едно устройство Premium с всички негови функции. Това ви дава шанс да изследвате и тествате неговата функционалност, без да харчите нищо предварително. След изпитването функциите Premium престават да работят и функционират само като средство за почистване на едно заразено устройство.

Предлага се за Windows, macOS, Chromebook, Android и iOS. Разширенията на браузъра не са включени в пакета. Вместо това те могат да бъдат изтеглени отделно безплатно на Chrome и Firefox. Все пак бихме предпочели да ги видим интегрирани с антивирусния софтуер.

Malwarebytes-браузър разширения

Пакетите Premium и Premium For Home се различават само по броя на устройствата, които защитават, и цената. Например, Home ви таксува 20 долара за всяко допълнително устройство над три. Освен, че са идентични.

С опцията Premium For Home можете да смесвате и сравнявате Windows, macOS, Android, iOS, който е достъпен само в App Store и Chrome OS. Това е приятно докосване за тези, които не са обременени от лоялността към марката.

Бизнес версиите имат разширени функции, включително закаляване на приложения, намаляване на експлоатацията, анализ на полезния товар, откриване на аномалия, машинно обучение, управление на активи и други. Цената започва от 119,97 долара за основния бизнес пакет, след това се персонализира след това въз основа на вашите изисквания и брой устройства, които трябва да бъдат защитени.

Удобство за потребителя

Първоначалното изтегляне и инсталиране са бързи и лесни. Уебсайтът на Malwarebytes включва прости инструкции, които ви дават глава какво да правите, без да обиждате интелигентността си. Процесът е достатъчно интуитивен, че няма да се нуждаете от инструкциите.

Malwarebytes-01-сайт-инсталиране-инструкции

Веднъж инсталирана, първоначалното сканиране отне само три минути и 46 секунди за проверка на 173,193 обекта на нашата машина. Другите антивирусни пакети, които тествахме на същата тестова машина, отнеха повече от час. Това каза, че скоростта му дойде за сметка на 100-процентово използване на процесора по време на сканирането. Потъна веднъж до около 75 процента, след което се върна право нагоре.

Като тест стартирахме друго приложение по време на сканирането и Malwarebytes се отказаха от време на процесора, за да го пуснат нормално, демонстрирайки, че това не е ресурс. Той е готов да споделя. Това ви дава най-доброто от двата свята: бързо сканиране, когато се изпълнява самостоятелно, плюс сигурността да знаете, че няма да забави другите приложения, ако се изпълняват едновременно.

Докладът, генериран след всяко сканиране, е лесен и лесен за четене. Той има цялата информация, която ви е необходима, на два раздела. Първата е обобщение на една страница. Разделът „Разширени“ ви показва колко обекти са сканирани, независимо дали е ръчно или планирано, изминало време и опции за сканиране. Бутон за експортиране ви позволява да копирате отчета в клипборда или текстов файл за бъдеща справка.

Malwarebytes-13-сканиране доклад

Карантираните файлове, като потенциално нежелани програми, се считат за безобидни и чакат да ги възстановите или изтриете, ако всъщност са нежелани. Настройките ви позволяват да конфигурирате какво да правите с карантинните файлове.

Процесът на изключване в две стъпки ви дава опциите да изключите определени бъдещи уебсайтове, приложения, файлове или преди това открити експлоатации при бъдещи сканирания. Отново интерфейсът е бърз и интуитивен.

защита

В този район паднаха зловредни програми. От 2015 г. той не е тестван в нито една от трите лаборатории, които използваме. Това е вечността в компютърния свят.

Оттогава Malwarebytes комбинира своя софтуер за възстановяване със своя антивирусен пакет. Най-близкото нещо, което е останало, е ако оставите безплатния пакет Premium да изтече след 14-дневната пробна версия. Всяка функция с изключение на функцията за отстраняване се деактивира след това.

Ние също така използваме Организацията за стандарти за тестване срещу злонамерен софтуер, за да проверим настройките на функциите и уебсайта Wicar, за да преценим ефективността на защитата.

Amtso управлява антивирусен софтуер чрез щателна проверка на способността му да се справя с изтеглянето на злонамерен софтуер, компресиран малуер, потенциално нежелани приложения, фишинг и защита от облак. Malwarebytes не успя на всички тях. Тествахме го с няколко вида заразени zip файлове и той не успя да улови нито един от тях.

Windows Defender, който бяхме деактивирали, изтегли дракула върху нас и се оживи, за да хване два от заразените файлове, за които Malwarebytes каза, че са добре.

Wicar провежда повечето едни и същи тестове с добавянето на троянски уебсайт, който Malwarebytes хвана и ни блокира да имаме достъп. Това беше единственият тест, който премина.

Malwarebytes-34-сайт-троянски-открити-доклад

Amtso и Wicar използват индустриален стандарт за тестване на антивирусен файл EICAR, който е общоприет за използване при тестване. Файлът е безобиден. Използва се само за да помогне на потребителите да проверят дали техният антивирусен софтуер е правилно конфигуриран и работи. Оставихме Malwarebytes да се инсталира с настройките му по подразбиране и той пропусна всичко освен един троянски. Този вид изпълнение е неприемлив.

Въпреки това Malwarebytes е предназначен за почистване повече от всичко останало. На този фронт, това е отлична програма. Въпреки това, за сканиране в реално време, препоръчваме да се придържате към нашия най-висок рейтинг доставчик, Bitdefender (прочетете нашия преглед на Bitdefender Antivirus).

поддържа

Malwarebytes няма добра поддръжка на уебсайта си. Намерихме видеоклипове, заедно с опции за чат и телефонна поддръжка, но резултатите не бяха впечатляващи. Щракнахме бутона за чат и получихме главно празен екран, който ни казва, че представителите не са били на разположение.

Malwarebytes-36-повторения-не-достъпно

Щракването върху бутона „Поддръжка за контакт“ не беше много по-добро.

Malwarebytes-37-контакт-подкрепа бутон

Това ни отведе до екран, където ни подканихме да създадем билет за помощно бюро, без указание колко време ще отнеме получаването на отговор. Ние решихме да не си губим времето, защото обръщането на бюрото за помощ обикновено е средно от един до два дни при повечето компании.

Има форум на общността, но навигацията по форумите може да бъде обезсърчаваща задача, когато търсите отговор на конкретен въпрос. Видеоклиповете, които намерихме, са основни и не навлизат в много подробности. Те са основно за инсталиране и използване на софтуера. Предвид интуитивния характер на интерфейса, те са предимно излишни.

Присъдата

Malwarebytes има прекрасен интерфейс, много функции, добра структура на цените и иновативна настройка, която ви позволява да тествате целия работен пакет безплатно за 14 дни. Това, което го понижава, е лошата тестова ефективност и нестандартната поддръжка на клиентите. Лабораторното тестване е почти нулево и не успя да тестваме ефективността си, с изключение на намирането на един троянец в тестов уебсайт.

Като цяло, компанията може да е избрала да се откаже от използването на антивирусния тестов файл EICAR за своя софтуер. Тъй като файлът е безобиден, това не боли нищо. Не успяхме да се свържем с компанията, за да го попитаме, така че, поради липса на противоречива информация, трябва да вземем резултатите от тестовете по номинална стойност.

Какво мислите за Malwarebytes? Работи ли за вас? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map