Перфектен преглед на поверителността – актуализиран 2020 г.

Перфектен преглед на поверителността

Въпреки че е малко скъп и не прави много, за да държи ръката ви, Perfect Privacy събира множество функции, предназначени да защитят вашата анонимност и предлага повече опции за конфигуриране от повечето VPN днес, ако не толкова много връзки в страната.


най-добри VPN-мнения

Когато доставчик на VPN има думата „конфиденциалност“ в името си, предположението е, че тя поема сериозно личния живот. Перфектната поверителност не е най-евтиният или най-бляскавият VPN доставчик на пазара, но поверителността е най-голямата му продаваема точка – и това показва.

Този преглед на Perfect Privacy ще работи чрез своите плюсове и минуси. Ще тестваме скоростта, сигурността и ефективността на потока и ще разгледаме предлаганите функции. Също така ще разгледаме цените, местоположението на сървъра, обслужването на клиентите, поверителността и лекотата на използване, преди да дадем окончателната си присъда.

Перфектната конфиденциалност е добър VPN, всички неща, взети под внимание. Името на марката ви дава вкус на мястото, където се фокусира, но цената би могла да я направи трудно продадена в сравнение с най-добрите VPN доставчици на пазара.

PerfectPrivacy-ClientandSettings

PerfectPrivacy-ClientIndex

PerfectPrivacy-ClientSettings

PerfectPrivacy-SiteIndex

PerfectPrivacy-SitePrices

предишен

Следващия

Алтернативи за перфектна поверителност

Силни & Слабости

Характеристика

Много от предлаганите функции са създадени, за да подпомогнат неприкосновеността на личния живот, именно там Perfect Privacy наистина грее.

PerfectPrivacy-ClientwithSettingsIndex

Perfect Privacy има клиент за десктоп на Windows и конфигурационни файлове за други платформи, като macOS, Linux, Android и iOS. Той също така идва с конфигурационни файлове за рутери, които поддържат OpenVPN. Няма отделни мобилни клиенти.

Клиентът на Windows няма да печели награди за своя дизайн, но е лесен за използване. Той показва списък на сървърите с тяхното текущо използване на честотна лента. Можете също да пинг сървърите да тестват закъсненията в клиента, което е приятно докосване.

Клиентът предоставя опции за защита от течове на DNS, която се активира автоматично, когато сте свързани. Можете да направите това стъпка по-нататък с опции за постоянно блокиране на DNS търсения, които не преминават през VPN.

Перфектна поверителност Multi-Hop

Освен това получавате възможността да използвате „каскадни“ или мулти-хоп връзки, които маршрутизират вашия VPN трафик през няколко сървъра за допълнителна сигурност. Други доставчици, като Surfshark (прочетете нашия преглед на Surfshark), предлагат функцията, така че е добре да я видите с тази услуга, насочена към поверителност.

Perfect Privacy предлага SSH тунелиране (или „скрит VPN“, както го нарича доставчикът), което помага на потребителите да заобиколят интернет цензурата в Китай и други страни, така че това е друга функция за допълнителна поверителност.

PerfectPrivacy-ClientwithSettingsDNS

Клиентът включва killswitch (наричан „защитна стена“), който помага да се блокира трафика, ако VPN не е активен. Не е ясно, но според информацията за помощ до всяка настройка, стандартната настройка „активиране, докато тунелът е активен“ блокира трафика, който не е VPN, когато връзката е активна или ако спадне.

Можете да увеличите защитата, като активирате опциите „докато програмата е активна“ или „активно постоянно“.

Perfect Privacy не предлага разделно тунелиране, което ще намерите в доставчик на VPN от най-висок ранг, като ExpressVPN (прочетете нашия ExpressVPN преглед).

Не можете да активирате всички функции за поверителност в клиента. Някои изискват активиране чрез уебсайта. Една такава функция се нарича „NeuroRouting“, която се разширява върху съществуващата мулти-хоп функция на услугата.

PerfectPrivacy-Site-Config

Според доставчика “AI-based route” се използва за анализ на трафика ви, за да го поддържате в мрежата възможно най-дълго, преди да го насочите към най-близкия VPN сървър до местоназначението.

Той избира най-бързият и сигурен маршрут за вашия трафик, като вашият IP адрес непрекъснато се променя, когато се създава всеки нов маршрут. Всеки уебсайт, до който имате достъп или програма, която използвате, ще има нов маршрут и IP адрес.

Това е впечатляващо и ние твърдим, че това е убийствена функция на Perfect Privacy – от гледна точка на сигурността. Тъй като е активиран в настройките на вашия акаунт на уебсайта, той е активиран на цялата сметка на вашите устройства.

Има и „TrackStop“, филтриращо решение с индивидуални черни списъци за зловреден софтуер, реклами и уебсайтове за социални медии. Тъй като функцията е общопрофилна, филтрите се прилагат на всички ваши устройства.

Преглед на функциите за перфектна поверителност

Перфектно лого за поверителностwww.perfect-privacy.com

Започва от $ 1020 на месецВсички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта, Mobiamo, пари в брой, Paymentwall

Приема криптовалута

Едновременни връзки
неограничен

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента
1000 GB

Предлага се безплатна пробна версия

Период на възстановяване
7 дни

Сума в целия сървър
55 сървъра в 23 страни

Настолни операционни системи
Windows, MacOS, Linux

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
128-AES, 256-AES, CAMELLIA-128, CAMELLIA-256

Налични VPN протоколи
IPSec, OpenVPN, PPTP

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо

Поддръжка по имейл
24/7

Поддръжка по телефона

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

Няма скриване на най-големия недостатък на Perfect Privacy – цената. Други доставчици, ориентирани към поверителност, като Mullvad (вижте нашия преглед Mullvad), предлагат сигурност на много по-ниска цена.

В платените планове има само един набор от функции. Единствената разлика е продължителността на времето, което получавате. Месечната ставка на Перфектната поверителност ще ви върне $ 14,79, или можете да платите до две години за $ 244,72, за да намалите разходите до около $ 10,19 на месец.

Няма безплатна пробна версия, така че ще трябва да се регистрирате за един месец, за да опитате услугата.

Дори и при по-дългите планове, Perfect Privacy не е евтин в сравнение с някои от неговите конкуренти. Ще трябва да прецените цената за себе си, но може да предпочитате всеобщ доставчик, който вместо това приема сериозно поверителността, като например NordVPN (прочетете нашия преглед на NordVPN).

Можете да плащате за Perfect Privacy чрез над 60 начина на плащане, включително кредитни и дебитни карти, PayPal и криптовалути, като биткойни. Можете дори да платите в брой, ако желаете да го изпратите на адрес в Латвия, но не препоръчваме да го правите.

Perfect Privacy предлага седемдневна политика за възстановяване на средства за някои начини на плащане – изключва криптовалути и карти за подаръци – така че трябва да имате предвид, ако искате да пробвате услугата.

Лесно използване

Перфектната поверителност не жертва лекотата на използване за поверителност по начина, по който правят други хардкор услуги, насочени към поверителност, като криптовалута (прочетете нашия преглед на криптовалутата). В по-голямата си част балансът между персонализирането и поддържането му е почти правилен.

PerfectPrivacy-Site-CheckoutA

Регистрирането в Perfect Privacy е лесно. На страницата за плащане има три раздела, където първо ще видите цената на всеки ценови пакет, а не средните им месечни стойности.

От вас се изисква само да посочите потребителско име и имейл адрес и вие избирате доставчика на плащания, който искате да използвате, преди да продължите плащането.

Не е ясно каква информация записват доставчиците на плащания, но спазвайки мантрата за поверителност, Perfect Privacy не изисква лична информация при регистрация.

След като се регистрирате, ще ви бъде изпратен имейл с информация за вашия акаунт, заедно с връзки към областта на акаунта и ръководство за употреба. Паролата е предварително генерирана, но ако се притеснявате за поверителност, трябва да генерирате по-силна парола и да я промените, след като влезете.

PerfectPrivacy-Site-Dashboard

Таблото за членове е лесно за навигиране. Той ви дава информация за продължителността на услугата ви и показва кои функции са активирани във вашия акаунт.

Няма очевидна връзка за изтегляне в първоначалния имейл, така че след като влезете, просто отидете в областта за изтегляне в горното дясно меню на уебсайта. За устройства с Windows ви е предоставен лесен за използване инсталатор.

Изтеглянето и инсталирането отнема няколко минути. Клиентът е кръстен „VPN Manager“, а не Perfect Privacy, което може да е объркващо, когато се опитвате да го намерите.

Ще трябва да отидете на „настройки“, за да влезете. Тя трябва да се появи автоматично, но ако не стане, потърсете червената икона на тава (глобус с катинар) в лентата на задачите на Windows, след това щракнете с десния бутон на мишката и натиснете „настройки“. Можете да въведете вашето потребителско име и парола в областта „запазване на идентификационни данни“ и натиснете „затвори“, за да запазите.

PerfectPrivacy-Клиентски ConnectDetails

Клиентът не е направен да изглежда привлекателен, но е лесен за навигация.

В клиентското меню имате списък със сървъри. Изберете един, който харесвате и натиснете символа, който изглежда като електрически щепсел, за да се свържете. Можете да намерите информацията за връзката си, като щракнете върху символа за лупа до нея.

Можете да пингирате сървъри, да влезете отново в менюто с настройки, да излезете от VPN клиента или да го сведете до минимум, така че всичко да е ясно.

Връщайки се в менюто с настройки, получавате избор между два типа шифроване: OpenVPN или IPSec. И двете имат описание отдолу, което да ви помогне да изберете кое е най-доброто за вас, кое е полезно.

Тази полезност може да се види до повечето опции. Докато се движите из менюто с настройки, ще видите, че всичко, което не е очевидно, има въпросителен знак до него, който можете да щракнете, за да видите допълнителна информация.

PerfectPrivacy-ClientwithSettingsIP

Не всяка VPN функция е очевидна, особено когато им се дават специфични за марката имена, така че това е приятно докосване. Той обяснява всяка настройка, без да я изхвърля надолу и постига добър баланс за потребителите от всяко ниво на умения.

Разделът „защитна стена и DNS“ ви позволява да променяте настройките за защита от течове на Killswitch и DNS, като минималната защита е активирана по подразбиране.

„Cascading and stealth“ се занимава със SSH тунелиране и защита от много хоп, което ви позволява да изберете през колко сървъра искате да предавате данни.

Ако се сблъскате с проблеми, разделът “друго” ви позволява да нулирате мрежата си и да видите дневник за отстраняване на грешки за допълнително отстраняване на проблеми.

PerfectPrivacy-Site-Config-SiteBlocks

Връщайки се към уебсайта, можете да персонализирате допълнителни функции. Те са изброени в областта „config“ на секцията с членове. Всяка функция има плъзгач, за да я включите или изключите, както и полезни описания.

От регистрация до настройка, Perfect Privacy постига разумен баланс между сложния жаргон и лекотата на използване. Където е необходимо, и клиентът, и уебсайтът разполагат с информация, която да помогне на потребителите да разберат какво прави дадена функция.

Клиентът няма да спечели награда за стил, но работи. Инсталирането е лесно, а свързването със сървъри е лесно. Основните функции за поверителност са предварително активирани, а за тези с по-строги изисквания се предлагат допълнителни функции.

скорост

Перфектната поверителност може да е фокусирана върху поверителността, но също така твърди, че е бърза.

Искахме да видим как се справя в сравнение с най-бързите VPN услуги на пазара, затова проведохме тестове за скорост на няколко международни сървъра от нашето местоположение във Великобритания. Резултатите са показани по-долу.

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Незащитен (Великобритания)1237.134.44
Амстердам1933.283.92
Франкфурт, Германия5825.883.74
Монреал8832.463.79
Лос Анжелис15425.272.72
Хонг Конг31817.052.42

Ускоренията на най-близкия международен сървър в Амстердам бяха около 90 процента от незащитените скорости с почти идентична латентност. Резултатите бяха смесени, когато се тестваха други сървъри, с любопитна промяна в скоростите, които не съответстваха на разстоянието, но не бяха много.

Сървър във Франкфурт, Германия, тестван с около 25 мегабита в секунда за изтегляне и имаше добра латентност. Сървър в Монреал имаше по-висока скорост от много по-близкия Франкфурт, но и по-висока закъснение, което е разбираемо предвид разстоянието.

Две локации, които бяха още по-отдалечени, Лос Анджелис и Хонконг, също имаха по-големи закъснения, но уважавани скорости. При 154 милисекунди и 318 ms връзките до Лос Анджелис или Хонконг не биха направили Perfect Privacy претендент за нашия списък с най-добрите VPN за игри.

Резултатите от Perfect Privacy са добри, но разпространението на сървъри е необичайно и може да повлияе на ефективността ви в зависимост от града, с който се свързвате.

Най-добрата зонална връзка, която тествахме, беше Амстердам, където Perfect Privacy разполага с пет сървъра. За разлика от тях Франкфурт има две, а останалите места имат само едно. Не можете ръчно да изберете към кой сървър в град, с който се свързвате, защото клиентът го прави вместо вас.

Можете да проверите ping за всяка област и да видите наличната честотна лента в клиента. Нито един от тестваните сървъри не изглеждаше преуморен. Забавянето изглежда беше по-голям проблем в градовете със само един сървър. Помислете например за Амстердам срещу Франкфурт.

Не можете да очаквате близо родна закъснение в сървъри на хиляди километри, така че закъснението от Лос Анджелис и Хонконг изглежда разумно. Скоростите за изтегляне на Perfect Privacy са добри, което го прави претендент за най-добрата VPN за торент, а скоростите му за качване са близки до незащитената връзка за всеки тестван сървър.

Ако търсите друг доставчик на VPN, който комбинира поверителност и производителност, TorGuard може да бъде добра алтернатива (прочетете нашия преглед на TorGuard).

Сигурност

Perfect Privacy предлага основни протоколи за криптиране на VPN като OpenVPN и IPSec като стандарт. Той също така предлага PPTP, който не се препоръчва, както обясняваме в нашето показване на PPTP спрямо OpenVPN. Доставчикът също изяснява на своя уебсайт, че PPTP не е сигурна опция, така че не можете да го обвините за неговата честност.

Perfect Privacy предлага също SSH тунелиране, заедно със SOCKS5 и Squid прокси сървъри за пренасочване на трафик в определени VPN-неприветливи среди или държави.

Основните настройки за защита от течове от Kills и DNS са активирани по подразбиране, когато връзките са активни, но те могат да бъдат конфигурирани така, че да са постоянни, което означава, че никакви данни не могат да преминават през вашата незащитена връзка без VPN връзка.

Тествахме услугата за течове на DNS и WebRTC, за да сме сигурни и тя премина без проблеми.

Има настройка за „разрешаване на GUI да изтегля данни за трафика без VPN“ преди връзката, като данни за честотната лента и за пинг сървъри. Тя е предварително активирана и може да идентифицира връзката ви, ако доставчик на интернет услуги или държавна агенция е гледал за нея. Това е второстепенно значение, но си струва да се помни.

Благодарение на функцията „NeuroRouting“ можете да скриете местоположението си и да маршрутизирате трафика към сървъри, които са близо до вашата дестинация. Например, ако се свържете в Лондон и посетите уебсайт, хостван в Москва, той ще насочи трафика през московския сървър. Ако посетите уебсайт в Китай, той ще насочи трафика ви през сървъра в Китай, скривайки вашата идентичност зад него.

Получавате и „TrackStop“ черни списъци като допълнителна защита срещу злонамерен софтуер.

Що се отнася до сигурността, Perfect Privacy е покрита добре.

поверителност

Тъй като VPN се нарича Перфектна поверителност, поверителността е важен раздел за нас, който трябва да прегледаме. Това е основната продажна точка и за уважителна причина. Има обаче предупреждения, които трябва да се вземат предвид.

PerfectPrivacy-Site-ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Както очаквате от услуга като тази, Perfect Privacy не регистрира данни. Политиката му за поверителност изрично казва, че не се записват данни, които да идентифицират потребител. Единствените данни, които фирмата притежава, са имейл адреса на потребителя и датата на изтичане на абонамента им.

Perfect Privacy предупреждава, че основният й доставчик на плащания, Paymentwall, ще записва данни за плащания, които биха могли да ви идентифицират. Ако това е проблем, Perfect Privacy предлага още анонимни методи за плащане, като биткойни или изпращане на пари в брой до латвийски адрес.

Компанията майка на Perfect Privacy, Vectura Datamanagement Limited, е посочена като базирана в Швейцария на уебсайта на Perfect Privacy, но бързо търсене в Google показва регистрация на бизнес в Уайоминг със седалище в Панама и пощенски адрес във Великобритания.

Това потенциално беше голям червен флаг, така че беше необходимо по-нататъшно копаене. Публикация на служител на форума на Perfect Privacy през 2016 г. относно проблема потвърди, че:

  • Компанията е основно базирана в Панама, която има страхотни закони за поверителност.
  • Швейцарският холдинг на Vectura Datamanagement Limited Company е „за счетоводство“. Предвид строгите закони за поверителност на Швейцария, това също има смисъл.
  • Американският холдинг на компанията е „за обработка“. Публикацията, която свързахме с препратки към PayPal, така че изглежда вероятно някои плащания да се обработват чрез тази филиал.

Перфектната поверителност не се появява за нищо на уебсайта си, което е жалко, но регистрацията на бизнеса в САЩ наистина потвърждава, че Панама е основният офис на компанията, а пощенският адрес изглежда е адвокатска кантора във Великобритания, която обработва юридически искания , Като цяло, тя е объркана, но не е буфериран VPN, за щастие.

Ако взаимодействате с някоя компания, която се занимава с клиенти на САЩ или начини на плащане в САЩ, ще трябва да се справите с чичо Сам. Ако се притеснявате за това, използвайте анонимните методи за плащане на Perfect Privacy вместо PayPal или Paymentwall.

Единственият необясним елемент във всичко това е латвийският адрес за парични транзакции. Най-вероятно е виртуален офис, съдейки от списъка за адреса, където всяка поща може да се събира или препраща, така че, отново, не препоръчваме да изпращате вашите пари там.

Perfect Privacy е имал правни проблеми в миналото, със сървърите, иззети в Холандия през 2016 г. Сървърите са взети от хост на трета страна, но доставчикът на VPN уверяваше клиентите си в своята политика за без регистрация по това време..

Компанията не се опита да скрие проблема, който беше обещаващ, и изглежда, че продължава да бъде открит и честен с канала за заповед, която се актуализира ежемесечно. Обикновено страните поставят законови ограничения за компании като Perfect Privacy, за да не им позволяват да предупреждават клиентите за законови искания за данни.

Канадски ордер е заобиколен от това. Канарчето на Perfect Privacy потвърждава, че през последния месец не са постъпили правни искания за данни. Ако варанцията изчезне, клиентите могат да приемат, че ситуацията се е променила, без Perfect Privacy да нарушава закона.

Това е хубава правна вратичка и показва, че въпреки че Perfect Privacy не е имунизиран срещу законовите заплахи, тя приема сериозно политиката си за поверителност.

Поточно изпълнение

Нека веднага разбием вашите очаквания Когато става въпрос за стрийминг от Netflix, Amazon Prime Video, BBC iPlayer или Hulu, Perfect Privacy не е VPN за вас. Той не може да поток, така че няма да се присъедини към нашия най-добър VPN за стрийминг списък.

PerfectPrivacy-Netflix-грешка

Нито един от сървърите не е посочен като мултимедиен и Perfect Privacy не твърди, че е на неговия уебсайт или в документацията му, така че това може да е несправедливо. Това каза, че това е друга черна маркировка, като се има предвид цената.

Тествахме Perfect Privacy от Обединеното кралство, но след като се свързахме с друг базиран в Обединеното кралство сървър, уебсайтът на BBC iPlayer разбра, че има връзка с VPN. Ако искате вашето поправяне на Top Gear, ще трябва да изберете алтернатива от нашия списък с най-добрите VPN-та за BBC iPlayer.

Netflix върна подобни грешки, така че Perfect Privacy няма да бъде претендент за най-добрия VPN за Netflix..

Вероятно сървърите на Perfect Privacy вече са блокирани от тези медийни услуги, така че потърсете другаде.

Местоположение на сървъра

Броихме 55 сървъра в 23 държави на уебсайта Perfect Privacy, но той ни потвърди, че всъщност той има 59 сървъра. В сравнение с други доставчици, които предлагат хиляди сървъри на своите клиенти, като частен достъп до Интернет (прочетете нашия преглед на PIA), това не изглежда много.

PerfectPrivacy-сайт-Места

Сървърите също са предимно в Европа, като само шест са в Северна Америка, четири в Азия и един в Африка. Няма сървъри в Централна или Южна Америка.

Разпространението на сървърите е лошо и с толкова малко американски сървъри няма да е най-добрият VPN за САЩ. Когато вземете предвид, че няма ограничения на честотната лента, ако сте в зона с по-малко сървъри, ще се състезава повече за честотна лента.

Перфектната поверителност може да е добър вариант, ако сте в Европа. Изборът е ограничен, ако живеете на друго място, така че трябва да обмислите други възможности.

Обслужване на клиенти

Обслужването на клиенти не е чудесна точка за продажба на Перфектна поверителност. Нито чат на живо, нито поддръжка по телефона не са налични, ако искате да се свържете.

Perfect Privacy предлага имейл адрес за поддръжка и форма за контакт, за да могат потребителите да задават въпроси. Има и форум за поддръжка с области на немски и английски език. Тествахме имейла за обслужване на клиенти с някои технически въпроси и въпроси за ценообразуване:

  1. Дали Перфектната поверителност има убиец?
  2. Поддържа ли разделен тунелинг?
  3. Каква е общата цена на 12-месечния пакет?
  4. Колко сървъра са достъпни за свързване?

Компанията отговори в рамките на 14 часа с разбивка и отговори на всеки въпрос ясно, но отговорите на повече технически въпроси – като въпроса за разделно тунелиране – бяха тъпи и безполезни.

PerfectPrivacy-мейл-Response

Има и страница с често задавани въпроси с подробен списък с технически въпроси и въпроси за ценообразуване на потребителите, като в горната част има информация за политиката на Perfect Privacy за без регистрация. Има и ръководство за инструкции, което обяснява как да инсталирате и конфигурирате VPN.

Всеки раздел се предлага със снимки и стъпка по стъпка инструкции. Ръководствата са последователни и информативни, а дадените инструкции са лесни за следване.

Присъдата

Перфектната поверителност е добра, но не изключителна VPN за тези, които искат нещо, фокусирано върху поверителността. Има много функции, които се фокусират върху защитата на потребителите от пропускане на идентичността им онлайн и защитата им от зловреден софтуер.

Тестът ни за скорост показа, че е честно да го наречем бърза услуга, но тествахме от Европа, където се намира повечето сървъри. Потребителите в Северна Америка или Азия може да имат различен опит. Функциите му за поверителност са подкрепени от строга политика за без регистрация, база в Швейцария и страница със заповед за канали, която се актуализира ежемесечно.

Има обаче и минуси. Цените са лоши и, въпреки че функциите са добри, Perfect Privacy не е конкурентен на някои от най-добрите си съперници. Клиентът е прост и лесен за използване, но подобно на уебсайта, той се чувства остарял. Предлаганата услуга за клиенти също не е блестяща.

Ако търсите силен, бърз и насочен към поверителност VPN, обаче, Perfect Privacy е добра опция.

Имате ли мисли за перфектната поверителност, която да споделите? Пуснете ги в секцията за коментари по-долу и благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me