Най-добрите евтини доставчици на уеб хостинг: да получите най-доброто за по-малко

Очаква се индустрията за уеб хостинг да нарасне до 154 милиарда долара до 2022 г. и това не е без причина. Милиони уебсайтове се издигат всеки ден по планове, които повечето хора не могат да си позволят.


Вземете например Pagely (за което можете да прочетете повече в нашия Pagely преглед), който струва над $ 1000 на месец за почти всички планове. Въпреки че е много добра, цената е твърде висока, за да могат да плащат мнозина.

Тук сме, за да помогнем да демистифицираме често объркващия и скъп свят на уеб хостинга и да ти дадем инструментите, необходими за вземане на информирано решение. Ще говорим как да спестите малко пари при регистрация и ще предложим нашите препоръки за хостинг на евтиното.

Какво е уеб хостинг и защо ми трябва??

Уеб хостингът е системата, създадена за съхраняване на данните на вашия уебсайт. Уебсайтовете съхраняват данни като изображения и текст, а уеб хост съхранява и ги изпраща, когато някой се опитва да получи достъп до вашия сайт.

Това е скучно, сигурно, но разбирането на това, което уеб хост прави, ще ви спести пари. Нашият пълен най-добър уеб хостинг ръководство ще се потопи в спецификата, но разбирането на това просто определение трябва да е достатъчно засега.

Основно уеб хост отдава под наем интернет собственост. Вие сте наемател на сървър и можете да плащате повече или по-малко в зависимост от това колко място ви е необходимо и колко далеч е този район от някой друг.

Компании като Squarespace и Wix, където много нови потребители се стичат, изваждат името „уеб хостинг“ от уравнението, но все пак това е същото. Тези компании ви продават две основни неща: име на домейн и уеб хостинг. Докато някои други функции се предлагат заедно с това, това е най-вече това, което получавате.

Можете обаче да направите това сами и да спестите доста пари в процеса. Купувайки име на домейн и избирайки отделен хостинг, вие не само ще спестите пари, но ще намерите план, който да работи точно за вас.

Освен това, това отваря възможността за използване на CMS като WordPress. Ако планирате да извървите този маршрут, не забравяйте да разгледате най-добрия ни уеб хостинг за WordPress, както и нашите три ръководства, които ще ви преведат чрез използването му. 

 • Ръководство за начинаещи за използване на WordPress
 • Междинно ръководство за използване на WordPress
 • Разширено ръководство за използване на WordPress

Не всички планове обаче са създадени еднакво, както по отношение на технологиите, така и по отношение на парите, което добре води до следващия ни въпрос.

Какво прави уеб хостингът евтин?

Навигирането на различните видове уеб хостинг може да бъде объркващо, особено за купувачите за първи път. Изглежда цените не се сумират, а следващите спецификации нямат смисъл. Има метод за лудост и знаейки как работят плановете ще ви спести пари.

Най-евтиният начин да получите уебсайта си онлайн е със споделен хостинг. Тази архитектура приема много различни потребители и ги поставя заедно на един и същ сървър, разпределяйки ресурсите сред натоварването.

Уеб хостът може да увеличи своите ресурси, като го направи, намалявайки разходите и прехвърляйки това на вас. Вместо да купувате цялата сила на сървър и да се надявате да го използвате, всичко се движи така, както потребителите се нуждаят. Има обаче и недостатъци.

Ускорението и продължителността на работата продължават да са сериозни удари при споделения хостинг, заедно с някои проблеми със сигурността. Например, злонамерен потребител може да наводни сървъра с трафик, да премества ресурсите и в крайна сметка да го отвежда офлайн, заедно с вашия уебсайт.

Споделените планове са най-евтините, но не и единствените планове, които правят уеб хостинга евтин. Облачният хостинг продължава да намалява с цената си, докато расте, а VPS плановете предлагат специално решение без разходи.

Въпреки плана е важно да разберем, че най-големият разход за уеб хост са ресурсите. Всичко, което им позволява да поставят повече потребители под един и същи чадър на захранването, ще намали разходите. Ако искате евтин хостинг, най-добре е да се отклонявате от всеки план, който ви предоставя по-голяма част от ресурсите.

Не бъркайте обаче евтино с безплатно. Въпреки че има доставчици там, които ще поставят вашия уеб сайт за цип, недостатъците далеч надвишават всякакви икономии на разходи. Безплатният уеб хостинг ще ви осигури онлайн и дори може да ви даде домейн, но не е напълно безплатен.

Големите, натрапчиви реклами са проблем, превземайки безплатния ви сайт и отвличане на вниманието от всяко действително съдържание на него. Уеб хостът печели пари от вас, но не ви позволява да поддържате разрез.

За сайтовете, които искат да имат голяма потребителска база, проблемът е очевиден, но все още е проблем и за личните сайтове. Например, ако искате да създадете портфолио, безплатен уеб хост може да се побере, но всеки професионалист ще отклони момента, в който се появи изскачащ прозорец на писмена извадка.

Има и други проблеми като липса на контрол, ограничен избор на име на домейн, липса на техническа поддръжка и други, но най-големият е колко сте близо до добър план. Повечето споделени планове са само няколко долара на месец, което по принцип е безплатно и предлагат много повече нагони.

Тъй като хост може да събере много потребители, всички плащащи ниска такса, вие получавате достъп до пълния екип за поддръжка, опции за персонализиране, опции за осигуряване на приходи и други. Ще имате пълния набор от уеб хостинг услуги за цена, която може да бъде и безплатна.

Най-добро за споделено: Bluehost

За споделен хостинг не можете да победите Bluehost. Плановете му са едни от най-изчерпателните на пазара, с конкурентна ценова точка и множество включени функции.

Това започва с домейн. Не е нужно да посещавате отделен регистратор като GoDaddy, за да го закупите. Вместо това първата година е на BlueHost, така че можете да се съсредоточите върху стартирането на сайта си, а не върху това, което трябва да купите следващата.

Въпреки това бих ви призовал да се отдалечите от основния план. За цената, в него няма голяма стойност поради ограничения брой имейл адреси, пространство на уебсайта и поддомейни. „Основният“ план, който работи само с няколко долара повече на месец, предлага много повече.

Всички ограничения се премахват, което ви позволява да разраствате и добавяте уебсайтове към плана си според нуждите. Получавате SpamExperts за злонамерен софтуер, поверителност на домейна, за да защитите личната си информация и SiteBackup Pro в случай, че вашият сайт бъде изтрит.

Единственият недостатък е, че ще трябва да подпишете многогодишен договор на всеки споделен план. Въпреки че тази тема е често срещана сред уеб хостовете, мнозина предлагат месечен план с по-висока скорост.

Такъв не е случаят с Bluehost, така че ще трябва да изберете навсякъде от една до пет години хостинг. Трудно е обаче да се оплаквате, особено когато три години „първичен“ хостинг струва само около 200 долара.

Прочетете нашия преглед BlueHost, за да научите повече за хоста или го изпробвайте сами с 30-дневна гаранция за връщане на парите. 

Най-доброто за стартиране: iPage

Уеб хостингът не е по-евтин от iPage, където плановете работят само няколко долара на месец. Не позволявайте това да ви заблуждава; има много, което получавате за цената. iPage предлага безплатни инструменти за сигурност, маркетинг и изграждане, за да ви осигури онлайн и да ви гарантира процъфтяване, докато сте там.

С всеки план получавате достъп до безплатния конструктор на уебсайтове за влачене и пускане. Този инструмент е страхотен за малки фирми, които не искат да се сблъскват с WordPress или HTML, но вместо това се нуждаят от статичен уебсайт, който изглежда страхотно.

Много прилича на SquareSpace или Wix, но далеч по-евтино с далеч по-добри функции. Ще получите над 200 долара рекламни кредити, безплатен домейн и достъп до инструменти за сигурност на SiteLock за защита на злонамерен софтуер.

Подобно на Bluehost, можете да избирате само многогодишни планове, вариращи от една до три години. Цената обаче не скача толкова значително. Разликата между две и три години е само допълнителен долар.

Липсват ви някои екстри като SSL сертификат и автоматично архивиране, но те могат да бъдат закупени в касата за малко повече. Това е солидна входна точка в уеб хостинга с най-евтините цени, които сме виждали. Можете да прочетете нашия преглед на iPage, за да научите повече или да го изпробвате сами с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Най-доброто за WordPress: SiteGround

Открихме, че SiteGround е най-добрият вариант за потребителите на WordPress. Той предлага управлявани решения на част от цената на своите конкуренти, с много функции за зареждане.

За WordPress има три различни плана, всеки от които се чувства балансиран за цената. SiteGround заличава плановете по начин, който представя ясен път на растеж за WordPress сайтове, добавяйки повече ресурси с увеличаване на трафика.

SiteGround предоставя функции в тези планове, които другите хостове резервират за по-високи нива. Получавате HTTP / 2 сървъри, SSD хранилище и други. Това означава, че вашият сайт отговаря на най-новите протоколи и се съхранява в най-бързото съхранение.

Цените започват само от няколко долара на месец с ресурси, подходящи за до 10 000 посетители. Това не е трудно число, а само препоръка кога може да е време да преминете към друг ред. Моделът стъпаловиден камък работи отлично тук, като осигурява ясен път на растеж за тези, които започват работа с WordPress.

Прочетете нашия преглед на SiteGround, за да научите защо смятаме, че този хост е толкова голям или скочете в шофьорското място с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Най-доброто за околната среда: GreenGeeks

GreenGeeks е екологично чист уеб хост, който има изключително евтини цени. Въпреки че околната среда няма много общо с пестенето на пари, GreenGeeks е толкова добър, че трябваше да го включим като допълнение.

Най-впечатляващото за GreenGeeks е, че той може да хоства сайтове евтино и с достатъчно мощност, като в същото време връща на околната среда. Странно нещо е да се мисли, но индустрията за уеб хостинг ще надмине авиокомпаниите по замърсяване на околната среда до 2020 г..

GreenGeeks се бори с това, купувайки три пъти повече кредити от вятърната енергия, колкото изразходва. Въпреки това сървърите не са достатъчно захранвани. GreenGeeks предлага пълния набор от уеб хостинг функции само за няколко долара на месец.

Има много малко недостатъци в сравнение с другите опции в този списък, с огромния напредък на намаляване на въглеродния отпечатък. Прочетете нашия преглед на GreenGeeks, за да научите повече или го изпробвайте с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Най-доброто наоколо: HostGator

Когато се съмнявате, отидете с HostGator. Това е просто най-разнообразният уеб хост наоколо, приспособяващ напълно големи и малки потребители. Докато много хостове се фокусират върху един или друг, HostGator покрива всичките му бази.

Имате няколко различни опции, когато разглеждате евтината страна на услугите. Има споделен, облачен и WordPress хостинг. Споделеният хостинг е сравним с всеки друг вариант в този списък по отношение на цената и спецификациите, а хостингът на WordPress е наравно с SiteGround. Най-впечатляващото е хостинг в облак.

Това разпространява вашия сайт на много различни сървъри в облака, за да се подобри надеждността. HostGator оглави тази форма на уеб хостинг и е един от най-евтините начини да влезете в него.

Той има списък с функции за пране във всички планове, така че не забравяйте да прочетете нашия преглед на HostGator, за да видите защо смятаме, че е най-доброто. Можете да тествате шофирането на услугата и за себе си с 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Почетно споменаване: Хостингер

Ново допълнение към нашата гама, Hostinger е една от най-добрите опции за евтин уеб хостинг. Плановете са евтини мръсотии, като се предлагат само няколко долара на месец. Получавате и много функции, включително премиум пакет за сигурност и ежедневни архиви.

Сигурността е особено впечатляваща. Hostinger включва BitNinja защита на всеки сървър. Този софтуер на трети страни защитава от злонамерен софтуер, DDoS атаки и груби атаки. Той също използва машинно обучение, което означава, че ако един сървър има атака, останалите ще бъдат информирани за злонамерения IP.

Въпреки това има много неща за харесване. Хостингерът е един от най-удобните уеб хостове, с които се сблъскахме. Чисто проектиран контролен панел все пак успява да ви даде доста малко мощност, без прекалено прекалени глупости.

Включеният създател на уебсайтове е също толкова лесен. Въпреки че има крива на обучение за която и да е от тези програми, Hostinger успява да облекчи процеса. Строителят може да стане тромав, тъй като дизайните се включват повече, но това е само защото колко може да направи.

Хостингерът несъмнено е един от най-добрите начини да получите уеб хостинг на евтиното. Получавате прекрасен пакет за сигурност, ежедневно архивиране, безплатен създател на уебсайтове и доста бързи времена за реакция. Вижте нашия преглед на Hostinger, за да научите повече или го изпробвайте сами с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

заключение

Уеб хостингът може да бъде скъп, но има много евтини опции, които предлагат отлични услуги за не много големи разходи. Изборът на безплатен хостинг е налице, но е трудно да се оправдае кога тези доставчици са толкова евтини и предлагат толкова голяма стойност.

Написахме статия за това как да изберем уеб хост, в случай че се нуждаете от малко повече информация при оценката на своя избор, така че не забравяйте да проверите дали имате нужда от още малко, за да помислите. С кой доставчик отивате? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map