Com accedir a l’emmagatzematge en núvol com una unitat local: una guia 2020

Atès que Internet és probablement el motiu pel qual utilitzeu un ordinador, és raonable suposar que no dubteu en utilitzar-lo per accedir al vostre emmagatzematge al núvol. Dit això, si utilitzeu aplicacions fora de línia que requereixen accedir a fitxers d’emmagatzematge en núvol, us convidem a fer una delícia perquè us explicarem com accedir a l’emmagatzematge en núvol com una unitat local d’aquest article. A més, la nostra definició de “tractar” pot diferir de la vostra.


L’emmagatzematge al núvol et permet col·laborar amb d’altres mantenint els fitxers al núvol. D’aquesta manera, podeu compartir-los fàcilment. A més, si el disc dur funciona malament o algú roba el vostre ordinador portàtil, els vostres fitxers importants no es perdran.

Dit això, utilitzar l’emmagatzematge en núvol com a unitat local és diferent que utilitzar-lo com a unitat de xarxa en núvol. No us estalviarà espai al disc, però us permetrà accedir al vostre contingut més ràpidament. El motiu d’això és que el contingut d’emmagatzematge en núvol es sincronitzarà o descarregarà al vostre equip. Si sou un usuari de OneDrive, llegiu la nostra informació sobre com mapar OneDrive com un article de la unitat de xarxa per obtenir més informació..

Sync us permet editar fitxers mitjançant programes fora de línia i després enviar els fitxers canviats al núvol. Enviar de nou tot el fitxer és una pèrdua de temps, perquè seria millor enviar només la porció canviada. Per a això serveix l’algoritme de sincronització a nivell de bloc. Alguns dels millors serveis que el tenen es troben al nostre millor emmagatzematge en núvol amb llista de sincronització.

Si heu trobat aquí buscant còpia de seguretat, haureu de consultar la nostra llista dels millors serveis de còpia de seguretat en núvol i llegir la diferència entre l’emmagatzematge al núvol i la còpia de seguretat. Altrament, a la resta de l’article, parlarem de serveis aquí, però la nostra millor comparació d’emmagatzematge en núvol us pot oferir una llista ràpida si ho preferiu.

pCloud

pCloud es va llançar el 2013 i es basa en els EUA que es troba a la part superior de la nostra millor llista d’emmagatzematge en núvol gràcies al seu excel·lent valor, facilitat d’ús i bones característiques. Com molts altres serveis, utilitza el model comú de sincronització que consisteix en una icona de safata del sistema i una carpeta de sincronització. Seguiu els passos següents per instal·lar-hi i accedir-hi.

pcloud-step1-descarregar

Inicieu la sessió al vostre compte de pCloud mitjançant l’aplicació web de pCloud i feu clic a l’enllaç “descarregar” que hi ha a la part superior de la pàgina.

pcloud-step2-os-version

Des d’allà, trieu el vostre sistema operatiu. Hem utilitzat Windows 10. pCloud funciona també en macOS i Linux. Si voleu un servei alternatiu per al sistema operatiu d’Apple, llegiu el nostre millor emmagatzematge en núvol per a la peça Mac. pCloud és la nostra millor llista d’emmagatzematge en núvol per a la llista de Linux, però hi ha altres serveis que us poden semblar millor.

Un cop descarregueu i instal·leu el client, executeu-lo i inicieu la sessió amb les vostres credencials. Veureu l’aplicació pCloud i la unitat local de pCloud.

pcloud-step3-pcloud-drive

La unitat de pCloud sincronitza els fitxers del núvol amb el vostre ordinador i qualsevol fitxer que hi introduïu es sincronitzarà amb el núvol. També podeu definir-lo a les captures de pantalla de sincronització. Malauradament, pCloud no ofereix sincronització a nivell de blocs per accelerar la col·laboració.

preferències de pcloud-sync

pCloud et permet seleccionar carpetes addicionals per sincronitzar-les també amb el núvol. També podeu compartir fitxers i carpetes de la unitat de pCloud fent clic amb el botó dret i navegant al menú “compartir”.

pcloud-share-tab

pCloud és bo a la vista prèvia dels suports i és per això que es troba a la part superior de la nostra llista del millor emmagatzematge en núvol de fotos i vídeos. Si voleu obtenir més informació sobre les seves característiques i els plans de preus, llegiu la nostra ressenya pCloud.

Google Drive

Amb 800 milions d’usuaris, Google Drive és el servei d’emmagatzematge en núvol més popular. No és estrany tenint en compte que té una gran facilitat d’ús, una forta característica de col·laboració, inclosos Google Docs i una xarxa global de servidors que permeten assolir bones velocitats de sincronització..

Per accedir a la carpeta de sincronització, primer heu d’iniciar la sessió al vostre compte de Google i aneu a la pàgina de Google Drive. A continuació, feu clic a la icona d’engranatge petita situada a la cantonada superior dreta.

gdrive-step1-gear-icon

Feu clic a “Obteniu còpia de seguretat i sincronització per a Windows” i descarregueu el client.

gdrive-step2-descàrrega

icona gdrive-step3-system-tray-

Trieu “còpia de seguretat i sincronització”, descarregueu el client i instal·leu-lo. Després de la instal·lació, l’aplicació s’iniciarà automàticament, però podeu utilitzar la icona de la safata del sistema per llançar-la.

gdrive-step4-backup-to-gdrive

A continuació, podeu triar quina carpeta voleu fer una còpia de seguretat contínua a Google Drive i quins fitxers i carpetes voleu sincronitzar amb el vostre equip. Un cop hagueu d’instal·lar la sincronització, la carpeta de sincronització de Google Drive es mostrarà al gestor del vostre navegador de fitxers (a Windows 10, serà a “accés ràpid”).

carpeta gdrive-sync-

Si la sincronització utilitza massa els recursos del sistema o l’amplada de banda de xarxa, podeu fer una pausa fent clic amb el botó dret a la icona de la safata del sistema, fent clic al botó de configuració i escollint “pausa”.

gdrive-sync-pausa

Des del mateix menú, podeu navegar a les preferències i, a continuació, a les configuracions per ajustar la configuració de xarxa per limitar la amplada de banda que voleu assignar a la sincronització. El client també us permet guardar captures de pantalla directament al vostre núvol.

Tot i que les velocitats de transferència de Google Drive són decents, pot millorar les funcions de col·laboració encara amb una sincronització a nivell de bloc. Per veure quines funcions de col·laboració ofereix i detalls de preus, consulteu la nostra crítica de Google Drive.

Dropbox

Dropbox, que té 500 milions d’usuaris, és un altre servei popular. Va inventar el model comú de sincronització i l’algoritme de sincronització a nivell de bloc. Compta amb velocitats ràpides i ofereix una de les millors experiències dels usuaris del mercat. De fet, és el millor emmagatzematge al núvol per a la sincronització.

Per accedir-hi com a unitat local, inicieu la sessió al compte de Dropbox mitjançant el client web i, a continuació, localitzeu la cara petita del compte a la part superior dreta..

dropbox-pas-1

Feu clic a l’enllaç “instal·lar” del menú.

dropbox-step-2-install

Baixeu i instal·leu el client d’escriptori. Quan finalitzi la instal·lació, podeu executar el client des de la icona de la safata del sistema. Us demanarà que trieu com voleu sincronitzar els vostres fitxers. Seleccioneu l’opció que fa que els fitxers siguin locals.

dropbox-step-3-Choose

Podeu obrir la carpeta de sincronització de Dropbox fent clic a la icona de la safata del sistema i, a continuació, la icona de carpeta al menú de la part superior.

dropbox-step-4-tray-folder

Una altra opció és obrir el vostre gestor de fitxers i seleccionar “Dropbox”.

dropbox-sync-folder

El client d’escriptori us permet fer una còpia de seguretat de les vostres captures de pantalla automàticament, limitar l’amplada de banda i utilitzar la sincronització selectiva per triar les carpetes que voleu sincronitzar amb el vostre equip. Si us subscriviu a Dropbox Professional, també teniu una sincronització intel·ligent que podeu utilitzar per veure i accedir als vostres fitxers i carpetes sense que tinguin espai al disc dur.

Per obtenir més informació sobre Dropbox Professional i altres funcions que ofereix el servei, consulteu la nostra ressenya de Dropbox.

Pensaments finals

L’ús d’emmagatzematge en núvol com a carpeta local és potent perquè us ajuda a accelerar el flux de treball mitjançant aplicacions fora de línia. Es necessita més espai, però alguns serveis, com Dropbox, també poden evitar-ho, tot i que el vostre accés pot ser més lent. pCloud és una opció fantàstica si treballes amb fitxers multimèdia i Google Drive és ideal per col·laborar amb documents.

Què en penses de sincronitzar amb una unitat local? Val la pena l’espai del disc dur? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me