Rishikimi VyprVPN – Siguria e Madhe – Azhurnuar 2020

Rishikimi i VyprVPN

VyprVPN ka qenë rreth e rrotull për një kohë të gjatë dhe ka kaluar nëpër disa ndryshime masive. Raundi i fundit ka sjellë një aplikacion të përmirësuar dhe shërbim ndaj klientëve më pak të vrazhdë, megjithëse çështjet e shpejtësisë mbeten. Lexoni rishikimin tonë plotësisht të azhurnuar të VyprVPN për detaje.


mirë-VPN-Shqyrtime

Herën e fundit që hodhëm një vështrim në VyprVPN, ajo pati disa forca qëndrimi dhe dobësi të dukshme. Ne u mahnitëm nga siguria më e lartë dhe protokolli i pronarit i VyprVPN, Chameleon, ndër të tjera.

Thënë kjo, nuk ishte gati për renditjen më të mirë të VPN-së akoma, për shkak të shpejtësive mesatare dhe mbështetjes së keqe të klientit. Sidoqoftë, prezantimi i një ndërfaqeje të re të përdoruesit, ndër ndryshimet e tjera që ndodhin rreth VyprVPN, na nxiti që të hedhim një vështrim tjetër dhe të shkruajmë një përmbledhje të azhurnuar të VyprVPN.

Ndërsa disa gjëra, përkatësisht shërbimi ndaj klientit, janë përmirësuar, ka fusha të tjera ku po ndodhin ndryshime më pak se ideale. Le të shohim se si VyprVPN planifikon të synojë në krye dhe të flasim për ato ndryshime që ne bëjmë dhe nuk na pëlqejnë.

Rishikimi i VyprVPN Video

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për VyprVPN

Features

VyprVPN ofron veçori që drejtojnë gamën nga gjëra të thjeshta, me të cilat pothuajse kushdo duhet të jetë të paktën i njohur mirë, me veçoritë që VyprVPN ju paralajmëron të mos ndryshoni nëse nuk dini vërtet se çfarë jeni duke bërë.

Duke filluar nga ana më e drejtpërdrejtë e gjërave, VyprVPN ofron një ndërprerës vrasës dhe disa opsione se si sillet klienti kur filloni kompjuterin tuaj. Ju mund ta keni atë të ekzekutojë aplikacionin në fillimin, dhe ose të prisni për komandën tuaj ose të lidheni automatikisht.

Enoughshtë mjaft interesante, këto dy opsione – duke u nisur dhe duke u lidhur me fillimin – gjenden në faqe të ndryshme të menusë. Kjo është pak konfuze dhe e bën të paqartë se çfarë ndodh nëse e keni vendosur VPN për t’u lidhur gjatë fillimit, por jo të ekzekutuar. Në testimin tonë, megjithëkëtë, ne nuk ishim në gjendje të shkaktonim ndonjë lloj konflikti ose rrëzimi duke rrëmuar me këto, megjithëse. 

Për më tepër, ju mund të konfiguroni VPN të lidhet automatikisht në rrjetet WiFi të cilave nuk ju besoni, që është një mënyrë e shkëlqyeshme për të shmangur rreziqet e WiFi publik. VyprVPN gjithashtu ofron protokollin e vet të pronarit dhe serverët DNS, të dy ne do t’i shohim më në detaje në seksionin “sigurisë”. 

VyprVPN mbulon të gjitha pajisjet kryesore, përfshirë Windows, macOS, Android dhe iPhone. Aplikacionet celulare aktualisht janë disa nga më të mirat atje, me opsionin për t’u lidhur gjatë fillimit, si dhe një ndërprerës vrasës dhe veçoritë automatike të rilidhjes që funksionojnë në mënyrë të besueshme, duke e bërë atë një nga VPN më të mirë për zgjedh Android.. 

VyprVPN-Android

Më në fund, në menunë e opsioneve të klientit në desktop, ekziston një skedë që lexon “e përparuar” dhe lëshon një paralajmërim duke rekomanduar që të mos ndryshoni asgjë përveç nëse mbështetja VyprVPN ju ka udhëzuar ta bëni atë. Ky është një vend i shkëlqyeshëm për tinkerers dhe whizzes të teknologjisë njësoj, dhe ju lejon të gërmoni në zorrën e trashë të disa prej opsioneve të protokollit.

VyprVPN-i avancuar

Në përgjithësi, megjithëse VyprVPN nuk është VPN më i pasur me tipare që kemi parë, ai arrin të mbulojë tiparet themelore me rëndësi kritike, si një ndërprerës vrasjeje, ndërsa ende ofron diçka për ata që duan të shkojnë më thellë me konfigurimin e tyre VPN.

Ende mungojnë gjëra të tilla si mbështetja për tunele të ndara. Në veçanti, tunelizimi i ndarjes është një tipar i vështirë për tu gjetur i cili lejon përdoruesit të përcaktojnë një listë të programeve që do ose nuk do të përdorin lidhjen e VPN. 

Kjo lejon që gjërat si azhurnimet e softuerit të shkarkohen me shpejtësi të plotë, ndërsa më shumë trafik privat dërgohen përmes VPN. Ju mund të lexoni në lidhje me një zbatim të shkëlqyer të kësaj veçorie në rishikimin tonë ExpressVPN. 

Vlen gjithashtu një shënim i shkurtër se Golden Frog, kompania që operon VyprVPN, gjithashtu ofron disa shërbime shtesë të intimitetit në internet që nuk lidhen drejtpërdrejt me VPN. Një nga këto mjete që është veçanërisht interesante është Cyphr, një aplikacion i mesazheve të koduara për pajisjet mobile. Ju mund të mësoni më shumë rreth kësaj dhe programeve të tjera në 99 mjetet tona për të mbrojtur mbledhjen tuaj të privatësisë.

Vështrim i Veçorive në VyprVPN

Logo VyprVPNwww.vyprvpn.com

Fillon nga 250 dollarë muaj për të gjitha planet

i përgjithshëm

Menyra pagese
PayPal, kartë krediti, UnionPay

Pranon cryptocurrency

Lidhje të njëkohshme
5

Mbështet tunelizimin e ndarë

Bandwidth i pakufizuar

Provë falas në dispozicion

Periudha e rimbursimit
30 dite

Shuma e serverit në të gjithë botën
70+ vendndodhje

OS-të e desktopit
Windows, MacOS

OS-të e lëvizshme
Android, iOS

Zgjatjet e shfletuesit

Mund të instalohet në ruterë

streaming

Mund të hyni në Netflix SHBA

Mund të hyni në iPlayer në BBC

Mund të hyni në Hulu

Mund të hyni në Amazon Prime Video

siguri

Llojet e shifrimit
256-AES

Protokollet VPN në dispozicion
OpenVPN, PPTP, L2TP, Kameleoni

Aktivizohet në fillimin e pajisjes

Lejon përrua

Politika e mos-prerjeve

Kaloi testin e rrjedhjes DNS

Killswitch në dispozicion

Malware / bllokues i reklamave të përfshira

mbështetje

Biseda live
24/7

Mbështetje me email
24/7

Mbështetje telefonike

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

Çmimeve

VyprVPN ofron një plan të vetëm, i cili është një ndryshim i ritmit nga formacioni i planit të dyfishtë që ofroi më parë. Në vend që të përmbahet me një opsion të nivelit më të ulët dhe më të lartë, VyprVPN tani ofron një plan dy-vjeçar. 

Plani i vetëm tani është oferta Premium e VyprVPN, e cila përfshin protokollin e pronarit Chameleon dhe cloud-in VyprVPN. Reja VyprVPN është një integrim i VyprVPN me zgjedhjen tuaj të tre ofruesve të ruajtjes së reve.

Edhe pse shumica e përdoruesve personalë nuk do të përdorin për këtë, bizneset e vogla mund të shohin apelin për të mbrojtur me lehtësi informacionin e ekipit të tyre. Ju mund të lexoni më shumë rreth opsioneve të ruajtjes dhe shërbimit cloud të VyprVPN këtu.

Ndërsa çmimi mujor është mjaft i zakonshëm për një VPN me emër të madh si VyprVPN, çmimet vjetore bien një shumë tronditëse dhe e bëjnë VyprVPN një nga opsionet më imponuese për përballueshmërinë. 

Thënë kjo, ekziston një aspekt kryesor i çmimeve të VyprVPN që po pëson disa ndryshime të mëdha. VyprVPN dikur ofronte një periudhë provë tre-ditore, dhe, në kohën e shkrimit, duket se akoma vazhdon të bëhet në aplikacionin celular..

Siç kemi vërejtur në rishikimin tonë të mëparshëm të VyprVPN, ky nuk është një provë plotësisht pa rrezik, pasi ende duhet të shkruani informacionin për pagesa dhe të anuloni planin përpara se të tre ditët të ngrihen ose të ngarkohen. Sidoqoftë, VyprVPN së shpejti do ta heq këtë mundësi të provës falas.

Në vend të kësaj, ajo ofron një garanci për 30 ditë kthim parash. Kjo mund të shihet si një veprim i diskutueshëm, ose një zgjatje e mënyrës së funksionimit të gjykimit origjinal, në varësi të mënyrës sesi e shikoni atë. Nëse doni të provoni një VPN pa paguar ndonjë gjë, sigurohuni që të shikoni artikullin falas për shërbimet VPN.

Lehtësinë e përdorimit

Protokolli i VyprVPN merr disa nga karakteristikat më të mira nga dizajni i prerjeve të cookie-ve që përdorin shumica e klientëve VPN, dhe shton një nivel të dendësisë së informacionit, i cili është i këndshëm për tu parë nga një perspektivë teknike, ndërsa ende paraqitet në një mënyrë që nuk është shëmti. 

VyprVPN-Client

Në një mënyrë të lehtë përvetësimi, dritarja kryesore e klientit të desktopit tregon adresën tuaj të tanishme publike të IP-së, kohën tuaj të lidhjes – e cila do të lexojë “jo e lidhur”, nëse kjo është rasti – protokolli dhe enkriptimi. Ekziston edhe një grafik lëvizës që tregon trafikun tuaj të shkarkimit dhe ngarkimit gjatë minutave të kaluara. 

Në krye të gjithë kësaj është një buton i madh, blu që do t’ju lidhë si parazgjedhje me serverin më të shpejtë. Nëse nuk e dëshironi këtë, mund të klikoni në ikonën e vendndodhjes në të djathtë të butonit të lidhjes për t’u marrë në listën e serverëve. Ky është një vend që mund të përdorë pak rafinimin.

Gjërat e vogla mund të përmirësohen, si fakti që madhësia e paracaktuar e dritares për listën e serverëve është shumë e shkurtër dhe e vështirëson lëvizjen. Lista e serverëve mund të zgjerohet me miun si një dritare normale, por paracaktimi në një dritare të gjatë vertikale, në vend se një stubby i shkurtër, do të ishte mirë.

Gjithashtu, funksioni i kërkimit ka nevojë për një ndeshje të saktë. Pra, në vend që të zhvendoseni të gjitha rrugët poshtë tek “u” për të gjetur Mbretërinë e Bashkuar, nëse thjesht shtypnit në “Mbretërinë e Bashkuar”, “Angli”, “Britani” ose ndonjë variant tjetër, nuk do të shfaqej. Grshtë e dhënë, kjo është gjithashtu një çështje me pothuajse të gjitha VPN-të e tjera, por është një detaj i vogël që, nëse përmirësohet, mund të ndihmonte shumë përdorshmërinë e tij.

Në fund të ditës, ankesat që kemi janë çështje të vogla të shfrytëzueshmërisë. Pavarësisht rafinimeve të vogla që mund të bëhen këtu dhe atje, VyprVPN ofron një përvojë të thjeshtë të përdoruesit që ende përmban informacione shumë më të rëndësishme sesa modeli standard i shumicës së VPN-ve.. 

shpejtësi

Herën e fundit kur u kontrolluam në VyprVPN, shpejtësia ishte një nga lidhjet e saj më të dobëta, dhe që ende duket se do të ishte kështu. Shpejtësitë që pamë në testimin tonë thjesht nuk janë shumë konkurruese me disa nga pretendentët e tjerë kryesorë në treg.

Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
Të pambrojtur (Virginia)5294,66319,24
U.S.894,9363,24
Britani e Madhe8659,2127,91
Brazil14026,2913.74
Japoni16966,9829.50
Gjermani976.6519.12

Kohët e pingut janë jo tërheqëse, duke e hequr VyprVPN nga grindja për VPN më të mirë për lojëra, dhe shpejtësia e qëndrueshme e shkarkimit është shumë e ulët për ta bërë atë në listën tonë më të shpejtë të VPN. Sidoqoftë, megjithë performancën në letër që duket e dobët, ne u befasuam këndshëm me performancën e botës reale.

Kur hodhëm në internet dhe filluam shfletimin, nuk gjetëm ndonjë ndryshim të dukshëm të dukshëm me ndonjë nga serverët. Faqet në internet u ngarkuan shpejt dhe gjithçka ndjehej e përgjegjshme, për aq kohë sa nuk kishte elemente jashtëzakonisht të mëdha, si videot e ngulitura. 

Edhe në serverat e Brazilit dhe Japonisë, ne ishim në gjendje të merrnim video HD duke transmetuar vetëm me disa rregulla të lehta të kërkuara në fillim. Për sa kohë që po shfletoni ose transmetoni, VyprVPN do ta bëjë punën, por transferimi i skedarëve më të mëdhenj mund të rezultojë i mundimshëm. 

Për ata që kërkojnë një VPN me gjerësinë e brezit për lëvizjen e pjesëve të mëdha të të dhënave rreth sigurt, ne ju sugjerojmë të kontrolloni rishikimin tonë të CyberGhost.

siguri

Kur bëhet fjalë për sigurinë, VyprVPN ofron shumë mundësi të ngurta. Për fillestarët, ai siguron një numër protokolesh standarde, duke përfshirë L2TP, PPTP dhe, më e rëndësishmja, OpenVPN. Për ata që janë të interesuar të mësojnë më shumë rreth asaj që nënkuptojnë të gjitha këto akronime, mund të kontrolloni ndarjen e protokollit tonë VPN për më shumë informacion.

Kriptimi është i mbyllur për ju, në varësi të protokollit që përdorni, me shumicën e protokolleve që përdorin shifrimin 256-bit. Sidoqoftë, PPTP përdor 128-bit dhe OpenVPN ka mundësinë që të përdorë encryption 256- ose 160-bit. 

Si parazgjedhje, klienti përdor OpenVPN me kriptim AES-256, i cili është standardi i artë për sigurinë e VPN. Përveç protokolleve standarde, VyprVPN gjithashtu ofron një protokoll të pronarit të quajtur Chameleon.

Në thelb, Chameleon është një version i modifikuar i OpenVPN. Ndryshimet e bëra në OpenVPN që e bëjnë Chameleon të veçantë janë drejtuar drejt maskimit të trafikut VPN në atë mënyrë që serverët dhe faqet e internetit nuk mund të tregojnë se është trafiku VPN.

VyprVPN-Protokollet

Kjo mund të jetë e dobishme për të marrë rreth faqeve të geobllokimit ose për të hyrë në faqet që përndryshe nuk lejojnë përdorimin e një VPN. Ky protokoll ndihmoi për të fituar një vend VyprVPN në përmendjet e nderuara të shërbimeve tona më të mira VPN për artikullin e Kinës, megjithëse çështje të tjera e mbajtën atë mbrapa nga bërja e pikave kryesore. 

Thënë kjo, ne kurrë nuk duhej ta përdorim këtë, pasi ne ishim në gjendje të merrnim të gjitha llojet e përmbajtjeve të bllokuara duke punuar duke përdorur rregullisht OpenVPN pa ndryshuar një cilësim të vetëm, siç do të diskutojmë në seksionin “Performanca streaming”. 

intimitet

Golden Frog njofton në faqen e saj të internetit se ka një histori të gjatë të avokimit për privatësinë në internet. Dikush do të shpresonte që një kompani me një prapavijë të tillë të kishte një politikë të qëndrueshme të intimitetit dhe, në disa mënyra, VyprVPN në të vërtetë vendos barin për këtë. 

Megjithëse politika e saj e intimitetit mund të mos jetë aq konciz apo e strukturuar mirë si ajo e NordVPN, për të cilën mund të lexoni më shumë rreth rishikimit tonë të NordVPN, ajo bën një punë të mirë për të përshkruar qartë fushën e të dhënave të mbledhura dhe ato që përdoren për.

VyprVPN ndjek një politikë pa log, por, nëse keni qenë rreth VPN për një kohë të gjatë, atëherë tashmë e dini që kjo mund të nënkuptojë shumë gjëra të ndryshme. Në këtë rast, sidoqoftë, do të thotë shumë çka duhet.

VyprVPN nuk bën ndonjë regjistër të kërkesave të DNS, dhe VPN vetë nuk regjistron trafikun, adresat IP ose ndonjë lloj informacioni tjetër identifikues. Sidoqoftë, çka është më shumë është që VyprVPN është e audituar në mënyrë të pavarur për të siguruar që këto standarde janë mbështetur, duke shtuar një legjitimitet të madh për intimitetin e tij dhe pretendimet e regjistrit zero.

Performanca streaming

VyprVPN ishte në gjendje të anashkalojë me mjeshtëri çdo shërbim transmetimi që testuam pa na pasur nevojë të ndryshojmë një cilësim të vetëm. Megjithëse ekziston protokolli i pronës Chameleon që është hartuar pjesërisht me këto lloje detyrash në mendje, ne kurrë nuk kemi nevojë për të përdorur atë. 

Kjo performancë është ajo që fitoi VyprVPN një vend në VPN-në tonë më të mirë për përmbledhjen e Netflix. Për më tepër, megjithëse shumë nga shpejtësitë në serverët që testuam ishin të mangët në letër, gjithçka dukej se do të shkonte pa ndonjë vështirësi kur ishte fjala për transmetimin.

Serverët e afërt, siç është ai në Sh.B.A, kryenin shumë ngjashëm me atë kur ne nuk kishim të lidhur fare VPN, me videot që ngarkoheshin pa ndonjë vonesë të dukshme dhe e drejta e paracaktuar për 1080p. 

Disa nga serverët më të largët kishin vetëm rreth një çerek deri në gjysmë sekondën e vonesës së ndjeshme para se të fillonte videoja. Ndonjëherë videoja do të dukej pak e trashë dhe ka të ngjarë të ndryshojë në 720p, por në pothuajse të gjitha rastet, do të pastrohej deri në 1080p bukur në më pak se 15 sekonda. 

Vendndodhjet e serverëve

VyprVPN ka një rrjet të respektueshëm me lartësi prej 70 vendesh. Disa nga këto vende janë përhapur në të gjithë SHBA, ndërsa shumë më tepër janë shpërndarë nëpër Evropë. Ekzistojnë një pjesë e vogël e serverëve të tjerë të Amerikës së Veriut që nuk janë në SH.B.A., gjithashtu, përkatësisht në Kanada.

Ka katër lokacione në Amerikën e Jugut në dispozicion, dhe një zgjedhje e respektueshme e vendeve në të gjithë Azinë, gjithashtu. Afrika mbetet pak me vetëm dy lokacione serverash, një në Egjipt dhe tjetri në Algjeri.

Më në fund, për Oqeaninë, Australia ka disa lokacione për të ofruar, si dhe Zelanda e Re duke marrë serverët e saj. Edhe pse ky rrjet është i mjaftueshëm për nevojat e shumicës së përdoruesve, ai është në krahasim me rrjetet e disa konkurrentëve, një prej të cilave mund të lexoni në rishikimin tonë HideMyAss. Rrjeti HideMyAss ‘ka më shumë se 280 vendndodhje në 190 vende.

Shërbimi ndaj klientit

Herën e fundit kur u kontrolluam në VyprVPN, gjetëm që shërbimi ndaj klientit të ishte me mangësi të papërshtatshme. Fatmirësisht, duket se gjërat kanë ndryshuar dukshëm për mirë.

Ashtu si herën e fundit, VyperVPN ofron mbështetje të bisedës live dhe email. Nëse hapni dritaren e bisedave të drejtpërdrejta në faqen e internetit, fillimisht jeni përshëndetur me një bot, i cili ju pyet se çfarë ju nevojitet. 

Kur ju përgjigjeni, kjo ju jep disa lidhje me bazën e zgjeruar të njohurive të VyprVPN që ai mendon se janë të rëndësishme për nevojat tuaja. Së bashku me këto lidhje, ajo gjithashtu ofron një buton që ju lejon të lidheni me një person të vërtetë.

VyprVPN-Knowledgebase

Nëse vendosni ta bëni këtë dhe të filloni bisedën aktuale live, ju jepet një pozicion në radhë. Shumica e kohës, ne ishim menjëherë në spotin numër 1 dhe u ndihmuan brenda rreth pesë minutash. 

Gjatë njërës prej tre ndërveprimeve që kemi pasur, megjithatë, mbështetja e bisedës live u duk se ishte pa pilot, pasi e vetmja mundësi që kishim ishte të linim një mesazh. Ne pastaj dërguam një email për të mbështetur, për të cilin ende nuk kemi dëgjuar. Disa orë më vonë, ne u përpoqëm përsëri bisedën live. 

Këtë herë ne ishim në pozicionin numër tre, dhe u deshën rreth 20 minuta për të arritur në frontin e linjës. Pasi të ishim atje, mbështetja live ishte shumë e dobishme, por ky ishte një tregues i qartë që, megjithëse gjërat janë përmirësuar, ka disa ndërhyrje në sistem që ende mund të kenë nevojë për disa hekurosje jashtë. 

Ajo që nuk ka ndryshuar është se baza masive e njohurive është akoma e ndarë në mes VyprVPN dhe disa shërbimeve të tjera të Artë Frog, si Cyphr, që mund ta bëjnë atë pak më të vështirë sesa duhet, për të gjetur atë që ju nevojitet herë pas here.

Aktgjykimi

Edhe pse VyprVPN është përmirësuar në disa fusha, ne jemi të trishtuar për të parë provën falas të shkojë. Shërbimi ndaj klientit ka ndërmarrë hapa masivë në drejtimin e duhur, por shpejtësitë janë akoma një pikë e dobët që mund të përdorë disa punë. 

Gjetjet tona do të përmirësojnë patjetër pozicionin e VyprVPN në renditjen tonë të përgjithshme të VPN, por ende nuk është aq shpejt sa të jesh në krye të zinxhirit ushqimor.

Nëse keni pasur përvojën tuaj me VyprVPN, ne do të dëshironim të dëgjonim se si shkoi në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me