Rishikimi i Airtable – Përditësuar 2020

Rishikimi i Airtable

Airtable është një mjet interesant i menaxhimit të projektit që duket se dëshiron të bëjë gjithçka pak më ndryshe se sa konkurrentët e tij, dhe të ketë sukses. Këtu ka shumë për të pëlqyer, por qasja e saj jodododike e bën atë të papërshtatshëm për disa. Shikoni shqyrtimin tonë të plotë të Airtable për detajet.


mirë-projekt-menaxhimin-software

Airtable është një mjet bashkëpunimi në internet që ju lejon të organizoni gjithçka, përfshirë projektet. Ai faturon vetë si një spreadsheet pjesë dhe një bazë të dhënash, e cila lejon ekipet të punojnë ashtu si dëshirojnë. Ne do të hedhim një vështrim nga afër në këtë përmbledhje të Airtable.

Ka disa klientë të profilit të lartë, duke përfshirë Time, BuzzFeed dhe Slack. Vitin e kaluar, ajo mblodhi mbi 50 milion dollarë në fonde, kështu që ajo ka para për të ndërtuar dhe përmirësuar për një afat të gjatë.

Për t’ju dhënë një përmbledhje të mendimeve në mendime, na pëlqeu shumë. Bën një punë e mirë për të kombinuar tipare të fuqishme me udhëzime të mjaftueshme për t’ju ndihmuar t’i përdorni ato. Nuk është perfekt, por ia vlen të shikoni për pikat e forta të tij. Thënë, ai i përket ndër softverët më të mirë të menaxhimit të projektit.

Për një shembull tjetër të një aplikacioni të menaxhimit që kufizon të qenit një spreadsheet dhe shënoi mirë me ne, hidhini një sy shqyrtimit tonë të Smartsheet.

Disa nga tiparet e Airtable janë të pazakonta dhe mund t’ju kursejnë shumë kohë përveç avantazheve tipike të mbajtjes së ndjekur dhe të organizuar të projekteve tuaja. Vlen të hedhim një vështrim të ngushtë në atë që Airtable ka për të ofruar, për të zbuluar nëse ndonjë prej përbërësve të tij të ngrohtë janë të dobishëm për ju.

Nëse ju duhet vetëm një mënyrë e thjeshtë për të caktuar detyra dhe për t’i rregulluar ato ndërsa punoni, lexoni rishikimin tonë Asana për të parë një marrje më të thjeshtë të menaxhimit të projektit.

Alternativa për të dëgjueshme

Pikat e forta & dobësitë

Features

Seanca dëgjimore organizohet rreth “bazave”, të cilat në mënyrë efektive janë projekte të pavarura. Ato mund të grupohen në hapësirat e punës, nëse doni t’i jepni një ekip qasje në një grup të veçantë të tyre.

Bazat përmbajnë të dhëna, të cilat mund të organizohen për të përfaqësuar të gjitha llojet e gjërave. Aplikimi i mostrës është një gjurmues i gabimeve, por ju lehtë mund të krijoni sisteme të ndjekjes së projektit, ndjekjen e menaxhimit të stafit ose projekte të synuara të shitjeve.

Bazat mund të vendosen duke përdorur gamën e shablloneve të furnizuar ose, pasi të keni marrë varjen e tij, mund t’i ndërtoni ato nga e para.

Megjithëse pamja e tij e paracaktuar është njësoj si një spreadsheet, mund t’i shikoni të dhënat tuaja në disa mënyra të tjera.

Pamja e saj kanbanore ju lejon të lëvizni artikujt në kolonat e kategorizuara nga e majta në të djathtë, pasi ato i afrohen përfundimit. Nëse jeni të interesuar për një aplikim më të përqendruar në kanban, hidhini një sy udhëzimit tonë të fillestarit Trello. Trello është i lehtë për t’u përdorur dhe falas. Lexoni në lidhje me një tjetër aplikacion të menaxhimit të projektit me bazë kanban në shqyrtimin tonë LeanKit.

Kur hapni pamjen kanban për herë të parë, ju pyesni se cilat fusha duhet të grupohen të dhënat, duke e bërë më të lehtë kontrollin. Nëse doni të bëni zgjedhje të ndryshme, mund të krijoni pamje të shumta të të njëjtit lloj, por të filtruar ose të grupuar duke përdorur të dhëna të tjera.

Kalendari i dëgjueshëm

Ju lehtë mund të krijoni pamje të kalendarit për t’ju treguar kur duhet të kryhen detyrat. Fatkeqësisht nuk ka nën detyra dhe menaxhimi i varësisë nuk është i disponueshëm. Nëse keni nevojë për ato, hidhini një sy shqyrtimit tonë të Wrike për një mjet të shkëlqyeshëm që i përfshin ato.

“Blloqet” e saj janë shtesa që ju lejojnë të shtoni funksionalitet në bazat tuaja. Ato mund të jenë po aq të thjeshta sa grafikët ose tabelat, por ka edhe shumë surpriza.

Ka një bllok Google Hangouts, si dhe një që përdor Google për të përkthyer bisedat tuaja në fluturim. Ekziston gjithashtu një modul i Google Vision që mund të nxjerrë tekstin dhe informacionin nga imazhet për ju automatikisht.

airtable-blloqe

Ato janë të lehta për tu shtuar dhe vendosur. Ashtu si me shumicën e gjërave në Airtable, ju udhëzoheni gjatë procesit të shtimit të tyre. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të zgjidhni bllokun që dëshironi nga lista dhe, ndoshta, të zgjidhni një fushë për t’u përdorur (për shembull, fusha e kërkimit për një bllok kërkimi).

Nëse bëni një gabim, fshirja e një blloku është po aq e lehtë, kështu që mund të eksperimentoni me vetëbesim.

E dëgjueshme nuk ka shumë në mënyrën e opsioneve të integruara të komunikimit, megjithëse ka mbështetje për përdorimin e shërbimeve të jashtme përmes blloqeve. Ekziston një dritare për diskutim me ekipin e saj mbështetës, por ajo u zhduk në të djathtën e poshtme të ekranit pa mënyrë të qartë për ta tërhequr atë kur e mbyllëm.

Me fokusin e tij në komunikim, Basecamp është një alternativë e mirë, nëse Airtable është shumë e kufizuar për ju në atë aspekt. Shikoni në shqyrtimin tonë Basecamp për më shumë detaje.

Nëse dëshironi të zgjeroni më tej Airtable, këtë mund ta bëni përmes Zapier. Kjo do t’ju lejojë të punoni me të gjitha llojet e platformave, përfshirë Dropbox, Slack dhe WordPress, si dhe programe të tjera të menaxhimit të projektit, të tilla si Asana dhe Basecamp.

Ruajtja e dëgjueshme

Ju merrni shumë hapësirë ​​për ruajtje me Airtable. Hapësira e bashkëngjitjes ndahet sipas bazës, dhe të gjitha llojet e llogarisë mund të kenë aq baza sa dëshirojnë, duke e bërë në mënyrë efektive hapësirën e magazinimit të pakufizuar.

Duket shumë mirë për të qenë e vërtetë, por nëse dëshironi të përdorni vetëm një bazë për të menaxhuar projektin tuaj, kjo e bën atë shumë më të kufizuar.

Nëse jeni të interesuar të vendosni një zgjidhje të veçantë të ruajtjes për ekipin tuaj, lexoni artikullin më të mirë në internet për ekipet për një përmbledhje të opsioneve.

Përveç versionit të shfletuesit, ai ka aplikacione të lëvizshme për Android dhe iOS dhe aplikacione desktop për Windows dhe macOS, kështu që duhet të jeni në gjendje ta përdorni atë kudo që të jeni dhe në çfarëdo pajisje që përdorni.

Ne gjetëm shumë për të pëlqyer në Airtable. Mungojnë veçoritë kryesore, siç janë varësia nga detyra dhe nën detyrat, megjithëse. Mundësitë e tij të komunikimit nuk janë as më të fuqishmet. Thënë kështu, blloqet dhe modelet e saj ju ofrojnë shumë mundësi për t’u vendosur shpejt dhe blloqet, në veçanti, përfshijnë funksionim të fuqishëm.

Ne i japim asaj nota të larta në këtë kategori. Nëse nuk ju duhen disa nga gjërat që ju mungojnë, mund t’ju përshtatet mirë.

Përmbledhje e Karakteristikave të Ndëgjueshme

Logo e dëgjueshmeairtable.com

Fillon nga 1200 $ çdo muaj Plane

Karakteristikat e menaxhimit

detyrat

subtasks

Menaxhimi i varësisë

Sfondet e personalizuara
Ngjyrat mund të ndryshohen

Opsione të tjera personalizimi
Ikona mund të zgjidhet nga përzgjedhja

Kufiri i madhësisë së ekipit
i pakufizuar

Hapsirë ruajtjeje
1000 GB

i përgjithshëm

pagesë
Kartë Krediti

Pranon cryptocurrency

Mbështetje e sistemit operativ mobil
iOS, Android

Prove falas

siguri

Autentifikimi me dy faktorë

encryption
AES-256

Certifikimi i KOS-it
SOC 1, SOC 2

mbështetje

Bisedë live

Formulari i postës elektronike / kontaktit

Mbështetje telefonike

User-mirëdashësi

Si një kombinim i spreadsheet dhe bazës së të dhënave, Airtable nuk është propozimi më tërheqës për përdoruesit e rinj, por ekipi i tij ka bërë një punë të shkëlqyeshme për ta bërë atë miqësore dhe të afrueshme.

Uebfaqja dhe ndërfaqja e përdoruesit janë të përbërë nga ngjyra të zgjedhura mirë dhe art tërheqës, duke e bërë atë të këndshëm për t’u përdorur, si dhe të denjë për t’u parë.

Regjistrimi nuk mund të jetë më i lehtë, dhe mund të filloni brenda disa minutash pasi të keni futur të dhëna opsionale. Jeni të mirëpritur në aplikim me një video të shkurtër dhe një lidhje për një hapje më të gjatë 12-minutëshe për tiparet është në dispozicion për ju.

Pas kësaj, ju merrni një ndihmë që shfaqet në pjesën e poshtme të djathtë dhe një tjetër pop-up duke shpjeguar se si funksionojnë bazat, kështu që ka shumë ndihmë të ofruar herët.

Fillimi me Airtable

Në vend që t’ju paraqesni një fletë të zbrazët, filloni me një kërkesë për shembull të bazuar në një nga shumë modele të Airtable. Në këtë rast, është një gjurmues i gabimeve. Përdorimi i tij ju tregon se si mund të përdorni tiparet themelore të Airtable për të ndërtuar diçka më të ndërlikuar.

airtable-templates

Kur krijoni një bazë, mund të përdorni shabllonet për t’ju dhënë një fillim kokë. Ka shumë prej tyre, të renditura në 20 kategori, zakonisht me disa duzina opsionesh në secilën prej tyre. Thënë kjo, ka një mbivendosje midis tyre.

Përveç gjurmuesit të gabimeve, ato përfshijnë modele standarde të menaxhimit të projektit, si dhe modele për bloge, orare të filmimit dhe shumë raste të tjera të përdorimit.

Ekziston një turne hap-pas-hapi pop-up që ju mëson se si funksionojnë gjërat, gjithashtu. Ne preferojmë të mësojmë duke bërë vëzhgime të videove, kështu që na pëlqeu të kalonim.

airtable-tour

Turneu përdor tekst të qartë dhe animacione, të cilat përputhen me zonat e theksuara në aplikacion. Shtë i lehtë për t’u përdorur dhe një prezantim i shkëlqyeshëm në platformë.

Bazat përmbajnë shënime. Në pamjen themelore të spreadsheet të Airtable, regjistrimet duken si rreshta, me kolona që tregojnë secilin lloj të të dhënave bashkangjitur tyre. Recorddo rekord mund të zgjerohet për të parë një përmbledhje të këtyre të dhënave të lidhura, duke përfshirë, për shembull, kujt i është caktuar artikulli, statusin dhe përparësinë e tij.

Kolonat mund të ndryshohen për të mbajtur çfarëdo informacioni që ju nevojitet. Ju gjithashtu mund të gruponi dhe filtroni regjistrimet, të cilat do të përcaktojnë strukturën e informacionit tuaj dhe kontrollojnë mënyrën se si ju paraqitet.

Mund të bashkëngjitni skedarë në artikuj dhe gjithashtu të lini komente. Të kesh një fije komenti për secilin artikull do të thotë që mund të mbash informacione të lidhura në një vend.

Të ftosh përdoruesit e tjerë në bazat tuaja është një problem. Thjesht klikoni në butonin “share” dhe shfaqet një formë që ju lejon të dërgoni ftesa me email. Formulari gjithashtu ju lejon të caktoni leje, të cilat mund të jenë çdo gjë nga një krijues i plotë për të lexuar vetëm, kështu që ju mund të dërgoni informacione për shumë njerëz pa pasur nevojë të shqetësohen se ata do të rrëmbejnë të dhënat tuaja.

Ekziston gjithashtu një përzgjedhje e mirë e shkurtoreve të tastierës, me një listë të tyre të arritshme nga menyja e ndihmës. Përveç që janë të këndshëm, dukshmëria e tyre e lartë mund të jetë një ndihmë e madhe për produktivitetin tuaj, si dhe atë të anëtarëve të ekipit tuaj.

Ndërtimi i gjërave nga e para është më e vështirë sesa përdorimi i shablloneve. Nuk është gjithmonë intuitiv dhe, nganjëherë, ne e gjetëm veten duke pritur të arrinim diçka që nuk mund të bënim. Megjithë cilësinë dhe gamën e shablloneve, ekziston një kurbë e të mësuarit kur bëhet fjalë për vendosjen e gjërave si i dëshironi ato.

Rezultatet e dëgjueshme rezultojnë mirë për shkak të opsioneve të tij për t’u shtuar lehtë dhe sasisë së ndihmës që ju jep. Ajo shënon pikë bonus për UI-në miqësore dhe do të lavdërohet për bërjen e një mjeti të bazuar në spreadsheet aq të këndshëm për t’u përdorur ashtu siç është. Megjithëse disa nota u zhdukën për shkak se herë pas here ishin të vështira për tu kuptuar, këtu merr një rezultat të fortë.

kosto

Airtable ka një plan falas, kështu që nuk do t’ju kushtojë asgjë për t’i dhënë asaj një rrotullim. Përveç që ka më shumë karakteristika, planet e saj të paguara rritin hapësirën e depozitimit në dispozicion dhe ju lejon të vendosni më shumë regjistrime në bazat tuaja. Edhe në planin e lirë, ju merrni aq baza sa ju pëlqen, gjë që na duket bujare.

Plani falas përfshin pamjet dhe tiparet themelore që ju nevojiten dhe ju jep 2 GB hapësirë ​​ruajtjeje me 1.200 regjistrime për bazë. Niveli Plus i rrit ato kufij në 5 GB dhe 5,000 rekorde.

Në shkallën Pro, ju merrni karakteristika të përparuara, të tilla si integrimet e bllokut dhe opsionet e personalizimit, si dhe karakteristika shtesë të sigurisë dhe mbështetje prioritare.

Klientët e ndërmarrjeve marrin trajnim të individualizuar dhe mbështetje të përkushtuar, si dhe më shumë veçori për menaxhimin e ekipeve të mëdha.

Përdoruesit e rinj mund të provojnë planin Pro për 14 ditë para se të vendosni të regjistroheni ose të vazhdojnë me versionin falas. Airtable gjithashtu ofron 10 dollarë kredi për çdo përdorues që ftoni të regjistroheni, kështu që mund të kurseni shumë para nëse ftoni një ekip të madh.

airtable-ftojë

Pagesa bëhet me kartë krediti, megjithëse klientët e Ndërmarrjes mund të paguajnë me urdhër blerjeje, tela ose të kontrollojnë nëse preferojnë.

Amimi i vlerave të dëgjueshme për shkak se versioni i tij falas ofron shumë për të filluar dhe paketat e tij më të mëdha janë një vlerë e mirë për ato që ofrojnë. Nëse jeni duke menduar të përdorni Airtable, kostoja nuk duhet të jetë pengesë.

Nëse po pyesni se si krahasohet me konkurrencën në çmim, hidhini një sy udhëzuesit më të mirë të softuerit për menaxhimin e projektit.

siguri & intimitet

Airtable përdor encryption të fortë, me trafikun duke përdorur TLS 256-bit dhe të dhëna të ruajtura duke përdorur AES 256-bit. Ajo ka certifikime SOC 1, SOC 2 dhe ISO 27001, kështu që letrat kredenciale të tij janë verifikuar. Ai gjithashtu zhvillon programe të mirësive për të ndihmuar në sigurimin e integritetit të sistemeve të tij.

Autentifikimi me dy faktorë është gjithashtu në dispozicion. Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë është kjo, mund të lexoni në të në artikullin tonë të vërtetimit me dy faktorë.

Klientët e ndërmarrjeve mund të përdorin një hyrje të vetme të bazuar në SAML për siguri shtesë.

Sa i përket privatësisë, ajo pretendon të mos shesë ose të marrësh me qira ndonjë nga detajet ose informacionet që jepni. Politika e tij e intimitetit diskuton rreth përdorimit dhe shkëmbimit të informacionit, por duket e arsyeshme dhe brenda kufijve të pranueshmërisë.

Ne e konsiderojmë intimitetin seriozisht këtu në Cloudward.net dhe nëse keni shqetësime në lidhje me të, lexoni mënyrën e mbrojtjes së udhëzuesit tuaj të intimitetit për këshilla të mira.

Të dhënat tuaja mund të eksportohen nga platforma në çdo kohë, qoftë në një skedar. Csv ose përmes API të tij, kështu që nuk jeni i kyçur dhe jeni të lirë të transferoheni në një shërbim tjetër nëse dëshironi. Ai gjithashtu ju lejon të shikoni aktivitetin e llogarisë së fundit, duke dhënë informacione nga cilat adresat IP janë hyrë në llogarinë tuaj. Kjo është e dobishme nëse dyshoni se fjalëkalimi juaj është vjedhur.

Nëse jeni i shqetësuar për vjedhjen e fjalëkalimit ose problemet e lidhura me të, lexoni artikullin tonë mbi krimin në internet për të marrë një përmbledhje.

E dëgjueshme bën gjithçka në rregull, përsa i përket sigurisë, me kriptim të fortë, vërtetim dy faktor dhe mundësi të dobishme për të menaxhuar ekipin tuaj. Ajo shënon mirë në këtë kategori.

shërbim & mbështetje

Airtable ka një qendër ndihme me disa mundësi nëse ngecni. Ato përfshijnë një përzgjedhje të shkëlqyer të artikujve, të cilat janë të shkruara mirë dhe plot imazhe. Ka video për t’ju ndihmuar gjithashtu të filloni. Nëse preferoni vetë-ndihmë për të arritur këtë, ju jeni të mbuluar.

airtable-artikuj

Ekziston gjithashtu një përzgjedhje e webinarve për t’ju ndihmuar të zotëroni bazat dhe t’ju mësojmë disa nga veçoritë e përparuara. Nuk ka shumë prej tyre, por ato ju lejojnë të bashkëveproni me ekipin e Airtable dhe përdoruesit e tjerë. Ju mund të shikoni pyetjet e bëra nga përdoruesit e tjerë në të njëjtin webinar dhe të bëni pyetjen tuaj, kështu që ka një sasi të mirë të njohurive për t’u fituar.

airtable-webinar

Ajo ka një komunitet aktiv, ku shumica e pyetjeve të forumit marrin përgjigje të shpejtë dhe shumë ndihmë që vijnë nga përdoruesit e tjerë dhe stafi i Airtable. Në shumicën e rasteve, do të keni mundësi të gjeni ndihmë nëse e kërkoni atë.

Universiteti Airtable është një tipar i lezetshëm që ju lejon të shfletoni bazat që përdoruesit e tjerë kanë ndarë. Meqenëse Airtable është kaq i gjithanshëm, është një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë ide se si të përdorni platformën. Ai gjithashtu ka një blog të dobishëm me informacione se si e përdorin njerëz të ndryshëm.

Nëse dëshironi të shkoni më thellë, ofrohet një API, kështu që ju mund t’i lidhni të dhënat tuaja në faqen tuaj të internetit ose t’i integroni ato me aplikimet tuaja. Dokumentacioni për të është i shkëlqyeshëm dhe gjithashtu ju lejon të gjeneroni automatikisht kod për të hyrë në të dhënat tuaja dhe për të kryer operacione të ndryshme në të.

Nëse dëshironi të kontaktoni drejtpërdrejt, në adresën e internetit jepet një adresë emaili dhe në menunë e ndihmës së aplikacionit ekziston një magjistar kontakti. Nuk ka mbështetje telefonike, por Airtable ju lejon ta dini se, në vend që të mos rendisni një numër dhe t’ju lejoni të gjuani për të.

Ne kontaktuam Airtable me një pyetje në lidhje me varësitë e detyrave dhe morëm një përgjigje në rreth tre ditë. Kjo nuk është koha më e shpejtë e përgjigjes dhe është e vetmja e metë e vërtetë për shërbimin dhe mbështetjen e Airtable. Përkrahja më e shpejtë është në dispozicion në planet më të shtrenjta, megjithëse.

Airtable merr një rezultat të mirë këtu për shkak të shumë ofertave të dobishme të mbështetjes, por ajo humbi disa pikë për kohën e ngadaltë të përgjigjes.

Mendimet përfundimtare

E dëgjueshme është shumë më argëtuese për t’u përdorur sesa duhet dhe ju jep të gjitha llojet e mënyrave për të ndërtuar projekte të dobishme shpejt. Ndihet mirë e zhvilluar, me gjithçka që funksionon në mënyrë korrekte dhe pa ndonjë problem të madh apo probleme të hasura gjatë testimit tonë.

Ne gjithashtu zbuluam se blloqet e tij ofrojnë një funksionalitet të pazakontë dhe kushdo që kërkon të manipulojë të dhënat në mënyra interesante dhe të avancuara, duhet të marrë një vështrim të ngushtë të tyre. Ju thjesht mund të jeni në gjendje të automatizoni një pjesë kritike të biznesit tuaj dhe të kurseni një ton të parave në proces.

Ajo gjithashtu ofron një koleksion mbresëlënës modelesh. Në fakt, Airtable mund të ketë zgjedhjen më të mirë që kemi parë në kategorinë e menaxhimit të projektit. Kjo do të thotë se ata që fillojnë, do të kenë shumë mundësi të dobishme për t’i ndihmuar ata.

Emisioni i vlefshëm vlen të hetohet. Ajo merr spreadsheet përulur dhe e shndërron atë në një mjet të fuqishëm për drejtimin e projekteve dhe bizneseve të të gjitha llojeve. Goodshtë mirë në bazat, por gjithashtu ka karakteristika të shkëlqyera për manipulimin e të dhënave kur gërmoni më thellë dhe njiheni me platformën. 

Nëse keni përdorur Airtable, ju lutemi na tregoni se çfarë mendoni për të në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me