Rishikimi i Librave Zoho – Përditësuar 2020

Rishikimi i Librave Zoho

Librat Zoho janë një mjet i qëndrueshëm kontabël që i mungon shkëlqimi kur krahasohet me konkurrencën e tij. Megjithëse është e vështirë të thuash asgjë të keqe në lidhje me të, ne mendojmë se programi tjetër i kontabilitetit në internet thjesht bën një punë më të mirë. Shikoni përmbledhjen tonë të plotë për Librat Zoho për të zbuluar pse.


Zoho Books është një program kontabël online i zhvilluar nga Zoho, një kompani softuerësh me bazë në Kaliforni. Zoho krijon edhe platforma të tjera, të tilla si Zoho Analytics dhe Zoho Payroll, të cilat mund t’i integroni me llogarinë tuaj të Librave Zoho për të përmirësuar përvojën tuaj.

Zoho Books është një pjesë e fuqishme e softuerit të kontabilitetit që ju lejon të menaxhoni biznesin tuaj nga një vend. Ashtu si QuickBooks Online, ajo ofron një gamë karakteristikash të përshtatshme për bizneset e bazuara në produkte dhe shërbimet e bazuara në shërbime. Icedshtë me çmim konkurrues, dhe nëse gjithçka që ju doni të bëni është të monitoroni gjendjen tuaj financiare, ajo e bën punën e saj të përsosur.

Sidoqoftë, kur krahasohet me përdorimin e platformave të tjera, Librat Zoho mund të jenë pak të mërzitshëm. Karakteristikat që shihni janë kryesisht ato themelore që janë në dispozicion me çdo shërbim tjetër të kontabilitetit. Karakteristika e raportit ka vetëm disa mundësi përshtatjeje. Për më tepër, nëse jeni një tifoz i madh i ilustrimeve, grafikët dhe grafikët e vetëm gjenden në pult.

Edhe kështu, Librat Zoho janë të lehta për tu mësuar dhe është e lirë, nëse i konsideroni tiparet që po merrni. Nëse mendoni se është i përshtatshëm për biznesin tuaj, lexoni këtë përmbledhje të Librave Zoho ose filloni provën tuaj 14-ditore tani.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për Librat Zoho

Features

Librat Zoho sigurojnë shumë karakteristika, duke filluar nga një gjurmues i kohës në një mjet të menaxhimit të inventarit. Kjo gamë e funksioneve e bën atë një përshtatje të shkëlqyeshme për çdo lloj biznesi. Sidoqoftë, kjo qasje e përgjithshme e bën rrjedhën e saj të punës më konfuze sesa platformat e tjera që kanë funksione të personalizuara, siç janë FreshBooks, siç përmendëm në rishikimin tonë të FreshBooks.

Inventari i librave Zoho

Klikimi në kategorinë “artikuj” në shiritin e navigimit do të tregojë tre mundësi. Faqja e “artikujve” është aty ku mund të gjeni një listë të inventarit tuaj dhe të krijoni një hyrje. 

Faqja e “listës së çmimeve” tregon të gjitha çmimet tuaja speciale, të cilat do të jenë të dobishme nëse keni zbritje ose marrëveshje që përdorni shpesh. Përmes faqes “rregullimi i stokut të inventarit”, mund të mbani gjurmët e ndryshimeve të sasisë së artikullit për të cilat nuk ju duhen fatura, siç janë mallrat e dëmtuara.

zohobooks-inventar

Zхо Libra Tracker Time

Seksioni “Ndjekja e kohës” e Zoho Books përbëhet nga “projekti” dhe “fletë orari”. Në faqen “projekti”, ju mund të krijoni një projekt të ri. Në faqen e “projektit”, ju gjithashtu mund të shihni detajet, detyrat dhe kohën e regjistruar duke klikuar në emrin e projektit.

“Timesheet” ju lejon të mbani të gjithë kohën tuaj të regjistruar, përfshirë statusin e faturimit dhe një pamje të kalendarit, kështu që të mund të mbani nën kontroll sa orë keni punuar në ditë ose javë.

Ju mund të logoni kohën tuaj ose të filloni një kohëmatës nëpër faqet në kategorinë “Ndjekja e kohës” e panelit. Sidoqoftë, opsioni për të filluar një kohëmatës nuk është i disponueshëm si një buton për shtimin e shpejtë, kështu që do të duhet të lundroni në faqet në kategorinë “ndjekja e kohës”.

E gjithë koha e loguar gjithashtu duhet t’i caktohet një projekti, i cili do të mbajë gjithçka të organizuar, por nuk është shumë praktik. 

Karakteristikat e automatizuara

Karakteristikat e automatizuara të Zoho Books janë më të vështira për t’u ngritur sesa platformat e tjera. Kjo ju detyron të shkoni në faqen “Cilësimet” për të vendosur çdo kujtesë pagese automatike, përfshirë faturat dhe faturat. Ju mund të vendosni kujtesa pagese përmes opsionit “kujtesë” në faqen “cilësimet”.

Ekziston gjithashtu “fluksi i punës”, një veçori e ngjashme me “rutinat” e QuickBooks Online, të cilat mund t’i lexoni në rishikimin tonë në internet të QuickBooks. 

Rrjedha e punës ju lejon të krijoni karakteristika të automatizuara nga e para, një veçori që mund të jetë e dobishme për njerëzit që kuptojnë se çfarë bëjnë. Peopleshtë më e vështirë për njerëzit e rinj të kontabilitetit dhe nuk dinë se cilat karakteristika mund të rrisin efikasitetin e tyre të punës.

integrimet

Nëse tashmë përdorni disa nga platformat e tjera të Zoho, të tilla si Zoho CRM ose Zoho Inventari, është e lehtë të integroni me llogarinë tuaj ekzistuese. Sidoqoftë, nëse shpresoni të integroheni me platformat e tjera të palëve të treta, mund të mos jetë më e mira për ju.

Librat Zoho kanë shumë platforma me të cilat mund të integrohen, por shumica e tyre janë në të njëjtën kategori, siç është për pagesa në internet ose paraqitjen e taksave.

Një gjë tjetër që duhet të theksohet, nëse po mendoni të përdorni Librat Zoho si një platformë kontabël, është se ajo së fundmi lëshoi ​​një platformë të pagave, Rrogën e pagave Zoho. Megjithatë, që nga janari i vitit 2020, është i disponueshëm vetëm në Indi dhe dy shtete amerikane, California dhe Texas.

Për dallim nga platformat e tjera, të tilla si Wave ose Sage, Librat Zoho nuk ofrojnë integrim me shërbimet e pagave të palëve të treta. Nëse keni nevojë për një platformë të përballueshme me veçorinë e pagave, lexoni rishikimin tonë Xero.

Një dobësi në karakteristikat e zgjeruara të Zoho Books është se ndjehet gjenerike dhe jo veçanërisht e përshtatur për një lloj biznesi. Shtë një platformë e besueshme e kontabilitetit, por platforma të tjera me një objektiv të qartë, siç janë FreshBooks, ofrojnë një përvojë më të mirë në përgjithësi. 

Përmbledhje të Karakteristikave të Librave të Zoho

Logo e librave Zohowww.zoho.com

Fillon nga 900 $ çdo muaj Planet

Features

Faturimi

Faturimi

A / R

A / P

Tarifat e bankës

CC

Paguajnë faturat

Shumë monedhë

Aplikacioni celular

Time-ndjekja

inventar

Payroll

Çmimeve

Nëse mendoni se Librat Zoho janë më të përshtatshmet për biznesin tuaj – mbase pasi të provoni provën e tij falas 14-ditore – keni tre plane për të zgjedhur.

Plani Themelor, i cili kushton 9 dollarë në muaj, ofron veçori themelore përfshirë faturat, pajtimin bankar dhe projektet. Ky plan kufizon aftësinë e softuerit kontabël në 50 kontakte, dy përdorues dhe pesë fluks pune të automatizuar. Sidoqoftë, disa nga karakteristikat më të mira, siç janë faturat dhe administrimi i inventarit, janë në dispozicion vetëm në plane më të shtrenjta.

Plani Themelor i Zoho Books ka të njëjtën çmim si plani i hershëm i Xero, i cili do të ishte një mundësi e shkëlqyeshme nëse keni nevojë për tiparet e inventarit të Xero dhe rrallë gjeneroni transaksione. Sidoqoftë, plani themelor i Zoho Books është më i mirë për biznesin tuaj nëse nuk ju nevojitet inventari ose faturat sepse nuk kufizon numrin e transaksioneve tuaja, siç bën Xero.

Plani Standard kushton 19 dollarë në muaj. Ky plan rrit numrin e kontakteve, përdoruesve dhe rrjedhave të automatizuara të punës. Mundëson gjithashtu veçorinë e faturave. Nëse nuk keni nevojë për veçorinë e inventarit, Plani Standard është një mundësi e mirë për pronarët e bizneseve të vogla.

Plani Profesional i Zoho Books, i cili kushton 29 dollarë në muaj, ju lejon qasje në veçorinë e inventarit. Shtë një çmim i drejtë nëse keni nevojë për gjithçka që ofron, duke marrë parasysh që konkurrentët, të tilla si QuickBooks Online dhe Xero, kushtojnë më shumë për një gamë të ngjashme karakteristikash. 

Përveç këtyre planeve, ju gjithashtu mund të vendosni të integroni me platforma të tjera Zoho, të tilla si Zoho Payroll, Zoho Analytics dhe Zoho Inventari. 

Librat Zoho sigurojnë falas funksionet themelore për secilën platformë, por nëse dëshironi të azhurnoni për funksionalitet të përparuar, mund ta bëni këtë duke vizituar në faqen e internetit të secilës platformë. Ju gjithashtu mund të shtoni manualisht përdorues shtesë për 2 dollarë në muaj për çdo përdorues ose të blini 50 skanime për 5 dollarë në muaj.

User-mirëdashësi

Për t’u regjistruar në provën falas 14-ditore të Zoho Books, duhet të vendosni detajet e hyrjes suaj, si adresa e postës elektronike dhe fjalëkalimi dhe informacionet e organizatës suaj, duke përfshirë emrin e biznesit, vendndodhjen dhe informacionin e taksave.

Kur të regjistroheni, do të shihni një shirit navigimi në anën e majtë të faqes. Në krye të kësaj meny të navigimit, mund të kaloni ndërmjet platformave Zoho, të tilla si Shpenzimet Zoho dhe Inventari Zoho. 

Ekzistojnë tetë kategori në shiritin e navigimit: “pulti”, “artikujt”, “bankar”, “shitjet”, “blerjet”, “ndjekja e kohës”, “llogaritari” dhe “raportet”. Mund të gjesh gjithashtu një buton të shtimit të shpejtë – një buton blu me një shenjë plus – pranë shiritit të navigimit, të cilin mund të përdorësh për të shtuar shumicën e transaksioneve.

zohobooks-shpejtë-add

Trajnime dhe ndërhyrje në Libra Zoho

Kur vizitoni një faqe për herë të parë, do të shihni një udhëzues të shpejtë duke ju thënë se cili është tipari dhe si mund të ndihmojë biznesin tuaj.

Zoho Books ofron një klasë master master financiar, i cili është një seri webinare që mbulojnë mënyrën e përdorimit të Librave Zoho për të monitoruar financat tuaja. Zoho Books gjithashtu ka një kanal në YouTube, i cili është i mbushur me mësime për t’ju ndihmuar të zotëroni platformën e tij.

Faturimi

Ekzistojnë dy mënyra për të krijuar manualisht një faturë. E para është duke zgjedhur opsionin “fatura” në menunë e shtimit të shpejtë, të cilat mund t’i gjeni duke klikuar butonin e shtimit të shpejtë në këndin e sipërm të djathtë të çdo faqe në Librat Zoho.

Ju gjithashtu mund të krijoni një faturë përmes faqes “faturat” nën kategorinë “shitje” në shiritin e navigimit. Klikoni butonin “i ri” në këndin e sipërm të djathtë të faqes. Nëse keni një vlerësim ose një shitje, ju mund t’i ktheni ato në një faturë me disa klikime.

Ju mund t’i caktoni faturën një klienti ekzistues ose të shtoni një klient të ri përmes shiritit të shfaqjes kur shtypni seksionin “emri i klientit”. Kolonat që duhet të plotësoni janë “emri i klientit”, “fatura #”, “data e faturës” dhe pjesët e përshkrimit të artikullit. Ju gjithashtu mund të zgjidhni një portë pagese në seksionin “opsionet e pagesës” në pjesën e poshtme të faqes “fatura të reja”.

Për shkak se mund të lidheni me shumë porta pagese, do të jeni në gjendje të pranoni pagesa të kartës së kreditit nga klientët tuaj. Ekziston gjithashtu një portal klientësh për të ndihmuar klientët tuaj të menaxhojnë faturat dhe projektet e tyre.

zohobooks-new-fatura

Diqka që faturat e Zoho Books kanë të tjerët që nuk janë tipari i personit të shitjes, ku mund të vini re se kush e bëri shitjen. Kjo veçori mund të jetë e dobishme nëse duhet të mbani shënimet e arritjeve të punonjësve tuaj.

Për të vendosur një faturë të përsëritur, shkoni te faqja “faturë e përsëritur” nën kategorinë “shitjet”. Ju gjithashtu mund të krijoni një faturë përsëritëse përmes menusë së shtimit të shpejtë duke klikuar “faturën e përsëritur”. Ju duhet të vendosni një orar për përsëritjen e faturave, të cilat mund të bëni duke mbushur kolonat “përsëritni çdo” dhe “filloni në”.

zohobooks-përsëritëse-faturë

Ju gjithashtu mund të vendosni një faturë mbajtëse. Sidoqoftë, ndryshe nga faturat e mbajtësve të FreshBooks që janë të lidhura me menaxhimin e projektit të tij, faturat e mbajtësve të Zoho Books janë vetëm atje për t’ju ndihmuar të mbani gjurmët e mbajtësve tuaj.

Ju gjithashtu mund të krijoni një faturë të re përmes faqes “projekt”. Për ta bërë këtë, klikoni në projekt dhe zgjidhni “butonin e ri të transaksionit” i vendosur në këndin e sipërm të djathtë. Duke zgjedhur “krijimin e faturës”, ju mund të faturoni automatikisht çdo send të papaguar, përfshirë shpenzimet e faturueshme dhe orët e faturuara.

zohobooks-billable

shpenzimin

Ndjekja e shpenzimeve të Librave Zoho është e ndarë në dy pjesë: shpenzime dhe fatura. Ju mund t’i gjeni të dyja në kategorinë “blerje” në shiritin e navigimit.

Ashtu si faturimi, ka dy mënyra për të krijuar manualisht një shpenzim të ri, përmes butonit të shtimit të shpejtë ose përmes faqes “shpenzime”.

Kur krijoni një shpenzim të ri, plotësoni datën e blerjes, shumën, llogarinë e shpenzimeve dhe llogarinë e pagesës. Nëse dëshironi, mund të përcaktoni edhe shpenzimet për më shumë qartësi. Ju gjithashtu mund të ngarkoni një dëftesë për të mbajtur të organizuar shpenzimet tuaja.

zohobooks-new-exp

Nëse doni t’i caktoni një shpenzim një klienti ose një projekti, mund ta bëni atë përmes kolonës “emri i klientit” në fund të faqes “shpenzime të reja”. Nëse shënoni një shpenzim si të faturueshëm, ai do të tregohet në detajet e projektit tuaj nën skedën “blerje”.

Ju gjithashtu mund të krijoni fatura nëse keni ndonjë shpenzim në të ardhmen që ju duhet të mbani shënime. Ju krijoni një faturë të re përmes butonit të shtimit të shpejtë ose përmes faqes “shpenzime”. Ju mund të përdorni faqen e “faturave” për të mbajtur nën kontroll se sa para akoma i keni borxh shitësve tuaj.

zohobooks thesarit

Ashtu si me faturimin, kolonat që duhet të plotësoni kur krijoni një faturë të re janë shitësit tuaj, numrat e faturave, përshkrimet e artikujve dhe data e faturës.

Mund të krijoni një shpenzim ose faturë të re përsëritëse përmes butonit të shtimit të shpejtë. Ju gjithashtu mund ta bëni këtë përmes faqes “shpenzime të përsëritura” ose faqe “faturat e përsëritura”. Ashtu si në faturat e përsëritura, vendosni një frekuencë dhe një datë fillimi për blerjen tuaj të përsëritur.

Duke përdorur listën e pagave të librave Zoho

Paga e pagave Zoho është një mundësi e re integrimi për Librat Zoho. Që nga janari i vitit 2020, ky shërbim është i disponueshëm vetëm në Indi dhe dy shtete amerikane: California dhe Texas. Nëse jeni brenda intervalit të tij të shërbimit, ju mund të lidhni llogarinë tuaj të Librave Zoho me Pagesën Zoho duke hyrë në “cilësimet” përmes butonit të ingranazheve në këndin e sipërm të djathtë të faqes dhe duke zgjedhur “integrimet”.

Për të lidhur llogaritë tuaja, klikoni në “Pagën e pagave” për të vendosur llogarinë tuaj, pastaj plotësoni të dhënat e biznesit tuaj, informacionin e taksave dhe një orar të pagave. Pas kësaj, ju do të shihni platformën Zero Payroll, ku ju mund të menaxhoni punonjësit tuaj, të paguani kandidimet dhe taksat.

Ashtu si shtesa e pagave të QuickBooks, platforma e pagave të Zheng Books gjithashtu ju ndihmon të plotësoni formularët tuaj, kështu që të mund të shkoni direkt në regjistrimin e tyre.

raportimi

Ju mund të gjeni modelet e raportit tuaj duke klikuar “raportet” në shiritin e navigimit. Librat Zoho kanë shumë modele modelesh, gjë që është normale, duke marrë parasysh që ai gjithashtu ka shumë karakteristika. Ka raporte standarde, duke përfshirë “blerjet”, “shitjet”, “arkëtimet”, “detyrimet e pagueshme”, “përmbledhjen e biznesit”, “inventarin” dhe “taksat”.

zohobooks-raportimit

Raportet në seksionin “blerje” dhe “shitje” kryesisht llojin e shitjeve ose blerjeve tuaja bazuar në kategori të caktuara, siç janë, nga artikulli, projekti ose klienti. Këto raporte do të jenë të rëndësishme për disa vendimmarrje, por duket se është e panevojshme që këto raporte të ndahen në modele të ndryshme.

Nuk ka shumë filtra në këto modele të raporteve sepse ato janë tashmë shumë specifike, por ka ende diapazoni i datës dhe filtri i llogarisë. Ju gjithashtu mund të rregulloni cilat kolona doni të shihni në këto raporte.

Raportet në seksionet “të arkëtueshme” dhe “detyrime të pagueshme” ju japin detajet e të gjitha faturave, faturave dhe shpenzimeve tuaja të krijuara..

Përveç detajeve, ekzistojnë edhe përmbledhjet e plakjes dhe detajet e secilës kategori, të cilat mund të japin njohuri mbi transaksionet tuaja të papaguara ose të vonuara me kalimin e kohës. Në këto raporte, ju mund të rregulloni intervalin e plakjes dhe diapazonin e datës, dhe gjithashtu mund të zgjidhni cilat kolona të shfaqen.

Raportet e “inventarit” ju ndihmojnë të mbani gjurmët e artikujve në inventarin tuaj. Raportet e “përmbledhjes së biznesit” ju ndihmojnë të monitoroni gjendjen e përgjithshme të shëndetit financiar të biznesit tuaj, siç është raporti i fluksit të parave. Ekzistojnë edhe seksione të tjera, siç janë “aktiviteti”, “monedha” dhe “projektet”.

zohobooks-raporti

Modelet e raportimit të Zoho Books nuk janë shumë vizuale sepse nuk kanë tabela ose grafikë për t’i bërë më të lehtë të dhënat. Në krahasim, paraqitja e raportit të Wave është shumë më e mirë nëse keni nevojë për diçka vizuale.

Duke përdorur API Librat Zoho

Nëse preferoni tekstin mbi grafikë, mund të përdorni gjithashtu llogaritë tuaja të Librave Zoho përmes një API. Zoho Books ka dokumentacionin API për t’ju ndihmuar të operoni API-në e saj.

mbështetje

Nëse keni nevojë për një rifreskues të shpejtë në lidhje me atë që mund të bëjnë Librat Zoho, mund të mësoni më shumë rreth veçorive të tij duke klikuar butonin e pikës pyetëse të vendosur në këndin e sipërm të majtë të faqes dhe duke zgjedhur “bëni një turne”. 

Nëse keni nevojë për ndihmë për diçka, mund të kërkoni në bazën e tyre të njohurive për përgjigje, të cilat mund t’i gjeni duke klikuar në butonin e pikës pyetëse dhe më pas duke zgjedhur “ndihmë” & të mbështetur. “

zohobooks-ndihmë

Nëse keni probleme, mund të bëni një bisedë live me mbështetjen e klientit Zoho Books ose t’u dërgoni atyre një email. Biseda e drejtpërdrejtë e Zoho Books është në dispozicion 24/7 dhe mund t’ju shërbejë menjëherë, kështu që është një pikë plus për njerëzit që punojnë orë të çuditshme. 

Ekzistojnë gjithashtu numra telefoni për disa qarqe që mund të telefononi dhe mund të kontrolloni faqen e kontaktit të mbështetjes së klientit të saj për të mësuar më shumë.

Aktgjykimi

Në përgjithësi, Librat Zoho janë një platformë e fortë e kontabilitetit për bizneset e vogla. Shtë e drejtpërdrejtë si në pamjen ashtu edhe në funksionalitetin. Nëse jeni duke kërkuar një platformë të besueshme për t’ju ndihmuar të menaxhoni biznesin tuaj, Librat Zoho ia vlen të provoni.

Sidoqoftë, mungesa e dhunës së saj është gjithashtu ajo që i bën platformat e tjera më interesante, të tilla si Wave me visuals dhe QuickBooks Online me funksionet e saj shtesë (lexoni rishikimin tonë të Vala).

Një tjetër gjë që duhet të theksohet është opsionet e integrimit të Librave Zoho, veçanërisht për listën e pagave. Ka mundësi të kufizuara dhe shumica e tyre janë gjithashtu platforma të zhvilluara nga Zoho. Sa i përket Payroll Zoho, ajo është në dispozicion vetëm në Indi dhe dy shtete të SHBA, kështu që nuk është ideale nëse biznesi juaj ndodhet jashtë këtyre zonave.

Pricesmimet e Librave Zoho janë të drejta për atë që po merrni. Plani i tij më i shtrenjtë është 29 dollarë në muaj, i cili ju merr një gjurmues të inventarit dhe një veçori të menaxhimit të projektit. Krahasuar me platformat e tjera me të dy karakteristikat, të tilla si QuickBooks Online dhe Xero, është i përballueshëm.

Librat Zoho ofron mjaft modele modelesh, por ato kanë filtra dhe personalizime të kufizuara. Ai tregon të dhënat në një tabelë standarde. Platformat e tjera, të tilla si Wave, shpesh përfshijnë grafikët dhe tabelat për t’i bërë më të lehtë të dhënat për tu tretur.

Shtë mjaft e thjeshtë të kontaktosh mbështetjen e klientëve të Zoho Books, pasi është një nga pak platformat e kontabilitetit me një tipar bisede live në dispozicion 24/7. Ka edhe shumë artikuj dhe video të dobishëm që mund të merrni nga baza e saj e njohurive për t’ju ndihmuar të filloni me Librat Zoho.

A keni provuar Librat Zoho më parë? Na tregoni se çfarë mendoni për këtë përmbledhje në komente. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me