Rishikimi i stërvitjes së diskut të CleverFiles – Përditësuar 2020

Rishikimi i stërvitjes së diskut të CleverFiles

Një mjet i shkëlqyeshëm për buxhetin, i cili jep gjithçka që premton dhe më shumë, Stërvitja Disk CleverFiles mund të mos ketë të gjitha tiparet që ofrojnë djemtë e mëdhenj, por është një pretendent serioz kur bëhet fjalë për zhurmë për kokën tuaj. Shikoni vlerësimin tonë të plotë për Disk Stërvitje.


Softuer më i mirë për rimëkëmbjen e të dhënave
CleverFiles Disk Drill u siguron përdoruesve një mjet intuitive, të pasur me karakteristikë për rikuperimin e të dhënave, i cili konkurron në mënyrë të admirueshme me emra më të mëdhenj si Stellar dhe EaseUS, por vjen me një çmim pak më tërheqës.

Mjetet e rimëkëmbjes së të dhënave mund të shpëtojnë përdoruesit nga një skenar të ndryshëm, përfshirë ndihmën e rimëkëmbjes së skedarëve të fshirë, ndarjeve të humbura, të formatizuara ose jo në rritje, dhe tërheqjen e të dhënave nga disqet e ngurtë. Për një llogari të plotë të skenarëve të mbuluar nga shumica e mjeteve të rimëkëmbjes së të dhënave, sigurohuni dhe kontrolloni përmbledhjen e Cloudward.net të softuerit më të mirë të rimëkëmbjes së të dhënave.

Gjatë këtij shqyrtimi, ne do të mbulojmë çmimet dhe tiparet e Disk Drill, atëherë do t’ju prezantojmë me përvojën e përgjithshme të përdoruesit. Ne gjithashtu do të hedhim një vështrim se si performon Disk Drill, para se të përfundojmë me një vështrim në funksionimin e shërbimit të klientit CleverFiles.

i mëparshëm

tjetër

Alternativa për stërvitjen e disqeve të CleverFiles

Çmimeve & Licencimi

CleverFiles ka licenca si për konsumatorët individualë ashtu edhe për ato komerciale. Softueri mund të përdoret ose për Mac ose Windows. Nuk ka ndonjë mjet mjetesh të paketuar për të shërbyer të dy sistemet e funksionimit. Licencat janë përgjithësisht të mira për një vit, por mund të përmirësoni një licencë të jetës për pak më shumë para.

Nëse nuk jeni të sigurt që Disk Drill është zgjidhja e rimëkëmbjes së të dhënave që po kërkoni, prova falas do t’ju lejojë të vini në provë programin e tyre. Gjyqi vetëm ju lejon të rikuperoni të dhënat deri në 100MB, megjithatë, të paktën mund të shihni nëse skedarët më të mëdhenj janë të rikuperueshëm duke ekzekutuar një skanim dhe duke shikuar paraprakisht rezultatet. Siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të Riparimit të të dhënave yjore, ky shërbim ju lejon të rikuperoni deri në 1 GB falas, kështu që mund të jetë një marrëveshje më e mirë për ju.

Features

Stërvitja Disk CleverFiles ndodh të jetë një nga mjetet më funksionale të rimëkëmbjes së diskut në treg, duke garuar drejtpërdrejt me shërbimet më të larta si Stellar dhe EaseUS (lexoni rishikimin tonë të të dhënave të EaseUS Recovery Wizard).

Tabela e mëposhtme paraqet një përmbledhje të shpejtë të disa prej këtyre tipareve. Ne do të shqyrtojmë disa nga këto gjatë gjithë këtij shqyrtimi. Për shpjegime të thella të vlerës së këtyre tipareve, mos harroni për mbledhjen e të dhënave tona për rigjenerimin e të dhënave.

Logo e stërvitjes së diskutwww.cleverfiles.com

Fillon nga 408 dollarë muaj të gjitha planet

Version

Version
Windows, Mac

Opsione skanimi

Skanimi i shpejtë

Skanimi i thellë

Rendit sipas llojit të skedarit

Skanoni sipas llojit të skedarit

Kapacitetet e skanimit

Skanimi i plotë i hard drive-it

Fshirja / Riparimi i humbur i skedarit

Rimëkëmbja e ndarjes së korruptuar

Riparimi i ndarjes së fshirë

Pajisja USB me boot

Riparimi CD
Vetëm Mac

klonimi

Rimëkëmbja e jashtme

Riparimi i jashtëm i makinës

Rimëkëmbja e largueshme e mediave

Rimëkëmbja e kartave SD

Rimëkëmbja optike e ruajtjes

mbështetje

Ne gjithashtu na pëlqen tipari “kasetë e rimëkëmbjes” së Disk Drill. Recovery Vault ekzekuton procese në sfond për të mbrojtur ndarjet e specifikuara HFS, HFS +, FAT ose FAT32 në kompjuterin tuaj. Ajo ruan metadata në skedarët e fshirë, përfshirë edhe skedarët. Ky informacion përdoret në procesin e rindërtimit në mënyrë që kur të rikuperoni një skedar, nuk ju jepet thjesht një emër i përgjithshëm i skedarit, siç jeni me shërbimet e tjera të rimëkëmbjes.

Ai gjithashtu shpejton procesin e rikuperimit sepse nuk keni nevojë të bëni një skanim të thellë. Vini re se nëse jeni duke përdorur Machine Time në një ndarje Mac, nuk ka nevojë të përdorni Vault Recovery, megjithëse.

Gjatë këtij rishikimi, ne po shohim posaçërisht versionin Windows të Disk Drill. Versioni Mac, megjithëse është më i kushtueshëm, vjen me disa veçori të shtuara që e bëjnë atë një nga opsionet më të mira të rikuperimit të të dhënave për atë sistem operativ.

Kjo perfshin:

 • Rimëkëmbja e iOS
 • Rimëkëmbja e Android-it
 • Disqet bootable
 • Gjetësi i kopjuar
 • pastrim
 • Monitorimi i shëndetit
 • Karakteristikat mjekoligjore

Ne do të dëshironim të shohim rimëkëmbjen e fillimit të vihet në dispozicion për versionin Windows të softuerit, gjithashtu, pasi shpesh herë përdoruesit duhet të rikuperojnë të dhënat nga makinat që nuk janë booting.

Për të dy versionet Windows dhe Mac të softuerit, ne gjithashtu do të donim të shihnim aftësinë për të shtuar lloje të reja skedarësh. Aktualisht, Disk Drill për Windows mbështet mbi 200 lloje skedarësh dhe Disk Drill për Mac mbështet mbi 300. Pra, në shumicën e rasteve të mos kesh këtë funksion nuk do të jetë problem.

Llojet e skedarëve mbështetës përfshijnë:

 • Dokumentet: Word, Excel, Powerpoint, PDF
 • Imazhe: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
 • Audio: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
 • Video: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
 • Arkivi: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Stërvitja e diskut mund të përdoret për të rikuperuar skedarët nga sistemet e mëposhtme të skedarëve:

 • Windows: FAT, NTFS
 • Mac: HFS, HFS+
 • Magazinimi i Lëvizshëm: ExFat

Procesi i rikuperimit

Për të skanuar kompjuterin tuaj me Disk Drill, pasi të përdorni programin, së pari duhet të zgjidhni një vendndodhje për të skanuar. Duke përdorur magjistarin Disk Drill, ju mund të zgjidhni të skanoni të gjithë hard drive tuaj ose një ndarje në hard drive tuaj.

Disk Drill tërheq të dhënat nga tabela e ndarjes së pajisjes tuaj për të renditur ndarjet e fshira, gjithashtu, duke ju kursyer që të keni nevojë për të ekzekutuar një skanim të plotë të hard drive për t’i gjetur ato. Shumë mjete për rimëkëmbjen e të dhënave nuk e bëjnë këtë (lexoni rishikimin tonë të shpëtimit të të dhënave për Inxhinierinë e të Dhënave për një shërbim tjetër që kryen të admirueshëm në këtë drejtim).

Nuk ka mundësi të skanoni një dosje individuale siç është me Stellar. Nuk ka gjithashtu mundësi të skanoni për llojet specifike të skedarëve. Asnjëra nuk është një ndërprerje e vërtetë, pasi që skanimi i shpejtë i Disk Drill shkon më shpejt se shumica.

Disk Drill ka tre lloje skanimi për të cilat do të doni të jeni të vetëdijshëm:

 • Drejtoni skanimin e shpejtë
 • Drejtoni skanimin e thellë
 • Drejtoni të gjitha llojet e skanimit

Kur drejtoni një skanim të shpejtë, Disk Drill rikuperon skedarët që janë akoma të paprekur por jo të arritshëm. Kjo përfshin si përmbajtjen, ashtu edhe përmbajtjen e fshirë kohët e fundit në ndarje jo në rritje. Skanimi i shpejtë do të kthejë shtigjet e skedarëve dhe emrat origjinalë të skedarëve.

Skanimi i thellë, nga ana tjetër, skanon hapësirë ​​të lirë në diskun tuaj dhe rindërton skedarët e fshirë bazuar në modelet e skedarëve. Kjo metodë e rimëkëmbjes do të jetë më e mira për skedarët që janë fshirë një kohë të gjatë ose rikuperoni të dhënat nga vëllimet RAW.

Nëse e dini që doni të ekzekutoni një skanim të thellë, ne ju rekomandojmë të zgjidhni opsionin për të ekzekutuar skanime të shpejtë dhe të thellë në mënyrë sekuenciale. Kjo kthen si skedarë të paprekur dhe të rikonstruktuar.

Ndërsa skanimi juaj shkon, ju mund të mbani skedat në përparimin e tij falë një shiriti përparimi në krye të aplikacionit. Kjo shirit përmban karakteristika të kohërave që shfaqin kohën e mbetur dhe kohën e mbetur, duke ju mbajtur të azhurnuar se si gjërat po ecin së bashku.

Mund të shfletoni dhe shikoni skedarët e rikuperuar pasi ato bëhen të disponueshme, përpara se skanimi madje të përfundojë. Paraprakisht duke klikuar me të djathtën në një skedar dhe duke zgjedhur “preview”.

Nuk ka asnjë mundësi për të parë prerjet e fotografive, që është një zvarritje. Sidoqoftë, mund të shikoni paraprakisht sipas llojit të skedarit të përgjithshëm. Përfundoni këtë duke klikuar në kategorinë e dëshiruar në anën e djathtë të magjistarit: fotografi, video, dokumente, audio ose arkiv. Ekzistojnë gjithashtu kategori për madhësinë dhe datën.

Mund të kryeni edhe një kërkim skedar.

Bërja e kësaj do të ndihmojë në gjetjen e skedarëve me emra të veçantë ose skedarë me shtesa specifike (txt, docx, jpg, etj.). Ju mund të shfletoni skedarët e kthyer nga skanimi juaj në panelin qendror. Skedarët e paprekur janë renditur sipas vendndodhjes së tyre të pemës së skedarit, ashtu si në eksploruesin e skedarit tuaj. Skedarët e fshirë mund të gjenden në dosjen e koshit të riciklimit.

Pasi të keni gjetur skedarët që dëshironi të ringjalleni, duke bërë kështu është aq e thjeshtë sa të shënoni kutinë pranë emrit të skedarit ose dosjes në rezultatet tuaja dhe pastaj të klikoni në butonin “rikuperoni” pranë krye të aplikacionit.

Tregoni vendndodhjen tuaj të dëshiruar të rimëkëmbjes në fushë përkrah butonit të rikuperimit. Ky mund të jetë i njëjti vendndodhje nga e keni rikuperuar skedarin, por në përgjithësi rekomandohet të ruani diku tjetër. Nëse nuk jeni gati të rikuperoheni, mund t’i ruani rezultatet e skanimit dhe t’i përpunoni ato më vonë duke klikuar “kursin e kursimit”.

Tjetra, ne do të hedhim një vështrim se sa mirë Disk Drill ka kryer në të vërtetë në detyrat e rimëkëmbjes.

Performance

Kemi kryer një seri testesh themelore për të vlerësuar efikasitetin e Disk Drill. Këto përfshinin skanime të shpejta dhe të thella të drejtuara kundër një ndarjeje të vetme dhe skanimit të plotë kundër një hard drive të tërë.

Ndarja e provës që testuam ishte 518 GB në madhësi, me 139 GB hapësirë ​​të lirë. Madhësia e hard driveit të plotë ishte 1TB. Ne krijuam dhe fshiu tre skedarë provë për testimin tonë të skanimit të ndarjeve, i cili përfshinte një dokument Word, një skedar video MP4 dhe një skedar imazhi .jpg. Ne gjithashtu krijuam një ndarje testi 10 GB, e ngarkuam atë me të dhëna dhe e fshiu atë.

Këtu janë rezultatet e testimit tonë:

tiparrezultat
Skanimi i shpejtë (Ndarja 500 GB)10 sekonda
Skanimi i thellë (ndarje 500 GB)1 orë
Skanimi i plotë i HD (1TB)3 ore
Fjala Doc u gjet
Fotografi Video u gjet
Fotografi imazhi u gjet
Regjistroheshin skedarët e koshave të riciklimit (Përmbajtja vetë-fshirë)7
Ndërtohet ndarja e fshirë

Ne u mahnitëm nga shpejtësia e përgjithshme e Disk Drill, e cila shpërndau shumicën e mjeteve të tjera të rivendosjes së të dhënave me lehtësi. Sigurisht, shpejtësia e shpejtë nuk është e barabartë me një skanim të plotë. Në rastin e Disk Drill, megjithatë, ne ishim në gjendje të rikuperojmë të tre skedarët e provës.

Përpjekjet tona për të rikuperuar ndarjen tonë të fshirë të testit ishin një sukses.

Ndihma për klientët

Mbështetje e bisedës drejtpërdrejtë për Disk Drill dhe programe të tjera CleverFiles është në dispozicion. Biseda mund të fillohet 24/7, megjithëse mund të përfundoni duke pritur disa orë për një përgjigje gjatë orarit jo të punës. Mund të lini adresën tuaj të emailit nëse nuk ndiheni sikur po prisni.

Ju gjithashtu thjesht mund të paraqisni një biletë me email direkt. Ne testuam të dy opsionet. Gjatë orarit të punës, morëm një përgjigje bisede për rreth 15 minuta. Përgjigjet e postës elektronike vazhdimisht kthehen nën 24 orë.

Nëse jeni një lloj mbështetjeje teknike e DIY, CleverFiles mban një portal të pasur me njohuri që do t’ju përgjigjet pyetjeve më të zakonshme. Kategoritë përgjatë margjinës së majtë të portalit mund të përdoren për të shfletuar përmbajtje ose mund të përdorni opsionin e kërkimit nëse keni diçka specifike në mendje. Ekziston gjithashtu një seksion FAQ.

Forumi i përdoruesve CleverFiles ofron një rrugë tjetër të këndshme për marrjen e përgjigjeve të pyetjeve dhe zgjidhjen e problemeve. Ju gjithashtu mund të vizitoni forumin për të mësuar rreth azhurnimeve të Disk Stërvitjes dhe të bëni sugjerime për funksione.

Mendimet përfundimtare

Ne mund të bëjmë këtë rishikim të përgatitur për një mjet tjetër të rimëkëmbjes së të dhënave, të cilat nuk mund të përputhen mjaft me aftësitë e mjeteve profesionale të rimëkëmbjes së të dhënave, të prodhuara nga Stellar, EaseUS dhe Prosoft Engineering. Ajo që gjetëm ishte një mjet miqësor me buxhetin, i cili ofroi pothuajse çdo mënyrë.

Stërvitja Disk CleverFiles siguron një ndërfaqe përdoruesi të pastër, intuitiv. Opsionet janë të shkëlqyera dhe skanimet janë të shpejtë dhe të plotë. Ky është një mjet që do t’u tërheqë konsumatorëve të zakonshëm dhe do të bëjë përshtypje profesionistët e IT në të njëjtën kohë. Keni përvojë me stërvitjen Disk të CleverFiles? Ne do të donim të dëgjonim marrjen tuaj, kështu që ju lutemi na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map