Rishikimi Tenta – Një Shfletues i Sigurt – Azhurnuar 2020

Rishikimi Tenta

Tenta është një shfletues relativisht i ri që përqendrohet shumë në siguri. Megjithëse është shumë e sigurt, shpejtësia vuan dhe karakteristikat e përparuara janë bllokuar deri sa të paguani. Thënë kështu, për personin e duhur është një shfletues i shkëlqyeshëm, pasi mund të lexoni në përmbledhjen tonë të plotë për Tenta.


Shqyrtimet më të mira të shfletuesit

Lansuar në vitin 2016, Tenta është një shtesë relativisht e re në skenën e shfletuesit. Fokusi i saj është sigurimi i përdoruesve për një intimitet dhe siguri të gjerë, dhe e bën atë mirë. Në këtë përmbledhje të Tenta, ne do t’ju japim një përmbledhje të asaj se si ajo bën çmimet në krahasim me shfletuesit e tjerë.

Megjithëse shpejtësitë e shfletimit të Tenta janë mediokre, VPN e integruar dhe ndërfaqja inovative përbëjnë atë që i mungon performancës. Fatkeqësisht, nuk ka asnjë mënyrë për të sinkronizuar të dhënat tuaja midis pajisjeve dhe veçoritë më të përparuara të VPN janë të kyçura pas një abonimi të paguar.

Tenta është në dispozicion vetëm në Android 5.5 dhe më vonë, por versionet Windows dhe iOS janë në punë dhe pritet të dalë në vitin 2019. Për këtë përmbledhje, ne kemi përdorur një Nexus 5x që drejton Android 8.1 për testimin.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për Tenta

Features

Karakteristika më e madhe e Tenta është se vjen me një VPN të integruar. Ju mund të lidheni përmes 22 serverëve të përhapur në çdo kontinent dhe ndodhen në 17 vende, duke përfshirë Korenë e Jugut, Australinë, Zelandën e Re, Afrikën e Jugut. Ka shumë në SHBA dhe në të gjithë Evropën, gjithashtu. Plus, nuk imponon kufizime të gjerësisë së bandës ose kapakë të përdoruesit, që është i shkëlqyeshëm për një VPN falas.

Tenta-VPNServers

Fatkeqësisht, përveç nëse e keni aktualizuar versionin Pro të paguar, do të keni vetëm hyrje në serverin që ju ofron lidhjen më të shpejtë. Kjo do të thotë nëse doni të përdorni VPN për të marrë rreth kufizimeve të vendndodhjes në shërbime të tilla si Netflix, do të jeni të kufizuar në atë që mund të përdorni pa e përditësuar. Nëse kjo është diçka që dëshironi nga VPN, lexoni artikullin tonë më të mirë VPN për Netflix.

Për përdoruesit e rregullt, VPN mbron vetëm trafikun që vjen nga shfletuesi, kështu që nëse doni të përdorni Tenta si një VPN me pajisje të gjerë, duhet të rifreskoni në Pro. Ndërsa çmimi prej 1 $ në muaj është i mirë, për mbrojtje në pajisje të shumta ne ju rekomandojmë të kontrolloni udhëzuesin tonë për ofruesit më të mirë VPN.

Tenta i mungon një ndërprerës vrasjeje, i cili është një veçori që mbron sigurinë dhe anonimitetin tuaj duke ndaluar automatikisht trafikun tuaj në internet nëse lidhja me VPN bie. Ju gjithashtu mund të fikni VPN si çdo tjetër.

Tenta Media Vault

Një tjetër tipar i shkëlqyeshëm i Tenta është kasaforta për media. Aty, ju mund të shkarkoni dhe ruajtur jo vetëm media, por të gjitha llojet e skedarëve. Thingdo gjë e ruajtur në kasafortë është e koduar me çelësin tuaj privat, domethënë vetëm ju mund të përdorni atë, pavarësisht se çfarë ndodh. Kasaforta automatikisht i rendit shkarkimet tuaja në dosje të organizuar sipas llojit të skedarit, por gjithashtu mund të krijoni dosje me porosi.

Tenta-MediaVault

Kur hapni një faqe me një video në të, Tenta automatikisht e njeh këtë dhe shfaq një buton të shkarkimit pranë shiritit të adresave, duke e bërë më të lehtë shkarkimin e videove në internet në kasafortën tuaj të mediave ose ruajtjen lokale. Mjerisht, veçoria është çaktivizuar për YouTube sepse Google zbaton atë kufizim në aplikacionet në Dyqanin Google Luaj.

Tenta-VideoDownload

Ekziston një bllokues i integruar i reklamave, i cili është i shkëlqyeshëm sepse Tenta është ende një shfletues i ri, do të thotë se nuk mund të mbështetet në shtesat për bllokimin e reklamave të krijuar nga palë të treta si Mozilla Firefox ose Google Chrome (mund të lexoni rishikimin tonë të Google Chrome).

Tenta gjithashtu vjen me një buton “nuke histori”, e cila është një veçori e pazakontë që ju lejon të fshini menjëherë të gjithë historinë që lidhet me një sit apo domain të vetëm. Nëse e gjeni veten në një uebfaqe ku nuk dëshironi të gjeni asnjë gjurmë në shfletuesin tuaj, thjesht mund të klikoni në butonin nuke dhe do të zhduket.

Ekziston gjithashtu një lexues i integruar i kodeve QR, të cilit mund t’i qaseni duke shtypur simbolin QR në shiritin e adresave.

Lehtësinë e përdorimit

Tenta ndan shfletimin tuaj në zona. Do zonë ka një grup skedash dhe cilësimesh që mund të rregullohen në baza zonë-zonë në vend se sa në shfletuesin. Ju mund të zgjidhni serverin tuaj VPN (nëse keni Pro) dhe ofruesin DNS, aktivizoni mos gjurmoni, ndryshoni ose bllokoni bllokuesin e reklamave, zgjedhni motorin e kërkimit të paracaktuar dhe tregoni shfletuesit nëse duhet të mbyllë skedat në dalje.

Kjo ju jep shumë kontroll mbi mënyrën se si dëshironi të sillet shfletuesi, duke ju lejuar të krijoni zona me nivele të ndryshme të anonimitetit dhe intimitetit në varësi të përdorimit të tyre të synuar.

Tenta-ZoneSettings

Shiriti i adresave ndodhet në pjesën e sipërme të ekranit, së bashku me lexuesin QR, menunë e zgjerimit dhe një flamur që tregon se me cilin server VPN me të cilin jeni lidhur. Prekja e flamurit ju lejon të keni akses në cilësimet e zonës dhe opsionin për të aktivizuar ose fikur VPN.

Tenta-VPNOnOff

Nëse klikoni në butonin e zonave në pjesën e sipërme të majtë të ekranit, do t’ju paraqitet një listë e të gjitha zonave tuaja dhe skedat që ndodhen brenda secilës. Në fund të menusë, mund të hyni në cilësimet globale, ku mund të vendosni kodin PIN, të aktivizoni maskimin e shfletuesit, të rivendosni shfletuesin dhe të shihni informacionin e llogarisë tuaj.

Tenta-GlobalSettings

Përgjatë pjesës së poshtme të ekranit, mund të gjesh kontrollet e navigimit, një listë të skedave në zonën që po përdor dhe një menu të shpejtë të qasjes. Në atë meny, ju keni qasje të lehtë në historinë tuaj, faqerojtësit dhe kasafortën e mediave, si dhe butonat për të ndarë, rifreskuar, historinë e nuke, ndizni modalitetin e desktopit dhe hapni një skedë të re.

Tenta-QuickAccess

Performance

Një nga pengesat më të mëdha të Tenta është shpejtësia e saj. Megjithëse nuk është aspak aq e keqe në lidhje me Tor Browser (lexoni rishikimin tonë të Tor Browser), shpejtësia është akoma mesatar, dhe është më e ngadaltë se Chrome dhe Firefox (lexoni rishikimin tonë të Firefox-it).

Shfletuesi gjithashtu përdor mjaft nga RAM-i i pajisjes tuaj dhe cache e ruajtur në vend mund të bëhet shpejt i madh.

siguri

Ka mjaft karakteristika të mëdha të sigurisë në shfletuesin. Siç u përmend, bllokimi i reklamave është i integruar, i cili mund të ju mbrojë nga skriptet me qëllim të keq që maskohen si reklama. HTTPS Kudo është gjithashtu para-instaluar. E detyron shfletuesin të përdorë një lidhje HTTPS për çdo uebfaqe që ofron një të tillë.

Tenta-SecurityExtensions

Nëse akoma përfundoni në një lidhje të pasigurt, e cila mund të ndodhë edhe me HTTPS Everywhere nëse faqja e internetit nuk ofron HTTPS, paralajmërimi përbëhet nga një pikë qartësimi e qartë e portokallit.

Tenta-HTTPSWarning

Tenta është gjithashtu një shfletues i koduar. Ju duhet qasje rrënjësore në pajisjen tuaj Android për të parë madje dosjen e instalimit, dhe nëse e bëni këtë, do të vini re që të dhënat janë të koduara, duke e bërë të pamundur që dikush me qasje në pajisjen tuaj të marrë në të dhënat e shfletimit tuaj pa PIN-in tuaj.

Për siguri të shtuar, PIN nuk ruhet në serverët e Tenta, duke e mbrojtur atë nga ekspozimi përmes një rrjedhje ose sulmi ndaj kompanisë. Nëse pajisja juaj ka një sensor gjurmësh të gishtërinjve, mund ta zëvendësoni me një skanim të gjurmëve të gishtërinjve. 

Një tjetër veçori e zgjuar e sigurisë është opsioni “maskë shfletues”, i cili pamundëson pamjet e ekranit gjatë përdorimit të shfletuesit.

Tenta-MaskBrowserSetting

Shfletuesi fillimisht përdori OpenVPN për VPN, por pas ankesave për shpejtësinë e ngadaltë, kompania zhvilloi protokollin e vet të quajtur “MimicVPN”. Ai siguron një shpejtësi më të mirë dhe imiton trafikun e rregullt, duke e bërë të pamundur për këdo që ju monitoron të zbulojë se jeni duke përdorur një VPN. Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth protokolleve VPN, lexoni ndarjen e protokollit tonë VPN.

Të dhënat tuaja janë të koduara duke përdorur enkriptimin AES 256-bit, i cili është i shkëlqyeshëm. Nëse dëshironi të dini se si funksionon dhe pse është një shifër e mirë e enkriptimit, kontrolloni përshkrimin tonë të kriptimit.

intimitet

Nuk ka regjistra të historisë suaj aktuale të shfletimit. Të dhënat e vetme që mbledh Tenta janë disa informacione për përdorimin e përgjithshëm, përfshirë statistikat siç janë numri i përgjithshëm i përdoruesve dhe nivelet e trafikut, por asgjë që nuk lidhet me përdoruesit individualë ose që mund të përdoret për t’ju identifikuar.

Kjo ju jep një nivel tjetër kontrolli mbi privatësinë tuaj duke ju lejuar të zgjidhni midis ofruesve të DNS, duke ju mundësuar të jepni përparësi në shpejtësinë ose privatësinë..

Tenta-DNSChoices

Deklarata e intimitetit të kompanisë është e qartë dhe koncize dhe përcakton se çfarë mbledh, çfarë bën me të dhënat e përmendura dhe ato që nuk mbledh. Edhe nëse Tenta është nënshtruar nga zbatimi i ligjit, ai nuk mund t’i kthejë të dhënat tuaja personale sepse është i koduar me çelësin tuaj privat, do të thotë që është e pamundur që kompania ta dekriptojë atë dhe t’i kthejë ato.

Për më tepër, shumica e kodit për Tenta është lëshuar publikisht, duke lejuar ekspertët të kalojnë përmes tij dhe të verifikojnë pretendimet e kompanisë për privatësinë dhe sigurinë. Krahasuar me shfletuesin e Operas VPN (lexoni rishikimin tonë të Operës), Tenta duket shumë më lart.

Aktgjykimi

Tenta është një shfletues i shkëlqyeshëm për ata që janë të interesuar në intimitetin dhe sigurinë për shkak të shfletuesit të tij të integruar VPN, bllokuesit të reklamave dhe shumë karakteristika të tjera që ju mbrojnë. Shpejtësia e mungesës së informacionit është një downside, por jo edhe aq e keqe sa të dëmtojë ndjeshëm lehtësinë e përdorimit të shfletuesit. Karakteristika e zonave është një qasje inovative për skedat dhe cilësimet e shfletimit, dhe shfletuesi është i pastër dhe i lehtë për t’u përdorur.

Deri më tani, problemi më i madh me shfletuesin është që ai është i disponueshëm vetëm në Android, do të thotë që nuk mund të sinkronizoni asgjë midis pajisjeve tuaja, por shpresojmë se do të korrigjohet së shpejti me lëshimin e versioneve për Windows dhe iOS.

Whatfarë mendoni për Tenta? A përbëjnë intimitetin dhe sigurinë fantastike dhe dizajni inovativ përbëjnë shpejtësinë mesatare dhe mungesën e sinkronizimit të pajisjeve ndër-pajisje? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map