Rishikimi i çuditshëm – Përditësuar 2020

Rishikim i befasishëm

Megjithëse zyrtarisht ende një punë në zhvillim e sipër, çuditshëm është një mjet i mrekullueshëm i fuqishëm i menaxhimit me shumë re që ofron sinkronizimin më të mirë të këtij lloji. Ai bie në sy në disa fusha të tjera, por për fotografinë e plotë ju jeni më të mirë duke lexuar përmbledhjen tonë të hollësishme të çuditshme.


Për ata që kërkojnë të menaxhojnë më mirë pasuritë dixhitale të shpërndara nëpër shërbime të ndryshme cloud, çuditësi siguron një menaxhim shumë-cloud për t’ju ndihmuar të bëni vetëm atë. Ai mbështet shumë nga emrat e ruajtjes së cloud sot, si Google Drive dhe Dropbox, përveç protokolleve si WebDAV dhe FTP për të çuar më tej opsionet tuaja të integrimit.

Në këtë përmbledhje të çuditshme, ne do të hedhim poshtë disa nga hitet më të mëdha të mjetit, duke përfshirë encryption private, fund-për-fund, si dhe një qasje unike dhe të fuqishme për të sinkronizuar.

Ne do të diskutojmë gjithashtu disa gabime tipare që duhet t’ju japin pauzë, edhe pse e çuditshme ende renditet në mesin e mjeteve më të mira të menaxhimit me shumë re atje sot (fusha mbetet një punë në zhvillim e sipër).

Vini re se erë e keqe nuk siguron asnjë depozitë në vetvete. Nëse jeni duke kërkuar për ruajtje të pavarur të cloud në vend të një mjeti menaxhimi, udhëzuesi më i mirë për ruajtjen e cloud është vendi për të filluar.

Alternativa për odrive

Pikat e forta & dobësitë

Features

Me çuditësi, do të gjeni shumë nga tiparet që dëshironi nga një sistem menaxhimi me shumë re. Janë edhe disa surpriza të papritura, por ka edhe disa humbje fatkeqe.

Qëllimi kryesor i softuerit dhe çdo mjet menaxhimi me shumë re, është që të sjellë të gjitha shërbimet e ruajtjes së cloud në një vend, sikur të gjitha janë vetëm një re e madhe, e lumtur.

Për të unifikuar shërbimet tuaja cloud, çuditshëm përdor një kombinim të një ndërfaqe në internet dhe një klient të sinkronizimit të desktopit. Klienti i desktopit është i disponueshëm për Windows dhe Mac, me një version beta për Linux. çuditshëm gjoja ka pasur aplikacione Android dhe iOS në punë për disa vjet por deri më tani, asgjë.

Mund të krijoni lidhje të pakufizuara në re edhe nëse jeni në planin e lirë. Otixo, një shërbim rival, lejon vetëm dhjetë lidhje në llogaritë falas.

Ne do të mbulojmë çfarë shërbimesh cloud mbështeten më vonë në këtë përmbledhje. odrive gjithashtu mbështet protokollet WebDAV, FTP dhe SFTP. Ekziston gjithashtu një ndërfaqe e linjës së komandës, për të punuar me serverë.

Rezervimi i çuditshëm dhe transferimi

Otixo nuk ofron sinkronizim cloud-cloud ose rezervë cloud-to-cloud, që është një nga humbjet fatkeqe që përmendëm.

Në fakt, nuk ka as një mënyrë të thjeshtë për të kryer një transferim të njëhershëm nga një re në tjetrën. Do të duhet të përdorni klientin e desktopit dhe të zhvendosni përmbajtjen atje. Për lidhje më të mira nga cloud në cloud, pagesa e MultCloud (lexoni rishikimin tonë të MultCloud).

Në anën plus, klienti i sinkronizimit të çuditshëm ju lejon të shihni përmbajtjen cloud nga sistemi i skedarit tuaj desktop pa patur nevojë për të ruajtur atë përmbajtje në kompjuterin tuaj. Ne do të flasim për këtë pikë më shumë kur diskutojmë përvojën e përdoruesit. Shtë një tipar mjaft i dobishëm dhe jo shumë i zakonshëm.

Një tjetër veçori e tillë është aftësia e çuditshme për të kriptuar skedarët në mënyrë private, diçka që nuk do ta merrni në mënyrë të natyrshme me shumicën e shërbimeve të ruajtjes së cloud. Ne do ta shikojmë këtë veçori më shumë kur flasim për sigurinë më vonë në këtë përmbledhje. Ne do të diskutojmë gjithashtu mungesën shqetësuese të çuditshme të vërtetimit të dy faktorëve.

odrive gjithashtu ju lejon të ndani skedarë duke gjeneruar lidhje dhe të krijoni hapësira pune të përbashkëta. Ju mund të përdorni hapësira pune për të bashkuar skedarë të shumtë nga platforma të shumta cloud për punën e projektit.

Ndërsa nuk është ende në dispozicion, uebfaqja e odrive tregon se së shpejti do të ofrojë aftësi rezervë, duke ju lejuar të rezervoni përmbajtjen lokale në shërbimin tuaj cloud. Edhe pse ne nuk mund ta imagjinojmë se plasaritet radhët e mjeteve më të mira rezervë në internet, ne do të rezervojmë gjykimin.

Në përgjithësi, grupi i veçorive është një çantë e përzier, por që duket se do të ndodhë me shumicën e mjeteve të menaxhimit të cloud në dispozicion. Ne duhet të gjejmë atë që të bën përshtypje me të vërtetë rreth e përqark. Shpresojmë, marramendësi do të rregullojë gabimet e saj sepse sigurisht që ka potencialin për të qenë ai shërbim.

Çmimeve

Ju mund të merrni një version falas të çuditshëm me funksion të kufizuar ose të abonoheni për shërbim çdo vit.

Nëse vendosni të regjistroheni, duhet të paguani për një vit përpara, nuk ka asnjë mundësi muaj-për muaj. Kostoja, me 99 dollarë në vit, funksionon pak më shumë se 8 dollarë në muaj. Kjo është rreth 20 përqind më shumë sesa do të paguani për shërbimin me Otixo (lexoni rishikimin tonë të Otixo), një shërbim që gjithashtu ka një mundësi muaj-për muaj.

Versioni falas i odrive duket bujar, duke pasur parasysh që ju mund të vendosni lidhje të pakufizuara dhe të përdorni shumë nga karakteristikat në dispozicion. Karakteristikat që nuk mund t’i përdorni, për fat të keq, me të vërtetë i largojnë këmbët nga përvoja.

Një, për të cilën do të diskutojmë më vonë, përfshin një paaftësi për të mos sinkronizuar skedarët në klientin e desktopit pasi të jenë shkarkuar në hard diskun tuaj. Në mënyrë më të arsyeshme, vetëm përdoruesit Premium kanë qasje në veçorinë e kriptimit.

Nëse mendoni se doni të regjistroheni, mund ta provoni më parë planin Premium me një provë shtatë ditore, të cilën e marrin të gjithë përdoruesit kur regjistrohen në një plan falas. Për më tepër, nëse regjistroheni dhe vendosni se keni bërë një gabim të tmerrshëm, mund të anuloni për një rimbursim brenda 30 ditësh.

Re të mbështetur & protokollet

Ju mund të përdorni çuditshëm për të lidhur një sërë shërbimesh për ruajtjen e cloud, por ka disa që nuk mbështeten. Opsionet përfshijnë emra të mëdhenj si Dropbox, Google Drive, OneDrive dhe Amazon Drive, si dhe hyrje më pak të njohura si Yandex Disk dhe HiDrive.

Një miss i madh është Egnyte Connect, shërbimi më i mirë për sinkronizimin dhe shpërndarjen e ndërmarrjeve që ne ende nuk duhet ta rishikojmë.

DropboxOneDriveGoogle Drivekuti
Amazon DriveDisk YandexHiDriveAmazon S3
Zbardhimi B2Google Cloud4sharedAdrive
FacebookInstagramHipChatxhoko
GmailWebDAVFTPSFTP

Tre shërbime të infrastrukturës cloud janë përfshirë për integrim: Amazon S3, Google Cloud dhe Backblaze B2. Sidoqoftë, kjo i lë skedarët Rackspace Cloud, Azure, Wasabi dhe disa opsione të tjera të mira jashtë të ftohtit.

Lajmi i mirë është se erë e keqe e mbështet WebDAV, e cila do t’ju lejojë të zbatoni depo jo në listë, për aq kohë sa ata mbështesin vetë WebDAV. Kjo përfshin pCloud (lexoni një përmbledhje të pCloud-it tonë), një preferuar i kohërave këtu në Cloudwards.net.

odrive gjithashtu mbështet protokollet FTP dhe SFTP për të lidhur serverët tuaj të ruajtjes së cloud.

Më në fund, shërbimi mbështet disa aplikacione. Këto përfshijnë Facebook, Gmail, HipChat, Instagram dhe Slack. Përfshirja e tyre ju lejon të bëni gjëra të tilla si të shkarkoni automatikisht foto dhe video të mediave sociale, të ruani bashkëngjitjet e postës elektronike (Gmail) dhe të shkëmbeni skedarë (Slack).

Eksperienca e perdoruesit

Pasi të regjistrohesh për të çuditshme dhe të identifikohesh, do të gjesh një ndërfaqe ku mund të fillosh të shtosh llogari për ruajtjen e cloud.

Klikoni në “ruajtjen e lidhjeve” për të filluar atë. Do të keni mundësi të zgjidhni ruajtjen tuaj të dëshiruar nga një listë e ofruesve të njohur. Nëse nuk e shihni atë që po kërkoni, klikoni ku thotë “katalogu i ruajtjes” për të zbuluar më shumë opsione.

Nëse jeni duke lidhur një llogari të ruajtjes së cloud, do të duhet të autorizoni odrive për të hyrë në atë llogari, e cila kërkon kredencialet e përdoruesit tuaj. Procesi zgjat rreth dhjetë sekonda, pas së cilës do të mund ta shihni atë të renditur në skedarin e ruajtjes së UI-së të çuditshme..

Ju mund të klikoni në çdo makinë të listuar atje për të hyrë në përmbajtjen e saj direkt nga erërat.

Ju mund të shkarkoni, fshini, riemëroni dhe shpërndani nga UI të shfletuesit. Karakteristika e shkëmbimit të skedarëve gjeneron një lidhje me një dosje ose skedar, i cili mund të mbrohet me fjalëkalim dhe do t’ju jepet një datë skadimi, më shumë siguri se sa do të ndani përmbajtje direkt nga Google Drive dhe disa shërbime të tjera.

Skedarët e figurave mund të shikohen, por asnjë lloj tjetër skedar nuk mund të jetë, madje .pdf. Ju gjithashtu mund të krijoni dosje dhe të ngarkoni skedarë. Përshtatshëm, UI i çuditshëm mbështet zvarritje dhe rënie, duke ju lejuar të ngarkoni skedarë të shumëkohshëm.

Oduditërisht, nuk ka asnjë mundësi për të kërkuar skedarë. Kjo do të thotë nëse nuk e kujtoni se me cilin shërbim keni ruajtur një skedar, do të duhet të kërkoni. Ne gjithashtu nuk gjetëm një mundësi për të hapur skedarë duke lançuar shërbimin e ruajtjes së cloud në të cilin janë ruajtur, gjë që duket si një tipar pa ndërhyrje për një mjet menaxhimi me shumë re.

Ne na pëlqen tipari “hapësirat” e çuditshme, e cila ju lejon të krijoni mjedise të përbashkëta pune që mund të integrojnë përmbajtje nga shërbime të ndryshme të ruajtjes së cloud. Kjo e bën më të lehtë bashkëpunimin në projekte që përfshijnë skedarë të ruajtur me ofrues të shumtë.

Sidoqoftë, nuk ka asnjë bisedë pune dhe as ndonjë veçori komentuese për hapësirat, kështu që të gjitha ndjehen pak të fuqishme. Otixo ka një tipar të ngjashëm, të quajtur “hapësira pune”, që është shumë më i lëmuar.

Kjo është pothuajse gjithçka që ka në UI-në e internetit, përveç një skedari encryption që do të diskutojmë më vonë. Shtë e lehtë për t’u përdorur dhe ka disa karakteristika të këndshme, por ne dëshirojmë të shohim më shumë.

Klient i çuditshëm për Sync Desktop

Ju mund ta shkarkoni klientin e sinkronizimit të çuditshëm nga shfletuesi i uebit. Instalimi kërkon vetëm një minutë dhe pasi klienti do të hapë shfletuesin tuaj për t’ju përshkuar një mësim të shpejtë. Thelbësore e saj është se çdo shërbim cloud ose aplikacioni që lidheni me odrive do të shfaqet në dosjen e çuditshme të desktopit.

Dosja funksionon si një dosje master sync për të gjitha shërbimet e ruajtjes së cloud, por me një kapur: si parazgjedhje, dosjet dhe skedarët në dosje nuk janë në të vërtetë të sinkronizuara. Përkundrazi, ajo që po shihni janë personat e vendndodhjes, gjë që ofron një avantazh të madh.

Ky avantazh është se ju ende mund të shihni se çfarë përmbajtje ruhet në re nga menaxheri i skedarit të kompjuterit tuaj, por ajo përmbajtje nuk merr hapësirë ​​në hard drive tuaj. Ajo funksionon si tipar “sync i zgjuar i sync” i Dropbox (qasja në të cilën kërkon Dropbox Pro mjaft të kushtueshëm, siç mund të lexoni në rishikimin tonë të Dropbox).

Mund të aktivizoni sinkronizimin për çdo dosje ose skedar duke klikuar me të djathtën mbi të dhe duke zgjedhur “sync”, i cili do ta shkarkojë atë në hard diskun tuaj. Për të fikur sinkronizimin përsëri, thjesht klikoni me të djathtën dhe zgjidhni “mos sync”. Sidoqoftë, vini re se, për arsye që nuk mund të themi, mos-sinkronizimi është i disponueshëm vetëm për përdoruesit Premium.

Përdoruesit e lirë që shndërrojnë mbajtësit e vendndodhjeve në skedarë aktualë do të duhet t’i mbajnë ashtu.

Do të keni qasje në disa cilësime dhe opsione të tjera përmes ikonës së çuditshme të shiritit të detyrave. Këto përfshijnë goditjen e brezit, ndarjen e skedarëve të mëdhenj dhe caktimin e intervalit të sinkronizimit (gjithashtu të gjitha tiparet Premium).

Ne do të dëshironim të shohim një mundësi për të kriptuar dosjet direkt nga klienti i desktopit, në vend që të përdorim UI-në e internetit, por në të gjitha, duhet të themi se klienti i desktopit është gjëja jonë e preferuar për çuditjen.

Kjo është kryesisht për shkak të përdorimit të skedarëve të vendndodhjes dhe jo në fakt që të shkarkoni përmbajtje për ta parë atë. Më shumë ofrues të ruajtjes së cloud duhet të zbatojnë këtë veçori.

siguri

Opsioni i kriptimit i disponueshëm në UI-në në internet (një veçori Premium) duhet t’u drejtohet atyre që shqetësohen për privatësinë e cloud. Në qoftë se nuk zgjidhni një ofrues të ruajtjes së cloud me njohuri zero, kompanitë e ruajtjes së cloud menaxhojnë çelësat tuaj të enkriptimit për ju.

Kjo do të thotë që ato kompani mund të deshifrojnë skedarët tuaj për t’i skanuar ato për gjëra të tilla si përmbajtje pirate ose për të ushqyer programe qeveritare të mbikëqyrjes si PRISM. Nëse jeni duke përdorur Google Drive, Google gjithashtu mund të skanojë të dhënat tuaja për t’i përdorur për marketing, për të cilat mund të mësoni më shumë rreth rishikimit tonë të Google Drive.

Tipari i fshehtë i enkriptimit e heq atë fuqi. Kjo ju lejon të krijoni dosje të koduar në disqet tuaja cloud. Skedarët e ruajtur në këto dosje kanë si skedarë emrin e tyre, ashtu edhe përmbajtjen, të fërguara në një mënyrë që është private dhe nga fundi në fund, që do të thotë askush, por ju mund t’i deshifroni ato.

Do t’ju kërkohet të krijoni një fjalëkalim të përdorur për të gjeneruar çelësat e enkriptimit. Mos e humbni këtë fjalëkalim sepse bezdisja nuk e ruan atë pasi kjo do të mposhte kryesisht qëllimin e funksionit. Nëse e humbni atë, do të humbni mundësinë e përdorimit të të gjithë skedarëve në dosjen tuaj të koduar.

Niveli i kriptimit, nga rruga, është AES-256, i njëjti protokoll i përdorur nga shërbimi i kriptimit me njohuri zero Boxcryptor, i cili përmbush një qëllim të ngjashëm (lexoni rishikimin tonë të Boxcryptor).

Ndërsa e duam opsionin e kriptimit, ne nuk jemi aspak të emocionuar për faktin se erë e keqe nuk ofron kriptim dy-faktor. Pa këtë veçori, nëse fjalëkalimi i llogarisë tuaj të çuditshme është vjedhur ose plasaritur, kushdo që ka ai do të jetë në gjendje të përdorë me lehtësi të gjithë skedarët tuaj cloud (mirë, përveç atyre në dosjet e koduara, për shkak të fjalëkalimit shtesë të enkriptimit).

Me autentifikimin me dy faktorë, kërkohet një kod sekret, i dërguar zakonisht në telefonin tuaj, kur hyni nga një makinë e panjohur. Shumica e shërbimeve të ruajtjes në cloud ofrojnë vërtetim me dy faktorë. Fakti që erë e keqe nuk nënkupton atë përfitim dhe është ndoshta arsyeja më e madhe për të qëndruar larg këtij shërbimi.

Nëse shkoni në befasi, sigurohuni që të ndërmarrni hapa për të krijuar një fjalëkalim të fortë, i cili është i vështirë për të goditur forcën brutale.

mbështetje

odrive ka një udhëzues përdorues, të cilit mund t’i qaseni përmes UI-së në internet. Searchshtë e kërkueshme dhe do t’ju ecë nëpër disa hapa themelorë. Ekziston gjithashtu një kategori e zgjidhjes së problemeve në udhëzues, por çuditërisht ajo kategori ka vetëm një artikull dhe nuk ka të bëjë me zgjidhjen e problemeve (“si ta kontrolloni versionin e aplikacionit tuaj sinkronizues”).

Ekziston gjithashtu një forum i përdoruesve që duket mjaft aktiv, ku mund të shtroni pyetje dhe të hulumtoni përgjigje të së kaluarës. çuditshëm mban një blog dhe ka një faqe të shkurtër FAQ, gjithashtu.

Nëse nuk mund të gjeni përgjigje për pyetjet tuaja atje, ka një faqe “shërbimi ndaj klientit”. Sidoqoftë, të vetmet opsione të drejtpërdrejta të kontaktit ekzistojnë adresa të postës elektronike për ekipin e shitjeve dhe faturimit (natyrisht). ridrejton pyetje teknike në forumin e përdoruesit.

Me pak fjalë, ne nuk na bën përshtypje qasja e çuditshme për mbështetjen e klientit.

Mendimet përfundimtare

Ne ishim të ngazëllyer në fillimin e procesit të rishikimit për marramendje, sepse menduam që më në fund do të gjenim sistemin e përsosur të menaxhimit me shumë re. Ne ishim duke u bazuar që kryesisht të zbulonim përdorimin e personave të vendosur në vend se skedarët e shkarkuar dhe se çuditshëm mund të përdoret për të kriptuar përmbajtjen e reve.

Të dyja këto janë tipare të shkëlqyera. Sidoqoftë, ato janë arsyet e vetme vërtet bindëse për të përdorur shërbimin dhe ne nuk jemi të sigurt se ata janë mjaft imponues për disa nga lexuesit tanë.

Ndërsa kostoja është pak më e lartë se sa ne dëshirojmë, shqetësimet tona reale janë mungesa e vërtetimit dy-faktor dhe aftësive të sinkronizimit cloud. Ne gjithashtu do të donim të shihnim integrimin e çuditshëm për disa shërbime më të reja, përveç mbështetjes më të mirë të klientit.

Rezultati përfundimtar është se, ashtu si shumica e konkurrencës, i padurueshëm të dy mbërrijnë shkëlqyeshëm dhe dështojnë në mjerim. Fatkeqësisht, e bën atë mjaftë të parë vetëm sa është ende një nga mjetet më të mira të menaxhimit me shumë re në dispozicion sot.

Na tregoni mendimet tuaja mbi çuditshëm në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me