Rishikimi i CloudHQ – Përditësuar 2020

Shqyrtimi i CloudHQ

Një shërbim i menaxhimit nga cloud në cloud që merr shumë të drejtë, ne hezitojmë të rekomandojmë vërtet CloudHQ për shkak të etiketës së tij të lartë të çmimeve. Thënë kjo, është akoma një nga shërbimet më të mira midis një loti përgjithësisht të trishtuar, siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të CloudHQ.


Ndërsa arrijmë të mbështetemi më shumë te cloud, një aplikacion i vetëm cloud për të menaxhuar të gjitha aplikacionet e tua të reja papritmas ka kuptim (një re për t’i qeverisur të gjithë, në termat e Tokës së Mesme). Përzgjedhjet për shërbime të tilla, të quajtura aplikacione të menaxhimit me shumë re, për fat të keq janë aktualisht të pakta dhe shumë larg, gjë që na çon në temën e këtij shqyrtimi CloudHQ.

CloudHQ, kryesisht një mjet biznesi (por i mirë për përdorim në shtëpi), ofron shërbime transferimi cloud-cloud. Qëllimi i këtij aplikacioni është, posaçërisht, vendosja e rutinave të automatizuara për sinkronizimin e cloud-to-cloud dhe kopjimin e cloud-to-cloud.

Në këtë, i ngjan ngushtë një shërbimi tjetër të menaxhimit shumë-cloud, MultCloud (lexoni rishikimin tonë të MultCloud). Ne në fakt na pëlqen MultCloud shumë më mirë sesa CloudHQ, në të vërtetë, por CloudHQ renditet në mesin e aplikacioneve më të mira të menaxhimit me shumë re në dispozicion, edhe nëse kjo është për shkak të mungesës së konkurrencës.

Ndërsa është i dobishëm, CloudHQ lë shumë për të dëshiruar dhe është ndoshta shumë i shtrenjtë për shkak të kësaj. Do t’i shfletojmë të gjitha mirat dhe të mirat, pasi mbulojmë tiparet, kostot dhe përvojën e përdoruesit në shqyrtimin e ardhshëm. Ne gjithashtu do të mbulojmë atë që shërbimet cloud mbështesin CloudHQ.

Nëse keni nevojë për ruajtje në re dhe jo për menaxhim, hidhini një sy udhëzuesit tonë më të mirë për ruajtjen e cloud. Ne gjithashtu kemi një përmbledhje të ngjashme të shërbimeve më të mira rezervë në internet. Tani, në biznes.

Alternativa për CloudHQ

Pikat e forta & dobësitë

Features

CloudHQ specializuar në sinkronizimin e cloud-to-cloud. E gjithë përvoja është e bazuar në internet, do të thotë që asnjë desktop ose aplikacione celular nuk janë në dispozicion për të hyrë në skedarë siç do të gjeni me Otixo dhe odrive.

Megjithëse, për të qenë e drejtë, as Otixo dhe as odrive nuk janë në gjendje të sinkronizojnë cloud-cloud. Ato janë mjete menaxhimi me shumë cloud me një lloj tjetër, për të cilin mund të mësoni më shumë rreth vlerësimeve të tyre (lexoni rishikimin tonë Otixo dhe rishikimin e çuditshëm).

Përkundrazi, CloudHQ më shumë i ngjan MultCloud duke u përqëndruar në marrëdhëniet e automatizuara të transferimit të skedarëve midis dy ose më shumë shërbimeve cloud. Sinkronizimi i skedarëve mund të jetë i njëanshëm, duke ju lejuar të bëni kopje rezervë të një re në tjetrën, ose me dy drejtime.

Ne do të mbulojmë aplikacionet e mbështetur në re më poshtë, por ato përfshijnë një sërë shërbimesh për ruajtjen e cloud, shërbimet e postës elektronike dhe aplikacione të tjera me bazë në internet.

Ndërsa na pëlqen aplikacioni në internet CloudHQ për thjeshtësinë e tij, ekzistojnë disa karakteristika të humbura që dëshirojmë të shohim në të ardhmen. Përcaktimi i këtyre gabimeve është pamundësia për të planifikuar sinkronizimin e skedarëve. Përkundrazi, jeni i detyruar t’i përmbahen sinkronizimit të vazhdueshëm. Për më tepër, transferimet e njëkohshme të skedarëve me shumicë nuk mbështeten, kështu që ne nuk ju rekomandojmë të përdorni CloudHQ për migrimin e të dhënave.

Një problem tjetër që kemi me CloudHQ është se, megjithëse mund të shfletoni skedarët e ruajtur në llogari të lidhura në re, mund të shihni vetëm metadata (emri i filenit, madhësia, data e krijimit dhe pronari).

Nuk ka mundësi të shikoni paraprakisht skedarë si mundeni, deri në një shkallë, me MultCloud. Gjithashtu, MultCloud ju lejon të ndani skedarë, ndërsa CloudHQ jo, jashtë email-eve.

Në përgjithësi, CloudHQ punon mjaft mirë për të vendosur transferime të skedarëve, por kjo është në lidhje me të. Ndërsa asnjë mjet i menaxhimit me shumë re, ne kemi rishikuar këtu në Cloudward.net me të vërtetë “i bën të gjitha”, CloudHQ është më i kufizuar në karakteristika sesa shumica.

Çmimeve

CloudHQ ka një plan falas dhe opsione abonimi. Plani falas ju lejon të sinkronizoni llogaritë pa cloud, por jo llogaritë premium, që është një kufizim interesant. Kjo do të thotë, për shembull, që nëse keni një llogari falas në Google prej 15 GB, mund ta integroni atë me CloudHQ falas. Sidoqoftë, nëse keni një pajtim në Google Drive, do të duhet të përmirësoni.

Ekzistojnë tre plane të abonimit të CloudHQ: Premium, Biznes dhe Ndërmarrje.

Për CloudHQ Enterprise, do të duhet të kontaktoni shitjet për një çmim. Për Premium dhe Biznes, ju mund të regjistroheni në internet dhe ose të paguani për një vit më parë ose të shkoni muaj-pas-muaj. Plani bazë i biznesit është i përdorshëm nga tre përdorues; pas kësaj, do të duhet të paguani për çdo përdorues shtesë.

Në krahasim me MultCloud, CloudHQ është i çmuar për përdoruesit e vetëm. MultCloud Premium është 70 dollarë në vit, afër 50 dollarë më pak se CloudHQ. Nga ana tjetër, MultCloud nuk ka një plan me shumë përdorues. Me 300 dollarë në vit për tre përdoruesit e parë dhe 70 dollarë për përdorues shtesë pas kësaj, Biznesi CloudHQ ofron më shumë vlerë në përgjithësi sesa plani i tij Premium.

Nëse vendosni të shkoni me një plan pajtimi dhe nuk jeni të kënaqur, për aq kohë sa të anuloni shërbimin brenda 30 ditësh, mund të kërkoni një rimbursim nën garancinë e kthimit të parave të CloudHQ.

Re dhe mbështetur protokolle

CloudHQ mbështet një gamë të opsioneve të ruajtjes së cloud, shërbimeve elektronike të bazuara në internet dhe aplikacioneve të tjera cloud. Integrimi i tyre në një plan cloud-to-cloud është goxha i thjeshtë, kërkon vetëm kredencialet tuaja, dhe është diçka që do ta shikojmë më në detaje kur flasim përvojën e përdoruesit.

Emrat e mbështetur përfshijnë Google Drive, Dropbox dhe OneDrive, të gjitha opsionet e njohura të ruajtjes së cloud për shtëpitë dhe bizneset. Ne gjithashtu ishim shumë të lumtur kur pamë që CloudHQ mbështet Egnyte Connect, një e preferuar në mesin e ekipit tonë redaktues, pasi mund të lexoni në përmbledhjen tonë të Egnyte Connect.

Google DriveOneDriveDropboxEgnyte Connect
kutiSharePointAmazon DriveAmazon S3
WebDAVYandex.DiskSugarSyncGmail
Outlook.comMail iCloudYahoo MailFastMail
SalesforceBasecampxhokoEvernote
OneNotePodioasanaKalendari Google

Nga shërbimet më të mira të IaaS në cloud, vetëm Amazon S3 mbështetet drejtpërdrejt. Sidoqoftë, kjo do t’ju lejojë të lidheni me Wasabi, i cili është 100 përqind në përputhje me S3 (lexoni rishikimin tonë Wasabi).

Shërbimet e postës elektronike të mbështetur përfshijnë Gmail, Outlook.com, Yahoo Mail dhe iCloud Mail. Disa nga aplikacionet e tjera të mbështetura të shënimit të cloud përfshijnë Salesforce, Basecamp, Slack, Asana dhe dy nga aplikacionet më të mira të marrjes së shënimeve në cloud në Evernote dhe OneNote.

Protokolli WebDAV mbështetet gjithashtu nga CloudHQ, i cili do t’ju lejojë të lidhni shërbime cloud që nuk janë mbështetur plotësisht nga programi, për aq kohë sa ato shërbime gjithashtu mbështesin WebDAV.

Për fat të mirë, që përfshin një nga shërbimet tona të preferuara për ruajtjen e cloud, pCloud (lexoni rishikimin tonë pCloud).

Lista e përgjithshme e shërbimeve të mbështetur nga CloudHQ nuk është e keqe. MultCloud ofron edhe disa të tjera, përfshirë pCloud, Mediafire, HiDrive, OwnCloud dhe opsione për foto si Google Photos dhe Flickr. Sidoqoftë, ndryshimi është relativisht i parëndësishëm, veçanërisht me mbështetjen e WebDAV.

Eksperienca e perdoruesit

Ndërsa ne do të preferojmë një mjet më të mbushur me veçori, një nga linjat e argjendta të përdorimit të një aplikacioni të menaxhimit me shumë cloud me një fokus shumë të ngushtë si CloudHQ është se nuk ka shumë për të mësuar. Kjo përfiton përvojën e përdoruesit në përgjithësi, të paktën nga një këndvështrim i përdorimit.

Pasi të keni krijuar një llogari CloudHQ, do të pyeteni nëse doni të ekzekutoni hapat e vetëm të përdoruesit ose administratorit të IT kur vendosni një marrëdhënie sinkronizimi.

Vendosja e një përdoruesi të vetëm mund të përdoret nëse keni kredencialet e hyrjes për të dy aplikacionet cloud që keni ndërmend të përdorni si pika përfundimtare në procesin e transferimit të skedarëve. Opsioni i dytë ka për qëllim profesionistët e TI-së të cilët duhet të integrojnë llogari të shumta cloud në një organizatë.

Zgjedhja e opsionit të konfigurimit me një përdorues të vetëm, do të pyeteni tjetër nëse doni të sinkronizoni ose kopjoni një llogari cloud në një tjetër ose nëse doni të kopjoni disa llogari të reja në një llogari të vetme re..

Për të ilustruar procesin CloudHQ në përgjithësi, vendosëm ta ruajmë atë të thjeshtë dhe të krijojmë vetëm një marrëdhënie cloud-one-to-one. Hapi tjetër është që në të vërtetë të zgjidhni ato dy shërbime cloud dhe të zgjidhni një marrëdhënie (sinkronizimi i njëanshëm ose i dyanshëm).

CloudHQ e bën këtë mjaft të drejtpërdrejtë: ka dy sheshe bosh për pikat e mbylljes së reve pranë majës së ekranit. Më poshtë, do të shihni listat e të gjitha shërbimeve të cloud mbështetur nga CloudHQ.

Klikoni në pikën e parë, pastaj klikoni në shërbimin cloud që dëshironi të shtoni. Do t’ju kërkohet të regjistroheni dhe të autorizoni CloudHQ për të hyrë në të.

Pas, nëse është një shërbim ruajtjeje cloud si Google Drive që ju zgjidhni, do t’ju pyetet nëse dëshironi të:

  • Sinkronizoni tërë llogarinë tuaj cloud
  • Krijoni dhe sinkronizoni një dosje të re
  • Zgjidhni dhe sinkronizoni një dosje ekzistuese

Ne zgjodhëm opsionin e dytë, duke krijuar një dosje të quajtur “CloudwardsTest”.

Pasi të jetë bërë kjo, ju mund të vendosni pikën e dytë, duke ndjekur të njëjtat hapa.

Hapi tjetër është të vendosni nëse dëshironi të sinkronizoni njëanshëm ose të dyanshëm, të cilin mund ta ndryshoni duke klikuar butonin e vogël midis dy pikave fundore. Përdorni sinkronizimin e njëanshëm nëse doni të kopjoni një shërbim cloud në tjetrin, siç është Evernote në Egnyte.

Pasi të keni mbaruar me të dy pikat fundore, mund të bëni ndryshime si përjashtimi i dosjeve të caktuara nga sinkronizimi, skedarët e arkivimit përpara se ato të ndryshohen ose fshihen dhe, opsioni ynë i preferuar, duke i kthyer automatikisht dokumentet në formatin Google Doc kur zhvendoset në Google Drive (lexoni Google Drive tonë shqyrtim).

Nëse jeni të kënaqur dhe nuk doni të vendosni një marrëdhënie të dytë për sinkronizim, klikoni në “fillimin e sinkronizimit” për të mundësuar transferimet e vazhdueshme të skedarëve. Siç u përmend më herët kur kemi biseduar me veçori, CloudHQ nuk ju lejon të planifikoni sinkronizime.

Sidoqoftë, mund të shfletoni çdo skedar në llogaritë e lidhura duke klikuar “përdoruesit” & skedarët e llogarive të ndërfaqes CloudHQ dhe më pas klikoni “shfletoni skedarë dhe dosje”. Sidoqoftë, nuk ka asnjë mundësi për të shkëmbyer skedarë, skedarë paraprake, për të kërkuar skedarë apo edhe për të hyrë në skedarë duke nisur shërbimin e lidhur me cloud.

Në përgjithësi, siç kemi vërejtur më herët, CloudHQ është i lehtë për t’u përdorur. Sidoqoftë, do të jemi të kënaqur me një kurbë pak më të vështirë të të mësuarit në këmbim të një fleksibiliteti më të madh.

siguri

Tjetra, ne do të hedhim një vështrim në sigurinë e CloudHQ.

Disa nga pikat e forta përfshijnë përdorimin e OAuth kur lidheni me Google dhe Dropbox, që do të thotë se CloudHQ nuk i njeh kurrë fjalëkalimet tuaja për ato dy shërbime. Sidoqoftë, shërbime të tjera kërkojnë t’i japin CloudHQ kredencialet tuaja, të cilat shërbimi i ruan në qendrat e veta të të dhënave. Kredencialet që mbahen janë të koduara në pushim, të paktën, duke përdorur AES 256-bit.

CloudHQ nuk i ruan përgjithmonë skedarët, megjithëse mund të fshehin përkohësisht përmbajtje kur i qaseni. Anydo metadata e ruajtur nga CloudHQ është e koduar në pushim duke përdorur AES.

Komunikimi me një API është i koduar duke përdorur 256-bit SSL. E njëjta gjë është e vërtetë edhe për komunikimin midis shfletuesit tuaj dhe serverëve CloudHQ.

Shërbimi ofron mjete administruese për menaxhimin dhe monitorimin e përdorimit për pajtimtarët e planit të biznesit dhe ndërmarrjes. Aftësitë përfshijnë aftësi për të kontrolluar se kush mund të përdorë çfarë aplikacionesh cloud dhe të monitorojë ato të dhëna që janë të ndara dhe të depozituara. Ju gjithashtu mund të hyni në regjistrat e auditimit për të gjithë veprimtarinë e llogarisë.

CloudHQ nuk ofron asnjë mjet për të kriptuar gjithashtu skedarët cloud, përtej asaj që ofrojnë shërbimet e cloud. Kjo do të thotë se nuk ka mundësi të aplikoni encryption private, e cila sinqerisht nuk është befasi për qëllimin e kufizuar të CloudHQ. Nëse kriptimi privat është një nevojë, konsideroni Otixo ose një shërbim me njohuri zero si Boxcryptor (lexoni rishikimin tonë të Boxcryptor).

Më alarmante është se CloudHQ nuk ofron një mundësi për vërtetimin e dy faktorëve. Sidoqoftë, kjo duket se është një prirje e zakonshme e sistemeve të menaxhimit me shumë cloud, dhe ka të ngjarë të jetë më pak shqetësuese për CloudHQ pasi shërbimi nuk ju lejon të shkarkoni, shpërndani ose shikoni paraprakisht përmbajtjen.

mbështetje

Përdoruesit e llogarisë falas nuk u sigurohet asnjë mjet për mbështetje të drejtpërdrejtë, të paktën sipas faqes së planit të pajtimit CloudHQ. Abonuesit e CloudHQ Premium marrin mbështetjen e postës elektronike, ndërsa pajtimtarët e Biznesit dhe Ndërmarrjes marrin mbështetje me email dhe telefon.

Sidoqoftë, duke provuar ofertën e llogarisë falas të shërbimit, ne kemi dërguar ndihmë me email CloudHQ dhe morëm një përgjigje rreth dy ditë më vonë. Ndoshta kemi pasur fat ose ndoshta përdoruesit e biznesit thjesht marrin përgjigje më të shpejta.

Për ndihmë DIY, çdokush mund të përdorë faqen e mbështetjes CloudHQ. Atje, do të gjeni udhëzime specifike për secilën aplikacion të mbështetur në cloud. Mund të shfletoni sipas kategorive ose të përdorni një veçori kërkimi për të gjetur artikuj shpejt.

Artikujt mbështetës janë të drejtpërdrejtë dhe përdorin fotografi në disa raste për të ndihmuar përdoruesit jashtë. Baza e njohurive në internet e CloudHQ, në të vërtetë, është një nga vendet e pakta ku ne ndjehemi se ka një avantazh të veçantë ndaj MultCloud. Pastaj përsëri, shërbimi është aq i lehtë për t’u përdorur, sa nuk ka të ngjarë të keni nevojë për të kurrë.

Aktgjykimi

Përfundimi ynë i fundit në CloudHQ është se është me të vërtetë e thjeshtë të marrësh funksione, por me të vërtetë të shkurtër. Vendosja e sinkronizimit nga cloud në cloud kërkon disa minuta dhe mbështetet një gamë e mirë e shërbimeve të ruajtjes së cloud. Sidoqoftë, të paktën do të donim të shikonim transferimet e skedarëve një herë, paramendimet e skedarëve dhe opsionet më të mira për ndarjen e skedarëve, të ngjashme me atë që merrni me rivalin e sinkronizimit nga cloud në cloud MultCloud.

Ajo që do ta bënte këtë shërbim me të vërtetë do të ishte një klient desktop për të sjellë së bashku të gjithë dosjet e sinkronizimit të ruajtjes së cloud, të mbështetur nga një opsion për kriptimin privat, nga fundi në fund. Sidoqoftë, për ato nevoja, ju më së miri do të shkoni tani me një shërbim të dytë, me siguri që Otixo është opsioni më i mirë.

Për atë që bën CloudHQ, është tepër e çmuar gjithashtu. MultCloud, për atë çështje, duket e shtrenjtë, edhe pse është rreth 40 përqind më e lirë se CloudHQ për përdoruesit e vetëm.

Ne në të vërtetë na pëlqen CloudHQ, në përgjithësi. Shtë thjesht e vështirë të mos shohësh se çfarë mund të ishte më shumë. Shpresojmë, pasi që tregu i menaxhimit me shumë re të rritet në vitet e ardhshme, ose CloudHQ do të ndërmarrë hapa për të siguruar një mbikëqyrje më të plotë të aplikacioneve në cloud ose një shërbim që e bën këtë do të vijë së shpejti.

Na jepni mendimet tuaja në CloudHQ më poshtë, dhe nëse e preferoni atë, MultCloud ose një mundësi tjetër për sinkronizimin e reve në cloud. Si zakonisht, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me