BigMIND Home (nga Zoolz) Rishikimi – Përditësuar 2020

Faqja kryesore e BigMIND (nga Zoolz) Rishikimi

BigMIND Home, një produkt nga i njëjti ekip mbrapa Zoolz Backup, është një shërbim i fortë rezervë që ofron një përvojë të mirë. Dobësitë e saj janë se ndonjëherë mund të jetë paksa e ngadaltë pasi nisma e saj sigurohet nga Glacier dhe se është mjaft e kushtueshme. Lexoni rishikimin tonë të plotë për detajet.


Slider1

Slider2

Slider3

Slider4

Slider5

i mëparshëm

tjetër

BigMIND Home është një shërbim rezervë në internet i ofruar nga Zoolz që ofron një përvojë të këndshme të përdoruesit, shpejtësi të mirë dhe disa veçori interesante që nuk i shihni shpesh në këtë lloj shërbimi. Fatkeqësisht, është në anën e shtrenjtë të gjërave dhe i mungon kriptimi privat. Vazhdoni të lexoni rishikimin tonë të BigMIND Home për të mësuar gjithçka që ju duhet të dini në lidhje me shërbimin.

Përveç që ju ofrojnë një kontroll të madh mbi procesin e rezervimit, BigMIND Home krenohet me një ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur dhe mbështetje të shkëlqyeshme të klientit. Ai gjithashtu ka disa karakteristika të reja, duke përfshirë njohjen e fytyrës fotografike të mundësuar nga inteligjenca artificiale dhe aftësinë për të lidhur shërbime, të tilla si Facebook dhe Google Drive.

Fatkeqësisht, kjo vjen me një çmim të madh, pasi planet e BigMIND janë të gjitha mjaft të shtrenjta, duke marrë parasysh atë që merrni. Për më tepër, mungesa e kriptimit privat ndikon rëndë në sigurinë dhe privatësinë. Nëse këto janë shqetësimet kryesore, atëherë sigurohuni që të kontrolloni listën tonë të shërbimeve më të mira rezervë në internet për t’ju ndihmuar në kërkimin e alternativave.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për BigMIND Home (nga Zoolz)

Features

BigMIND Home paketon një numër karakteristikash të përshtatshme, edhe nëse disa nga gjërat që dëshirojmë të shohim mungojnë. Përveç veçorive standarde të rezervimit, BigMIND Home gjithashtu përfshin disa funksionalitete më pak të zakonshëm, duke përfshirë mjete të fuqishme për menaxhimin e fotografive të mundësuar nga AI, si dhe integrime me ruajtjen e cloud dhe shërbime të tjera të palëve të treta.

Për sa i përket veçorive të kopjimit të tyre, BigMIND Home mbështet si kopje rezervë hibride ashtu edhe celular. Në iOS, kjo do të thotë fotot, videot, kalendarët dhe kontaktet tuaja, ndërsa aplikacioni Android gjithashtu mund të rezervojë regjistrat e thirrjeve, mesazheve me tekst dhe skedarë të ndryshëm.

Fatkeqësisht, nuk ka kopje rezervë të bazuar në imazhe (diçka që ju merrni me IDrive, për shembull) që do të thotë se nuk ka asnjë mënyrë për të klonuar të gjithë sistemin tuaj. Për më tepër, nuk ka asnjë rezervë të serverit ose shërbim të rimëkëmbjes së korrierit, pasi këto janë të kufizuara në BigMIND Business.

BigMIND Streaming Videos

Një tipar i shkëlqyeshëm që dëshirojmë të shohim të përfshirë në më shumë shërbime rezervë është aftësia për të transmetuar videot tuaja direkt nga ruajtja. Fatkeqësisht, ju mund ta bëni këtë vetëm në përkufizim standard, përveç nëse vendosni pajtimin më të shtrenjtë, i cili ju lejon të keni akses në transmetimin me definicion të lartë.

BigMind-Video-Streaming

Siç e përmendëm më parë, Zoolz BigMIND Home përmban integrimin mbresëlënës me shërbime të tjera. Ju mund të lidhni llogaritë tuaja të ruajtjes në cloud, si Dropbox ose Google Drive, për të krijuar një nivel shtesë të tepricës për skedarët tuaj të ruajtur atje. Ju gjithashtu mund të lidhni llogaritë e mediave sociale, të tilla si Facebook dhe Instagram, për të kopjuar gjithçka që keni ruajtur ose postuar në ato platforma.

BigMind-Linked-Services

Mjetet e menaxhimit të fotografive me aftësi AI, të cilat i përmendëm në fillim të këtij seksioni janë një përfshirje interesante. Nëse do të funksiononte, kjo do të ishte një mënyrë e shkëlqyeshme për të organizuar fotot tuaja sepse do të jeni në gjendje të kërkoni përmes fotove bazuar në njerëz ose objekte. 

Ne u përpoqëm të ngarkonim disa foto të njerëzve dhe fatkeqësisht BigMIND nuk arriti të identifikojë pjesën më të madhe të fytyrave.

BigMind-Faces

Karakteristika “objekte” duket se funksionon pak më mirë, dhe ju mund të zgjidhni nga një listë kategorish për të kërkuar gjëra të tilla si “teksti” ose “elektronikë”, e cila do të bëjë që BigMIND t’ju tregojë fotot që përmbajnë njërën nga këto objekte.

BigMind-Objects

Kur bëhet fjalë për versionimin – do të thotë ruajtja e skedarëve të ndryshuar dhe fshirë – BigMIND Home bën mirë. Skedarët e fshirë ruhen përgjithmonë, por vetëm 10 versionet e fundit të një skedari të ndryshuar do të mbahen në procesverbal. Kjo ndoshta është e mjaftueshme për shumicën e njerëzve, por nuk mban mjaftueshëm me versionimin e pakufizuar të shërbimeve si SpiderOak ONE.

BigMind-Trash

Përmbledhje e Tipareve në Shtëpi të BigMIND

Shtëpi BigMIND (nga Zoolz) Logowww.zoolz.com

Fillon nga 299 $ muaj për 100 Plane GBAll

rezervë

Programi i rezervës

Rikthim i vazhdueshëm

Rikthim shtesë

Kopjimi i bazuar në imazhe

Rezervimi i jashtëm i makinës

Kopje rezervë NAS

Rikthim i serverit

Kopje rezervë hibride

Rikthim i pajisjes celulare

Rikthim i pakufizuar

Pajisjet e pakufizuara

Rrëzimi i shpejtësisë

Kopjimi i skedarit të bllokut

Kopje rezervë e shumëfishtë

kthej

Shërbimi i rimëkëmbjes së korrierit

Qasja e shfletuesit

Qasja në aplikacionin celular

versioning

Mbajtja e skedarit të fshirë

siguri

Kriptimi privat

Kriptimi gjatë pushimit

Kriptimi brenda transitit
SSL

Protokolli i Kriptimit
AES 256-bit

Autentifikimi me dy faktorë

Qendrat e ngurtësuara të të dhënave

Cilësimet e proxy serverit

HIPPA në përputhje

mbështetje

24/7 Mbështetje

Mbështetje e Bisedës Live

Mbështetje telefonike

Ndihmë me email

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

misc

Ndarja e skedarëve

Sinkronizimi i pajisjes

Prove falas

Çmimeve

Modeli i çmimeve të Zoolz BigMIND Home është mjaft i përfshirë, me planet e ndryshme që ofrojnë karakteristika të ndryshme, nivele mbështetës dhe numrin e pajisjeve. Kur bëhet fjalë për sa hapësirë ​​depozitimi fitoni për paratë tuaja, BigMIND Home përfundimisht nuk është ideal, kështu që nëse po kërkoni të merrni më shumë zhurmë për kokën tuaj thjesht në aspektin e hapësirës, ​​atëherë mund të dëshironi të kërkoni diku tjetër.

Së pari është plani falas, i cili ofron 1 GB ruajtje për një përdorues të përhapur në tre kompjuterë, dy pajisje mobile dhe një njësi të jashtme. Edhe pse ne e vlerësojmë planin falas, 1 GB nuk do të jetë e mjaftueshme as për më themeloret e planeve rezervë, dhe ju nuk merrni ndonjë mbështetje të klientit.

Tjetra është plani personal, i cili për 35.88 dollarë në vit ofron 100 GB ruajtje për një përdorues deri në tre kompjuterë, tre pajisje mobile dhe disqe të pakufizuar të jashtëm. 

Plani i Familjes, ndërkohë, do t’ju kushtojë 83.88 dollarë në vit dhe përfshin 500 GB hapësirë ​​për tre përdorues të veçantë, nëntë kompjuterë, gjashtë pajisje mobile dhe disqe të jashtëm të pakufizuar. Të dy këto plane marrin atë që BigMIND e quan “mbështetje standarde”.

Më në fund, plani i Family Plus ju mundëson ruajtje 1TB për pesë përdorues, 15 kompjuterë dhe pajisje të pakufizuara celulare dhe disqe të jashtëm për 12.99 dollarë në muaj ose 155.88 dollarë në vit. Ju gjithashtu merrni qasje në transmetimin me definicion të lartë të skedarëve video nga ruajtja juaj (në krahasim me planet e tjera që ofrojnë vetëm transmetim me definicion standard) dhe mbështetje premium.

Vlen të kihet parasysh se si planet personale dhe familjare kërkojnë që ju të paguani për një vit të tërë, ndërsa plani i Family Plus mund të faturohet çdo muaj. Nuk ka provë në dispozicion, e cila është një turp sepse 1GB i ofruar nga plani falas mund të mos jetë i mjaftueshëm për të provuar në mënyrë adekuate shërbimin.

E gjithë kjo shton deri në një shërbim mjaft të shtrenjtë që nuk ju ofron shumë hapësirë, në krahasim me sa paguani. 

Nëse keni nevojë për shumë ruajtje, do të ishit më mirë me një nga shërbimet më të mira të pakufizuara rezervë në internet, siç është Backblaze, e cila ofron të gjithë hapësirën që mund të ju nevojitet ndonjëherë për një çmim më të ulët se të gjitha planet e BigMIND përveç personave. një, e cila ofron vetëm një ruajtje të paketuar 100 GB të cloud.

Lehtësinë e përdorimit

BigMIND Home përmban një ndërfaqe përdoruesi shumë të dizajnuar që është e lehtë për t’u kuptuar dhe përdorur, si kushëriri i tij Zoolz Home. Edhe pse aplikacioni celular lë pak për të dëshiruar, si klienti i desktopit ashtu edhe ai i panelit të internetit janë të shkëlqyeshëm dhe të lehtë për tu kuptuar.

BigMind-Intro-Setup

Pasi të keni shkarkuar klientin në desktop, ju kërkohet menjëherë të zgjidhni skedarë për kopje rezervë. Ju mund ta bëni këtë përmes “zgjedhjes së zgjuar”, e cila është e ndarë në një grup kategorish: postë, muzikë, desktop, video, dokumente, faqeshënues, Microsoft Office, skedarë financiarë, fotografi dhe eBooks dhe PDF.

BigMind-Intro-Smart-Selection

Për shumicën e këtyre kategorive, BigMIND Home thjesht skanon dosjen tuaj të kompjuterave dhe dokumenteve për disa lloje skedarësh. Për disa kategori, megjithëse – përfshirë postën dhe Microsoft Office – skanon të gjithë pajisjen tuaj për këto lloj skedarësh.

BigMind-Intro-My-Computer

Nëse preferoni të kërkoni pajisjen tuaj dhe të zgjidhni manualisht dosjet, mund të kaloni në skedën “kompjuteri im”, ku do të shihni strukturën standarde të pemës së makinës tuaj, duke ju lejuar të zgjidhni saktësisht se cilat skedarë dhe dosje doni të mbroni . Pasi të keni zgjedhur skedarët tuaj, do t’ju kërkohet të vendosni orarin tuaj dhe cilësimet e tjera rezervë.

BigMind-Intro-Backup-Settings

Paneli kryesor i klientit të desktopit ju tregon shumicën e asaj që duhet të dini. Niveli juaj i mbrojtjes shfaqet në krye, gjë që ju tregon nëse ndonjë nga skedarët tuaj kanë nevojë për një ekzekutim tjetër rezervë.

BigMind-Jo-mbrojtur

Pak më poshtë do të shihni informacionin rreth rezervës tuaj të ardhshëm të planifikuar, ngarkimin tuaj më të fundit dhe sa nga skedarët tuaj janë ruajtur në serverët e BigMIND. Përgjatë fundit të dritares janë tre butona: “zgjedhja e të dhënave”, “cilësimet” dhe “rivendosja”. E para nga këto thjesht sjell të njëjtin dialog për zgjedhjen e skedarëve që keni marrë kur e keni instaluar për herë të parë klientin.

BigMind-Main-Panel

Butoni “rivendos” ju çon në një meny të bukur standarde të rivendosjes që paraqet një listë dropdown të ​​pajisjeve tuaja dhe një panel kryesor që tregon gjithçka të mbështetur nga pajisja e zgjedhur.

BigMind-Restore-Main Menu-

Në fund të fundit, menyja “cilësimet” është vendi ku gjendet shumica e mishit të klientit. Kjo është e ndarë në shtatë kategori: orarin, optimizimin e burimeve, lidhjen, hibrid +, cilësimet e përparuara, aplikacionet celulare dhe preferencat.

Programimi i rezervave

Duke thënë qartë, në menunë “orar” mund të caktoni orarin tuaj rezervë. Ju mund të zgjidhni ndërmjet një orari ditor ose orë, por për fat të keq nuk ka mundësi për një plan rezervë thjesht manual. Edhe pse një plan manual do të ishte i bukur, të paktën BigMIND Home ju jep mjaft mundësi për orarin tuaj, kur krahasohet me shërbime si Backblaze.

BigMind-Settings-Schedule

Menyja “optimizim i burimit” ju lejon të aktivizoni multithreading, si dhe të vendosni BigMIND Home që të ndaloni automatikisht ngarkimet nëse jeni duke dhënë një prezantim, duke shikuar një film, duke luajtur një videogame ose nëse niveli i baterisë së kompjuterit tuaj është i ulët.

BigMind-Settings-Burimeve

Ju gjithashtu mund të aktivizoni goditjen, në përgjithësi ose në periudha të caktuara të ditës. Nëse keni të dhëna të kufizuara për lidhjen tuaj ose përdorni një kompjuter të vjetër me fuqi të ulët përpunimi, këto karakteristika janë shumë të dobishme sepse ju kursen nga paaftësia manuale ose të dilni nga aplikacioni kur keni nevojë për burime për detyra të tjera.

BigMind-Settings-Connection

Menyja “lidhje” përmban një lidhje me cilësimet e përfaqësuesit të pajisjes tuaj, si dhe kontrolle nëse doni që ngarkimet të ekzekutohen në lloje të caktuara të rrjeteve. Mund të aktivizoni ose çaktivizoni kopjimin e kopjeve nga LAN, WiFi dhe të dhëna celulare, gjë që është një gjë e këndshme të keni nëse shqetësoheni me kapele të të dhënave në lidhjen tuaj.

BigMind-Settings-Hybrid +

Seksioni “hibrid +” është ai ku mund të aktivizoni kopje rezervë hibride. Kjo do të thotë që sa herë që bëni kopje rezervë në cloud, BigMIND Home gjithashtu do të kursejë një kopje të skedarëve tuaj në një destinacion lokal, për shembull një njësi e jashtme.

BigMind-Settings-avancuar-Settings

Në menunë “Parametrat e avancuara”, mund të vendosni se cilat lloje skedarësh BigMIND Home do të përdorin protokollin e tij VSS dhe algoritmin e nivelit të bllokut. “VSS” është i shkurtër për shërbimin “kopje të vëllimit”, i cili lejon BigMIND të kopjojë skedarët gjatë kohës që ato përdoren. Ju duhet ta vendosni këtë me dorë sepse asnjë lloj skedari nuk është përfshirë në këtë fushë si paracaktuar.

Përditësimi i skedarëve

Ndërkohë, një algoritëm i nivelit të bllokut në thelb do të thotë që në vend që të ri-ngarkoni një skedar të tërë kur ndodh një ndryshim, BigMIND skanon skedarin për ndryshime dhe ngarkon vetëm pjesët (ose “blloqet”) që kanë ndryshuar. Si parazgjedhje, kjo vlen për skedarët PST (domethënë skedarët e të dhënave të Microsoft Outlook), por mund të shtoni manualisht edhe lloje të tjera skedarësh.

BigMind-Settings-Mobile-Apps

Seksioni “aplikacione celulare” të cilësimeve nuk është shumë interesant, pasi gjithçka që bën është të ju jap një lidhje në faqen e shkarkimit për aplikacionet iOS dhe Android të BigMIND.

BigMind-Parapëlqime-Auto-Përjashto

Kategoria e fundit e cilësimeve – “preferencat” – hap një dritare të veçantë me dy skeda. Në skedën e parë, mund të aktivizoni rezervën për skedarët e fshehur dhe të modifikoni listën e përjashtimeve për të injoruar dosje të caktuara, pavarësisht nëse ato janë përfshirë në zgjedhjen tuaj të të dhënave.

BigMind-Parapëlqime i Përgjithshëm

Në skedën e dytë – të etiketuar “gjeneral” – mund të aktivizoni prerjet e avancuara dhe të ndryshoni cache drive, i cili është aty ku BigMIND Home ruan skedarët që janë në pritje përpara se të ngarkohen në cloud..

BigMIND Web Client dhe Aplikacione Mobile

Përveç klientit të desktopit, Zoolz BigMIND Home gjithashtu ofron një panel të shkëlqyeshëm të bazuar në shfletues që ju jep shumë kontroll mbi të dhënat tuaja të rezervuara. 

Klienti në internet është i ndarë në katër fusha, e para nga të cilat është pulti. Këtu mund të shihni shumë informacione të dobishme në lidhje me llogarinë tuaj, duke përfshirë ato pajisje të mbrojtura, informacionin e llogarisë tuaj dhe grafikët që detajojnë se çfarë lloje skedarësh keni ruajtur dhe trafikun tuaj të ngarkimeve.

BigMind-Web-Dashboard

Tjetra është skeda “Discover”, ku mund të shfletoni në pajisjet tuaj dhe skedarët e ngarkuar prej tyre, si dhe çdo llogari të jashtme që keni lidhur me BigMIND Home, të tilla si Dropbox ose Instagram. Kjo është gjithashtu kur ju do të gjeni tiparin e njohjes së fytyrës të mundësuar nga AI, të përmendur më parë.

BigMind-Web-Discover

Hyrja e tretë në menunë e klientit në internet është për administrimin e përdoruesve. Për dallim nga shumë zgjidhje rezervë, BigMIND Home ju lejon të vendosni përdorues individualë që nuk mund t’i qasen të dhënave të të tjerëve, që është një zgjidhje e shkëlqyeshme për familjet, në veçanti.

BigMind-web-Users

Më në fund, seksioni “raporte” ju lejon të gjeneroni të gjitha llojet e raporteve në lidhje me përdorimin tuaj, përfshirë përdorimin e gjerësisë së bandës, historinë e faturimit dhe informacionin e pajisjes.

BigMind-web-Raportet

Fatkeqësisht, aplikacioni celular nuk është aq mbresëlënës sa desktopi dhe klientët në internet. Edhe pse mund ta përdorni për të kopjuar pajisjet tuaja mobile, është mjaft fleksibël sa i përket zgjedhjes së skedarëve.

BigMind-Settings-Mobile-Apps

Në vend që të lejoni të zgjidhni skedarë individuale, duhet të ngarkoni një kategori të tërë (siç janë fotot ose kontaktet), e cila është jashtëzakonisht e pakëndshme, veçanërisht nëse keni shumë foto ose video dhe nuk keni hapësirë ​​(ose keni nevojë) për të rezervoni të gjithë.

BigMind-Mobile-Data-Selection

Thënë kështu, ju mund të përdorni aplikacionin celular për të menaxhuar të dhënat tuaja të rezervuara, të ndryshoni cilësimet e llogarisë, të përdorni veçoritë e fotografisë AI dhe të transmetoni skedarët video të ruajtura në ruajtjen tuaj në re..

Rezervimi i skedarit & restaurim

Edhe pse disa karakteristika rezervë – të tilla si imazhet e diskut dhe kopjet rezervë të serverit – mungojnë nga Zoolz BigMIND Home, ai ende performon mirë në këtë kategori. Juve ju është dhënë një kontroll i madh mbi procesin e rezervimit, dhe BigMIND ju tregon saktësisht se çfarë po ndodh ndërsa një shkarkim ose ngarkim është në proces.

Edhe pse zgjidhni skedarët që dëshironi të kopjoni manualisht, përsëri mund të vendosni filtra për të kufizuar një skedar bazuar në vendndodhjen, madhësinë, llojin e skedarit ose moshën. Ndërsa filtrat e vendndodhjes nuk janë shumë të dobishëm në një konfigurim manual, të tjerët janë të shkëlqyeshëm sepse mund të shmangni ngarkimin aksidental të disa skedarëve të mëdhenj ose diçka me të cilën nuk keni punuar me vite.

BigMind-file-Filters

Kur vendosni orarin tuaj rezervë, mund të vendosni BigMIND Home të kryejë një ngarkim të ri në një interval (nga çdo pesë minuta në çdo 24 orë) dhe gjithashtu të vendosni se sa shpesh programi duhet të kryejë një skanim të plotë të të gjithë skedarëve tuaj të zgjedhur. Nëse rezervimi i çdo dite ju duket si i tepërt, ju gjithashtu mund të zgjidhni një ditë specifike të javës për të ekzekutuar kopjen rezervë.

BigMind-Backup-In-Progress

Ndërsa një kopje rezervë është në zhvillim e sipër, ju jepen shumë informacione se si po funksionon. Klienti ju tregon se cilat skedarë janë ngarkuar aktualisht, si dhe sa të dhëna (dhe sa skedarë) janë rezervuar tashmë.

BigMind-pritje-Files

Për ngarkimet tuaja, mund të kaloni midis modalitetit “turbo” dhe “zgjuar”. Modaliteti “Turbo” i jep përparësi maksimale klientit BigMIND Home për lidhjen tuaj të rrjetit dhe procesorin, ndërsa mënyra “inteligjente” shikon se çfarë po bëhet në kompjuter dhe rregullon konsumin e burimeve të tij në përputhje me rrethanat.

Nëse doni edhe më shumë kontroll mbi ngarkimin, mund të aktivizoni multithreading dhe goditje në cilësimet, dhe gjithashtu të vendosni BigMIND Home të ngarkoni skedarët duke përdorur një algoritëm të nivelit të bllokut. Edhe pse shumica e shërbimeve rezervë të cloud e bëjnë këtë si parazgjedhje, BigMIND kërkon që ta aktivizoni atë për llojet e skedarëve individualë, gjë që është pak dhimbje.

Rivendosja e një skedari është e drejtpërdrejtë, pasi gjithçka që duhet të bëni është të klikoni në butonin “rivendosje” në panelin kryesor të klientit. Kur ta bëni këtë, do të hapet një dritare e re, ku mund të zgjidhni pajisjen tuaj nga një listë dropdown. Nga këtu mund të zgjidhni një skedar ose dosje individuale, ose të zgjidhni të rivendosni gjithçka që është mbështetur nga pajisja.

BigMind-Rikthe-Options

Pasi të keni zgjedhur atë që dëshironi të rivendosni, faqja tjetër ju jep një mori opsionesh. Së pari, ju mund të zgjidhni vendin ku dëshironi të shkarkoni, të cilin mund ta zgjidhni me dorë, ose BigMIND Home të rivendosë skedarët në vendndodhjen e tyre origjinale.

BigMind-Restore në progres

shpejtësi

Shpejtësia është një element thelbësor i një shërbimi të mirë rezervë cloud, veçanërisht për kopjen rezervë fillestare, e cila shpesh mund të zgjasë një kohë shumë të gjatë, mbase edhe disa ditë, varësisht nga sa të dhëna ju ktheni rezervën. BigMIND bën mjaft mirë në këtë kategori, veçanërisht për sa i përket shpejtësisë së shkarkimit, megjithëse do të na pëlqente të shikonim një ngarkim pak më të shpejtë.

Për të provuar shpejtësinë e ngarkimit dhe shkarkimit të BigMIND, ne kemi rezervuar dhe rivendosur një dosje 3.51 GB të mbushur me lloje të ndryshme skedarësh. Pasi e bëmë këtë dy herë, ne i kemi mesatarizuar rezultatet. Ne kemi përdorur një lidhje me një shpejtësi të shkarkimit 20Mbps dhe një shpejtësi të ngarkimit prej 10Mbps. Teorikisht, kjo do të thotë që ngarkimi duhet të zgjasë rreth një orë dhe shkarkimi afërsisht 30 minuta.

Thënë kështu, lidhjet janë rrallë plotësisht të qëndrueshme dhe shpejtësitë do të ndryshojnë në varësi të ngarkesës së rrjetit dhe sasisë së trafikut që shkon te serverët e BigMIND. Realisht, ne do të donim që ngarkimi të përfundonte në rreth tre orë dhe shkarkimi brenda një ore e gjysmë.

Përpjekja e parë: Përpjekja e dytë: Mesatarja:
Ngarko kohën04:23:0003:40:0004:01:30
Koha e shkarkimit00:41:0001:03:0000:52:00

Siç mund ta shihni, këto rezultate nuk janë aspak të këqija. Shpejtësia e shkarkimit në veçanti është e shkëlqyeshme, por ngarkimi mund të ishte pak më i shpejtë. Ne mundësuam multithreading për të gjitha provat tona dhe mundësuam modalitetin “turbo” të BigMIND për ngarkimet, gjë që i jep përparësi maksimale klientit.

Vlen të përmendet se ne e bëmë testin tonë nga Azia, duke u lidhur me një qendër të dhënash në SH.B.A.-në lindore, kështu që nëse jeni të vendosur më afër me njërën nga qendrat e të dhënave të BigMIND (ose Amazon, pasi BigMIND përdor AWS) qendrat e të dhënave, rezultatet tuaja duhet të jenë më të mira.

siguri

Kurdoherë që ruani një skedar në re, është e rëndësishme të jeni të sigurt se është i sigurt nga qasja e jashtme ose humbja aksidentale. Siguria e Zoolz BigMIND është e mirë, duke shfaqur të shkëlqyera – megjithëse jo plotësisht private – encryption dhe qendër të qëndrueshme të të dhënave.

Të gjitha të dhënat tuaja të rezervuara janë të mbrojtura duke përdorur enkriptimin AES 256-bit, si në pushim, ashtu edhe gjatë tranzitit. Kjo është pothuajse shumë më e mira e kriptimit që mund të kërkoni me kopjen rezervë, pasi do të duheshin vite për tu goditur me forcë brutale, siç shpjegojmë në përshkrimin tonë të kriptimit. 

Kur të dhënat tuaja janë duke shkuar drejt serverëve, Zoolz BigMIND përdor SSL për t’u siguruar që është i sigurt nga sulmet njeri-në-mes.

Për fat të keq, nuk ka asnjë mënyrë për të krijuar çelësin tuaj privat, që do të thotë që Zoolz ka fuqinë për të deshifruar ndonjë skedar ose dosje që dëshiron. Ky është një shqetësim i madh jo vetëm për sigurinë, por edhe për jetën private, të cilën do ta prekim në pjesën tjetër.

Për qendrat e saj të të dhënave, Zoolz BigMIND – si shumë korporata të tjera – jep me qira hapësirën e serverëve në qendrat e të dhënave të AWS (Amazon Web Services) të Amazon.

Jo vetëm që kjo nënkupton siguri të shkëlqyeshme fizike, por gjithashtu lejon që BigMIND të përhapë të dhënat tuaja midis disa qendrave të të dhënave – të ngjashme me një grup RAID – për të mbrojtur nga humbja aksidentale, siç është në rast të një fatkeqësie natyrore ose zjarri.

BigMind-Dy-Factor-Authentication

Më në fund, BigMIND gjithashtu ju lejon të vendosni autentifikimin me dy faktorë. Kjo do të thotë që ju duhet të vendosni një kod një herë të dhënë për ju përmes mesazheve me tekst në mënyrë që të regjistroheni në shërbim, i cili siguron një shtresë shtesë të sigurisë kundër hakerave ose kriminelëve të tjerë kibernetikë.

intimitet

Ashtu si me sigurinë, intimiteti i BigMIND është i mirë, por ka disa të meta serioze. Vendndodhja e qendrave të saj të të dhënave paraqet një rrezik në lidhje me këtë, por kjo është një çështje e zakonshme për shërbimet rezervë cloud në përgjithësi. Më serioze është mungesa e kriptimit privat, i cili i jep Zoolz BigMIND fuqinë për të deshifruar çdo skedar që dëshiron.

Zoolz – kompania që qëndron pas BigMIND – është në përputhje me të dy HIPAA dhe GDPR, si dhe një mori rregullash të tjera të intimitetit. Edhe pse kompania është me seli në Londër, shumica e qendrave të të dhënave që përdor për të ruajtur të dhënat tuaja gjenden në Sh.B.A, për shkak të marrjes me qira të hapësirës së serverëve nga AWS.

BigMind-Pajtueshmërisë

Kjo është problematike sepse SH.B.A. ka disa nga ligjet më të këqija të intimitetit atje, me shembuj të dukshëm dhe famëkeq përfshirë Aktin e Patriotëve dhe programe të fshehta si PRISM.

Ky problem është përkeqësuar nga fakti se nuk ka asnjë mënyrë për të vendosur çelësin tuaj privat. Pavarësisht nga qëllimet e Zoolz, nëse NSA do ta forconte atë në përputhje, do të ishte në gjendje të shihte përmbajtjen e çdo skedari që ke ruajtur në serverët BigMIND, dhe me siguri nuk do të zbulonit se ajo ndodhi.

BigMind-Privacy Policy-

Për më tepër, BigMIND ruan pak metadata si ju ashtu edhe skedarët tuaj, përfshirë emrin, adresën, emailin dhe metadatat e caktuara të skedarëve, siç janë madhësitë e skedarëve, kapaciteti i përdorur për ruajtje dhe emrat e skedarëve. 

Kjo nuk është e pazakontë, por e lë derën të hapur për këtë informacion që kërkohet nga autoritetet. Përveç kësaj, megjithëkëtë, Zoolz pretendon të mos shesë kurrë informacionin tuaj tek askush, dhe se ai do të ndajë vetëm informacionet brenda ose me partnerë të besueshëm që e ndihmojnë atë të sigurojë shërbimin e tij.

Shërbimi ndaj klientit

Pavarësisht se nuk ofron mbështetje telefonike, Zoolz ofron shërbim të shkëlqyeshëm për klientët për përdoruesit e tij, duke përfshirë një formë emaili, bisedë në internet dhe një qendër të gjerë ndihmëse në formën e një faqe wiki.

Nëse keni një problem me Zoolz BigMIND, mund të filloni duke bërë një kërkim në faqen wiki, e cila përfshin problemet dhe udhëzimet më të zakonshme se si t’i rregulloni ato. Nëse nuk mund të gjeni atë që po kërkoni atje, do të duhet të dërgoni një kërkesë me email ose të kontaktoni mbështetjen e bisedës.

BigMind-Zoolz-Wiki

Kur paraqisni një kërkesë me email, do t’ju kërkohet të jepni mjaft informacione, duke përfshirë atë që produkti Zoolz BigMIND që po përdorni dhe çfarë abonimi keni. Kjo e fundit është veçanërisht e rëndësishme nëse ju jeni një anëtar i Family Plus, pasi ata përdorues me këtë plan abonimi marrin mbështetje prioritare, do të thotë se ata janë bumped në frontin e radhës.

BigMind-Email-Form

Për të provuar përgjegjësinë e mbështetjes së emailit të Zoolz, ne i dërguam një kërkesë dhe morëm përgjigjen fillestare në pak më shumë se 24 orë. Kjo ishte pa “mbështetje premium”, kështu që nëse zgjidhni abonimin e Family Plus, mund të prisni një kohë edhe më të shpejtë të përgjigjes.

Edhe pse mbështetja me email mund t’ju ndihmojë për çdo problem, biseda është pak më e kufizuar. Qëllimi kryesor i saj është për shitje, por mund të ndihmojë gjithashtu për çështje teknike të vogla. Për më tepër, mënyra e vetme për të përdorur bisedën për qëllime mbështetëse është të caktoni një takim, i cili është paksa i sherrit.

Aktgjykimi

Me këtë, ne kemi arritur në fund të rishikimit tonë të Zoolz BigMIND Home. Edhe pse është një shërbim i lehtë për t’u përdorur i mbushur me funksionalitet interesant, ai bie në siguri dhe intimitet, kryesisht për shkak të mungesës së kriptimit privat.

Mimi i lartë në vit është një shqetësim tjetër, veçanërisht duke marrë parasysh ruajtjen e kufizuar të cloud që merrni me llogarinë tuaj. Nëse marrja e zhurmës më shumë për ju është e rëndësishme, ju do të dëshironi të merrni në konsideratë shërbime të tjera me një çmim më të ulët në vit ose një shtesë të magazinimit më të lartë.

Didfarë menduat për rishikimin tonë të Zoolz BigMIND Home? A jeni dakord që mungesa e kriptimit privat dhe çmimi relativisht i lartë në vit është çështje, apo mendoni se këto probleme janë një tregti e pranueshme për romanin dhe tiparet interesante të përfshira në produkt? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me