Rishikimi FatCow – Përditësuar 2020

Rishikimi i FatCow

Ne hedhim një vështrim në mbajtjen në internet të FatCow, një kompani pa marrëzi që besojmë se është më e përshtatshme për fillestarët ose thjesht njerëzit që nuk duan një investim afatgjatë. Sidoqoftë, përdoruesit më me përvojë do të mërziten me shpejtësinë e tij të ngadaltë; lexoni rishikimin tonë të plotë të FatCow për detajet.


FatCow është një tjetër pritës në internet nga Grupi Ndërkombëtar i Qëndrueshmërisë, i cili është një konglomerat i mbajtjes së faqeve në internet që gjithashtu mbikëqyr Bluehost dhe HostGator. Ashtu si vëllezërit e motrat e tij, FatCow nuk është një ofertë e keqe, por nuk është as materiali më i mirë i mbajtjes së faqes në internet. Në këtë përmbledhje të FatCow, ne do të shpjegojmë pse.

Megjithëse nuk është e tmerrshme, FatCow nuk ka të gjitha gjërat që t’i përmbahen ofruesve tanë më të vlerësuarat. Shpejtësia është mesatare, çmimi është i lartë dhe karakteristikat mungojnë. Thënë kështu, ka shumë integrime me platforma të tjera që mund ta bëjnë atë tërheqës për fillestarët.

Do të flasim për përvojën tonë pasi të lansojmë një uebfaqe të WordPress me planin e përbashkët të pritjes së FatCow. Gjatë rrugës, ne do të flasim për ato që na pëlqyen dhe nuk na pëlqyen në veçori, çmime, siguri, intimitet dhe më shumë përpara se të jepnim verdiktin tonë.

FatCow-Slider1

FatCow-slider2

FatCow-slider3

FatCow-slider4

FatCow-slider5

i mëparshëm

tjetër

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për FatCow

Features

FatCow është dritë në karakteristikat, megjithë kreditë e ndezura të marketingut dhe mjetet e ndërtimit në gati. Karakteristikat ndjehen më shumë si reklama për produktet e tjera EIG, dhe kjo vjen me koston e karakteristikave thelbësore që do t’i bëjnë paketat të ndjehen më të rrumbullakosura.

Duke filluar me ato që merrni, FatCow ofron 100 dollarë për Google Ads dhe Bing, i cili është i zakonshëm për hostet e lira. Këto kredi ju marrin pak, por nëse po kërkoni të filloni reklamat përmes motorëve të kërkimit, FatCow ju jep një nxitje.

Mjetet e ndërtimit janë më mbresëlënëse. Ju jeni të kufizuar në WordPress, ndërtuesin e faqes FatCow ose Weebly nëse nuk doni të instaloni një platformë me dorë, por shtimi i Weebly është një gjë e madhe. Sshtë një nga ndërtuesit më të mirë të faqes në internet që ne kemi shqyrtuar, i përshtatet një liste të gjatë të veçorive dhe integrimeve të shumta (lexoni rishikimin tonë të Weebly).

ndërfaqe weebly

Më në fund, ju merrni Konstant Kontakt, i cili është një mjet i marketingut me email që, në mënyrë befasuese, është në pronësi të EIG.

Ka kaq shumë karakteristika thelbësore që mungojnë, sidoqoftë. Rezervat e përditshme, për shembull, nuk përfshihen. Megjithëse lista e veçorive të FatCow thotë se mbahet një kopje rezervë e përditshme e serverit, duhet të blini një kopje rezervë dhe të rivendosni shtesa për të hyrë në të.

E njëjta vlen edhe për çertifikatat SSL / TLS. FatCow pretendon se përfshin një certifikatë falas, të përbashkët SSL / TLS me planin tuaj, por duke klikuar skedën në panelin e kontrollit për çertifikatat ju dërgon në një faqe produkti.

Fatkeqësisht, kjo është një temë me FatCow. Ka mbetje të një versioni paraprak të hostit që nuk janë kopjuar nga azhurnimet moderne. Ndihet i disjoftuar dhe i vështirë për të lundruar, gjë që është veçanërisht e rëndësishme gjatë arkë. Karakteristikat kryesore mungojnë, pavarësisht nga fakti që FatCow u premton atyre.

Përmbledhje e Karakteristikave të FatCow

Logo FatCowwww.fatcow.com

Fillon nga 375 $ Plans

Llojet e serverit

Ndarja e përbashkët

VPS Hosting

Menaxhuar WordPress

Rezervimi në re

Përkushtuar Hosting

Reseller Hosting

Usablity

Qasja në FTP

Qasja në SSH

cPanel
cPanel

Qasja në rrënjë

Rezervime ditore
i paguar

Ndërtues i faqes në internet

Sherbime

SEO

marketing

Dizajnimi i faqes në internet

siguri

Privatësia e domenit

Kriptimi SSL
i paguar

Heqja e malware

Zjarri i Aplikimit të Uebit

Autentifikimi me dy faktorë

Mbrojtja e DDoS

sFTP

mbështetje

Ndihmë me email

Mbështetje telefonike

Mbështetje e Bisedës Live

Tutorials

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

24/7 Mbështetje

Çmimeve

FatCow duket e lirë, por nëse pritja e lirë në internet është ajo që jeni pas, nuk do të japë. Mimi fillestar është i ulët, dhe FatCow është zemërgjerë për t’ju dhënë kohë të shumëfishta për të zgjedhur, por shkalla e rinovimit, e cila sqarohet vetëm në qoshet e errëta të faqes në internet, është shumë më e lartë se sa e konkurrencës.

Pritja e përbashkët, ose mbajtja e FatCow siç quhet, fillon me 5 dollarë në muaj. Fatmirësisht, kjo mbart pa marrë parasysh se cilën kohëzgjatje ju zgjidhni. Ofrohet mujore, çdo vit, dyvjeçare dhe trevjecare, me vetëm një zbritje të vogël nëse kaloni në planin shumëvjeçar. Djalli është në detaje, sidoqoftë, dhe kjo është veçanërisht e vërtetë këtu.

Planet mujore rinovohen afër 15 dollarë, kështu që edhe pse FatCow duket edhe më e lirë se Hostinger (lexoni rishikimin tonë të Hostinger), rinovimi është më i ashpër në portofolin tuaj. FatCow po kërkon të shesë afatin fillestar, dhe është e lehtë të shikosh mbi nivelin më të lartë se mesatarja e rinovimit kur po kontrollon.

Planet e WordPress janë të çuditshme. Në vend të numrave të rrumbullakët që përdoren kur çmimet e planeve të tjera, FatCow përdor një skemë të ndryshme çmimesh dhe faqe arka. Ka të ngjarë që ka ardhur nga EIG sepse markat e tjera në rrjet, siç është Bluehost, kanë plane rreth të njëjtit çmim (lexoni rishikimin tonë Bluehost).

FatCow-shqyrtim-wordpress-planet

VPS dhe planet e dedikuara janë, sinqerisht, të këqija. Mimet janë mjaft të ulëta, por syzet nuk bëjnë përshtypje, veçanërisht pa mundësi të pa kontrolluara për të kursyer disa kocka. Ne ju rekomandojmë A2 Hosting nëse jeni duke kërkuar VPS ose plane të dedikuara (lexoni rishikimin tonë të Hosting A2).

Megjithëse FatCow duket i lirë, është shumë më i çmueshëm se pjesa tjetër e tregut. 15 dollarë në muaj për një plan të përbashkët është pothuajse i padëgjuar, megjithë zbritjen bujare që ju jepet në afatin fillestar. Garancia për kthimin e parave nuk bën përshtypje, as me ofruesit si InMotion Hosting që ofrojnë trefishin e kohëzgjatjes 30-ditore që ju jep FatCow (lexoni rishikimin tonë të Hosting InMotion).

Lehtësinë e përdorimit

FatCow ndan shumë me Arvixe kur bëhet fjalë për lehtësinë e përdorimit, dhe nëse lexoni rishikimin tonë në Arvixe, ju e dini që nuk është një gjë e mirë. Uebfaqja është e datuar, navigacioni i planit është i vështirë dhe arka është çuditërisht komplekse. Megjithëse paneli i kontrollit është i shkëlqyeshëm, gjithçka tjetër në lidhje me FatCow është një luftë.

Pasi të zgjidhni një plan, do t’ju kërkohet të regjistroni një domen. Shtë e rëndësishme të theksohet se do t’ju kërkohet të regjistroni domain pa aftësinë për të shtuar tuajin. Për shkak të kësaj, ne u desh të kontaktonim mbështetje për të shtuar domainin tonë të testimit në llogari pas kontrollit.

FatCow-rishikim-checkout

Duhet pranë përgjithmonë për të kërkuar fusha në dispozicion, gjithashtu. Uebfaqja e FatCow është e ngadaltë, e cila nuk është një shenjë e mirë kur blini një pritje në internet.

Pas arkëtimit, do të merrni një email me emrin e përdoruesit tuaj të krijuar në mënyrë të rastësishme dhe një lidhje për të vendosur fjalëkalimin tuaj. Ndërsa preferojmë vendosjen gjithëpërfshirëse të Kinsta (lexoni rishikimin tonë Kinsta), sistemi i postës elektronike të FatCow nuk është shumë i keq.

Paneli i kontrollit është i njëjtë me atë të iPage, gjë që nuk është për t’u habitur duke marrë parasysh se ato janë të dy markat EIG (lexoni rishikimin tonë iPage). Gjithashtu si iPage, FatCow do të pyesë se si po e ndërtoni uebfaqen tuaj kur të filloni së pari të bini në panelin e kontrollit. Shtë një gjest i këndshëm, veçanërisht për të porsaardhurit që mund të mos i dinë të gjitha opsionet e tyre.

FatCow-rishikim-cPanel

Në vend të një cPanel tradicionale, FatCow është zhveshur (lexoni web hosting tonë më të mirë me udhëzues cPanel). Megjithëse lundrimi është i thjeshtë, ndjehet sikur FatCow vendos më shumë mbrojtje sesa duhet. Gjetja e zonave thelbësore, të tilla si menaxhimi i domenit, është e përditshme dhe numri i kufizuar i aplikacioneve në cPanel mund t’ju detyrojë të përdorni një platformë që nuk dëshironi të.

Plus, nuk ka asnjë instalues ​​të aplikacioneve Softaculous. Përdoret për të instaluar WordPress, Joomla dhe më shumë me shumicën e hostëve në internet, por FatCow i trajton instalimet e saj përmes MOJO Marketplace, që është një markë tjetër EIG. Gjatë rishikimit të Arvixe, i cili përdor të njëjtin sistem, ne kemi pasur probleme me instalimin e WordPress përmes MOJO Marketplace dhe ata vazhduan këtu.

Paneli i kontrollit nuk është i keq, por nuk ofron fleksibilitet të një zbatimi të plotë të cPanel ose një dizajn pronësie siç janë Kinsta ose DreamHost. Jashtë kësaj, procesi i arkëtimit është i ngadaltë dhe konfuz, i cili nuk është bërë më mirë nga dizajni i datës në internet.

Llojet e strehimit

FatCow ofron tre lloje të hostimit: të përbashkët, VPS dhe të përkushtuar. Ka plane të WordPress të ofruara në faqen e internetit, por ato thjesht janë të përbashkëta me planet e parainstaluara të WordPress, si dhe disa tema dhe shtesa.

Për shumicën e përdoruesve, planet e përbashkëta kanë kuptim. Pritja e përbashkët është ajo ku ka shumë faqe në internet të hostuara në të njëjtin server. Uebfaqet ndajnë burimet e serverit. Megjithëse një mënyrë e shkëlqyeshme për të filluar faqen tuaj të internetit, pritja e përbashkët shpesh ka kohën dhe shpejtësinë më pak të qëndrueshme sepse faqet e internetit të tjera në server po arrijnë për të njëjtin burim burimesh.

Planet e WordPress përdorin arkitekturën e përbashkët, por ato vijnë me disa veçori specifike të WordPress. Do të instaloni WordPress të parainstaluar në domenin tuaj, së bashku me një listë të temave të kuruara. FatCow gjithashtu përfshin plugins thelbësorë të WordPress, të tilla si W3 Total Cache dhe Jetpack, për të cilat mund të mësoni në udhëzimet e fillestarit tonë për të përdorur WordPress.

Asnjë nga këto nuk është e keqe, por mbajtja në internet më e mirë për udhëzuesin e WordPress është një pikënisje më e mirë nëse po kërkoni të përdorni atë platformë.

VPS është për server privat virtual, që do të thotë që faqja juaj e internetit është në një server të përbashkët, por ai merr grupin e vet të burimeve. Ekziston një server virtual në serverin fizik, në thelb duke ju dhënë disa përqindje të fuqisë informatike. Planet VPS të FatCow nuk janë të këqija, por specifikat e serverit nuk janë sqaruar.

Planet e përkushtuara japin një përmbledhje të asaj që mund të jenë specifikimet. Për dallim nga pritja e përbashkët, pritja e dedikuar ju jep një server për veten tuaj. Ai server mund të përdoret për një ose shumë faqe në internet, por burimet që ai ka janë të dedikuara për ju.  

FatCow-preview-dedikuar-hosting

Paketa e dedikuar më e shtrenjtë e FatCow përmban Intel Xeon E3-1230V2, e cila, megjithëse një interpretues i mirë, nuk është procesori më i mirë për serverat. Edhe pse, planet e dedikuara janë kryesisht në përputhje me ato që ofrojnë hostet e tjerë të internetit.

Sidoqoftë, mungesa e formacionit është pritja në cloud. Ai lloj i pritjes akoma ju jep një server, por serveri thërret në burimet e serverëve të tjerë në rrjet, duke ju dhënë në mënyrë efektive burime të pakufizuara. Nëse kjo është ajo që ju po kërkoni, lexoni rishikimin tonë të faqes.

shpejtësi & uptime

Ne testuam shpejtësinë e FatCow duke përdorur Testin e Shpejtësisë së Pingdom-it dhe ngarkesën e ndikimit. Testet u zhvilluan në një instalim bosh të WordPress në planin e përbashkët të FatCow. Në atë mënyrë, ne mund të vlerësojmë performancën e paketës më të lirë dhe ta krahasojmë atë me rezultatet tona të tjera.

Fatkeqësisht, FatCow nuk performoi mirë. Testi i Shpejtësisë Pingdom i dha 84 nga 100, që është mediokër për një kopje të boshatisur të WordPress. Gërmimi në detaje, të cilat mund të shihni në grafikun më poshtë, kemi vërejtur një shumë më të lartë se koha e pritjes mesatare, e cila mat sa kohë duhet për serverin të fillojë të dërgojë të dhëna në shfletuesin.

FatCow-rishikim-speed-test

Duke pasur parasysh këto rezultate, është e sigurt të thuhet se FatCow është përgjegjës për goditjen e shpejtësisë. Kjo është e mundshme sepse caching nuk është përfshirë me planin tuaj në anën e serverit ose në anën e klientit. Nëse do të ishte, mund të rrisë shpejtësinë tuaj, por optimizime të mëtejshme nga FatCow janë të nevojshme për të marrë shpejtësinë në nivele.

Impact Load kishte performancë më të mirë sesa pritej, megjithëse. Ai dërgoi 50 përdorues virtualë në faqen tonë të internetit për pesë minuta, duke simuluar sesi serveri do të reagonte nën ngarkesë. Për dallim nga shumë hoste të lirë të përbashkët, FatCow u ndal, duke mos kthyer gabime HTTP gjatë testimit tonë.

yndyrë-rishikim-load-ndikim

Kjo sugjeron që serverët nuk janë mbushur në prag. Gabimet HTTP zakonisht nënkuptojnë mungesën e burimeve të llogaritjes, duke treguar që ka shumë përdorues në server. Megjithëse FatCow nuk u kthye më, ajo përsëri kishte disa mospërputhje pasi ngarkesa e përdoruesit u rrit. Pavarësisht, ishte një interpretues më i mirë në testin tonë të Ndikimit në Load sesa GreenGeeks (lexoni rishikimin tonë të GreenGeeks).

Ne nuk kemi përjetuar kohë pushimi gjatë testimit tonë, por kjo nuk do të thotë që faqja juaj e internetit gjithmonë do të jetë live. FatCow nuk ka një garanci në kohë, kështu që nëse faqja juaj në internet shkon poshtë, ju nuk keni fat. Duke pasur parasysh shpejtësinë e pamasë, ne nuk po mbajmë frymën tonë për një kohë të shkëlqyeshme me FatCow.

siguri

Siguria është një pikë e dobët për FatCow, madje krahasuar me performancën e dobët në disa nga seksionet e mësipërme. Mungojnë tiparet thelbësore të sigurisë në të gjitha planet, aq shumë sa duket se siguria nuk ishte konsideruar kur merrte shërbimin së bashku.

Një çertifikatë SSL / TLS është thelbësore për çdo faqe në internet, dhe, për fat të keq, FatCow nuk përfshin një të tillë. Pavarësisht se pretendon të përfshijë një çertifikatë të përbashkët në faqen e tipareve, nuk përfshihet ose, të paktën, nuk duket se do të jetë. Kur u përpoqëm të bënim të mundur çertifikatën, ne u ridrejtuan në një faqe produktesh.

E njëjta gjë vlen edhe për kopjet e përditshme. FatCow, përsëri, në faqen e saj të produktit thotë se janë përfshirë rezervë ditor, por kur kalojmë përmes faqes në internet, ne u takuam me një ekran tjetër duke na kërkuar të blinim në.

Plus, nuk ka skanim ose heqje të malware. Duke qenë një markë EIG, FatCow ju lejon qasje të shpejtë në SiteLock, e cila është në thelb një antivirus për faqen tuaj të internetit. Edhe plani i tij themelor i skanimit nuk është i përfshirë me pritjen tuaj, megjithëse. Kjo është e çuditshme, veçanërisht kur hostet e tjerë të EIG e përfshijnë atë falas.

intimitet

FatCow është pjesë e EIG, dhe nëse keni lexuar rishikimet tona për markat e tjera EIG, ju e dini që privatësia nuk është një pikë e fortë për ta (lexoni përshtypjen tonë të HostGator për një shembull). Informacioni juaj personal përdoret si një mall, duke u tregtuar dhe shitur në marka të shumta miqësie private.

Sidoqoftë, duhet të diskutojmë për privatësinë e domainit. Kur regjistroheni një fushë, duhet të vendosni të dhënat tuaja personale. Një rekord WHOIS, siç quhen, përmban informacione siç janë emri juaj, numri i telefonit dhe adresa dhe është në dispozicion publikisht në internet.

Privatësia e domenit zëvendëson atë procesverbal me informacione rreth regjistruesit. Disa hostë në internet po e përfshijnë atë falas, siç është DreamHost (lexoni rishikimin tonë të DreamHost), dhe ky është një drejtim që ne dëshirojmë të shohim të marrë nga ofruesit e tjerë. FatCow, për fat të keq, akuzat për privatësinë e domain.

Kjo ka të ngjarë të vijë nga EIG. Marka të tjera EIG, të tilla si Arvixe, kanë përfshirë intimitet falas të domain-it përpara se të mblidhen nga konglomerati.

Sa i përket politikës së privatësisë, FatCow ndan të njëjtën politikë si të gjitha markat e tjera EIG. Në thelb, ajo lejon kreun e korporatës të mbledhë sa më shumë të dhëna sa dëshiron për ju dhe t’i ndajë ato. Megjithëse politika thotë se do të ndajë vetëm identifikimin e informacionit personalisht me palë të treta specifike, lista është shqetësuese.

Lista përfshin Google AdWords, Facebook, Salesforce, Verizon, WPBeginner dhe Yahoo. Megjithëse disa hyrje, të tilla si PayPal dhe Google Maps API, kanë kuptim për ndërtimin e një faqe në internet, partnerët e listuar më lart nuk do. E vetmja gjë që mund të supozojmë është se të dhënat tuaja personale po shiten ose ndahen për qëllime të marketingut.

Plus, informacioni juaj mund të ndahet nga brenda. EIG është një kompani masive, me regjistrues të shumëfishtë domainësh, hostë në internet dhe shërbime periferike të kapura në internet. Për shkak të kësaj, informacioni juaj personal nga FatCow ka të ngjarë të ndahet me MOJO Marketplace, SiteLock dhe më shumë.

Privatësia nuk është shqetësim për FatCow ose EIG, dhe megjithëse shumica e hostëve në internet varrosin atë që është mbledhur për ju, praktikat e EIG janë veçanërisht fyese. Ne nuk mund të hamendësojmë ndonjë shpjegim të arsyeshëm për listën e partnerëve të tij, dhe bazuar në përvojën tonë, ne mund të konfirmojmë një përplasje të konsiderueshme në reklamat EIG pas shqyrtimit të një prej shërbimeve të tij.

mbështetje

Mbështetja është e duhur, siç është me të gjitha markat e tjera EIG. Ashtu si vëllezërit e motrat, FatCow ka biseduar live rreth orës, të cilën kemi pasur kënaqësinë ta testojmë ndërsa përpiqeshim të krijonim uebfaqen tonë. Functionalshtë funksionale por e largët. Për dallim nga SiteGround, i cili i vë një emër fytyrës, thjesht po ia ngul sytë një bllok teksti me FatCow (lexoni rishikimin tonë të SiteGround).

Ka gjithashtu mbështetje telefonike, por, çuditërisht, nuk ka email. Kjo është në kundërshtim me betimin heifercratic, pa dyshim të djathë, që ka FatCow, i cili thotë se do të përgjigjet gjatë bisedës live, postës elektronike dhe telefonit rreth orës. Edhe një herë, kjo duket se është një mbetje e formës së mëparshme të FatCow.

Sa i përket vetë-ndihmës, ekziston një bazë e njohurive. Epo, në të vërtetë, ekzistojnë dy baza të njohurive. Gjatë testimit tonë, ne dolëm në versione të ndryshme të së njëjtës bazë të njohurive në varësi të mënyrës se si e arritëm atë. Nëse vini në dukje një të ri, thjesht do t’ju ridrejtojë tek ai i vjetër.

FatCow-rishikim-Arkivi

Pse FatCow e ka vendosur si të tillë përtej nesh. Klikimi i një kategorie në bazën e njohurive të reja nuk ju ridrejton në atë kategori në atë të vjetër. Thjesht ju ridrejton në ekranin e zgjedhjes së kategorisë.

Navigimi nuk është më i miri, me FatCow miratimin e një liste të njohur të krahut të majtë me tema dhe menunë e gjatë të artikujve. Artikujt janë të shkurtër, por ende të mbushura me detaje të mjaftueshme për të qenë të dobishëm. Disa nga temat më të thella kanë edhe ekrane fotografish, gjë që është mirë të shihet.

Aktgjykimi

FatCow nuk është e keqe domosdoshmërisht, por etiketa e lartë e çmimeve nuk është e justifikuar në as më të vogël. Slowshtë e ngadaltë, e vështirë për të lundruar dhe e shtrenjtë, do të thotë që mund të merrni shumë më tepër për paratë tuaja. Ajo ka pikat e forta kur bëhet fjalë për integrimet, sidoqoftë, duke ju lejuar të merrni një pritje të mirë ndërsa ndërtoni një platformë të tillë si Weebly.

Thënë kjo, thjesht hedhja në internet për një ndërtues të internetit si Wix mund të jetë më mirë nëse futeni në atë kamp (lexoni shqyrtimin tonë Wix). Nëse jeni duke kërkuar më shumë fleksibilitet në pritjen tuaj, lexoni përshtypjet tona të tjera të mbajtjes në internet.

Whatfarë mendoni për FatCow? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map