Rishikimi Gjithsej i Mbrojtjes së McAfee – Azhurnuar 2020

Rishikimi Gjithsej i Mbrojtjes së McAfee

McAfee është një nga emrat më të vjetër në antivirus, dhe për arsye të mirë. Përsëritja e fundit e paketës së saj të Mbrojtjes totale mund të jetë më e mira akoma, me gati 100 përqind mbrojtje të garantuar kundër viruseve. Shikoni vlerësimin tonë të plotë për mbrojtjen totale të McAfee për të parë që jo të gjitha ato shkëlqejnë janë prej ari.


mirë-antivirus-Shqyrtime

McAfee është ndër programet më të mirë antivirus që mund të blini, të paktën për para. Shtë parë përmirësim i rezultateve laboratorike vitet e fundit. Hitshtë duke goditur ose duke arritur në 100 përqind ecuri në fundin e antivirusit dhe ofron një menaxher të fjalëkalimit dhe ruajtjen e sigurt të skedarëve për të përmbledhur paketën e Mbrojtjes totale.

Në këtë përmbledhje të Mbrojtjes Gjithsej të McAfee, ne do të shohim disa nga ato rezultate dhe do ta marrim programin për një rrotull provë vetë. Ne do të flasim për tiparet, çmimet, mirëdashësinë ndaj përdoruesit, mbrojtjen dhe mbështetjen përpara se të jepni verdiktin tonë.

Ne mendojmë se Mbrojtja totale e McAfee është një vlerë e mirë, nëse po e blini atë për shumë makina. Ajo vendosi një numër të mirë në testet tona të përdorura dhe renditet mirë në laboratorët e pavarur, por mund të përdorë disa punë për mirëdashësinë ndaj përdoruesit. Lexoni për mendimet tona mbi Mbrojtjen Gjithsej të McAfee.

Alternativa për mbrojtjen totale të McAfee

Pikat e forta & dobësitë

Features

Thelbi i Mcafee Total Protection është antivirus, skanimi i dosjeve tuaja për korrupsion. Mbrojtja totale siguron më shumë se kaq, megjithëse, me monitorimin e uebit, azhurnimet automatike dhe një menaxher të fjalëkalimit.

True Key është menaxheri i fjalëkalimeve, një mjet që normalisht ekzekuton 19,99 $ në vit për 10,000 hyrje, të cilat gjithashtu mund të jenë të pakufizuara. Mbrojtja totale përfshin pesë licenca të menaxherit falas, normalisht një vlerë 99,99 $, dhe ne jemi të impresionuar nga performanca.

McAfee-True-Key

Kur krahasohet me menaxherët më të mirë të fjalëkalimit, True Key mjafton, por nuk është befasuese. Ju merrni një UI të pastër të ngjashëm me LastPass (lexoni rishikimin tonë të LastPass) dhe opsionet e vërtetimit me dy faktorë, por nuk mbështet programet më të mira 2FA.

Keyelësi i Vërtetë është një shtesë e bukur, por ne rekomandojmë Dashlane (lexoni rishikimin tonë të Dashlane) për punët e menaxherit të fjalëkalimeve.

Ju gjithashtu keni monitorim në kohë reale. McAfee do të filtrojë faqet ndërsa të keni qasje në to, si dhe të skanojë skedarët para se të shkarkoni. Do të shihni një shenjë të vogël, të shëmtuar të verifikimit edhe në rezultatet e kërkimit në Google.

Ne testuam se sa i dha një monitorim në hit të performancës në internet dhe nuk mund të zbulonim ndonjë kuptim. Kishte ndryshime të vogla nga secili test, por duhet të shihni pak ose aspak efekt në shpejtësinë.

Monitorimi në ueb gjithashtu heq gjurmuesit dhe cookie-t dhe shoqërohet me kontrollin e prindërve. Kontrolli prindëror është fikur si parazgjedhje, por mund ta ndizni atë në butonin “intimitet” të UI për të vendosur faqet e kufizuara.

McAfee-Quick-pastër-Cilësimet

Mbrojtja totale kryen azhurnime automatike për ju, për aq kohë sa ju e lejoni atë. Kurdoherë që të keni një skanim, McAfee do të kontrollojë azhurnimet e aplikacionit. Të kesh një vendndodhje qendrore për azhurnime është e bukur.

Karakteristika jonë e preferuar është McAfee Shredder. Si një copë letre, ky mjet shkatërron të dhënat tuaja dixhitale të ndjeshme. Ju mund të copëtoni çdo dosje, por McAfee është drejtuar drejt e rrotull riciklimit tuaj si parazgjedhje.

McAfee nuk është e qartë në lidhje me atë që po bën Shredder, por nëse do të duhej ta merrnim me mend, do të ishte duke e rishkruar binarin në një makinë. Edhe kur hiqni një artikull nga një kosh riciklimi, një haker i dinak mund ta rindërtojë atë duke përdorur forenzikën e diskut të ngurtë.

Shredder është ndoshta duke kryer një funksion të ngjashëm me Dban, duke rishkruar binar, kështu që një skedar i fshirë nuk mund të qepet përsëri së bashku.

Përmbledhje e Karakteristikave të Mbrojtjes së McAfee

Logoja e Mbrojtjes totale e McAfeewww.mcafee.com

Fillon nga 208 $ muaj gjithë Plane

Features

Menaxher fjalëkalimi

Shredderi i skedarëve

Mbështetje me shumë sisteme kompjuterike

Kontrolli prindëror

Pastrim i diskut

VPN

Profilet

mbrojtje

Mbrojtje nga ransomware

Mbrojtja e kamerave

Monitorim në kohë reale

Shfletuesi i sigurt

Shkarkoni mbrojtje

Mbrojtja e phishing

firewall

Sistemi Operativ

Windows

MacOS

Linux

android

iOS

përdorshmërisë

UI i desktopit

Aplikimi celular

Zgjatja e shfletuesit

mbështetje

Qendra e ndihmes

Forum

Biseda live

telefon

Email

24/7 Mbështetje

Video Tutoriale

misc

Plan falas

Çmimeve

Antivirus nuk është siç ishte dikur: siguria për një kompjuter të vetëm, qendror për shtëpinë. Tani, me laptopë të shumtë, smartphone dhe tableta që funksionojnë, antivirusët duhet të mbështesin shumë makina.

McAfee është kapur për këtë prirje dhe ka çmuar produktet e saj në përputhje me rrethanat. Mbrojtja totale nuk është e kushtueshme për një përdorues individual, por niveli më i mirë vjen kur e blini për shumë kompjuterë.

Shkalla 24,99 $ për një pajisje të vetme nuk është e keqe. Shtë më lirë se plani themelor i Norton (lexoni rishikimin tonë të Antivirusit Norton) dhe vjen me më shumë për paratë tuaja, të paktën për vitin e parë. Sapo të vijë koha e rinovimit, çmimet madje edhe jashtë.

Ne ju rekomandojmë të shkoni me një plan për pesë ose 10 pajisje. Shtë nën 10 dollarë për makineri dhe ju merrni të njëjtat karakteristika. Pajisjet përfshijnë çdo smartphone, tabletë ose kompjuter dhe të gjitha sinkronizohen kur hapni UI të McAfee.

Normat hyrëse janë disa nga më të mirat që kemi parë, por McAfee nuk bën përshtypje për rinovimin. Mimi gjithashtu varet nga vendi ku bleni. Për shembull, një plan i vetëm i pajisjeve në faqen e McAfee është 54,99 $, ndërsa i njëjti plan në dyqanin e McAfee është 24,99 $.

Shkalla e rinovimit është e njëjtë për të dy.

McAfee nuk ofron softver antivirus falas, përveç nëse ai vjen i instaluar paraprakisht në kompjuterin tuaj. Edhe atëherë, do të duhet ta rinovoni. Sidoqoftë, ai ofron një provë 30-ditore të Mbrojtjes totale pa kërkuar informacion për kartat e kreditit.

User-mirëdashësi

Ndërfaqja e McAfee është mashtruese e thjeshtë. Vetëm vështrimi rreth e rrotull është e lehtë, por gjetja e mjeteve që ju duhen kur goma plotëson rrugën është një histori ndryshe.

Në veçanti, është mënyra se si McAfee zgjedh të organizojë informacione në UI. Ju keni pesë skeda në pjesën e sipërme të dritares për skanimin, privatësinë, përdorimin e uebit dhe cilësimet e llogarisë. E pesta ju çon përsëri në faqen kryesore. Në këto skedarë, do të gjeni lidhje të shpejta me veçori si azhurnimet e aplikacionit dhe menaxheri i fjalëkalimit.

McAfee-Total-Protection-Interface

Pasi të përshtateni në ndërfaqe, është e thjeshtë për të lundruar, por ne mendojmë se ka një mënyrë më të mirë për të paraqitur UI. McAfee përdor shumë hapësirë ​​për t’ju treguar veçoritë e saj dhe jo sa duhet për statusin tuaj të sigurisë.

Për të ekzekutuar një skanim, klikoni në skedën e etiketuar “Siguria e PC”. Në fund të dritares, klikoni në butonin “ekzekutoni një skanim”. Mund të bëni një skanim të shpejtë ose të plotë. Skanimet e shpejta kërkojnë probleme në proceset e Windows, skedarët e boot dhe zonat e zakonshme të shfrytëzimit, ndërsa një skanim i plotë do të funksionojë në të gjitha skedarët në të gjithë disqet e vështirë.

McAfee-Scan-Cilësimet

Aplikacioni është në dispozicion në Windows, macOS, iOS dhe Android. Ju mund të shtoni pajisje të reja në llogarinë tuaj në UI duke klikuar në “mbroni më shumë pajisje” në skedën shtëpiake. Pasi të klikoni mbi të, McAfee do t’ju dërgojë një email për të shkarkuar Mbrojtje totale në një pajisje tjetër.

Pjesa më e madhe e ndërfaqes gjendet duke klikuar në ikonën e ingranazheve. Këtu, mund të ndryshoni të gjitha cilësimet e McAfee, nga skanimi në kohë reale tek monitorimi në ueb. Ne ju rekomandojmë të kaloni përmes këtyre opsioneve pasi është kontrolli kryesor që keni mbi McAfee.

McAfee-Total-Protection-Settings

Jashtë UI-së, shumica e kohës do të kaloni me zgjatjen True Key Chrome dhe ikonën e tabaka McAFee. Fatkeqësisht, ato dy pjesë të shërbimit nuk qëndrojnë aty ku duhet.

Kur konfiguroni McAfee, desktopi juaj do të bombardohet me një numër pop-up. Gjithçka nga shtimi i një fjalëkalimi të ri për instalimin e zgjerimit të Chrome garanton një shfaqje të veçantë që zgjat deri sa ta mbyllni atë.

Shpërndarja e shenjave të gjelbërta të McAfee pranë rezultateve të kërkimit është e bezdisshme. Nëse me të vërtetë po shikoni hapat tuaj në internet, është mirë, por ne kemi zgjedhur të fikim shtesën.

Monitorimi në kohë reale i shfletuesit tuaj dhe skedarëve vendas funksionon mirë. Ne e kishim ngarkuar McAfee gjatë këtij shqyrtimi dhe nuk vumë re ulje të performancës. Kompjuteri ngadalësohet në një zvarritje ndërsa skanon, megjithëse. Tifozët rriten si ata janë në frymën e tyre të fundit dhe gjithçka duket e ngadaltë.

Ka kuptim, pasi McAfee po kalon çdo skedar, regjistrim në regjistër dhe më shumë për t’u siguruar që nuk ka asgjë atje që nuk duhet të jetë. Për shkak të kësaj, ne rekomandojmë të ekzekutoni skanime gjatë natës. McAfee mund të mbyllë makinën tuaj pasi të përfundojë skanimi.

mbrojtje

Ne po përdorim rezultatet e laboratorit, në kombinim me testimin e duarve, për të parë se sa mirë ju mbron Mbrojtja totale. Ne do të përdorim shembujt tanë të botës reale si një faktor kryesor, por, pasi këto teste nuk mund të mbulojnë gjithçka, do të konsultohemi me laboratorë të pavarur, gjithashtu.

Ne përdorëm skedarin standard të provës Eicar për të parë nëse antivirusi mund të kryejë funksionin e tij të emrave. Unuditërisht, McAfee bllokoi skedarin dhe e largoi menjëherë nga makina jonë.

Tjetra, ne u transferuam në Wicar, i cili teston se sa mirë një antivirus kryen mbrojtje në internet. McAfee bllokoi 100 përqind të 13 testeve në Internet Explorer dhe Firefox. Po supozojmë se do të ndodhte edhe në Chrome, por mbrojtja e integruar e shfletuesit u arrit së pari.

McAfee-Web-Këshilltar mbrojtës

Ne kemi përdorur AntiTest për të shkuar më thellë dhe për të testuar shfrytëzimet e zakonshme në trojans. Në listë janë keyloggers, regjistruesit e clipboard dhe redaktorët e regjistrit. McAfee bllokoi dhe hoqi aplikacionin kur u përpoqëm ta ekzekutonim. Pasi e shtuan atë si një përjashtim, testet u zhvilluan pa ndonjë hidhërim.

McAfee mbroi edhe nga testet tona të phishing, por shumica e llogarive moderne të postës elektronike tashmë kanë mbrojtje nga kjo sidoqoftë.

Pas disa testimeve paraprake, ne kaluam në rezultatet e laboratorit. AV-Test zbuloi se McAfee Internet Security, një shërbim i përfshirë me Mbrojtjen totale, ishte 98.9 përqind i suksesshëm kundër sulmeve me qëllim të keq të ditës zero dhe 100 të suksesshëm të suksesshëm kundër mbrojtjes së përhapur nga malware.

Ky rezultat është nën mesataren e tij të industrisë 99.5 përqind.

MRG Effitas gjeti rezultate të ndryshme. McAfee ende vendosi mbrojtje të mirë, por nuk arriti të bllokojë një botnet të vërtetë financiar nga prerjet e të dhënave të emrit të përdoruesit dhe fjalëkalimit. McAfee performoi mirë në të gjitha simulimet e tij me qëllim të keq, megjithëse.

Testet e AV-Krahasuesve tregojnë që të dyja këto shfaqje të bëra së bashku. Në raportin e tij të performancës në qershor, AV-Comparatives zbuloi se McAfee ishte 99.6 përqind efektive ndaj testeve të saj, me tre pozitive të papërfillshme nga 80 të mundshme.

Mbrojtja është e mirë, por jo më e mira. McAfee ka parë një rritje të rezultateve në laborator vitet e fundit, por nuk ka goditur në shenjën e antiviruseve ultra të sigurt si Webroot (lexoni rishikimin tonë të antivirusit Webroot).

mbështetje

McAfee ofron bisedë të drejtpërdrejtë dhe mbështetje telefonike, si dhe një bazë të njohurive dhe forumin e komunitetit. Nëse keni një problem teknik, mund të shkarkoni gjithashtu mjetin e zgjidhjes së problemeve, i cili do të skanojë skedarët tuaj të instalimit dhe do të rregullojë çdo të korruptuar.

Ju mund të skanoni bazën e njohurive duke lundruar në seksionin e mbështetjes së McAfee dhe duke zgjedhur zonën ku keni nevojë për ndihmë. Nuk ka një organizim të qartë për artikujt. Ju mund të zgjidhni produktin tuaj dhe zonën ku keni nevojë për ndihmë, pas së cilës keni mbetur në shiritin e kërkimit dhe timonin tuaj të miut.

McAfee-Knowledgebase

Artikujt janë të qartë në udhëzimet e tyre, por nuk japin ndonjë referencë vizuale.

Ne rekomandojmë të përdorni asistentin virtual për pyetje të zakonshme. Shtë një agjent mbështetës i AI që përdor bazën e njohurive për t’ju përshkuar çfarëdo problemi që keni. Nuk është e përsosur, siç është rrallë AI, por e kryen punën për detyra të thjeshta.

McAfee-Virtual Assistant-

Forumi është një vend më i mirë për tema të thelluara. Sshtë një konglomerat teknikash që flet për sigurinë. Nëse keni menduar ndonjëherë rreth këtyre llojeve të forumeve, do të dini se ata janë aktiv gjithashtu.

McAfee-Forume

Nëse jeni në anën e kundërt të spektrit dhe nuk mund të përdorni një kompjuter jashtë shfletuesit tuaj, atëherë McAfee ofron TechMaster. Sshtë një shërbim me pagesë për instalimin e softuerit, zgjidhjen e problemeve dhe heqjen e viruseve. Expensiveshtë e shtrenjtë, sidoqoftë.

Biseda live dhe mbështetja telefonike janë të dobishme dhe të shpejta. Ju duhet të jeni të lidhur me një agjent brenda disa minutash, por mund të jetë më i gjatë, në varësi të ngarkesës së punës. Nëse pyetja juaj nuk është përgjigjur, mund të paraqisni një biletë të veçantë për McAfee që është në radhë të përparësisë, kështu që çështjet tuaja mund të zgjidhen.

Aktgjykimi

Mbrojtja totale është një zgjedhje e shkëlqyeshme për shtëpitë që kanë nevojë për antivirus në makina të shumta. Zbritja dhe shtesat e ofruara prej tij, mbi një opsion si Avast (lexoni rishikimin tonë të Avast Pro), janë mjaft të mëdha, për sa kohë që keni makinat për të mbushur listën.

Përdoruesit individualë janë më mirë me një antivirus tjetër, siç është BitDefender Antivirus Plus (lexoni rishikimin tonë të Bitdefender Antivirus Plus). Do të keni qasje në një listë më të vogël të pajisjeve dhe mbrojtje më të mirë nga kërcënimet. Për disa opsione të tjera, shikoni përshtypjet tona të tjera antivirus.

Whatfarë mendoni për McAfee Total Protection? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map