Millor navegador per a Android el 2020: Navega en marxa

A mesura que el web ampli es va anar estenent en totes les facetes de la societat, els navegadors web s’han convertit en una gran part de la vida diària de la majoria de la gent. Malauradament, és habitual que siguin excel·lents en una plataforma, però molt menys en una altra. Si sou un usuari d’Android que busqueu una manera nova de navegar per Internet a través del telèfon, aquesta llista dels millors navegadors d’Android us ajudarà a trobar-ne un que s’adapti a les vostres necessitats..


Per jutjar quin és el millor navegador per a Android, sobretot analitzarem els nostres criteris estàndard per a les revisions del navegador, però ens centrarem completament en les versions d’Android. Els criteris són característiques, facilitat d’ús, rendiment, seguretat i privacitat, tots ells aspectes importants.

Tot i que pensem que Vivaldi és el millor navegador en general, la seva versió d’Android encara es troba en fase beta inicial i, com a tal, deixa una mica a desitjar. Per aquesta raó, altres opcions del portal d’internet amb una presència més establerta a la plataforma l’abandonen d’aquesta llista.

En canvi, Puffin és el guanyador, ja que el seu enfocament exclusiu de “streaming” significa que ofereix una excel·lent seguretat, privadesa i rendiment en telèfons intel·ligents Android, alhora que aconsegueix oferir una sèrie de funcions útils menors. De fet, la seguretat de Puffin és tan bona que l’hem anomenat el navegador web més segur del mercat, cosa que va ajudar a pujar al capdamunt d’aquesta comparació..

Millor navegador per a Android 2020

El que fa que un navegador sigui el millor per a Android?

A part dels nostres criteris habituals, què cal tenir en compte a l’hora de determinar quin és el millor navegador per a Android? Evidentment, ha d’oferir una versió per a la plataforma Android, de manera que descartin els gustos de Safari (llegiu la nostra revisió Safari) i Internet Explorer (llegiu la nostra revisió d’Internet Explorer).

També és important el rendiment dels navegadors a Android, com també la sincronització entre dispositius. Si està disponible en plataformes diferents d’Android, volem veure un procés de sincronització sòlid que permet als usuaris transmetre totes les parts de la seva experiència a Internet entre els seus dispositius, inclosos l’historial, la configuració, les adreces d’interès, les pestanyes obertes i més.

Finalment, tot i que les extensions i complements són habituals per als navegadors web a l’escriptori, són molt més rares a Android. Alguns navegadors, però, els ofereixen, així que pot ser un altre avantatge enorme.

Millor navegador per Android: Puffin

Puffin és un excel·lent navegador a Android, en gran part a causa de com Puffin “transmet” tot el trànsit web a través dels seus propis servidors. No només és excel·lent per a la seguretat i la privacitat, sinó que també té un rendiment excel·lent. De fet, Puffin és més ràpid que qualsevol navegador que hem provat a Android, el resultat és que els llocs web han estat eliminats de problemes innecessaris abans que arribin a tu.

A més de la gran velocitat, també us estalvia una bona amplada de banda, ja que els llocs web es redueixen sovint a fraccions de la seva mida real abans que es mostrin a la pantalla. 

Estalvi de dades amb puffin

Com hem esmentat breument, això també genera una excel·lent seguretat i privacitat, ja que els llocs web no us podran fer un seguiment més lluny dels servidors de Puffin i el programari maliciós incrustat als llocs web no arribarà mai al vostre dispositiu.. 

Això significa que la majoria dels criteris habituals de seguretat són irrellevants, ja que no hi ha necessitat de bloqueig de scripts ni de bases de dades de navegació segura per protegir-vos dels ciberdelinqüents..

La gestió de pestanyes també és excel·lent. Hi ha una barra de pestanyes a la part superior de la pantalla, a més del menú mòbil més tradicional. Un cop obriu prou pestanyes, es converteixen en desplaçables, la qual cosa és pràcticament una necessitat en una petita pantalla mòbil. La pestanya actualment activa està ampliada, cosa que facilita la localització. El propi menú de pestanyes permet ajustar la mida de les previsualitzacions, la qual cosa és un bon toc.

Puffin-Tab-Menu

Puffin permet als usuaris guardar fitxers directament al núvol, amb Dropbox, Google Drive i OneDrive disponibles com a opcions. Si esteu interessats en utilitzar un d’aquests serveis al núvol, assegureu-vos de consultar la nostra comparació Dropbox vs. Google Drive vs. OneDrive, així com la nostra revisió de Dropbox, la revisió de Google Drive i la revisió OneDrive.. 

Cap d’ells no és la nostra elecció per al millor servei d’emmagatzematge en núvol, però, que és un honor de Sync.com (llegiu la nostra crítica de Sync.com).

Puffin-Save-To-Cloud

A més, Puffin és una excel·lent elecció per a aquells que vulguin jugar a jocs de navegador en el seu dispositiu Android, ja que inclou un gamepad virtual integrat, així com un suport per al teclat i el ratolí..

Puffin-Gamepad

Hi ha una funció de teatre que fa que els reproductors de flash es vegin a pantalla completa, però, per desgràcia, el suport flash només està disponible durant el “dia” a menys que facis una compra única de Puffin Pro per 4,99 dòlars.. 

Una altra restricció de la versió gratuïta és que no hi ha cap bloqueig d’anuncis inclòs, i perquè Puffin no admet extensions, comprar la variant “pro” és l’única manera d’evitar-vos de la molesta publicitat en línia..

Tot i que no hi ha molta personalització disponible, podeu canviar entre un tema clar i un fosc. Malauradament, no teniu la possibilitat de limitar-vos quan es tracta de motors de cerca predeterminats, amb només quatre opcions disponibles: Google, Bing, Naver i Yandex.

Motors de cerca de puffin

A més de les restriccions de la seva versió gratuïta, l’únic gran problema de Puffin és la manca total de sincronització entre dispositius. Tanmateix, com podrem arribar a la següent secció, el navegador d’escriptori de Puffin és mediocre en tot el cas, de manera que no és tan important com podria perdre. 

L’advertència per a connexions HTTP no segures és inexistent, però per Puffin és important menys que per a altres navegadors perquè, de totes maneres, esteu protegits a través dels seus servidors..

Altres motius ens agrada el puffin

Tot i que Puffin a Android és un navegador excel·lent, el mateix no es pot dir de la seva versió d’escriptori. Fins i tot per utilitzar Puffin a Windows o Mac, us heu de registrar a la subscripció, que us executarà 12 dòlars anuals o 2 dòlars al mes. Aquest és un model d’ingressos altament inusual per a un navegador web, i pagar una mica de diners per obtenir de forma gratuïta poques vegades és una opció més popular.

Dit això, Puffin manté la seva excel·lent seguretat i privacitat a l’escriptori, però malauradament no és la seva velocitat. Tot i que l’execució del servidor dóna lloc a velocitats més altes a Android, per algun motiu el resultat és el contrari a l’escriptori, on Puffin pateix temps de resposta de baixa velocitat, retard i lentitud. Si voleu obtenir més informació, consulteu la nostra ressenya de Puffin.

Valent

Brave és una altra elecció excel·lent si busqueu el millor navegador Android. Tot i que l’excel·lent rendiment, seguretat i privacitat de Puffin mantenen el Brave fora del lloc més important, certament no queda molt enrere, ja que la velocitat de Brave és excel·lent, no tan ràpidament com Puffin.

Brave inclou una funció de sincronització que us permet sincronitzar les adreces d’interès entre dispositius. Això es fa sense la necessitat de tenir un compte, amb el navegador que opta per codis de verificació d’una sola vegada, cosa que és excel·lent per a la privadesa, ja que significa que les vostres dades sincronitzades no estan vinculades a la vostra identitat. Malauradament, però, es limita només a les adreces d’interès, la qual cosa és menys que ideal.

Valent-Sincronització

Hi ha un blocador d’anuncis integrat, que inclou una funció de “bloc d’anuncis regional”. Si per algun motiu voleu veure alguns anuncis (potser per donar suport al vostre lloc web favorit), però encara no us resulta incòmode de tenir un perfil basat en la vostra ubicació física, aquesta opció us permet fer això, ja que us publicaran anuncis que no estan localitzats a la vostra part del món.

Brave-Adblocker

El pràctic menú “escuts” a la cantonada superior dreta de la pantalla us permet veure quant s’està bloquejant al lloc web actual, inclosos anuncis, scripts i empremtes dactilars. També podeu ajustar aquí algunes configuracions de seguretat, com ara activar i desactivar el bloqueig d’anuncis, i també permetre el bloqueig de scripts i la protecció d’empremtes digitals..

Escuts valents

Igual que Puffin, Brave on Android us limita a una llista de motors de cerca predeterminats predeterminats. La selecció és una mica millor, però, formada per Google, Bing, Qwant, Yandex, Startpage, DuckDuckGo i DuckDuckGo Lite. Tot i que preferim poder afegir cap motor de cerca, aquestes opcions són prou probables per a la gran majoria d’usuaris.

Motors de cerca valents

El gestor de favorits de Brave és excel·lent en comparació amb altres navegadors mòbils. Les vostres contrasenyes estan protegides amb les credencials del sistema, la qual cosa és bo, però encara us recomanem que descarregueu un dels nostres millors gestors de contrasenyes per obtenir una protecció addicional.

Contrasenyes valentes

Brave també té una barra de pestanyes desplaçable a la part superior de la pantalla (a més d’un menú dedicat, per descomptat, que fa que la gestió de les pestanyes sigui brisa. Si premeu el botó del menú de la pestanya, podreu tancar de forma instantània totes les pestanyes obertes. 

Brave-Tab-Bar

Una altra semblança amb el nostre número primer és la inclusió de HTTPS a tot arreu, però l’avís HTTP de Brave és millor que el de Puffin.

Advertència valenta amb HTTP

Per a la personalització, hi ha un tema clar i fosc, però no gaire. També podeu configurar el navegador per permetre la reproducció de vídeo mentre es troba en segon pla, la qual cosa us permet canviar a una altra pestanya o aplicació sense parar el vídeo que esteu veient. Per obtenir un aspecte més complet de Brave i totes les seves versions, llegiu la nostra crítica Brave.

Altres motius ens agrada valent

A diferència de Puffin, Brave és un excel·lent navegador en totes les seves plataformes disponibles. Totes les funcions esmentades anteriorment també s’inclouen a la versió d’escriptori, que també té l’opció de bloquejar el contingut de xarxes socials incrustades, com ara seccions de comentaris o botons “com”.

Brave-Block-SocialMedia

Com que Brave es basa en Chromium (consulteu la nostra crítica de Chromium), és compatible amb la majoria d’extensions de Chrome, augmentant de manera exponencial el nombre de funcions disponibles.

També hi ha una assistència integrada per a Tor a la versió d’escriptori de Brave, cosa que molt pocs navegadors fora de Tor molesten (consulteu la nostra ressenya del navegador Tor). Si no coneixeu Tor, consulteu el nostre article VPN vs proxy vs Tor per veure un curs de crac en la tecnologia i si és o no tan bo com una xarxa privada virtual.

Tenta

Tenta és un innovador i interessant navegador per a Android que es centra principalment en la seguretat i la privadesa. S’inclou una VPN gratuïta sense cap tipus de velocitat ni capçal de dades, cosa que normalment haurà de pagar alguns diners. 

Tanmateix, no podeu escollir la vostra ubicació virtual, amb el navegador per defecte a la “ubicació òptima”, tret que us subscriviu a la versió “pro” per 7 dòlars al mes o 60 dòlars per any. Això és una mica car per a un pla VPN que només cobreix un dispositiu, així que si busqueu una opció millor, mireu la nostra millor llista de VPN per a Android.

Tenta-VPN

Les pestanyes s’agrupen en “zones” i podeu ajustar moltes de les configuracions del navegador de manera a zona, com ara les vostres preferències VPN, quins DNS cal utilitzar i així successivament. No hi ha cap tipus de sincronització entre dispositius, però no és sorprenentment, ja que actualment Tenta només està disponible a Android.

Tenta-Zones

Tenta també us permet accedir a la seva funció de “media volta”, que us permet xifrar i compartir fitxers alhora que els organitzeu per tipus de fitxer, com ara àudio, vídeo, imatges, etc..

Tenta-Media-Vault

Tenta també ofereix diverses mesures de seguretat destinades a protegir-vos si algú té accés físic al vostre dispositiu. Tot el navegador està xifrat, de manera que cal tenir accés root al dispositiu fins i tot veure la carpeta i, fins i tot, els fitxers seran inútils per a qualsevol que no tingui el PIN.. 

També podeu activar la configuració del “navegador de màscares”, que desactiva les captures de pantalla, proporcionant una protecció addicional contra atacs físics.

Tenta-Mask-Browser

Les funcions de seguretat no s’acaben aquí, ja que s’inclou un bloquejador d’anuncis al navegador, així com HTTPS Everywhere, que l’obliga a utilitzar connexions HTTPS sempre que sigui possible. 

Extensions de seguretat Tenta

Quan us trobeu amb una connexió HTTP, que pot passar si el lloc web no és compatible amb HTTPS, hi ha un avís que us fa notar la vulnerabilitat. Tenta no utilitza una base de dades de navegació segura, una decisió que probablement es derivi de la seva atenció a la privadesa.

Avís Tenta-HTTP

La debilitat més gran de Tenta, però, i la raó per la qual és el número tres d’aquesta llista – és la seva velocitat mediocre. Tot i que està lluny del navegador Android més lent, totes les altres opcions d’aquesta llista són més ràpides. A més, Tenta utilitza molta RAM, cosa que normalment no és una preocupació per als usuaris d’Android.

Altres motius ens agrada Tenta

Tenta només està disponible a Android i, per tant, no hi ha res més a dir sobre el navegador que ja no hem cobert. Segons els desenvolupadors, les versions d’altres plataformes estan en marxa, així que esperem que això canviï en un futur proper. Per obtenir més informació, us recomanem que llegiu la revisió completa sobre Tenta.

Firefox

Firefox ha estat durant molt de temps i durant les dècades que ha existit, Mozilla (la companyia que desenvolupa Firefox) no només ha mantingut el navegador rellevant, sinó que és un dels millors del mercat, com ho demostra la nostra ressenya de Firefox.. 

La sincronització entre dispositius és fàcil de configurar i sincronitza tot el que necessiteu, inclosos els paràmetres, l’historial, les adreces d’interès i fins i tot les pestanyes actualment obertes..

Firefox-Sync

Tot i que Firefox és un navegador molt ràpid tant a l’escriptori com a iOS, falta la seva velocitat a Android en comparació amb les altres entrades d’aquesta llista, tan sols Tenta comporta pitjor. Això no vol dir que la seva velocitat és dolenta, però és suficient per aterrar Firefox al quart lloc, en lloc de pujar al rànquing.

La màxima força del navegador, en general, és sens dubte la privadesa, que en gran mesura deu a Mozilla ser una organització sense ànim de lucre sense cap motiu real per recopilar i vendre la informació dels seus usuaris. La política de recollida de dades és fàcil d’entendre i diu totes les coses correctes i l’informe de resultats anual de Mozilla sembla confirmar les declaracions.

El Firefox també presenta un avís quan esteu en connexió no segura. A l’escriptori, preferim quan es mostren aquests avisos amb un símbol i algun text, però les pantalles generalment més petites dels dispositius Android volen dir que no val la pena en aquesta plataforma. De manera predeterminada, també està habilitada la navegació segura de Google, que us protegeix dels programes maliciosos i de pesca.

Advertència del Firefox-HTTP

A Android, la característica més destacada del Firefox és l’existència de complements. La majoria dels navegadors no es molesten a oferir-los per a dispositius mòbils, però Firefox és l’excepció. Tot i que certament no hi ha un gran nombre d’ells per triar, hi ha alguns complements de seguretat útils disponibles, com ara bloquejadors d’anuncis, bloquejadors de scripts i altres.

Firefox-Addons

A diferència de les entrades anteriors d’aquesta llista, Firefox a Android us permet afegir qualsevol proveïdor de cerca que vulgueu, des de Wikipedia a YouTube a qualsevol altra cosa. També hi ha una opció per desactivar les imatges mentre es troba en una connexió mòbil, molt útil per als usuaris en un pla de dades limitat.

Motors de cerca del Firefox

També podeu bloquejar les pestanyes de la reproducció automàtica de vídeo o àudio, que és una manera excel·lent d’evitar els llocs web molestos que difonen els anuncis abans que fins i tot no els veieu. Malauradament, no hi ha moltes funcions menors incloses al navegador, però almenys podeu convertir pàgines web a PDF, i hi ha un mode bàsic de lectura inclòs..

Altres motius ens agrada Firefox

Firefox és un excel·lent navegador a totes les plataformes, i és una de les nostres millors opcions en general, ja que podeu llegir a la nostra llista dels millors navegadors web. Tot i que la selecció de complements a Android és limitada, el mateix no es pot dir per a escriptori, on hi ha milers d’opcions per triar, que ofereixen tot tipus de funcionalitats addicionals.

Chrome

Actualment, Chrome presenta un paquet preenvasat amb la majoria de dispositius Android, cosa que sens dubte l’ha ajudat a convertir-se en el navegador més popular de la plataforma. Aviat es canviarà per als usuaris a Europa, a causa d’una sentència judicial. Tot i això, Chrome és una excel·lent opció per a un navegador Android, encara que no sigui el millor.

La interfície d’usuari és neta i fàcil d’aconseguir, i Google Translate – probablement el millor programari de traducció gratuïta – es fa directament al navegador. Això és especialment útil si passeu molt de temps a països estrangers, ja que sovint la vostra ubicació predeterminarà els llocs web en l’idioma local.

Chrome-Google-Translate

La sincronització entre dispositius de Chrome us permet sincronitzar tots els aspectes de l’experiència de navegació i és fàcil de configurar, ja que només cal que inicieu la sessió amb el vostre compte de Google. Si teniu ganes de donar més informació sobre Google de la que ja té, també ho podeu fer manualment si seguiu la nostra guia sobre com fer còpies de seguretat de Google Chrome..

Sincronització de Chrome

Tot i que la biblioteca d’extensions de Chrome per a escriptori és massiva, per desgràcia no hi ha suport per a extensions amb la versió d’Android. Tenint en compte que Google desenvolupa el sistema operatiu Android, això és una mica decebedor, ja que altres navegadors com Firefox han demostrat que és possible.

Chrome és també un dels navegadors més ràpids que podeu trobar a Android, però encara una mica més lent que tant Puffin com Brave. També hi ha un “mode lite” que, quan està activat, elimina dades innecessàries dels llocs web que visiteu per tal d’estalviar ample de banda..

Estalvi de dades de Chrome

El navegador inclou una barra de pestanyes que, a diferència de la versió d’escriptori, realment permet desplaçar-se horitzontalment. Això fa que trobar una pestanya específica sigui molt més senzill i és un misteri per què no s’ha transferit a l’escriptori.

Barra de pestanyes Chrome

En termes de seguretat, se us ha avisat quan es connecta mitjançant una connexió HTTP no segura i, de manera predeterminada, la navegació segura de Google està habilitada per protegir-vos contra llocs web maliciosos. Hi ha una opció per bloquejar JavaScript, però malauradament cap per bloquejar anuncis. Això no és molt sorprenent, ja que Google té un interès a garantir que els seus usuaris rebin anuncis.

Advertència de Chrome-HTTP

Chrome us permet triar entre quatre navegadors de cerca predeterminats: Google, Yahoo, Bing i DuckDuckGo. Tot i que aquesta selecció no és dolenta, preferim poder afegir qualsevol motor de cerca (com podem amb Firefox) o, com a mínim, tenir més opcions.

Motors de cerca de Chrome

La debilitat més gran de Chrome és la privadesa. Com que Google guanya tots els seus diners publicant anuncis, recopila tota la informació que pugui fer als usuaris abans d’utilitzar-la per optimitzar-la. La política de privadesa ho admet bé, tot i que afirma que l’empresa mai no ven directament la informació a altres empreses.

Google ofereix una manera perquè els usuaris puguin eliminar la informació emmagatzemada sobre ells, que podeu fer seguint la nostra guia sobre com esborrar el vostre historial de Google. Dit això, atès els innombrables escàndols de la companyia que impliquen privadesa, és difícil confiar realment en què això suprimeixi de forma permanent qualsevol cosa.

Altres motius ens agrada Chrome

A l’escriptori, Chrome organitza una biblioteca d’extensions massiva amb milers i milers d’aplicacions que us permetran accedir a tot tipus de funcions. Si és possible fer alguna cosa en un navegador, probablement hi hagi una extensió Chrome que et permeti fer-ho. 

També som fanàtics de la interfície d’usuari senzilla i intuïtiva de Chrome, així com de la seva sòlida integració amb altres serveis de Google, com ara Google Translate. Per obtenir més informació general, consulteu la nostra revisió de Google Chrome.

Mencions d’honor

Tot i que els cinc navegadors tractats anteriorment són les nostres eleccions preferides per a Android, hi ha un parell que gairebé no van fer la llista.

Vivaldi

Vivaldi és el nostre navegador favorit tot i que, tot i que té moltes promeses, la seva versió d’Android encara no té certes prestacions, en particular el seu rendiment. Tanmateix, Vivaldi per a Android només es va publicar com a versió beta, de manera que segur que millorarà i coincidirà amb l’excel·lent versió d’escriptori en el temps. Llegiu la nostra ressenya de Vivaldi per obtenir més informació.

Pera

Opera és una altra opció decent per navegar per Android. Ofereix una funció VPN integrada, bloquejador d’anuncis i estalvi de dades, així com una sèrie de funcions menors, com ara notificacions de notícies, una cartera criptogràfica i molt més. Per obtenir un detall complet de tots els seus punts forts, consulteu la nostra revista Opera.

Opera-IU

Dit això, la posició d’Opera sobre la privadesa dels usuaris és horrible, ja que es reserva el dret a recopilar i compartir la informació. A més, la VPN és inútil si voleu fer una volta al geobloc, ja que només podeu triar entre Europa, Àsia i Amèrica per a la vostra ubicació virtual. 

Per tant, si voleu evitar les restriccions de geoblocatge, haureu de considerar una de les nostres millors opcions de VPN.

Pensaments finals

L’elecció d’un navegador que funciona bé amb tots els dispositius és una tasca complicada i frustrant. Tot i que tots els navegadors anteriors són excel·lents a Android, alguns són decebedors en altres plataformes com Windows. 

En definitiva, decidir quin d’aquests navegadors és el que més us convé a les vostres necessitats i preferències, però no podreu equivocar-vos en cap de les nostres cinc opcions. Quin navegador feu servir a Android? És una de les nostres cinc opcions o creieu que es va deixar injustament fora de la llista? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me