IDrive vs Backblaze: Dy qasje të ndryshme për rezervimin online

IDrive dhe Backblaze. A mund të ketë dy qasje më të ndryshme për rezervimin në internet? IDrive ju jep një terabyte për të rezervuar pajisjet e pakufizuara. Backblaze ju lejon të kopjoni të dhëna të pakufizuara për një pajisje. Njëra është e mbushur plot me opsione të përdoruesit, ndërsa tjetra ju heq mundësinë që të mendoni shumë fare.


Në atë që është e sigurt se do të jetë një kokë pas dore, në këtë përmbledhje do t’ju marr bazat e të dy shërbimeve pasi shqyrtoj se si secila merret me detyrën e shekullit 21 për mbrojtjen e të dhënave tuaja. Në shqyrtim: tiparet rezervë, çmimet, shpejtësia, siguria dhe mbështetja e klientit.

Vetëm nuk mund të presim për të zbuluar se kush del në krye? Unë admiroj mungesën e durimit tuaj, kështu që këtu është versioni i shkurtër:

Backshtë bllokim i shpinës. ndoshta; mirë, varet, vërtet.

Dijeni të dhënat tuaja

Mirë, kështu që këtu është gjëja. Gjetja e zgjidhjes së duhur rezervë në internet nuk është aq e thjeshtë sa të zgjedhësh atë me vlerësimet më të mëdha me pesë yje. Ka të bëjë me gjetjen e një zgjidhjeje që i përshtatet më së miri nevojave tuaja specifike të të dhënave.

Shumica e shërbimeve rezervë nuk ju bllokojnë në një angazhim afatgjatë. Por ata nuk duhet me të vërtetë. Procesi fillestar i ruajtjes është një çështje kaq e ngadaltë, sa që askush me të vërtetë nuk dëshiron ta kalojë atë më shumë se një herë nëse nuk duhet të.

Pra, ka kuptim ta marrësh siç duhet herën e parë dhe ta bësh këtë, duhet të hedhësh një sy në sa të dhëna që po paketoni tani dhe të konsideroni sa do të keni nevojë gjatë disa viteve të ardhshme.

Nga ana ime, nuk kam nevojë për një ton hapësirë. Më së shumti mbaj skedarë të projekteve të ndryshme ku kam punuar, disa filma dhe një koleksion fotografish nga udhëtimet e mia. Po flasim për 100 GB, në krye.

Sidoqoftë, përdoruesit e tjerë, veçanërisht ata prej jush që janë në video HD, ose që kryejnë një biznes të vogël, do të duan të mendojnë më të mëdha. Ndoshta shumë më i madh.

Këtu është një përmbledhje e shkurtër se si krahasohen katër nga zgjidhjet më të mira rezervë në internet.

shërbimMimi mujorruajtje
Carbonite$ 5i pakufizuar
Backblaze$ 5i pakufizuar
CrashPlan$ 6i pakufizuar
iDrive$ 4,341TB

Njëra nga këto gjëra nuk është si tjetra. Por, siç do të zbulojmë, ndarja e ruajtjes dhe mbështetja shumë-pajisje nuk janë konsideratat e vetme.

Raundet e Betejës

IDrive ose Backblaze. Zbardhues ose IDrive. Cili shërbim online është përshtatja e duhur për ju?

Gjatë katër raundeve të pikës dhe pikës së parë, unë do të diskutoj aspekte të ndryshme dhe elemente të lidhura me disa nga konteksti i paraqitur më sipër për t’ju ndihmuar të bëni një zgjedhje me të cilën jo vetëm që mund të jetoni, por edhe të jetoni të lumtur. Më poshtë mund të gjeni edhe vlerësimet e videove të të dy shërbimeve.

Rishikimi i prapambetjes

Rishikimi i IDrive

1

Planet, icingmimet dhe Platformat

Le të fillojmë me të qartë: e cila ju jep atë zhurmë të pakapshme për kokën tuaj?

iDrive

Ndoshta aspekti më imponues i strukturës së planit të çmimeve të IDrive është që një llogari mund të përdoret në pajisje të pakufizuara, gjë që është e rrallë për një shërbim rezervë në internet.

Kjo është veçanërisht e shkëlqyeshme kur konsideroni se IDrive funksionon me PC dhe Mac, por edhe iPhones, iPads dhe pajisje Android. IDrive gjithashtu mund të jetë konfiguruar për të kopjuar llogaritë tuaja të mediave sociale, duke përfshirë Facebook, Twitter dhe Instagram.

Përdoruesit e biznesit marrin mbështetje edhe më shumë platforma, të cilat do t’i arrij për një moment.

Abonentët e mundshëm të IDrive mund të njihen me shërbimin duke kontrolluar versionin e tyre falas. Versioni falas nuk është me të vërtetë i shkëlqyeshëm për kopje rezervë, meqenëse është i mbuluar me 5 GB dhe shumica e përdoruesve u duhet shumë më tepër hapësirë ​​se sa për të imazhuar hard drive-in e tyre.

Megjithatë, ju merrni një 5 GB shtesë të ruajtjes së sinkronizuar të veçantë; kjo është e vërtetë për të gjitha planet e IDrive në fakt (d.m.th., një plan rezervë 1TB gjithashtu ju jep 1TB të ruajtjes sinkronizuese). Kjo është diçka që me të vërtetë e ndihmon atë të dalë nga konkurrenca.

Për ata që vendosin të shkojnë përpara me një pajtim, IDrive ofron dy plane personale, si dhe disa nga ato që synojnë bizneset.

Mund të zgjasni zbritjen e vitit të parë duke regjistruar dy vjet më parë.

Backblaze

Backblaze nuk ka një version falas, por ofron një provë falas 15-ditore.

Për sa i përket pajtimit, Backblaze ofron plane të përdoruesit të dizajnuara për përdorim personal dhe të biznesit, por në përgjithësi kanë për qëllim krijimin e një pajisjeje të vetme..

Mund të vendoset edhe një plan i veçantë i ruajtjes në re të B2 Cloud. Ky shërbim është me çmim për gigabajt (aktualisht 0,005 $ / GB / Muaj) në mënyrë që të jetë i shkallëzuar. Ndërsa dikush mund ta përdorë atë për të ruajtur të dhënat e cloud, duket se është më i përshtatshëm për zhvilluesit që kërkojnë një platformë të lirë cloud, mbi të cilën do të ndërtojnë aplikacione. Përfshihen mësimet API.

Shënim përfundimtar: ndërsa Backblaze aktualisht nuk e mbështet rezervën e lëvizshme, mund të qaseni (dhe të ndani) përmbajtjen që keni ruajtur në renë Backblaze nga iOS ose telefoni juaj Android duke përdorur aplikacionin e tyre celular.

Një mendim i rrumbullakët

Sugjerimi i strukturës së çmimeve të IDrive nëse është më mirë sesa Backblaze, ose anasjelltas, është i vështirë. Nga njëra anë, Backblaze ju jep hapësirë ​​të pakufizuar rezervë për vetëm 5 dollarë në muaj, ndërsa IDrive ju jep 1TB ose 5,79 dollarë në muaj.

Por nuk është aq e thjeshtë, sepse një llogari Backblaze është e kufizuar në një pajisje, ndërsa IDrive mund të përdoret me pajisje të pakufizuara dhe mbështet më shumë platforma, duke përfshirë pajisjet e lëvizshme dhe llogaritë e mediave sociale.

Nga ana ime, 1TB më përshtatet mirë dhe më pëlqen të jem në gjendje të kopjoj pajisje të shumta pa pasur nevojë të paguaj për licenca shtesë, kështu që unë zgjedh IDrive. Sidoqoftë, nëse do të isha një sensor fotoreporter ose sensacion në YouTube, me siguri do të dëshiroja Backblaze dhe ruajtjen e tij të pakufizuar.

Ndërkohë, nëse jeni një përdorues biznesi që kërkon të kopjojë serverat ose bazat e të dhënave tuaja, me siguri do të dëshironi të zgjidhni një plan biznesi të IDrive, me çmim siç mund të jenë. Nëse jeni një zhvillues që kërkon të ndërtoni një aplikacion të integruar me cloud, atëherë Backblaze është opsioni më i mirë.

Raundi: Planet, Prmimet dhe Platformat Asnjë fitues i qartë, pikë për të dy

Logo e prapambetjes
Logo IDrive

2

Karakteristikat rezervë

Cilat mundësi janë të disponueshme për përdoruesit e dy shërbimeve, dhe si i grumbullojnë ato?

iDrive

Me fillimin e instalimit të IDrive, aplikacioni i desktopit do të bëjë disa rekomandime se çfarë të kopjoni. Por, për pjesën më të madhe, duhet të kaloni dhe të zgjidhni dosjet dhe skedarët që dëshironi të ruhen.

Pasi të keni ekzekutuar procesin e rezervimit, IDrive mbështet të dyja kopje rezervë të vazhdueshme dhe rezervë të planifikuar.

Rikthim i vazhdueshëm nuk është i paracaktuar, kështu që do të duhet ta ndizni atë duke lundruar në cilësimet në ndërfaqen e desktopit. Nga atje, mund të vendosni kopje rezervë të vazhdueshme në:

 • Kohe reale
 • 10 minuta
 • 30 minuta
 • 60 minuta

IDrive do të kopjojë vetëm automatikisht skedarë deri në 500MB në madhësi, kështu që nëse jeni duke punuar në një skedar të madh, të rëndësishëm (siç është një video), do të doni ta trajtoni atë me dorë.

Ndërkohë, një skanim i plotë dhe rezervë është ekzekutuar gjatë periudhës tuaj të planifikuar rezervë. Ju mund të caktoni kohët e fillimit dhe mbarimit kur kjo është duke vizituar skedarin “caktues”.

Një nga aspektet më të mira të mjetit IDrive është që ju mund ta përdorni atë për të menaxhuar njëkohësisht kopjimin e makinës tuaj të jashtme. Kjo ndihmon, pasi duke përdorur të njëjtin mjet si për ruajtjen në internet ashtu edhe në atë lokal, nuk do të duhet të kaloni kohë duke iu referuar asaj që dosjet dhe skedarët janë etiketuar për rezervim.

Së bashku me hapësirën tuaj të rregullt rezervë, IDrive përfshin një kovë të veçantë për “sync”. Sinkronizimi është gjithmonë në kohë reale (ose aq afër sa në të vërtetë mund të merrni) dhe ju lejon të siguroni që e njëjta përmbajtje është e disponueshme në të gjithë pajisjen tuaj (për shembull, një studim kërkimi ose prezantim biznesi).

Filesdo skedar i ruajtur në kopje rezervë ose sinkronizim gjithashtu mund të ndahet, ose në media sociale ose me email.

Sa i përket versionimit, IDrive ruan 10 versionet më të fundit të çdo skedari të ruajtur në kopje rezervë ose sinkronizim. Artikujt e fshirë, ndërkohë, mbahen për 30 ditë.

Backblaze

Rikthimi me Backblaze është gati aq i thjeshtë sa bëhet – në fakt, shërbimi merr pjesën më të madhe të punës për ju duke gjetur automatikisht dhe rezervuar ato skedarë që mendon se do të dëshironi. Kjo përfshin foto, video, muzikë, dokumente dhe të dhëna.

Kjo është një ndihmë sepse në përgjithësi me shërbime rezervë ju duhet ta menaxhoni atë proces vetë duke zgjedhur skedarët dhe dosjet që doni të mbani. Kjo mund të dalë shumë shpejt nga dora, duke e bërë të lehtë të humbasni përmbajtje të rëndësishme.

Edhe pse merrni një depo të pakufizuar me Backblaze, në mënyrë që të kufizoni ngërçin e gjerësisë së bandës, disa lloje skedarësh nuk rezervohen automatikisht. Kjo përfshin skedarë OS, skedarë të përkohshëm në Internet dhe të ngjashme.

Sidoqoftë, nëse dëshironi, mund të ndryshoni se cilat lloje të skedarëve janë të përjashtuar nga procesi i rezervimit duke klikuar butonin Cilësimet dhe të shkoni te skedari “përjashtime” të dritares që hapet.

Sa i përket rezervimit të të dhënave, mund të zgjidhni ose të bëni një kopje rezervë të vazhdueshme, të caktoni një program ditor ose të bëni kopje rezervë vetëm kur t’i thoni shërbimit (duke klikuar “kopjen rezervë tani”).

Në lidhje me këtë, Backblaze është diçka e çuditshme, pasi shumica e shërbimeve rezervë në internet ju lejojnë të aktivizoni një kopje rezervë të vazhdueshme dhe të vendosni një kopje rezervë të planifikuar në të njëjtën kohë. Sidoqoftë, shumica e shërbimeve, gjithashtu, kapin madhësinë e skedarëve që mund të azhurnohen vazhdimisht (IDrive përfshihet në 500MB, për shembull).

Orari i rezervës është gati po aq i thjeshtë sa të përdoret. Thjesht klikoni në butonin “parametrat” ​​dhe shkoni te skedari “orar” i dritares që shfaqet.

Përveç rezervimit të makinës së kompjuterit tuaj, mund të rezervoni edhe disqet e jashtëm të lidhur me USB ose firewire. E rëndësishme të theksohet këtu është që nëse nuk i lidhni këto disqe të paktën një herë në 30 ditë, të dhënat e ruajtura fshihen automatikisht.

Shumë shërbime të tjera gjithashtu ju lejojnë të përdorni ndërfaqen për të menaxhuar ruajtjen tuaj të jashtme; Rrëshqitje nuk ka.

Backblaze bën versionimin e skedarëve, por vetëm deri në 30 ditë (shërbime të tjera rezervë të pakufizuara, si CrashPlan, ju lejojnë të mbani versione të pakufizuara për një kohë të pacaktuar). Skedarët e fshirë janë gjithashtu të rikuperueshëm për 30 ditë.

Dy mendime të rrumbullakëta

Në përgjithësi, procesi i rezervimit të Backblaze është shumë më i thjeshtë për tu menaxhuar sesa me IDrive dhe është kryesisht falë ruajtjes së pakufizuar. Meqenëse nuk do të duhet të shqetësoheni për mbarimin e hapësirës me Backblaze, mund të bëni kopje rezervë të çfarëdoshme që dëshironi dhe kjo do të thotë që ju mund të lini aplikacionin të ekzekutohet i egër, duke bërë kopje rezervë automatikisht të skedarëve bazuar në llojin.

Me hapësirën më kufizuese 1TB të IDrive, nga ana tjetër, ka shumë më tepër kuptim që përdoruesi të zgjedhë dhe zgjedhë cilat dosje dëshirojnë të ruhen.

Thënë kështu, më pëlqen që IDrive ju lejon të menaxhoni kopje rezervë të jashtme dhe lokale nga e njëjta kërkesë. Sidoqoftë, kur mendoni për këtë, ka kuptim fakti që ju nuk mund ta bëni këtë me një lloj Backblaze. Disqet lokale janë të kufizuara në hapësirë ​​dhe kështu aplikimi i filozofisë së njëjtë “kap gjithçka” që përdor Backblaze do të shkaktonte probleme mjaft shpejt.

IDrive mund të ketë sinkronizim, por unë mendoj se Backblaze i përgjithshëm bën një punë mjaft të mahnitshme duke përfituar nga ndarja e tij e pakufizuar për të krijuar një përvojë rezervuese të kënaqshme.

Raundi: Karakteristikat rezervë Pika për bllokimin e shpinës

Logo e prapambetjes
Logo IDrive

3

Shpejtësia e rezervës

Cili nga dy pretendentët tanë është më i shpejtë kur rezervoni të dhëna?

iDrive

Brenda komunitetit rezervë, IDrive është i respektuar për kohën e ngarkimit dhe shkarkimit të shpejtë dhe përvojat e mia konfirmojnë reputacionin e tij.

Sidoqoftë, për shkak se kopjet rezervë fillestare dhe rivendosjet e sistemit të plotë janë një dhimbje pa marrë parasysh sa shpejt janë shpejtësia juaj e ngarkimit dhe e shkarkimit, IDrive bën diçka unike: ato ofrojnë një shërbim të quajtur IDrive Express.

Duke përdorur këtë shërbim, IDrive ju poston një makinë e vështirë deri në 3 TB në hapësirë. Ju i ngarkoni të dhënat tuaja dhe i postoni përsëri. IDrive transferon më pas në serverët e tyre të ruajtjes nën llogarinë tuaj. Ata gjithashtu do t’ju dërgojnë me postë një makinë me të dhënat tuaja në të për të rikthyer. Kjo kursen ton kohë (potencialisht javë). Si një bonus, IDrive Express është plotësisht falas.

IDrive zbaton gjithashtu ngarkime shtesë të skedarëve, vetëm ngarkoni pjesë të skedarëve që janë ndryshuar, për të ndihmuar të shpejtoni gjërat.

Plus, përmes ndërfaqes IDrive, ju lehtë mund të ngrini shpejtësinë tuaj të ngarkimit dhe shkarkimit nëse gjeni se burimet e sistemit tuaj janë duke u lidhur, ose nëse dëshironi të shpejtoni procesin e kopjimit së bashku.

Mbështjellësi funksionon si një rrëshqitës dhe ju lejon të vendosni shpejtësinë e transferimit të të dhënave tuaja nga kudo midis një dhe 100 përqind.

Backblaze

Si çdo proces rezervë, procesi fillestar me Backblaze do të marrë ca kohë. Në fakt, për shkak se Backblaze mbledh të gjitha skedarët në bazë të llojit, në krahasim me skedarët e zgjedhur nga përdoruesit, me siguri do të zgjasë më shumë se mesatarja (sepse po ruani më shumë).

Backblaze nuk ofron një shërbim rezervë me postë për të ndihmuar në shpejtimin e procesit, por ato ju lejojnë të rivendosni me postë. Mënyra se si funksionon është të blini një disk flash USB (99 dollarë) ose një hard disk USB (deri në 4 TB për 189 dollarë) prej tyre dhe ata do t’ju dërgojnë me postë me të dhënat tuaja mbi të. Pastaj, nëse e dërgoni me postë brenda 30 ditësh, ata ia kthejnë koston.

Pas kopjimit fillestar, kopjet rezervë të mëvonshme do të funksionojnë mjaft mirë, falë një procesi rezervë në rritje. Backblaze thyen skedarët mbi 30MB në copa 10MB për tu ngarkuar. Ndryshimi i skedarit u bë në mes, pastaj copa që përmbante atë copë dhe çdo copë pasi të ri-ngarkohet.

Për të ndihmuar në menaxhimin e burimeve të sistemit, Backblaze ju lejon të ngarkoni me shpejtësi dhe të shkarkoni shpejtësinë.

Pas zgjedhjes së “manualit” ju mund të përdorni rrëshqitësin për t’u përshtatur drejt “rrjeteve më të shpejtë” ose “rezervave më të shpejtë”. Duke lëvizur gjatë së djathtës, unë kam qenë në gjendje të rrisë shpejtësinë time rezervë në 40 GB në ditë në rrjetin tim wifi në shtëpi (kjo do të ndryshojë në bazë të shpejtësisë tuaj të internetit, natyrisht).

Rreth tre mendime

Të dy shërbimet bëjnë një punë mjaft të bukur me shpejtësi, e cila është komponent i madh se pse të dy janë kaq të njohura.

Dallimi më i madh në proceset e ruajtjes ditore janë rezervimi shtesë dhe aftësia për të mbytur. Të dy shërbimet i kanë ato të mbuluara. Unë në të vërtetë mendoj se Backblaze është pak më e shpejtë, megjithëse pyes veten nëse nuk është kjo sepse përdor encryption 128-bit, ndërsa IDrive përdor 256-bit (shiko Raundin e Katërt, tjetër).

Sido që të jetë, nuk është e mjaftueshme të vendosni Backblaze një avantazh të madh, sepse thjesht nuk është aq i dukshëm i një ndikimi.

Më shumë ndikim, mendoj, është se IDrive ndihmon në shpejtësinë, si në kopjimin fillestar ashtu edhe në rikuperimin e plotë, me shërbimin e tij falas IDrive Express. IDrive Express mund të ju kursej fjalë për javë të tëra kohë për përpunimin e të dhënave dhe kjo është një fitore e madhe.

Raundi: Pika e shpejtësisë së kopjes rezervë për IDrive

Logo e prapambetjes
Logo IDrive

4

siguri

Së fundmi, sa të sigurta janë këto dy shërbime?

iDrive

IDrive përdor 256-bit encryption të të dhënave AES për të mbrojtur të dhënat tuaja ndërsa pushoni në serverët e tyre të mbrojtur me RAID. Të gjitha të dhënat e transferuara, përfshirë kredencialet e hyrjes, janë më tej me kriptimin SSL ndërsa janë në tranzit.

Kur vendosni llogarinë tuaj, IDrive siguron një çelës encryption RSA 2048-bit për ju, të cilin ata e mbajnë. Sidoqoftë, nëse preferoni kriptimin e njohurive lokale / zero, mund të vendosni çelësin tuaj që vetëm ju do ta dini.

Fjala e paralajmërimit, mënyra e vetme për të ndryshuar një çelës të encryption të njohurive zero është të rivendosni llogarinë tuaj, e cila fshin përgjithmonë të gjithë skedarët dhe dosjet tuaja, do të thotë se do të duhet të kaloni përsëri procesin fillestar të kopjimit.

Gjithashtu, vetëm përdoruesit që përdorin shifrimin e paracaktuar mund të përdorin veçoritë e ndarjes së IDrive.

Pavarësisht nëse shkoni me një çelës të paracaktuar ose vendosni vetë, të gjitha kriptimet bëhen në kompjuterin tuaj përpara se të transferoheni.

Unë nuk mund të gjej ndonjë informacion nëse përmbajtja që po rikthen ose jo është e dekriptuar, para se të dërgohet përsëri. Unë do të supozoja që është për përdoruesit që përdorin butonin parazgjedhur dhe ndoshta jo për përdoruesit që vendosin çelësin e tyre.

IDrive kërkon herë pas here autentifikimin me dy faktorë nga përdoruesit e tyre, por nuk ka asnjë mënyrë për të detyruar këtë shërbim, i cili është një gabim.

Backblaze

Në përgjithësi, të dhënat kriptohen duke përdorur një çelës RSA 2048-bit, i cili Backblaze ruan për ju. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të siguroni adresën tuaj elektronike dhe fjalëkalimin.

Por meqenëse fjalëkalimet mund të merren me mend ose vjedhen, për ata që preferojnë vërtetimin me dy faktorë, Backblaze ofron edhe një identifikim me dy faktorë, në formën e një kodi gjashtë shifror, të dërguar në telefonin tuaj gjatë regjistrimit..

Megjithatë, një nga atributet më të mira të Backblaze është se ju lejon të shtoni një shtresë shtesë sigurie duke e bërë çelësin tuaj të enkriptimit me të vërtetë privat. Vetëm ju e dini çelësin në këtë rast, që do të thotë që askush, madje as një punonjës i Backblaze, nuk mund të lexojë të dhënat tuaja përveç se ju.

Në të gjitha rastet, të dhënat që dërgohen në Backblaze së pari janë të shpërndara në kompjuterin tuaj duke përdorur encryption 128-bit AES, përpara se të dërgohen mbi një lidhje SSL në databazën Backblaze, ku mbetet e koduar.

Për rivendosjen, të dhënat deshifrohen në serverat e sigurt të Backblaze, të zinxhiruar dhe dërguar më pas në kompjuterin tuaj mbi SSL. Duke kryer dekriptimin në serverët Backblaze, ju jeni në gjendje të qaseni në përmbajtjen tuaj në një shfletues pa pasur nevojë të instaloni një aplikacion.

Në rast të rivendosjes duke përdorur një çelës të njohurisë zero, të dhënat përsëri rikthehen në cloud para se të dërgohen për ju. Ju do të duhet të shkruani frazën tuaj në faqen e sigurt të Backblaze në mënyrë që të mund të përdoret për të deshifruar çelësin tuaj privat, i cili më pas përdoret për të deshifruar të dhënat tuaja. Backblaze thotë se kjo frazë nuk është e ruajtur, por është diçka për të qenë në dijeni.

Bonusi anësor, Backblaze ndihmon përdoruesit të ruajnë kompjuterin e tyre personal me një opsion “lokalizimi i kompjuterit tim”. Karakteristikat përfshijnë:

 • një kontroll për përmbajtjen e ngarkuar 24 orët e fundit
 • një kontroll i cili ISP është duke u përdorur
 • aftësia për të hartuar vendndodhjen e kompjuterit

Hartimi i vendndodhjes ishte mjaft në vend.

Rishikimi i Raundit të Katër

Të dy shërbimet bëjnë një punë të këndshme për të mbrojtur të dhënat e përdoruesve dhe kryesisht ato për shkak të faktit se të dy ofrojnë zgjedhjen e vendosjes së tastit tuaj të enkriptimit. Shumica e shërbimeve rezervë në internet nuk e ofrojnë këtë zgjedhje.

Ndoshta ndryshimi më i dukshëm menjëherë midis tyre është se IDrive i kodon të dhënat e tij me AES 256-bit, ndërsa Backblaze përdor AES 128-bit. Sidoqoftë, vlen të përmendet se do të duheshin disa miliardë vjet për super kompjuterin më të shpejtë në botë për të goditur një kriptim me 128 bit, kështu që … të dhënat tuaja me siguri do të jenë në rregull në të dyja rastet.

Për mua, lidhësi i vërtetë i lidhjes është që përdoruesit e Backblaze mund të zgjedhin në autentifikimin me dy faktorë, ndërsa IDrive e kërkon atë vetëm në raste të caktuara.

Raundi: Pika e sigurisë për bllokimin e shpinës

Logo e prapambetjes
Logo IDrive

5

Aktgjykimi

Unë përdor IDrive si shërbimin tim rezervë. Kjo më së shumti sepse jam tërhequr menjëherë nga fakti që ofron rezervë për aq pajisje sa dua. Gjithashtu, unë përdor një makinë rezervë të jashtme përveç rezervimit në internet dhe aftësia për të menaxhuar të dyja bashkë me ndërfaqen IDrive është një veçori e bukur. Por, nëse jeta ofroi versionim, unë shumë mirë mund të kthehem përsëri dhe të zgjidhni Backblaze.

Thjeshtësia që sjell Backblaze në proces është praktikisht një vepër arti. Për të mos u shqetësuar se cilat dosje dhe skedarë janë shënuar për kopje rezervë – ose të mendoni ndonjëherë për administrimin e hapësirës. Për mua, ia vlen të paguani për dy ose tre pajtime mujore prej 5 dollarësh.

Padyshim që mund ta shihni rrëmujën. Por pasi kam menduar shumë për këtë, mendoj se shumica e përdoruesve do ta gjejnë Backblaze më të përshtatshëm për paqen e tyre të mendjes. Cfare preferoni ju? Na tregoni në komentet më poshtë, faleminderit që lexuat.

Fituesi: Zjarri në shpinë. zakonisht.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map