Revisió AxCrypt: actualització 2020

Revisió AxCrypt

AxCrypt és un programari de xifrat sòlid que ens ha agradat fer servir. Tot i això, necessitarà alguns retocs i coneixements per a que funcioni de manera òptima, ja que podreu llegir en aquesta revisió completa de AxCrypt.


axcrypt-account-dashboard

descarregar axcrypt

axcrypt-file-sharing

gestor de contrasenya axcrypt

pàgina axcrypt-renovation

Anterior

Pròxim

AxCrypt és un programari de xifratge de codi obert de llarga durada desenvolupat per Svante Seleborg el 2001. Tot i que AxCrypt ha sofert molts canvis, encara es dedica a mantenir els teus fitxers segurs. En comparació amb els millors serveis de xifratge, AxCrypt queda en algunes àrees clau. 

En aquesta revisió AxCrypt, detallarem la nostra experiència després d’haver agafat el programa de xifrat de fitxers i carpetes per fer-ne un gir. Al llarg del camí, parlarem de totes les funcions, preus, seguretat, facilitat d’ús, compartició i suport, abans de dictar el nostre veredicte.. 

Quan es tracta de protegir els vostres fitxers, AxCrypt és tècnicament correcte. Respon a les novetats en xifratge i ni tan sols requereix una connexió a Internet per funcionar. Dit això, algunes de les configuracions predeterminades deixaran determinats fitxers desxifrats, per la qual cosa haureu de fer algunes modificacions perquè AxCrypt sigui tan eficaç com. 

Fortaleses i debilitats

Característiques

AxCrypt té algunes característiques úniques, però les més emocionants no es proporcionen de la manera que esperem. La característica més interessant és l’eliminació dels fitxers. Quan trieu un fitxer a AxCrypt, podeu desxifrar-lo definitivament, desxifrar-lo temporalment o eliminar-lo de manera segura.. 

Aquesta funció és similar a qualsevol “programa de trituració”, com el que es veu amb Bitdefender Antivirus. Essencialment, sobreescriurà les dades que suprimiu per tal que els fitxers no es puguin recuperar mitjançant forenses del disc dur. 

Esborrament de fitxers només està disponible per als subscriptors Premium que també tinguin accés a la resta de funcions d’AxCrypt, incloses la consciència d’emmagatzematge en núvol, la gestió de contrasenyes, el xifrat de les subcarpetes i l’ús compartit de claus. Parlarem més sobre tots els que es realitzen en aquesta revisió. 

El gestor de contrasenyes AxCrypt

Una de les funcions destacades d’AxCrypt és un gestor de contrasenyes, tot i que no és millor que el nostre propi generador de contrasenyes i un full de càlcul. Podeu introduir informació en un camp de text sobre la contrasenya i generar una contrasenya per a tot el que heu introduït, però és la mateixa. La informació és segura, però és rudimentària en el millor dels casos en comparació amb els nostres millors gestors de contrasenyes. 

axcrypt-review-password-manager

No hi ha ompliment automàtic ni extensió del navegador. El “gestor de contrasenyes” d’AxCrypt és un lloc xifrat per emmagatzemar contrasenyes que podeu recordar a través del vostre navegador. Tot i que no és una característica dolenta, hi ha moltes opcions millors, fins i tot de forma gratuïta (consulteu la nostra ressenya de Dashlane si és el que esteu passant). 

Diferències entre AxCrypt 1.7 i 2.x

Un parell d’anys enrere, AxCrypt es va actualitzar a la versió 2 i, tot i que normalment no en destacàvem, hi havia canvis suficients per esmentar. L’anterior versió 1.7, molt popular, va permetre als usuaris emmagatzemar fitxers clau que desbloqueressin els voltes. Aquests fitxers es podrien emmagatzemar en una unitat USB i utilitzar-los per desxifrar la clau AES-128. 

A més d’incorporar el xifrat a AES-256, més a la secció “seguretat” de sota, AxCrypt també va eliminar els fitxers clau a favor d’una contrasenya principal. Tot i que encara podeu desxifrar els fitxers de la versió 1.7 amb la versió 2.x, el mateix no és cert al revés.

Visió general de AxCrypt

Preu

AxCrypt és molt més barat que la competència i ofereix un pla gratuït digne, per arrencar. Per a una protecció total, haureu d’actualitzar el pla Premium. Tot i que hi ha alternatives gratuïtes que ofereixen una millor seguretat, el preu demanat per AxCrypt no és massa alt.

Hi ha tres plans per escollir, dos dels quals són rellevants per a usuaris individuals. A més d’un pla individual gratuït i de pagament, AxCrypt ofereix un pla d’empresa, tot i que és car. Et cobren gairebé 90 dòlars per membre i any. Afortunadament, AxCrypt ofereix fins a un descompte del 25 per cent, segons la mida del vostre equip. 

El mateix cicle de facturació està present per als plans individuals, així com un cicle de sis mesos. Tot i que el preu és més barat que la competència, les opcions de facturació limitades significa que és menys flexible que un servei com NordLocker (consulteu la nostra ressenya de NordLocker). També val la pena assenyalar que AxCrypt defineix un any com a 360 dies, de manera que adquireix tècnicament una mica menys d’un any. 

AxCrypt Free vs Premium

La majoria d’usuaris arribaran al pla gratuït o premium, tot i que us demanem que aneu cap a l’opció de pagament. El pla gratuït inclou un emmagatzematge il·limitat i no hi ha límits de dades de fitxers, però utilitza una clau de 128 bits en lloc d’una de 256 bits (consulteu la descripció del xifrat per obtenir més informació). A més, el pla gratuït manca de compartir, gestionar contrasenya i xifrar el nom de fitxer. 

Si no us importa les campanes i els xiulets, hi ha moltes opcions gratuïtes, incloses VeraCrypt i Cryptomator (consulteu la nostra revisió VeraCrypt i la revisió de Cryptomator). AxCrypt se situa darrere d’altres programes de xifratge gratuïts, de manera que si busqueu una eina de xifrat avançada gratuïta, el millor és seguir amb aquests dos. 

El pla de paga val la pena, però. AxCrypt inclou diverses eines de xifratge per protegir els vostres fitxers, incloent el xifrat AES-256 de grau superior, carpetes segures i xifrat de subcarpetes. A més, podeu xifrar automàticament els fitxers emmagatzemats a l’emmagatzematge en núvol amb el pla Premium, de què parlarem més a la secció “compartició de fitxers” a continuació. 

Tot i així, podeu començar amb un pla gratuït. Sempre que us registreu en un compte, AxCrypt iniciarà de forma automàtica una prova gratuïta de 30 dies per poder veure com us agrada abans de fer diners. Si decidiu comprar de forma immediata, AxCrypt es conforma amb una política de reemborsament de 30 dies sense preguntes. 

Seguretat

Tot i que AxCrypt utilitza algoritmes de xifrat de so, algunes opcions sobre la manera com les funcions de l’aplicació podrien posar en risc els vostres fitxers. Dit això, sempre que actualitzeu la configuració pertinent, AxCrypt és segur d’utilitzar. 

AxCrypt utilitza el xifratge AES-256 per als fitxers sempre que sigueu un subscriptor Premium. Tot està relacionat amb la vostra contrasenya principal, que AxCrypt no emmagatzema ni veu, per la qual cosa no té coneixement del que heu xifrat. A diferència d’altres serveis de xifrat avançat, AxCrypt només requereix una contrasenya mestra única. 

Això significa que un cop desbloquejat el compte, es desbloquejaran tots els fitxers xifrats fins que no tanqueu la sessió. És important tenir-ho en compte perquè AxCrypt no us donarà la sessió automàticament. O bé, heu de tancar la sessió manualment o bé establir un moment en què AxCrypt us arrenca automàticament. Aquesta és una de les moltes petites decisions que poden posar en risc les seves dades. 

Tècnicament, AxCrypt és sòlid, tal com s’exposa a la seva documentació tècnica. Tanmateix, si l’usuari va iniciar la sessió i, tal com arribarem a la següent secció, no es pot xifrar automàticament les subcarpetes que podrien deixar l’usuari exposat. 

Si no sabíeu que teníeu que tancar la sessió i comprovar l’opció “incloure subcarpetes”, algú podria veure fàcilment els vostres fitxers xifrats en un formulari desxifrat mentre pensava que estaven segurs.. 

Què cal fer si heu oblidat la vostra contrasenya de AxCrypt

Tot està relacionat amb la vostra contrasenya principal, per la qual cosa és important que la recordeu. La vostra contrasenya principal té una clau creada a partir d’una funció de derivació de claus PBKDF2-HMAC-SHA512. Aquesta clau s’utilitza en un algorisme d’embolcall de claus per protegir la clau de xifratge principal (utilitzada per desxifrar els fitxers). 

Tot i que és una configuració similar a la majoria del programari de xifratge d’arxius, el pas addicional d’un algorisme d’embolcall de claus us protegeix dels atacs de força bruta. La vostra contrasenya principal s’utilitza per autenticar-se localment, però si decidiu connectar els servidors d’AxCrypt, l’adreça de correu electrònic, el sistema operatiu, l’adreça IP i l’idioma estan registrats.. 

Si oblideu la vostra contrasenya principal, us sortireu molt de sort. Tot i que AxCrypt permet restablir contrasenya, es perdran tots els fitxers que havíeu xifrat prèviament. 

Podeu actualitzar la vostra contrasenya principal introduint una frase antiga i nova que s’aplicarà als fitxers xifrats anteriorment. Tanmateix, sense la meitat privada de la clau RSA-4096 que s’utilitza per compartir o el fitxer de clau mestra, les vostres dades es bloquegen. 

L’única excepció és si la vostra contrasenya és molt curta. A les seves preguntes freqüents, AxCrypt diu que pot escriure i adaptar un programa específic que fonamentalment obligarà la contrasenya. Això només funciona si hi ha combinacions limitades del que podria ser la vostra contrasenya. 

Facilitat d’ús

AxCrypt no és una aplicació difícil d’utilitzar, però el seu enfocament no tradicional sobre el xifrat de fitxers pot confondre el procés. Tot i així, sempre que us dediqueu un temps a conèixer les preguntes sobre AxCrypt, el programari és bastant senzill.. 

Registrar-se a AxCrypt és sorprenentment confús. El lloc web té un aspecte senzill i funcional, però només si ja tens un ID AxCrypt. Si no ho és així, haureu de passar pel procés com algú que renova la seva subscripció, fent clic a “comprar ara” al producte rellevant – i registreu-vos per a un compte per separat.. 

axcrypt-review-renovation-page

En lloc d’introduir el correu electrònic i establir una contrasenya, AxCrypt només demana el vostre correu electrònic. Se us enviarà un enllaç de verificació que, en fer clic, obrirà una pàgina de creació de contrasenya. No és que aquest procés estigui trencat, però és massa bonic. Segurament AxCrypt us pot permetre establir un correu electrònic i una contrasenya abans de verificar-los. 

Un cop establert, podeu iniciar la sessió al vostre tauler, que és on podeu activar la prova gratuïta o comprar una membres Premium. Tot el procés se sent una mica enrere. Verifiqueu el correu electrònic abans d’inscriure’s a un compte i us registreu en un compte abans de comprar una subscripció. Tot i així, el procés no és massa difícil. 

axcrypt-review-account-dashboard

Baixant AxCrypt a Windows i Android

La descàrrega també és estranya, amb instal·ladors disponibles al lloc web principal, no al tauler de control. Tot i així, la pàgina de descàrregues està ben organitzada, el que suposa un canvi de ritme ben rebut per part de la majoria del programari de xifratge de codi obert (moltes alternatives TrueCrypt cauen víctimes). AxCrypt només mostra la seva darrera versió i la nostra instal·lació es va tancar sense cap problema. 

axcrypt-review-download

AxCrypt també té una versió “portàtil” disponible per a Windows. No cal que instal·leu aquesta aplicació autònoma per poder funcionar. Simplement carregueu l’executable en una unitat USB i introduïu-lo a qualsevol ordinador.  

També vam descarregar l’aplicació Android, que només està disponible per als subscriptors Premium. L’aplicació funciona, però és més una referència que qualsevol altra cosa. Pot desxifrar fitxers i mostrar contrasenyes emmagatzemades al vostre compte, però no pot xifrar fitxers al telèfon. També hem vist algunes ressenyes dels usuaris sobre problemes de compatibilitat, tot i que no ens hem trobat amb nosaltres mateixos. 

Aprenentatge com utilitzar AxCrypt

AxCrypt té una mica de corba d’aprenentatge. No funciona de la mateixa manera que altres programes de xifrat. En lloc de crear una unitat virtual on guardaràs tots els fitxers xifrats, AxCrypt substitueix els fitxers o les carpetes del disc dur per la versió xifrada. De manera predeterminada, crea una carpeta als vostres documents, així com una carpeta a cada ubicació d’emmagatzematge al núvol del vostre equip. 

Axcrypt-Review-folder-ubicacions

Hi ha un bon grapat de botons, però, segons la nostra experiència, el millor és passar-se per davant i familiaritzar-se amb el clic dret. AxCrypt té moltes opcions i alguns dels botons disponibles no són rellevants. Per exemple, hi ha un botó que obre la pàgina de gestió de contrasenyes al navegador web, però no un per afegir una carpeta xifrada.

Podeu xifrar fitxers o carpetes, i els fitxers recents apareixen a la pestanya “fitxers recents” i a les ubicacions de carpetes a la pestanya “carpetes segures”. Amb l’aplicació es poden xifrar fitxers nous, però és més senzill només trobar el fitxer o la carpeta a l’Explorador de Windows. Feu clic amb el botó dret sobre qualsevol fitxer o carpeta us permetrà xifrar-lo i substituir-lo. 

axcrypt-review-windows

Les coses es posen desordenades quan es parla de carpetes segures. Els usuaris premium poden afegir carpetes segures, on tots els fitxers afegits a aquesta carpeta es xifren automàticament. Tot i això, les subcarpetes no estan xifrades de manera predeterminada. Per això, heu d’activar l’opció “incloure subcarpetes”. 

Assenyalem que després d’haver estat una estona intentant comprendre per què les nostres carpetes d’emmagatzematge en núvol no estaven xifrades. Les carpetes segures xifren fitxers, però no carpetes addicionals amb la configuració predeterminada. Això significa que podríeu, per accident, arrossegar un grapat de subcarpetes a una carpeta “assegurada” només per comprovar que els fitxers del seu interior no estan xifrats.. 

Intercanvi d’arxius & Emmagatzematge

L’intercanvi i la sincronització de fitxers només és una opció per pagar subscriptors d’A AxCrypt, cosa que és veritable per a la majoria de programaris de xifratge d’arxius. L’ús compartit es gestiona combinant parelles de claus amb altres usuaris. Essencialment, envieu a algú la vostra meitat d’una parella de claus, la coincideixen amb la seva i el fitxer es desbloqueja. D’aquesta manera, l’usuari receptor pot utilitzar la seva pròpia contrasenya per desbloquejar el fitxer. 

axcrypt-review-file-sharing

Podeu compartir fitxers o carpetes, però només si sou subscriptor Premium. En cas contrari, si voleu compartir fitxers xifrats, haureu de compartir manualment el fitxer i donar al destinatari la clau adequada per xifrar-lo.. 

Sincronització de fitxers AxCrypt amb OneDrive, Dropbox i Google Drive

Mentre tinguis una subscripció Premium, AxCrypt detectarà automàticament els serveis d’emmagatzematge en núvol del dispositiu. El procés és similar al de Boxcryptor, on apareixen les carpetes de seguida (consulteu la nostra revisió de Boxcryptor per obtenir més informació sobre això). Dit això, AxCrypt no deixa clar quins serveis són compatibles. 

Assajant amb OneDrive, Dropbox i Google Drive, AxCrypt les va recollir sense cap problema, generant automàticament una carpeta a cada ubicació. No és possible el mateix per a tots els proveïdors d’emmagatzematge en núvol, però els serveis més destacats, com Sync.com, haurien de mostrar-se amb poca sorpresa (consulteu la nostra crítica de Sync.com). 

La detecció automàtica és una funció només de Premium, però això no significa que els usuaris gratuïts no es puguin sincronitzar amb els serveis al núvol. Només heu d’afegir manualment les carpetes d’emmagatzematge al núvol i traslladar-hi fitxers. Seran xifrats automàticament i substituiran el fitxer existent al servei d’emmagatzematge al núvol. 

Assistència

El suport directe mitjançant xat en directe i correu electrònic només està disponible per als subscriptors Premium (més en el xat en viu en un minut). Tot i això, al peu de pàgina web, AxCrypt posa a la seva disposició la seva adreça de correu electrònic [protegida per correu electrònic], dient només que prioritza els subscriptors Premium. 

AxCrypt diu que té un xat en directe a la pàgina de preus, tot i que no el podríem trobar enlloc. Fins i tot quan heu iniciat la sessió, no hi ha cap opció per iniciar un xat. Potser es tracta d’una ruta de contacte que AxCrypt us donarà suport en el futur. Independentment, ara no està disponible. 

Si no voleu esperar un correu electrònic, podeu fer preguntes al fòrum, independentment de si sou o no subscriptor Premium. El fòrum és força actiu, amb uns quants nous temes que apareixen cada setmana. Els moderadors no només atenen preguntes al fòrum, sinó que també són els creadors i cofundadors d’AxCrypt. 

fòrums de revisió axcrypt

En cas contrari, hi ha una pàgina de preguntes freqüents en lloc d’una base de coneixement. Les preguntes freqüents abasten molt de fons, responent a les preguntes sobre per què AxCrypt requereix certa informació i què fer si oblideu la vostra contrasenya. És prou detallat, tot i que no inclou cap informació sobre la resolució de problemes de l’aplicació. 

El Veredicte

AxCrypt és una eina de xifrat barata i eficaç, tot i que li falta en algunes àrees. L’experiència de l’usuari se sent endarrerida i algunes de les decisions de seguretat podrien deixar els vostres fitxers en risc. Dit això, sempre que estigueu disposats a comprendre com funciona AxCrypt, esteu buscant un programari de xifrat d’arxius barat i digne.. 

Què en penses d’AxCrypt? Voleu aprofitar la prova de 30 dies? Feu-nos-ho saber als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map