Sophos Home Review – Actualització del 2020

Sophos Home Review

Sophos Home sembla una bona oferta, però li falten algunes de les funcions més avançades que hem d’esperar en provar tants competidors. Tot i així, tot i així, el preu és correcte, així que potser val la pena comprovar-ho, com podreu veure en aquesta revisió de Sophos Home.


sophos-slider-1

sophos-slider-2

sophos-slider-3

sophos-slider-4

Anterior

Pròxim

Sophos Home és una solució antivirus per a aquells que necessiten gestionar diversos equips. Disposa de programari de monitorització i filtratge web integrat, així com una exploració bàsica, a un preu molt assequible. Tanmateix, manquen moltes funcions de luxe que podeu trobar al nostre millor programa de programació antivirus.

En aquesta revisió de Sophos Home, ens endinsem en Sophos i descobrim on té èxit i on falla. Exposarem les funcions que s’ofereixen, la realitzarem mitjançant proves pràctiques i investigarem els resultats del laboratori de seguretat. Un cop hàgim provat tots els aspectes, us donarem el nostre veredicte.

Si necessiteu un antivirus que us permeti veure i controlar el seu programari en molts dispositius alhora, Sophos Home Premium val la pena l’etiqueta de baix preu. A més, amb una prova gratuïta de 30 dies, val la pena fer-ho.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a Sophos Home

Característiques

Sophos Home és un programa molt light, però en alguns casos, això pot ser bo. El disseny i els components de Sophos s’adrecen a dos mercats bàsics: petites organitzacions i famílies. Per això, el seu conjunt de característiques és limitat, però robust. Per als usuaris que puguin aprofitar aquestes opcions, Sophos és una opció de primer nivell.

La principal característica que ofereix Sophos és la seva gestió remota. Cada configuració de l’aplicació d’escriptori és en realitat un enllaç al seu lloc web de gestió, on podeu gestionar diversos dispositius en un mateix lloc. Això és ideal per, per exemple, a xarxes de laboratori en què pugui ser necessari controlar tots els equips alhora.

sofos-dispositius

Aquesta és una gran característica, fins i tot per a una persona amb només uns quants dispositius. En lloc d’haver de recordar per escanejar el telèfon, l’escriptori i el portàtil amb una programació regular, podeu configurar-ho tot des d’un quadre de comandament. També podeu revisar qualsevol resultat sense haver d’accedir físicament a aquest dispositiu.

Tot i que molts programes, com AVG (consulteu la nostra revisió AVG), us permeten utilitzar diversos dispositius, no tenen una solució de gestió única. Sophos és únic en aquest sentit.

Sophos, a més de les funcions de gestió, ofereix alguns avantatges de qualitat de vida. Inclou la protecció de la càmera web, que és un detall poc comú però molt sol·licitat en la protecció antivirus.

sophos-webcam

Part de la seva protecció es basa en un “punt de reputació”. Això vol dir que altres ordinadors que utilitzin Sophos identificaran si un programa és maliciós o segur, i després informarà a Sophos. Aleshores, us avisarà si comenceu a descarregar aquest programari i us demanarà si voleu continuar.

Hi ha diverses funcions que l’usuari modern espera d’un antivirus, com ara un gestor de contrasenyes o una xarxa privada virtual. Sophos Home és limitat en aquest sentit, a diferència d’alguns dels seus competidors. Consulteu la nostra revisió Avira per obtenir un exemple d’eina que anava en el sentit contrari complet amb funcions.

Tanmateix, això es deu als grups que està dirigint Sophos. Com a solució de gestió empresarial, no s’espera que els usuaris inicieu la sessió a la seva aplicació d’escriptori i als fitxers triturats. Aquest programa està pensat per als gestors per escanejar remotament un ordinador i canviar la configuració per mantenir els empleats segurs.

Fins i tot amb aquesta informació, encara és estrany que aquest antivirus tingui un tallafoc integrat. Sembla que és una característica lògica per a una solució familiar i familiar gestionada de forma remota per garantir la màxima seguretat. Si voleu obtenir una eina que inclou aquesta funció, consulteu la nostra revisió antivirus de Kaspersky.

Sophos també tindria més valor com a producte de consum amb algunes funcions més. Una certa protecció contra el robatori d’identitat aniria bé amb la seva protecció bancària i la situaria per davant del paquet.

Controls dels pares

Una altra característica destacada de Sophos Home és els controls parentals (o empresarials). Aquests permeten al propietari del compte bloquejar qualsevol cosa en línia, des de contingut inadequat fins a llocs web relacionats amb l’esport. Aquests llocs bloquejats es registren al tauler de web.

sofos-bloquejos

La configuració de filtratge web és lògica i senzilla, però hem trobat que no funcionava bé en tots els navegadors. Firefox i Internet Explorer funcionaven bé, però Google Chrome superava gairebé tots els blocs parentals sense cap problema.

A més, els llocs web no es filtraven sempre és el que esperàvem. El filtre de “compres”, per exemple, no va bloquejar Amazon o eBay, però va bloquejar Etsy.

sophos-parentalblock

Aquesta característica no és gaire freqüent, però és un avantatge excel·lent per a una família o un administrador d’equip en instal·lar un antivirus en molts dispositius diferents. Si desitgeu obtenir un altre programari que ofereix aquests controls, consulteu el nostre comentari sobre McAfee Total Protection.

Informació general de les característiques de Sophos

Logotip de Sophos Homehome.sophos.com

Comença des de 500 € al mes Tots els plans

Característiques

Gestor de contrasenya

Shredder

Suport multi-OS

Control dels pares

Neteja de disc

VPN

Perfils

Protecció

Protecció Ransomware

Protecció càmera web

Supervisió en temps real

Navegador segur

Protecció per baixar

Protecció contra la pesca

Tallafoc

Sistema operatiu

Windows

macOS

Linux

Android

iOS

Usabilitat

Interfície d’usuari d’escriptori

Aplicació mòbil

Extensió del navegador

Assistència

Centre d’ajuda

Fòrum

Xat en directe

Telèfon

Correu electrònic

Assistència 24/7

Video Tutorial

Diversos

Pla gratuït

Preu

No és habitual que un nivell gratuït d’un antivirus tingui un límit de dispositiu. Tanmateix, per a Sophos Home això té sentit. Cada dispositiu es gestiona des d’un tauler de control, de manera que és important assolir la gestió de més dispositius alhora. Amb el cost assequible de Sophos Home Premium, però, té més sentit desvincular la versió de pagament.

Sophos Home Premium és una eina de gestió remota i protecció per a empreses i famílies. Alguns competidors, com Avast, us proporcionaran més avantatge a la gamma alta (consulteu la nostra revisió Avast Pro per veure si val la pena guanyar diners).

Sophos Home Free també manca de la majoria de les funcions que s’ofereixen amb el nivell Home Premium. La protecció contra programari maliciós (com els PUA, o aplicacions potencialment no desitjades) està limitada a la versió de pagament. Aquesta protecció contra malware és necessària per a un antivirus sòlid.

La conclusió és que a Sophos Home Free no hi ha massa funcions per valer la pena. Si necessiteu protecció de manera barata, és millor que la selecció de la nostra millor llista antivirus gratuïta. Tot i això, si necessiteu control parental o la possibilitat de gestionar les exploracions de manera remota, Sophos Home Premium és molt assequible i disposa del que necessiteu.

Amabilitat amb l’Usuari

Tot i que l’aplicació d’escriptori Sophos Home no està realment pensada per a ser utilitzada per a cap gestió real, instal·lar i operar Sophos no és cap problema. La simplicitat de la configuració pot ser agradable per al manteniment, però desastrós en el cas d’una infecció greu per malware.

Instal·lar Sophos Home va ser una brisa. No calia comptes, i els enllaços per descarregar tant Sophos Home Premium com Free van ser destacats al seu lloc web. Tanmateix, l’aplicació va insistir en executar una exploració immediatament després de la instal·lació, sense cap manera de rebutjar l’exploració tret de cancel·lar-la un cop ja s’ha iniciat..

Sophos-scan

No és un gran problema, però va ser una mica molest. Preferim triar nosaltres mateixos quan executem una exploració.

Un cop instal·lada Sophos Home, de seguida us adoneu que l’aplicació d’escriptori gairebé no té sentit. Tots els elements del menú, excepte “ajuda”, són en realitat un enllaç a aquesta configuració del lloc web. 

Com hem comentat anteriorment, això és perquè Sophos espera que aquests programes siguin controlats de forma remota. Tanmateix, com a usuari final, és desconcertant i lent. Sophos hauria de ser capaç d’enllaçar una interfície web amb les seves aplicacions d’escriptori en temps real.

sofos-tauler

Dit això, la interfície del lloc web és molt intuïtiva i senzilla de navegar. La pàgina d’estat principal de cada dispositiu inclou una visió general del nivell actual de protecció antivirus i de les activitats més recents que va recollir Sophos al dispositiu..

Això pot incloure les exploracions iniciades, les exploracions cancel·lades, les advertències dels pares es van suprimir i fins i tot es va intentar accedir als llocs bloquejats. Es tracta d’una gran font d’informació quan no teniu accés a l’ordinador en qüestió.

sophos-advertència

Tampoc cap de la configuració és massa complicada. La majoria són commutadors que es poden activar i desactivar, sense més opcions. Fins i tot la configuració avançada d’algunes de les opcions eren simplement alguns commutadors més.

sophos-settings

Hi ha una petita explicació de cada paràmetre, però no en detallen gaire. Com a exemple, al nostre ordinador de prova, ens va saber entonar que el teclat emetia lletres i números aleatoris en lloc del que escrivíem. 

Tanmateix, vam descobrir que això forma part de la protecció de keylogger sota “banca en línia segura”. La configuració no explica en absolut com et protegeix dels keyloggers, per la qual cosa era difícil determinar que Sophos ho estava causant..

Opcions d’escaneig

Sophos realment és una actitud senzilla i ajustable a totes les seves opcions d’exploració. Només hi ha “exploració” que explora algunes parts de l’ordinador, molt probablement les porcions que altres programes antivirus incloguessin en una “exploració ràpida”.

També hi ha una opció oculta per escanejar un disc individual, però no es troba en cap cas en la documentació del programa. Feu clic amb el botó dret en una carpeta individual, podreu analitzar-lo amb Sophos Home. No té gaire sentit que aquesta funció quedi oculta en un menú contextual.

Afortunadament, l’opció d’exploració única no triga gaire a completar-se i no és massa pesada en un equip. L’exploració només va augmentar el nostre ordinador de prova des d’un consum de CPU del 10 per cent al 35 al 40 per cent. Això era perceptible, però inutilitzable.

També va trigar uns minuts, que és una velocitat acceptable per a una exploració ràpida, i es van observar les galetes de seguiment a sobre de qualsevol malware que trobés..

Protecció

Sophos Home no té prou proves de rigor. Ens ho vam passar pel pas mateix i ho vam fer prou bé a les nostres pròpies proves, sempre que utilitzéssim el navegador de proves adequat. Tanmateix, les proves de laboratori són el veritable estàndard en or, per la qual cosa es tracta que siguin obsoletes. .

La prova més recent que vam trobar va ser l’informe AV-Test de desembre de 2017. Segons el crèdit de Sophos Home, es van passar fàcilment totes les proves. Va bloquejar el 100 per cent de programari maliciós generalitzat i no tenia falsos positius. 

A més, la descàrrega d’aplicacions d’ús freqüent va ser significativament més ràpida amb Sophos que la mitjana del sector. Mentre que els programes més habituals de protecció contra programari contra el malware van alentir l’ordinador de prova un 14 per cent en descarregar aplicacions, Sophos la va reduir un per cent. Quan es tractava de copiar fitxers, el seu retard del vuit per cent era igual a la mitjana del sector.

Tanmateix, Sophos no va sortir tan bé a la prova de protecció del món real de novembre de 2016 amb AV-Comparatives. Tot i que va bloquejar el 96,2 per cent de les amenaces, en realitat es va realitzar al terç inferior dels programes antivirus provats. Estava molt per darrere dels juggernauts populars, com ara Bitdefender (llegiu la nostra crítica de Bitdefender).

Sophos es va quedar principalment rebaixat en la seva taxa de compromís. Tot i que els seus falsos positius foren acceptablement baixos, va resultar víctima d’un nombre molt més gran de programari maliciós que la majoria dels altres programes provats alhora. Especialment palès en comparació amb F-Secure (consulteu la nostra revisió F-Secure per obtenir més informació).

Certificació MRG

A la configuració de Sophos Home, podeu veure que ofereix una protecció bancària com a “certificada per MRG Effitas”. Això és bastant important entre els programes antivirus; aproximadament un terç dels programes no aconsegueixen aquesta certificació i és molt útil dedicar-se.

Sophos-banca en línia

Malauradament, després de contactar amb Sophos, vam descobrir que realment no estan certificats mitjançant la certificació bancària en línia de MRG Effitas. En canvi, MRG Effitas va avaluar el servei Sophos Intercept X el febrer de 2018. Sophos Home utilitza aquest servei, de manera que un resultat positiu d’aquesta avaluació de protecció de punt final indica coses bones per a l’antivirus. 

Quan vam preguntar a Sophos sobre la certificació, ens van dir que l’eliminaran del seu lloc web ja que no és “el més actualitzat”. Tot i així, segons la nostra investigació, no hi va haver cap certificació en cap moment, així que estem encantats de veure que actualitzaran el seu lloc per eliminar aquesta garantia..

Per ser just, en l’avaluació de MRG Effitas, Sophos va bloquejar gairebé el 100 per cent de programari maliciós i tenia molt pocs falsos positius, però en aquesta categoria es va superar per part de contendents forts com Trend Micro (llegiu la nostra ressenya de Trend Micro Antivirus +). És un resultat impressionant, però no exactament una certificació bancària.

Prova pràctica

Les nostres proves pràctiques van ser una mica millors per a Sophos Home. Per començar, ho vam fer servir per la suite de proves Anti-Malware Testing Standards Organization (AMTSO). L’única prova que va fallar va ser la prova de phishing, que té sentit perquè no ofereix protecció contra el phishing (aprendre què és el phishing i per què necessites protecció).

Curiosament, no va bloquejar tot el malware de la mateixa manera. Sophos funciona parcialment en una “puntuació de reputació”, cosa que significa que un fitxer o una URL amb una puntuació de reputació inferior mostraran un advertiment que recomana a l’usuari que no el descarregui. 

Tot i que la majoria dels fitxers es van bloquejar de forma directa, alguns van simplement recomanar que no continuïm, a causa de la seva baixa puntuació de reputació.

També hem executat Sophos mitjançant les proves d’explotació web de WICAR. Aquestes proves estan dissenyades per executar algunes explotacions web comunes al vostre navegador i provar per veure si la vostra protecció contra programari contra el malware és prou robusta com per bloquejar-les.

Els resultats aquí depenien completament del navegador que utilitzàvem. A Google Chrome, Sophos només ha bloquejat dos dels 13 URL maliciosos. A Internet Explorer ha bloquejat 10. Tot i això, és força comú no bloquejar totes les explotacions web. Per obtenir un exemple d’antivirus superat els 13, consulteu la nostra revisió ESET NOD32.

Tot i que Sophos Home va tenir resultats sòlids en les proves de laboratori en què va participar, són una mica massa vells per ser fiables. Tot i això, les nostres proves pràctiques van ser sòlides, cosa que va indicar que Sophos té una protecció bastant fiable. Si busqueu un antivirus que us protegeixi del més maliciós, consulteu el nostre cercle amb els antivirus més segurs.

Assistència

La diferència entre els usuaris pagats i els usuaris gratuïts és àmplia quan es tracta del servei d’atenció al client de Sophos Home. Tot i que els usuaris gratuïts només tenen accés a una base de coneixement preescrita, els usuaris pagats poden gaudir de serveis de correu electrònic i xat en directe. Tot i això, fins i tot aquests serveis no són 24 hores.

sofos-suport

Com a usuari de Sophos Home Free, només tindreu accés a la base de coneixement. Aquest és un problema que es consolida en el fet que els articles no cobreixen en cap cas la gran experiència de l’usuari. En canvi, se centren majoritàriament en la instal·lació i la configuració i responen a poques preguntes sobre el programa, com funciona i quines funcions ofereix.

Un cop ets membre pagat, accediu a la assistència de correu electrònic basada en bitllets i al servei de xat en viu de 8 a 20 h. EST. Tot i que el servei d’atenció al client no és 24 hores, va ser relativament ràpid i precís a l’hora de respondre les nostres preguntes. Vam enviar un bitllet fora de l’horari comercial per provar quant de temps necessitava resposta. Un bitllet enviat a les 21h. es va respondre a migdia del dia següent.

A més dels canals de suport tradicionals, Sophos també manté activament un compte de Twitter. Això suposa una mica de la càrrega de la base de coneixement per als usuaris gratuïts. Tanmateix, no és compatible amb els reis, com ara Panda Security (llegiu la nostra ressenya de Panda Security).

El Veredicte

Sophos Home és realment el tipus d’antivirus que necessiteu o que no necessiteu. Si teniu un sol equip per protegir i no necessiteu la seva funció de gestió remota, hi ha infinitat d’altres programes antivirus amb un conjunt de funcions més robust que us permetrà eliminar un fitxer per sempre o gestionar totes les contrasenyes alhora..

Tanmateix, si necessiteu una característica que us permeti gestionar diversos dispositius, Sophos Home és un dels pocs programes antivirus de qualitat per al consumidor que hi ofereixen. Amb un preu molt baix comparat amb els seus competidors, és una opció fantàstica si podeu aprofitar aquests aspectes del programari.

Quan es tracta d’una seguretat pura, falta la protecció de Sophos Home en comparació amb competidors com ara Webroot (per obtenir més informació, consulteu la nostra revisió SecureAnywhere de Webroot). El fet que no hagi participat en cap prova de laboratori recent és preocupant, i la seva opció per reclamar la certificació bancària MRG Effitas quan no ho té, és molt important..

La seva atenció al client també deixa molt a desitjar per a un producte de consum que s’utilitzarà tot el dia i no només durant l’horari comercial. Això és especialment cert si sou un usuari gratuït, ja que esteu relegat gairebé completament a l’assistència en xarxes socials.

Què en penses de Sophos Home? És la solució per a les vostres necessitats antivirus? Feu-nos-ho saber als comentaris. Com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map