Преглед на HitFilm – Опростен видео редактор – Актуализиран 2020 г.

Преглед на HitFilm

Hitfilm може да не е най-пълният по отношение на характеристиките, но нашето тестване показва, че това, което може да направи, се справя изключително добре. Не е чудно, че е толкова хит сред толкова много потребители. Прочетете пълния ни преглед на Hitfilm за подробности.


рецензии на видео редактор

HitFilm е популярен инструмент за редактиране на видео, разработен от FXhome, екип със седалище в Норфолк, Великобритания. Популярен с YouTubers и други създатели на филми, той твърди, че има повече от 4 милиона потребители за различните си инструменти. Ще разгледаме отблизо един от тях в този преглед на HitFilm.

hitfilm ефекти

Радваме се да работим с този инструмент за редактиране на видео и открихме, че неговата безплатна версия, HitFilm Express, е добра, а платената му версия, HitFilm Pro, да бъде още по-добра. Тествахме и двете за този преглед. Повечето функции работят еднакво и в двете и можете да споделяте файлове на проекти между тях.

Въпреки че открихме дребни хватки с него, основното преживяване е много силно. Горещо го препоръчваме, особено ако търсите безплатен инструмент за редактиране на видео.

Силни & Слабости

Алтернативи за HitFilm

Характеристика

Основните функции на HitFilm са солидни и правят основите лесни. Навигацията му работи добре и установихме, че видеото се показва гладко и правилно в прозореца за визуализация. 

Ефективността също беше добра, когато щракнете върху нашите видеоклипове. Способността за бързо разглеждане на филмите ви прави голяма разлика при редактирането и ви позволява да експериментирате по-лесно, отколкото ако това не беше така.

hitfilm-преглед

Можете лесно да импортирате клипове в неговия медиен панел и да ги подреждате в папки, ако имате много клипове. Можете да плъзгате клипове директно в времевата линия за редактиране, а в допълнение към видеото можете да добавяте неподвижни изображения и аудио.

Има множество слоеве за видео и аудио и е лесно да направите разфасовки в клиповете си, както и да добавите преходи и ефекти. Инструментите за плъзгане и плъзгане също могат да ви помогнат да прекарате времето си в точното време.

HitFilm включва набор от ефекти, които можете да добавите към филмите си. Те са лесни за прилагане, като плъзнете в времевата линия и можете да видите резултатите незабавно в прозореца за визуализация. Има обичайната селекция от размивания и корекции на цвета, заедно с ефектите на отблясъци на лещите и някои интересни екстри.

hitfilm-дракон

Ефектите от частици също има, които можете да добавите към отделен видео слой, за да създадете ефектни допълнения към филмите си. Има ефект на дъжд, изсветляване, стрелба и дори ефект на пръскане на кръв.

Много от тях имат настройки, които можете да коригирате, но не всички от тях. Те не са толкова изчерпателни, колкото някои други инструменти, но има достатъчно, за да играят, и по-специално ефектите от частици изглеждат наистина професионални. Има и ефект за премахване на изкривяването на рибешкото око на екшън камери. Hitfilm обаче не включва функции за мултикам.

Има и няколко аудио ефекти. Можете да приложите намаляване на шума и да регулирате баланса на звука. Междувременно настройките на атмосферата ви позволяват да промените акустиката на тези на катедрала или малка стая. Можете да добавите ехо и дори звуци като телефон или радио.

hitfilm-аудио

Хубаво ново допълнение е, че можете да продължите да редактирате видеоклиповете си, докато ги експортирате, което е чудесно за онези от вас, които не обичат принудителни работни почивки. Ако наистина искате гъвкавост на работното място, проверете предимствата на работата от разстояние.

HitFilm има много полезни функции и е особено добър при визуалните ефекти. Той не е толкова изчерпателен като някои инструменти, но предлага чудесен набор от инструменти за видео ентусиасти и начинаещи рекламни послания.

HitFilm

Лого на HitFilmfxhome.com

Започва от $ 831 на месецВсички планове

Операционна система

Windows

Mac

Linux

Характеристика

4K Редактиране

Инструменти за екшън камери

Chroma Key (зелен екран)

360-градусова редакция на видео

Редактиране на много камери

Експортиране в YouTube

Експорт във Facebook

Експорт към Vimeo

Оптимизация на устройства
iPhone / IPAD

Записване на DVD

Изгаряне на Blu-ray

Ценообразуване

HitFilm разполага с безплатен продукт, HitFilm Express и първокласна оферта, HitFilm Pro, която струва $ 299. Версията Express по същество е опция за изключване на софтуера Pro. 

Безплатната версия ви позволява да купувате различни допълнителни екстри, които са включени в Pro версията. Има много от тях, всъщност повече от 100. Те струват между 9,99 и 49,99 долара, така че ако ще купувате повече от шепа, тогава ще бъдете много по-добре да плащате за Pro версията.

Версията Pro ви позволява да го изпробвате толкова дълго, колкото искате, но не можете да експортирате видеоклипове правилно. Можете да инсталирате заедно версиите Pro и Express и през повечето време двете версии работят по един и същи начин.

Не можете да победите безплатно, но въпреки че Pro версията не е най-евтиният софтуер там, функциите му вероятно ще си струват, ако правите професионални видеоклипове. Разбира се, можете да започнете с безплатната версия и да надстроите по-късно, ако натиснете ограниченията му или ако се опитвате да спестите някои стотинки в момента.

Безплатната версия на HitFilm очевидно е страхотна, ако не искате да харчите нищо, особено, тъй като премиум версията му е по-скъпа от Corel VideoStudio Ultimate, за която можете да прочетете в нашия преглед на Corel VideoStudio Ultimate. 

Безплатната версия е отлична и макар понякога да закача функциите, които не предлага пред вас, тя включва страшно много и основните функции са всички.

Лесно използване

За да започнете с HitFilm, трябва да попълните формуляр с имейл адреса си и да изтеглите продукта чрез връзката, която получавате. След това можете да го инсталирате, след което трябва да го активирате, като въведете данните си и рестартирате компютъра. Това не е прекалено натоварващо, но е повече усилие, отколкото просто изтегляне. Все пак той има безплатна версия, така че не можем да се оплакваме твърде много.

Началният екран е изпълнен с видеоклипове в YouTube, които ви показват как да използвате неговите функции и показват скорошни творения. Има и неизбежните реклами за други продукти на FXhome, както и оферти за надграждане и закупуване на различни екстри.

Има и няколко страхотни примерни видеоклипа, показващи какво можете да правите със софтуера, като Portal Combat, забавен спектакъл със специални ефекти.

Когато започнете, трябва да погледнете на две места, които са в горната лява част на екрана. Има голям син син бутон „ръководство за потребителя“, който ви отвежда до голямото, цялостно ръководство за потребителя. 

От тук можете да достигнете и до видеоклиповете и общността на YouTube. Форумът му е пълен с дискусии и има много полезни хора, които споделят съвети как да направите филмите си възможно най-добри.

Уроци по HitFilm

FXhome има канал в YouTube, пълен с видео уроци, и те имат повече от 14 милиона гледания. Можете да научите много за софтуера тук, както и за създаването на филми като цяло. 

Някои от видеоклиповете имат връзки за отстъпки за съответните функции, така че ако използвате експресната версия, те могат да ви спестят няколко долара. Ако имате проблеми с достъпа до тях, разгледайте нашето ръководство за деблокиране на YouTube.

След като сте работили с отличния материал за поддръжка, ще искате да започнете да използвате софтуера правилно. При натискане на бутона „нов“ се появява диалогов прозорец, който ви позволява да избирате от набор от видео шаблони, използвайки общи размери и настройки. Можете да отмените всяко от тях, ако предпочитате.

Можете също така да се свържете директно с поддръжката. Опитахме да зададем въпрос за автоматично регулиране на дължината на видеоклипа по време на редактирането. Формата му за подкрепа е малко причудлива, но добре проектирана. След като направихме нашето запитване, получихме отговор само за девет часа, но не смятахме, че това е помогнало за решаването на проблема ни.

HitFilm има много документация, но не винаги е ясно и ние имаме много от нашата информация от форумите. Много от видео уроци е добре да прегледате, но разочароващо бавно, когато се опитвате да намерите нещо конкретно.

Подобно на повечето видео редактори, използването на HitFilm отнема известно време. Неговият потребителски интерфейс има няколко странности. Понякога това може да бъде объркващо, например времето, когато се опита да изобрази по-дълъг видеоклип, отколкото сме създали, след като изтрихме някои сцени, което отне време да разбера как да поправим.

Като цяло обаче измислянето на нещата беше лесно. Помага на HitFilm да не страда от забележими закъснения или забавяне и че контрола му за преглед на видео работи толкова добре. Ако търсите нещо изключително достъпно, можете също да разгледате нашия преглед на Wondershare Filmora9.

Като цяло даваме на HitFilm добра оценка за лекота на използване. Той има много поддръжка и най-вече качествена документация. Освен това е бърз, отзивчив и предлага изобилие от инструменти. Може да се нуждаете от натискане в правилната посока, когато измисляте нещата, но след като го направите, работните му процеси са ясни..

Импортиране на формати
Видео:Quicktime, AVCHD, AVI, M2T, M2TS, MOV, MP4 (AVC / H264 & AAC), MPEG-1 & MPEG-2 (TS, PS, MPE, MPG, MPEG, M2V), MTS, MXF (DVCPro HD), DV, HDV, WMV
Аудио:AAC, MP3, M4A, MPA, WAV, WMA
Изображение:BMP, GIF, JPG, PNG, TIFF
Камера:MA (формат на май)
Експортиране на формати
Видео:Quicktime, MP4 (AVC / H264 & AAC), AVI (некомпресиран, PAL DV, NTSC DV), YouTube
Изображение:PNG, JPG, BMP

HitFilm разполага с добра гама от формати за импортиране. Той е по-ограничен за износ, но все още имате много възможности. Въпреки това, не можете да запишете директно на DVD или Blu-Ray, за разлика от някои софтуер. Ако трябва да създадете един от тези и все още искате да работите с HitFilm, разгледайте най-добрия софтуер за видео конвертор.

Ако искате да експортирате към различни платформи, HitFilm не е най-силният избор. Въпреки това нямахме проблеми с импортирането на медии.

производителност

HitFilm е достъпен както за Windows, така и за Mac. Ще ви трябва 64-битова система и поне версия 8 на Windows. Потребителите на Mac OS X се нуждаят от версия 10.12, докато потребителите на macOS се нуждаят от поне версия 10.13. Изискванията на процесора не са толкова стръмни. Ще ви трябва процесор Intel Core от 4-то поколение или еквивалент AMD, с поне 4GB RAM.

Ще ви трябват също поне 1 GB видео памет и поне NVIDIA GeForce 600, AMD Radeon R5 240 или Intel HD Graphics 5000 GT3. Тези карти излязоха през 2012 и 2013 г., така че ако вашата машина е сравнително нова, няма да имате проблеми. Ако е по-стар от това, може да е време за надграждане.

Нашата тестова система разполага с процесор Intel i5-7600 с 16GB RAM, GTX 1060 6GB графична карта и SSD за съхранение. Производителността беше отлична при редактиране, без забележими капки или проблеми. Освен това намерихме предварително качество на видео изображението за приемливо по всяко време. Правенето на нещата по принцип беше бързо и бързо.

Опитахме се да преобразуваме няколко видеоклипа, използвайки същите тестови клипове от нашите други прегледи на софтуера за редактиране на видео и да съответстваме на настройките възможно най-близо. Използвахме настройките по подразбиране, включително опцията за използване на хардуерно декодиране, ако има такава.

Настройки: F1 ClipMusic ClipInterview ClipAverage
720p 30 кадъра в секунда01.01.526.1.840.54.411.00.92
720p 60 кадъра в секунда58.8301.07.200.59.5001.01.84
1080p 30 кадъра в секунда1.40.901.50.471.34.431.41.93
1080p 60 кадъра в секунда1.47.224.2.871.42.591.51.56

Някои интересни резултати тук. В сравнение с другия софтуер, HitFilm е много бавен при по-ниска честота на кадрите, но по-бърз при по-висок. Тестът ни показа, че се справя по-добре с 60 кадъра в секунда при един от нашите 720p тестове, въпреки че нямаше огромна разлика. 

Забелязахме, че битрейтът му по подразбиране не е коригиран, когато сменихме честотата на кадрите, така че е необходима известна настройка, за да получите правилните резултати. Също така установихме, че по подразбиране увеличаването на честотата на кадрите доведе до HitFilm, увеличавайки скоростта на видеото. Преобразуването на едноминутно 30fps видео в 60fps ни даде 30-секундно видео с много празно място в края.

Качеството на изхода обаче беше много по-добро от VideoStudio, който имаше сериозни проблеми там. Като цяло ние оценяваме HitFilm високо за неговата производителност, най-вече за отзивчивостта на инструментите му за редактиране на видео, въпреки че скоростта му на изобразяване няма от какво да се оплакваме. Ние също така отчитаме факта, че HitFilm ви позволява да работите, докато се възпроизвежда.

Инструменти

HitFilm прави всичко в основното си приложение и не е в комплект с външен софтуер. Можете да направите цветна корекция от панела с ефекти, като плъзнете различни предварителни настройки на секции от вашето видео. Той не е толкова изчерпателен като някои инструменти, но ви позволява да направите корекции бързо.

Можете да създадете композитни снимки, като рисувате маски върху видеоклипове, за да изберете какво да се показва. Те могат да бъдат правоъгълни, елипсовидни или начертани на свободна ръка. Ако искате да изберете конкретен цвят, който да използвате като маска, погледнете в списъка с ефекти и изберете една от опциите за клавиши. 

Ефектът от ключа Hue-и-RPG ви позволява да изберете кои части от вашия слой ще станат прозрачни. Бихме искали обаче да видим тези опции, представени по-очевидно в самия прозорец на композитния кадър.

hitfilm-композиране

Предлага се и 3D композиране и въпреки че не сме имали време да го проучим, това е мощна функция за тези, които искат да добавят впечатляващи ефекти към филмите си. Можете да използвате и 3D обекти. Ако използвате тези функции, може да искате да изберете най-добрия софтуер за 3D моделиране или най-добрия 3D графичен софтуер, който да ви помогне.

HitFilm има ефект на размазване на движението, а също така има няколко екстри за графиката на движение, като ускорение, гравитация и ефект на хвърляне. Пъпките аниматори ще оценят това.

HitFilm няма вградена облачна функционалност, но видеото отнема много място, така че може да се окажете изчерпани, ако работите на локално устройство. Разгледайте нашата най-добра облачна памет за видео статия, ако се нуждаете от повече напътствия. Тъй като усилията ви стават по-дълги, най-доброто облачно хранилище за големи файлове също ще бъде полезно.

HitFilm ви позволява да правите повечето от това, което прави другият софтуер, но понякога може да се почувства недохранен. Нямате широчина на опциите, налични в някои други инструменти. Той обаче е солиден, надежден и ефективен и се съмняваме, че всеки без много конкретни изисквания ще бъде разочарован от него.

Присъдата

Много ни хареса опитът ни с HitFilm. Тя не е най-изчерпателната по отношение на функции и опции, но това, което работи, работи добре и е ефективно. Ако искате да влезете в редактирането, това е чудесна отправна точка.

Подобно на другия най-добър софтуер за редактиране на видео, HitFilm получава правилните основи, но има много екстри за тези, които искат да продължат с него. Няма причина да не създадете нещо професионално с него и дори можете да завършите YouTube от Amazon Prime. Прочетете нашите най-добри VPN за Amazon Prime Video, ако това е така.

Аматьорите ще намерят много неща за проучване, като софтуерът предлага изобилие от преходи и ефекти, както и уроци за това как да постигнете правилно основите. Безплатната версия има очевидна привлекателност и въпреки че се опитва да ви продаде своите екстри, тя ви дава достатъчно за използване и не отказва критични функции.

Освен това е бърз и здрав. Не сме имали сривове или замръзвания, докато го използваме. Това означава, че е по-малко вероятно да се нуждаете от най-добрите онлайн резервни услуги. За да сте на сигурна страна обаче, вижте нашите как автоматично да архивирате видео ръководството.

Ако сте опитвали HitFilm или някой от неговите конкуренти, моля, споделете мислите си в коментарите. Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map