Преглед на съветника за възстановяване на данни на EaseUS – Актуализирано 2020 г.

Преглед на съветника за възстановяване на данни на EaseUS

Съветникът за възстановяване на данни EaseUS е задълбочен елемент на софтуер за възстановяване на данни, който дори ще впечатли ИТ специалистите, които искат да изострят ръба си. Това би победило конкуренцията с изключение на няколко малки недостатъци. Прочетете пълния ни преглед на EaseUS за подробности относно това.


Най-добрият софтуер за възстановяване на данни

EaseUS създава силен набор от услуги за обработка на данни, които са достатъчно мощни, за да отговорят на нуждите на ИТ специалистите и достатъчно лесни за използване за всички останали. По време на този преглед ще разгледаме неговото решение за възстановяване на данни, съветника за възстановяване на данни.

Предлага се както за Windows, така и за Mac, съветникът за възстановяване на данни на EaseUS ще ви помогне да възстановите както случайно изтритите файлове, така и файловете, изтрити от програмите. Може да се използва и достъп до неразглобяеми, сурови или повредени дялове. Напредналите потребители също ще оценят способността му да възстановява данни от сървъри и RAID съхранение.

Като цяло потребителското изживяване стои като едно от най-добрите от всяка помощна програма за възстановяване, която разгледахме, класирайки я в горната част на нашия кръг от 2017 г. за най-добър софтуер за възстановяване на данни.

За съжаление, на услугата липсва една основна функция, която не й позволява да победи Stellar или Prosoft Engineering (прочетете нашия преглед на Prosoft Engineering Data Rescue) като най-добрият инструмент за възстановяване навсякъде: не може да сканира пълния ви твърд диск, само дялове. Ще разгледаме последиците от това по-нататък в този преглед.

Ще разгледаме и иначе силния набор от функции, интерфейс, производителност и поддръжка на EaseUS.

предишен

Следващия

Алтернативи за съветника за възстановяване на данни на EaseUS

Ценообразуване & Лицензиране

За средните потребители на Windows най-добрият софтуер на EaseUS се нарича Wizard Data Recovery Wizard Pro за Windows + WinPE. „WinPE“ ви позволява да възстановите данни от компютри, които няма да стартират поради проблеми с техните зареждащи дялове. Версията за Mac се нарича Wizard Data Recovery Wizard Pro за Mac с Bootable Media.

Потребителите на Windows и Mac могат да изберат по-евтина опция, която не включва CD за възстановяване. EaseUS осигурява и софтуер за възстановяване за iPhone и Android устройства. Освен редовни потребителски планове, има и по-ценови лицензи, насочени към ИТ специалисти.

EaseUS предоставя пробни версии на своя софтуер, които могат да се използват за възстановяване на до 2 GB данни на компютри и Macs. Пробен старт ще ви помогне да определите дали загубените ви данни могат да бъдат възстановени преди закупуването на софтуера. Тъй като предлага пробна версия, 30-дневната политика за възстановяване на EaseUS не се прилага при нетехнически обстоятелства, така че не забравяйте да знаете какво купувате.

Характеристика

Следващата таблица очертава основните функции, които получавате с лиценз EaseUS Data Recovery Wizard Pro.

Лого на съветника за възстановяване на данни на EaseUSwww.easeus.com

Започва от 111 долара на месецВсички планове

версия

версия
Windows, Mac

Опции за сканиране

Бързо сканиране

Дълбоко сканиране

Сортиране по тип файл

Сканиране по тип на файла

Възможности за сканиране

Цялостно сканиране на твърд диск

Изтрито / изгубено възстановяване на файлове

Възстановяване на повредени дялове

Изтрито възстановяване на дял

Стартиращо USB устройство
Продава се отделно

CD за възстановяване
Продава се отделно

Клониране
Продава се отделно

Външно възстановяване

Възстановяване на външен диск

Възстановяване на подвижни носители

Възстановяване на SD карта

Възстановяване на оптично съхранение

поддържа

Въпреки че списъкът с функции изглежда впечатляващ, липсват някои забележими неща. Някои от тях са достъпни чрез отделни софтуерни пакети, достъпни от EaseUS. Тези функции включват възможност за клониране на твърдия ви диск и създаване на стартиращ диск или USB за когато компютърът изобщо няма да стартира.

Други функции, които изобщо не се предлагат от EaseUS, включват възможност за добавяне на нови възстановими типове файлове и възможност за възстановяване на данни от оптично съхранение (CD, DVD).

Що се отнася до поддържаните типове файлове, EaseUS обхваща всички основни положения:

  • Документи: Word, Excel, Powerpoint, PDF
  • Изображения: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
  • Аудио: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
  • Видеоклипове: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
  • Архиви: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Поддържаните файлови системи включват:

  • Windows: FAT, NTFS
  • Mac: HFS, HFS+
  • Подвижно съхранение: ExFat

Процес на възстановяване

След това проучваме общия процес на възстановяване с помощта на Data Recovery Wizard Pro за Windows. Цялостното изживяване с Mac версията на софтуера е подобно. След като приложението се отвори, първа стъпка изисква избор на място за сканиране.

Можете да изберете да сканирате вашия работен плот, библиотеки на Windows, конкретен дял или външно устройство. Ако имате работа с неинсталиращ или изтрит дял, съветникът за възстановяване на данни също ще ги покаже, като изтегля информация от таблицата на дяловете. За разлика от повечето инструменти за възстановяване на данни, не е необходимо първо да стартирате пълно сканиране на твърдия диск.

Отвъд това изборите са малко по-ограничени, отколкото бихме искали. С Stellar например можете да изберете типа файл, който искате да сканирате, или да посочите конкретна папка (прочетете пълния преглед на Stellar Data Recovery за повече подробности). Това ви позволява да ограничите колко време отнема общото сканиране.

Също така няма опция с EaseUS да сканира целия твърд диск. Изберете дяла, с който искате да работите, и натиснете „сканиране“. Съветникът за възстановяване на данни автоматично ще извърши бързо сканиране, след което стартира дълбоко сканиране. Докато сканира, програмата показва лента за напредък в горната част на приложението, заедно с отброяване на колко време остава преди завършване.

Можете да преглеждате и преглеждате файлове, преди сканирането да приключи, тъй като те са възстановени или да изчакате, докато приключи. Възможността за визуализация помага, тъй като на възстановените файлове са дадени общи имена, както при повечето инструменти за възстановяване на данни за Windows. Въпреки това, ограничение на размера на файла от 100MB ограничава неговата полезност.

След като сканирането приключи, можете да преглеждате съдържание по дърво на файлове, категория на файловете (графика, аудио, документ, видео, имейл, други) и да търсите файлове. Търсене е удобно, защото можете да търсите конкретен тип файл, като търсите разширение (.txt, .jpg).

Съдържанието, което сте изтрили лично, ще бъде в папката „Кошче“. Съдържанието, изтрито чрез други средства, например програма, може да се намери в специална папка, означена с „повече загубени файлове (RAW)“.

Възстановяването на съдържание е просто. Просто щракнете върху квадратчето до името на файла, натиснете бутона „възстановяване“ и изберете място за възстановяване. Това местоположение трябва да е отделен дял или устройство и можете да изберете външно устройство.

производителност

За да открием как EaseUS Wizard Wizard се подреди срещу конкуренцията, извършихме няколко основни теста за възстановяване по време на нашия процес на преглед. Тестът за възстановяване на изтрити файлове беше стартиран на 518GB, NTFS форматиран дял с 379 GB използвано пространство. За това тестване бяха създадени и изтрити три тестови файла: Word документ, .jpg файл и .mp4 видео.

Ние също тествахме възстановяване на 10GB тестов дял, който създадохме, заредени с данни и изтрити.

Вижте нашите резултати:

Особенострезултат
Бързо сканиране (500GB дял)2 секунди
Дълбоко сканиране (500 GB дял)1 час, 45 минути
Пълно HD сканиране (1TB)Не е опция
Word Doc възстановен
Възстановен видео файл
Изображението е възстановено
Възстановен изтрит дял

Бързото сканиране на съветника за възстановяване на данни работи само за няколко секунди. Резултатите, които се върнаха, обаче бяха ограничени. Изглежда сканирането само проверява дали има неотдавна изтрито съдържание, което може да възстанови. Повечето бързи сканирания изграждат и цели структури от директни файлове.

Добре е, че съветникът за възстановяване на данни е различен.

Това просто означава, че EaseUS използва различен подход при изграждането на своя алгоритъм за бързо сканиране. Истинският тест за това колко задълбочено работи инструментът за възстановяване на данни се крие в неговите дълбоки резултати от сканиране. Дълбокото сканиране приключи за по-малко от два часа. Това е по-бързо от средното и все пак върна всичко, което търсихме.

Поддръжка на клиенти

EaseUS може да бъде най-добрият общ инструмент за възстановяване на данни, когато става въпрос за поддръжка. Услугата предлага задълбочена база от знания, която включва ръководство за употреба, възможност за изтегляне, статии за поддръжка и видео уроци. Най-големият плюс обаче е включването на поддръжка на чат на живо.

Това е предимство, което няма да намерите при услугите за възстановяване на данни от нисък клас.

Чатът на живо, наличен в работно време, ще ви постави в почти незабавен контакт с представител на услугата. Извън работното време можете да изпратите имейл на EaseUS. Услугата обещава да се свърже с вас в рамките на два часа и ние открихме, че това обещание се спазва дори и през почивните дни.

За съжаление каналът за телефонна поддръжка е за запитвания преди продажби, а не за техническа поддръжка. Въпреки това, често е по-лесно да комуникирате технически проблеми чрез текст, отколкото да говорите. Можете също да изпратите техническа поддръжка на EaseUS имейл директно от инструмента за десктоп, като щракнете върху иконата „още“ в горната лента с инструменти, след което изберете „свържете се с техническата поддръжка“.

Заключителни мисли

Въпреки че опитът не е перфектен, ние останахме впечатлени, след като прекарахме малко прекалено много време, играейки с помощника за възстановяване на данни на EaseUS. Извършеното дълбоко сканиране не беше толкова обстойно като някои услуги, съдейки по общия брой на откритите файлове, но върна всички файлове, които търсехме.

Възможността за възстановяване на данни от твърди дискове, SSD дискове, RAID съхранение, сървъри и дори оптични устройства го прави гъвкав инструмент. Безплатен софтуер за клониране също е хубав, дори ако е отделно приложение.

Всъщност решението е толкова изчерпателно, ако сте ИТ професионалист, няма малък въпрос в съзнанието ни, че съставът за възстановяване на данни EaseUS ще го направи безценно допълнение към инструментариума ви.

Използвате ли EaseUS? Какво си помисли? Уведомете ни в коментарите по-долу и ви благодарим за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me