Dropbox vs Tresorit i 2020: Et tæt opkald

Tresorit er en af ​​de mest sikre cloud-lagertjenester derude, mens Dropbox er en af ​​de mest populære takket være stor brugervenlighed. Vi hos Cloudwards.net vil gerne gøre det nemt for dig at vælge mellem konkurrerende tjenester, så vi kommer til at pit Tresorit vs. Dropbox for at se hvilke der kommer på toppen.


Hovedformålet med cloud-lagringstjenester er at gemme dine filer i skyen. Selvom alle tjenester lader dig gøre det, er de forskellige, hvor godt de gør det, og hvilke andre funktioner, de tilbyder. Plus, nogle tjenester, såsom Tresorit, fokuserer muligvis mere på sikkerhed, mens andre, såsom Dropbox, fokuserer på brugervenlighed og funktioner.

Hvad der passer dig godt, afhænger af, hvad du vil have fra tjenesten. Med det i tankerne vil vi sammenligne dem med generelle faktorer for cloud-lagringstjenester. Hvis du allerede har gjort dig opmærksom, skal du læse vores separate Dropbox-gennemgang eller Tresorit-gennemgang for at lære mere om den service, du ønsker.

Hvis du ikke er tilfreds med nogen af ​​dem, kan du se vores bedste cloud-lagring for at få hjælp. Du kan også læse vores bedste sammenligning med skylager for at se, hvad tjenester tilbyder med et overblik.

Over fem runder skal vi se, hvordan tjenesterne sammenlignes for at hjælpe dig med at beslutte dem imellem. Vi vil navngive en vinder efter hver runde, og når klokken ringer, giver vi dig et resume af resultatet og erklærer den samlede vinder.

1

Sikkerhed

Stærk skysikkerhed er vigtig, fordi internettet har sin del af farerne. Ondsindede personer, såsom hackere, håber at stjæle dine legitimationsoplysninger, aflytte dine data med mand-i-midten-angreb, holde dine data som gidsler ved hjælp af ransomware eller udføre noget andet smart trick mod dig.

Cloud-tjenester bruger mange metoder til at sikre dig mod potentielle trusler. For eksempel vil tofaktorautentisering forhindre hackere, der har stjålet din adgangskode i at få adgang til din konto. Når det er sagt, skal du ikke stole kun på det. Du skal bare oprette en stærk adgangskode til at begynde med.

TLS / SSL-protokollen beskytter mod angreb mellem mennesker i midten, mens kryptering krypterer dine data i hvile og under transit. Privat, ende-til-ende-kryptering hjælper dig med at holde dine filer private ved kun at lade dig læse dem.

Det er mildest muligt en vigtig kategori for skytjenester. Lad os se, hvordan Tresorit og Dropbox gør det.

Tresorit

Tresorit fokuserer på sikkerhed. Det vigtigste våben i dets arsenal er privat kryptering, også kaldet nul-viden kryptering. Tresorit er en af ​​de sjældne tjenester, der tilbyder det, som tjener det et sted på vores bedste liste over nul-viden cloud storage services.

tresorit-vs-dropbox-tresorit-sikkerhed

Bemærk, at fordi Tresorit bruger nul-viden kryptering for at beskytte dit privatliv, vil det ikke være i stand til at nulstille din adgangskode, hvis du glemmer det. Brug en adgangskodemanager fra vores bedste artikel om adgangskodeadministratorer for at sikre dig, at det ikke sker.

Tresorit bruger TLS-protokollen til at forhindre angreb, der målretter filer under overførsel og AES 256-bit-kryptering til at kryptere filer i hvile. Hvis nogen formår at knække din adgangskode, vil tofaktorautentisering forhindre adgang til din konto.

Tresorit opbevarer sine servere i sikre Microsoft Azure-datacentre i Irland og Holland. De bruger overvågning, 24/7 sikkerhed og biometrisk scanning. De er også i overensstemmelse med de nyeste ISO-standarder. Læs vores Microsoft Azure-gennemgang for at lære mere.

Når du uploader data til Tresorit, replikeres de på flere servere i et datacenter, der ligner en RAID-opsætning. Dette reducerer risikoen for datatab og øger tilgængeligheden af ​​dine filer.

Hvis ransomware ødelægger dine filer, behøver du ikke betale for at få dem tilbage. Du kan bruge filversion til at hente dem. Den billigste plan er begrænset til 10 tidligere versioner, men de andre har ubegrænset versionering. Tresorit giver dig også mulighed for at slette data fra din enhed fjernt, hvilket hjælper, hvis nogen stjæler det.

Dyrere planer giver dig avancerede sikkerhedsfunktioner, såsom at definere sikkerhedspolitikker, administratorovervågning og tilbagekalde adgang fra enheder.

Tresorit afholdt en åben hacking-udfordring, der inviterede hackere til at prøve at bryde ind i den, men ingen lykkedes i en periode, der varede i et og et halvt år. Hvis du vil lære mere om Tresorits sikkerhed, skal du læse dets sikkerheds whitepaper.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-sikkerhed

Dropbox

Det er tydeligt, at Dropbox ikke lægger den samme vægt på sikkerhed. Tjenesten har faktisk en ternet historie. Virksomheden var i rampelyset under et brud i 2012, hvor 68 millioner adgangskoder blev stjålet, og hændelsen blev ikke rapporteret før år senere.

Desuden var Dropbox forbundet til PRISM-projektet i 2013. Når det er sagt, tog virksomheden foranstaltninger for at øge sikkerheden efter dette.

Dropbox bruger AES 256-bit til at kryptere dine filer i hvile og TLS-protokollen med AES 128-bit til at beskytte dine filer under overførslen. Det er en god praksis, men det lader Dropbox dekryptere dine filer til at udpakke metadata til indeksering, når de lander på dets servere og krypterer dem bagefter.

Derudover forbliver dine metadata i klartekst på en separat server. Det er indlysende, at Dropbox ikke tilbyder privat kryptering. Det er ikke den bedste praksis for at beskytte dit privatliv, så overvej at bruge Boxcryptor, et privat krypteringsudvidelse. Du kan lære mere om det i vores Boxcryptor-gennemgang.

Dropbox bruger tofaktorautentisering, så du kan være sikker på, at ingen får adgang til din konto uden at have din smartphone.

Du kan bruge versionering til at gendanne ældre versioner af filer, der er op til 120 dage gamle til at bekæmpe effekten af ​​ransomware. Hvis det ikke er nok for dig, kan du læse vores bedste cloud-lager til versioneringsartikel til alternativer.

Sikkerhedssiden på din konto giver dig mulighed for at overvåge linkede enheder, aktive websessioner og apps fra tredjepart med adgang til din konto. Hvis noget ser mistænkeligt ud, kan du deaktivere adgang til din konto.

Dropbox har en side på HackerOne, der belønner hackere, hvis de kan knække Dropbox’s sikkerhed. Indtil videre har Dropbox betalt næsten $ 300.000 som svar.

Oplysningerne om Dropbox’s datacentersikkerhed er knappe, men virksomheden siger, at de er “hærdet for at forbedre sikkerheden og beskytte mod angreb.”

Rundtanker

Dropbox har ikke slap sikkerhed, men det giver ikke det høje niveau af det, som Tresorit gør. Det er takket være Tresorits private kryptering, ubegrænset versionering og en hacker-udfordring, der ikke har nogen krav.

Runde: Sikkerhedspunkt for Tresorit

Tresorit-logo
Dropbox-logo

2

Lagringsomkostninger

Jo mere du får for prisen, desto bedre bliver lageromkostningerne. Det er også godt, hvis en tjeneste har flere planer, fordi det øger dine chancer for at finde en god pasform. En gratis plan eller prøve er også et plus, fordi du kan bruge den til at teste en service, før du går i gang. Hvis budget er din største bekymring, skal du læse vores bedste tilbud inden for opbevaring af sky til en liste over tegnebogvenlige tjenester.

tresorit-vs-dropbox-tresorit-pricing

Tresorit

Tresorits sikkerhed er stærk, men den kommer ikke billig. Det tilbyder ikke en gratis plan, men de betalte planer har en gratis prøveperiode. Den billigste er Premium, der er $ 10,42 per måned for kun 200 GB lagerplads. Det har fælles cloud-lagringsfunktioner sammen med adgang til fem enheder, synkronisering, 90-dages versionhistorik og muligheden for at gendanne 10 tidligere versioner af filer.

Solo er den anden personlige plan. Det giver 2 TB plads til $ 24 per måned. Det er mere end det dobbelte af prisen, som nogle tjenester opkræver for deres 2TB-planer. Planen tilføjer tilladelseskontrol, fildeling med adgangskodebeskyttede links, Microsoft Outlook-integration og mere.

Tresorit har også forretningsplaner. Small Business er $ 20 pr. Bruger pr. Måned og giver dig 1 TB plads til hver bruger. Forretningen er diskonteret med 50 procent på dette tidspunkt, hvilket gør det $ 12 per bruger per måned. Det tilføjer HIPAA-overholdelse, fjernsletning, tilpasset branding, avanceret filkontrol og support.

Enterprise er $ 24 per bruger per måned og understøtter mere end 100 brugere. Det tilføjer også funktioner, såsom tilpassede e-mail-strømme, brugerdefineret implementering, admin API, personaleuddannelse og mere.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-pricing

Dropbox

Dropboxs billigste plan er Plus, som er $ 9,99 pr. Måned eller $ 99 per år. Det giver 1 TB lagring. Det inkluderer Microsoft Office 365-integration, 30-dages versionshistorie, prioriteret e-mail-support og standard cloud-lagringsfunktioner.

Den næste plan er Professional, som tilføjer kontroller med delte links, avancerede samarbejdsværktøjer, udvidet version af historien, såsom smart synkronisering og Showcase, og adgang til chat support. Det er $ 16,58 pr. Måned eller $ 198,96 pr. År.

Der er to holdplaner: Standard og avanceret. Standard giver 3 TB delt plads til $ 12,50 pr. Bruger pr. Måned eller $ 150 pr. Bruger pr. År. Det har funktioner såsom et kontooverførselsværktøj, teammappe, ubegrænset API-adgang til sikkerhedsplatformspartnere, HIPAA-overholdelse, admin-kontroller og centraliseret fakturering.

Avanceret lægger ikke en hætte på dit lager, men det hæver prisen til $ 25 pr. Bruger pr. Måned eller $ 240 pr. Bruger pr. År. Det søder aftalen med enhedsgodkendelser, sehistorik og avancerede teamfunktioner, såsom single sign-on, niveauer af administratorroller, logkontrol og telefonstøtte i åbningstider.

Den gratis plan tilbyder en mager 2 GB lagerplads, som ikke gør den velegnet til vores bedste gratis skylager. Det er stadig nok til at se, om Dropbox fungerer for dig.

Runde to tanker

Ingen af ​​tjenesterne har særligt konkurrencedygtige planer. Imidlertid er Dropbox billigere, mens Tresorit giver dig mere bang for din sorteper, hvilket får os til at tro, at et slips er i orden. Hvis du er mere interesseret i Dropbox’s teamplaner, skal du læse vores Dropbox Business-gennemgang for at lære detaljerne om dem.

Runde: Lagringsomkostninger Ingen klar vinder, point for begge

Tresorit-logo
Dropbox-logo

3

Brugererfaring

Det er dejligt, hvis en tjeneste har en masse stærke funktioner, men det gør det ikke godt, hvis de ikke er pakket ind i en fornøjelig brugeroplevelse. Brugere har en tendens til at undgå de tjenester, der ikke gør det.

Tresorit

Tresorit er blandt de bedste tjenester fra vores cloud storage-anmeldelser, men dens brugeroplevelse er mere kompliceret end den gennemsnitlige service, fordi du er nødt til at oprette individuelle tresorer – “hvælving” på tysk – for at synkronisere filer.

Desktop-klienten fungerer på Windows, macOS og Linux. Support til Linux er sjældent blandt cloud-lagringstjenester. Hvis Tresorit ikke fungerer for dig, skal du læse vores roundup af det bedste cloud-lager til Linux for andre muligheder.

tresorit-vs-dropbox-tresorit-desktop

Udover den komplekse synkronisering er desktop-klienten klar og let at bruge. Smag er subjektivt, men vi føler, at Tresorits desktop-klient er en af ​​de mest attraktive på markedet.

tresorit-vs-dropbox-tresorit-web

Hvis du er væk fra din enhed, kan du bruge Tresorit-webappen til at få adgang til din skylager. Dets minimale design gør mapper og navigationslinks lettere at finde. Når det er sagt, komplicerer kompleks synkronisering sagen, fordi du ikke bare kan trække og slippe indhold i rodklippet til webklienten. Det er logisk, fordi det ikke er en tresor, men fremgangsmåden er usædvanlig.

Tresorit har også smartphone-apps til Android og iOS. Du kan bruge dem til at uploade fotos og videoer fra din telefon. Desuden kan du få adgang til din skylagring, oprette links til dit indhold og arbejde offline. Hvis du kun vil sikre dig, at du får adgang til appen, kan du indstille en adgangskodelås.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-desktop

Dropbox

Dropbox har været på forkant med brugeroplevelsen, siden det startede i 2007, og det er sandt i dag. Faktisk er det her, den fælles model for synkronisering blev opfundet.

Den almindelige model for synkronisering består af et ikon i systembakken og en synkroniseringsmappe. Alt, hvad du placerer i synkroniseringsmappen, synkroniseres til skyen. Det er så enkelt. For at gøre det skal du dog installere desktop-klienten, der fungerer på Windows, macOS og Linux.

Dropboxs desktopklient drejer sig om ikonet i systembakken. På grund af det er det tyndt, og du behøver ikke at gå gennem mange trin for at finde det, du ønsker. De mest almindelige handlinger er i øverste højre hjørne, mens hovedruden viser dine meddelelser eller nylige filer. Du kan også søge gennem dem, hvilket er praktisk.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-web-klient

Du kan få adgang til de samme funktioner fra webklienten. Det er klart og intuitivt, og alt hvad du skal gøre er at trække og slippe en fil hvor som helst for at starte en upload. Skift mellem sider og funktioner er også hurtigt.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-mobile

Mobilapps er også nemme at bruge. De giver dig mulighed for at scanne dokumenter, gøre filer tilgængelige offline, få adgang til Dropbox-papir og automatisk tage backup af dine fotos og videoer. Desuden kan du dele dine filer. Hvis du ikke er bekendt med Dropbox Paper, kan du lære mere om det i vores Dropbox Paper-gennemgang.

Runde tre tanker

Tresorit har en solid brugeroplevelse, men det er mere kompliceret end Dropbox’s takket være behovet for at oprette tresors. Dropbox er også mere intuitiv og lettere at bruge.

Round: Brugeroplevelsespunkt for Dropbox

Tresorit-logo
Dropbox-logo

4

Deling

Deling er en stor del af cloud storage-oplevelsen, så det skal være let, hurtigt og i stand til at gå direkte til de store sociale netværk, enkeltpersoner og grupper. For at fuldføre oplevelsen skal du være i stand til at beskytte dine dele ved hjælp af indholdskontroller, såsom adgangskodebeskyttelse, udløbsdatoer og tilladelser.

Tresorit

Tresorit har stærke indholdskontroller og delingsfunktioner, hvilket hjælper det med at gøre vores liste over de bedste cloud-lagringstjenester til deling. De samme funktioner er tilgængelige, uanset om du bruger web- eller desktop-appen.

tresorit-vs-dropbox-tresorit-aktie

Hvis du vil dele en mappe, skal du generere et link eller invitere brugere via e-mail. Hvis du går via e-mail-ruten, skal modtagerne registrere sig for en Tresorit-konto. Filer har ikke dette krav, men de kan kun deles med et link.

Du kan beskytte links ved hjælp af en udløbsdato, adgangskode eller adgangsgrænse. Mapper kan have tre niveauer af tilladelser. De lader dig læse, læse og ændre eller redigere.

For at hjælpe dig med at holde styr på de links, du har oprettet, leverer Tresorit en “links” -visning. En anden visning, “kontakter”, lader dig vide, hvilke personer du har delt mappeadgang med.

Tresorit mangler dog et par ting. Du kan ikke oprette uploadlink eller dele til sociale netværk.

Dropbox

Dropbox giver dig mulighed for at dele indhold, der er gemt på det ved hjælp af din desktop-klient, smartphone-app eller browser-klient.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-aktie

Du kan dele links ved hjælp af webklienten ved at kopiere og indsætte dem eller sende dem via e-mail, men du kan ikke dele direkte til sociale netværk. Dropbox giver dig mulighed for at beskytte links ved hjælp af en adgangskode eller udløbsdato, deaktivere downloads eller vælge specifikke personer, der kan få adgang til det. Hvis du vil stoppe delingen, skal du slette linket

Abonnenter på den billigste plan, Plus, får ikke disse funktioner. Hvis du vil bruge dem, skal du abonnere på Professional-planen, som er dobbelt så meget som prisen.

Du kan dele mapper og indstille deres tilladelse til at “redigere” eller “se.” Der er en side, der også viser, hvad du har delt med andre. Hvis du vil invitere andre til at dele med dig, kan du bruge funktionen “filanmodning”.

Runde fire tanker

Begge tjenester har funktionsdygtige delingsfunktioner. Tresorit har bedre sikkerhed for delinger, og Dropbox giver dig mulighed for at oprette filanmodninger. Forskellen i sikkerhed er ikke stor, men Dropbox reserverer delingsfunktioner til sine dyrere planer, mens Tresorit har dem på sin billigste, så Tresorit vinder denne runde.

Runde: Delingspunkt for Tresorit

Tresorit-logo
Dropbox-logo

5

Funktioner

Denne kategori omhandler funktioner, der går ud over dem, der tilbydes af de fleste cloud-lagringstjenester. Nogle eksempler er produktivitetsapps, medieafspilning, avanceret versionering, fotoanalyse og integration med apps fra tredjepart.

Tresorit

Tresorit integreres ikke med tredjeparts apps, såsom Microsoft Office Online eller Trello, fordi nul-viden forhindrer det. Nul-viden forhindrer også afspilning af musik eller videoer. Hvis du har brug for tjenester, der har sådanne funktioner, skal du læse vores bedste cloud-lager til samarbejdsartikel.

Tresorit selektiv synkronisering

Tresorit har en netværksdrevfunktion kaldet Tresorit Drive. Tresorit Drive giver dig kun mulighed for at gemme filer i skyen og fortsætte med at få adgang til dem fra dit skrivebord. Det er en god måde at spare plads på din harddisk.

Tjenesten giver også en tilføjelse til Microsoft Outlook, som giver dig en måde at dele filer, der er mere sikre end normale e-mail-vedhæftede filer. Linux-brugere vil være glade for at høre, at Tresorit tilbyder en simpel kommandolinjegrænseflade, der kører på Linux-arbejdsstationer eller servere. Det giver dig mulighed for også at automatisere opgaver såsom synkronisering og rapportering.

Tresorit har også stærke versionfunktioner, og tjener det et sted på vores bedste cloud-lager til versioneringsliste.

Dropbox

Dropbox integreres med Office Online, som giver dig mulighed for at oprette Word-, PowerPoint- eller Excel-filer i dine Dropbox-mapper. Du kan også redigere dokumenter, når du har uploadet dem.

tresorit-vs-dropbox-dropbox-papir

Dropbox har også en proprietær notat-app kaldet Paper. Det giver dig mulighed for at tage noter, integrere mediefiler og samarbejde med andre. Men det kan ikke meget andet. For at få et bedre alternativ, kan du læse vores bedste artiklen til notatoptagelse af apps.

Dropbox har en anden app kaldet Showcase, der giver dig mulighed for at dele filer på en attraktiv side.

Du kan foretage en fuldtekstsøgning for at scanne indholdet af dine filer. Det inkluderer dokumenter, der er scannet med mobilappen. Når du scanner et dokument, kan du finjustere det og uploade det som en .pdf- eller .jpeg-fil til skyen.

Med versionering kan du gendanne slettede filer eller ældre versioner fra de sidste 30 dage. Du kan også afspille dine mediefiler og se eksempler på fotos. Når det er sagt, gjorde det ikke udskæringen til vores bedste cloud-lager til musikliste.

En af de mest nyttige funktioner er smart synkronisering, der giver dig adgang til filer og mapper i din Dropbox-konto fra din computer uden først at synkronisere dem. Det sparer plads på harddisken. Det fungerer som Tresorits drevfunktion.

Fem runde tanker

Selvom Tresorit har en god grund til at mangle dem, har Dropbox flere apps og integrationer, så det vinder denne runde.

Round: Funktioner Point for Dropbox

Tresorit-logo
Dropbox-logo

6

Afsluttende tanker

Dropbox og Tresorit er blandt vores bedste cloud-lagringstjenester. Vi har to runder til fordel for hver med et uafgjort. Vi vurderede Tresorit dog højere i vores samlede placering, så vi vil give for at matche den schweiziske kandidat.

Vinder: Tresorit 

Tresorit kræver, at du betaler store penge for sikkerhed i topklasse, og nogle brugere synes måske, at det er for meget. På den anden side giver Dropbox god produktivitet, tredjepartsintegrationer og dejlige delingsfunktioner. Dens planer giver dig også mere lagerplads.

Hvad synes du om denne sammenligning? Hvilken service foretrækker du? Fortæl os det i kommentarerne herunder. Tak fordi du læste.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map