Преглед на MediaFire: Безопасен ли е MediaFire през 2020 г.

Преглед на MediaFire

Изключително решение за съхранение на голи кости, MediaFire има малко да го препоръча, с изключение на ниската си цена. Въпреки това, ако простото съхранение е всичко, което някога сте искали, тогава този преглед на Mediafire може да си струва да прочетете.

Отзиви за съхранение в облак

MediaFire попада на пазара за съхранение на облаци със своя розов цвят, но не може да стои рамо до рамо с услугите в най-доброто ни сравнение в облачно съхранение. Той има достъпни цени, заедно с 10 GB безплатен план, който има фина реферална програма, но твърде много недостатъци, за да го препоръчаме за сериозна употреба.

Основният недостатък е липсата на клиент за синхронизиране на работния плот, който е основен елемент в облачните услуги за съхранение. Версията също е често срещана, но MediaFire не я предоставя. Потребителите, които се нуждаят от сътрудничество, също няма да бъдат доволни, тъй като MediaFire няма собствени приложения за производителност или производителност на трети страни.

Ако списъкът с неизправности не ви пречи да го изстреляте, придържайте се към нас за този преглед на MediaFire.

Силни & Слабости

Алтернативи за MediaFire

Характеристика

MediaFire флиртува с това, че е услуга за съхранение в облак, но му липсват характеристиките на подходяща. Най-забележителният сред тях е клиентът за синхронизиране на работния плот. Имаше го, но се отърва от него, оставяйки само интернет и мобилен клиент. Можете да ги използвате само за качване и достъп до файлове.

За способни услуги, които предлагат настолни клиенти за Windows и Linux, прочетете най-доброто ни съхранение в облак на Windows и най-доброто облачно хранилище за статии за Linux. Повечето снимки в двата ръководства поддържат и macOS.

Въпреки това, ако липсата на поддръжка за десктоп не е прекъсвач за сделки за вас, MediaFire предлага много място на конкурентни цени. Всеки, който трябва да освободи място на своя компютър чрез дългосрочно съхраняване на файлове, може да се възползва от достъпните си цени. Плюс това, уеб приложението има бързи скорости на качване.

Mediafire-фото-преглед

Мобилното приложение ви позволява автоматично да архивирате снимки и видеоклипове. Това ще бъде от полза за потребителите, които правят много снимки. Неговите недостатъци обаче му пречат да направи най-доброто онлайн ръководство за съхранение на снимки. Уеб приложението ви позволява да визуализирате снимки, но не и типове файлове, които сме свикнали да визуализираме, докато използвате други услуги.

Потребителите ще открият, че в MediaFire липсват много функции, предлагани от други решения за съхранение, включително версията на файловете. Единствената възможност за възстановяване на файлове с него е да ги извадите от кошчето, след като сте ги изтрили.

Можете също така да възникнете проблеми, ако трябва да качвате големи файлове. Въпреки че ограничението за размер на 20GB на файла съвпада с Microsoft OneDrive, той не може да се конкурира със Sync.com, което е най-доброто място за съхранение в облак за сравняване на големи файлове. Sync.com не поставя ограничение за размера на файла, така че прочетете нашия преглед на Sync.com, ако това ви интересува.

Уеб приложението на MediaFire има лента за търсене, която ви помага да намерите нужните файлове. Можете да въведете името на файла и да изберете типове файлове, които искате да филтрирате.

MediaFire не е добър за сътрудничество, тъй като не предлага офис пакет, като OneDrive и Google Drive, както и интеграция на приложения с услуги на трети страни.

Преглед на функции на Mediafire

Лого на MediaFirewww.mediafire.com

Започва от $ 375 на месец за 1000 GBAll планове

Sync

Синхронизиране на папка

Синхронизиране на ниво блок

Селективна синхронизация

Управление на лентата

Синхронизирайте всяка папка

Споделяне на файлове

Споделяне на файлови връзки

Свържете паролите

Дати на изтичане на срока за връзка

Споделяне на папки

Разрешения за папки

Ограничения за изтегляне на връзки

Качване на връзки

продуктивност

Преглед на файлове

Редактиране на файлове

Сътрудничество в приложението

Office Online

Гугъл документи

Приложение за бележки

Възпроизвеждане на медии

Мобилни приложения

Забранено запазване на файлове

Версиите

WebDAV

Сигурност

Шифроване при почивка

Шифроване в транзит

Протокол за шифроване
N / A

Нулеви знания

Двуфакторна автентификация

Местоположение на сървъра
НАС

поддържа

24/7 Поддръжка

Поддръжка на чат на живо

Поддръжка по телефона

Поддръжка по имейл

Потребителски форум

Знание

Разни

Безплатен план

Ценообразуване

MediaFire има безплатен план от 10 GB, което е много по-добре от, да речем, OneDrive, който осигурява половината място за съхранение. Това обаче не помогна на MediaFire да направи най-добрия ни списък с безплатни облачни хранилища. Една от причините за това е, че ще премахне вашите данни, ако нямате достъп до безплатния си акаунт в продължение на година.

Премиум плановете в момента се отстъпват с 50 процента. Абонаментът за тях премахва досадните реклами, които присъстват в безплатен акаунт. Премиум плановете също включват приоритетна поддръжка, разширени функции за споделяне на връзки и защита на паролата за файловете. Те също повишават ограничението за размер на файла до 20GB.

Дори и да сте в премиум акаунт, на страницата за изтегляне ще видите реклами, ако използвате повече от месечния лимит на честотна лента за изтегляния.

Про планът е 5 долара на месец или еквивалент на 3,75 долара на месец, ако плащате за годината, което е много. Всъщност той съперничи на някои от услугите в нашите най-добри оферти в списъка за съхранение в облак. Ако искате два пъти място за съхранение за $ 96 на година, трябва да опитате pCloud. Прочетете повече за това в нашия преглед на pCloud.

Бизнес планът е подходящ за малките бизнес потребители, които не се нуждаят много от сътрудничество, но трябва да съхраняват своите файлове. Той осигурява 1TB място за съхранение по подразбиране, но можете да имате до 100TB. Той също така предоставя до 100 потребителски акаунта. Планът добавя персонализирано брандиране и достъп до подробен дневник за сигурност също.

Ако имате нужда от много място за съхранение и силни функции за сътрудничество и производителност, ви предлагаме да се консултирате с най-добрите ни файлове за синхронизиране на файлове и да споделяте статия за повече услуги, които ги предоставят.

Лесно използване

Mediafire-уеб-клиент

Тъй като няма приложение за настолни компютри, ще взаимодействате с MediaFire, използвайки мрежата и мобилните приложения. Уеб приложението е модерно и удобно за потребителя и има приятно оформление. Можете да навигирате по файловете, заедно с кошчето за изтритите файлове, като използвате дървовидната структура, която винаги се вижда отляво.

Можете да прегледате вашите файлове в мрежови или списъчни изгледи.

За да качвате файлове, можете да използвате функцията за плъзгане и пускане, която ви позволява да пускате файлове навсякъде на страницата. Можете да направите същото и с папки.

Страницата по подразбиране, която виждате, когато влизате в уеб приложението, е „файлове“, но можете да видите дейността си на страницата „наскоро“ и файлове, които следвате на страницата „следва“.

За да промените отделни файлове или папки, можете да щракнете върху малкия знак със стрелка, свързан с тях, щракнете с десния бутон върху тях и изберете действие от менюто или изберете едно или повече и извършете действие от горното меню.

Mediafire-мобилни приложения

Мобилното приложение също е лесно за използване, но неговият дизайн е стъпка зад другите решения. Бутонът за качване не е толкова виден, а бутонът от менюто не е модерният бутон за бургер, който ви позволява бързо да получите достъп до най-подходящите опции. Това каза, че няма да ви създаде проблеми. Работи на Android и iOS.

Споделяне на файлове & синхронизирането

MediaFire не се справя добре в синхронизирането. Синхронизирането между мобилни устройства се случва доста гладко, но без възможност за синхронизиране с десктопи, ще отделите много време за качване и изтегляне, а не просто да поставите файловете си в папка за синхронизиране и да забравите за тях.

Ето как го правят повечето доставчици в нашите отзиви в облачно хранилище, така че е изненадващо, когато MediaFire не прави. Това дори не може да се счита за надзор, защото MediaFire предложи едновременно настолно приложение, но постепенно го прекрати, което ограничава потенциала на услугата.

Mediafire за споделяне

Споделянето на файлове работи така, както се предполага, и е лесно да се използва. Изпратете на някого връзка и той може да я използва за изтегляне на файла. Можете да споделите връзката си директно във Facebook, Twitter и други социални медии. Без абонамент връзките, които споделяте, ще се поддържат с реклама, така че имайте предвид, че това не е чист вид.

Ако купите един от първокласните планове, можете да създадете еднократни връзки, които ви позволяват да решите кога те изтичат. Можете също да направите папките си FileDrop, така че другите да могат да качват директно в тях.

Ако трябва да защитите споделен преди това файл, можете да изключите връзката, затваряйки файла на всеки, който не го следва.

Споделянето на папки работи като споделяне на връзки, което означава, че не можете да каните други хора в папка и да им давате разрешения.

Тези функции за споделяне са прилични, но датите за изтичане на всички връзки и възможността да ги защитават с парола, заедно с споделянето на папки биха били по-полезни. Можете да намерите услуги, които имат по-мощни опции за споделяне и контрол на съдържанието, в нашата най-добра облачна хранилище за споделяне.

MediaFire също така позволява на хората да следят файлове. Тази способност изчиства сътрудничеството, така че не е необходимо да изпращате връзки напред и назад, когато работите с някого в дългосрочен план.

скорост

MediaFire ни изненада при първия си опит за качване, постигайки скорост, за която сметнахме, че не е възможно. Вторият опит беше повече в съответствие с другите служби и теория. Скоростта на качване е средно 22 минути и седем секунди за папка с цип от 1 GB, което е доста бързо.

Направихме нашите тестове, използвайки Ethernet връзка в Белград, Сърбия, със скорост на качване от 6 мегабита в секунда и скорост на изтегляне от 100 Mbps..

Времето за изтегляне беше около шест пъти по-бавно от другите тествани услуги, със средна скорост от 12 минути и 47 секунди. На теория би трябвало да отнеме около минута и половина.

Първи опитСекуден опитСредно
Време за качване:00:18:0000:26:1500:22:07
Време за изтегляне:00:11:3400:14:0100:12:47

MediaFire не използва алгоритъм за синхронизиране на ниво блок, който би ускорил прехвърлянето на вече качени файлове, като прехвърля само променените части. Това обаче може да се очаква, като се има предвид, че няма настолно приложение за синхронизиране на файлове.

Сигурност

Светът онлайн може да бъде страшно място заради заплахи от хакери и други злонамерени хора. Това означава, че добрата сигурност е задължителна за облачните услуги за съхранение. Търсим функции за сигурност, които отговарят на това описание.

Облачната сигурност разчита на протоколи и криптирания, за да защити вашите файлове при транзит и в покой. Те включват TLS протокол за спиране на атаки на човек в средата, в покой и транзитно криптиране за сканиране на вашите файлове и частно криптиране, за да се гарантира вашата поверителност.

Двуфакторното удостоверяване ще спре хакерите, които са откраднали паролата ви, да имат достъп до вашия акаунт. Дори ако доставчикът го има обаче, трябва да направите силна парола.

В този смисъл MediaFire не идва с информация за неговите функции за защита, така че трябва да приемем, че не използва нито една от тях. Като такъв, той се блъска в рамо с Yandex Disk и Amazon Drive. Ние обаче класираме Amazon Drive по-високо от MediaFire. Вижте защо в нашия преглед на Amazon Drive.

Ако искате силна сигурност, съветваме ви да прочетете нашата най-сигурна статия за съхранение в облак.

MediaFire също не е нулево познание, така че вашите данни могат да бъдат уязвими за хакове или друг нежелан достъп. Това не е нещо, което да се игнорира, така че не трябва да съхранявате нищо чувствително върху него.

Съветваме ви да разгледате нашия кръг от най-добрите облачни услуги с нулево знание, за да избегнете проблема.

поверителност

Mediafire-неприкосновеността на личния живот политика

MediaFire не злоупотребява с вашата лична информация, която получава от вашите взаимодействия, докато използвате услугата. Така работят и другите услуги, но MediaFire казва, че вие ​​„давате [информацията] доброволно, когато взаимодействате с [нейните] реклами.“ Това включва, когато гледате видеоклипове. Той използва информацията за „показване на съдържание, което е подходящо и интересно“.

Той може да събира лична информация, като имена и имейл адреси, които също добавяте към споделени папки и файлове.

Фактът, че политиката за поверителност е в текстово поле с малък шрифт, който затруднява четенето, също не печели точки. Харесва ни подходът, който предприема Тресорит. Декларацията за поверителност е ясна, лесна за четене и дори има обобщен текст за тези, които не обичат да четат легализиран. Прочетете повече за тази услуга в нашия преглед на Tresorit.

MediaFire обещава да не продава личната ви информация на рекламодатели. Въпреки това, той ще си сътрудничи с трети страни, ако това се изисква от закона.

Услугата твърди, че спазва и Общия регламент за защита на данните, но не сме виждали права, свързани с GDPR, в нейната политика за поверителност. Плюс това, страницата за съответствие не е актуализирана от преди влизането в сила на GDPR. Можете да научите повече за GDPR в нашето ръководство за GDPR.

Обслужване на клиенти

Ако имате проблем, можете да се консултирате с базата данни или да се свържете с поддръжката. Базата от знания на MediaFire може да бъде полезна за основните задачи. Той е разделен на категории, което ви помага лесно да намерите отговора.

Статиите са написани добре и имат полезни скрийншоти, които да ви насочат. За по-сложни задачи ще имате късмет да намерите свързани статии и MediaFire не предлага потребителски форуми, за да получите помощ от по-опитни членове. Чатът на живо и поддръжката по телефона също не са достъпни.

Ако не намерите отговор, можете да се свържете директно с техническата поддръжка. Направихме това, но не получихме отговор повече от един ден.

Присъдата

MediaFire има много пропуски. Тя няма версия или синхронизиране на работния плот. Опциите за споделяне и контрол на съдържанието са ограничени. Няма и приложения на трета страна или местна производителност. Също така трябва да приемем, че той няма опции за сигурност, тъй като не предоставя информация за тях.

Ако това е твърде много за вас, консултирайте се с нашето най-доброто ръководство за съхранение в облак за помощ при избора на подходящата за вас услуга.

Липсва много, но не натоварва ръка и крак. Скоростта на качване също е бърза. Можете да използвате 10GB памет за свободен план, за да тествате услугата и можете да я увеличите до респектиращи 49 GB.

Какво мислите за MediaFire? Има ли твърде много недостатъци за вас или сте готови да го опитате благодарение на приличните цени? Кажете ни какво мислите в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me