Revisió RememBear – Actualització 2020

RememBear Review

RememBear, producte del mateix equip darrere de TunnelBear VPN, és un gestor de contrasenyes decent amb un sòlid pla gratuït. Tot i això, en comparació amb els competidors, queda una mica curt per davant de les funcions, com podeu llegir en aquesta crítica completa de RememBear.


memòries-èxits

recordar-aplicació

recordear-crear-entrada

recordear-descarregar-la pàgina

configuració de recordar

Anterior

Pròxim

RememBear és el gestor de contrasenyes que prové de la mateixa empresa que hi ha darrere de la TunnelBear VPN. Tal com podeu llegir a la nostra revisió de TunnelBear, aquest servei és fàcil d’utilitzar, tot i que inclou diversos temes, com ara streaming, ubicacions del servidor i velocitat. En aquesta revisió de RememBear, veurem si la fallada de l’empresa en una aplicació de gestió de contrasenyes val la pena disparar. 

En la seva majoria, RememBear és un complement digne al mercat de gestors de contrasenyes. Tot i que no tenen funcions, hi ha disponible un pla gratuït i decent, així com tots els elements imprescindibles per als altres gestors de contrasenyes. Aquests inclouen un generador de contrasenya i una extensió del navegador. 

Tot i això, RememBear encara queda fora de la nostra llista de millors gestors de contrasenyes. Tot i que ens agraden les opcions d’autenticació de dos factors i l’addició d’un kit de còpia de seguretat per recuperar el vostre compte, hi ha poca carn a l’os proverbial. Es té en compte la gestió bàsica de les vostres credencials, però no gaire més. 

No oblidem l’empresa matriu de RememBear, McAfee, que té alguns problemes, tal com es pot veure al nostre registre de McAfee Total Protection. Tot i així, TunnelBear ha continuat treballant amb el mateix equip, i del que podem dir a RememBear, és una cosa bona. Tot i que no té funcions, RememBear ofereix una gestió de contrasenyes racionalitzada amb un pla sòlid i gratuït per arrencar.

Fortaleses & Debilitats

Alternatives per a RememBear

Característiques

RememBear és una aplicació molt fàcil d’utilitzar, però està clar que en algun lloc del procés de disseny es va afavorir la utilitat per sobre de les funcions. L’aplicació ofereix només el més bàsic de gestió de contrasenyes, omplint els vostres inicis de sessió als llocs web i emmagatzemant la informació en una volta protegida. Altres funcions, habituals amb serveis com Zoho Vault, estan fora de la taula.

Comparteix molt d’ADN amb un altre gestor de contrasenyes convertides en VPN, NordPass. L’emmagatzematge descalç és el nom del joc, amb un tipus d’entrada limitat i poques opcions per a aquestes entrades. Tot i que és ideal per la seva usabilitat, la manca de funcions suposa un problema per a aquesta secció. 

Codis 2FA, targetes de crèdit i notes segures

Primer, comencem pels tipus d’entrada. RememBear és compatible amb els inicis de sessió, les targetes de crèdit i les notes segures, encara que res més. Cadascun d’aquests articles té la seva secció al tauler de comandament, però hi ha poca barreja entre ells. Per exemple, no podeu adjuntar una targeta de crèdit a un inici de sessió o carregar documents a una entrada. 

recordear-crear-entrada

Tampoc podeu personalitzar camps com ara amb 1Password. El que veieu és el que obteniu i, fora d’una petita secció de notes amb cada entrada nova, no podeu afegir informació addicional. Dit això, hi ha una característica única per als inicis de sessió.  

Si teniu un codi d’autenticació estàndard de dos factors o un codi QR 2FA vist amb les millors aplicacions 2FA, podeu emmagatzemar-lo al costat de la vostra contrasenya. Ens agrada molt aquesta característica. Amb això, no cal que pesqueu a través del dispositiu mòbil per aprovar una notificació push ni aprofitar el correu electrònic per obtenir un codi. En canvi, el procés es gestiona per vosaltres. 

RememBear Funcions “avançades”

RememBear ofereix la gamma estàndard de funcions, com ara la sincronització de diversos dispositius en el pla de pagament, fer còpia de seguretat de la volta i omplir automàticament informació de la targeta de crèdit. Tot i així, falten qualsevol tipus de funcions avançades. Per exemple, compartir és fora de dubte. Tampoc hi ha cap pla de diversos usuaris.

Està clar que RememBear tenia l’objectiu de ser un gestor de contrasenyes personals primer i qualsevol altra cosa. Tanmateix, més de dos anys després del llançament, ens sentim decebuts en veure que l’equip no ha afegit cap novetat. Tot i que entenem un enfocament racionalitzat, la manca de funcionalitat de RememBear al preu demanat és inacceptable.

Vista general de les funcions de RememBear

Logotip de RememBearwww.remembear.com

Comença des de 300 € al mes Tots els plans

Seguretat

2FA

Xifrat
AES-256

Coneixement zero

2FA claus

Anàlisi de seguretat

Sincronització de diversos dispositius

Còpia de seguretat i recuperació

Aplicacions mòbils

Canviador de contrasenya

Generador de contrasenya

Extensió del navegador

Ompliment automàtic

Formulari d’emplenament automàtic

Interfície d’usuari del navegador

Interfície d’usuari d’escriptori

Correu electrònic

Xat en directe

Telèfon

Centre d’ajuda

Fòrums

Assistència 24/7

Més

Pla gratuït

Preu

RememBear és bastant barat i ofereix la seva adhesió Premium al voltant de 3 dòlars si es compra un any per endavant. Tot i que no és una tarifa dolenta, hem vist opcions més barates, la majoria de les quals tenen més funcions (consulteu la nostra revisió de Keeper per exemple i la nostra peça Dashlane vs Keeper). Tot i així, el pla gratuït il·limitat de RememBear fa que sigui digne de fer una ullada.

A partir dels plans de pagament, podeu triar un cicle de facturació mensual o anual, tot i que la inscripció d’un any redueix el preu a la meitat. 

Pagar 6 dòlars mensuals al final de les coses mensuals és massa elevat, fins i tot aplicacions de contrasenyes cares com Dashlane es mantenen sota aquesta marca (consulteu la nostra crítica de Dashlane). Hi ha algunes opcions més cares, com Abine Blur, però la taxa mensual continua sent més gran que la majoria, sobretot tenint en compte el preu baix de 1Password (consulteu la nostra comparació Dashlane vs. 1Password)

RememBear està en línia amb la resta de gestors de contrasenyes, tot i que existeixen opcions més barates (ens ve al cap RoboForm i Sticky Password). 

El problema no és el preu, sinó les funcions que s’ofereixen. Tal com es va comentar a l’última secció, RememBear no ofereix molt fora de la gestió bàsica de contrasenyes, cosa que fa que la taxa sembli una mica massa alta. 

S’adhereixen amb RememBear Free

Afortunadament, hi ha un pla gratuït disponible. Tot i que no és tan bo com el nostre millor gestor de contrasenyes gratuït LastPass, RememBear Free encara és millor que, per exemple, McAfee True Key (llegiu la nostra crítica de True Key). Esteu limitats a un únic dispositiu, amb reserva i sincronització reservades al pla Premium, però podeu emmagatzemar tantes entrades com vulgueu.

Com en la majoria d’altres gestors de contrasenyes gratuïtes, l’oferta de RememBear s’assembla més a una prova que a un gestor de contrasenyes complet. Segur, n’hi ha prou amb accedir a les vostres contrasenyes a l’escriptori. Tot i això, entre telèfons, tauletes i ordinadors portàtils, és imprescindible tenir accés a les vostres contrasenyes en diversos dispositius. 

El pla gratuït sembla que substitueix també la política de reemborsament. No hem trobat cap menció sobre una política de reemborsament als termes del servei de RememBear ni al seu lloc web, fora d’un article de suport que parlava de passar de facturació mensual a anual. Si esteu interessats en fer un tomb a RememBear, comenceu primer amb el pla gratuït. 

Els usuaris gratuïts també poden utilitzar Premium durant 30 dies. Tot i que després d’un mes perdreu l’accés a la sincronització de diversos dispositius, podeu veure tot el que la subscripció té per oferir-vos quan us registreu per primera vegada. RememBear manté la vostra adreça de correu electrònic a l’arxiu, de manera que no podeu aprofitar contínuament la prova gratuïta.

Usabilitat amb els usuaris

Sorprèn poc que RememBear sigui fàcil d’utilitzar. Abans de poder registrar-vos, heu de descarregar l’aplicació local i l’extensió del navegador. El procés és prou senzill, quan RememBear us portarà a una pàgina de descàrrega amb tots els seus instal·ladors després de fer clic al botó gran blau de “descàrrega” del lloc web..

recordear-descarregar-la pàgina

La instal·lació es va acabar sense enganxar i en qüestió de minuts vam estar en marxa. Si encara no teniu cap compte, en podeu crear un a l’aplicació, tot i que tingueu en compte que RememBear no comparteix el vostre compte i contrasenya de TunnelBear. Un cop acabat, obtindreu el vostre kit de còpia de seguretat RememBear, de què parlarem més a la secció “seguretat” següent.

recordear-registrar-se

Un cop fet això, podeu importar les vostres contrasenyes. Ens agrada que RememBear us demani que ho feu abans d’obrir realment l’aplicació. Tot i això, però, ens agrada que RememBear admet la importació de navegadors. Si RememBear és el primer gestor de contrasenyes que utilitzeu, pot rastrejar tot el que recopila Chrome i afegir-lo a la volta xifrada.. 

recordar-importar

RememBear a Windows

Al final de la configuració, se us ha demanat que instal·leu l’extensió del navegador, a la qual podrem arribar en un minut. Després d’això, però, l’aplicació local arrenca. RememBear t’inicia una llista d’èxits, amb tot, des d’afegir una nota segura a compartir amb els amics del tasklist. Tot i això, no són només simples passos de configuració. 

Si completeu cinc fites, RememBear us oferirà una subscripció. La majoria de les tasques es centren també en la seguretat del vostre compte, en lloc de demanar-vos que pirategeu o us agradi RememBear a la mort.

memòries-èxits

L’aplicació de Windows és bàsica, mostrant els vostres accessos, notes i targetes de crèdit, però no gaire. L’enfocament simplista de RememBear continua en el disseny de l’aplicació, per a mal i per a mal. D’una banda, moure’t és senzill, amb pestanyes clarament etiquetades i molt d’espai entre entrades. 

recordar-aplicació

D’altra banda, però, no hi ha opcions d’organització. Podeu ordenar per nom i “actualitzat recentment”, però no hi ha cap sistema de etiquetes o de carpetes. Hi ha també alguns paràmetres estranys de configuració. Per exemple, RememBear està configurat de manera predeterminada per bloquejar-se després de nou hores, cosa que no té gaire sentit. 

configuració de recordar

Ús de les extensions del navegador RememBear

Tot i que sigui l’aplicació bàsica de l’aplicació local, no hi passareu gaire temps. En lloc d’això, interactuareu principalment amb l’extensió del navegador, disponible per a Chrome, Firefox i Safari, encara que malauradament no Opera (consulteu la nostra revista Opera). L’extensió és senzilla, mostrant els inicis d’inici de sessió per a qualsevol URL on estigueu i una llista dels altres elements de la volta. 

recordar-navegador-extensió

L’emplenament automàtic ha funcionat bé durant les nostres proves, amb RememBear que ha afegit de forma útil un generador de contrasenyes al diàleg d’ompliment. No hi ha moltes opcions a l’extensió en si, a fora d’un útil botó “informe d’emplenament automàtic de problemes”. Si hi feu clic, RememBear generarà un informe en funció del lloc on esteu i l’enviarà automàticament. 

recordeu-problema d’emplenament automàtic

Gestió del vostre compte

Podeu gestionar el vostre compte iniciant la sessió al lloc web de RememBear, tot i que és important tenir instal·lades les extensions d’aplicació i navegador local. Com que aquestes eines es guarden l’autenticació, us caldrà que inicieu la sessió en línia. No heu d’introduir el vostre correu electrònic ni la vostra contrasenya principal. 

recordear-online-management

El quadre de comandament en línia és bàsic, que us permet visualitzar detalls sobre el vostre compte i canviar la informació de facturació. Un únic afegit és la secció “privadesa”. Allà, haureu de poder descarregar una còpia de totes les dades personals que RememBear té sobre vosaltres. Tanmateix, aquesta funcionalitat no funciona. 

RememBear té un enllaç a les instruccions completes sobre com descarregar les vostres dades, trencades, així com un consell per comprovar la configuració de l’aplicació d’escriptori. Tots dos ho vam fer i no vam trobar la manera de descarregar les nostres dades. Aquesta característica seria excel·lent, però, com molts aspectes de RememBear, és un concepte més que qualsevol altra cosa. 

Seguretat

RememBear utilitza una arquitectura de seguretat familiar, que proporciona el xifratge de punta a punt per a la volta xifrada AES-256 (consulteu la descripció del xifrat per obtenir més informació). No es tracta només de parlar. RememBear va sol·licitar l’assessorament de Cure53, una empresa alemanya de ciberseguretat que va provar a fons RememBear per vulnerabilitats. Podeu trobar els resultats aquí.

La prova, que es va realitzar fa poc més de dos anys, va trobar un tema important i alguns pocs. La preocupació va ser com RememBear va tractar dominis de primer nivell. L’aplicació ompliria les vostres credencials, ignorant els dos primers dominis de primer nivell, és a dir, un lloc de falsificació configurat per a un esquema de phishing podria capturar el vostre accés.. 

Aquest problema, juntament amb totes les altres que es van trobar a l’auditoria, es van abordar abans del llançament de RememBear. A més, l’equip ha tingut clar la participació de Cure53 en el procés de desenvolupament, oferint un accés complet al codi abans d’una publicació pública. 

En resum, RememBear és segur, que ofereix un model de coneixement zero amb xifratge d’última generació. Tanmateix, més que això, l’arquitectura de seguretat ha estat sondada a fons per vulnerabilitats, mitjançant la mateixa tàctica que faria un hacker de barret negre. Tot i que normalment hem de prendre reclamacions de seguretat per valor nominal, RememBear proporciona una auditoria de tercers per cimentar que és segur utilitzar-la.

El kit de còpia de seguretat RememBear

Quan creeu un nou compte RememBear, l’aplicació generarà un kit de còpia de seguretat. Aquest PDF és similar al kit de recuperació d’1Password, que mostra la informació d’inici de sessió en cas d’oblidar-la. Tanmateix, el kit de còpia de seguretat també té una clau de dispositiu nova i un codi QR per configurar RememBear en altres plataformes. 

recordear-backup-kit

El NDK i el codi QR són essencials per iniciar la sessió amb altres aplicacions. En comptes de demanar la vostra contrasenya mestra, RememBear utilitza l’autenticació basada en el dispositiu, és a dir, hi ha una llista de dispositius que RememBear sap confiar. Podeu autenticar-vos en funció del vostre NDK i del codi QR. 

Només passa que aquest procés fa que la configuració de nous dispositius sigui molt senzilla. Com que el codi QR és únic per a vosaltres, simplement podeu escanejar-lo amb la càmera al configurar l’aplicació iOS o Android. El mateix passa amb el vostre tauler de control en línia, que utilitza una combinació de les vostres credencials de l’aplicació d’escriptori i de l’extensió del navegador per iniciar la sessió.. 

Assistència

RememBear no ofereix molt en forma de suport, cosa que sorprèn, veient quantes opcions hi ha a les extensions d’aplicació i del navegador. De nou, RememBear comercialitza opcions d’usabilitat. Hi ha una base de coneixement relativament robusta que és fàcil de moure, però el suport directe es limita a la correspondència per correu electrònic. 

Si necessiteu fer un registre de RememBear, hi ha un formulari de contacte on podeu descriure breument el vostre problema, tot i que no hi ha una adreça de correu electrònic de suport clara. Descriureu breument el vostre problema després d’haver respost a algunes preguntes bàsiques i haureu d’adreçar l’adreça de correu electrònic del vostre compte. Hi ha una finestra de 48 hores per respondre-hi, però quan vam arribar a la consulta, l’equip es va tornar al cap d’un parell d’hores. 

recordar-contacte-formulari

La base de coneixement s’assembla més a una FAQ. Hi ha cinc seccions, cadascuna de les quals té una sèrie breu de preguntes i respostes corresponents. Tot i que els temes es tracten a fons, no hi ha recursos addicionals de suport. No hi ha captures de pantalla ni vídeo tutorials, cosa que, tenint en compte el primer enfocament de RememBear per l’usuari, és estrany. 

recordear-coneixementbase

Hem trobat alguns altres problemes a la base de coneixement. Una va ser la categoria “començar”, que es dirigia a “seguretat i privacitat”, una secció amb només dos articles. 

Res d’això és la fi del món per a qui sigui versatilment en tecnologia; la base de coneixement és més confusa que l’aplicació, que és un testimoni de la facilitat d’utilitzar. Tot i això, pot suposar obstacles per als nouvinguts. 

Francament, RememBear seria la nostra recomanació directa per a qualsevol persona que necessiti seguretat en línia, però no sap el primer dels ordinadors (penseu que els vostres pares). Doncs estaria bé tenir una guia inicial per a aquells usuaris perquè tinguin un punt de referència a l’hora de configurar-se.

El Veredicte

RememBear destaca per la seva usabilitat, encara que no té funcions. L’aplicació base està bé, oferint una gestió de contrasenyes, targetes de crèdit i notes amb un sistema d’ompliment excel·lent. Si tot el que esteu buscant és una gestió de contrasenyes acreditada al vostre navegador, RememBear és una bona elecció, especialment amb el seu pla gratuït. 

Els usuaris de poder, o qualsevol versió versatil del programari, quedaran decebuts per la falta d’opcions. No hi ha assistència per compartir, ni pla per a diversos usuaris, opcions d’organització limitades i cap integració de tercers. Pel preu demanat, podeu obtenir molts més diners. 

Dit això, recomanem RememBear als usuaris que cauen del costat dels tecnòfobs de les coses. A causa del pla gratuït, hi ha una barrera baixa d’entrada i, amb la facilitat d’ús de l’aplicació, els nous usuaris poden mantenir-se protegits. 

Què en penses de RememBear? Vas a donar-li un tomb o a recomanar-ho a algú altre? Feu-nos-ho saber als comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me