Duplicati-gennemgang – Opdateret 2020

Duplicati anmeldelse

En grundlæggende, open source backup-løsning, der mangler funktioner, men stadig fungerer overraskende godt, Duplicati er bestemt noget, som enhver tinkerer skal se nærmere på. Mennesker, der ønsker klar-til-gå-løsninger, ønsker måske at give det en pas, som du kan læse i vores Duplicati-gennemgang.


Bedste Online Backup anmeldelser

Duplicati er ikke en standard backup-tjeneste. Det følger ikke med sikkerhedskopieringsplads, men giver dig i stedet en webklient, der giver dig mulighed for at administrere din sikkerhedskopi på en skytjeneste. Det er en velsignelse eller en forbandelse, afhængigt af din it-viden og vilje til at tænke. Hvis du gerne vil have en simpel tjeneste, der gør det nemt at tage backup af dine data, skal du se vores bedste online backup-liste.

Hvis du er begejstret for udsigten til at administrere din sikkerhedskopi, som du vil, skal du være opmærksom på, at Duplicati kan oprette forbindelse til mere end 20 skyudbydere. Det er også open source og gratis. Det betyder ikke, det er et svagt produkt. Tværtimod har den stærk og privat kryptering, en backup-planlægning, muligheden for at tage backup til lokale og eksterne drev og hurtige hastigheder til at starte.

Fordi det er gratis, mangler det et dedikeret team af supportteknikere klar til at hjælpe med at løse dine problemer. Når det er sagt, er der et aktivt forum, hvor du kan bede om hjælp. Der er dog ingen mobile apps, så de, der vil have adgang til deres sikkerhedskopi på farten, skal se andre steder.

Hvis du er interesseret i at lære mere om tjenesten, skal du holde os med os, når vi får detaljerne i denne Duplicati-gennemgang.

Styrker & Svagheder

Alternativer til Duplicati

Funktioner

Duplicati leverer ikke sikkerhedskopierum, som standardudbydere af online backup gør. Tværtimod giver det dig kun midlerne til at tage backup af data. Du skal sørge for sikkerhedskopieringspladsen. Det er ekstra arbejde, og mainstream-brugere kan sandsynligvis ikke lide det.

På den anden side, hvis du er en strømbruger, er det et plus at organisere din sikkerhedskopi, som du ser passende. Du får mange udbydere at vælge imellem, så du har adgang til bedre tilbud, og du kan finjustere din sikkerhedskopi, som du vil.

duplicati-storage-muligheder

Duplicati arbejder med 21 skytjenester. De inkluderer cloud-infrastrukturtjenester, såsom Amazon S3, Backblaze B2 og Google Cloud, samt cloud-lagringstjenester, såsom Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive og MEGA. Du kan finde alle dem på vores bedste sammenligningsliste med cloud-lagerudbydere.

Du kan vælge at indstille dine egne servere som en destination og oprette forbindelse til Duplicati ved hjælp af FTP, dets mere sikre variant SFTP eller WebDAV. Hvis du ikke ved, hvad disse protokoller betyder, skal du læse vores vejledninger til FTP og WebDAV.

Duplicati understøtter også sikkerhedskopiering til lokale eksterne drev og servere. Det er godt, hvis du er nogen, der vil implementere 3-2-1-backup-reglen, der tager højde for lokal og cloud-sikkerhedskopi.

Duplicati opretter først en fuld sikkerhedskopi. Derefter opdateres det ved kun at tilføje de dele af de data, der er ændret. Det sparer dig tid og plads, og backup-størrelsen vokser normalt langsomt. Hele processen kaldes “kontinuerlig sikkerhedskopiering.” Vi taler mere om sikkerhedskopierings- og gendannelsesprocesserne nedenfor.

Duplicati har også avancerede indstillinger, der ofte er forbundet med proprietære cloud backup-tjenester. De inkluderer muligheden for at planlægge sikkerhedskopier, indstille versioneringspolitikker og kryptere filer. Hvis du kan tænke dig, kan du tilføje flere indstillinger, såsom zip-krypteringsniveau, scripts, der kører på bestemte punkter i kæden og e-mails, der sendes, når sikkerhedskopien er afsluttet.

Opholdspolitikken giver dig mulighed for at bevare et brugerdefineret antal versioner. Du kan angive, hvor ofte Duplicati skal opbevare gamle sikkerhedskopier i dage, uger, måneder eller år. Hvis du ikke ønsker at kæmpe med det, kan du bruge smart backup, der gemmer en sikkerhedskopi for hver af de sidste syv dage, hver af de sidste fire uger og hver af de sidste 12 måneder.

Ellers kan du vælge at automatisk slette sikkerhedskopier, der er ældre end en bestemt værdi, eller beholde et specifikt antal sikkerhedskopier.

Systemadministratorer og andre personer, der er tilbøjelige til at bruge kommandolinjen, kan gøre det ved at bruge kommandolinjen, der kan køres til Duplicati. Det giver dig mulighed for at tilføje sikkerhedskopifunktioner til dine scripts eller køre sikkerhedskopier i et terminalvindue.

Du kan få flere oplysninger om cloud-backup i vores online backup-bibliotek.

Duplicati-funktioner Oversigt

Duplicati-logowww.duplicati.com

Start fra $ 500per måned Alle planer

Backup

Backupplanlægning

Kontinuerlig sikkerhedskopi

Trinvis sikkerhedskopi

Billedbaseret sikkerhedskopi

Eksternt drev-sikkerhedskopi

NAS-sikkerhedskopi

Server backup

Hybrid backup

Sikkerhedskopiering af mobilenhed

Ubegrænset sikkerhedskopi

Ubegrænsede enheder

Hastighedsregulering

Blokering af fil-kopiering

Multithreaded Backup

Gendan

Courier Recovery Service

Browseradgang

Adgang til mobilapp

Versionering

Slet filopbevaring

Sikkerhed

Privat kryptering

At-Rest kryptering

Kryptering i transit

Krypteringsprotokol
AES 256-bit

To-faktor godkendelse
n / a

Hærdet datacentre
n / a

Proxy-serverindstillinger

HIPPA-kompatibel
n / a

Support

24/7 support

Support til live chat

Telefonstøtte

E-mail support

Brugerforum

Vidensdatabase

Diverse

Fildeling

Enhedssynkronisering

Gratis prøveversion
Ubegrænset

Prisfastsættelse

Duplicati i sig selv er gratis og open source-software, som du kan downloade fra duplicati.com. Der er ingen barrierer, hvis du vil prøve det.

Hvis du imidlertid ønsker at bruge skylagring som en destination til din sikkerhedskopi, skal du vælge en udbyder. Afhængig af hvor meget du har brug for at tage backup, koster det dig. Du kan ikke stole på gratis planer, fordi de ikke giver meget lagerplads.

Hvor meget det koster afhænger af, hvilken service du går med, og hvor meget plads du har brug for. Forudsat at du har brug for 1 TB plads, kan du se tabellen herunder for at se populære indstillinger.

Priserne for Wasabi, Amazon S3, Backblaze B2 og Google Cloud i tabellen ovenfor er forenklet og afspejler kun hvor meget hver serviceafgift pr. Gigabyte lagring pr. Måned.

Alle er tjenester, der kun kræver, at du betaler for det lager, du bruger, men også opkræver gebyr for dataoverførsler.

Du kan se vores sammenligningsartikel Microsoft Azure, Amazon S3, Google Cloud og Backblaze B2 for at se, hvordan disse tjenester stables op til hinanden. Hvis du vil lære mere om Wasabi, skal du læse vores Wasabi-anmeldelse. Hvis du læner dig mod Googles produkt, skal du læse vores Google Cloud-anmeldelse.

Selvom nogle af disse tilbud giver dig 1 TB for $ 60 pr. År, kan de stadig ikke slå Backblaze’s $ 5 ubegrænsede plan for hjemmebrugere. Du kan lære mere om det i vores Backblaze-anmeldelse.

De, der har brug for flere muligheder end Duplicati tilbyder, kan prøve CloudBerry Backup. CloudBerry Backup kan oprette forbindelse til mere end 60 udbydere, men bemærk, at desktopversionen koster $ 49.99, og det inkluderer ikke prisen på den cloud-lagerudbyder, du vælger. Læs mere om CloudBerry Backup i vores Cloudberry Backup-gennemgang.

Brugervenlighed

Du skal hente Duplicati-desktopklienten for at bruge tjenesten, men du bruger browseren det meste af tiden. Desktop-klienten er tilgængelig til Windows, macOS og Linux.

Webappen har en minimal grænseflade, der er let at bruge. Venstre side indeholder navigationsknapperne, som giver dig adgang til startsiden, tilføje en sikkerhedskopi, gendanne filer, justere indstillinger og læse “om” -siden.

Oplevelsen er enkel. Når du opretter en sikkerhedskopi, skal du følge trinnene og vælge de indstillinger, du har brug for, ligesom med en grundlæggende installationsapp. Vi vil tale mere om sikkerhedskopierings- og gendannelsesprocesserne i det næste afsnit.

Vi sammenlignede det med Cloudberry Backup i det foregående afsnit, men brugeroplevelsen af ​​de to tjenester er ganske anderledes. Duplicati er meget mere venlig og enklere at bruge, men det er stadig mere kompliceret end Backblaze og Carbonite. Både Backblaze og Carbonite automatiserer det meste af backup- og gendannelsesprocessen, så du behøver ikke gøre meget af arbejdet.

Duplicati har ikke mobile apps, så hvis du har brug for at kontrollere din sikkerhedskopi fra din smartphone, er det bedre at vælge en af ​​de almindelige online backup-tjenester. Se vores online backup-anmeldelser for hjælp til det.

Fil-sikkerhedskopi & Restaurering

For at oprette en sikkerhedskopi skal du klikke på knappen “Tilføj backup”.

duplicati-ny-backup

Du kan vælge at konfigurere en ny sikkerhedskopi eller importere en konfiguration fra en fil. Hvis du vælger førstnævnte, sendes du til en skærm, hvor du kan indstille generelle backupindstillinger.

duplicati-set-generelle-indstillinger

Navngiv din backup-plan, vælg et krypteringsniveau og indstil en stærk adgangskode, og klik derefter på “næste.”

duplicati-backup-destinationer

Det næste trin kræver, at du vælger en backup-destination. Du kan vælge et lokalt eller fjerntliggende. Lokal lager giver dig mulighed for at vælge en lokal mappe eller drev. Til fjernbetjening kan du vælge en cloud-lagerudbyder eller oprette forbindelse til din egen server ved hjælp af en af ​​de tilgængelige protokoller.

Vi valgte Google Drive til vores test. Hvis du gør det, skal du give Duplicati tilladelse til at interagere med Google Drev ved at klikke på “autorID” -linket.

duplicati-backup-google

Når du først har gjort det, kan du teste forbindelsen med Google Drev ved at klikke på “testforbindelse.”

duplicati-source-data

Følgende trin kræver, at du vælger indhold til sikkerhedskopiering. Duplicati markerer ikke forvalg af filer eller mapper baseret på type, så du skal foretage valg manuelt. Når det er sagt, kan du tilføje filtre for at inkludere og ekskludere visse filer.

Du kan inkludere filer baseret på udvidelse ved hjælp af almindelige udtryk og ekskludere skjulte, system- og midlertidige filer samt filer, der er større end en bestemt størrelse.

duplicati-tidsplan

Dernæst kan du indstille din sikkerhedskopi til at køre i henhold til en tidsplan. Du kan køre sikkerhedskopier efter et bestemt antal minutter, timer, dage, uger, måneder eller år. Du kan også vælge hvilke dage i ugens sikkerhedskopier, der får lov til at køre på.

duplicati-sidste-optioner

Den sidste skærm giver dig mulighed for at indstille en tilbageholdelsespolitik. Du kan vælge at beholde alle tidligere sikkerhedskopieringsversioner, et specifikt antal af dem, bruge smart opbevaring eller slette sikkerhedskopier, der er ældre end en bestemt dato.

Det er alt hvad du skal gøre for at oprette en backup-plan. Hvis du har indstillet dine sikkerhedskopier til at køre automatisk, skal de starte i den skema, du har valgt. Hvis ikke, skal du starte manuelt ved at klikke på knappen “kør nu”.

Duplicati-backuphastighed

Afhængig af hvor meget data du skal sikkerhedskopiere, kan den første sikkerhedskopiering tage lang tid. Hundredvis af gigabyte kan tage dage eller uger at gennemføre, afhængigt af din internetudbyder og hvor langt du er fra en server.

duplicati-gendannelse-placering

Efter den første sikkerhedskopiering vil overførslerne være meget hurtigere takket være Duplicatis blokniveau-filkopieringsalgoritme og kontinuerlig sikkerhedskopiering. Algoritmen til blokeringskopiering hjælper med at vælge og overføre kun de dele af filen, der er ændret siden sidste sikkerhedskopi, snarere end hele filer.

For at gendanne filer skal du klikke på “gendanne” knappen i webklienten. Derfra kan du vælge at gendanne filer ved hjælp af en konfigurationsfil, direkte fra din sikkerhedskopifil eller fra din backupplan.

duplicati-gendannelse-filer

I det næste vindue kan du vælge filer, du vil gendanne. For os er det kun en enkelt zippet mappe, vi brugte til test.

duplicati-gendannelse-optioner

Du kan vælge at gendanne filer til deres oprindelige placering og overskrive dem med samme navn eller gemme forskellige versioner. Ellers kan du gendanne til et andet sted. Når du er klar, skal du klikke på “gendann” -knappen for at starte processen.

Duplicati sætter en statuslinje øverst på skærmen for at vise status for din gendannelse. Når gendannelsen er afsluttet, vil Duplicati give dig besked og bede dig om at donere. Processen fungerer godt og har en masse muligheder, som du kan bruge til at forbedre den. Du kan se hastighedstabellen i det næste afsnit for at se vores testresultater.

Hastighed

Generelt afhænger hvor hurtigt din sikkerhedskopi kører af din internetudbyder, og hvor tæt du er på en af ​​cloud-backuptjenesteudbyderens servere. I dette tilfælde er det dog ikke Duplicati, men den service, der giver lagerpladsen. Når det er sagt, hvor hurtigt Duplicate komprimerer og krypterer filer vil også være en faktor.

Vi testede Duplicatis overførselshastigheder ved at forbinde den til Google Drev og uploade og downloade en mappe på 1 GB med lynlås. Vores test blev udført ved hjælp af en Ethernet-forbindelse i Beograd, Serbien, der havde en uploadhastighed på 6 megabits per sekund og en downloadhastighed på 100 Mbps.

I betragtning af dette forventede vi, at det ville tage ca. 21 minutter at uploade og cirka et minut at downloade uden nogen overhead.

Første forsøg: Andet forsøg: Gennemsnit:
Upload tid:00:24:5500:25:5000:25:23
Downloadtid:00:00:4400:00:3500:00:40

Vores test svarede til det, vi forventede. Gennemsnitlig uploadtid var 25 minutter og 23 sekunder, mens download overraskende kun tog 40 sekunder i gennemsnit. Det er takket være Google Drevs globale netværk af servere.

Hvis du finder ud af, at Duplicatis overførsler tager for meget af din båndbredde, kan du throttle dem ved at klikke på speedometer-ikonet øverst på webklienten.

duplicati-gasspjæld

Sikkerhed

duplicati-kryptering

Du kan aktivere kryptering, mens du opretter din backup-plan. Det første trin i backup-processen giver dig mulighed for at vælge mellem ingen kryptering, GNU Privacy Guard og AES 256-bit. Vi anbefaler at bruge AES 256-bit, fordi det er standarden for kryptering, når du overfører til skyen. Det er ikke blevet brudt så vidt nogen ved.

Hvis du vil kryptere dine data, skal du indstille en adgangskode. Duplicati vil fortælle dig, om din adgangskode er svag og giver dig muligheden for at generere en stærk adgangskode, hvis du ikke ved, hvordan du opretter en.

Duplicati krypterer dine data lokalt, før de overføres til en server. Din adgangskode forlader aldrig din computer. På grund af dette kvalificeres Duplicati som nul-viden kryptering. Med nul-viden kryptering er det ingen andre, men du kan læse dine filer. Du kan også tænde for SSL-protokollen for at beskytte dine data mod angreb mellem mennesker i midten.

Det er al den sikkerhed, der afhænger af Duplicati. Resten afhænger af den sky-tjeneste, du bruger. Du skal vælge en tjeneste, der har hærdet datacentre. Heldigvis gør de fleste af dem det. Nogle tjenester krypterer ikke data, f.eks. Amazon Drive, så aktiver kryptering med Duplicati.

Privatliv

Dit privatliv vil stole på Duplicati og den service, du vælger at være vært for dine data. For et eksempel på en tjeneste, der har stærkt privatliv, skal du læse vores Sync.com-gennemgang.

Når det er sagt, bruger Duplicati nul-viden kryptering og overfører ikke din adgangskode. Dit privatliv er godt beskyttet. Desuden indeholder privatlivspolitikken ikke noget mistænkeligt.

Duplicati indsamler oplysninger om dig, når du registrerer dig på webstedet og deltager i foraene. Den bruger disse oplysninger til at forbedre webstedet og kundeservicen og sende dig periodiske e-mails.

Duplicati bruger mange sikkerhedsforanstaltninger for at bevare sikkerheden for dine personlige oplysninger, men bemærk, at webstedsadministratorer har fuld adgang til beskeder på webstedet, inklusive private meddelelser.

Tjenesten sælger, handler ikke eller på anden måde overfører dine personlige oplysninger til tredjepart. Dette inkluderer dog ikke betroede tredjeparter, der hjælper Duplicati med at drive sit websted, så længe de er enige om at holde oplysningerne fortrolige. Duplicati kan også frigive oplysninger for at overholde loven eller beskytte andres rettigheder og sikkerhed.

Support

Supportkategorien er den største forskel mellem Duplicati og resten af ​​backup-tjenesterne. Det skyldes, at Duplicati ikke har et dedikeret teknisk supportteam, hvilket betyder ingen e-mail, chat eller telefonsupport. For at være retfærdig er Duplicati dog open source og gratis, så det har ikke råd til at betale dem.

duplicati-support

Hvad det har i stedet for er et supportforum, hvor andre brugere vil hjælpe dig med at løse dit problem. Blandt brugerne er Duplicati-udviklere og andre it-eksperter. Responstider er generelt gode, med de fleste emner, der modtager et svar samme dag, som de blev bogført.

Dommen

Duplicati tilbyder en glat brugeroplevelse, selvom det kræver IT-gymnastik at konfigurere din sikkerhedskopi. Avancerede it-brugere vil dog ikke blive berørt. De, der ønsker en strømlinet oplevelse, skal finde en mere passende service.

Når det er sagt, er Duplicati gratis, og hvis du vælger en lagringstjeneste, der ikke er dyr, kan du spare penge. Hvis du vælger en med et globalt netværk af servere, vil du også opnå hurtige hastigheder, fordi Duplicati krypterer og komprimerer filer hurtigt.

Backup- og gendannelsesprocessen er ikke vanskelig og har de standardindstillinger, vi gerne vil se, når du bruger en sikkerhedskopitjeneste. Duplicati er også sikkert, fordi det bruger stærk kryptering til at beskytte dine filer.

Hvad er dine tanker om Duplicati? Lener du dig mere mod en service, der inkluderer lagring? Hvis du allerede bruger en sikkerhedskopietjeneste, så fortæl os, hvilken af ​​dem i kommentarerne nedenfor. Tak fordi du læste.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map