Sådan skjules din IP-adresse og hold dig sikker på Internettet i 2020

Vi lever i en overvågningstids alder, og det er heller ikke bare staten, der overvåger. Regeringer og selskaber går hånd i hånd ned ad vejen til totalitarisme i låseplads med jackboots på. Selvom der er mange måder at ændre på, i denne artikel taler vi om, hvordan man undgår det ved at vise dig, hvordan du skjuler din IP-adresse.


Begrundelsen bag dette er enkel: hvis de ikke ved, hvem du er, eller hvor du er fra, kan ingen komme efter dig. At skjule din IP-adresse gør dig meget mere sikker, og vi anbefaler den som et af de vigtigste trin, du kan tage i vores online privacy guide.

Som en bonus vil annoncer have det sværere at spore dig, selvom det stadig er en god ide at bruge en af ​​de bedste pop-up-spærre, og du kan lettere få adgang til geoblokeret indhold over hele kloden. Vi taler om det mere i vores artikel om at komme forbi Netflix VPN-forbud.

Hvordan skjuler jeg min IP-adresse?

Før vi diskuterer, hvordan du skjuler din IP-adresse, lad os tale om, hvad det er, du laver. For det første skjuler du ikke rigtig din adresse så meget som at erstatte den med en anden. Det er umuligt at fjerne eller fjerne din IP. Uden det kunne du ikke besøge websteder eller endda få adgang til et lokalt netværk. Hvis du ikke er sikker på, hvad alt det betyder, skal du læse vores guide til, hvordan DNS-poster fungerer.

For at erstatte din IP-adresse skal du sende den til en anden server. Normalt får du adgang til internettet ved at sende et signal til din internetudbyder og derfra går det, hvor end du vil have det. Når du prøver at skjule din tilstedeværelse, skal du sende den til en anden server efter din internetudbyder for at kappe den med serverens IP-adresse.

Lad os f.eks. Sige, at du er i Los Angeles. Normalt sender du din internetforbindelse til verden via et datacenter i fx Burbank, Californien, men du vil holde det, du laver hemmeligt for din internetudbyder og i forlængelse heraf, det amerikanske nationale sikkerhedsagentur og dets PRISM-program. For at gøre det skal du oprette forbindelse til en tredjepartsserver efter din Burbank-baserede.

Når du har gjort det, åbnes en verden af ​​muligheder for dig. Der er ingen regel, der siger, at du skal vælge en server i Californien eller endda U.S. For eksempel kan du få adgang til Netflix-tilbud i andre lande eller lave banker i udlandet. Mulighederne er praktisk taget uendelige, men vær opmærksom på, at jo længere væk en server er, jo mere vil din forbindelse bremse.

Ved at skjule din IP-adresse holder du dig ikke bare væk fra nysgerrige øjne, du åbner dig også for en verden af ​​underholdning. Du kan få en østrigsk IP-adresse og se offentlig tv der, eller oprette forbindelse til Storbritannien og se alle sæsoner af Doctor Who på BBC.

Der er to nemme måder at få det ekstra mål for sikkerhed og den ekstra underholdning samt et par mere komplicerede. Vi går over dem én efter en, begynder med fuldmagter.

Skjul en IP-adresse med en proxy-browser

Den enkleste måde at skjule din IP-adresse på er at bruge en proxy eller, for at være mere teknisk korrekt, en proxy-browser. I de fleste tilfælde går du til tjenestens websted, indtaster den webadresse, du vil gå til, og proxyen “overtager” din browser i et specielt vindue og transporterer dig dit sted, hvor du vil hen. Det er så enkelt.

Hideme-proxy

Når det er sagt, kommer dens enkelhed med et par ulemper, især sikkerhed. Vi taler om det i længden i vores artikel, der vejer fordele og ulemper ved VPN vs. proxy vs. Tor, men den korte version er, at fuldmægtige iboende er usikre. Din forbindelse omdirigeres, men det er det. Enhver med et sind til at se, hvad du laver.

Selv de bedste gratis fuldmagter lider af denne defekt, og derfor anbefaler vi på Cloudwards.net at bruge et virtuelt privat netværk i stedet.

Skjul en IP-adresse med en VPN

En VPN er et trin op fra en proxy, idet den omdirigerer din trafik og krypterer den på samme tid, hvilket er meget bedre end en standardforbindelse. Vi forklarer det detaljeret i vores VPN-sikkerhedsguide, men resultatet er, at en VPN er guldstandarden for at skjule din IP-adresse. Hvis du bruger en god, kan den endda komme forbi Great Firewall og det russiske VPN-forbud med lethed.

expressvpn review-speed-test

VPN’er er også meget bedre end fuldmægtige til at komme forbi geoblocks, hvilket er en anden grund til at foretrække dem frem for deres mindre søskende. Når det er sagt, er der også to ulemper.

For det første er VPN’er generelt sværere at bruge end proxier, hvilket kræver installation og interaktion i en klient. Det er ikke så dårligt, men når du gennemser vores VPN-anmeldelser, kan du være opmærksom på vores “brugervenlighed” -afsnit.

Den anden ulempe er mere materiel, nemlig pris. Gode ​​VPN’er koster penge, og vores bedste VPN-valg sætter dig tilbage $ 30 til $ 100 pr. År. Der er gratis VPN’er, men som du kan læse i vores bedste gratis VPN-artikel, bliver de ofte fjernet versioner af den betalte mulighed. De vil ofte sætte et loft på, hvor meget du kan bruge dem pr. Måned eller begrænse dig til et par, normalt langsommere, servere.

Selvom det aldrig er nemt at skille sig ud med penge, er VPN’er den bedste måde at investere i din sikkerhed og anonymitet online med den bonus at give dig mulighed for at streame til dit hjerte indhold.

Skjul en IP-adresse med Tor

Tor

En tredje mulighed, når du vil skjule en IP-adresse, er at bruge Tor. Hvis du har været i et stykke tid, kender du det sandsynligvis som TOR, da navnet oprindeligt var et forkortelse for “The Onion Router.” Tor er i det væsentlige et open source browsernetværk, der bruger servere oprettet af frivillige til at få adgang til internettet uden at efterlade spor.

I stedet for at sende din forbindelse fra dit hjem til din ISP-server, får du i stedet hoppet rundt adskillige noder, steder, hvor internettet går ud i den bredere verden. Det er ikke i modsætning til de fjollede scener i tv-shows, hvor de går efter cyberkriminelle, og efterforskerne har brug for at spore de onde gennem flere forbindelser.

Der er dog flere alvorlige ulemper ved at bruge Tor, der holder os fra at anbefale det for de fleste brugere. Takket være dens decentraliserede open source-natur blev det hurtigt den almindelige måde at få adgang til mørke websider som Silk Road og andre tætheder af ulighed, hvor cyberkriminalitet trives.

På grund af dette interesserer de retshåndhævende myndigheder en stor interesse i at overvåge trafik, der muligvis går gennem en Tor-knude, så du er kun en smule væk fra at dukke op på FBI eller Europols radar. Det er cyberekvivalent at gå 30 over hastighedsgrænsen på vejen foran din lokale politistation.

Desuden nægter de fleste websteder trafik, der kommer gennem en Tor-forbindelse, fordi de gerne vil undgå at blive tilknyttet det mørke web. Hvis mainstream-internettet er en spiritusbutik, er Tor-brugere de uvaskede reprobates, der hænger ud uden for dørene.

Andre måder at skjule din IP-adresse på

Der er andre måder at skjule din IP-adresse ud over VPN’er, proxies og Tor, men de er ofte upraktiske, ineffektive, moralsk tvetydige eller en kombination af de tre.

En måde at skjule din IP-adresse på er at få adgang til internettet med din smartphones mobildata. Du kan endda knytte din computer til den. Det er dog ikke en god måde at forblive skjult på internettet, fordi dit SIM-kort normalt er knyttet til dit navn og adresse. Desuden kan de fleste smartphone-brugere spores, og udbydere er altid glade for at samarbejde med loven.

En anden mulighed er at bruge en andens WiFi-forbindelse, men det er en skør måde at behandle din medmand på. I denne tidsalder af sikkerhedskameraer er det ikke så sikkert at gå til en kaffebar for at logge på, som du gerne ville have det. Det er bare en anden måde at invitere til problemer, især hvis du laver noget ulovligt som f.eks. Torrenting i Europa eller USA eller taler i Rusland eller Kina.

Afsluttende tanker

Hvis du vil skjule din IP-adresse, foreslår vi, at du bruger en VPN til at gøre det. Selvom fuldmagter er gratis, er de ineffektive og tilbyder intetsteds i nærheden af ​​en VPN-sikkerhed. Hvad angår Tor og andre metoder, er de lidt effektive og vil sandsynligvis være mere problemer end de er værd. Hvis du har brug for en hurtig anbefaling, så tjek vores ExpressVPN-gennemgang.

Hvad synes du er den bedste måde at skjule din IP-adresse på? Gik vi glip af nogen pålidelige måder at gøre det på? Fortæl os det i kommentarerne herunder, og som altid tak for at have læst. Bliv sikker derude.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me