ExpressVPN vs Astrill: To dyre pretenders ansigt ud i 2020

ExpressVPN har været på en lang sejr i vores head-to-head matchups, og der er gode grunde til det. Hvis du læser vores ExpressVPN-gennemgang, vil du se, at det giver en brugervenlig oplevelse, der er let for enhver at hente og bruge, men stadig pakker i masser af funktioner. Det er vores foretrukne VPN og har vist sig værdig til denne position.


Astrill er på den anden side generelt rettet mod dem, der ønsker en VPN med maksimal funktionalitet. Det kommer til en pris med hensyn til pris og brugervenlighed, som du kan læse i vores Astrill-gennemgang. 

I denne artikel skal vi matche dem op for at se, hvilken der generelt scorer bedre, selvom vi også vil være meget opmærksomme på specifikke kategorier for bestemte personer.

Opsætning af en kamp: ExpressVPN vs Astrill

Som med enhver konkurrence skal regler fastlægges, så konkurrenterne kan engagere hinanden på et jævnt felt. Vi kombinerede nogle af de sektioner, der vises i vores bedste VPN-artikel for at sikre, at hvert punkt har nogenlunde samme vægt. Det tog antallet af runder fra ni til fem.

De fem runder, vi ser på, er funktioner, priser, brugervenlighed, hastighed og sikkerhed. I hver runde giver vi et overblik over, hvad vi leder efter, dykker ind i hver udbyders præstation på dette felt, drager en konklusion og tildeler point.

1

Funktioner

Når det kommer til VPN-funktioner, er der nogle, der er vigtige, og andre, der er mere af et kirsebær på toppen. De, vi betragter som obligatoriske for gode VPN’er, er en kill switch og muligheden for at oprette forbindelse automatisk.

Disse to funktioner er kritiske for sikkerheden, og enhver VPN vil være mindre sikker uden dem. Bortset fra disse er funktioner som delt tunneling og betroede netværk rart at se, hvilket giver brugerne en masse kontrol over, hvordan og hvornår VPN opretter forbindelse.

Endelig tilbyder mange VPN’er indstillinger, der blokerer DNS-lækager og giver dig mulighed for at vælge mellem flere protokoller. Vi ser nærmere på dem i afsnittet “sikkerhed og privatliv”.

ExpressVPN

ExpressVPN er funktionsrig og kan være svært at slå i denne kategori, men som vi så i vores ExpressVPN vs. CyberGhost matchup, er det muligt at udfordre den regerende konge. ExpressVPN skjuler sin dybde af funktioner godt bag en simpel grænseflade.

Det tilbyder klienter til en masse enheder. Alle de store platforme er dækket, inklusive Windows, macOS, iOS og Android, samt applikationer til ting som PlayStations og Roku-bokse, hvilket gør det nemt at beskytte alle enheder i dit hjem. 

expressvpn review-speed-test

Når det kommer til desktop-klienten, er der indstillinger til at starte klienten automatisk, når din computer starter og oprette forbindelse uden brugerinput. Der er også en kill-switch, samt en let at bruge split tunneling-indstilling, der giver dig mulighed for at vælge, hvilke programmer der bruger VPN-forbindelsen, og hvilke der bruger en ubeskyttet forbindelse. 

ExpressVPN giver også brugere mulighed for at vælge mellem flere protokoller, som vi vil se mere på i afsnittet “sikkerhed og privatliv”. Endelig giver det brugere adgang til sine DNS-servere, hvilket er en dejlig funktion, som vi også kort vil behandle mere detaljeret.

Astrill

Selvom Astrill ikke dækker så mange enheder som ExpressVPN, gør det et respektabelt job. Det tilbyder klienter til Android, iOS, macOS, Windows, Linux og routere. Når det er sagt, selvom det muligvis ikke tilbyder kunder til enheder som PlayStations og streaming-maskiner, tilbyder det brugerne en måde at beskytte disse enheder med sin VPN-delingsfunktion.

VPN-deling giver Astrill mulighed for at lade alle enheder på dit netværk bruge din computers sikre VPN-forbindelse. Der er ulemper ved det, og det er ikke så godt som at have dedikerede applikationer på disse enheder, men det giver brugerne en god måde at holde alle deres enheder sikre.

Astrill-VPN-deling

Astrill giver også brugerne en robust split tunneling-funktion, der giver dig mulighed for at filtrere, hvilke programmer, der bruger VPN-forbindelsen og specifikke websteder. Plus, Astrill tilbyder imponerende niveauer af tilpasning på kill-switch, så du kan holde visse programmer kørende, men dræbe andre, hvis VPN-forbindelsen går tabt.

Ligesom ExpressVPN giver Astrill brugere et valg af protokoller, men det giver dig også mulighed for at vælge mellem flere krypteringsmuligheder. Derudover kan du bruge Astrills DNS-servere eller konfigurere din egen DNS. 

Rundtanker

Astrill tilbyder ikke dedikerede klienter til så mange enheder som ExpressVPN, men det giver brugerne muligheder for, hvordan man holder disse enheder beskyttet. Selvom ExpressVPN har Astrill-beat i den henseende, svinger næsten alt andet i Astrills fordel.

Det har de samme funktioner som ExpressVPN, såsom split tunneling og private DNS-servere, men giver brugeren mere kontrol over, hvordan de er konfigureret. Ikke kun lader brugerne filtrere efter program for dens delte tunneling, men det giver dem også mulighed for at filtrere deres forbindelse efter hvilket websted, de skal.

Derudover tilbyder det sine egne private DNS-servere og lader brugere opsætte den DNS, de vil bruge. Samlet set tilbyder det mere tilpasning over, hvordan VPN kører, og tager kanten i den første runde over ExpressVPN. 

Round: Funktioner Point for Astrill

ExpressVPN-logo
Astrill-logo

2

Pris

Ingen ønsker at betale for meget for noget, og det inkluderer en VPN. Derfor dækker vi hver VPN-pris. I dette afsnit ser vi også på, hvilken slags gratis prøveversion hver VPN tilbyder, hvis nogen, samt deres refusionsperioder, og hvilke betalingsmetoder de accepterer.

ExpressVPN 

ExpressVPN er en af ​​de dyreste udbydere på markedet, som du kan se i vores VyprVPN vs ExpressVPN matchup. Dens månedlige prisfastsættelse er stejl, men ikke nødvendigvis overpris for det, du får.

Tilmelding til den længste periode, 15 måneder, får dig 50 procent rabat sammenlignet med månedligt, mens den seks måneders sigt tilbyder et par dollars rabat. ExpressVPN har en 30-dages pengene-tilbage-garanti, men det tilbyder ikke en gratis plan eller prøve. 

Det accepterer mange betalingsmuligheder, herunder kreditkort, PayPal og bitcoin. Sidstnævnte er en fantastisk mulighed for dem, der ønsker at maksimere deres online anonymitet, fordi cryptocurrency faktisk ikke efterlader noget papirspor. ExpressVPN accepterer også næsten et dusin andre betalingsmetoder, herunder Sofort, Mint og UnionPay, hvilket er langt mere end IPVanish (læs vores ExpressVPN vs IPVanish stykke).

Til prisen giver ExpressVPN dig fem forbindelser med ubegrænset båndbredde, og det giver ikke en måde at øge dette antal på uden at oprette en anden konto. 

Astrill

Overraskende har Astrill endnu højere priser end ExpressVPN. Planen for en måned er en af ​​de mest kostbare på markedet, og som med ExpressVPN, når du tilmelder dig på den længste sigt, 12 måneder i dette tilfælde, får du et fald på 50 procent i pris. Der er også en seks-måneders plan, der tilbyder en lille rabat i forhold til den månedlige sats. 

Astrill tilbyder også et par andre tilføjelser og opgraderinger, herunder en VIP-plan, der angiveligt giver hurtigere hastigheder og giver din forbindelse førsteprioritet på VPN-serverne. Det fordobler næsten udgifterne til den månedlige plan.

Der er også en mulighed for at få en privat IP-adresse, og du kan købe en forudkonfigureret router til let at beskytte alle dit enheds enheder. I modsætning til ExpressVPN begrænser Astrill ikke dine forbindelser, og ud over at lade dig bruge så mange enheder, som du vil, giver det dig ubegrænset båndbredde.

Det tilbyder brugerne en gratis prøve på en uge, hvilket er rart at få en fornemmelse af tjenesten, før de betaler, men den er ikke så generøs som at tilbyde en gratis VPN-plan. Den gratis prøveversion er dog den eneste chance, du får til at sammensætte dig. Alt salg er endeligt.

Astrill dækker de vigtigste betalingsformer, herunder kreditkort, PayPal og bitcoin. Ligesom ExpressVPN accepterer den også metoder som UnionPay og Alipay.

Runde to tanker

Selvom Astrill tilbyder en uges gratis prøveperiode, var det bedre at se en pengene-tilbage-garanti som ExpressVPNs 30-dages politik. Begge udbydere accepterer bitcoin, hvilket er godt for den sikkerhedsbevidste.

I sidste ende, selvom ingen af ​​udbyderne er så overkommelige som for eksempel NordVPN, som du kan læse om i vores NordVPN-gennemgang, tager Astrill sin pris til det ekstreme. De allerede høje priser forværres endnu med add-ons, hvilket gør det til en af ​​de dyreste VPN’er på markedet, hvilket betyder, at dette punkt går til ExpressVPN (læs vores ExpressVPN vs NordVPN sammenligning).

Runde: Prispoint for ExpressVPN

ExpressVPN-logo
Astrill-logo

3

Brugervenlighed

Hver VPN ser ud til at have sit eget overblik over, hvordan man tilbyder en visuelt tiltalende og let at bruge software, mens den stadig holder den fyldt med funktioner. I denne runde skal vi se på, hvordan hver af vores konkurrenter nærmer sig problemet.

Vi vurderer, hvordan hver klient ser ud, og hvor let det er at bruge. Vi besøger også kort hvert enkelt websted for at sikre, at det er let at komme dit sted, du har brug for, på stedet. Den udbyder, der generelt tilbyder en bedre brugeroplevelse, vinder point for denne runde. 

ExpressVPN

ExpressVPN gør et fremragende stykke arbejde med at afbalancere funktioner med en ren og elegant udseende klient. Når du åbner applikationen, får du vist en minimalistisk skærm, der har en stor tænd / sluk-knap i midten, der tilslutter og frakobler VPN.

expressvpn review-server-navigation

Nedenfor er der tekst, der angiver, om du er tilsluttet og under det er en boks, der viser, hvor du vil tunneleres til. Serverlisten er organiseret og let at gennemse. Der er en søgefunktion for serverlisten såvel som muligheden for at sortere efter kontinent, hvilket er nyttigt. 

Denne del af klienten er alt, hvad de fleste mennesker har brug for, og præsenterer de mest væsentlige dele af en VPN på en strømlinet måde. Ved at klikke på de tre linjer øverst til venstre på skærmen kan du åbne menuerne, som også er udformet godt.

Indstillingsmenuerne er lette at navigere, og ordlyden giver en klar beskrivelse af, hvad hver indstilling gør. Hvad angår webstedet, følger det et standardformat for VPN-websteder. Der er flere røde knapper, der hjælper dig med at komme i gang med dit køb og det er let at oprette en konto.

Astrill

Astrills websted har et lignende samlet layout som ExpressVPN’s. De mest iøjnefaldende elementer på webstedet er knapper, der tager dig til at konfigurere til den gratis prøveperiode. Det er nemt at finde, hvor man skal oprette en betalt konto, når prøveperioden er over, og downloadene er også nemme at komme til.

Når klienten er konfigureret på din computer, er den første ting, du vil bemærke, hvor lille den er. Det handler om en tredjedel af størrelsen på ExpressVPNs klient og har et mindre raffineret layout og udseende.

Astrill-interface

Øverst er en enorm vippekontakt, der tager omkring halvdelen af ​​det lille vindue og lader dig tilslutte eller frakoble VPN. Nedenfor er en rullemenu, der viser dit valgte land og giver dig mulighed for at vælge, hvor du vil oprette forbindelse. Der er også en graf, der viser din VPN-forbindelseshastigheder på den første skærm.

Selvom der findes en søgefunktion på serverlisten, er Astrills ikke så velorganiserede til gennemsyn som ExpressVPN’er og ender med at de føler sig trange på grund af klientens lille størrelse. Øverst til højre er der en rullemenu til valg af din protokol, og øverst til venstre er et ikon på tre linjer, der åbner menuerne.

Indstillingsmenuerne i Astrill er ikke lige så elegante, som de er i ExpressVPN, og det at finde det, du leder efter i dem, kan være et spørgsmål om prøve og fejl, indtil du dedikerer, hvor alt er til hukommelse.

Selvom Astrill pakker i masser af robuste funktioner, gør det det til en pris. Det er prissat og designet som en VPN til strømbrugere, der ønsker granulær kontrol over, hvordan deres VPN kører og opfører sig, selvom det giver en mindre behagelig brugeroplevelse.

Runde tre tanker

ExpressVPN har en meget slank klient, der ser pæn ud og fungerer lige så godt. Det skaber en god balance mellem at tilbyde en brand-og-glem VPN til dem, der simpelthen ønsker at indstille tingene og give strømbrugerne masser af konfigurationsmuligheder.

Astrill tilbyder på den anden side en meget funktionsrig oplevelse, der er rettet mod dem, der ønsker at få mest muligt ud af deres VPN. Grænsefladen er mindre, og menuerne er mere rodede. Det mangler meget af den polering, ExpressVPN har, hvilket betyder, at pointen her går til ExpressVPN.

Runde: Brugervenlighedspunkt for ExpressVPN

ExpressVPN-logo
Astrill-logo

4

Hastighed

Som med alle sektioner i vores matchups er hastighed hjørnestenen i enhver god VPN. Uden anstændige hastigheder vil VPN’er føles træg og ikke svare, mens en VPN med gode hastigheder gør browsing og streaming af web let og underholdende. 

For at holde tingene retfærdige indstiller vi hver af de VPN’er, vi ser på, til at bruge den samme protokol, OpenVPN og den samme kryptering, AES 256-bit. Vi testede også de samme fem placeringer og sammenlignede derefter de hastigheder, vi så på papir. 

ExpressVPN 

ExpressVPN er den mest konsistente VPN, vi har testet, når det kommer til hastigheder fra et sted til et andet.

Placering: Ping (ms) Download (Mbps) Upload (Mbps)
ubeskyttet9161,8310,22
Smart placering – Kansas City44105,497,94
Toronto3590,577,89
Amsterdam145103,124,48
Singapore24485,472,98
Japan163100,824,84

Ping-tiden steg fra en server til en anden, men det er uundgåeligt. Latency var aldrig høj nok til at være dårlig for afstanden, der blev dækket. ExpressVPN tager ofte tid at etablere sin forbindelse, undertiden 10 sekunder eller mere. 

Når først forbindelsen er etableret, fungerer den dog godt. Der har været mange gange, hvor vores VPN har været tændt, og vi bemærkede ikke engang, fordi websteder, og endda videoer, indlæses uden mærkbare forsinkelser.

I vores test var hver server pålidelig hurtig og tilbød dejlig ydelse. Vi har aldrig haft et websted, der tog lang tid at indlæse eller havde en videobuffer, selv ved høje opløsninger. ExpressVPN rangerer rutinemæssigt mod toppen af ​​vores hurtigste VPN-lister, og med god grund. 

Astrill

Astrill etablerer sin forbindelse hurtigt, og de har aldrig givet os problemer med hensyn til pålidelighed. Ping-tiderne var også lave, hvilket gav det et solidt potentiale som VPN til spil.

Når det er sagt, var ydelsen fra det ene sted til det andet rystende. De brasilianske og japanske servere returnerede meget langsommere hastigheder end nogle placeringer, der typisk får større opmærksomhed, som U.S. og UK.

Placering: Ping (ms): Download (Mbps): Upload (Mbps):
ubeskyttet984,4311.50
Los Angeles, Californien6565,9510.30
Det Forenede Kongerige11373,307,70
Rusland16192,106,91
Japan30597,442,83
Iran50637.421,49

Samlet set var vedvarende download- og uploadhastigheder solide, men de langsomme servere mister Astrill store point, når det kommer til pålidelige hastigheder. Alligevel var browsing solid, og kun et ekstra halvt sekund af forsinkelse blev mærket på de mere svage servere. 

Videoer indlæst godt, og når en video begyndte at spille, var der aldrig noget problem med buffering, selvom der stod på 1080p og 60 billeder i sekundet. 

Runde fire tanker

Selvom Astrill hurtigt kan etablere en solid forbindelse og har lave pingtider, er den ikke så konsistent fra server til server som ExpressVPN. ExpressVPN har sammenlignelige pingtider, men sportser hurtigere og mere pålidelige hastigheder på alle sine placeringer rundt om i verden. 

Når det kom til browsing, var ping-fordelen ikke mærkbar for Astrill. Faktisk var det langsommere at indlæse websider og videoer. På grund af dette tager ExpressVPN pointen for hastighed. 

Runde: Speed ​​Point for ExpressVPN

ExpressVPN-logo
Astrill-logo

5

Sikkerhed og privatliv

Endelig vil vi se på den vigtigste grund til, at mange mennesker får en VPN: sikkerhed og privatliv. Vi analyserer sikkerheden, som hver VPN tilbyder, ved at se på hvilke protokoller og krypteringstyper, der er tilgængelige, samt test for DNS-lækager. 

Vi vil også gennemgå hver privatlivspolitik med en fintænderet kam for at se, hvilke oplysninger VPN’erne indsamler.

ExpressVPN 

ExpressVPN giver brugere mulighed for at vælge mellem et par almindelige protokoller, herunder OpenVPN, L2TP og PPTP. Ud af dem er den, vi leder efter og anbefaler at bruge, OpenVPN, fordi det er en sikker open source-protokol, der tilbyder solid ydeevne. 

Hvis du er interesseret i at lære mere om protokoller, kan du se vores VPN-protokolopdeling. 

Hvad angår kryptering giver ExpressVPN ikke dig muligheder, men snarere låser brugerne ind i AES-256. Det er praktisk talt umuligt at bryde med en supercomputer. Kombinationen af ​​OpenVPN og AES 256-bit er et best case-scenarie for sikkerhed. 

Vi kunne ikke finde DNS-lækager i ExpressVPN’s forbindelse, hvilket yderligere vidner om den sikre karakter af protokollen og krypteringen. 

Hvad angår privatlivspolitikken, har ExpressVPN en af ​​de bedste på markedet. Selvom det ikke er det mest kortfattede eller lette at fortolke, som vi har set, tilbyder det et godt niveau af brugerbeskyttelse. ExpressVPN indsamler ikke oplysninger om brugen af ​​dets VPN, inklusive DNS-forespørgsler, browserhistorik eller dataindhold.

Dertil kommer, at det er baseret på De Britiske Jomfruøer, som har nogle af de bedste fortrolighedslove i verden, hvilket yderligere sikrer brugerens privatliv. 

Astrill

Astrill tilbyder mange muligheder for protokoller og kryptering, lige fra standarder som OpenVPN til brugerdefinerede indstillinger, herunder StealthVPN og OpenWeb. Selvom det er rart at have specialiserede muligheder, er OpenVPN og AES 256-bit som vi nævnte, hvad vi ser efter, og Astrill tilbyder dem.

Vi fandt, at Astrill var fri for DNS-lækager og andre slags datalækager. 

Når det gælder fortrolighedspolitikken, begynder Astrill imidlertid at komme til kort. Selvom det ikke gemmer identificerende oplysninger om brugen af ​​VPN, opbevarer den kortvarige logfiler, der indeholder en hel del information.

Den loggede information består af data fra de sidste 20 forbindelser, inklusive det land, der er tilsluttet, varigheden af ​​forbindelsen og den anvendte enhed. Disse oplysninger bruges til at servicere VPN og sikre, at tingene fungerer godt, og det ville være vanskeligt at binde dem tilbage til brugeren, men det er stadig oplysninger, der logges og opbevares, selvom det kun er i et kort stykke tid.

Fem runde tanker

Begge VPN’er tilbyder muligheder, når det kommer til protokoller, inklusive hvad vi betragter som guldstandarden, som er OpenVPN parret med AES 256-bit kryptering. Begge udbydere var også fri for lækager af DNS og IP-adresser under vores test.

Når det er sagt, tilbyder ExpressVPN meget mere anonymitet og privatliv i sin privatlivspolitik end Astrill gør. Astrill logger en betydelig mængde data om brugernes forbindelser, når dens VPN er i brug, hvilket mister den sidste runde og overleverer pointet til ExpressVPN.

Runde: Sikkerheds- og beskyttelsespunkt for ExpressVPN

ExpressVPN-logo
Astrill-logo

6

Afsluttende tanker

Selvom Astrill var i stand til at tage en tidlig føring med sit punkt fra afsnittet “features”, endte det med at være det eneste punkt, hvor slutresultatet hvilede på fire til en til fordel for ExpressVPN.

Vinder: ExpressVPN

ExpressVPN tilbyder solide funktioner, selvom det ikke helt stemmer overens med den strømbrugeroplevelse, som Astrill tilbyder. Det udmærker sig i sit brugervenlige design, sammenlignelig fair priser, pålidelige hastigheder og fremragende privatliv og sikkerhed.

Hvis du har erfaring med ExpressVPN eller Astrill, vil vi meget gerne høre, hvordan det sammenlignes med vores i kommentarerne herunder. Se også vores ExpressVPN vs PIA stykke. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map