Bedste VPN for Rusland 2020: Borscht og blokke

Rusland er et spændende land kendt for sine kolde vintre og kærlighed til vodka. Det er verdens største nation, der deler grænser med mange lande i Europa og Nordasien. Det styres muligvis af en grumset regering, men du kan ikke fjerne dens kultur, arv og skønhed. Stadig, hvis du vil gå online, skal du bruge en af ​​vores bedste VPN til Rusland-valg for at forblive i sikkerhed.


Brug af et virtuelt privat netværk er en no-brainer. Det betyder ikke noget, hvor du er i verden, du kan ikke undslippe farer online, såsom cyberkriminalitet. Der er desuden geoblokke at kæmpe med. Når det gælder Rusland, er der dog censur til omgåelse og andre grunde, der gør det til en fornuftig idé at beskytte dig selv med en VPN.

Bedste VPN for Rusland 2020

Online censur i Rusland

Internetcensur er udbredt i mange lande. Det er dog værre i nogle end andre. For eksempel har Kina en af ​​de værste former for online-censur i verden via Great Firewall of China. Selvom Ruslands onlineverden ikke er så dårlig, har den bestemt begrænsninger på plads, og internetfriheden falder konstant.

Russiske myndigheder har udviklet og implementeret love, der giver dem mulighed for at begrænse adgangen til bestemte websteder og indhold. Dette kan omfatte indhold relateret til den politiske opposition, konflikten i Ukraine og LHBT-samfundet. 

Flere agenturer er i stand til at træffe beslutninger om, hvad der blokeres, såsom Roskomnadzor, Federal Drug Control Service og Anklagemyndighedens kontor. Indhold, der falder ind i bestemte kategorier, kan blokeres uden en retsafgørelse.

Det inkluderer indhold, der er relateret til selvmordsinformation, seksuelt misbrug af børn, propaganda for narkotika, krænkelser af ophavsret, ekstremisme, information om unge ofre for forbrydelser og ikke-sanktionerede offentlige handlinger eller demonstrationer. Websteder, der indeholder indhold relateret til spørgsmål som korruption, pornografi og religiøs tro, kan også blokeres.

Andet indhold kan blokeres med en retsafgørelse, og internetudbydere (internetudbydere) skal konsultere en “sortliste” over forbudte websteder. Imidlertid mangler ofte retningslinjerne for, hvad der skal blokeres, og internetudbydere udfører ofte omfattende blokke for at undgå straf. 

Et antal websteder blev blokeret i 2017, efter at de blev betragtet som ”uønskede” i henhold til en lov fra 2015, der var rettet mod organisationer, som Kreml beskylder for at have indledt politisk dissens. Internetfrihedspromotor Roskomsvoboda overvåger censur og fandt, at mere end 10 millioner websteder blev blokeret i 2018.

Lokale internetudbydere blev beordret til at blokere 8.000 piratwebsteder i 2017, og visse love blev ændret, der gjorde det muligt at blokere mere end 600 piratspejlwebsteder i 2018. Filmindustrien er drivkraften, men blokeringen sigter mod at bekæmpe krænkelse af ophavsret til musik, software , bøger og tv-shows.

Sociale medier og messaging-apps i Rusland

Mange sociale medier og messaging-apps er blevet offer for Ruslands strenge onlineverden. Telegram blev blokeret af en retsafgørelse i 2018, fordi den ikke overholdt Yarovaya-loven. 

Denne lov kræver onlinetjenester, der tilbyder kryptering for at hjælpe myndighederne med at afkode de krypterede data. Telegram tilbyder en service, hvor folk kan kryptere tekstbeskeder, der er blevet beskyldt for at blive brugt til terrorisme.

Telegram forsøgte at overvinde blokeringen, men de nye hosting-websteder var også målrettet. Det betød også populære websteder som Google Cloud, Microsoft Azure og Amazon Web Services. 

På et tidspunkt blev 8 millioner IP-adresser, der tilhørte førende hostingudbydere, blokeret, hvilket igen påvirkede onlinetjenester for banker, butikker og flyselskaber. Selvom mange af dem er fjernet, er listen stadig stor. 

Trods Ruslands bestræbelser på at blokere Telegram er det dog stadig tilgængeligt. Regeringen har imidlertid blokeret andre platforme, såsom LinkedIn, Blackberry Messenger, Line, Zello og WeChat.

Disse blokke blev udført under den føderale lov om information, informationsteknologi og beskyttelse af information, fordi virksomhederne ikke havde registreret sig som formidlere af information. Efter registrering ville myndighederne have haft adgang til deres data.

LinkedIn blev også blokeret i 2016, fordi det ikke lykkedes at overføre behandlingen af ​​russiske borgeres personlige data til russisk territorium. Russisk lov kræver indenlandske og udenlandske virksomheder at opbevare russiske statsborgeres personlige data på russiske servere. Virksomheder, der nægter at blive udsat for en bøde eller blive blokeret.

Kaspersky Labs måtte også flytte nogle af sine datacentre på grund af Ruslands love. For nylig har Facebook og Twitter fået ni måneder til at flytte russiske brugers data til servere i landet.

Det russiske VPN-forbud

I 2017 begyndte Rusland at blokere VPN-tjenester. Udbydere, der hidtil havde gjort det muligt for brugere at få adgang til forbudt indhold, ville blive blokeret, medmindre de blev enige om at begrænse brugere fra at besøge forbudte websteder. Hvis udbyderen var enig, kunne de fortsætte med at operere i landet.

De fleste nægtede at efterkomme, og nogle ignorerede anmodningen helt. Loven blev derefter ændret for at idømme bøder til ikke-kompatible VPN-tjenester og andre anonymisatorer. Loven blev stadig ikke implementeret godt.

I et andet forsøg i 2019 sendte Roskomnadzor e-mails til VPN-udbydere og beordrede dem til at implementere webstedsblokeringsmekanismer eller blive blokeret. 

Ingen af ​​de VPN-udbydere, der blev kontaktet, var villige til at samarbejde, skønt det i det væsentlige ville betyde at logge brugernes aktivitet. Mange lukker deres russiske servere ned. Vores stykke dedikeret til det russiske VPN-forbud går mere detaljeret.

Online overvågning i Rusland

Bortset fra at russiske myndigheder har adgang til brugerdata med Yarovaya-loven, er lovgivningen, der giver myndighederne mulighed for at foretage indgribende overvågning, stadig større. 

Loven om information, informationsteknologi og beskyttelse af information blev ændret for at forbyde brugere at være anonyme på sociale medier og kommunikationsplatforme. Brugerkonti skal være forbundet med reelle identiteter, men det har været vanskeligt at implementere.

Online kommunikationsdata, der inkluderer tekst, video og lyd, skal gemmes i op til seks måneder. Onlinemetadata skal også opbevares i op til et år. Myndighederne har adgang til dataene uden behov for en retsafgørelse.

Den russiske regering bruger også Systemet med operationel søgning (SORM) til onlineovervågning. ISP’er kræves for at installere SORM-teknologi, der tillader overvågning af internettrafik. Hvis en udbyder ikke overholder kravene, kan den bøde eller miste sin licens. 

SORM bruger dyb pakkeinspektionsteknologi, der giver Federal Security Service (FSB) mulighed for direkte at aflyse kommunikation. Den har brug for en berettigelse, men den behøver ikke at blive vist, så kommunikation kan hemmes opfanges.

Plus, regeringen menes at bruge sine overvågningskapaciteter til at overvåge aktivister, journalister og oppositionsmedlemmer. Vores bedste VPN for England og bedste VPN for U.S. stykker viser andre lande, der deltager i påtrængende overvågning.

Ytringsfrihed online i Rusland

Selvom den russiske forfatning giver mulighed for ytringsfrihed, er der andre love, der begrænser den.

Enhver, der anses for at provokere separatisme eller ekstremisme online, kan straffes med op til fem års fængsel efter den russiske straffelov. Plus, tilskyndelse til had vil resultere i seks års fængsel. 

Bare åbning af en sådan sag kan resultere i, at de tiltalte bliver føjet til en liste over ekstremister. Federal Service for Financial Monitoring opretholder listen, og enhver på den kan begrænses fra visse erhverv og få deres bankkonto frosset, selvom de ikke blev dømt. Definitionen på ekstremisme er også bred.

Ærekrængelse og opfordring til terrorisme straffes også under den straffelov. Den administrative kode forbyder spredning af falske oplysninger om Sovjetunionen i 2. verdenskrig og visning af nazistiske eller andre ekstremistiske organisationers symboler. 

Mere end 1.000 straffesager er anlagt for onlineaktivitet, såsom stillinger på sociale medier, og 98 af dem krævede en fængselsstraf. Mange brugere er blevet tiltalt for kritik af religion, især den russiske ortodokse kirke. 

I et tilfælde blev en 19 år gammel studerende tiltalt for at have tilskyndet hadytringer efter at han sammenlignede Game of Thrones-karakter Jon Snow med Jesus Kristus. Hans computer blev beslaglagt af politiet, og han blev sat på den ekstremistiske liste og blev stillet over for muligheden for en fem års fængselsstraf. Der har også været lignende sager, så vær forsigtig med, hvad du sender online.

LHBT-aktivister kan ses som fremme af utraditionelle seksuelle forhold, hvilket resulterer i straf for deres online udtryk. En aktivist delte oplysninger om en gruppe, der taler for adgang til sundheds- og seksuel information. De blev dømt og bøde 50.000 russiske rubler ($ 760).

Hvad der gør en VPN bedst for Rusland

Du kan bare vælge en udbyder blandt dem i vores VPN-anmeldelser, men du skal sørge for, at den er egnet til Rusland. Til at begynde med skal udbyderen have stor sikkerhed for at beskytte dig mod online farer og holde dig skjult for påtrængende overvågning.

Den skal også have en dræbskontakt inkluderet. Det vil afbryde din forbindelse, hvis VPN mislykkes og holder dine følsomme data sikre. Sammen med det skal det ære dit online privatliv. Tjenesten skal have en solid no-logs-politik på plads, hvilket grundlæggende betyder, at den ikke holder oversigt over dine online aktiviteter.

For at omgå Russlands censur, skal du vælge en med et godt servernetværk. Jo flere servere der er i forskellige lande, jo større er din chance for at finde en der passer til dine behov. 

Det tæller også med at få tidligere geoblocks. Hvis du f.eks. Vil se Netflix U.S. og du ikke er i landet, har du brug for en amerikansk IP-adresse. Ved at oprette forbindelse til en server i USA via en VPN, får du adgang. Vores bedste VPN til Netflix-guide har nogle dedikerede anbefalinger.

Hvis du vil have adgang til indhold, der er begrænset til Rusland, har du brug for servere i landet. På grund af VPN-forbuddet har mange udbydere lukket deres russiske servere ned. Der er stadig nogle der har servere der, men det kan betyde, at de har overholdt Ruslands regler. 

For at sikre, at du ikke konstant venter på, at indholdet skal indlæses, skal du vælge et, der har god hastighed. Ubegrænset båndbredde sikrer, at du heller ikke rammer en dataforbruget. Begge disse funktioner er vigtige, hvis du vil lave streaming eller torrenting.

Andre funktioner, du skal overveje, inkluderer hvilke enheder den understøtter, dens brugervenlighed og hvor mange enheder du kan oprette forbindelse til samtidig. Desuden er god kundeservice praktisk at have, og hvor meget serviceomkostningerne kan have indflydelse på din endelige beslutning.

1. Bedste VPN for Rusland: ExpressVPN

Vi har givet ExpressVPN den russiske krone på grund af dens fremragende all-round service og stærke sikkerhed. Det er den bedste tilgængelige VPN, og vi er ikke i tvivl om, at du vil blive beskyttet med det. Det giver sikkerhed med AES 256-bit-kryptering, og du kan øge det, hvis du vil. Der er en indbygget kill-switch, som er aktiveret som standard, og den holder ikke logfiler. 

ExpressVPN-website

ExpressVPN-Tilmeld

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-Tunnel-muligheder

ExpressVPN-Full-App

Tidligere

Næste

Det har mere end 3.000 servere tilgængelige i 94 lande, hvilket giver dig masser at vælge imellem til at omgå blokke. ExpressVPN havde tidligere servere i Rusland, men det har siden fjernet dem, så du vil ikke være i stand til at få adgang til russisk-begrænset indhold. 

Du har ikke noget problem med hastighed, da det er den hurtigste VPN på markedet og også giver ubegrænset båndbredde. Disse funktioner – og det faktum, at det kan komme ind i enhver streamingplatform – hjalp det med at tage toppladsen i vores bedste VPN til streaming-sammenligning. Det muliggør også torrenting. Læs vores ExpressVPN-gennemgang for at få et bedre kig på tjenesten.

Andre grunde, som vi kan lide ExpressVPN

Det er kompatibelt med Windows, macOS, Android, iOS og Linux. Der er desuden browserudvidelser til Chrome, Firefox og Safari. Du kan også tilslutte op til fem enheder på samme tid.

Det er let at bruge, og det er det perfekte valg, hvis du ikke har meget erfaring med VPN’er. Når du har installeret ExpressVPN, gør det næsten alt for dig. Alt hvad du skal gøre er at sikre dig, at du er tilsluttet en passende server.

Hvis du har brug for hjælp, er der en nyttig vidensbase online til selvhjælp. Der er også live chat og e-mail tilgængelig 24/7. Selvom personalet er nyttigt, uanset hvilken rute du tager, er e-mail-supporten bedre, når det kommer til mere dybtgående problemer. 

En ulempe ved ExpressVPN er prisen. Det er en af ​​de dyreste udbydere, vi har fundet, men det er også den bedste VPN Cloudwards, der har gennemgået. Du kan fjerne nogle af disse omkostninger ved at vælge en længere plan. Der er desuden en 30-dages pengene-tilbage-garanti, så du har intet at tabe.

2. NordVPN

NordVPN er en anden stor udbyder, der ofte får en omtale i vores VPN-artikler. Det er sikkerhed blandt nogle af de bedste på markedet og inkluderer brugen af ​​dens double-hop-servere, der tilbyder mere sikkerhed til VPN-tunnelen. Der er en kill switch og en streng no-logs politik for ekstra ro i sindet.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Tidligere

Næste

Det har et enormt antal servere (mere end 5.000), og de er spredt i 60 lande, hvilket betyder, at du ikke skal have noget problem med at oprette forbindelse til en, der passer. Ligesom ExpressVPN plejede NordVPN dog at have servere i Rusland, men afbrød dem, efter at Russlands VPN-regler blev sat på plads.

Dets hastigheder er gode, men det kan blive langsomt over lange afstande. Det er den vigtigste grund til, at det mistede den øverste placering. På alle andre områder kan NordVPN sammenlignes med vores vinder, ExpressVPN. Du kan dog læse mere om dette i vores ExpressVPN vs. NordVPN stykke. 

Der er stadig ingen båndbreddehætter på plads, og det kan komme ind i de fleste streamingtjenester, inklusive Netflix. Plus, NordVPN er vores bedste VPN til torrenting, i tilfælde af at det er noget, du vil gøre. Læs mere om udbyderen i vores fulde NordVPN-gennemgang.

Andre grunde, som vi kan lide NordVPN

NordVPN kan bruges på Windows, macOS, Android og iOS med brugervenlige klienter. Du kan også tilslutte op til seks enheder på samme tid.

Hvis du støder på problemer, kan du bruge den praktiske vidensbase, der er tilgængelig, til selv at sortere problemet. I modsat fald er der live chat og e-mail support 24/7. Live chat har den hurtigste responstid, men uanset hvad er du i gode hænder.

Det er en god værdi for dine penge, men den månedlige sats er ikke god. Hvis du vælger en længere plan, sparer du penge på lang sigt. Der er en 30-dages refusionsperiode, i tilfælde af at du ikke kan lide den.

3. CyberGhost

Next up er CyberGhost, som er en anstændig udbyder med stor sikkerhed. Den har en permanent aktiveret kill-switch, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om det, og dine online aktiviteter er ikke logget. 

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Tidligere

Næste

Det har et stort antal servere, der dækker 59 lande, men ingen af ​​dem er i Rusland, så du kan ikke få adgang til begrænset indhold. 

CyberGhost har hurtige hastigheder, men ligesom NordVPN kan det blive langsomt over lange afstande. Du får dog ubegrænset båndbredde, og det kan komme ind i de fleste streamingtjenester. Det er også et godt valg til torrenting med en liste over servere, der er optimeret til det. Læs vores CyberGhost-anmeldelse for mere om det.

Andre grunde, som vi kan lide CyberGhost

CyberGhost kan installeres på Windows, macOS, Android og iOS. Grænsefladen blev for nylig opdateret, og selvom det ikke er svært at bruge, kan det tage nogen tid at vænne sig til. 

Du kan tilslutte op til syv enheder samtidigt, hvorfor det tjente en plads i vores bedste VPN til roundup-enheder med flere enheder. Når det er sagt, er syv grænsen for, hvor mange enheder det også kan installeres på.

CyberGhost har en af ​​de mest omfattende vidensbaser, vi har set. Desuden er der live chat og e-mail-support. Begge er gode, men e-mail er den bedre mulighed for flere tekniske problemer.

Det er en billig service, der giver dig mulighed for at tilmelde dig et længere abonnement, fordi den månedlige sats er dårlig. Der er en syv dages gratis prøveversion tilgængelig til Android og iOS, så du kan se, om du kan lide det. Der er desuden en pengene-tilbage-garanti, der er i 14 dage på den månedlige plan, men er 45 dage, hvis du er på en længere.

4. VyprVPN

VyprVPN kan også bruges til Rusland. Det er ikke så godt som vores andre valg, men det har fremragende sikkerhed, som er vores hovedfokus. Du kan tilpasse indstillingerne, så det er godt for tinkerers, men det er også godt for begyndere. En kill switch er inkluderet, og den vil ikke registrere en oversigt over dine online shenanigans.

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

Tidligere

Næste

Sammen med sikkerheden får du også adgang til dets proprietære Chameleon-protokol, som tilføjer din forbindelse endnu mere beskyttelse. Du kan læse mere om det i vores VyprVPN-gennemgang.

VyprVPNs servernetværk er lille sammenlignet med dets rivaler. Der er i alt mindre end 1.000 servere, der dækker 64 lande. Dog har den servere i Moskva, så hvis du har brug for adgang til indhold, der er begrænset til Rusland, er dette VPN for dig.

Dets hastigheder er ikke store, men de skal være fine til de fleste aktiviteter. Der er ingen båndbreddehætter, det giver mulighed for at torrentere, og du kan få adgang til de fleste streamingplatforme.

Andre grunde, som vi kan lide VyprVPN

Klienter er tilgængelige til Windows, macOS, Android og iOS. Grænsefladen er dateret, men den er stadig let at bruge. Antallet af enheder, du kan tilslutte samtidigt, afhænger af, hvilken pakke du vælger. Standardpakken tillader op til tre enheder, mens premium-pakken giver mulighed for op til fem. 

Der er en vidensbase, live chat og e-mail support 24/7. I vores gennemgang havde vi dog ikke den bedste oplevelse med det. Vidensbasen er ikke stor, og svarene fra supportteamet var korte.

VyprVPN har to niveauer til prisfastsættelse: standardpakken og premiumpakken. For at bruge Chameleon-protokollen skal du dog vælge premium-pakken. Du kan derefter vælge mellem en månedlig eller en årlig plan, men den årlige plan fungerer billigere. Der er en 30-dages pengene-tilbage-garanti, så du kan prøve det først.

5. TorGuard

Vores sidste valg er TorGuard. Det er en god udbyder og har nogle af de mest tilpassede sikkerhed på markedet. En kill switch er inkluderet, som automatisk er aktiveret, og en streng politik for no-logs er på plads.

TorGuard har mere end 3.000 servere i 55 lande, men de har ikke længere servere i Rusland, hvis det er det, du vil.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

Tidligere

Næste

Det har hurtige hastigheder, men de kan variere alt efter placering. Hvis du vælger indstillinger med høj sikkerhed, kan det også reducere hastigheden. Der er ubegrænset båndbredde, og det giver mulighed for torrenting. 

TorGuard kan dog ikke komme ind på nogle streamingplatforme, f.eks. Netflix. Der er dog en vej omkring det. Det har dedikerede streaming-IP’er, som du kan tilføje til din pakke mod et månedligt gebyr. De er dog garanteret at arbejde, hvorfor det kom først i vores bedste VPN med dedikeret IP-guide. Du kan også læse mere i vores TorGuard-anmeldelse.

Andre grunde, som vi kan lide TorGuard

Det kan bruges på Windows, macOS, Android og iOS. Mobilversionen kan dog være irriterende at konfigurere. Du kan tilslutte op til fem enheder på samme tid, men hvis du har brug for mere, kan du købe op til 20 mere til $ 1 hver pr. Måned.

En praktisk vidensbase, online ressourcer og et forum er tilgængelige, hvis du har brug for hjælp. Der er også live chat, men det er bemandet af et generelt kundesupportfirma, så det er måske ikke det bedste valg til tekniske problemer. Der er dog e-mail support 24 timer i døgnet.

De månedlige omkostninger er ikke dårlige, men det fungerer bedre på længere planer. Der er også en syv-dages pengene-tilbage-garanti, i tilfælde af at du ikke kan lide det.

Afsluttende tanker

Nu ved du, hvorfor det er vigtigt at bruge en VPN, mens du er i Rusland. Vi håber, at du har fundet vores guide nyttig og har valgt en passende VPN-service. Du skal sørge for, at den har fremragende sikkerhed og privatliv, samt et godt servernetværk til at komme forbi blokke.

ExpressVPN er en klar vinder på grund af dets høje niveau sikkerhedsindstillinger, dedikation til privatlivets fred og mange andre funktioner. Det skjuler din identitet, og du vil være i stand til stort set at få noget med det. Hvorfor ikke prøve det med 30-dages pengene-tilbage-garanti, der tilbydes?

Hvis du har erfaring med at bruge en VPN i Rusland, fortæl os om det i kommentarafsnittet. Vi ville meget gerne høre om det. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map