Най-добър VPN за торентинг 2020: Плаване по пиратски води

Торентите са чудесен начин за разпространение на почти всеки тип файлове, независимо дали това е песен, филм, игра или дори софтуер. Въпреки това, по-голямата част от съдържанието в торентите е материал, защитен с авторски права, и пиратството може да ви постави в гореща вода, ако не покриете цифровите си песни. Ето защо сме съставили това ръководство за най-добрите VPN мрежи за торент.


Незаконното възпроизвеждане и споделяне на защитени с авторски права материали е голямо не-не, но нека да се обърнем внимание, това е повечето от съдържанието в торент сайтове. Нарушаването на авторските права се мрази в повечето страни и чрез изтегляне на подобни материали, рискувате да получите тежък глоба или присъда, ако не се защитите с VPN.

Ние по никакъв начин не се опрощаваме онлайн пиратството, но ако ще го направите, трябва да знаете как да го направите безопасно. Ако не използвате VPN – и приличен такъв – всъщност е като оставите вратата си отворена. Всеки може да види вашия IP адрес. Плюс това, всички ваши онлайн дейности могат да бъдат проследени до вас, което никога не е добре, когато става въпрос за нарушаване на авторски права.

За нашите читатели с кратък период на внимание, трябва да продължите веднага и да инсталирате NordVPN. Този VPN ще ви държи скрити и ще ви предпази от всякакви гадни файлове в рамките на изтеглянето, а неговите персонализирани P2P сървъри могат да се справят с вашите торенти. Продължете да четете за повече VPN препоръки и друга информация, свързана с торент.

Най-добрите VPN за торент

  1. NordVPN
  2. ExpressVPN
  3. CyberGhost
  4. VyprVPN
  5. ProtonVPN
  6. Частен достъп до Интернет
  7. Windscribe
  8. GooseVPN

1. NordVPN

NordVPN е най-добрият VPN за торент. Той притежава всички качества, от които VPN се нуждае, за да ви защити, докато плавате с пиратски води, но също така се предлага и с някои удобни екстри.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

предишен

Следващия

Преминавайки факта, че VPN всъщност позволява P2P трафик, NordVPN има персонализирани P2P сървъри, които са по-способни да обработват торрентни дейности от обикновените му сървъри. Ще получите по-голяма защита и при P2P сървърите. Ако обаче капацитетът не е приоритет, сървърите с двоен скок на NordVPN добавят цял ​​допълнителен слой защита.

Това е отгоре на високата степен на криптиране, която NordVPN вече използва и има включен ключ за убийство, за да гарантира, че няма да бъдете уловени от проблем в услугата. VPN също има стриктна политика без регистрация, така че няма да има запис на вашите онлайн действия. Ако обаче сте особено притеснени, можете да се регистрирате с изтрит имейл и да използвате биткойн за плащане.

Производителност и цена на NordVPN

Това не е най-бързият VPN на пазара, но може да бъде в крак с нуждите на повечето хора, както можете да прочетете в нашия преглед NordVPN. Получавате неограничени данни, така че няма да е необходимо да се притеснявате дали ще достигнете лимит и да бъдете изхвърлени от мрежата на VPN.

NordVPN предлага добра стойност за парите ви и е популярен вариант за хората, които искат страхотна VPN услуга при строг бюджет. Месечният му план не е най-лошото, което сме виждали, но ще спестите пари, като изберете един от по-дългите си абонаменти. Има и 30-дневен прозорец за възстановяване, за допълнително спокойствие.

2. ExpressVPN

ExpressVPN е най-добрата всестранна услуга в нашите VPN прегледи, но въпреки че е снабдена с чудесни функции, никоя от тях не е посветена на торентинг. Това обаче не означава, че VPN е безполезен за задачата. Всъщност всеки от неговите 3000 сървъра плюс е подходящ за торент, те просто не са проектирани специално за него. 

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Освен липсата на специализирани P2P сървъри, ExpressVPN е подобен на NordVPN, както можете да прочетете в нашата статия. VPN се предлага с отлична сигурност, като използва 256-битово криптиране направо извън кутията, но можете да го увеличите до 4096-битов, при условие че се чувствате удобно с настройките. Вграден е и ключ за убийство, който е активиран по подразбиране.

ExpressVPN също цени вашата поверителност, като се прилага солидна политика за не-регистрация. Освен това е разположен на Британските Вирджински острови, който има някои от най-добрите закони за поверителност в облака по целия свят.

Няма да имате проблем със скоростта, защото идва с най-бързите скорости за изтегляне, които сме тествали досега, и няма ограничения на честотната лента, които да ви спрат във вашите записи. 

И двата фактора го спечелиха на първо място в най-добрия ни VPN за стрийминг сравнение. Освен това VPN е лесен за използване и перфектен избор за начинаещ, както можете да прочетете в нашия преглед ExpressVPN.

Ценови маркер на ExpressVPN

Нещо, което винаги ни е ритало там, където боли, е цената на ExpressVPN – тя е висока. Това каза, че получавате фантастична VPN услуга за парите си. Месечният план е най-лошият, но можете да намалите разходите малко, като изберете по-дълъг абонамент. ExpressVPN приема биткойн и идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите, в случай че решите, че не е за вас.

3. CyberGhost

CyberGhost VPN е отличен избор за торент. Въпреки че не притежава качествата на първите ни две снимки, не е далеч. Той има масивна сървърна мрежа и има специален раздел за профили, показващ всичките му P2P-сървъри. Плюс това, за всеки сървър можете да видите колко членове го използват в момента, разстоянието от него и зареждането на сървъра. 

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

Освен CyberGhost, който е основан в Букурещ, Румъния – който взима сериозно личния живот – CyberGhost има специални сървъри NoSpy, които седят извън 14-те очи. Те струват малко повече, но са конфигурирани с премия хардуер за допълнителна поверителност. Независимо от сървърите, които използвате, солидната политика за поверителност без регистрация ще гарантира, че вашите дейности ще бъдат запазени в тайна.

Сигурността му е голяма и включвате превключвател за убийство, въпреки че е постоянно активиран. Това е добре, защото наистина е задължително, ако се разкъсвате, но е и досадно, защото не можете да го изключите. Прочетете нашия отзив за CyberGhost за повече информация.

Други функции на CyberGhost

CyberGhost е бърза услуга, но подобно на NordVPN, тя може да пострада при свързване към отдалечени сървъри. Получавате неограничена честотна лента и тя позволява седем едновременни връзки, в случай че искате да капитаните на цял пиратски екипаж. Интерфейсът му може да изглежда малко странно в началото, но е добре, след като свикнете с него.

Това е евтина услуга, въпреки че не бива да избирате месечната ставка, ако искате да намалите разходите. Седемдневна безплатна пробна версия е достъпна за потребители на Android и iOS, но настолните потребители получават само един ден. За анонимност можете да проверите с BitPay. Има и гаранция за връщане на парите, която е 14 дни на месечния план и 45 дни за по-дългите.

4. VyprVPN

VyprVPN е солидна VPN услуга за торент, тъй като всички нейни сървъри поддържат P2P трафик. Няма специален списък или обръчи, през които потребителите да преминат. Просто избираш сървър и си отиваш. 

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

предишен

Следващия

Сигурността е една от най-силните точки на VyprVPN. Можете да избирате от много различни протоколи и има опция за собствен протокол Chameleon, за който можете да прочетете повече в нашия ревю на VyprVPN. 

VPN включва превключвател за убийство и има строга политика за поверителност без регистрация. Ако обаче сте напълно защитени с поверителността, трябва да отбележим, че не можете да плащате чрез криптовалута.

Скоростите му са неясни на хартия, но при нашето тестване установихме, че са последователни и не всичко е толкова лошо. Ако обаче изгаряте голям файл, може да искате да пуснете чайника или да поспите. Получавате обаче неограничена честотна лента, така че можете да изтеглите колкото искате. Интерфейсът му може да бъде подобрен, но той все още е лесен за използване.

Цената на VyprVPN зависи от това, кой ниво сте избрали. Стандартният план е най-евтиният и ви дава три едновременни връзки, докато Premium план повишава лимита на връзките до пет и ви дава използването на протокола му Chameleon. Годишният план е по-ефективен по отношение на разходите и има 30-дневна гаранция за връщане на парите, в случай че промените решението си.

5. ProtonVPN

Следващият ни избор, ProtonVPN, не се споменава много често в нашите статии. Това не означава, че това е лоша услуга, просто че другите я пребиват в определени области. За торентите обаче ProtonVPN носи някои приятни функции на масата. 

protonvpn-табло слайдер-1

protonVPN интерфейс-плъзгача-2

protonvpn профили-плъзгача-3

protonvpn-настройки слайдер-4

protonvpn-сплит-тунелиране слайдер-5

предишен

Следващия

Сървърите на ProtonVPN вече са подходящи за торенти, но той има специални P2P сървъри, за да гарантира, че сте правилно защитени. Плюс това ви позволява да задавате профили за конкретни дейности, така че не е нужно да продължавате да го настройвате ръчно всеки път, когато искате да го използвате. Например, можете да настроите и да назовете профил на торент с желания протокол и конкретен сървър.

На всичкото отгоре сигурността на ProtonVPN е на първо място и включва използването на ключ за убийство. VPN също има строга политика за поверителност и не съхранява регистрации. За пълна анонимност можете да използвате и биткойни като плащане. 

Други функции на ProtonVPN

Няма ограничения на честотната лента и въпреки че скоростите му не са бавни, те също не са най-бързите, както можете да прочетете в нашия преглед за ProtonVPN. Настройката може да бъде болка, но след като свърши, интерфейсът е лесен за използване.

Цената на ProtonVPN се базира на множество пакети. Най-евтините му планове са безплатният и Basic, но не препоръчваме нито за торент. Това е така, защото въпреки че получавате неограничена честотна лента и с двете, безплатният план ограничава скоростта и нито един от тях няма достъп до P2P сървърите.

Планът Plus е най-добрият вариант. С това получавате достъп до P2P сървърите и пет едновременни връзки, плюс това не е най-скъпият план на ProtonVPN. 

Визионерският план е най-скъпият и въпреки че получавате допълнителни пет връзки и използването на криптираната му имейл услуга, просто не си струва излишните пари. Налице е 30-дневен прозорец за възстановяване.

6. Частен достъп до Интернет

Следва частен достъп до интернет, който е страхотна VPN услуга с няколко малки нагъвки, които ще трябва да изгладите за торент. VPN предлага сървъри, удобни за торент, а някои локации поддържат пренасочване на портове, което позволява по-добро и по-бързо изживяване на торент. Можете да прочетете повече за това в нашия преглед на PIA.

Pia-Slider1

Pia-slider2

Pia-slider3

Pia-slider4

Pia-slider5

предишен

Следващия

Сигурността на PIA е добра, но ще трябва да увеличите нивото на криптиране, преди да направите нещо извънзаконно. Когато го инсталирате, настройката по подразбиране е 128-битово криптиране, което не е достатъчно сигурно за пълна анонимност. VPN се предлага с превключвател за убийство и не поддържа никакви регистрационни файлове. Можете също да платите за услугата, използвайки криптовалута.

Способен е за бързи скорости, дори и след малко потапяне, след като нивото на криптиране е по-високо, въпреки че може да е непоследователно. Няма ограничения на честотната лента и VPN позволява 10 едновременни връзки. Освен това е лесен за използване, особено след последната му актуализация на интерфейса.

PIA е евтина. Дори след като повиши цените си не много отдавна, доставчикът остана една от по-евтините опции за VPN услуги. Налице е седемдневен срок за възстановяване, в случай че установите, че не е за вас.

7. Windscribe

Windscribe също е подходящ VPN за торент и дори има ръководство за настройка на uTorrent. Мрежата му не е огромна, но е ясно кои локации не поддържат порой, тъй като имат P2P икона с очертание. Все пак има какво да избирате, в зависимост от избрания от вас план.

windscribe-Slider1

windscribe-slider2

windscribe-slider3

windscribe-slider4

windscribe-slider5

предишен

Следващия

Въпреки че не препоръчваме да използвате безплатни VPN за торент – ще поговорим повече защо по-късно – безплатният план на Windscribe е достоен избор, който дори му помогна да спечели първото място в най-доброто ни сравнение на безплатни VPN услуги. Не се спестява от сигурност, но ви ограничава по други начини, като само предоставяне на достъп до шепа VPN сървъри. 

Тези сървъри могат да се използват за P2P трафик, но има и други фактори, които го спират да бъде най-добрият безплатен VPN за торент. За един, скоростите му не са лоши, но други VPN са по-бързи. Основният фактор обаче е фактът, че въпреки че получавате неограничени едновременни връзки с който и да е от двата плана, ще получите неограничена честотна лента само ако плащате. 

С Pro-плана на Windscribe получавате неограничени данни, както и използването на всичките му сървъри, включително неговите сървъри за стрийминг на Windflix, за които можете да прочетете в нашия преглед на Windscribe. Можете обаче да получите неограничена честотна лента по-евтино, като изградите свой собствен план. Добавянето на конкретен сървър и неограничена честотна лента ще ви върне само $ 2 на месец.

Други функции на Windscribe

Сигурността на Windscribe е добра и използва криптиране AES-256. Има и ключ за убийство, но той объркващо се нарича „защитна стена“. В политиката за поверителност на Windscribe се посочва, че тя записва известна информация, като използвана честотна лента и времеви отметки за активност, но това не е нищо истинско значение. За този допълнителен бит на анонимност обаче можете да използвате биткойн като плащане.

Интерфейсът му е толкова прост, колкото те се получават, което е чудесно за потребители за първи път. Ако сте малко по-технологично настроени, ще ви хареса и възможността да се занимавате с нея. 

Ако излезете всички и изберете платен план, по-добре е да се регистрирате за по-дълъг период. Това ще ви спести пари в дългосрочен план. Ако откриете, че не харесвате VPN, можете да поискате възстановяване на пари в рамките на три дни след покупката, но може би е добра идея първо да вземете безплатния план за завъртане.

8. GooseVPN

Последният ни избор е GooseVPN. Това е VPN-приятелски VPN, като повечето от сървърите му са маркирани като подходящи за торент. Въпреки това, има няколко причини, поради които той е последният в нашия списък за най-добрите VPN за торент.

Goose-VPN-страница-2019

VPN има висока сигурност с няколко опции на протокол, от които да избирате, както и необходимия ключ за убиване. Това каза, че не става така извън кутията, така че ще трябва да знаете какво правите, за да го настроите правилно и да останете защитени по време на торента. Интерфейсът обаче е лесен за използване.

Ние обаче посочихме в нашия преглед на GooseVPN, че има някои подобрения в услугата, като например, че когато за първи път я прегледахме, течове на DNS имаше наляво, надясно и в центъра. За щастие, VPN беше добре по време на последните ни тестове. Той не поддържа регистрационни файлове, но не можете да плащате чрез криптовалута.

Скоростите на GooseVPN не са големи, но получавате неограничена честотна лента, както и неограничени едновременни връзки. 

Месечният план е доста висок, но по-дългите му планове са доста евтини. Можете да изпробвате GooseVPN безплатно за 30 дни, но ще трябва да въведете данни за плащане, за да го направите. Това също означава, че ще трябва да не забравяте да отмените, ако вече не искате, в противен случай автоматично ще бъдете таксувани в края на 30 дни. И все пак е добро извинение да му дадете вихър.

Как избрахме най-добрите VPN за Torrenting

Първо, когато се опитваме да намерим кои VPN-та са най-подходящи за торент, можем почти да хвърлим всеки доставчик, който не позволява P2P трафик направо от нашия списък „може би“. 

Някои услуги изобщо не позволяват торент. Той използва тон на честотната лента бързо, така че е разбираемо защо някои доставчици се отклоняват от него. Плюс това, някои просто не харесват факта, че повечето P2P дейности включват споделяне на авторски права.

Ако доставчикът не поддържа P2P, той няма да ви защити по същия начин като тези, които го правят. Освен това има няколко други критерии, които VPN трябва да има, за да бъде един от най-добрите VPN за торент. 

Сигурност

Освен VPN доставчикът, който трябва да разреши торент трафик, изключително важно е да изберете VPN с добри функции за защита. Имате нужда от силна степен на криптиране на AES-256 бита или по-висока, заедно с ключ за убиване. 

Добрата VPN сигурност ще гарантира, че ще останете скрити и като имате превключвател за убийство, вие се покривате в случай, че VPN се провали. Ако това стане, то напълно ще прекъсне връзката ви, преди да може да се изложи някоя от вашите чувствителни детайли. 

На всичкото отгоре VPN трябва да е преминал тестове за течове на DNS. Изтичането на DNS е лоша новина и би означавало, че можете да бъдете проследени. Тествали сме всички наши VPN снимки и те са преминали. 

поверителност

Избраната от вас VPN трябва също да зачита вашата поверителност. Трябва да има солидна политика без регистрация, която по принцип гарантира, че нито една от вашите онлайн дейности не се записва. Това означава, че дори властите да поискат трупи, няма да има какво да предадат. 

Ако имате напълно анонимно изживяване, можете да изберете VPN, което ви позволява да се регистрирате с имейл за горелка и да плащате с криптовалута. 

скорост

Скоростта е важен фактор, когато става въпрос за порой. Ще трябва да изчакате известно време, за да изтеглите файла така или иначе, но като изберете VPN, който има бързи скорости, няма да чакате повече, отколкото е необходимо. 

Bandwidth

Някои VPN ограничават количеството на честотната лента, което можете да използвате на месец и освен ако този лимит не е голям или не планирате да правите много, ще го ударите доста бързо. За щастие, повечето VPN услуги предоставят неограничена честотна лента, така че проверете за тази функция.

Лесно използване

Вашето ниво на опит ще зависи от това какъв потребителски опит търсите. Ако сте начинаещ, най-вероятно ще оцените прост интерфейс, който ви свързва бързо и лесно. Ако обаче сте техник, може да предпочетете VPN, с който можете да оправите. Така или иначе проверете дали е съвместимо и с вашето устройство.

Цена

Въпреки че цената на VPN няма да повлияе на способността ви за торент, все пак трябва да изберете VPN, който можете да си позволите.

Защо имам нужда от VPN при торент

Не всички торенти са незаконни, някои съдържат материали с лиценз за обществено достояние или Creative Commons и не е необходимо да загърбвате дейността си, ако това е всичко, с което се занимавате (въпреки че все пак препоръчваме да използвате VPN, за да останете скрити от правителствения надзор и други онлайн опасности).

Това каза, както споменахме преди, най-много порой е в името на пиратството. Ако изтегляте или споделяте материали, защитени с авторски права, нарушавате закона и рискувате да бъдете хванати. 

Всяка страна има различен поглед върху нарушаването на авторските права, както и различни закони и наказания. Някои страни ви спират да имате достъп до такъв материал, но можете лесно да деблокирате торент сайтове. 

В средата на 90-те години онлайн предотвратяването на авторски права се разглежда като важна задача и през 1998 г. президентът Бил Клинтън подписва закона за цифровите хилядолетия за авторското право (DMCA). Във всяка държава със закони като този може да се окажете пред наказание като глоба или лишаване от свобода. Поради тази причина торентите без VPN не са добра идея. 

Притежателят на авторски права може да изпрати известие до доставчик на интернет услуги (ISP), ако смята, че потребителят е изтеглил съдържание без тяхно разрешение. Тъй като вашият интернет доставчик може да вижда всичко, което правите онлайн, лесно е да разберете кой е нарушителят и може да бъде изпратено известие за нарушаване на авторски права.

Това може да не звучи твърде тревожно, но ако притежателят на авторските права иска да го вземе по-нататък, те могат да отправят призовка в интернет доставчика за информация на предполагаемия нарушител, за да ги съдят.

Авторски тролове

Авторските тролове не са само митични създания – те съществуват и се управляват от пари. За някои адвокатски кантори в някои страни се наблюдават торенти и събират IP адресите на тези, които нарушават авторските права. След това призовават доставчици на интернет услуги, за да идентифицират виновниците и да изпратят известия за сетълмент. Най-добрата ни статия за VPN за Германия е добър пример.

Как може VPN да ме защити при торент?

Използването на VPN, когато торент – и друг път – ще гарантира, че вашите онлайн дейности ще бъдат скрити от вашия интернет доставчик и всички други любопитни очи. Той ще скрие вашия IP адрес и ще шифрова връзката ви.

Можете да прочетете пълното ни ръководство за виртуална частна мрежа за по-подробно разбиране на това, което прави VPN, но по принцип маршрутизира целия си трафик през защитен тунел от вашето устройство до VPN сървъра. Тунелът е шифрован, така че никой не може да види какво правите, но е необходима политика за не-регистрация, за да се уверите, че самият VPN не може да вижда или записва вашите дейности. 

Имайте предвид обаче, че въпреки че VPN ще ви защити по много начини, също е добра идея да инсталирате приличен антивирус. Опасните файлове могат да бъдат включени в изтеглянето ви, така че трябва да сте сигурни, че сте въоръжени и готови. Bitdefender е добър избор на VPN, защото ще ви защити в реално време. Прочетете нашия антивирусен преглед на Bitdefender за повече информация относно услугата.

Мога ли да използвам безплатен VPN за торент?

Накратко, отговорът е „не“. Не казваме, че безплатните VPN мрежи са напълно безполезни, просто не препоръчваме да ги използвате за нещо като торент, въпреки че безплатните планове на Windscribe и TunnelBear са изключение. 

Има различни причини много от „безплатните“ VPN приложения, които виждате в магазините за приложения, да се избягват на всяка цена, както можете да прочетете в нашето най-лошо ръководство за безплатни VPN доставчици, но ето няколко примера. 

От една страна, някои доставчици рекламират услугата като отлично криптиране, но на практика тя или използва по-неблагоприятна степен на криптиране, или изобщо няма такава. Някои са натъпкани със злонамерен софтуер, който просто чака да успеете и да го изтеглите. Други доставчици всъщност се случват на вашия трафик, за да могат да продават вашите данни на други компании.

Заключителни мисли

Сега знаете истинските опасности от торентинг без VPN, но също така трябва да знаете как да изберете подходящ за задачата. Първо, VPN трябва да позволи P2P трафик, но също така трябва да има политика без регистрация и отлична сигурност с ключ за убийство. Плюс това са важни бързите скорости и неограничената честотна лента, за да не се окажете в разочарована каша.

Имайки предвид това, NordVPN е най-добрият VPN за торент. Той има персонализирани P2P сървъри за допълнителна защита, както и отлична сигурност като стандарт. Има също превключвател за убийство и строга политика за без регистрация. 

Скоростите на NordVPN са повече от способни и не ограничават честотната лента. Налице е 30-дневен прозорец за възстановяване, така че можете да сте сигурни, че ви харесва, и можете да плащате и с биткойн.

Разкажете ни в секцията за коментари за вашето изживяване с торене с VPN или ако сме пропуснали нещо. Разгледайте и другите ни VPN статии, докато сте тук. Както винаги, благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me