Guia avançada de Shopify: Com vendre en línia el 2020

Si heu posat mans a Shopify (si no ho heu fet, llegiu la nostra guia per a principiants de Shopify), probablement heu trobat algun error o problema amb el qual els canals habituals no us poden ajudar. Podria ser una aplicació que funcioni divertida o algun tipus de funcionalitat que ningú no hagi pensat abans. Fer que Shopify funcioni correctament en aquests casos pot ser un veritable dolor.

Aquests escenaris són frustrants, però, malauradament, són una veritable pena si treballem a l’entorn de Shopify. No us preocupeu, però, Cloudwards.net és aquí per ajudar-vos.

En aquesta guia avançada de Shopify, us dirigirem a través de coses més avançades sobre Shopify. Us explicarem com triar el tema adequat i com personalitzar la seva estructura i disseny. A més, us mostrarem com gestionar els productes de la manera correcta i les aplicacions que haureu de plantejar la instal·lació. Comencem.

Com triar el tema adequat per a Shopify

Primer, us explicarem què és un tema. Penseu en això com la façana de la vostra botiga. No decidireu quin aspecte tindrà la vostra botiga en funció del tema, però l’orientareu en una direcció determinada.

És important que penseu en el tema que fareu servir abans de començar a construir la vostra botiga, perquè així us estalviareu temps i diners després. Per exemple, si un tema inclou una funcionalitat de la barra lateral integrada, no cal que personalitzeu més endavant perquè podeu afegir-lo a la vostra botiga sense cap esforç.

A Cloudwards.net, hem creat una llista de control útil que us facilita la tria del tema adequat.

Shopify-Tema-botiga

Tema Criteri 1: Requisits empresarials

Per molt banal que sembli, els requisits de la vostra empresa són importants a l’hora de triar un tema. Com dèiem al nostre article sobre com crear un lloc web des de zero, tot comença amb un esborrany.

Penseu en els vostres requisits i feu una llista de les coses que creieu necessàries per a la vostra botiga. A continuació, us oferim una breu llista de preguntes que us suggerim quan considereu temes de Shopify:

 • Com voleu que els vostres clients puguin navegar per la vostra botiga
 • En cas que hi hagi una funció de cerca
 • Voleu tenir una barra lateral amb navegació
 • Necessiteu un mega menú
 • Com de gran és la vostra cartera de productes
 • Com t’agradaria promocionar la teva botiga més endavant
 • Necessiteu un control lliscant de la pàgina superior
 • En cas que la botiga estigui equipada amb un bloc

El punt de la cartera de productes és especialment important. Segons el nombre de productes que vulgueu mostrar a la vostra botiga, el vostre tema us ha de donar suport i no bloquejar-lo o dificultar-lo. Bàsicament, hi ha tres mides de cartera al món de Shopify: producte únic, catàleg petit i gran catàleg.

Podeu trobar temes a la botiga de temes de Shopify i, si us fixeu, podeu trobar les seves característiques respectives, inclosa la mida de la cartera de productes, a la descripció de cada tema.

Funcions de Shopify-Tema-Debut

Si voleu un tema que no cobreixi tots els vostres requisits, prioritzeu-lo. És poc probable que un tema pugui satisfer totes les vostres necessitats.

Criteri 2 de tema: Optimització de motors de cerca

Com que és possible que no vulgueu publicar anuncis de pagament tot el temps, també haureu de pensar a llarg termini sobre el màrqueting orgànic. Té sentit consultar per endavant alguns dels criteris d’optimització de motors de cerca tècnics més importants, com ara:

 • Temps de càrrega de primera vista
 • Velocitat de pàgina mòbil
 • Escriptori de velocitat de pàgina
 • Compatibilitat entre navegadors

Podeu provar la velocitat de la pàgina amb PageSpeedInsights des de Google. Dit això, perquè això requereix molt de temps i és possible que no sigui possible per a tots els temes (heu de comprar-ne alguns), podeu fer investigacions a Internet per endavant.

Google-Page-Speed-Index

Tema Criteri 3: Preu

Malauradament, els diners no creixen en els arbres i, com a empresari, heu de vigilar els vostres costos. És per això que sorgeix l’antiga pregunta: gratuïta o compra?

Et podríem aconsellar treballar amb temes de pagament, però això només seria la meitat de la veritat. La majoria de temes de pagament són millors en termes de funcionalitat. Període. Haureu de decidir vosaltres mateixos si val la pena comprar un tema de pagament en funció del que voleu fer amb la vostra botiga.

Si us orienteu cap a un disseny gratuït, també està bé. Dit això, us heu de preguntar quantes aplicacions, que són semblants als plugins de WordPress, haureu d’instal·lar després perquè la majoria costen diners i empitjoren el temps de càrrega de la vostra botiga. Potser té més sentit començar amb un tema de pagament que no pas amb un de franc que hagis d’equipar amb aplicacions.

Una bona pràctica, especialment per a principiants, és mantenir temes gratuïts perquè és més fàcil obtenir suport de Shopify que de tercers. Explicarem què vol dir això.

Criteri tema 4: Suport

El suport i la documentació són un criteri important per triar el tema òptim de Shopify. Shopify ofereix assistència per als temes següents:

 • Sense límits
 • Mínim
 • Salt d’inici
 • Subministrament
 • Pop
 • Debut
 • Senzill
 • Ventura
 • Brooklyn
 • Narrativa

Si trieu un tema diferent dels que s’enumeren, dependreu de desenvolupadors de tercers. Això significa que Shopify no pot proporcionar gaire suport quan es tracta dels detalls del tema.

Dit això, heu de comprovar la quantitat de suport que ofereix Shopify en general. Normalment, quan es tracta de problemes tècnics i una personalització profunda, que és ràpidament el cas de Shopify, el servei, com els proveïdors de tercers, us carregarà o us reenviarà a un proveïdor de tercers, que, de nou, us permetrà pagar. pel seu treball.

La documentació també és important. Feu una ullada a com són els temes documentats. Us sorprendrà la diversitat de qualitat de la documentació temàtica. Especialment amb temes de pagament, la qualitat varia molt. Podeu trobar l’enllaç a la documentació de cada tema a la botiga de temes de Shopify.

Shopify-Tema-Subministrament-Documentació

Criteri de tema 5: ressenyes

Per últim, però no per això menys important: confieu en la multitud. No ets el primer a obrir una botiga Shopify. Preneu-vos el temps i llegiu les ressenyes.

No deixeu que les crítiques dolentes us desanimin massa a utilitzar un tema determinat, però. En molts casos, els comentaris dels usuaris són desconeixedors o una expressió de frustració caiguda a la secció de revisions, tal com es pot veure a la captura de pantalla següent.

Shopify-Tema-Debut-Revisió

Swagger Boutique es queixa del tema de Debut. L’afirmació que les imatges no s’adapten al telèfon és una tonteria. Tots els temes de Shopify responen als estàndards actuals. Per això, heu de seguir els nostres consells i revisar les revisions abans de prendre la vostra decisió.

Personalització: Premer píxels amb líquid

Ara que heu triat el tema que vulgueu, us explicarem com podeu utilitzar Liquid per personalitzar-lo segons les vostres necessitats. És important tenir en compte que si comenceu a personalitzar-vos, heu d’adherir-vos amb el vostre tema perquè tots els canvis, personalitzacions i treballs de disseny que heu fet es perdran quan canvieu temes..

En poques paraules, haureu de tornar a fer les tasques de desenvolupament. Proveu d’utilitzar només un tema des del principi i protegir-lo amb contrasenya.

Consells importants: assegureu-vos de fer diverses còpies del vostre tema. L’ideal seria que hagueu de fer còpies de seguretat regulars i anomenar-les en conseqüència, sobretot si instal·leu aplicacions.

Per salvar-vos d’un possible desastre, us mostrarem com desenvolupar-vos a Shopify mitjançant Liquid. En les properes seccions, examinarem els components més importants de l’entorn de desenvolupament de Shopify.

Si necessiteu més informació sobre la codificació de líquids, mireu la referència oficial de Liquid o poseu-vos en contacte amb un desenvolupador.

Els fonaments bàsics de la personalització

Comencem amb alguns conceptes bàsics.

Per accedir al menú de personalització de la vostra botiga, feu clic a “botiga en línia”. Hauria d’aparèixer un menú amb els següents elements: “temes”, “publicacions de blocs”, “pàgines”, “navegació”, “dominis” i “preferències”. Feu clic a “temes” per continuar.

A la part dreta de la pantalla, podreu veure dues àrees grans: “tema actual” i “més temes”. A l’àrea “tema actual”, hi trobareu bé, el tema actualment actiu. L’altra zona mostra els temes que heu descarregat de la botiga de temes.

Conceptes bàsics de personalització de botigues, temes,

A la dreta del tema hi ha “personalització”. Feu clic a ella per accedir al menú de personalització.

Shopify-Tema-Personalització-Bases-Personalitzar

Ja esteu al menú de personalització, on podeu fer els canvis desitjats al tema. A la part esquerra, veureu el tauler de control amb el qual podeu editar les seccions individuals de la pàgina activa.

Shopify-Tema-Personalització-Fonaments-Personalització-Control-Panell

Al costat de “seccions”, hi trobareu l’àrea “configuració del tema”, on podeu ajustar la configuració general del tema, com ara tipus de lletra, colors i icones..

Shopify-Tema-Personalització-Fonaments-Personalització-Control-Tauler-Configuració de tema

També és on trobareu la documentació del vostre tema i les dades de contacte del servei d’assistència.

Shopify-Tema-Personalització-Bases-Personalitzar-Documentació

També podeu submergir-vos en el codi líquid del tema a les “accions del tema” > “Edita el codi” per personalitzar més profundament. Més endavant parlarem més sobre això.

Shopify-Tema-Personalització-Bases-Editar el codi

A la barra superior, podeu veure el nom del tema que esteu editant. Veureu un menú on podeu saltar entre les pàgines que voleu personalitzar.

Shopify-Tema-Personalització-Bases-Personalitzar-Canviar la pàgina

Al costat d’aquest menú, podeu triar entre la versió d’escriptori i la versió per a mòbils.

Shopify-Tema-Personalització-Fonaments-Personalització-Versió per a mòbils

És important tenir en compte que si teniu el procés de personalitzar, excavar la documentació i adonar-vos que ho heu fet bé, però la funció encara no funciona, pot ser que algunes funcions de Shopify, especialment les aplicacions, només funcionen si es publica el tema.

Seccions: Peça per peça a una botiga bonica

Les “seccions” són blocs de construcció reutilitzables que podeu utilitzar per crear i dissenyar la pàgina d’inici de Shopify. No hi ha manera d’utilitzar-les en altres pàgines que no sigui la pàgina de destinació. Per obtenir informació sobre la importància d’una pàgina de destinació, consulteu la nostra guia sobre com utilitzar Instapage.

Bàsicament, Shopify distingeix entre seccions dinàmiques i estàtiques. Les seccions estàtiques estan integrades, com el seu nom, estàticament en el tema. La capçalera i el peu de pàgina són bons exemples de seccions estàtiques. No es poden afegir al menú de personalització. Només podeu inserir-les mitjançant la programació.

Shopify-Tema-Personalització-Bases-Personalitzar-Estàtiques-Seccions

Les seccions dinàmiques, d’altra banda, són els blocs de construcció que podeu afegir dinàmicament a l’editor de personalització. Per fer-ho, seleccioneu “Afegeix secció”.

Shopify-Tema-Personalització-Fonaments-Personalitzar-Seccions dinàmiques

Després d’això, haureu de veure una llista de les seccions disponibles per al vostre tema.

Shopify -Tema-Personalització-Fonaments-Personalitzar-Dinàmica-Seccions-Llista

No us sorprendrà si la vostra llista sembla diferent de la nostra. Hi ha seccions que tenen en comú la majoria de temes, però moltes també tenen seccions especials.

Trieu la secció adequada i seleccioneu-la. Al costat del nom hi hauria d’haver un botó “afegir”. La secció també es mostra a la funció de previsualització.

Shopify-Tema-Personalització-Bases-Personalització-Addició de la secció

Si voleu inserir la secció, premeu el botó “afegir”.

La pregunta és per què Shopify diferencia entre seccions dinàmiques i estàtiques si només podem usar seccions a la pàgina principal. Sospitem que Shopify també treballa utilitzant la funcionalitat de la secció d’altres pàgines.

Theme.scss.liquid: El cor de la teva mirada i sensació

Ara que ja sabeu canviar l’estructura de la pàgina de destinació, us mostrarem com modificar la seva aparença. Per fer-ho, feu clic a “accions del tema” i seleccioneu “Edita el codi”.

Després d’això, haureu de veure la interfície següent:

Shopify-Development-IDE

Hi podeu veure molts fitxers dividits en set grans carpetes:

 • Maquetació
 • Plantilles
 • Seccions
 • Fragments
 • Actius
 • Configura
 • Locals

La carpeta “actius” és especialment interessant per a nosaltres.

Carpeta-desenvolupament de botiga

Obriu el fitxer “theme.scss.liquid”.

Shopify-Development-SCSS

En la majoria dels casos, el fitxer té diversos milers de línies de codi. En el nostre exemple, hi ha 7.098 línies de codi. El fet és que tot l’estil es realitza. Si voleu fer canvis CSS, feu-ne un favor i feu-ho allà mateix.

Productes Shopify: Manipulació de productes com un professional

Ara que ja sabeu canviar l’aspecte de la vostra botiga, parlarem de què hi ha dins: productes. Vam explicar com crear productes a la guia per a principiants. Ara, aprofundirem i parlarem de variants i opcions.

Tots els productes poden tenir variants, encara que no n’hi hagi. Cada variant té diferents opcions, altrament les variants no tindrien sentit. Un exemple comú és la variant de color:

Shopify-Productes-Variants

Com es pot veure a la captura de pantalla de dalt, podeu equipar el mateix producte amb diferents colors sense haver de crear un producte nou per a cadascun..

Com importar productes a Shopify

Si teniu una botiga amb un gran nombre de productes, és possible que no vulgueu afegir cada producte individualment a la vostra botiga. És per això que Shopify ofereix una funció d’importació massiva.

Al menú principal de Shopify, feu clic a la pestanya “productes” de l’esquerra per accedir al menú del producte.

Shopify-Main-Menu-Products

Feu clic a “importar”.

Shopify-Productes-Importació

Haureu de veure una finestra on podeu descarregar una plantilla de fitxer .csv per a la importació. Ompliu-lo amb els vostres productes i torneu-lo a carregar. Com que els camps de la plantilla són confusos, us recomanem que utilitzeu l’explicació oficial de Shopify al completar-la.

Shopify-Products-Import-Popup

A continuació, es mostren alguns consells experts per facilitar el treball de la vostra importació:

 • Si importeu molts productes, carregueu primer les imatges del producte a Shopify. Assegureu que les imatges ja tinguin un URL de Shopify, que haureu d’escriure al fitxer de càrrega. En cas contrari, haureu d’assignar manualment totes les imatges als productes i variants.
 • Per als productes amb variants, heu de deixar certs camps buits de manera que Shopify els crearà com a variants i no com a productes autònoms.
 • Aneu amb compte amb la trampa Excel. Excel utilitza punts i coma com a separadors per a fitxers .csv de manera predeterminada, però Shopify no. Assegureu-vos que el fitxer de càrrega està separat per comes i no per punt i coma.
 • També és important que poseu llistes i enumeracions entre cometes i que utilitzeu períodes més que comes per indicar mides i preus.

Aplicacions: millores útils per a Shopify

Com els complements a WordPress, les aplicacions de Shopify són extensions funcionals que cal instal·lar per separat. Alguns són gratuïts, i altres no. Si WordPress és tot grec per a vosaltres, hem preparat unes quantes guies de WordPress:

 1. Guia per a principiants sobre l’ús de WordPress
 2. Guia intermèdia per utilitzar WordPress
 3. Guia avançada d’ús de WordPress

Aquí es mostren les nostres millors aplicacions de Shopify:

Kit: publica millors anuncis de Facebook

Kit és una aplicació desenvolupada per Shopify per ajudar-vos a millorar el vostre màrqueting en Facebook. No només és gratuït d’utilitzar, sinó que també actua com a assistent virtual i fa suggeriments habituals de Facebook Messenger per obtenir més trànsit a la vostra botiga en línia. És obligatori per a qualsevol persona que faci màrqueting de Facebook per a la seva botiga.

Oberlo: cerqueu productes per vendre a Shopify

Oberlo és l’acompanyant perfecte per a aquells que vulguin fer dropshipping amb la seva botiga en línia. L’aplicació està connectada a diversos mercats de dropshipping, com AliExpress, i permet una importació fàcil de productes a la botiga Shopify.

Tot el que heu de fer és instal·lar l’aplicació per navegar per milers i milers de productes i importar-los a la vostra botiga en línia amb un sol clic. Després que els clients facin una comanda a la vostra botiga en línia, només haureu de fer una comanda a Oberlo per enviar els productes al client directament del proveïdor..

Shopify-Apps-Oberlo

Hotjar: entengueu de veritat com interaccionen els vostres visitants al vostre lloc

Hotjar és una eina útil que podeu utilitzar per crear mapes de calor per a la vostra botiga en línia. També us permet visualitzar els enregistraments dels vostres visitants a la vostra botiga.

L’aplicació té molt sentit perquè permet identificar les parts del lloc web que funcionen bé i les que són ignorades per la majoria de visitants. És especialment important per a la vostra botiga en línia perquè voleu esbrinar quins productes es veuen però no es compren, per exemple. Això fa que Hotjar sigui una de les millors eines de generació de plom del mercat.

Podeu conèixer com funciona en detall i com podeu integrar-lo a la vostra botiga al lloc web de Hotjar.

Atreviment de preus personalitzats, negreta: optimització de vendes i conversions

El preu personalitzat Bold va ser desenvolupat per Bold Commerce, que és un gran jugador de l’entorn de Shopify i ha desenvolupat moltes aplicacions útils. Ens interessa especialment els preus personalitzats en negreta perquè permet activar descomptes de volum i altres trucs de preus. Per sobre de tot, podeu crear grups de clients i recompensar clients fidels amb els descomptes adequats.

Un dels principals inconvenients de l’aplicació és que Bold Commerce canvia molt del vostre tema per aconseguir que els preus personalitzats en negreta funcionin correctament. Molts fitxers .liquid, com product-template.liquid, semblen diferents i seran difícils de mantenir. Dependràs del suport de Bold Commerce.

Més consells sobre aplicacions

Cada aplicació canvia el codi del vostre tema. Assegureu-vos de fer una còpia de seguretat abans d’instal·lar qualsevol aplicació. Si no sabeu on buscar un bon servei de còpia de seguretat, llegiu les nostres ressenyes de còpia de seguretat en línia.

Si teniu diverses aplicacions instal·lades a la botiga, pot ser que tingueu problemes per instal·lar-ne altres. En la majoria dels casos, perquè els temes i possiblement les aplicacions ja instal·lades difereixen de botiga a emmagatzemar i canvien el codi de manera que no hi ha cap manera normalitzada d’instal·lar aplicacions addicionals..

És també el motiu pel qual no heu d’intentar instal·lar diverses aplicacions alhora. Perdràs un seguiment ràpid dels canvis. Preneu-vos el temps i instal·leu una aplicació alhora.

També hauríeu d’evitar donar als equips de suport accés immediat a la vostra botiga. En cas contrari, no sabreu quina aplicació està instal·lada i integrada i quina no.

Pensaments finals

Esperem que us hem donat consells i trucs útils amb aquesta guia detallada de Shopify. Shopify és una plataforma útil i bona per iniciar una botiga en línia a cop d’ull, sobretot si no sabeu codificar.

Dit això, si teniu habilitats tecnològiques avançades, Shopify es converteix en un aliat potent i personalitzable que es pot dissenyar per a gairebé qualsevol negoci en línia.

Si teniu preguntes més bàsiques, la vostra guia per a principiants, que s’enllaça a la part superior d’aquest article, us convé més. Si teniu més preguntes, no dubteu en preguntar-los. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me