Най-добри клиенти за трансфер на файлове 2020: FTP, WebDAV и Cloud Explorers

Ако днес търсите най-добрите клиенти за прехвърляне на файлове на пазара, сте кацнали на правилното място. По-долу подробно описваме нашите снимки за качване и изтегляне на файлове в насипно състояние между локални компютри и облачни сървъри.


Традиционно известен като FTP клиенти, някои софтуерни опции днес отдавна са надхвърлили този ранен протокол, за да поддържат не само FTPS и SFTP, но и WebDAV и API връзки към облачни услуги като Amazon S3, Google Cloud и Rackspace Cloud Files. В допълнение към преместването на файлове, най-добрите клиенти имат и редица функции от сравнения на директории до криптиране на файлове.

Докато любимата ни цялостна услуга е популярният – и безплатен – Cyberduck, за тези с малко пари за харчене, CloudBerry Explorer Pro предлага още по-голям набор от функции и по-удовлетворяващо потребителско изживяване като цяло. Ще поговорим и за двете след минута. Първо, нека да поговорим за протоколите за прехвърляне на файлове като цяло и да разгледаме как направихме избора си.

Какво е FTP, така или иначе?

Ключът към разбирането на това, което FTP се крие в инициалите, които означават „протокол за транспорт на файлове“. Това е често използван комуникационен протокол или набор от правила, които компютрите използват за комуникация помежду си по TC / ICP мрежа (като интернет).

В FTP комуникациите има две крайни точки: FTP сървър и клиентски компютър. Сървърът слуша за заявки за връзка, докато клиентът инициира връзката. След като връзката е установена, клиентът може да качва файлове на сървъра, да изтегля файлове от него и да извършва различни други операции като изтриване и преместване на файлове наоколо.

Докато клиентите, споменати в тази статия, често се наричат ​​FTP клиенти, FTP всъщност е остарял, главно защото изпраща данни в обикновен текст. Това беше лоша идея през 80-те и днес е много по-лоша идея, като се има предвид колко сложна е станала киберпрестъпността. По този начин е по-вероятно да използвате един от два свързани протокола, FTPS или SFTP.

Разликата между FTPS и SFTP

FTPS и SFTP са и по-сигурни протоколи за комуникация от FTP, криптиращи както предадените данни, така и идентификационните данни (потребителско име и парола), използвани за отваряне на комуникационни канали.

FTPS е разработен първо, главно в отговор на по-високите регулаторни изисквания за сигурност на данните благодарение на действия като HIPAA. Основно е FTP, но със SSL криптиране, за да се защити преместването на данни по TC / ICP мрежа. SFTP, въпреки че често се бърка с FTPS, е съвсем различен протокол, базиран на сигурна обвивка (SSH).

Можете също така да чуете FTPS, наречени „FTP през SSL“ и SFTP, наречени „FTP през SSH.“

Между FTPS и SFTP последният се счита за по-лесен за изпълнение. Причината за това е, че той изисква само един порт да бъде отворен, за да предава данни непрекъснато през защитна стена.

С FTPS, от друга страна, всеки път, когато се получава повикване за искане за прехвърляне на файл, трябва да се отваря допълнителен порт. Вместо да бъдете по-сигурни, налагането на отваряне на множество портове за комуникация всъщност може да представлява риск за сигурността на вашата мрежа.

Като такъв, между двете, SFTP стана по-често използваният. Той е по-лесен за изпълнение, по-бърз и по-сигурен.

API на WebDAV и Cloud IaaS

Повечето достойни FTP клиенти могат да се свържат със сървъри, използвайки FTP, FTPS и SFTP. По-добрите клиенти могат да установят и други типове защитена връзка.

Едно от най-разпространените е WebDAV, което означава световно разпространено авторско създаване и версия. WebDAV всъщност е набор от разширения, добавени към HTTP с цел да се улесни съвместното редактиране през интернет, като позволява на уеб сървърите да действат като файлови сървъри.

Няколко облачни услуги за съхранение поддържат WebDAV, включително Dropbox, Google Drive, OneDrive и любимият ни от четирите, pCloud (прочетете нашия pCloud преглед). С поддръжката на WebDAV можете да осъществявате достъп, редактиране и изтриване на файлове, съхранявани в устройството ви за съхранение в облак, без да се налага да използвате уеб интерфейса на тази услуга.

В допълнение към всички споменати по-горе протоколи за връзка, някои FTP клиенти могат да се свързват и със сървъри, използвайки API, съкратен за „интерфейс за програмиране на приложения“. API връзките в FTP клиенти са изградени около специфични облачни доставчици, обикновено от разнообразието от облачни IaaS (инфраструктура като услуга).

Cloud IaaS решения са отдалечени сървърни решения, които могат да се използват за хостинг на файлове (между другото, като изграждане на бази данни или хостинг на уеб приложения). Някои често срещани примери, за които може би сте чували, включват Amazon S3, Rackspace Cloud Files и Google Cloud.

Преминаваме през всички наши любими в най-доброто ни ръчно IaaS ръководство, така че бъдете сигурни и проверете дали искате да използвате клиентите за прехвърляне на файлове, които преглеждаме, за момент в добра употреба.

Избор на най-добрия клиент за трансфер на файлове

Всичко това ни довежда до основата на нашата статия, като правим препоръки за клиенти за прехвърляне на файлове, които смятаме, че са най-добрите налични. Най-добрите клиенти, както може би се досещате, имат много повече опции за връзка от просто FTP. FTPS и SFTP обикновено са дадени, докато WebDAV поддръжката и API връзките към конкретни облачни услуги са по-рядко срещани.

Освен опциите за връзка, потърсихме и лесна употреба. Най-добрият FTP клиент улеснява установяването на връзка, разглеждането, качването и изтеглянето на файлове и се надяваме да има някои други полезни функции като отметки за връзка, сравнения на папки, синхронизиране на файлове и криптиране на файлове.

Потърсихме и поддръжка на платформата. Много FTP клиенти, включително някои от тези, които споменаваме по-долу, са достъпни само за Windows и Mac, а някои са достъпни само за единия или другия. Само няколко предлагат поддръжка за Linux, като CloudBerry Explorer.

Стойността също беше възмездна. Ще намерите много безплатни клиенти за прехвърляне на файлове на разположение и няколко с еднократни лицензионни такси, въпреки че те обикновено не надхвърлят 40 или 50 долара.

Сега, когато сме подредили всички критерии, нека да разгледаме любимия ни клиент за прехвърляне на файлове, Cyberduck.

Най-добър клиент за трансфер на файлове: Cyberduck

Ще бъдем шантави да не избираме Cyberduck като наш най-добър избор за прехвърляне на файлове. Той почти всичко прави, не само поддържа FTP, FTPS, SFTP и WebDAV, но API връзки към множество облачни устройства. Тези дискове включват опции за IaaS Rackspace Cloud Files, Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud и Backblaze B2.

Cyberduck също така ви позволява да се свържете директно с Dropbox, Google Drive или OneDrive, като използвате идентификационните си данни за вход за тези услуги. Имаме ръководство за това как да използвате Cyberduck с детайлите.

Версиите на настолния клиент Cyberduck са достъпни за Windows и MacOS. За съжаление потребителите на Linux са оставени в студените, грозни патета, каквито са. (Ако сте потребител на Linux, който се нуждае от пикап, прочетете нашето най-добро облачно хранилище за Linux ръководство).

Характеристиките на Cyberduck, които харесваме, включват очакваните способности като създаване на папки и файлове, качване и изтегляне, но също така и някои неочаквани вкусотии. Топ сред тях е опция за създаване на частно криптирани папки в облака, плюс опция за синхронизиране на локални с отдалечени папки.

Cyberduck също има изключително полезна функция за „отметка“, която съхранява подробностите за вашата връзка за бърз достъп по-късно. Маркерите могат дори да се споделят с други потребители. Можете също да създадете URL връзки към файлове, за да ги споделяте с други.

Cyberduck е безплатен софтуер с отворен код. Ако наистина харесвате продукта, можете да изпратите дарение на екипа за разработка, за да го подкрепите. С дарение от 10 долара можете да регистрирате софтуера си, за да деактивирате бутона за дарение в клиента. Има и платена версия на Cyberduck, която се предлага през магазина на Mac за 24 долара.

CloudBerry Explorer Pro

CloudBerry прави някои от най-добрите софтуер за прехвърляне на файлове на разположение, включително пълнофункционален онлайн резервен клиент, способен да изпраща файлове до над 50 различни облачни услуги. За повече информация относно този инструмент за архивиране, прочетете нашия преглед на CloudBerry Backup.

Компанията също така произвежда редица инструменти за изследване на облака, както безплатни, така и платени. За FTP и SFTP трансфери ще трябва да закупите лицензираната версия „Про“ на софтуера за еднократна такса от 39,99 долара на компютър, която освен това предлага и много други функции.

Също така важно, ако възнамерявате да използвате клиента с облачна услуга IaaS, ще трябва да закупите версията, която работи с вашия доставчик на избор:

 • CloudBerry Explorer за Amazon S3
 • CloudBerry Explorer за Google Cloud
 • CloudBerry Explorer за Microsoft Azure
 • CloudBerry Explorer за OpenStack

Всяка версия може да се свърже поне с някои допълнителни доставчици на облак. Например версията на Amazon S3 може да се използва с Backblaze B2 или Wasabi (прочетете нашия преглед на Wasabi).

И все пак, принуждавайки потребителите да купуват различен лиценз за всяка от основните облачни услуги, CloudBerry Explorer губи част от своя блясък, поради което го класираме зад Cyberduck (заедно с факта, че това струва никакви пари, разбира се ).

Ако тези точки обаче не ви разубедят, CloudBerry Explorer Pro разполага с множество полезни функции, които го правят по-мощен клиент като цяло и си струва разходите за някои потребители. Характеристиките на бележката включват криптиране от страна на клиента, компресиране на файлове, качвания с много нишки, сравнения на папки, синхронизиране на папки и правила за качване.

От всички FTP и облачни клиенти, които прегледахме, лесно е и най-забавното да се използва, а CloudBerry има много по-силна мрежа за поддръжка от тази, която ще получите с Cyberduck. Това го прави по-добър избор, особено за ИТ специалисти и собственици на бизнес.

И накрая, за разлика от Cyberduck, CloudBerry Explorer се предлага в Linux версия.

FileZilla Pro

Доскоро FileZilla не представляваше голяма алтернатива на Cyberduck, тъй като поддържаше само FTP, SFTP и FTPS. През януари 2018 г. обаче компанията внесе поддръжка на WebDAV на своя клиент FileZilla Pro, в допълнение към свързаността с Amazon S3, Azure и Google Cloud.

Клиентът може да се използва за преместване на хиляди файлове в насипно състояние от вашия компютър към отдалечен сървър или обратно, и е оптимизиран за скорост, въпреки че можете да намалите честотната лента, използвана, ако е необходимо. Клиентът разполага с рационализиран интерфейс с табулатори, който улеснява установяването на връзки и разглеждането на файлове.

Характеристиките на бележката включват отметки за бързи връзки, филтри за имена на файлове, сравнения на директории за идентифициране на делта, синхронизация на директория, плъзгане и пускане, редактиране на файлове и без ограничения за размер на файла.

Filezilla Pro няма функция за шифроване, каквато получавате с Cyberduck и няма и Linux клиент. Може би по-важното е, че не е безплатно: ще трябва да отделите 19,99 долара за версията на Windows или 13,99 долара за MacOS. Има основен клиент на Filezilla, който не струва и стотинка, но не е толкова мощен като Filezilla Pro, затова предлагаме да останете настрана.

CuteFTP 9

CuteFTP се нарежда като четвъртият ни избор за FTP клиент. В някои много важни начини той е много по-неспособен инструмент от нашите три най-добри избор. Например, той е строго клиент за FTP, FTPS, SFTP и WebDAV. Няма поддръжка на Amazon S3, Google Cloud или връзка за друг доставчик на облачни IaaS.

Всъщност CuteFTP е много основен FTP клиент като цяло, но понякога това е всичко, което ви трябва или искате, затова решихме да го дадем на място в тази статия. Той поддържа няколко основни функции като отметки, компресия на файлове и криптиране на файлове.

Софтуерът разполага и с вграден HTML редактор за авторство на HTML документи както на вашия компютър, така и на отдалечен сървър.

Включени са и архивиране на файлове и синхронизация, както и планиране на трансфер на файлове. Въпреки това, няма функция за сравнение на файлове, каквато ще получите с Cyberduck или CloudBerry Explorer.

Софтуерът обаче е 100 процента безплатен, както беше от първоначалното му пускане през 1996 г. За съжаление, той е достъпен само за операционни системи Windows и Mac, без поддръжка на Linux.

Предайте 5

Разработен от Panic Inc., Transmit е клиент за прехвърляне на файлове, създаден единствено за потребители на Mac. Въпреки че обикновено този факт вероятно ще ни накара да го оставим извън списъка на „най-добрите“ услуги (освен ако не е специфичен за Mac, като най-доброто ни хранилище в облак за статия за Mac), има достатъчно, за да се харесаме на Transmit и няколко достатъчно отлични алтернативи, които решихме да дадем това е петото и последно място.

Най-новата версия на софтуера е Transmit 5. Transmit премина отвъд просто като FTP клиент преди известно време, като добави поддръжка на WebDAV и Amazon S3. Най-новата версия достига това още повече и сега поддържа над 10 облачни услуги.

Тези услуги включват доставчици на IaaS Backblaze B2, Azure и Rackspace CloudFiles, но не и Google Cloud. Към тях могат да бъдат свързани и няколко облачни услуги за съхранение, включително Amazon Drive, Box, Dropbox, Google Drive и OneDrive (прочетете нашия преглед на OneDrive).

От всички услуги, които прегледахме, Transmit 5 може да има най-добре изглеждащия клиент, което е жалко, че няма версия на Windows или Linux. Локалните файлове са разположени от едната страна на интерфейса, а отдалечените – от другата.

Най-новата версия на клиента на Panic също разполага с напълно пренаписан код за прехвърляне на файлове, който е далеч по-бърз от предишната версия, което го прави чудесен за качване на снимки и видео. Други характеристики на бележката включват синхронизиране на локални папки с облака и криптиране с нулево знание.

Верен на духа на Стив Джобс, обаче, софтуерът идва с малко тежък цена от $ 45.

Уважаеми споменавания

Има няколко FTP клиенти, които не включихме, като WinSCP (само за Windows) и Fetch (само за Mac) вероятно са двата най-популярни. И двамата клиенти поддържат FTP, FTPS, SFTP и WebDAV. Нито пък поддържат Amazon S3, нито каквито и да било други облачни услуги, което ги поставя малко по-назад от времето.

От другата страна на спектъра е Dragondisk, безплатен мениджър за прехвърляне на файлове, който поддържа Amazon S3 и Google Cloud, но, колкото и да е странно, не FTP, SFTP или FTPS. Цялостният дизайн на Dragondisk също се чувства малко датиран, но има поне клиент на Linux.

Заключителни мисли

Намирането на най-добрия клиент за прехвърляне на файлове за вашите нужди може да улесни преместването на файлове в насипно състояние до и от облака, независимо дали ръчно или чрез синхронизация. Докато FTP, SFTP и FTPS са старите протоколи за готовност, най-добрите инструменти разполагат и с поддръжка на WebDAV, в допълнение към поддръжка на облачни инфраструктурни услуги като Amazon S3.

Сред всички клиенти, с които имахме възможност да играем, Cyberduck ни счита, че предоставя най-добрата комбинация от функции и стойност. За тези, които нямат нищо против да харчат пари, CloudBerry Explorer е трудна услуга за победа.

Споделете собствените си мисли за клиентите за прехвърляне на файлове в коментарите по-долу и ни кажете опциите, които сме пропуснали. Както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map