Microsoft Azure Review – Përditësuar 2020

Rishikimi i Azure Microsoft

Ndoshta një nga ofruesit më të njohur të IaaS atje, Microsoft Azure ofron çmime konkurruese dhe shpejtësi të shpejtë, si dhe integrim me një mori të programeve të transferimit të palëve të treta. Lexoni rishikimin tonë të plotë të Microsoft Azure për foton e plotë.


Për ata që kërkojnë një shërbim të aftë të infrastrukturës cloud për të pritur skedarët, Microsoft Azure siguron çmime të arsyeshme dhe një infrastrukturë globale edhe më të thellë sesa Amazon S3 popullor. Azure gjithashtu funksionon mirë me softuer të palëve të treta të konfigurueshëm siç është klienti rezervë në internet CloudBerry Rezervimi dhe klienti i ruajtjes në cloud Storage Made Easy.

Duke ardhur në këtë përmbledhje të Microsoft Azure, ne do të thyejmë kostot, rrjetin e serverit, përvojën e përdoruesit, sigurinë dhe mbështetjen për t’ju treguar pse renditet si opsioni më i mirë i cloud IaaS në dispozicion.

Mos harroni të lexoni rishikimin tonë të CloudBerry Backup dhe Storage Bëni një vështrim të lehtë për informacion mbi dy mjetet tona të preferuara për Azure,.

Alternativa për Microsoft Azure

Pikat e forta & dobësitë

Çmimeve

Shumë produkte dhe shërbime bien nën ombrellën e Azure, të gjitha me kosto të ndryshme. Kjo përfshin Shërbimin e Azure Aplikimit, Makinat Virtuale Azure dhe Shërbimin e kontejnerëve Azure. Pritja e skedarëve për kopjim ose ruajtje kërkon përdorimin e Azure Blob Storage, i cili është krijuar për të dhëna të parregulluara.

Ashtu si shumica e zgjidhjeve IaaS, ju jeni të ngarkuar për ato që përdorni, gjë që ofron një avantazh të shkallëzueshmërisë ndaj ruajtjes tradicionale të cloud dhe zgjidhjeve rezervë në internet

Thënë kjo, llogaritja e kostove për Azure mund të bëhet e ndërlikuar pasi ato përfshijnë tarifa për gigabajt për deponim dhe përdorim. Ne do të mbulojmë çmimet, por nëse keni nevojë për një vlerësim më të saktë, Microsoft siguron një kalkulator të ruajtjes që do t’ju ndihmojë.

Mimet e ruajtjes së azurit

Tarifat e Microsoft bazuar në gigabajtë totale të ruajtur në Azure Blob Storage çdo muaj. Nuk kërkohet sasi minimale e ruajtjes, kështu që ju mund të ruani aq pak të dhëna sa dëshironi.

Nuk ka gjithashtu tavan.

Ekzistojnë tre lloje të ruajtjes së Azure Blob: të nxehta, të ftohta dhe arkivore. Ruajtja e nxehtë është optimizuar për qasje të shpeshtë. Do të paguani më shumë për ruajtje, por më pak për përdorim, sesa do të keni me ruajtje të ftohtë ose në arkiv. Sshtë zgjidhja më e mirë e të treve për sinkronizimin e skedarëve dhe ndajnë dhe ideale për ata që përdorin Storage Made Easy.

Ruajtja e ftohtë është optimizuar për qasje të rrallë ndërsa ruajtja në arkiv është për qasje të rrallë. Përdorni të parën për rezervë afatshkurtër dhe këtë të fundit për afat të gjatë.

Microsoft gjithashtu ofron ruajtje lokale të tepërta dhe ruajtje të tepërt gjeografikisht. Pricesmimet GRS janë dukshëm më të larta sepse skedarët ruhen brenda qendrave të shumta të të dhënave, ndërsa LRS përdor vetëm një. Nëse nuk ndërtoni një rrjet të ofrimit të përmbajtjes ose nuk keni zyra në të gjithë botën, LRS duhet të mjaftojë.

Planet: E nxehtë (LRS): Nxehtë (GRS): Cool (LRS): Cool (GRS): Arkiv (LRS): Arkivi (GRS):
50TB e parë:$ 0.0184$ 0.0208$ 0.01$ 0.0334$ 0,002$ 0,004
450TB tjetër:$ 0.0177$ 0.0200$ 0.01$ 0.0334$ 0,002$ 0,004
Mbi 500TB:$ 0,017$ 0.0192$ 0.01$ 0.0334$ 0,002$ 0,004

Kostot e ruajtjes së nxehtë të LRS janë shumë më të shtrenjta se Wasabi ose Backblaze B2, por më shumë se të arsyeshme për një IaaS me një rrjet serverësh me madhësi të Azure. Për krahasim, ruajtja e nxehtë me Rackspace Cloud Files kushton $ 100 për terabyte, më shumë se pesë herë më shumë se kostoja e Azure (lexoni rishikimin tonë të Rackspace Cliles Files).

Amazon Glacier, i njohur si një zgjidhje afatgjatë rezervë, ka kosto më të lartë të ruajtjes sesa arkivi i Azure. Shumë ofrues të IaaS gjithashtu ofrojnë vetëm mundësi të ruajtjes së nxehtë ose arkivore. Ne na pëlqen që Microsoft ofron një mundësi të terrenit të mesëm.

Mimet e përdorimit të azure

Microsoft plotëson kostot e tij të arsyeshme të ruajtjes me kosto po aq të arsyeshme të përdorimit. Më e rëndësishmja, nuk ka tarifa për zhdrejtë për ruajtjen e nxehtë. Egress i referohet shkarkimeve të skedarëve, për të cilat ngarkohen shumica e ofruesve.

Ekzistojnë tarifa për dalje në dyqan si për ruajtje të ftohtë ashtu edhe për arkivë. Magazinimi i ftohtë gjithashtu përfshin tarifat e ngarkimit të të dhënave.

Nxehtë (LRS): Nxehtë (GRS): Cool (LRS): Cool (GRS): Arkivi (LRS): Arkivi (GRS):
Lexoni:falasfalas$ 0.01$ 0.01$ 0.02$ 0.02
Shkruaj:falasfalasfalasfalasfalasfalas

Nuk ka rëndësi se në cilin lloj depozitimi përdorni, ka tarifa për thirrjet API, kjo është diçka që dëshironi t’i kushtoni vëmendje nëse keni ndërmend të përdorni Azure për zhvillimin e aplikacionit. Këto kosto mund t’i gjeni këtu.

Nëse dëshironi t’i jepni Azure një provë përpara se të bëni, mund të regjistroheni për një llogari falas 5 GB që është e mirë për një vit.

Rrjeti i serverëve

Microsoft mirëmban qendrat e të dhënave cloud në 52 pika në të gjithë globin, dhe qasja në Azure është në dispozicion në 140 vende.

Amerika e Veriut ka më shumë lehtësira me 13, të gjitha, por dy prej të cilave janë në Shtetet e Bashkuara. Evropa ka tetë, me disa të tjerë në rrugën e duhur. Edhe rajoni Azi-Paqësor është i mirënjohur, me lehtësi në Kinë, Korenë e Jugut, Japoni, Singapor dhe Australi.

Ka vetëm një qendër të të dhënave në Amerikën e Jugut, e vendosur në Brazil, dhe asnjë në Afrikë ose Lindjen e Mesme, megjithëse Microsoft ka katër të listuara për lançim.

Për krahasim, buxheti i opsionit IaaS Backblaze B2 ka një vendndodhje të qendrës së të dhënave, në Kaliforni. Amazon S3 ka 14 përhapje në të gjithë botën. Google Cloud ka 16.

Ju merrni fotografinë. Për sa i përket lehtësive të serverëve, Azure tejkalon pjesën tjetër të fushës. Ndërsa kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht që ju do të merrni shërbim më të shpejtë me Azure, nuk dëmton.

Lehtësinë e përdorimit

Për këtë përmbledhje, ne jemi të interesuar në Azure si një mundësi për skedarët e pritjes. Ashtu si platformat e tjera të përparuara IaaS, Azure bën shumë më tepër se kaq, duke përfshirë sigurimin e mjeteve për të ndërtuar aplikacione, faqe në internet pritës dhe për të ndërtuar baza të të dhënave.

Për shkak të kompleksitetit të saj, ju mund ta keni të vështirë të filloni me Azure, kjo është arsyeja pse ne bashkojmë një udhëzues për t’ju ndihmuar. Ndërsa jemi përqendruar në kopje rezervë, udhëzuesi ynë do t’ju japë një ide se si të vendosni Azure për ruajtjen e skedarëve, kështu që ne nuk do të hyjmë në të në aq thellësi këtu.

Për të mbajtur skedarët në Azure Blob Storage, krijoni një llogari ruajtjeje duke hyrë në pultin e Azure dhe duke klikuar “ruajtjen” në dritaren “duke filluar”.

Në faqen tjetër, nën panelin e tregut Azure në të majtë, përsëri klikoni “ruajtje”. Një panel i ri do të popullohet në të djathtë me një listë të aplikacioneve të paraqitura. Klikoni atë që thotë “llogari e ruajtjes”.

Tjetra, krijoni një llogari ruajtjeje. Në parimin e IaaS, ju jeni duke krijuar një kovë apo enë, por Microsoft nuk përdor asnjërën nga këto terma. Do të duhet të jepni një emër të llogarisë tuaj, të zgjidhni një lloj llogarie dhe të zgjidhni një vendndodhje të qendrës së të dhënave.

Për llojet e llogarisë, ju mund të zgjidhni ruajtjen e pikave, v1 me qëllime të përgjithshme ose qëllime të përgjithshme v2. Zgjidh shumicën e qëllimeve v2 për shumicën e rasteve. Ai mbështet të gjitha tiparet më të fundit të ruajtjes së Azure, blob ose ndryshe, dhe siguron çmimin më të mirë.

Klikoni “krijoni” dhe do të jeni gati të ngarkoni skedarët sapo të keni marrë tastin API për atë llogari të ruajtjes. Ju mund ta gjeni atë çelës duke klikuar në lidhjen “çelësat e hyrjes” në portalin Azure.

Me këta çelësa dhe emrin e llogarisë suaj, do të jeni në gjendje të integroni Azure me aplikacione të palëve të treta të dizajnuara për të lëvizur skedarë.

Opsionet e klientit përfshijnë aplikacione të thjeshta për ngarkim dhe shkarkime si ato midis klientëve tanë më të mirë të transferimit të skedarëve dhe mjeteve më të zhvilluara si Duplicati, Arq, Rezervimi i CloudBerry dhe Storage Made Easy. Ju gjithashtu mund të vendosni një makinë të rrjetit që tregon Azure duke përdorur një mjet si Mountain Duck.

Ndërsa zgjidhja IaaS e Microsoft mund të mos jetë aq e lehtë për t’u përdorur sa Wasabi ose Backblaze B2, asnjëra prej tyre nuk ofron aq komplekse shërbimesh. Pasi të keni marrë kurbën fillestare të të mësuarit, Azure siguron një ndërfaqe tërheqëse dhe miqësore për përdoruesit për të krijuar dhe menaxhuar llogaritë e ruajtjes.

siguri

Kur krijoni llogarinë tuaj të ruajtjes, do t’ju jepet një mundësi për të kriptuar të gjitha të dhënat e ruajtura në anën e serverit. E njohur si kriptim në pushim, kjo qasje siguron disa siguri se një shkelje e serverit nuk do të rezultojë në kopjet e lexueshme të skedarëve tuaj që janë vjedhur.

Azure përdor një standard të encryption të përparuar për një protokoll të enkriptimit, i vendosur në 256 bit. Ky është protokolli i rekomanduar nga Instituti Kombëtar i Standardeve dhe Teknologjisë së Sh.B.A-së dhe ai më i përdorur nga ofruesit e cloud.

Keyselësat e kriptimit menaxhohen nga Microsoft dhe ruhen në një server të veçantë nga të dhënat tuaja. Nuk ka mundësi për kriptim privat, fund-për-fund, por kjo është norma me një shërbim cloud të IaaS. Nëse ai nivel i mbrojtjes është diçka që ju dëshironi, shumë mjete të palëve të treta që bashkohen me Azure ofrojnë kriptim nga ana e klientit.

Për të mbrojtur nga vjedhjet e fjalëkalimeve që do t’i lejonin të tjerët të hyjnë në pultin tuaj të Azure dhe të shkaktojnë shkatërrim, mund të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë. 2FA kërkon një kredencial shtesë sigurie kur hyni në Azure në një makinë të panjohur. Ju mund ta merrni këtë kod si një mesazh me tekst ose të shkoni me një aplikacion autentifikues si Google Authenticator.

Kontakti fizik dhe ai virtual me rrjetin e qendrave të të dhënave Azure monitorohen nga afër. Qasja në qendrën e të dhënave është gypur përmes një pike të vetme të hyrjes, me pjesën tjetër të qendrës të bllokuar nga gardhe të gjatë. Objektet patrullohen nga roje dhe monitorohen 24/7 nga TV me qark të mbyllur, përfshirë kamerat në pjesën e përparme dhe të pasme të çdo raft serveri.

mbështetje

Për të marrë mbështetje të plotë për Azure nga Microsoft, duhet të regjistroheni për një plan mbështetjeje. Nëse nuk paguani për mbështetje, do të merrni vetëm ndihmë për çështjet e faturimit dhe pajtimit nga Microsoft, megjithëse mund të përdorni forume mbështetjeje për çështje teknike.

Ekzistojnë katër nivele të planit mbështetës në dispozicion: zhvillues, standard, profesional dhe kryeministër. Planet për mbështetje nuk vijnë të lira. Ndihma më e kushtueshme, për zhvilluesit, kushton 29 dollarë në muaj. Mbështetja standarde kushton 100 dollarë dhe kostot profesionale 1.000 $.

Mbështetja Kryeministri kërkon thirrjen e Microsoft-it për të marrë një vlerësim.

Plani i zhvilluesit duhet të mjaftojë për mjedise jo-prodhuese, përfshirë rezervimin dhe ruajtjen e cloud, duke ju dhënë mbështetje me email gjatë orarit të punës. Për 29 dollarë në muaj, ne do të presim që të përfshihet ndihma telefonike, por kjo kërkon planin standard. Pastaj përsëri, një plan i ngjashëm mbështetjeje me Google Cloud kushton 150 dollarë në muaj, kështu që, për krahasim, pyetja e Azure duket e arsyeshme.

Koha e reagimit vlerësohet të jetë nën tetë orë pune për planin e zhvilluesit. Planet më të shtrenjta marrin përgjigje më të shpejtë në varësi të ashpërsisë së problemit. Për Amerikën e Veriut, orët e punës zhvillohen nga 6 e mëngjesit deri në 6 pasdite. PST, nga e Hëna deri të Premten. Në shumicën e vendeve të tjera, orët e mbështetjes janë midis 9 e mëngjesit dhe 5 pasdite. gjatë ditëve të javës.

Për udhëzime DIY, Azure mban dokumentacionin në internet dhe një bazë njohuri që mbulon shumë pyetje të zakonshme. Baza e njohurive mund të kërkohet ose mund të shfletoni tema nga produkti dhe etiketat si “kopje rezervë” ose “faturim”.

Burimet DIY të Microsoft janë të thella dhe forumi i tij i përdoruesve është aktiv, por ato avantazhe nuk e tejkalojnë koston e planeve të tij të mbështetjes për të krijuar një përshtypje të favorshme.

Mendimet përfundimtare

Nëse mund të anashkaloni planet e saj të mbështetjes së kushtueshme, ka shumë për të admiruar në lidhje me Microsoft Azure. Në krahasim me shërbime të ngjashme të IaaS si Amazon S3 dhe Google Cloud, nivelet e ruajtjes janë më të ulëta dhe rrjeti i serverëve është më i madh. Ne jemi tifozë të mëdhenj të ndërfaqes së saj tërheqëse dhe të lehtë për t’u përdorur gjithashtu.

Ne e renditim Azure si zgjidhja më e mirë e cloud e IaaS në dispozicion, edhe nëse ka një rrugë të gjatë për të bërë përpara se të përputheni numrat e tregut të Amazon. Sigurisht, ne jemi të hapur për dallime në mendime. Ndani mendimet tuaja për Azure në komentet më poshtë, dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me