IBM Connections Review – Opdateret 2020

IBM Connections Review

Det ser ud til, at IBM Connections er blevet ombygget til et socialt medieværktøj, hvor de fleste lagrings- og EFSS-egenskaber grøftes helt. Denne gennemgang gælder således ikke længere.


Bedste EFSS

SMB-ejere, der leder efter et cloud-samarbejdsværktøj med en social medie-twist, kan muligvis finde, hvad de leder efter i IBM Connections. Ud over de sædvanlige filsynkroniserings- og delingsfunktioner giver dette avancerede EFSS-værktøj dig mulighed for at chatte, e-maile, være vært på online møder og endda dele din status med medarbejdere..

Tænk på det som Facebook for EFSS-rummet.

Gør dens ekstra kommunikationsfunktioner IBM Connections til et bedre valg end Dropbox, Box og alle de andre bedste EFSS-udbydere? Hold med os, når vi overblik over tjenestens funktioner og priser, og nedbryd derefter dets brugeroplevelse, samarbejdsfunktioner, sikkerhed og support.

Styrker & Svagheder

Alternativer til IBM Connections

Funktioner

Tabellen nedenfor giver dig et hurtigt kig på nogle af de vigtigste funktioner, der er pakket ind i Connections-platformen.

IBM Connections-logowww-03.ibm.com

Start fra $ 600 per måned Alle planer

Samarbejde

Enhedssynkronisering

Selektiv synkronisering

Blok-niveau synkronisering

Delte mapper

File linking

Filversionering

Maks filstørrelse
2 GB

Microsoft Office-integration

Google Dokumenter Integration

Tredjeparts-appintegrationsbibliotek

Overvåg brugeraktivitet

Angiv brugerroller

Opret brugergrupper

Sikkerhed

Kryptering i hvile
AES-128

Kryptering under transit

Ende-til-ende kryptering integration

To-faktor godkendelse

Krav til tilpasset adgangskode

Single-sign on (SSO) integration

Fjern enhed

Support

Live chat

Telefon support

Brugerforum

24/7 support

Forbindelser er en interessant sag, idet den har nogle funktioner (som to-do lister og online møder), som du ikke kan finde med andre platforme, men på samme tid mangler nogle, der skal være almindelige (som tofaktorautentisering).

Det er også svagt med hensyn til tredjeparts applikationsintegrationer.

Vi giver dig en bedre idé om, hvordan alt dette spiller ud, så du kan beslutte, om Connections vil fungere for din virksomhed senere i vores gennemgang. Lad os dog først prate om priser.

Prisfastsættelse

IBM Connections har tre grundlæggende prisplatforme: Social, S1 og S2. Du kan få en god fornemmelse af tjenesten med en 14-dages gratis prøveperiode, før du abonnerer.

Hver plan giver dig 1 TB teamlagring plus 1 GB personlig lagerplads til hver brugerkonto. Uanset om du går med Social, S2 eller S1, er der ingen minimumskrav til brugerne, hvilket er en forfriskende tempoændring. Mange andre EFSS-udbydere stiller ikke kun høje krav, men koster dobbelt så meget pr. Bruger.  

Forvirring kræver for eksempel mindst 15 konti og opkræver $ 20 for hver enkelt af dem.  

Alle tre Connections-planer giver samarbejdsdokumentredigering, synkronisering og deling. Hver tilbyder også instant messaging-muligheder for at holde kontakten med dine medarbejdere. Forbindelser S2 tilføjer onlinemøder for op til 200 deltagere. S1 tilføjer e-mail og wiki-plads.

Brugererfaring

Som de fleste enterprise-filsynkroniserings- og delingsværktøjer, foregår meget af brugerinteraktion med forbindelser fra din browser. I modsætning til dem er filer ikke i centrum i brugeroplevelsen: sociale interaktioner gør det.

Startskærmen indeholder plads til at opdatere din status og læse andres status, ligesom en platform for sociale medier.  

Fra venstre margen kan du navigere mellem fire andre visninger, der inkluderer omtaler, underretninger, handlinger og gemt indhold.

På højre side af portalen er et værktøj, der giver dig mulighed for at deltage i eller starte et online møde, et sted for påmindelser om begivenheder og endda et “henstillinger” -feed, der giver dig forslag til indhold baseret på din profil, forbindelser og andre kriterier.

Navigationslinjen øverst på siden giver dig mulighed for at besøge andre sider, inklusive en mail, kalender, din kontaktliste og de samfund (grupper), som du tilhører. For faktisk at komme til dine filer skal du klikke på “mere” og vælge “filer” i rullemenuen.

Fremgangsmåden er ikke en dårlig ting, den er bare anderledes. IBM har besluttet at fremhæve Connections ‘sociale muligheder over synkronisering og deling. For SMB-ejere, der arbejder med en ekstern arbejdsstyrke, er det en måde at skabe en følelse af samfund, der ellers mangler uden en vandkøler til at sladre rundt.

De sociale funktioner er også en dejlig måde at drive samarbejde på.

Ud over webgrænsefladen har Connections en desktop-klient til rådighed til både Windows og Mac. Som med mange andre EFSS-værktøjer opretter installationen af ​​denne klient en synkroniseringsmappe i dit filsystem. Alle filer eller mapper, der er placeret i denne mappe, uploades til din sky-lagerplads.

Størstedelen af ​​skylagringsværktøjer, vi har evalueret, stopper der. Forbindelser tager tingene et skridt videre med at lade dig navigere i synkroniseringsmappevisningerne af delt indhold, samfund og samarbejdspartnere også.

Hvis du er væk fra din computer, kan du også logge ind på Forbindelser fra din smartphone med apps til Android, iOS og Windows Phone for at opdatere din status, kontrollere handlinger og besøge samfund.

Du kan også få adgang til dit skyindhold og uploade nyt indhold fra din telefon.

Selvom der ikke er tvivl om, at Connections-brugeroplevelsen ikke har den forenklede tilgang til synkronisering og deling af Dropbox og dens mange kloner, er det en dejlig tempoændring, at mange virksomhedsejere vil finde meget mere til deres smag.

Brugeradministration

Meget af brugeradministration med Connections er bygget op omkring brugen af ​​”community”. Samfund er måde at fokusere samarbejde ved lettere at dele indhold med flere mennesker. For eksempel kan du have et community for grafiske designere eller et community for frontline-personale.

De fleste andre EFSS-værktøjer kalder disse grupper. Imidlertid retfærdiggør IBM mere end ændringen i terminologien. Det er fordi Connections går meget længere med at forbedre samarbejdsaspekterne i grupper end noget andet EFSS-værktøj, vi har testet.

Hvert samfund får sin egen community-side, hvor medlemmer kan gennemse indhold, se statusopdateringer, læse og tilføje til wiki i samfundet, deltage i fællesskabsforummet og tjekke samfundets bogmærker for vigtige ressourcer. 

Når du tilføjer brugere, giver Connections dig mulighed for at tildele dem en af ​​fire roller til at kontrollere deres tilladelser:

  • Bruger: samarbejde og postadgang
  • Administrator: fuld adgang til administrering af konto
  • Admin Assistant: Grundlæggende administration af bruger / adgangskode
  • App-udvikler: Adgang til udvidelsesudvikling

Forbindelser har også gode rapporteringsværktøjer, så du kan holde øje med din arbejdsstyrke. Disse inkluderer admin-områder til overvågning af filoverførsler og kontrol af grundlæggende webstedsmetrics.

Folder & Fildeling

Mens adgang til dit indhold muligvis er begravet under en bunke sociale funktioner, tager IBM Connections en mere ambitiøs tilgangsmappe og fildeling end de fleste EFSS-værktøjer.

Når du opretter en mappe, får du muligheden for at holde den privat eller dele den med bestemte personer og samfund. Enkeltpersoner og lokalsamfund kan få skrivebeskyttet, redigering eller ejeradgang til den mappe. Der er også en mulighed for at give andre mulighed for at dele mappen med personer uden for din virksomhed.  

De samme delingsindstillinger minus ejerstatus er også tilgængelige for filer. Nogle EFSS-værktøjer tillader kun deling af mapper, hvor alle filer i en given mappe styres af de samme adgangstilladelser. Den tilføjede tilpasning er et godt touch.

En anden mulighed for fildeling er linkdeling. Alt hvad du skal gøre er at højreklikke på en fil og klikke på “kopier link.” Enhver, du giver det link til, kan få adgang til den fil, den er knyttet til. Selvom den er praktisk, er denne metode til deling ikke nøjagtigt sikker, især da Connections ikke giver dig adgangskode til at beskytte links eller giver dem automatiske udløbsdatoer.

Et andet problem, vi har med Connections ’tilgang til deling, er, at selvom tjenesten har to nyttige visninger, der giver dig mulighed for at se, hvilke mapper og filer der er delt med dig, er der ingen analog visning til at kontrollere, hvilke mapper og filer du har delt.

Ikoner øverst på mapper og ved siden af ​​filnavne giver dig mulighed for at scanne efter delt indhold, men en side til revision af alt på én gang uden at skulle søge ville gøre det lettere at holde styr på delinger.

Synkronisere

IBM Connections håndterer synkronisering godt ved hjælp af en synkroniseringsmappemodel, der er kendt for alle, der har brugt Google Drev, Dropbox, Onedrive eller de fleste andre cloud-lagringsværktøjer. IBM kalder denne mappe “My Drive.”

Synkroniseringsmappemodellen er populær, fordi den er enkel til elegancepunktet. Det ser ud og fungerer stort set som enhver anden filsystemmappe.

Den eneste virkelige forskel er, at alt indhold inde i det gemmes både på din harddisk og i skyen. Alt indhold, der sættes i mappen, sendes til et Connections-datacenter og sendes derefter videre til andre enheder, der har en synkroniseringsklient installeret. Dette giver dig mulighed for at dele indhold med samarbejdspartnere i nær realtid.

Desværre gør Connections ikke brug af differentiel eller blokniveau-synkronisering som Dropbox gør, hvilket er et middel til at fremskynde synkronisering ved kun at flytte de dele af filerne, der faktisk ændrede sig.

Forbindelser understøtter dog en anden fremragende synkroniseringsfunktion, kaldet selektiv synkronisering. Selektiv synkronisering giver dig mulighed for at slå synkronisering fra for bestemte mapper. Dette forhindrer, at cloud-indhold gemmes på din harddisk, hvilket igen giver dig mulighed for at spare diskplads.

Produktivitetsværktøjer

Connections leveres med en håndfuld integreret, native værktøjer, som mange forretningsbrugere vil godkende. Disse inkluderer en e-mail-klient, en opgaveliste til at spore handlinger, en kalender og et notatprogram.

Elementer, der er oprettet i din huskeliste, kan tildeles andre til sporing af opgaver og vises i din kalender. Selvom det ikke er lige så nemt at bruge eller så visuelt tiltalende som Trello, er det integration med Connections for at gøre det lettere at administrere samarbejdet.

På samme måde kan applikationen Connections-noter ikke konkurrere med Evernote, men i kraft af dens integration er det stadig en dejlig mulighed for at forbedre produktiviteten i Connections-økosystemet. Brug det til at møde noter, brainstorme og surreptitiously arbejde med denne roman i kontortiden

Mens der er mange fantastiske virtuelle mødeapps til rådighed for forretningsbrugere, der integrerer med skylagring, leverer ikke mange EFSS-tjenester faktisk deres egne. Forbindelser gør og at bruge denne funktion koster dig ikke ekstra penge.

Fra din Connections-startside skal du bare klikke på knappen “værtmøde” i højre side af skærmen. Der genereres et møde-id og et link, som du kan dele med dine samarbejdspartnere, og mødevinduet åbnes.

Derfra kan du dele din skærm eller en bestemt fil, du har gemt.

Skærmdelingsfunktionerne fungerer så glat som alle andre, vi har brugt, herunder join.me, Skype for Business og Zoho, uden forsinkelse eller sløret billede for at tale af.

Mens Connections-møder ikke kan være vært for 250 deltagere, som Skype for Business kan, kan de være vært for 200, hvilket burde være meget mere end nok for de fleste forretningsbrugere. Mødemuligheder inkluderer et filbibliotek, mødestream, tegneværktøjer og en optagemulighed.

Forbindelser giver dig kun en håndfuld tredjepartsværktøjer at vælge imellem. Listen er næsten ikke så lang eller interessant som hvad du finder med Dropbox, Box og et par andre platforme, selvom favoritter som SalesForce og et par applikationer fra Cisco-pakken er meget til stede..

Manglende favoritter inkluderer Slack, Trello, IFFT, DocuSign, Zoho og mange andre topnavne inden for arbejdsproduktivitet. Imidlertid gør Connections sociale evner disse fejl langt mindre kritiske, end de ville være med noget andet EFSS-værktøj.

Connections har et plugin til Microsoft Office, så du kan gemme Word-, Excel- eller PowerPoint-dokumenter direkte til dit Connections-lager, men vi vil gerne se en browserbaseret integration med Office Online eller endda Google Docs.

Sikkerhed

Alle data, du gemmer i IBM Connections Cloud, sikkerhedskopieres på overflødige servere. Serverne i sig selv opbevares i sikre datacentre beregnet til at modstå brande, jordskælv og andre katastrofer.

Bare i tilfælde af, at datacentre opretholdes ved begge kyster i USA og på to forskellige japanske lokationer. Der anvendes også biometriske scannere, CCTV-kameraer og 24/7 sikkerhedspatruljer for at holde uautoriserede besøgende ude.

Før de overføres til skyen fra din enhed, bliver data krypteret i 128-bit AES. Mens 256-bit AES er mere sikkert og mere almindeligt inden for cloud-lagringssektoren, er der ingen reel grund til at blive bange for IBM’s beslutning om at gå med 128.

I teorien vil det tage den mest avancerede supercomputer i verden milliarder af år at knække 128-bit AES.In-transitdata sikres yderligere med en SSL-tunneler på HTTP-opkald. Så når den ankommer, forbliver den krypteret, mens den er i ro.

Kryptering under transit og i hvile beskytter dine data mod visse typer online kriminalitet. Kryptering under transit sikrer dine data mod såkaldte man-in-the-middle-angreb, mens kryptering under hvile beskytter dine data mod potentielle serverbrud.

Du kan læse mere om sikkerhedsopsætningen ved at læse hvidbogen til IBM Connections sky-sikkerhed. Som du måske forventer af et teknologiselskab så ærbødigt som IBM, er det på de fleste måder meget komplet.

En glip af bemærkningen er, at IBM Connections ikke understøtter tofaktorautentisering (2FA), hvilket ville kræve, at brugerne indtaster en sikkerhedskode, der sendes til deres telefon, når de logger på fra en ukendt enhed.

Problemet med at lade 2FA være ude er, at selvom 128-bit AES-krypteringsnøgler kan være umulige at knække, er svage adgangskoder ikke. To-faktor sikkerhed ville betyde, at enhver, der gætter en kontoejers adgangskode, også skulle have denne kontoejers telefon for at gøre brug af den.

Tilføjelse til problemet, der er ikke en administratorindstilling til at ændre obligatoriske adgangskodekrav. Når det er sagt, tvinger Connections mindst brugere til at oprette adgangskoder med mindst otte tegn. Du kan også indstille adgangskodeudløb for at tvinge dine brugere med jævne mellemrum at ændre deres loginoplysninger.

Kunde support

At finde den bedste supportkanal til dit tekniske problem med større virksomheder kan være lidt som at søge efter en nål i en høstak. IBM gør ikke tingene lettere, i det mindste når det kommer til Connections.

En del af problemet er, at kontosupport kun er tilgængelig for Connections-administratorer. Alle andre kan kun få adgang til selvhjælpsindstillinger. Som administrator skal du først registrere dig med dit IBM Kundenummer (ICN) for at få support.

Telefonstøtte er tilgængelig, men Connections Cloud er ikke på listen over IBM-produkter, der understøttes gennem denne kanal. Live chat er tilgængelig, men kun til salghenvendelser.

Vi testede responstider både for supportbilletter og IBMs generelle e-mail-adresse med henvendelser. I begge tilfælde fik vi aldrig noget svar, hvilket var mildest talt besværligt.  

DIY-support inkluderer en produktdokumentation, ofte stillede spørgsmål, vejledninger til fejlfinding og fora for community support. Der er en søgemulighed for at gøre navigation lettere, selvom vi bemærkede, at mange af de sider, der kom tilbage via søgning, var blanke.

Vi kunne heller ikke finde oplysninger om centrale emner som versionering og selektiv synkronisering. Også dårligt, de fleste indlæg i supportforummet bliver ubesvarede, hvilket gør det næsten ubrugeligt.

Vi ville have forventet, at et firma med IBM’s omdømme i tech-branchen skulle have bedre support. Det er muligt, at vi fik den kolde skulder på vores hjælpeforespørgsler, fordi vi var på en prøvekonto, men det er ingen måde at vinde kunder på.

Dommen

Når det kommer til brugeroplevelse og komponenter, kom vi væk med IBM’s tilgang til EFSS. Det var sandt, at vi blev overrasket over det første af det faktum, at fillagring ikke indtager centrum i den oplevelse. Når du først er vant til det, skader det ikke virkelig arbejdsproduktiviteten Med en synkroniseringsmappe er dine filer aldrig svære at finde alligevel.

Funktioner som statusopdateringer, virtuelle samfund, huskelister og online-møder gør forbindelser til en af ​​de bedste all-round platforme i EFSS-rummet, når det kommer til at samarbejde med andre.  

En håndfuld svagheder forhindrer det imidlertid i at glide ind i øverste niveau af EFSS-værktøjer med dem som Dropbox for Business, Box, Egnyte Connections og Citrix ShareFile. Disse inkluderer ingen tofaktorautentisering, ingen adgangskodebeskyttelse for linkandele, minimale tredjeparts appintegrationer og dårlig support.

Hvis disse fejl ikke giver dig pause, har Connections et prismærke, der skal tiltrække budgetbevidste SMB’er, der ønsker at give deres ansatte de fordele, der følger med sky-forbundet samarbejdsplatform.

Det er det til vores IBM Connections-gennemgang. Vi vil meget gerne høre din egen overtagelse af tjenesten i kommentarerne herunder.

Tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me