IDrive vs OneDrive: La batalla 2020 entre David i Goliat

A la superfície, OneDrive és una excel·lent eina. La interfície web és magnífica, et permet compartir contingut i dispositius de sincronització i està integrat amb productes Microsoft de gran abast com Word, Excel, Powerpoint i OneNote. Tanmateix, si bé OneDrive té els seus usos, protegir de forma segura les vostres dades no n’és cap; per això, necessita parella.


La solució de còpia de seguretat en línia molt rica en funcions IDrive és una bona opció per ajudar-vos, no només per les seves capacitats de còpia de seguretat de la unitat, sinó per a una aproximació a la seguretat de la qual OneDrive queda molt lluny..

En aquest desglossament lateral, aprofundiré en els avantatges i els desavantatges d’utilitzar cada servei. Això us ha de donar una idea de quan s’utilitza un servei d’emmagatzematge en núvol com OneDrive i quan una solució de còpia de seguretat dedicada en línia com IDrive és l’aposta millor.

Emmagatzematge al núvol, còpia de seguretat en línia … quina és la diferència?

Una concepció errònia comuna és confondre una còpia de seguretat en línia amb emmagatzematge al núvol. Passem per les principals diferències en un altre article, però m’agrada pensar d’aquesta manera:

 • L’emmagatzematge al núvol us ajuda a treballar de manera més productiva
 • La còpia de seguretat en línia et protegeix dels accidents del disc dur

Alguns proveïdors d’un tipus han desdibuixat una mica les línies oferint funcions tradicionalment associades a l’altre. Inclou un dels dos proveïdors destacats en aquest article, IDrive, una solució de còpia de seguretat en línia que també inclou paquetes de sincronització i compartició.

Però, en la seva majoria, la distinció es manté. Mirem de prop.

Com l’emmagatzematge en núvol et fa més productiu

Amb l’emmagatzematge al núvol, hi ha dos elements que normalment veureu amb qualsevol servei:

 • Compartir contingut
 • Sincronització del dispositiu

L’intercanvi de contingut és exactament el que creieu que és: la possibilitat de deixar que la vostra família, amics, col·legues o algú accedeixi i, fins i tot, editi el vostre contingut desat. Normalment, això es fa mitjançant la generació d’un enllaç escurçat d’URL que apunta al contingut o bé s’envia una invitació per correu electrònic.

Sincronització del dispositiu, o simplement “sincronització”, és que teniu una carpeta creada quan instal·leu la solució d’emmagatzematge al núvol al vostre dispositiu. Aquesta és la vostra carpeta de sincronització i és un mirall exacte d’una carpeta emmagatzemada al núvol.

Aquí teniu un cop d’ull a la meva carpeta de Google Drive.

Qualsevol canvi al contingut d’aquesta carpeta es carrega automàticament al núvol i viceversa. Si teniu aquestes carpetes de sincronització a tots els vostres dispositius, els enllaçeu; tots els canvis realitzats en un document sobre un es fan a còpies d’aquest mateix document emmagatzemat als altres.

És bastant útil per a persones com jo, que reboten per diversos dispositius. Tenint en compte que, globalment, la persona mitjana utilitza 2,9 dispositius digitals, segons una enquesta del 2013 realitzada per Sophos Labs, sospito que hi ha força persones així.

Una altra faceta que trobareu amb alguns proveïdors d’emmagatzematge en núvol és que integren solucions de productivitat laboral, com ara aplicacions d’oficina (processadors de text, fulls de càlcul, etc.).

Tanmateix, no és freqüent, i és per això que tals eines segueixen sent potser l’únic avantatge de Google Drive i OneDrive per a alguns dels jugadors més petits, que fan moltes altres coses millor, com ara oferir quantitats generoses d’emmagatzematge en núvol gratuït i seguretat (llegiu la nostra comparació Dropbox vs Google Drive vs One Drive).

Protecció del disc dur

Moltes persones passen per alt l’opció de còpia de seguretat en línia i opten per protegir els seus fitxers més valuosos amb la seva selecció d’emmagatzematge al núvol. Això és realment marginal viable, sempre que utilitzeu un proveïdor segur.

Però, en realitat, les solucions d’emmagatzematge al núvol no s’adapten bé a deures tan importants, i intentar-ho és com intentar arrossegar un clavo quadrat a un forat rodó.

La majoria de serveis de còpia de seguretat en línia incorporats incorporen nombroses funcions per racionalitzar el procés de còpia de seguretat que les solucions d’emmagatzematge en núvol simplement no tenen, incloses:

 • Eines d’escriptori per supervisar el procés de còpia de seguretat
 • Planificadors per iniciar les còpies de seguretat automàticament
 • Controls de gas per a modificar la amplada de banda que s’utilitza
 • La possibilitat d’activar i desactivar la còpia de seguretat en temps real
 • Funcions de restauració automatitzada del sistema
 • Controls de gestió del disc dur extern

Aquestes funcions us ajuden a mantenir fàcilment la continuïtat de les dades en cas de caiguda del disc dur, corrupció o un ordinador perdut o robat.

Per a un usuari casual, aquesta continuïtat a vegades és només una bona comoditat. Per a un usuari empresarial, és essencial.

Portant-ho tot junt

Ara que heu entès una mica la diferència bàsica entre l’emmagatzematge en núvol i la còpia de seguretat en línia, voldria utilitzar OneDrive i IDrive per identificar el punt propi..

Cap dels dos pot ser el millor de la seva classe, però tots dos ho fan molt bé, tots dos són força populars i semblen complimentar-se molt bé. L’últim punt és particularment si utilitzeu molts productes de Microsoft, com ara Windows, MS Office, Sharepoint i MS SQL Server.

Al llarg dels pròxims segments, desglossaré les eines del núvol i els conjunts de funcions que us ajudaran a comprendre el que fan bé i el lloc en què es posen de manifest..

Interfície d’usuari

Primer de les coses, anem a complir les interfícies bàsiques. Això us ha d’ajudar a visualitzar i comprendre millor les diferències, així podreu començar a imaginar com implementar-les a la vostra vida digital.

OneDrive

Com passa amb la majoria de solucions d’emmagatzematge al núvol, instal·lar OneDrive al vostre ordinador crea una carpeta de sincronització que funciona igual que una carpeta ordinària, tret que estigui connectada al núvol. Tots els fitxers que introduïu en aquesta carpeta es quedaran al disc dur i es penjaran a un centre de dades de Microsoft.

Tanmateix, en general, fareu la major part del vostre treball amb OneDrive a través de la seva aplicació web.

La interfície neta, senzilla i, al meu parer, molt agradable per a la vista, cosa que fa que la navegació sigui brisa.

Inclou una barra de cerca per trobar documents ràpidament i us permet configurar com podeu ordenar i mostrar el contingut, de manera similar a com podeu fer-ho en una carpeta de Windows (és a dir, ordenar per data, ascendir / descendir, visualitzar-la com a llista o icones).

Al costat esquerre de la interfície hi ha un menú de navegació amb les opcions següents:

 • Fitxers
 • Recents
 • Fotografies
 • Compartit
 • Paperera de reciclatge
 • Ordinadors

Més endavant tocaré la pestanya “compartida”. La majoria de les altres pestanyes són força explicatives, tret de “PC”, que és en realitat una de les meves funcions preferides de OneDrive..

Aquesta pestanya us permet no només veure en quins equips teniu instal·lada l’aplicació OneDrive, sinó que realment accediu a aquests equips de manera remota per obtenir fitxers, sempre que estiguin activats.

Per ser clar, no parlo només de l’accés a la vostra carpeta de sincronització, sinó del disc dur complet.

No crec que cap altre servei d’emmagatzematge en núvol us permeti fer-ho, tot i que cal tenir en compte que només funciona en equips que utilitzin Windows 10.

Condueixo

IDrive sembla tenir una de les interfícies d’escriptori més plenes de funcions de qualsevol servei de còpia de seguretat en línia. Tot i que això no pot agradar als usuaris que prefereixen la simplicitat (per això, consulteu Backblaze), els tècnics admesos (per no parlar dels freaks i micromecenatges de control) els encantarà.

Al costat dret, hi ha una varietat de pestanyes de navegació:

 • Còpia de seguretat
 • Restaurar
 • Planificador
 • Sincronitzar
 • Còpia de seguretat del servidor
 • Configuració

Des de la “fitxa de còpia de seguretat”, podeu triar i triar quines carpetes / fitxers voleu etiquetar com a còpia de seguretat.

És un tipus de procés tediós, sobretot si sou tan feliç com jo pel que fa a on deseu el contingut del vostre ordinador.

A la part superior de la interfície, podeu triar si feu una còpia de seguretat al vostre compte IDrive o al dispositiu connectat a WiFi. Això ajuda a gestionar simultàniament els dos canals de còpia de seguretat (la redundància és bona).

La pestanya “restaurar” també presenta una finestra amb una estructura de fitxers, però mostra el que es guarda al vostre compte IDrive o al disc extern (podeu canviar entre els dos) en lloc del disc dur.

La pestanya “planificador” us permet establir paràmetres de data i hora a l’hora de executar la vostra còpia de seguretat principal. La majoria d’usuaris configuraran això per a funcionar nits, però també podeu limitar-ho en funció del dia de la setmana.

També podeu demanar que la còpia de seguretat comenci immediatament, si es requereix, o configureu-la perquè executi còpies de seguretat per hora. Tingueu en compte que les còpies de seguretat horàries no són el mateix que la “còpia de seguretat contínua”.

La còpia de seguretat contínua, disponible a IDrive a través de la pestanya “configuració”, s’acosta més a temps real.

Els fitxers de càlcul IDrive es poden carregar amb còpia de seguretat contínua a 500 MB. Es desen els fitxers més grans a la vostra còpia de seguretat programada.

La majoria dels usuaris gestionen els seus processos de còpia de seguretat des de l’eina d’escriptori, però la interfície web us permet accedir a les dades emmagatzemades des de qualsevol navegador, sense haver de descarregar una aplicació.

Això és útil per a quan esteu lluny del vostre ordinador o per quan es produeix un bloqueig del disc dur i realment necessiteu un fitxer o dos immediatament.

Hi ha moltes altres funcions útils, que en breu.

Suport a la plataforma

Hem discutit les interfícies bàsiques, ara parlem d’abast. Quines plataformes d’escriptori i de mòbil suporten? Què passa amb la seguretat de la vostra base de dades? Servidors? Què passa amb els seus comptes de xarxes socials i les llistes de contactes?

OneDrive

OneDrive ve precarregat en dispositius Windows 10 i és força integrant a l’experiència.

Però també podeu instal·lar OneDrive al Mac, útil per a aquells que preferiu MS Office, però no sou fans del sistema operatiu Windows. Les aplicacions mòbils estan disponibles per a tots els sistemes operatius comuns.

Microsoft no fa una aplicació nativa OneDrive per fer una còpia de seguretat d’ordinadors personals amb Linux. Tanmateix, podeu accedir als vostres fitxers OneDrive en una màquina Linux a través del navegador web i també penjar-hi fitxers.

En realitat es poden fer còpies de seguretat de dades i fitxers locals a OneDrive, però requereixen moltes scripts i scripts ad hoc, o un servei intermediari com Layer2 Cloud Connector..

Quan esteu a punt d’esbrinar, IDrive s’adapta molt més a aquesta tasca.

Condueixo

IDrive no només et permet la còpia de seguretat de dispositius il·limitats, sinó que admet una àmplia gamma de plataformes com qualsevol servei de còpia de seguretat en línia.

L’aplicació d’escriptori, que he destacat al primer segment, està disponible tant per a PC com per a Mac. Les aplicacions per a mòbils tenen sabors a Android, iOS i Windows Phone.

Les aplicacions de telèfons mòbils no només et permeten accedir a les dades del núvol, que és on s’aturen moltes aplicacions mòbils de còpia de seguretat en línia, sinó que també et permeten les dades de còpia de seguretat. Inclou vídeos, fotos, llistes de contactes i esdeveniments del calendari. Els usuaris d’Android també poden fer còpies de seguretat de missatges de text, registres de trucades i aplicacions.

El que és particularment útil per a les funcions de còpia de seguretat per a mòbils és que podeu fer una còpia de seguretat d’un dispositiu i restaurar fàcilment aquestes dades a un altre dispositiu, fins i tot si aneu de Android a iOS o viceversa..

A més a més, una de les raons per les quals IDrive és una solució de còpia de seguretat preferida per a propietaris de petites empreses és que IDrive for Business suporta la còpia de seguretat per als servidors Linux / Unix.

Per als curiosos, hi ha dues maneres d’implementar IDrive per fer còpies de seguretat del servidor:

 • Una utilitat de la línia de comandes
 • Scripts de còpia de seguretat

No cobriré tots els detalls divertits aquí, però estic segur que els que esteu interessats tenen moltes preguntes, així que aquí teniu la pàgina de FAQ de Linux d’IDrive..

Productivitat del treball

Crec que us hauria de pensar en defensar que OneDrive no sigui una eina de productivitat millor que IDrive. Les solucions d’emmagatzematge al núvol solen generar una còpia de seguretat en línia quan es tracta de productivitat laboral. Tot i això, a diferència de la majoria de solucions de còpia de seguretat, IDrive ofereix algunes característiques de productivitat tradicionalment lligades al nínxol d’emmagatzematge al núvol.

OneDrive

Vam mirar la interfície del navegador de OneDrive, però no hi parlàvem de tota aquesta utilitat inclosa. Podeu seleccionar un o diversos elements emmagatzemats a OneDrive i compartir-lo ràpidament amb amics, familiars, col·legues o qualsevol altra persona.

Això es fa mitjançant la generació d’un enllaç escurçat d’URL que pot ser distribuït per correu electrònic o compartit a les xarxes socials. Qualsevol contingut compartit es pot arreglar amb permisos que, o bé, restringeixen els que tenen l’enllaç per visualitzar l’accés, o bé els permeten editar-lo.

Un dels meus peeves que comparteixen enllaços és quan els proveïdors de núvol no us permeten establir contrasenyes ni dates de caducitat en aquests enllaços. OneDrive tampoc ho fa. Cap contrasenya significa que qualsevol persona que tingui el vostre enllaç pugui accedir al vostre contingut.

El benefici de la configuració de la data de caducitat és que ajuda a mitigar el fet que és tan fàcil perdre el seguiment del contingut que heu compartit. Tanmateix, segons el crèdit de Microsoft, la interfície OneDrive proporciona una pestanya “Compartida” que permet auditar el contingut compartit, i que funciona tan bé, si no és millor, com a caducitats de l’enllaç..

OneDrive també s’integra amb la gamma d’eines de productivitat de Microsoft, que faciliten encara més la col·laboració gràcies a funcions com ara comentaris en documents i editar suggeriments sobre contingut compartit.

Qualsevol usuari OneDrive pot utilitzar la versió gratuïta MS Office, Microsoft Office Online, així com la versió de pagament més potent, Office 365.

La majoria dels serveis d’emmagatzematge al núvol no tenen el luxe d’una gran quantitat d’eines d’oficina natives per crear-los. OneDrive ho fa i utilitza aquest avantatge amb gran efecte.

OneDrive gestiona molt bé la sincronització de contingut entre dispositius. Els dispositius amb qualsevol de les plataformes analitzades anteriorment es poden sincronitzar i els temps de sincronització són força bons.

Els temps de sincronització són decents. Vaig fer una prova utilitzant una carpeta de prova comprimida de 258 MB per calibrar els temps de càrrega i descàrrega.

Temps de càrregaTemps de descàrrega
Condueixo4:360:16
OneDrive3:493:03

Els fitxers de prova que he utilitzat són molt més grans que la majoria de fitxers que probablement sincronitzareu, de manera que no va malament.

Condueixo

Com a solució de còpia de seguretat en línia, IDrive consisteix principalment a protegir el vostre disc dur.

Tanmateix, a diferència de la majoria de proveïdors de núvols, hi ha uns quants rasgurs de la productivitat laboral que tradicionalment s’associen amb l’emmagatzematge al núvol.

Això inclou la capacitat de:

 • Compartir carpetes / fitxers
 • Sincronitza els dispositius

Les accions es poden executar des de l’escriptori o des de la interfície web.

Compartir comparteix automàticament un enllaç. Podeu proporcionar-ho a altres de forma manual (per exemple, en una sessió de xat Slack), publicar-la a Facebook o Twitter o enviar-la a un correu electrònic.

Igual que amb OneDrive, IDrive no ofereix les funcions de caducitat dels enllaços. Però podeu protegir les contrasenyes d’enllaços de contingut compartit, cosa que OneDrive no us permet fer.

I, com OneDrive, IDrive ofereix una pestanya d’interfície web que podeu utilitzar per auditar quin contingut heu compartit, que es diu, “compartit per mi”.

Una pestanya “compartida amb mi” us permet veure quins altres usuaris IDrive us han enviat. Les capacitats de sincronització d’IDrive són decents gràcies al suport de múltiples plataformes i dispositius il·limitats.

Vaig fer les mateixes proves que vaig fer amb OneDrive, utilitzant el mateix fitxer i vaig obtenir aquestes vegades:

Temps de càrregaTemps de descàrrega
Condueixo4:360:16
OneDrive3:493:03

No estic segur del per què va trigar tant el temps de descàrrega, però suposo que té alguna cosa a veure amb el fet que utilitzo encriptació / desxiframent local amb el meu compte IDrive, i això alenteix el procés. (Parlem de seguretat, a continuació).

Una nota final, un dels avantatges d’IDrive, és que teniu un cubell d’emmagatzematge de sincronització que és independent, però igual al vostre emmagatzematge de còpia de seguretat en línia. Això vol dir que el pla bàsic d’1rive de IDrive us dóna 2TB: un de còpia de seguretat i un de sincronització, prou útil..

Seguretat

Tant si parleu d’emmagatzematge en núvol com de còpia de seguretat en línia, l’enteniment de la protecció de les vostres dades és integral, especialment quan s’emmagatzema contingut personal o empresarial sensible. Sovint, els consumidors passen per alt aquest aspecte a favor de la comoditat. No obstant això, fer-ho podria demostrar ser un error crític en el vostre pla de gestió de dades.

Vegem com OneDrive i IDrive gestionen la seguretat i crec que comprendreu per què és força ràpid.

OneDrive

Quan es tracta de seguretat d’arxius, OneDrive definitivament no és la millor opció d’emmagatzematge en núvol, sobretot si es compara amb els favorits de la privacitat com Sync.com i pCloud..

Tal com vam descobrir, la seva integració amb les aplicacions de productivitat d’oficina li proporciona un avantatge tan atractiu a molts serveis al núvol que se’ns perdonarà per no haver fet cas que no oferia xifrat de coneixement zero..

Més important és que, en aquest moment, Microsoft no xifra les dades de descans, tret que tingueu un compte OneDrive for Business. Això vol dir que mentre les vostres dades queden assegudes al núvol, qualsevol persona que aconsegueixi accedir als servidors de Microsoft on hi ha emmagatzemat, pot llegir-lo.

Tenint en compte el nombre creixent d’incompliments de dades a nivell mundial i el fet que els hackers de barret negre semblen encantar-se d’adreçar-se als productes Microsoft, sembla que és una mica una bomba horària..

Suposadament, es tracta d’un problema que Microsoft treballa per solucionar. No obstant això, el fet que no ho facin, probablement hauria de pujar una bandera vermella o dos si la privadesa és important per a vostè.

Per als usuaris de OneDrive per a empreses, el xifratge en repòs es produeix tant a nivell de disc com de fitxer. El xifrat a nivell de disc utilitza BitLocker, mentre que el xifrat a nivell de fitxer està assegurat amb AES de 256 bits.

Independentment de si sou un usuari o un usuari estàndard, totes les dades que s’estan transferint i des dels centres de dades de Microsoft a través d’Internet es xifren mitjançant SSL. De manera que, almenys estareu protegits dels atacs intervinents (és a dir, dels detalls d’Internet).

Per les seves polítiques internes, els materials amb drets d’autor, com ara pel·lícules, no seran eliminats tret que hi hagi presentat un avís de infracció dels drets d’autor. A més, afirmen no utilitzar aquestes exploracions amb finalitats de màrqueting.

Tot i així, tenint en compte les seves polítiques de xifrat lax i pel fet que exploren les vostres dades en primer lloc, el meu consell és utilitzar OneDrive només per a projectes de treball en curs que no siguin sensibles a la naturalesa..

Condueixo

A diferència de OneDrive, IDrive ofereix una molt bona seguretat de dades, cosa que el converteix en un dipòsit perfecte a llarg termini per a projectes de treball sensibles i arxius personals.

Totes les dades enviades a IDrive estan protegides en trànsit amb SSL, tal com s’esperava. Les dades que es basen en els servidors protegits amb RAID d’IDrive també es xifren, independentment del tipus de pla, amb AES de 256 bits.

El fet que IDrive xifri les dades tant en trànsit com en repòs és força bo.

Però el que fa que IDrive sigui excel·lent és que ofereix als usuaris la possibilitat de triar:

 • Una clau de xifrat predeterminada
 • Una clau de xifrat generada per l’usuari


Prova

Amb l’opció de clau predeterminada, IDrive conserva la clau per a vosaltres.

Si voleu generar la vostra pròpia clau, només en teniu una còpia. Això significa que tot el xifratge i el xifratge es fa localment a la vostra màquina. Ningú, ni tan sols un empleat IDrive, pot llegir el que heu emmagatzemat al núvol.

El principal inconvenient de generar la vostra pròpia clau és que si perds la contrasenya, tampoc podreu accedir a les dades del núvol. A més, la creació d’una clau generada per l’usuari t’aparta de les funcions compartides d’IDrive.

Si voleu xifratge local, de coneixement zero i la possibilitat de compartir contingut, consulteu els esmentats Sync.com i pCloud. No són serveis de còpia de seguretat en línia, però són excel·lents per a col·laboracions segures.

Però, pel que fa a solucions de còpia de seguretat, IDrive fa un treball tan agradable amb xifrat com qualsevol.

Pensaments finals

La moral d’aquesta història és assegurar les vostres dades mitjançant eines més adequades per a això.

Si feu servir OneDrive com a còpia de seguretat principal, no només creareu més treball per a vosaltres mateixos del que necessiteu, sinó que us prepareu per a un control de realitat decebedor en un futur proper..

Com un grapat d’altres serveis de còpia de seguretat en línia de bona reputació, IDrive us permet imaginar el vostre disc dur amb utilitats dissenyades per fer que el procés passegi pel parc. A més, ofereix una arquitectura de xifratge enorme per assegurar-se que els únics ulls del contingut confidencial són propis.

És un usuari OneDrive? Esteu satisfets amb el servei o creieu que heu de canviar a IDrive? Feu-nos-ho saber als comentaris següents, gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map