Hard Drive më i mirë i jashtëm 4TB për vitin 2020

Nëse jeni në treg për një hard disk të jashtëm me qëllim të rezervimit të kompjuterit tuaj, 4TB është madhësia e përsosur. Edhe pse mund të duket si mbingarkesë – një shkarkues modest mund të luftojë për të mbushur 1TB – kapaciteti më i lartë do të rezultojë i dobishëm me kalimin e kohës. Në këtë udhëzues për hard diskun më të mirë të jashtëm 4TB, ne do t’ju tregojmë më të preferuarat. 


Ne morëm shënime nga udhëzuesi ynë më i mirë i hard diskut të jashtëm, por ne thjesht nuk i transferuam zgjedhjet në këtë udhëzues. SSD-të e jashtme, të cilat mbizotërojnë në fushë për sa i përket performancës dhe transportueshmërisë, nuk e kanë bërë atë në kapacitete më të larta, duke i bërë ato unideal për kopje rezervë. Përkundrazi, opsionet që kemi zgjedhur përqëndrohen në kapacitetin e papërpunuar me shpejtësi. 

Përkundër kësaj, ne kemi disa interpretues të fortë, duke përfshirë zgjedhjen tonë më të mirë, Librin Tim Western Western Western Digital. Megjithatë, para se të shkojmë në opsionet tona, le të flasim për mënyrën se si i kemi bërë ato.

Hard Drive më i mirë i jashtëm 4TB 2020

Zgjedhja e Hard Drive më të mirë të jashtëm 4TB

Për dallim nga hard drivei ynë më i mirë i jashtëm 1TB dhe udhëzuesi më i mirë i harduerit të jashtëm 2TB, ne nuk jemi duke u përqëndruar në shpejtësinë e papërpunuar në këtë. Edhe pse performanca është e rëndësishme, 4TB është një kapacitet ku filloni të futeni në territorin e vërtetë rezervë, duke hedhur transportueshmëri dhe shpejtuar dritaren në favor të më shumë hapësirë. 

Ju mund të merrni më të mirën nga të dy botët nëse jeni të gatshëm të blini disa disqe me kapacitet më të vogël, por kjo ka të bëjë me opsionin tuaj të vetëm. Siç e pamë në udhëzuesin tonë më të mirë të harduerit të jashtëm SSD, pajisjet e ruajtjes me blicë, të tilla si Samsung T5, dalin në 2TB (lexoni rishikimin tonë Samsung T5). Në këtë kapacitet, shumica e SSD-ve të lëvizshme kushtojnë më shumë se 300 dollarë, gjithashtu, që është një shitje e vështirë. 

Për shkak të kësaj, ne do të përqendrohemi në disqet e jashtëm të hard diskut – pajisje që përdorin një disk tjerrës për të ruajtur të dhënat – në vend që t’i ndezim ato në një çip. Zgjidhjet arkivore nuk kanë nevojë për shpejtësi flakëruese, kështu që këtu nuk do të jetë një shqetësim shumë i madh. Sidoqoftë, disku duhet të jetë mjaft i shpejtë për të mbështetur shkrimin e një numri të madh të të dhënave në të njëjtën kohë. 

Edhe pse shikuam performancën e lexuar – do t’ju duhet të merrni të dhënat tuaja në një moment – ne ishim më të shqetësuar për punën e shkrimit. Nëse një makinë ka performancë të ngadaltë të shkrimit dhe po përpiqeni ta përdorni atë për kopje rezervë, kjo do të thotë që bufferi do të plotësohet shumë shpejt, duke ngadalësuar shkallën e transferimit të të dhënave në një zvarritje. 

Me këtë qëllim në mendje, disa nga aspektet që zakonisht konsiderojmë nuk janë më relevante. Faktori i formës dhe transportueshmëria nuk janë konsiderata të larta, dhe as nuk është ngurtësi. 

Cilësia e përgjithshme e ndërtimit është akoma e rëndësishme – makina duhet të jetë së paku e mbuluar në plastikë të mirë – por ndërtimi i thyer i diçkaje të tillë si SSD Mobile G-Technology G-Drive nuk është aq kritik (lexoni G-Drive Mobile-in tonë të teknologjisë Rishikim SSD). 

Karakteristikat janë shumë më të rëndësishme sesa cilësia e ndërtimit. Si zgjidhje arkivore, disqet e vështirë 4TB duhet të përfshijnë softuer që ju lejon të kopjoni sistemin tuaj. Mbrojtja e fjalëkalimit, mbështetja RAID dhe kriptimi i pajisjeve nuk janë thelbësore, por ato janë të këndshme për tu parë. 

Hard Drive më i mirë i jashtëm 4TB: Libri im i Western Digital

Nëse jeni duke kërkuar për një hard disk të jashtëm të besueshëm, me kapacitet të lartë, është e vështirë ta rrahni Librin tim Western Digital Western. Edhe pse disk tjerrje brenda e përjashtoi atë nga udhëzuesi ynë më i besueshëm i hard diskut të jashtëm, ai ende fitoi një vend në listën tonë më të shpejtë të hard drive-it. Nuk është aq shpejt sa SSD-të e jashtme, por Libri im e vë turp ndonjë HDD tjetër të jashtme. 

perëndimore-digital-im-book-1

Performanca sekuenciale është shumë më e lartë, me Librin tim duke arritur shpejtësinë e leximit dhe shkrimit mbi 200 MB / s. Edhe për një HDD të jashtëm të bazuar në desktop, kjo performancë është mbresëlënëse. 

Zakonisht presim 150 MB / s në 170 MB / s për zgjidhje desktopi dhe 130 MB / s në 150 MB / s për ato portative, duke e vendosur Librin tim të paktën 30 MB / s mbi konkursin në performancën sekuenciale. 

Performanca e rastësishme nuk është aq mbresëlënëse. Libri im u ngadalësua në leximet e rastësishme, duke shënuar akrepat e sahatit në vetëm më pak se 0.6 MB / s. Sidoqoftë, performanca e shkrimit të rastit ishte e fortë. Ai shënoi rreth 12 MB / s për shkrime të rastit, duke treguar që Libri im është i përqendruar në kopjimin e të dhënave mbi të gjitha. 

Karakteristikat mbrapa gjithashtu. Western Digital përfshin një mori shërbimesh falas për t’u përdorur me Librin tim. Standardet llogariten, duke përfshirë një program rezervë, por Western Digital përfshin gjithashtu disa çudira. Me kompletin e shërbimeve, mund të vendosni një fjalëkalim, të konfiguroni opsionet e përparuara të ruajtjes dhe madje të vendosni një grup RAID (lexoni udhëzimin tonë që është RAID). 

Arsyet e tjera që na pëlqen Libri im Western Western Digital

Edhe pse ky udhëzues është i përqendruar në disqet 4TB, ju mund të dëshironi të merrni parasysh kapacitete të tjera nëse jeni të interesuar për një Libër tim. Modeli me një njësi shkon nga 3TB në 10TB. Ne nuk e pranojmë disqet 3TB – lexoni udhëzuesin tonë më të mirë të harduerit të jashtëm 3TB për të mësuar pse – por kapacitetet më të larta janë të ngurta. 

Modeli me dy drejtime është më interesante, megjithëse. Western Digital ofron një variant të Librit tim që vjen me dy disqe në vend të një, dhe është në dispozicion në kapacitetet 12TB, 16TB dhe 20TB. Për më tepër, të dy disqet vijnë para-konfiguruar në RAID-0, duke ju lejuar të zhvendosni të dhënat tuaja nëpër to për një performancë edhe më të mirë. 

Plus, është e lirë. Me një makinë të vetme Libri im përfundon në Western Digital My Book, i cili, për 10TB të ruajtjes, është një marrëveshje e çmendur e mirë. Thënë kështu, versionet me dy drive janë mjaft të shtrenjta, me variantin 20TB kushton 700 dollarë. Pavarësisht, modeli me dy drejtime vjen me RAID-0 dhe mbështetje zyrtare USB 3.1 Gen 1. Mund të mësoni më shumë rreth kësaj në rishikimin tonë të Librit tim Western Digital. 

 

Desktop Zgjerimi Seagate

Nëse ju pëlqen Libri im Western Digital, por doni të kurseni edhe më shumë para, desktopi i Zgjerimit Seagate është për ju. Ai nuk performon pothuajse si dhe Libri im, dhe as nuk vjen në një variant të dyfishtë, por ju mund të merrni shumicën e karakteristikave për pak më pak.

Seagate-zgjerimi-desktop

Në 4TB, Desktopi i Zgjerimit është 20 dollarë më i lirë se Libri im në kohën e shkrimit, duke e ulur çmimin për gigabajt në dy centë nga dy cent e gjysmë i Librit tim. Ju po merrni të njëjtën sasi të hapësirës së ruajtjes dhe shumë nga të njëjtat karakteristika, por ju jeni duke tregtuar performancën në proces. 

Seagate reklamon një shpejtësi maksimale 160 MB / s, e cila i referohet performancës vijuese. Sidoqoftë, bazuar në përvojën tonë me disqet tona Seagate – lexoni rishikimin tonë Portable Seagate për një shembull – është e sigurt të prisni më pak. Desktopi i Zgjerimit do të performojë më mirë sesa homologu i tij i lëvizshëm, por jo në nivelin e Librit tim Western Western Digital. 

Fatmirësisht, po merrni shumë nga të njëjtat karakteristika. Siç është rasti me të gjitha disqet Seagate, ju keni qasje në Vegël pune Seagate. Edhe pse nuk është aq i fuqishëm sa shërbimet e Western Digital përfshin, Toolkit ka shumë funksionalitet. Me të, ju mund të kopjoni ose pasqyroni një hard disk ekzistues, si dhe të konfiguroni orarin dhe llojin e rezervës.

Arsyet e tjera na pëlqen Desktop Zgjerimi Seagate

Desktopi i Zgjerimit i Seagate është i thjeshtë kur bëhet fjalë për pamje. Kutia gjithë-zezë qëndron në anën e saj me një dizajn piramidale unike nga njëra anë. Jashtë makinës vetë, gjithçka që ju merrni është një kabëll 18-inç USB 3.0, një përshtatës i rrymës dhe udhëzues për fillimin e shpejtë. 

Me siguri nuk do të keni nevojë për të, sidoqoftë. Seagate ofron një organizim të mrekullueshëm të lëngjeve në të gjitha produktet e tij, duke përfshirë LaCie Rugged Mini (lexoni rishikimin tonë LaCie Rugged Mini). 

Pasi të keni futur në makinë, do të gjeni një aplikim të ngarkuar para, i cili do t’ju drejtojë në faqen e internetit të Seagate. Aty do të keni mundësi të regjistroni njësinë, të shkarkoni Toolkit dhe të blini një plan të rimëkëmbjes së të dhënave të shpëtimit, nëse dëshironi. 

Fatmirësisht, nuk duhet të kaloni këtë proces nëse nuk dëshironi. Seagate e bën të përshtatshme përdorimin e makinës në mënyrën si e shihni të arsyeshme, të gjitha ndërkohë që siguroni mjete për të mbështetur produktin tuaj. Edhe pse nuk performon mirë ose nuk vjen me aq karakteristika sa Libri im, një Desktop Zgjerimi Seagate është akoma një punë e madhe. 

Backup Seagate Plus Portable

Seagate Backup Plus Portable është një version i zbehtë-poshtë i Desktop Expansion, por me karakteristika edhe më shumë. Seagate në të vërtetë shet një njësi Portable Expansion, gjithashtu, por duke parë si nuk funksionon, si dhe versionin e desktopit dhe është më i kushtueshëm, ne po e heqim nga ky udhëzues. 

Seagate-backup-plus-portativ-2

Zëvendësimi i tij është Backup Plus Portable, i cili nuk është vetëm më i lirë, por vjen me më shumë karakteristika. Seagate shet tre versione të diskut, por vetëm një është në dispozicion në 4TB. Makina është e disponueshme në kapacitete 1TB, 2TB, 4TB dhe 5TB, me dy të parat që ofrohen në një model Slim dhe dy të dytin në faktorin e formës standarde. 

Ekziston edhe versioni Ultra Touch, i cili, për fat të keq, është në dispozicion vetëm deri në 2TB. Edhe kështu, nëse vendosni se nuk ju nevojitet ruajtje shtesë, makina Ultra Touch është një mundësi e shkëlqyeshme. ’Shtë e njëjta makinë në pamjen dhe performancën, por vjen me encryption AES-256 dhe mbështetje USB-C (lexoni përshkrimin tonë të kriptimit).

Sa për karakteristikat që ju merrni në të gjitha versionet, Seagate ende përfshin Toolkit, i cili do t’ju lejojë të kopjoni ose pasqyroni një makinë në makinën tuaj lokale. Për më tepër, Seagate zakonisht përfshin një lloj oferte me disqet që shet. 

Për shembull, Backup Plus Portable ynë erdhi me dy muaj fotografi Adobe Creative Cloud falas (lexoni udhëzuesin më të mirë të softuerit për redaktimin e fotografive). 

Arsyet e tjera që na pëlqen Seagate Backup Plus Portable

Me shpejtësi, Portable Backup Plus është jo impresionues, duke marrë pas Desktop Zgjerimit. Ne kemi vërejtur shpejtësi leximi sekuenciale prej 129.6 MB / s, shpejtësi sekuenciale të shkrimit prej 136.9 MB / s dhe lexime dhe shkrime të rastësishme prej 1.3 MB / s. 

Nga çdo metrikë e imagjinueshme, kjo është performancë standarde e mashtruar, pavarësisht nga fakti se shpejtësia e leximit të rastësishme ishte më e shpejtë se Libri Im i Western Digital. 

Performanca nuk është një pikë kryesore e shitjes së Backup Plus Portable. Karakteristikat, dizajni dhe çmimi janë. Me Backup Plus Portable, Seagate po ofron një makinë që duket më e mirë se sa konkurenca – me një mori opsionesh ngjyrash, secila duke ardhur me një pëlhurë komplimente të endur më të lartë – ndërsa kushton të njëjtin çmim apo edhe më të lirë. 

Ju jeni duke tregtuar disa megabajt për sekondë në proces, por në këtë nivel të performancës, kjo nuk do të bëjë ndonjë ndryshim të madh. Karakteristikat, cilësia e ndërtimit dhe çmimi e bëjnë Seagate Backup Plus Portable që ia vlen. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë Seagate Backup Plus Portable.

Elementet Digital Digital

Western Digital Elements merr thelbin e asaj që është një hard disk. Shtë një disk që nuk është i përqendruar në performancën ose veçoritë, por më tepër kapacitetin e papërpunuar. Edhe pse kjo nuk është ideale kur krahasohet me zgjedhjet tona kryesore, ju prapë duhet të merrni parasysh Elementët, veçanërisht nëse dëshironi një makinë lëvizëse.

perëndimore-digital-elemente-1

Në krahasim me, të themi, Portable SanDisk Extreme, cilësia e ndërtimit është një shaka. Sidoqoftë, kur vendoset kundër disqeve të tjerë të jashtëm të kutisë së zezë, është mjaft mirë (lexoni rishikimin tonë të SanDisk Extreme Portable). 

Veshja plastike është e përforcuar me një plastikë më të rëndë, ka katër pads gome në pjesën e poshtme për të mbrojtur nga dridhjet dhe disku nuk heq asnjë përkul, ndryshe nga ADATA SD600 (lexoni rishikimin tonë ADATA SD600). 

Kapaciteti më i lartë në të cilin Elementët është në dispozicion është 4TB. Kapaciteti është i rëndësishëm këtu sepse të gjitha Elementët i sjell vërtet në tryezë. 

Ju mungojnë veçoritë që shihen me Librin tim Western Digital Western, të tilla si programin rezervë dhe mbrojtjen e fjalëkalimit. Nëse jeni në treg për ato tipare, do të jeni më mirë me një Pasaportë të Mia Western Digital

Thjeshtësia e një makine Elements është tërheqëse, megjithatë. Ajo funksionon jashtë kutisë me Windows, dhe ka nevojë për një riformatim të thjeshtë me macOS (lexoni se si të formatoni një udhëzues të jashtëm të hard drive). E tëra çfarë ju duhet të bëni është të futni kabllon USB të përfshirë për të transferuar skedarët tuaj.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë elementët dixhitalë të Westen

Duke qenë një makinë e përqendruar në bazat e ruajtjes, Western Digital Elements nuk është e shkëlqyeshme kur bëhet fjalë për performancën. Sidoqoftë, si vëllai i saj më i madh, Libri Im Western Western, ajo ka një fokus të veçantë në kopjimin. 

Testimi ynë prodhoi shpejtësi vijuese të leximit prej 131.3 MB / s dhe shpejtësi vijuese të shkrimit prej 127.4 MB / s, që nuk është mbresëlënëse krahasuar me opsionet tona të tjera. Sidoqoftë, performanca e rastësishme pasqyron Librin tim. Ne kemi vërejtur lexime të rastit prej 0.55 MB / s dhe shkrime të rastit prej 10.11 MB / s. 

Kjo do të thotë që shkrimi i të dhënave të reja në disk do të jetë shumë më shpejt sesa leximi i të dhënave nga ai. Rezultatet tona të rastit vijnë nga një provë që kishte një thellësi në radhë prej tetë, me tetë tema të njëkohshme, që tregojnë se një Western Digital Elements mund të trajtojë detyra të shumta në të njëjtën kohë. Mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të Digital Digital Elements.

Bazat e Toshiba Canvio

Shtë e thjeshtë të anashkaloni bazat e Toshiba Canvio. Për dallim nga opsionet e mësipërme, nuk është ndërtuar mirë, nuk ka karakteristika dhe nuk është as e lehtë për sytë. Sidoqoftë, përkundër të gjitha shenjave që zbresin poshtë, Bazat e Canvio është një lëvizje mbresëlënëse. Ajo jep performancë të ngurtë ndërsa është më e lirë se konkurrenca.

Toshiba-canvio-Bazat-1

Le të fillojmë me cilësinë e ndërtimit. Suditërisht, Toshiba përdor një qese plastike, por është më e zjarrtë se Western Digital Elements dhe Seagate Backup Plus Portable. Toshiba duket se e di se sa i butë është gjithashtu. Në vend të transportimit të makinës në një shtresë plastike të derdhur, është e paketuar me një mbajtës të fortë të flluskave, të ngjashme me atë se si paketohen disqet standarde. 

Driveshtë një lëvizje e lëvizshme, por jo një që duhet të lëvizësh shpesh me vete. Bërja e tij disa herë ka të ngjarë ta bëjë të padobishëm, prandaj sigurohuni ta trajtoni me kujdes. Edhe kështu, është e lehtë të shikosh tej cilësinë e ndërtimit kur çmimi konsiderohet. 

Bazat e Canvio me 4TB kushtojnë rreth 90 dollarë, në varësi të vendit ku e blini atë, që është një vjedhje. Edhe pse desktopi i Zgjerimit i Seagate është 10 dollarë ose aq më i lirë, ai nuk ofron transportueshmërinë që bën Basics Canvio. Desktopi i Zgjerimit nuk do të funksionojë gjithashtu.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë bazat e Canvio Toshiba

Duket se Bazat e Canvio është vetëm versioni i Toshiba i Western Digital Elements, dhe megjithëse është i vërtetë për sa i përket cilësisë së ndërtimit dhe veçorive, nuk është i vërtetë në performancë. Bazat e Canvio fshin dyshemenë me HDD të tjerë të jashtëm, duke treguar shpejtësi vijuese afër 150 MB / s.

Kjo performancë është në të njëjtën kohë me Desktopin e Zgjerimit. HDD-të e jashtme të faktorit me forma të plota zakonisht performojnë më mirë, pasi ka më shumë hapësirë ​​brenda makinës për kokën e leximit dhe shkrimit për të lëvizur dhe më pak pllaka, përgjithësisht. Fakti që Bazat e Canvio mund të arrijnë ato nivele – dhe me një çmim të përballueshëm – është i jashtëzakonshëm. 

Performanca e rastësishme, megjithatë, nuk është e shkëlqyeshme. The Toshiba Canvio Basics u përpoq të prodhojë 5 MB / s shkrime të rastit në testin tonë duke përdorur një thellësi në radhë prej tetë, me tetë fije. Testet me një fije prodhuan rezultate shumë më të mira, rreth 7 MB / s. Ju mund të shihni më shumë nga rezultatet tona të testimit në rishikimin tonë të Toshiba Canvio Basics.

Mendimet përfundimtare

Nëse jeni në treg për një hard disk të jashtëm 4TB me qëllim rezervimi, është e vështirë të rrahni Librin tim Western Digital Western. Ajo ofron një listë të gjatë karakteristikash, kapacitet të lartë dhe shpejtësi të shkëlqyeshme me një çmim të arsyeshëm. Thënë kjo, ka mundësi të tjera. 

Desktopi i Zgjerimit bie me një shpejtësi, por e kompenson atë me një çmim më të ulët. Për më tepër, Backup Plus Portable është shumë më i ngadaltë, por vjen me lehtësinë e transportueshmërisë. Nëse asnjë nga opsionet e mësipërme nuk duket si loja juaj, sigurohuni që të lexoni rishikimet tona të tjera të jashtme të hard drive. 

Whatfarë hard drive i jashtëm 4TB po përdorni? Pse e zgjodhët? Na tregoni në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me