Hard disk i shpejtë i jashtëm i vitit 2020 për frekuentimet e shpejtësisë së transferimit

Shpejtësia është mbret kur bëhet fjalë për disqe të jashtëm. Megjithëse duhet të faktoni në ndërtimin e cilësisë, kapacitetit dhe veçorive në varësi të përdorimit tuaj, thelbi i asaj që e bën një hard disk të jashtëm të denjë për udhëzuesin më të mirë të hard drive-it tonë është sa i shpejtë është. Në këtë udhëzues, ne do të përdorim disqet më të shpejtë të jashtëm që kemi testuar. 


Duke përdorur rishikimet tona të diskut të jashtëm, ne kemi ngushtuar pesë disqet e jashtme më të shpejtë që kemi parë. Ndërsa do të flasim për një moment, shpejtësia nuk ishte faktori i vetëm që konsideruam, por ishte më i rëndësishmi. Disqet e jashtme që e bënë listën të kryhet me ose më lart pritjet, duke pasur parasysh mënyrën se si janë ndërtuar. 

Sidoqoftë, para se të marrim zgjedhjet tona, ne duam të flasim pak rreth asaj se si kemi testuar secilin hard disk të jashtëm, si dhe mënyrën se si kemi analizuar rezultatet. Në atë mënyrë, ju mund të shikoni rezultatet tona dhe të zgjidhni hard drive më të mirë të jashtëm për nevojat tuaja.

Si i testojmë disqet e jashtëm të vështirë

Ne përdorim katër standarde për testimin e hard diskeve të jashtme, dy prej të cilave përqendrohen në shpejtësinë. Ekziston një pikë referimi aktual – në këtë rast, CrystalDiskMark – si dhe një provë praktike, kur transferojmë një dosje provë 2.3 GB të mbushur me video, muzikë dhe foto. Kur të gjitha këto janë thënë dhe përfunduar, ne kemi dy pika për të krahasuar drejtpërdrejt disqet e jashtëm. 

Sidoqoftë, para se të provojmë, duhet të fitojmë hard diskun e jashtëm. Në vend që t’i kërkojmë prodhuesit direkt një mostër, ne porosisim hard diskun nga Amazon për të siguruar që të mos testojmë një mostër të zgjedhur me qershi. Duke porositur dhe paguar për hard diskun e jashtëm, ne mbyllim çdo hendek të mundshëm midis rezultateve tona dhe shpejtësisë që do të përjetoni.

Testi ynë CrystalDiskMark është vendosur për të përdorur një skedar testi 4 GB me pesë kalime, duke ekzekutuar të gjitha testet në dispozicion në aplikacion. Në total, ekzistojnë katër teste, secila prej të cilave ka dy rezultate, një për lexime dhe një tjetër për shkrime. Për të kuptuar plotësisht se çfarë thonë numrat tanë, ne do të japim një përmbledhje të shkurtër të secilit test.

 • Seq Q32T1: Testi i parë është për lexime dhe shkrime të njëpasnjëshme. Siç nënkupton edhe emri, sekuenciali lexon dhe shkruan ndodh në radhë, domethënë që hard drive lexon dhe shkruan informacione në blloqe pranë njëri-tjetrit. Performanca sekuenciale nuk është zakonisht treguese e performancës në botë reale, por kjo është ajo që reklamohet më shpesh për disqe të jashtëm. Pjesa “Q32T1” i referohet një thellësi në radhë prej 32 me një fije të vetme. Ne do të flasim më shumë për këtë në provën e mëposhtme.
 • 4KiB Q8T8: Të gjitha testet e tjera janë për lexime të rastit dhe shkruajnë duke përdorur një madhësi bllok 4KiB me thellësi dhe fije të ndryshme të radhës. Në këtë rast, ka një thellësi në radhë prej tetë, që do të thotë tetë kërkesa janë të gatshme të ndodhin në çdo kohë. Ekzistojnë gjithashtu tetë fije, që do të thotë tetë procese mund të ndodhin menjëherë. Rezultatet nga ky test janë ato që ne përdorim për të krahasuar leximet dhe shkrimet e rastit.
 • 4KiB Q32T1: Ky është një tjetër provë e rastit, përveç kësaj here CrystalDiskMark po përdor një thellësi në radhë prej 32 me një fije të vetme, shumë si testi sekuencial. Ky rezultat është zakonisht pak më i ngadaltë se testi Q8T8, pasi ka më pak fije.
 • 4KiB Q1T1: Më në fund, ky test i rastësishëm përdor një thellësi në radhë të një me një fije të vetme. Rezultatet nga ky test janë më të këqijat, pasi ngasja ka radhitur vetëm një kërkesë të vetme dhe mund të përpunojë vetëm një kërkesë në një kohë.

Arsyeja për të ndryshuar madhësinë e fillit dhe madhësisë së radhës është marrja në sy e një zogu se si hard drive do të performojë në skenarë të ndryshëm. Sa më e madhe të jetë numri i rradhës dhe numri i fijeve, aq më i kërkuar është hard drive-i në vetvete dhe burimet e CPU-së. Për shkak të kësaj, është e rëndësishme të merren parasysh kompjuteri dhe hard drive kur analizoni rezultatet. 

Për shembull, një makinë me gjendje të ngurtë, siç është ADATA SD600 (lexoni rishikimin tonë ADATA SD600), është në gjendje të lexojë dhe të shkruajë të dhëna shumë më shpejt sesa një makinë tradicionale tjerrëse, siç është Seagate Portable (lexoni rishikimin tonë të Portable Seagate). Për shkak të kësaj, ajo mund të trajtojë një numër më të madh të temave gjatë leximeve dhe shkrimeve të rastit, si dhe një thellësi më të madhe në radhë. 

Duke krahasuar ato dy disqe, mund të shohim që Q32T1 për Seagate Portable ishte në të vërtetë më i shpejtë se testi Q8T8, ndërsa e kundërta është e vërtetë për ADATA SD600. 

SSD, në këtë rast, mund të ekzekutojë më shumë fije në të njëjtën kohë, ndërsa makina tjerrëse ngadalësohet kur përpiqet të zgjidhë kërkesa të shumta në të njëjtën kohë.

adata-sd600-crystaldiskmark

Seagate-portativ-crystaldiskmark

Të gjitha disqet që ne kemi testuar ngadalësohen gjatë provës Q1T1, megjithëkëtë, dhe ekziston vetëm një ndryshim i vogël midis rezultateve Q8T8 dhe Q32T1 në ndonjë hard disk individual. Për shkak të kësaj, ne përdorim rezultatet e para të rastit të leximit dhe shkrimit për të krahasuar direkt disqet e vështirë.

Zgjedhja e Hard Drive-it më të shpejtë të jashtëm

Rezultatet tona të testit ishin faktori më i rëndësishëm kur bën zgjedhjet tona. Siç u përmend, sidoqoftë, SSD-të janë në gjendje të lexojnë dhe shkruajnë të dhëna shumë më shpejt se HDD-të tradicionale, kështu që fusha e lojës nuk është në nivelin. Në vend që thjesht të zgjedhim pesë disqet e shpejtë më të shpejtë të jashtëm që kemi testuar, kemi konsideruar llojin e hard drive-it të jashtëm dhe shpejtësinë relative të tij. 

Për shembull, ADATA SD600 e përmendur më lart performon më mirë se cilindo nga disqet tjerrëse që kemi testuar, që ka kuptim, duke parë që është një SSD. Sidoqoftë, ajo performon shumë më poshtë nga sa presim për një SSD pa qenë më e lirë. Për shkak të kësaj, ne e kemi hequr nga lista. 

Thënë kështu, SSD-të janë akoma disqet më të shpejtë, kështu që ata zënë pjesën më të madhe të listës. Kemi edhe disa zgjedh HDD. Ne i zgjodhëm ato jo sepse ato janë më të shpejtë se SSD, por sepse janë më të shpejtë se shumica e HDD-ve të tjera. 

Hard disk i shpejtë i jashtëm i shpejtë: Samsung T5

Samsung T5 është hard drive më i shpejtë i jashtëm që kemi testuar. CrystalDiskMark u kthye me rezultate të jashtëzakonshme, me një lexim vijues të 562.4 MB / s, një shkrim vijues prej 520 MB / s, një lexim të rastësishëm prej 160.1 MB / s dhe një shkrim të rastësishëm të 195.7 MB / s. 

Shpejtësia e rastësishme e leximit dhe shkrimit është më mbresëlënëse, tregon që disku mund të rrëmbejë shpejt të dhënat nga pika të shumta në ruajtje. 

samsun-T5-crystaldiskmark

Siç mund ta shihni në tabelën e mësipërme, testi Q8T8 ishte më i mirë se testi Q32T1 me një diferencë të mirë. Bazuar në rezultatet tona, ne mund të mbledhim që Samsung T5 është shumë i mirë në zgjidhjen e kërkesave të shumta në të njëjtën kohë, duke e bërë atë ideal për një larmi skenarësh, përfshirë redaktimin e videos dhe fotografive. 

Dosja jonë provë 2.3 GB transferohet në vetëm 16.08 sekonda, duke lëvizur rreth 145 MB / s gjatë gjithë provës. Samsung T5 është hard drive më i shpejtë që kemi testuar kur bëhet fjalë për testin e transferimit të dosjeve, megjithëse disa nga zgjedhjet tona të tjera nuk janë shumë larg. 

Ka disa arsye për performancën e shkëlqyer të T5. Përveç të qenit SSD, disku përdor USB 3.1 mbi një lidhje USB-C për transferimin e të dhënave. 

Edhe pse nuk duket, USB 3.0 u lëshua më shumë se një dekadë më parë në 2008, dhe SSD-të tashmë kanë shkuar në kufirin prej 5 GB / s të prizës. USB 3.1 mund të trajtojë dy herë më shumë, deri në 10 GB / s, gjë që i jep Samsung T5 më shumë hapësirë ​​për transferim.

Arsyet e tjera na pëlqen Samsung T5

Shpejtësia është një nga arsyet që ju do të doni Samsung T5, por mund të mos jetë arsyeja pse blini njësinë e lëvizshme. Qepalla metalike e thjeshtë, e mrekullueshme është ajo që më parë na kapi syri. Peshon vetëm 51 gram dhe matet 57.3 mm me 74 mm – më i vogël se një kartëvizitë – Samsung T5 është kompakt, i ngurtë dhe i bukur. 

samsung-t5-1

Samsung përfshin edhe disa mirësi me të, gjithashtu. Kur futni për herë të parë në hard diskun e jashtëm, do të gjeni disa skedarë të ngarkuar në të. Duke ekzekutuar ekzekutivin, do t’ju kërkojë të emëroni dhe vendosni një fjalëkalim për hard diskun, të cilin do të duhet ta futni sa herë që e futni në një makinë të re. Qendra e diskut gjithashtu ju lejon të kërkoni për azhurnime dhe të fikni mbrojtjen e fjalëkalimit, nëse zgjidhni. 

Për një SSD të nivelit të lartë, kjo është tarifë standarde. Ka dy gjëra që e veçojnë Samsung T5. Së pari, ai mbështet Android; thjesht futni kabllon e përfshirë USB-C-në-USB-C në smartphone ose tabletin tuaj dhe hyrni në ruajtjen tuaj. 

Për më tepër, T5 vjen në kapacitete deri në 2TB, gjë që është e rrallë për SSD-të e jashtme. Mund të mësoni më shumë rreth kësaj në shqyrtimin tonë Samsung T5.

SanDisk Extreme Portable SSD

SanDisk Extreme Portable SSD është shumë e shtrenjtë, por mund të shkojë gishtërinjtë me majë me Samsung T5 ndërsa është edhe më i vogël. Performanca sekuenciale në SSD Extreme Portable ishte në të vërtetë më e mirë se T5, me një shpejtësi vijuese të leximit prej 564.8 MB / s dhe një shpejtësi sekuenciale të shkrimit prej 503.2 MB / s.

ssandisk-Extreme-portativ-rishikim-crystaldiskmark

SanDisk Extreme Portable SSD ra pak mbrapa kur erdhi në lexime dhe shkrime të rastit, gjë që është më shumë treguese e performancës në botë reale. “Pak” është fjala kryesore, sidoqoftë. SanDisk Extreme Portable SSD ende vendos rezultate mbresëlënëse me një shpejtësi të rastësishme leximi 159 MB / s dhe një shpejtësi të rastit shkrimi prej 157.2 MB / s gjatë provës sonë Q8T8. 

Transferimi 2.3 GB shkoi pa probleme, me SDD Extreme Portable kopjoi gjithçka në 16.61 sekonda. Kishte vetëm shpejtësi transferimi pak më të ngadaltë sesa Samsung T5 gjatë këtij testi, duke lëvizur rreth 143 MB / s në të gjithë. Duke marrë parasysh që po përdor USB 3.1 dhe SATA 600, si Samsung T5, është e sigurt të thuhet se performanca është e njëjtë.

Arsyet e tjera na pëlqen SSD Portable Extreme SanDisk

Edhe pse Samsung T5 është kompakt, SanDisk Extreme Portable SSD është edhe më i vogël. Veshja me gome të butë është gjithashtu e mbrojtur nga uji dhe pluhuri, vlerësuar me IP55. Për më tepër, ka një vrimë të vogël në majë të makinës së lëvizshme, duke e bërë të lehtë hedhjen në karabinier nëse jeni në lëvizje.

SanDisk Extreme--portativ-2

Ashtu si T5, është në dispozicion deri në 2 TB, megjithëse me një çmim pak më të lartë. Ju mund të mos dëshironi të hidheni për modelin 2TB, megjithëse. SanDisk ofron një version alumini të makinës portative me një kapacitet 500 GB. Përveç qefinit të spërkatur, versioni i aluminit përdor një lidhje NVMe, e cila krenohet me shpejtësinë e leximit deri në 1050 MB / s. 

SSD SanDisk Extreme Portable mund të zërë vendin e parë bazuar në shpejtësinë e transferimit dhe cilësinë e ndërtimit. Sidoqoftë, tiparet janë më pak mbresëlënëse krahasuar me T5. Edhe kështu, është një SSD fantastike e jashtme që është e denjë për vëmendjen tuaj. Ju mund të lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë SanDisk Extreme Portable SSD. 

G-Drive S-Mobile G-Technology 

Gjërat bëhen pak të çrregullt me ​​SSD Mobile G-Drive. Justshtë po aq e shkëlqyeshme për një interpretues sa SanDisk Extreme Portable SSD dhe Samsung T5, por ndryshime të vogla në rezultate e bëjnë të vështirë vendosjen në listën tonë. 

Ne e vlerësuam së pari Samsung T5 bazuar në karakteristikat e tij të përgjithshme. Sidoqoftë, vetëm në shpejtësinë e transferimit, G-Drive Mobile SSD ose SanDisk Extreme Portable SSD mund të zinin vendin e parë. 

Shpejtësitë e sekuencave të leximit dhe shkrimit ishin, befasuese, mbresëlënëse. G-Drive Mobile SSD shënoi me një shpejtësi të vazhdueshme leximi prej 562.8 MB / s dhe një shpejtësi sekuenciale të shkrimit prej 515.6 MB / s. 

Sidoqoftë, bëhet e çuditshme të kalosh në shpejtësinë e leximit dhe shkrimit të rastit. Testimi ynë tregoi një shpejtësi të rastit të leximit prej 177.9 MB / s dhe një shpejtësi të rastit të shkrimit prej 170.5 MB / s gjatë provës së jashtme Q8T8.

g-makinë-mobile-crystaldiskmark

Në krahasim me Samsung T5, shpejtësia e leximit të rastit është më e shpejtë, por shpejtësia e shkrimit të rastit është më e ngadaltë. Sidoqoftë, shpejtësia e leximit dhe shkrimit është më afër së bashku. Duke parë rezultatet tona të CrystalDiskMark dhe faktin që dosja jonë e provës 2.3 GB transferuar brenda pak më shumë se 16 sekondave, SSD Mobile G-Drive është me përvojë të barabartë me Samsung T5 dhe SanDisk Extreme Portable SSD. 

Megjithatë, kemi vërejtur diçka interesante gjatë testimit. Në CrystalDiskInfo, hard drive u shfaq si një SanDisk X600, i cili është një SSD i brendshëm SATA. Duke marrë parasysh që G-Technology dhe SanDisk janë në pronësi të Western Digital, ka të ngjarë që SSD Mobile G-Drive është vetëm një M.2 X600 në një mbyllje. 

g-makinë-mobile-crystaldiskinfo

Arsyet e tjera na pëlqen SSD Mobile G-Drive

Ka arsye për të zgjedhur SSD Mobile G-Drive mbi SSD Samsung T5 dhe SanDisk Extreme Portable kur bëhet fjalë për veçoritë. Thënë thjesht, ngasja e jashtme është ndërtuar si një rezervuar, duke e vendosur turpin edhe LaCie Rugged Mini të lëvizshëm (lexoni rishikimin tonë LaCie Rugged Mini). 

Mbështjellja është e vlerësuar me IP67 për mbrojtjen e ujit dhe pluhurit, mund të trajtojë deri në 1.000 paund presion dhe mund të funksionojë akoma pas një rënie prej 10 metrash në beton.

g-makinë-mobile-1

Ajo mbrojtje shtesë vjen me kosto shtesë, sidoqoftë. Modeli 2TB është afro 100 dollarë më shumë sesa 2TB Samsung T5. Për më tepër, G-Drive i mungon mbështetja Android. 

G-Drive Mobile SSD është ndërtuar mirë dhe performon mirë, por disku i lëvizshëm mungon jashtë kësaj. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë të G-Drive G-Drive Mobile SSD. 

Libri im Western Digital

Tani jemi jashtë territorit të SSD. Nëse jeni duke kërkuar të kurseni para ndërsa jeni akoma duke performuar shkëlqyer në një disk tjerrje, Libri im Western Digital My është për ju. Shtë një zgjidhje e madhe, që kërkon burimin e vet të energjisë dhe një mjedis desktop, por performon më mirë sesa HDD-të e jashtme. 

CrystalDiskMark mati një shpejtësi vijuese të leximit prej 208.2 MB / s, një shpejtësi vijuese të shkrimit prej 200.1 MB / s, një shpejtësi të rastit të leximit prej 0.593 MB / s dhe një shpejtësi të rastit të shkrimit prej 11.54 MB / s. 

Për një pikë referimi, Seagate Backup Plus Portable – një tjetër hard disk i ndërtuar për kopje rezervë – i akorduar në 129.6 MB / s, 136.9 MB / s, 1.31 MB / s dhe 1.31 MB / s, përkatësisht (lexoni përkatësisht Seagate Backup Plus Portable shqyrtim). 

perëndimore-digital-crystaldiskmark

Numrat kanë kuptim. Libri im 6TB që kemi testuar ka një hard disk Western Digital Red brenda, i cili është një disk i ndërtuar për ruajtje të bashkangjitur në rrjet, ose NAS. Shpejtësia e rastit të shkrimit është shumë më e shpejtë sesa shpejtësia e rastit e leximit, duke treguar që Libri im është i përqendruar në kopje rezervë mbi gjithçka tjetër. Për këtë, shpejtësia është e shkëlqyeshme. 

Kjo është treguar edhe në transferimin tonë të dosjes 2.3 GB. Libri ynë ishte në gjendje të kopjonte dosjen në 17.8 sekonda, e cila është vetëm pak më e ngadaltë se SSD-të tona. Për shkak se Libri im ka një performancë kaq të shkëlqyeshme të shkrimit, transferimi shkoi pa probleme. Megjithatë, transferimi i dosjes paraqiti disa pengesa të shpejtësisë.

Arsyet e tjera që na pëlqen Libri im Western Western Digital

Njësia e ngurtë e Western Digital Book My është e përqendruar në kopje rezervë, dhe që tregohet në shpejtësinë e transferimit dhe grupin e veçorive. Ai vjen i ngarkuar me mjete të shumta WD, përfshirë WD Discovery, i cili ju lejon të importoni të dhëna nga ofruesit e ruajtjes së cloud, të tilla si Microsoft OneDrive, Google Drive, Dropbox dhe Amazon Drive (lexoni rishikimin tonë të OneDrive, rishikimin e Google Drive dhe rishikimin e Dropbox).

perëndimore-digital-im-book-1

Shërbime të tjera ju lejojnë të vendosni një fjalëkalim për hard diskun tuaj, ta konfiguroni atë për kopjim dhe ta vendosni atë në një konfigurim RAID (lexoni udhëzimin tonë RAID). Për më tepër, Librat e Mia janë në dispozicion deri në 10TB, duke i bërë ato ideale për një zgjidhje rezervë desktopi. 

Kjo është për të vetmin vend ku ata mund të jetojnë, megjithëse. Të gjitha gjërat e mira vijnë me një pengesë të madhe: madhësinë. Libri im është i rëndë, i brishtë dhe kërkon fuqi të jashtme. Sidoqoftë, ju nuk do të gjeni një hard disk të jashtëm me performancë më të mirë për çmimin. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë Western Digital My Book.

Bazat e Toshiba Canvio

Sinqerisht, Toshiba Canvio Basics nuk ka asnjë biznes të jetë në këtë listë. Duke gjykuar mbi cilësinë e ndërtimit, çmimin dhe karakteristikat, është e lehtë të shkruash hard diskun e jashtëm si një HDD i ngadaltë, me një buxhet të jashtëm. 

Përkundër gjithçkaje që funksionon kundër tij, sidoqoftë, Bazat e Canvio është çuditërisht e shpejtë. CrystalDiskMark mati një shpejtësi vijuese të leximit prej 147.3 MB / s, një shkrim vijues prej 154.1 MB / s, një lexim të rastësishëm prej 0.51 MB / s dhe një shkrim të rastit prej 4.73 MB / s. 

Toshiba-canvio-bazat-crystaldiskmark

Megjithëse këto rezultate nuk janë asgjë në krahasim me SSD-të më lart, ato janë mbresëlënëse për disqet me lëvizje portative. Edhe më mbresëlënëse ishte testi ynë i transferimit të dosjeve 2.3 GB. Bazat e Canvio ishin në të njëjtën kohë me SSD-të tona gjatë provës, duke shënuar kohën në 16.6 sekonda për transferimin.

Toshiba bën me bazat Canvio atë që bën Seagate me SDD-në e Krijimit Plus Portable. Sidoqoftë, Toshiba thjesht e bën atë më mirë. The Canvio Basics menaxhon me shpejtësi më të shpejtë sekuenciale dhe të leximit dhe shkrimit të rastit, në krahasim me disqet e tjerë të jashtëm të kutisë së zezë, ndërsa është më e lirë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë bazat e Canvio Toshiba

Pricemimi është arsyeja kryesore për të parë një Bazat e Canvio. Shpejtësia e transferimit është shumë më e ngadaltë sesa një SSD, por duke marrë parasysh që mund të merrni një makinë 2TB për rreth një të katërtën e çmimit si një Samsung T5 ose SanDisk Extreme Portable SSD, humbja e performancës mund të jetë e vlefshme. 

Toshiba-canvio-Bazat-1

Kjo makinë e jashtme nuk është më e lirë se një Seagate Backup Plus Portable ose Seagate Portable në përgjithësi, megjithëse. Në varësi të kapacitetit që blini, Bazat e Canvio mund të jenë ose më të shtrenjta ose më të lira se sa konkurrentët e saj Seagate kur faktoni çmimin për gigabajt..

Western Digital Elements, i cili performon në mënyrë të ngjashme, është më i lirë në të gjithë tabelën (lexoni rishikimin tonë Western Digital Elements). 

Thënë kështu, Bazat e Canvio ia vlen vendi i fundit në listën tonë të jashtme të hard drive. Nuk është aq shpejt sa SSD-të, apo edhe Libri im, por nxitja e jashtme performon mirë për atë që është. Nëse jeni duke kërkuar për një hard disk të lirë, të shpejtë dhe të besueshëm të jashtëm, është e vështirë të mundësh bazat e Canvio. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë të Toshiba Canvio Basics. 

Mendimet përfundimtare

Për shpejtësi, karakteristika, cilësi të ndërtimit dhe mbështetje, është e vështirë të mundësh një Samsung T5. Duke gjykuar vetëm shpejtësinë, megjithatë, kjo mundësi e ruajtjes së lëvizshme është e këmbyeshme me SSD SanDisk Extreme Portable dhe G-Drive Mobile-S-Technology. 

Megjithëse kemi gjetur ndryshime të vogla midis hard diskeve të jashtëm, performanca është mjaft afër për ne për ta gjykuar identike. Nëse po kërkoni të kurseni para, Western Digital Book My dhe Toshiba Canvio Basics janë disqe të mirë të jashtëm, gjithashtu. 

Nëse jeni duke kërkuar për më shumë artikuj në lidhje me disqet më të mirë të jashtëm, ruterat VPN dhe më shumë, sigurohuni që të kontrolloni arkivin tonë të pajisjeve. Atje, do të gjeni udhëzues për përdorimin e disqeve të jashtëm, si p.sh. mënyrën tonë për të formatuar një hard disk të jashtëm dhe si të zgjidhni një hard disk të jashtëm që nuk shfaqet mësime. 

Whatfarë hard drive i jashtëm jeni duke përdorur? Na tregoni në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map