Rishikimi i Letrës së Dropbox 2020: Një mjet i kufizuar me përdorim të kufizuar

Kur Dropbox lëshoi ​​Dropbox Paper, ai e quajti programin një mënyrë të re për të bashkëpunuar, organizuar punë ekipore dhe punë nga kudo. Duke pasur parasysh këtë, është e lehtë të kuptosh pse shumë e kanë interpretuar atë si një konkurrencë të Google Drive (lexoni pjesën tonë të Dropbox Paper vs Google Docs për krahasimin për të parë pse nuk është shumë e një luftë).


Në 21 muaj që kur Dropbox Paper u largua nga beta, ajo nuk është kapur shumë. Thënë kështu, Dropbox ka lëshuar azhurnime për shërbimin, kështu që ne menduam se ishte koha për të hapur kapuçin për të parë nëse po fillonte të jetonte në potencialin e saj ose nëse është vetëm një tjetër limon i destinuar për junkyard.

Në këtë artikull, ne do të mbulojmë tiparet e Dropbox Paper dhe do të vlerësojmë mirëdashësinë e tij ndaj përdoruesit, si dhe do të bëjmë rekomandime për ata që mund të përfitojnë sa më shumë nga kjo. Nëse dëshironi të dini më shumë rreth Dropbox, shikoni në rishikimin tonë të Dropbox.

Features

Dropbox Paper duket si një fletë e vetme letre që vazhdon përgjithmonë dhe pranon shumë lloje të përmbajtjes.

Dropbox_paper_empty

Ndërsa karakteristikat e tij mund të duken si një rrëmujë e shkëputur në shikim të parë, një vështrim nga afër tregon se shumica përshtaten në njërën nga tre kategoritë: tipare për krijuesit, veçori për bashkëpunëtorë dhe veçori për prezantuesit.

Meqenëse njerëzit në secilën kategori do ta përdorin programin ndryshe, ne i kemi ndarë veçoritë në grupe bazuar në rolin e përdoruesit.

krijuesit

Së pari, ne do të mbulojmë tiparet që do të jenë më të dobishme për krijuesit. Një nga pikat më të mira të Dropbox Paper është mbështetja e saj për ngulitjen e mediave të pasura nga 29 faqe në internet dhe shërbime në faqe.

Ajo ofron shumë integrime, përfshirë Dropbox, aplikacionet e Google Drive, Airtable, Trello, YouTube, Spotify, Vimeo dhe më shumë. Ekzistojnë disa nga një natyrë më specifike, gjithashtu.

Për shembull, nëse jeni një projektues, mund të gjeni të dobishëm integrimet InVision, Figma, Framer, Lucidchart ose Marvel. Nëse jeni një kodues, mund të përdorni disa prej integrimeve të tij me Gist dhe Github.

Paper_embeds

Nëse jeni duke kërkuar për një program që mund të përdorni për të krijuar një dokument që nuk lidhet vetëm me media të ndryshme, por i përmban ato në një format interaktiv, Dropbox Paper mund të jetë ajo që dëshironi.

Për shembull, një mësues mund ta përdorë atë për të krijuar një mësim ose detyrë shtëpie që përdor video të shumta arsimore në radhë, të ndara me pyetje dhe hapësirë ​​të bardhë për përgjigje dhe duke përfunduar me një prezantim të plotë Prezi. Ata pastaj mund të ndajnë një kopje me secilin student.

Paper_Youtube

Një tipar tjetër interesant është kutia e kodit. Vendosni një në letër dhe, për sa kohë që kodi është në njërën nga 32 gjuhët që ai njeh, automatikisht do të zbulojë se cilën gjuhë po përdorni dhe do të nënvizojë sintaksën bazuar në funksionin. Ndërsa nuk mund të përpiloni ose ekzekutoni kodin, pikat kryesore ju lejojnë të skanoni shpejt dhe të mbani shënime ato që keni shkruar.

Gazeta gjithashtu mbështet LaTeX, një sistem i krijuar për të bërë më të lehtë përfaqësimin e ekuacioneve shkencore dhe teknike. Shtë gjithashtu mirë për njerëzit që do të preferonin të shtypnin një komandë të shkurtër dhe të lejonin që dikush tjetër, ose një kompjuter, ta bëjë formatimin të duket i mirë.

bashkëpunëtorë

Për bashkëpunim, Dropbox Paper është pothuajse e njëjtë me Google Drive. Ju mund t’i ftoni njerëzit të modifikojnë një skedar duke e ndarë atë me kontaktet tuaja të Google, duke i shtuar ato përmes postës elektronike ose duke postuar një lidhje direkt në Slack. Ju gjithashtu mund të vendosni nëse dikush me lidhje mund të redaktojë dokumentin ose vetëm ata me një ftesë dhe nëse mund të komentojë dhe të shkëmbejë ose komentojë, shkëmbejë dhe redaktojë.

Paper_share

Nëse keni përdorur Google Drive më parë, kjo do të duket e njohur. Të gjithë të ftuarit në dokument mund ta ndryshojnë atë njëkohësisht dhe pozicioni i tyre shënohet nga një kursor që korrespondon me një letër me ngjyra që u jep atyre.

Gazeta vendos inicialet e redaktorit në kufirin e majtë, duke ju lejuar të shihni shpejt se kush ka kontribuar në secilin dokument.

Paper_collaborate

Për dallim nga Google Drive, mund të futni një bllok listash, e cila ju mundëson të krijoni detyra, t’i caktoni atyre kontribuesve, të caktoni një datë të caktuar dhe t’i kontrolloni ato kur të keni përfunduar.

Paper_list

Ndërsa kjo është një tipar interesant, asaj i mungon përsosja për të qenë e dobishme. Hapja e një paneli anësor ju lejon të shihni detyra në dokument, por ato shfaqen vetëm nëse i janë caktuar dikujt, edhe nëse ato kanë një datë të caktuar. Ky është një kufizim i papërshtatshëm dhe, pasi nuk mund të caktoni dhe të gjurmoni detyra të përgjithshme, ajo humbet disa nga vlera e saj.

Nëse jeni duke kërkuar për një aplikacion produktiviteti me karakteristika më të mira, mund të interesoheni për Todoist, Wunderlist ose Any.do. Të tre kanë sisteme superiore të planifikimit të detyrave. Të dy Wunderlist dhe Todoist mund të integrohen në Google Calendar, ndërsa Any.do ju lejon të tërheqni detyrat nga postat elektronike dhe të shndërroheni në detyra me datat e duhura.

Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth këtyre shërbimeve, shikoni rishikimin tonë Todoist vs Wunderlist vs Any.do.

Letra ju lejon të vendosni kartat Trello, kështu që nëse organizata juaj e përdor atë program tashmë, mund të përdorni sistemin e tij më të fortë në vend të listave të Paper. Kartat do të azhurnohen automatikisht në Letër pasi ato janë ndryshuar në Trello.

Paper_trello

Ndërsa mund të jetë një mjet i mirë për marrjen e shënimeve, nuk po merrni më shumë mjete sesa do të keni me Google Docs ose Microsoft Word. Evernote është një mundësi më e mirë për shumicën e njerëzve, pasi ka një sistem organizimi më të sofistikuar që e bën më të lehtë ndjekjen e shënimeve. Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth këtij programi, lexoni rishikimin tonë të Evernote.

Nëse po pyesni sesi Evernote grumbullohet kundër Google Drive, shikoni krahasimin tonë Evernote vs Google Drive.

Një avantazh i vogël i bashkëpunimit në Dropbox Paper është se dokumentet e letrës nuk llogariten në kuotën tuaj të ruajtjes së Dropbox, kështu që puna e ekipit tuaj nuk do të dalë nga ndarja individuale e askujt.

prezantuesit

Letra mund të kalojë nga modaliteti i redaktimit në prezantim në modalitetin duke klikuar një buton në shiritin e sipërm që duket si një logon e katrorit në YouTube.

Paper_present_button

Përsëri, tipari kryesor i letrës është se është një ekuivalent dixhital i një fletë letre pafundësisht të gjatë dhe pa pushim. Kjo nuk do të ndryshojë në mënyrën e prezantimit, kështu që ju nuk do të merrni rrëshqitje të përcaktuara siç mund të përdorni në PowerPoint ose Altoparlant ose rrëshqitjet dinamike dhe relacionale të Prezi.

Paper_presentation

Nuk ju jep kontroll të mirë mbi ato që shfaqen në ekran. Mund ta rregulloni prezantimin në mënyrë që të shfaqni karakteristika të ngjashme me rrëshqitjen ndërsa lëvizni, por kjo do të jetë e mirë vetëm për ekranin tuaj. Nëse kaloni në një me një rezolutë ose raport të aspektit të ndryshëm, e gjithë puna juaj e vështirë do të jetë për asgjë.

Thënë kështu, integrimet e pasura me media do të thotë që ju mund të paraqisni më shumë dhe lloje të ndryshme të gjërave nga sa do të ishit në gjendje me programet e tjera. Nëse doni të tregoni prototipin e fundit të aplikacionit që keni bërë në Figma, për shembull, mund ta bëni këtë me Paper.

Ju gjithashtu mund të vendosni Google Docs, kështu që nëse gjithmonë keni dashur të paraqisni një të tillë, por nuk dëshironi të përdorni Google Slides, mund ta bëni. Për regjistrimin, Paper ju lejon të ngulitni edhe Google Slides, por nuk mund t’i shfaqni ato në modalitetin e prezantimit.

Në vend të kësaj, duke klikuar mbi të ju kthehet te Slides Google.

Modaliteti i prezantimit vjen me një modë të errët që shkëmben qiellzën me ngjyra të mbizotëruara nga e bardha për një të ngritur në gri. Shtë e vështirë të kuptosh se cilat ngjyra do të ndizen, megjithëse, pasi nuk mund të përdorësh modalitetin e errët ndërsa je në redaktues.

Paper_presentation_dark

User-mirëdashësi

Karakteristika më bindëse e Dropbox Paper është ndërfaqja e saj e përdoruesit, e cila lëvizi mjetet e redaktimit jashtë shiritit të lartë. Nëse doni të futni diçka përveç tekstit të thjeshtë, klikoni në një vijë të zbrazët për të bërë që një kuti pop-up të shfaqet në të djathtë. Ka opsione për të futur një nga 29 shërbimet e ngulitshme, një dosje Dropbox, fotografi, një tabelë, një listë kontrolli, një listë të rregullt, një ndarje seksion ose një bllok kodesh.

Paper_popup_box

Ekzistojnë gjithashtu shkurtore të tastierës për ato karakteristika, kështu që ju mund t’i mësoni ata të kursejnë kohë

Shumica e mediave të integruara të integruara mund të futen duke kopjuar dhe ngjitur një lidhje me përmbajtjen në Dropbox Paper ose duke shtuar një kuti të llojit të saktë dhe ngjitur lidhjen në të.

Ju mund të redaktoni përmbajtjen më të futur duke klikuar mbi të dhe duke zgjedhur nga opsionet në kutinë që shfaqet më sipër. Disa lloje të përmbajtjes, të tilla si videot në YouTube dhe listat e kontrollit, nuk mund të redaktohen pasi ato të vendosen, megjithatë.

Paper_edit_popup

Thënë kështu, gabimi më i madh në Letër është mungesa e kontrolleve të përpunimit të fjalëve. Ju nuk mund ta ndryshoni fontin tuaj dhe, ndërsa shumica prej nesh nuk përdor qindra në dispozicion në Microsoft Word, do të ishte mirë që prezantuesit të kenë të paktën disa mundësi. Madhësitë e shkronjave janë gjithashtu të kufizuara. Ju merrni një tip trupi dhe tre koka, vetëm dy prej të cilave janë në dispozicion në pop-up.

Nënvizimi i tekstit ju lejon të keni guxim të theksuar, të theksoni, shënoni ose ta lidhni atë, si dhe ta ktheni atë në një listë ose listë kontrolli.

Ju mund të komentoni për shumicën e gjërave duke klikuar në opsionin e komentit në kutinë që shfaqet ose duke klikuar në objekt dhe duke shtypur “ctrl + alt + m”. Përsëri, kjo do të jetë e njohur për njerëzit që kanë përdorur Google Docs.

Paper_comment

Megjithatë, nuk ka asnjë kontrollues të drejtshkrimit amtare në Letër, që do të thotë që ju jeni vetë. Edhe shkrimtarët profesionistë e duan kontrollin e drejtshkrimit sepse është linja e fundit e mbrojtjes midis një pordhi të trurit dhe një gabimi të sikletshëm publik. Në atë dokument mungon se është një problem serioz, veçanërisht nëse planifikonit të paraqiteni me të.

Ndërsa ju mund të punoni rreth kësaj duke kontrolluar dyfish punën tuaj në një program tjetër ose duke instaluar një shërbim të tillë si Grammarly, mbetet fakti që nuk duhet të keni nevojë për një aplikim si ky.

Nëse jeni duke bërë punë bashkëpunuese në Dropbox Paper, shanset janë redaktimi dhe kontrollimi i drejtshkrimit do t’i binte një personi, i cili duket se është një situatë e padrejtë. Myshtë mistifikuese për ne që Dropbox nuk ka shtuar tashmë një kontrollues të parashikimeve.

Dropbox Paper ka një aplikacion për pajisjet iOS dhe Android, kështu që të mund të identifikoheni dhe të bëni ndryshime në lëvizje, por nuk mund të futni mënyrën e prezantimit në telefonin tuaj. Kjo nuk është e nevojshme, por do të ishte një karakteristikë e bukur për të bërë shitësa jashtë zyrës.

Paper_mobile

Kush është Letër Dropbox për?

Pasi të keni lexuar në lidhje me tiparet e Dropbox Paper dhe mirëdashësinë e përdoruesit, mund të pyesni se kujt do të shërbejë. Kjo është një pyetje e drejtë, duke pasur parasysh që Letra përhapet në mënyrë të hollë. Ju mund të bëni shumë gjëra sipërfaqësisht me të, por pak në një mënyrë të thellë dhe të detajuar.

krijuesit

Shtë e paqartë se çfarë krijuesit e vetëm kërkojnë të përfitojnë nga përdorimi i letrës. Mungesa e kontrollit të magjisë është një dobësim serioz për shumicën e njerëzve. Nëse po krijoni një dokument vetëm me tekst, ka alternativa shumë më të mira vetëm për atë veçori, për të mos përmendur opsionet e formatimit të dobët të Letrës.

Mund të përpiqeni ta përdorni atë si një pajisje organizative, por nuk mund të vendosni asgjë në tabela.

Ju jeni gjithashtu të mbërthyer me orientimin vertikal dhe lëvizjen pafund, që do të thotë se nuk mund të organizoni në mënyrë unike idetë tuaja siç mundeni me Prezi.

Përkundër të gjitha opsioneve të ngulitjes, nuk është e qartë se kush përfiton më shumë nga përdorimi i këtij programi.

bashkëpunëtorë

Ndërsa Google Docs nuk është një procesor i fjalëve më të mira se Microsoft Word, karakteristikat e tij bashkëpunuese, ndërfaqja në internet dhe kursimet automatike u japin përdoruesve arsye bindëse për ta përdorur atë.

Dropbox Paper mund të shihet si një program i shkëlqyeshëm për punën në grup, edhe nëse bie i sheshtë për përdoruesit individual.

Shtë e barabartë me Docs në sa e lehtë është të ftosh bashkëpunëtorë dhe shkon më tej në fusha të tjera. Membersshtë e lehtë për të krijuar dhe caktuar detyra për anëtarët e grupit, por programi nuk ka detyra të kushtëzuara që shkaktojnë lajme në përfundimin dhe nuk është aq i fortë sa të mbështesë një proces multistage nga fillimi deri në fund.

Fakti që nuk gjurmon sende të hapura për të bërë, ose të përfshijë një kontrollues të drejtshkrimit, shtron pyetjen se çfarë lloj projektesh në grup Dropbox pret që ekipet të punojnë në Letër që ata nuk mund të gjetkund. Shanset janë që mjetet më të mira bashkëpunuese ekzistojnë në një program ose shërbim specifik për industrinë.

prezantuesit

Ju mund të paraqiteni në Dropbox Paper, por ka pak nxitje për ta bërë këtë. Një nga elementët kryesorë të një prezantimi është kontrollimi i asaj që është në ekran, në mënyrë që audienca juaj të lëvizë pa probleme ndërmjet dëgjimit dhe shikimit.

Letra nuk ju jep kontrollin që ju nevojitet për ta realizuar atë realitet. Shkarkimi është gjithashtu shumë më pak interesant sesa tranzicionet në Google Slides ose Prezi.

E vetmja rrugëdalje e vërtetë në modalitetin e prezantimit të Letrës është që ju lejon të integroni kaq shumë lloje të mediave të ngulitura. Nëse, për ndonjë arsye, ju duhet të bëni një prezantim që mbështetej në aftësinë për ta bërë këtë, programi mund të jetë me vlerë të provoni.

Megjithatë, shumica e prezantuesve nuk do ta kenë nevojë për këtë dhe do të dëshirojnë diçka që u jep atyre më shumë kontroll.

Mendimet përfundimtare

Dropbox Paper është një tip me potencial, por nuk ka përparuar shumë që kur u lëshua dhe është e vështirë të kesh shpresë se do të shndërrohet në diçka më të dobishme.

Ndërsa funksionon mirë dhe ka një ndërfaqe të pastër të përdoruesit, ai nuk ka një funksion që i jep avantazh ndaj programeve të tjera. Ju mund të integroni shumë programe të ndryshme në një dokument të vetëm, por kjo nuk do të thotë që po fitoni funksionalitet që nuk do të kishit nëse i përdorni ato programe përmes faqeve të tyre të internetit. Sistemi i prezantimit është i pjekur nën ujë dhe mungesa e një kontrolluesi të shqiptimeve e bën atë një program të keq për përpunimin e fjalëve.

Featuredo funksion funksionon, por mbetet e paqartë pse dikush do të përdorte Paper Dropbox mbi një program tjetër që ka karakteristika të ngjashme, por me thellësi më të madhe. Kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të përdorni disa nga programi, por nuk do të jetë e duhur për shumicën e njerëzve.

Nëse po kërkoni diçka më të mirë, Google Drive është një vend i mirë për të filluar. Mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të Google Drive.

Whatfarë mendoni për Dropbox Paper? A ka ndonjë potencial që na mungon apo vlerësimi ynë ka vdekur? Na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map