Dropbox Paper davant Google Docs: Què és millor per treballar en línia?

Llançat el gener del 2017, Dropbox Paper és un nou rival per a Google Docs, el processador de textos de la suite d’oficines de Google. Nosaltres a Cloudwards.net fem servir Google Docs per col·laborar, i s’ha demostrat força capaç. Tot i així, Dropbox Paper és una bèstia nova i podria fer l’equilibri, és per això que fem aquesta comparació Dropbox Paper davant Google Docs (consulteu la nostra ressenya de Dropbox Paper).


Les dues aplicacions són útils perquè permeten deixar els editors fora de línia i col·laborar amb altres usuaris en línia en temps real. Funcions com l’historial de versions, els comentaris i els suggeriments faciliten que treballar en un document fora de línia, enviar-lo, rebre comentaris, aplicar-lo i enviar-lo de nou.

Un cop heu finalitzat la feina, és fàcil compartir-la amb altres persones o publicar-les a les xarxes socials. També podeu crear versions noves d’un document conservant les antigues, de manera que sigui senzill revisar-lo o tornar-lo a publicar. Si el vostre disc dur funciona o no funciona, no hi ha cap programari de recuperació de dades garantit, així que us serà fàcil saber que els vostres fitxers són segurs al núvol..

Si no teniu temps de llegir la lògica i només voleu la resposta, Google Docs guanya. Tot i que no és tan atractiu com Dropbox Paper i no pot incorporar suports, té funcions més potents, com ara una millor edició de text i format de pàgines. També pot accedir a una biblioteca extensiva de complements de tercers.

Per a la resta de l’article, us oferirem una comparació en profunditat dels dos programes. Per obtenir més informació sobre el servei subjacent de Dropbox Paper, llegiu la nostra ressenya de Dropbox. Si voleu saber sobre un altre producte que ofereix Google, consulteu la nostra crítica de Google Drive. Va ser la nostra millor llista d’emmagatzematge en núvol gratuïta.

The Battle: Dropbox Paper vs Google Docs

Amb la configuració del timbre, anem al partit. Hem dividit aquest article en diverses rondes on veurem com s’ajusten els dos concursants.

Primera fase: Interfície

Tot i que no es té en compte el gust, hi ha algunes coses obvies. La interfície de Dropbox Paper té un aspecte net i modern. Google Docs sembla un clon de Microsoft Word. Dit això, ser similar a Word no és gens dolent, ja que els usuaris que ho coneixen no tindran problemes per adaptar-se.

paper-vs-docs-paper-interface

Per usabilitat, Dropbox Paper té un menú condensat a una llista desplegable única que facilita la cerca d’algunes de les funcions. També ajuda que no hi hagi molts per triar. Google Docs els organitza en menús separats al llarg de la part superior del document. Si no la trobeu, podeu cercar l’opció que necessiteu mitjançant el menú “ajuda”.

paper-vs-docs-google-interface

A la part inferior dreta de Paper, podeu trobar l’enllaç de les dreceres del teclat. Ens encanta que aparegui de banda, us mostri la informació necessària d’una manera clara i atractiva i no cobreixi el document. Amb Google Docs, heu d’anar al menú “ajuda” i després fer front a una finestra emergent. És clar, però sord. Pots cercar-hi.

Tot i que la interfície de Google Docs no és dolenta en cap cas, donem la primera volta a Paper, si només és per un lleuger marge.

Guanyador: Dropbox Paper

Segona ronda: Compartir

Només necessiteu un clic per obtenir un enllaç compartible amb Dropbox Paper, mentre que Google Docs requereix que entreu al menú de compartició. Tot i així, el mètode de Google és útil si voleu definir permisos. Tot és un lloc i podeu definir-los per separat per a cada usuari mentre els convideu. El paper té un menú independent per als permisos.

paper-vs-docs-paper-compartir

Docs us permet compartir directament a Google+, Facebook i Twitter. El paper es pot publicar directament a Slack.

paper-vs-docs-google-share

Mitjançant Google Docs, també podeu habilitar la configuració del propietari, com ara impedir que els editors canvien els permisos d’accés o afegiu persones noves i permetreu als comentaristes i espectadors descarregar, imprimir o copiar el fitxer. També podeu fer públic el document, accessible a tothom amb l’enllaç o només per seleccionar persones. El paper només pot fer els dos últims.

Google Docs és l’evident guanyador, ja que ofereix més control sobre qui arriba a fer el que fa amb els vostres documents i els pot compartir a les xarxes socials. Si necessiteu compartir tipus de fitxers diferents dels documents, llegiu el millor emmagatzematge en núvol per compartir-lo.

Guanyador: Google Docs

Tercera ronda: funcions de format

Dropbox Paper té una forma ràpida de formatar el text: seleccioneu la paraula o el text que vulgueu formatar i apareixerà una barra d’eines d’aspecte agradable amb opcions per posar-la en negreta, afegir un ressalt o una guia, canviar-la per un encapçalament, iniciar una llista amb vinyetes. , creeu un comentari o convertiu-lo en una llista de tasques pendents. Haureu d’utilitzar Markdown per accedir a la resta d’opcions, tot i que no n’hi ha moltes.

paper-vs-docs-paper-format

Google Docs no s’assembla només a l’aparença de Word, sinó també a les funcions. Podeu fer servir la gran biblioteca de tipus de lletra de Docs, canviar la mida del tipus de lletra a un valor específic, pintar el format sobre ell, augmentar o disminuir la sagnia, triar l’alineació i aplicar altres formats que esperem dels editors fora de línia.

paper-vs-docs-docs-format

Tenint en compte la seva gran quantitat de funcions de format de text, és fàcil veure Docs que elimina el paper en aquesta ronda.

Guanyador: Google Docs

Quarta ronda: Integració de mitjans de comunicació

En el cas de Docs, la integració dels suports es basa en col·locar fotos perquè no podeu incorporar vídeos ni inserir enllaços d’àudio. El paper admet tots els tipus de fitxers que podeu previsualitzar a Dropbox, inclosos els vídeos de YouTube, Vimeo i enllaços de Soundcloud. Si esteu buscant emmagatzematge per als vostres suports, llegiu el nostre millor emmagatzematge en línia per a fotos i vídeos.

El paper és més versàtil, de manera que guanya aquesta ronda.

paper-vs-docs-paper-mitjans

Guanyador: Dropbox Paper

Cinquena ronda: Característiques generals

Google Docs i Dropbox Paper comparteixen algunes funcions, com ara una llista de tasques, el recompte de paraules, el calendari, l’historial de documents, l’exportació i la impressió. Google us permet exportar a set tipus de fitxers, mentre que Paper només en té tres. Tots dos utilitzen Google Calendar.

Les semblances acaben aquí.

paper-vs-docs-paper-a-fer

El paper té una característica fantàstica anomenada “templatize” que us permet definir documents com a plantilles per agilitar la creació de nous documents. El paper també us permet previsualitzar el document en una atractiva vista de presentació, que també té un “mode fosc”.

paper-vs-docs-paper-temlatize

paper-vs-docs-paper-general-menu

A més de tenir una llista de tasques pendents, Docs s’integra amb Google Keep, una de les millors aplicacions de presa de notes. Et permet, per exemple, fer notes sobre la feina al telèfon, i després accedir-hi mentre estiguis al portàtil.

La configuració de la pàgina us permetrà definir la mida del paper de la lletra al format B5, tant si és orientació com paisatge o retrat i marges individuals.

paper-vs-docs-google-page-setup

Docs també ofereix dues funcions que ajuden a l’elecció de paraules: Diccionari i exploració. El diccionari us ajuda a definir paraules que no coneixeu, mentre que Explore us permet fer servir el potent motor de cerca de Google per investigar al web. Totes dues apareixen a la part dreta de la pantalla i us permetrà continuar treballant mentre les feu servir.

paper-vs-docs-google-dictionary

Podeu configurar l’idioma del vostre document en qualsevol cosa, des de l’africanès al coreà. Si el document conté un idioma diferent, la funció de traducció us ajudarà a solucionar el buit lingüístic. Si preferiu no escriure, també hi ha escriptura de veu.

Els documents poden integrar-se amb moltes aplicacions, com ara DocuSign, tesaurus, creadors de diagrames, WordPress per a Google Docs i molt més. Presentacions de Google, per a presentacions i fulls de càlcul de Google, per a fulls de càlcul, aneu amb Docs per crear la suite d’oficines de Google. Podeu accedir a tots mitjançant Google, cosa que facilita el treball amb documents.

Està clar que Google Docs té moltes funcions que manca de Dropbox Paper. Si cerqueu potència de processament de text en brut, aquesta categoria us hauria de conformar amb vosaltres.

Guanyador: Google Docs

Sisena ronda: col·laboració

Les dues aplicacions gestionen la col·laboració de manera similar. Després de compartir el document, els col·laboradors convidats poden editar-lo simultàniament i la seva posició està marcada per un cursor. Els canvis fets per diferents persones corresponen a diferents colors, de manera que és fàcil veure qui va fer què. L’historial de documents crearà versions que s’ajusten als canvis realitzats per diferents autors.

paper-vs-docs-google-collab

paper-vs-docs-paper-collab

Amb qualsevol dels dos serveis, podeu treballar en temps real, veure què van fer els altres i recórrer l’historial dels vostres documents, de manera que anirem a anomenar a aquesta categoria un empat.

Si voleu millorar la vostra experiència de col·laboració, llegiu el nostre millor emmagatzematge en núvol per a la col·laboració. Per fer que el treball distribuït sigui menys dolorós, llegiu el nostre article sobre com fer que el treball remot sigui fàcil.

Guanyador: Empat

Pensaments finals

Dropbox Paper és un bon intent per eliminar Google Docs, però només un intent. El paper és atractiu i intuïtiu d’utilitzar, té funcions interessants i pot integrar molts suports i altres tipus de fitxers, però no s’acosta a les funcions d’edició de text de Doc. El mateix passa amb les funcions generals de millora de la productivitat.

Google Docs és el guanyador en la nostra comparació, però què en penses? Utilitzeu alguna cosa més per treballar en els vostres documents en línia? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me