Softueri më i mirë i menaxhimit të projektit për Mac në vitin 2020

Ka shumë mjete për t’ju ndihmuar të organizoheni, por zgjedhja e duhur nuk është detyrë e lehtë. Pronarët e Mac do të duan të përdorin softuer që përputhet me platformën, kështu që ne do t’i ndihmojmë ata të gjejnë programin më të mirë të menaxhimit të projektit për Mac.


Ne do t’ju rekomandojmë disa nga zgjedhjet tona të preferuara për platformën, ku zgjedhja jonë kryesore është Asana.

Më poshtë do të gjeni disa ofrues që bëjnë një punë të shkëlqyeshme në sistemin operativ të Apple, por para se të arrijmë në atë, le të shohim në kriteret tona.

Softueri më i mirë i menaxhimit të projektit për Mac 2020

Farë e bën më të mirën softuer për menaxhimin e projektit për Mac

Macet janë të dizajnuar dhe të fortë, me programe tërheqëse, të lehtë për t’u përdorur. Ne do të favorizojmë platformat që reflektojnë atë. Një ndërfaqe që i bën karakteristikat kryesore të thjeshta për t’u përdorur do të jetë gjithashtu një avantazh. 

Macet gjithashtu kanë një mbështetje të shkëlqyeshme, kështu që ne do të kërkojmë platforma që ofrojnë ndihmë shpejt. Do të dëshirojmë gjithashtu të shohim një mënyrë për ta lehtësuar programin, me mësime që janë të lehta për t’u përdorur dhe nuk do t’i lënë përdoruesit të varen në mes të tyre.

Modelet që ju ndihmojnë të filloni janë gjithashtu një plus. Ne do të përqendrohemi në atë se si funksionojnë mjetet nga kutia dhe do t’i kushtojmë më pak vëmendje tipareve që kanë nevojë për punë për tu vendosur, siç janë zgjatjet.

Pasja e një aplikacioni të dedikuar macOS është një plus, por jo thelbësor, sepse shumica e programeve të menaxhimit të projektit funksionojnë mirë në shfletuesin. Sidoqoftë, ne do të kontrollojmë aplikimet e makOS-ve të mjeteve tona dhe do të shohim nëse ato ofrojnë avantazhe në krahasim me ekuivalentët e tyre të bazuar në shfletues.

Zgjedhja jonë kryesore për pronarët e Mac është Asana, kryesisht për shkak të dizajnit, lehtësisë së përdorimit dhe zgjedhjes së mirë të veçorive. Le ta shohim tani.

Softueri më i mirë i Menaxhimit të Projektit për Mac: Asana

Me një dizajn të gëzuar, miqësor për përdoruesit që vendoset në krye të një platforme të fuqishme, Asana është një zgjedhje e shkëlqyeshme për pronarët e Mac.

Përveçse tërheqëse vizive, dizajni i Asana lehtëson kryerjen e gjërave. Shtë gjithmonë e qartë se çfarë të bëni tjetër dhe butonat dhe kontrollet janë paraqitur mirë. Ekziston gjithashtu një përzgjedhje e mirë e mësimeve dhe ndihmës materiale. Udhëzuesi ynë fillestar Asana ia vlen të kontrolloni nëse jeni i ri në softuer.

Nëse keni nevojë të merrni mbështetje direkt, ju keni mundësi. Asana na është përgjigjur në shtatë orë kur i kemi dërguar një pyetje. Kjo nuk është e keqe, por për një platformë me një kohë më të shpejtë, nëntëmbëdhjetë minutë të përgjigjes, lexoni përmbledhjen tonë të Taskworld.

asana-festim

Asana i shpërblen puntorët me animacione emocionuese. Kafshët vizatimore fluturojnë nëpër ekranin tuaj ndërsa përfundoni detyrat. ’Shtë një narobe, njëbrirësh dhe një ngjyrë rozë, të cilën ende nuk e kemi identifikuar. Ndoshta do të jeni në gjendje ta kuptoni.

Shërbimi ka një plan falas që ju lejon të krijoni projekte të shumta dhe të përdorni veçoritë themelore të tij, të tilla si lista dhe pamjet kanban. Nëse vendosni të azhurnoni, kostot fillojnë 9,99 $ për përdorues në muaj. Planet e paguara përfshijnë menaxhimin e varësisë dhe pamjen e afatit kohor si Gantt. Lexoni se si të përdorim një artikull të Grafikut për më shumë hollësi.

Integrime Asana

Asana integrohet mirë me platformat e tjera. Mund të importoni nga skedarët .cv, kështu që mund të përdorni një spreadsheet ekzistues për të filluar. Ai përdor shërbimin Zapier për të ndarë të dhëna me shumë aplikacione, duke përfshirë Trello, të cilat do t’i përmendim më poshtë. Ju mund të lexoni se si Trello dhe Asana krahasohen në tiparin tonë Trello vs Asana.

Asana ka një përzgjedhje të modeleve. Ata janë mjaft të thjeshtë, por ato janë një ndihmë e mirë për fillimin. Ato përfshijnë secilën detyrë fillestare me tekst duke shpjeguar se si t’i përdorin ato gjithashtu.

Ka aplikacione celular nëse doni të përdorni Asana në lëvizje. Nuk ka një aplikacion të dedikuar macOS, por funksionon mirë në shfletues. Nëse po përpiqeni të zgjidhni një shfletues alternative për macOS, hidhini një sy shqyrtimit tonë të Google Chrome për një opsion.

Asana është argëtuese, e përdorshme dhe e dobishme. Shtë gjithashtu falas nëse nuk keni nevojë për veçoritë e tij më të avancuara. Lexoni më shumë rreth saj në përmbledhjen tonë në Asana.

Trello

Trello është një mjet i lehtë për t’u përdorur, kanban i bazuar. Shumë platforma të menaxhimit të projektit përfshijnë një bord kanban, por Trello është i bazuar rreth tij. Qasja e saj e përqendruar është e shkëlqyeshme nëse doni diçka të thjeshtë që të gjithë mund ta përdorin.

Rrjedha themelore e saj e punës është krijimi i kartave që përfaqësojnë detyrat. Ju tërheq ato karta midis kolonave për të treguar statusin e tyre. Kolonat thjesht mund të jenë “për të bërë”, “duke bërë” dhe “bërë” ose ju mund të shkoni më tej dhe t’i bëni ata të përfaqësojnë ndonjë gjë tjetër, siç janë njerëzit ose fazat e prodhimit..

Aplikacioni MacOS i dedikuar i Trello është bërë mirë dhe funksionon si versioni i shfletuesit. Nëse po pyesni nëse mund t’i besoni një aplikacioni të bazuar në shfletues me të dhënat tuaja, hidhini një sy në ndihmë udhëzuesit tonë të shfletimit anonim..

Oferta falas e Trello është një nga më të mirat, duke zënë një vend në listën më të mirë të softuerëve për menaxhimin e projekteve. Karakteristikat thelbësore të saj nuk kushtojnë asgjë, por ka plane të paguara që ju japin karakteristika shtesë kozmetike, siç janë më shumë emoji dhe afishe me porosi.

Trello ju jep shumë hapësirë ​​për të ndryshuar pamjen e saj. Përveç ngjitësve që sapo përmendëm, mund të zgjidhni një sfond nga një përzgjedhje e gjerë e tyre ose të ngarkoni vetë në planet e tij të paguara.

Kostoja e Trello

Nëse regjistroheni për versionin e tij të paguar, kushton 9,99 $ për përdorues në muaj për ekipe ose 5 dollarë në muaj për individë që thjesht duan përmirësimet kozmetike.

Shumë kompani përdorin Trello për të paraqitur informacione tek publiku ose klientët e tyre. Sfondet me porosi janë të shkëlqyera nëse doni ta bëni atë të duket mirë. Njerëzit e përdorin atë për të gjitha llojet e gjërave, duke përfshirë menutë e restoranteve dhe planet për ulje të ngjarjeve. Ju mund të gjeni shumë shembuj të tjerë në faqen e frymëzimit të Trello.

Trello-butler

Ka shumë zgjatime nëse doni të shkoni më tej se sa ajo që bën si parazgjedhje. Shtojca “butler” ju lejon të krijoni butona që automatikisht kryejnë detyra të zakonshme. Kjo mund t’ju ​​kursejë një ton kohë nëse e vendosni si duhet.

Trello është e lehtë për të filluar me të dhe nuk kushton asgjë, kështu që është një zgjedhje e shkëlqyeshme për një mjet të parë të menaxhimit të projektit. Dobësia e vetme është se është themelore, por prapë mund të bësh shumë me të. Lexoni më shumë në rishikimin tonë në Trello. Udhëzuesi ynë fillestar Trello ia vlen të kontrolloni gjithashtu.

ClickUp

ClickUp ka një dizajn të guximshëm, të veçantë, me një skemë ngjyre gri të errët që plotësohet nga një ngjyrë tjetër që mund të përshtateni në preferencat.

Tre pikëpamjet themelore të saj janë lista, bordi dhe koha. Ajo ka një pamje kuti që ju lejon të ndani ekranin sipas asaj që bëjnë njerëz të ndryshëm. Ekziston gjithashtu një grafik Gantt që ju tregon se si gjithçka përshtatet së bashku.

Shtë e thjeshtë të krijosh projekte dhe t’u shtosh detyra atyre. Do detyrë mund të ketë listën e vet të kontrollit të nënshtrimeve, dhe gjithashtu mund të krijoni varësi. Ka shumë shabllone, të ndarë në mbi 20 kategori, kështu që fillimi nuk mund të jetë më i thjeshtë.

Mund të shkëmbeni të dhëna me platforma të tjera përmes integrimeve të tij. Ashtu si me shumë mjete, ju mund të përdorni integrimin Zapier për t’u lidhur me mbi 1.000 aplikacione të tjera.

ClickUp përfshin një aplikim për marrjen e shënimeve, i cili është i dobishëm për të shkruar kujtime të vogla dhe për të gjitha dosjet. Nëse ju pëlqen kjo veçori, lexoni artikullin më të mirë të aplikacioneve për marrjen e shënimeve për më shumë opsione.

Aplikacioni i ClickUp duhet të shkarkohet nga uebfaqja e tij. Nuk është në dyqanin e aplikacioneve. Në thelb është i njëjtë me versionin e shfletuesit, me ndoshta disa animacione të tjera. Shtë një aplikacion me pamje të stilit të lartë që përshtatet mirë me macOS.

Klikoni mbi Sigurinë

ClickUp ka një siguri të fortë dhe ju lejon të përdorni vërtetimin e dy faktorëve, për të cilët mund të mësoni në artikullin tonë të autentikimit me dy faktorë. Ai gjithashtu përputhet me BE-SH.B.A. korniza e privatësisë dhe Rregullorja e Përgjithshme e Mbrojtjes së të Dhënave.

ClickUp ka një plan të shkëlqyeshëm falas, dhe planet e tij të paguara fillojnë nga 5 dollarë për përdorues në muaj. Kjo është e lirë, dhe përfshin një depozitë të pakufizuar.

clickup-mbështetje

Ka një bazë të madhe njohuri për t’ju ndihmuar nëse ngeceni. Ka mbi 200 artikuj atje, si dhe rreth 100 video në kanalin YouTube të ClickUp. Nëse doni të kontaktoni drejtpërdrejt, ka mbështetjen e telefonit, një formë kontakti dhe bisedën live. 

Ne gjetëm disa gabime të vogla kur dërguan pyetjet tona. U deshën 15 orë për t’iu përgjigjur njërës nga pyetjet tona dhe një ditë e gjysmë për tjetrën, gjë që nuk është e keqe, por nuk është më e shpejta që kemi parë. Wrike dhe Basecamp janë më të shpejtë. Nëse vlerësoni mbështetje të shpejtë, krahasojini ato në artikullin tonë Wrike vs Basecamp.

ClickUp është me pamje të mirë, funksionale dhe i lehtë për t’u përdorur. Shtë gjithashtu i lirë dhe ka një plan falas, duke e bërë atë një zgjedhje të shkëlqyeshme për pronarët e Mac dhe të gjithë të tjerët. Lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të ClickUp.

Wrike

Wrike është më e përqendruar në biznes sesa shumica e mjeteve në këtë listë. Shtë një softuer i shkëlqyeshëm dhe me cilësi të lartë që mund të sjellë shumë për ekipin tuaj. Ju mund të shihni se si krahasohet me një mjet më të qetë në artikullin tonë Wrike vs Asana.

wrike-aktivitet-raportet

Si me shumicën e mjeteve këtu, ju mund të krijoni detyra, t’i ndani ato në nën detyra dhe të krijoni marrëdhënie midis tyre. Menaxhimi i varësisë ju lejon të dalloni vonesat e mundshme në projektin tuaj dhe të veproni për të rregulluar problemet para se ato të ndodhin.

Wrike ka shumë pamje në të cilat duhet të funksionojë. Përveç listës, bordit dhe tabelës, ajo ka një tabelë Gantt, analitikë, një rrymë dhe një timelog. Pamja e saj kanban përdor kolona fikse që nuk mund t’i riemërtoni, por funksionon mirë ndryshe.

Ju merrni 2 GB hapësirë ​​ruajtjeje me një llogari falas, duke u rritur në 100 GB në planin e Ndërmarrjes së Wrike. Nëse keni nevojë për më shumë, lexoni artikullin më të mirë për ruajtjen e cloud.

Wrike ka një përzgjedhje të fortë të modeleve që ia vlen të shikohen. Ata janë grupuar në kategori, dhe madje edhe nëse nuk planifikoni t’i përdorni ato, ata mund t’ju japin disa ide se si të përdorni Wrike. Shërbimi gjithashtu integrohet mirë me disa platforma të tjera, përfshirë Adobe Creative Cloud.

Plani i gabuar falas

Wrike ka një plan të lirë që mund të përdoret nga ekipe deri në pesë persona. Përtej kësaj, fillon me 9,80 dollarë për përdorues në muaj, që është një vlerë e mirë për ato që ofron.

Ka siguri të shkëlqyeshme, me autentifikim me dy faktorë dhe shumë karakteristika të përparuara, siç janë fjalëkalimet dhe kontrollet e hyrjes në rrjet. Këto do të ndihmojnë ekipin tuaj të qëndrojë i pastër nga krimi në internet.

Mbështetja e Wrike është e shkëlqyeshme, duke na dhënë përgjigjen më të shpejtë të përbashkët për pyetjet tona që kemi parë në kategorinë e menaxhimit të projektit. Kjo është mirë sepse Wrike ka më shumë kurbë mësimi sesa shumë mjete në këtë listë.

Aplikacioni i saj për macOS mori pak gjueti për ta gjetur. Ne kishim nevojë të regjistroheshim në versionin e shfletuesit dhe të shikonim në drejtorinë e aplikacionit. Pas vendosjes, e gjetëm pothuajse identike me versionin e shfletuesit. Wrike gjithashtu ka aplikacione celulare nëse doni ta përdorni atë në lëvizje. 

Wrike është një mjet me cilësi të lartë dhe pavarësisht se është më i ndërlikuar se disa nga konkurrentët e saj, ne do t’ua rekomandojmë atë kujtdo që është serioz në lidhje me menaxhimin e projektit. Lexoni më shumë rreth saj në shqyrtimin tonë Wrike.

monday.com

monday.com është mjeti ynë i përgjithshëm për menaxhimin e projekteve këtu në Cloudward.net. Ajo erdhi në radhë të parë në mbledhjen tonë të softuerit më të mirë të menaxhimit të projektit.

hënë-bord

Ndërfaqja e tij është një nga më të mirat, duke ju dhënë pak lë të kuptohet dhe parathëniet e asaj që bën gjithçka. Nëse ju pëlqen të mësoni duke bërë dhe eksperimentuar, kjo e lehtëson atë.

Regjistrimi është i lehtë. Thjesht shkruani një adresë emaili, pastaj kopjoni kodin gjashtë shifror përsëri në aplikacion për të filluar. Atëherë ju merrni një magjistar të shpejtë të konfigurimit.

monday.com nuk ka nën detyra ose varësi, por kjo ju jep një kontroll të madh mbi strukturën tuaj të detyrave. Shumica e mjeteve të menaxhimit të projektit ju lejojnë të krijoni detyra që përfshijnë një grup të caktuar të të dhënave, por ju mund të shtoni fusha në përmbajtjen e zemrës suaj me monday.com. 

Nuk është mjeti i vetëm që ju lejon ta bëni atë, por ai ofron kombinimin më të mirë të përdorshmërisë dhe fuqisë që kemi parë ndërsa e bëni atë.

të hënën.com Modelet

Ekzistojnë gjithashtu shumë shabllone për të filluar, dhe monday.com ju jep shumë udhëzime kur po zgjidhni një të tillë. Kjo është e dobishme sepse ekziston një element i veprimeve me supozim që e bëjnë atë në disa mjete. monday.com ju tregon më shumë detaje se të tjerët në lidhje me atë që po merrni.

Klienti i saj i desktopit na befasoi duke u vlerësuar 12 për marrëzi dhe humor të papërpunuar. Ne nuk gjetëm ndonjë nga ato, por u befasuam kur pamë disa gabime në ndërfaqe. Magjistari hyrës kishte çështje vertikale për lëvizje, domethënë nuk mund ta shohim tekstin mësimor në pjesën e sipërme të ekranit. Pastaj u bllokua pasi kemi futur të dhënat tona.

Duket se monday.com ka pasur disa probleme infrastrukturore kohët e fundit, duke shkaktuar ndërprerje të shërbimit, kështu që shpresojmë se do të zgjidhet së shpejti. Në çdo rast, ne ju rekomandojmë që pronarët e Mac t’i përmbahen versionit të shfletuesit.

monday.com fillon me 25 dollarë në muaj për një ekip prej pesë përdoruesve dhe ka një provë 14-ditore nëse dëshiron ta kontrollosh.

Lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të hënën. Nëse dëshironi të shihni se si formohet kundër platformave të tjera, lexoni monday.com tonë vs Asana dhe monday.com kundër krahasimeve të gabuara.

Opsione të tjera

Ka shumë zgjedhje për softuerin e menaxhimit të projektit për Mac-et. Këtu janë disa platforma të tjera që ia vlen të kontrollohen.

Airtable

Aplikacioni macOS i transmetueshëm është i zgjuar dhe i shijshëm, me një ndjenjë të një cilësie të lartë. Në fakt, ndihet më mirë të përdoret sesa versioni i shfletuesit.

Përveç kësaj, ajo ofron të njëjtin funksionalitet, i cili përfshin shumë shabllone për të filluar. Ju gjithashtu mund të krijoni shabllon tuaj për të kursyer punë në shumë projekte.

airtable-blloqe

“Blloqet” e shkëlqyeshme të dëgjueshme ju lejojnë të shtoni funksionim të përparuar në projektet tuaja. Ata mund të automatizojnë gjëra të tilla si njohja e imazhit dhe përkthimi dhe kanë një potencial të madh për të bërë punë për ju.

Airtable ka një plan falas dhe planet e tij të paguara fillojnë nga $ 10 për përdorues në muaj. Lexoni më shumë në rishikimin tonë të Airtable.

Basecamp

Basecamp ka një dizajn miqësor, tërheqës që do t’u tërheqë pronarëve të Mac. Ne kemi gjetur disa të meta me ndërfaqen e saj në rishikimin tonë të Basecamp, por ajo është përmirësuar që kur e kemi shikuar për herë të fundit.

Basecamp-rritur

Basecamp bën një punë të shkëlqyeshme për t’ju treguar rreth e rrotull, me magjistarët pop-up që prezantojnë tiparet e tij, dhe prekja e tij njerëzore do t’u tërheqë pronarëve të Mac.

Shkarkohet nga faqja e saj në internet, aplikacioni i saj macOS është veçanërisht i mirë, me animacione të këndshme që plotësojnë veçoritë kryesore të tij. Shtë një nga mjetet e pakta ku aplikacioni macOS përmirësohet në versionin e shfletuesit.

Me opsionet e tij të forta të komunikimit në ekip dhe planin e çmimeve të sheshta, Basecamp është një zgjedhje e shkëlqyeshme për ekipe që duan të mbajnë gjithçka në një vend. Si një bonus, është falas për arsimtarët.

LeanKit

Pronarët e Mac që zgjodhën platformën e tyre për të shfaqur pamjet e saj të hijshme duhet të shmangin shikimin e tyre tani. LeanKit është goditur në fytyrë nga shkopi i shëmtuar. Ata që janë më pak të shqetësuar për sipërfaqen duhet të duken më afër, megjithatë.

leankit-kanban

LeanKit, siç sugjeron emri i saj, është përqendruar në parimet e menaxhimit të ligët. Ai është i vendosur rreth një bordi kanban, por bordi është i ndarë në zona për njerëz ose ekipe të ndryshme. Kjo siguron një përmbledhje të tërë projektit tuaj ndërsa lejon menaxherët të përqëndrohen në seksionin e tyre dhe individët që të përqëndrohen në detyrat e tyre.

Pavarësisht se nuk ishin tërheqës, LeanKit një zgjedhje e shkëlqyeshme për ata që ishin të përqendruar në bërjen e gjërave. Lexoni më shumë rreth saj në përmbledhjen tonë të LeanKit.

Mendimet përfundimtare

Menaxhimi i projektit tingëllon i bezdisshëm dhe i mërzitshëm, por ka një ton softuer të lehtë për t’u përdorur që mund t’ju ndihmojnë të organizoheni. Nuk është vetëm për biznes, as. Mjetet e menaxhimit të projektit mund t’ju ndihmojnë të organizoni detyrat e shtëpisë tuaj, ekipin tuaj sportiv ose ndonjë projekt krijues që keni në lëvizje.

Everythingdo gjë që kemi parë këtu ka një provë falas, kështu që nuk do të duhet të paguani asgjë për të filluar. Të gjitha këto mjete kanë diçka për të ofruar dhe ia vlen të hetohen për të parë se cilat ju përshtaten.

Nëse keni provuar të përdorni ndonjë prej këtyre platformave në një Mac, ju lutemi na tregoni se si keni rënë dakord dhe të ndani çdo program të menaxhimit të projektit që ju rekomandoni në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map