monday.com Tutorial: Fillimi në vitin 2020

Ka shumë mjete të menaxhimit të projektit me cilësi të lartë që konkurrojnë për biznesin tuaj. Marrja e një mund të jetë e vështirë. Nga opsionet, disa janë të mira dhe disa janë të këqija, por edhe të mirat ofrojnë gjëra të ndryshme.

monday.com nuk është vetëm një zgjedhje e shkëlqyeshme, është e preferuara jonë, duke dalë në krye në listën tonë të softuerit më të mirë të menaxhimit të projektit. Ajo ka një pamje të pasur dhe shumë karakteristika të dobishme për të ndihmuar në organizimin e projekteve tuaja. Ne do t’ju tregojmë se si të përfitoni sa më shumë nga kjo në udhëzimin e fillimit të kësaj hëne.

Pavarësisht se ofron më shumë veçori sesa shumë mjete të menaxhimit të projektit, monday.com bën një punë të shkëlqyeshme për ta bërë veten të lehtë për t’u përdorur. Ndërfaqja e tij është e jashtëzakonshme dhe ju tregon qartë se çfarë veprimi të caktuar do të bëjë, duke ju lejuar ta eksploroni atë me besim. Nëse dëshironi të shihni se çfarë mendojmë për të, hidhini një sy shqyrtimit tonë të monday.com.

Si të përdorni menaxhimin e projektit monday.com

Projektet në monday.com bazohen rreth bordeve. Bordet janë të lehta për tu krijuar. Thjesht klikoni në ikonën e madhe plus pranë “bordeve” në panelin e majtë. Ju mund të krijoni një tabelë bosh ose të kopjoni një ekzistues për të kursyer vetë kohën e konfigurimit. Kjo është e dobishme nëse keni projekte të ngjashme që bëni rregullisht.

Ekziston edhe një përzgjedhje e modeleve. Ato janë kategorizuar në fusha të shumta, të cilat përfshijnë menaxhimin e projektit, operacionet e zyrës, arsimin dhe shumë të tjera. monday.com ju jep sugjerime për atë që bën secili, kështu që ato janë të lehta për tu shfletuar.

hënë-template

Nëse krijoni një tabelë të zbrazët, do të përfundoni me diçka që duket si pamja e ekranit më poshtë.

E hënë-bosh-bord

Të dhënat në bordin tuaj janë të përbërë nga artikuj, të cilët zakonisht paraqesin detyra që duhet të bëhen. Artikujt janë renditur në lista. Ju mund të emërtoni lista gjithçka që ju pëlqen. Ata mund të korrespondojnë me ekipe të ndryshme në organizatën tuaj, ose lloje të ndryshme të detyrave. Shikimi i shablloneve mund t’ju japë ide në shumë mënyra si mund t’i organizoni gjërat.

Nja dy lista dhe disa artikuj janë krijuar si parazgjedhje në bordin tonë bosh. Ka kolona, ​​dhe disa kanë të dhëna mostër në to. Ju mund të ndryshoni emrin e bordit dhe përshkrimin e tij, si dhe emrat e artikujve dhe listave, duke mousing mbi ta dhe duke klikuar.

Nëse bëni miun mbi fushat e tjera, do të shihni që fusha ndryshon, duke ju dhënë një të dhënë sesi mund ta ndryshoni. Ndërfaqja është intuitive dhe ju fton të eksperimentoni për të parë sesi funksionojnë gjërat.

monday.com ju jep një kontroll të madh mbi ato që përmbajnë artikujt. Megjithatë preferon t’i mbajë ato të ndara.

Disa mjete përdorin një qasje alternative, duke thyer sendet në nën-detyra dhe duke ju lejuar të vendosni varësi midis tyre. Nëse kjo është ajo që ju po kërkoni, hidhini një sy vlerësimit tonë të Wrike. Artikulli ynë monday.com vs Wrike tregon sesi ato platforma krahasohen me njëra-tjetrën.

Të hënën.com Përshtatje

Ashtu si me shumicën e mjeteve të menaxhimit të projektit, artikujt kanë një emër dhe informacione të tjera që lidhen me to. Për dallim nga shumica e mjeteve, monday.com ju jep hapësirë ​​të madhe për të rregulluar informacionin tjetër. Kjo ju lejon të shtoni kolona që përmbajnë lloje të ndryshme të të dhënave, gjithashtu.

Struktura e mençur, funksionon si një mjet i përdorimit të të dhënave bazike të të dhënave. Ajo na kujton për mjetin popullor të zhvillimit, phpMyAdmin, por të dizajnuar nga Apple gjatë pjesës së tij të purpurt. Ju merrni fuqinë për të kontrolluar tabelat tuaja në detaje të holla pa u prishur gjërat për arsye që nuk i kuptoni.

Këto të dhëna përmbahen në një bord kryesor, i cili ju lejon të ndryshoni strukturën e tij dhe të shtoni artikuj të rinj lehtësisht. Për të shtuar një kolonë, klikoni në shenjën e zezë plus në të djathtë të bordit dhe zgjidhni llojin e të dhënave që dëshironi të përfshini.

E hënë-add-kolona

Ju mund të zgjidhni nga shtatë llojet themelore të të dhënave, por nëse klikoni në zonën “më shumë kolona”, do të shihni se ka shumë mundësi të tjera. Ato përfshijnë gjithçka, nga sistemet e votimit, deri te zgjedhësit e ngjyrave dhe formula matematikore.

hënë-kolonë-qendër

Ne kemi bërë disa ndryshime në emrat e artikujve dhe listave tona dhe kemi ngritur bordin tonë për të përfaqësuar një projekt ndërtimi. Ne kemi rregulluar kolonat tona dhe kemi shtuar një pamje kohore. Tani duket si kjo.

hënë-projekt

Le të shohim se si të shtojmë pamje. Ka shumë pamje opsionale që ju lejojnë të rregulloni të dhënat tuaja në mënyra të ndryshme. Ju i shtoni ato duke klikuar butonin “+ pamje” dhe duke zgjedhur nga lista drop-down.

E hënë-add-view

Të hënën.com Pamja Kanban

Ne kemi shtuar tashmë një afat kohor, kështu që më pas do të shtojmë një pamje kanban. Nëse jeni duke kërkuar një mjet të bazuar në kanban, hidhini një sy udhëzimeve të fillestarit tonë Trello për një shembull të thjeshtë të një. Lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë në Trello.

E hënë-kanban-prioritet

Pamja e kanbanit ju lejon të tërhiqni artikujt nga kolona në kolonë për të ndryshuar statusin e tyre. Bordi ynë kanban u ngrit automatikisht për të përdorur fushën e “statusit” të bordit tonë kryesor si kolonat e tij. Ju mund ta ndryshoni atë duke përdorur kutinë “kolonë kanane”. Ju mund ta kaloni atë nga “statusi” në “përparësi”, për shembull, gjë që do të bëjë që bordi të duket si ai në screenshot më poshtë.

Nëse jeni duke kërkuar ndihmë për ngritjen e kolonave tuaja, lexoni se si të përdorni një udhëzues të bordit kanban për këshilla për të përfituar sa më shumë nga kjo pamje.

E hënë-kanban-prioritet

Nëse nuk mund të vendosni se cili version i bordit kanban ju preferoni, mund të shtoni një tjetër. Për shembull, ju mund të bëni një për “status” dhe një për “përparësi”. Nëse e bëni këtë, mund të jetë me vlerë t’i emërtoni ndryshe, kështu që të shihni se cili është.

Nëse dëshironi të krahasoni monday.com me mjete të tjera që përfshijnë një tabelë kanban, lexoni në faqen tonë të internetit monday.com vs Asana ose monday.com kundër Trello-off-off.

hënë-kohor

Koha e të hënës

Pamja e afatit kohor tregon se si janë rregulluar detyrat tuaja me kalimin e kohës. Ju shikoni vizualisht kur gjërat fillojnë dhe ndalojnë, si dhe sa kohë do të zgjasin. Ju mund ta ndryshoni atë informacion duke zvarritur dhe hequr detyrën ose zvarritur skajet e tij për të ndryshuar kur fillon ose ndalet.

Për më shumë se si të përdorni afatin kohor të monday.com, lexoni mënyrën e përdorimit të një udhëzuesi grafiku gantt.

hënë-kalendarike

Ashtu si pamja e afatit kohor, pamja e kalendarit tregon kur zhvillohen detyrat tuaja. Thënë kështu, ju lejon të shikoni gjërat në bazë muaj-pas-muaj dhe ka pamje nga dita dhe java që ju lejojnë të prishni gjërat në një orë për orë.

Nëse dëshironi të ndiqni kohën e kaluar në projekte nga afër, lexoni rishikimin tonë të TeamGantt për të mësuar në lidhje me një platformë që ju lejon ta bëni atë.

hënë-tabelë

Pamjet e grafikëve të monday.com e bëjnë më të lehtë shtimin e tabelave, rreshtave dhe shiritave në projektet tuaja. Përsëri, mund të keni aq sa dëshironi. Thjesht klikoni “+ pamje”, zgjidhni grafikun dhe zgjidhni llojin e grafikut dhe kolonën që dëshironi të përdorni për të dhënat. Me tabelat e shiritave ju zgjidhni dy kolona për boshtet x dhe y.

Ndarja e Skedarëve monday.com

monday.com ju lejon të ndani skedarë me ekipin tuaj, dhe ju mund ta menaxhoni atë duke përdorur pamjen e skedarit. Plani më i lirë ka një kufi ruajtjeje prej 5 GB, por është i pakufizuar në planet Pro dhe Enterprise. Nëse jeni duke kërkuar një zgjidhje ruajtjeje, hidhni një sy në udhëzuesin më të mirë për ruajtjen e cloud.

Skedarët janë bashkangjitur në detyra specifike, por mund të përdorni pamjen e skedarit për t’i parë të gjitha në një vend. Ju mund t’i shkarkoni nga atje, por duhet të ndryshoni detyrën që i përmban ato për t’i fshirë ato. Në mënyrë të dobishme, ju mund të hyni në azhurnimet e detyrave të lidhura nga pamja e skedarëve.

Përveç pamjeve që ne kemi parë, mund të shtoni pamje të hartës, formularit dhe transmetimit. Shtimi dhe heqja e tyre është e lehtë, kështu që mos kini frikë të luani.

Integrime të hënën.com

Përveç karakteristikave të tij standarde, mund të merrni funksionalitet shtesë përmes integrimeve të monday.com. Ka të gjitha llojet e tyre. Shumica janë atje për t’ju ndihmuar të shkëmbeni informacione me platforma të tjera.

hënë-ri-integrimet

Integrimi Zapier meriton një përmendje të veçantë sepse ju lejon të ndani të dhëna me mbi 1.500 aplikacione. Integromat gjithashtu duket i dobishëm sepse mund të automatizojë detyrat që ju bëni rregullisht, duke ju kursyer shumë kohë dhe para.

hënë-automations

monday.com gjithashtu ka veçoritë e veta të automatizmit, të cilat ju lejojnë të krijoni rregulla që shkaktojnë veprime specifike. Përsëri, kjo mund të jetë një mënyrë e mirë për të zvogëluar sasinë e punës që duhet të bëjë ekipi juaj.

E hënë.com Siguria

Administratorët në planet kryesore mund të menaxhojnë sigurinë e tyre në internet duke ndryshuar cilësimet e sigurisë dhe të vërtetimit për projektet e tyre. Ata ju lejojnë të aktivizoni veçori të tilla si regjistrimet e kufizuara me domain dhe t’ju lejojnë të rregulloni politikën tuaj të fjalëkalimit. Nëse keni nevojë për ndihmë me të gjithë ata fjalëkalime, hidhini një sy artikullit tonë më të mirë të menaxherit të fjalëkalimeve.

hënë-admin

monday.com ka autentifikimin me dy faktorë, i cili diskutohet në udhëzimin tonë të vërtetimit me dy faktorë. Alsoshtë gjithashtu në përputhje me Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave.

Mendimet përfundimtare

Mjete të tilla si monday.com mund t’i bëjnë projektet tuaja të shkojnë më mirë dhe ju kursejnë kohë. Me më pak takime, komunikim më të besueshëm dhe qëllime të qarta për të gjithë, ka shumë përparësi për t’i përdorur ato.

Ato gjithashtu ofrojnë mjaft në mënyrën e karakteristikave të sigurisë për t’ju mbajtur të mbrojtur nga krimi kibernetik kur punoni në re.

Nëse keni provuar të hënën.com dhe keni ndonjë gjë për të ndarë me ne në lidhje me të, ju lutemi na tregoni në komente. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me