FreeAgent Review – Opdateret 2020

FreeAgent Review

FreeAgent er et godt værktøj til britiske-baserede freelancere, der har brug for at spore deres tid. Hvis du ikke er i dette temmelig specifikke beslag, kan du søge andre steder. Når det er sagt, er det en robust og kompakt service, der henvender sig til dets specifikke publikum godt. Læs vores fulde FreeAgent-anmeldelse for at finde ud af, hvad vi kunne lide og ikke kunne lide.


Bedste-Accounting-software-anmeldelser

FreeAgent er en skybaseret regnskabsplatform udviklet i Storbritannien, der giver dig mulighed for at styre din lille virksomheds økonomiske behov overalt.

FreeAgents vifte af funktioner kan synes nok for enhver type små virksomheder. Imidlertid er dens tracker næsten ubrugelig, og selvom projektlederen er god, er tidsporingen svært at bruge.

Det har heller ikke en dedikeret betalingsprocessor, som QuickBooks Online gør, men du kan integrere med Stripe for at acceptere kreditkortbetalinger.

Faktureringsfunktionen er god, men du skal gennem to sider for at oprette en faktura, hvilket vil gøre batchfakturering til et mareridt. Rapporteringsfunktionen fungerer også fint, men det er svært at bruge den til beslutningstagning på grund af manglen på tilpasningsmuligheder og filtre.

Hvis du har en projektbaseret lille virksomhed, kan du prøve den gratis 30-dages prøveversion eller læse vores FreeAgent-gennemgang, før du bruger den. Det kan dog være, at regnskabssoftwaren er skuffende, når du sammenligner den med andre platforme, især hvis din virksomhed er uden for Storbritannien. Læs vores bedste artikel om regnskabssoftware for at finde et bedre match til din lille virksomhed.

Styrker & Svagheder

Alternativer til FreeAgent

Funktioner

Ved første øjekast virker FreeAgent som om den har funktioner, der kan imødekomme enhver lille virksomhed. Dog er dens beholdningsfunktion ikke så nyttig som hvad du kan finde med andre regnskabsplatforme, såsom Zoho Books eller Sage. Dets projektleder og time tracker er brugbar, men FreshBooks tilbyder generelt en bedre oplevelse.

Beholdning

FreeAgents lagerfunktion er skjult på siden “indstillinger”, som du kan få adgang til ved at klikke på dit navn i øverste højre hjørne af siden og derefter vælge “indstillinger”. Når du kommer til indstillingssiden, skal du klikke på “prisliste & lager “-linket, der er placeret under” e-mail, fakturaer & estimater ”kategori.

Fanen “lager” giver dig mulighed for at holde styr på din lagermængde. For at aktivere funktionen skal du vælge “lager” som enhed for din fakturaemne, når du opretter en ny faktura. “Prisliste” er nyttig, hvis du fakturerer de samme varer ofte, fordi den bruges til automatisk at udfylde detaljerne om dine varer, når du fakturerer.

freeagent_stock

FreeAgents beholdningsfunktion tager meget mere brug af at bruge end andre platforme. Det er også svært at få adgang, fordi det ikke er inkluderet i navigationslinjen. Du kan ikke tilføje dit lagermængde gennem dine regninger, og det har ikke et ombestillingspunkt, som andre platforme normalt har, såsom Sage og Zoho Books. Læs vores Zoho Books-gennemgang og Sage-anmeldelse for at lære mere.

Projektledelse

Du kan finde projektstyringsfunktioner under kategorien “arbejde” i navigationslinjen. Klik på “projekter”, hvis du vil administrere dine projekter, eller klik på “tidssporing”, hvis du vil se dit tidsplan eller logge dine timer.

For at oprette et projekt skal du klikke på knappen “tilføj nyt projekt” i øverste højre hjørne af siden “projekter”. Dette vil føre dig til siden “nyt projekt”, hvor du kan udfylde dit projekt detaljer, såsom klient, projektnavn og budget.

freeagent_newproject

Siden “projekter” giver dig et hurtigt overblik over dine projekts status. Ved at klikke på projektnavnet vil du se detaljerne om projektet opdelt i faner, inklusive fakturaer, tid og en fortjeneste-og-rapport. For at føje noget til et projekt kan du bruge knappen “tilføje ny” i øverste højre hjørne på dit projekt side.

freeagent_projectdetails

På siden “tidssporing” ser du en tabel over din loggede tid. Du kan også tilføje en ny tidsindtastning på denne side, enten ved at starte en timer ved hjælp af knappen “starttimer” eller ved at udfylde formularen øverst på siden og klikke på “tilføj tidsskema.”

freeagent_timetracking

Du kan også logge din tid ugentligt ved at klikke på knappen “Tilføj ugentligt timeseddel” i øverste højre hjørne af siden. Den loggede tid skal være for den samme opgave, så hvis du arbejder på flere opgaver inden for en uge, skal du tilføje dem separat.

freeagent_weeklytime

For at starte en timer skal du gå til siden “tidssporing”, hvilket kan blive irriterende. Sammenlignende FreeAgent med anden regnskabssoftware tilbyder FreshBooks ‘time tracker og projektstyringsfunktion en bedre oplevelse generelt. Hvis du har brug for en bedre tidspor, skal du læse vores FreshBooks-anmeldelse for at lære mere.

integrationer

Du kan integrere FreeAgent med tredjepartsplatforme ved at klikke på dit navn i øverste højre hjørne af navigationslinjen og vælge “forbindelser”. Du kan også forbinde din Stripe-konto for at acceptere kreditkortbetalinger via siden “forbindelser”.

freeagent_connections

Du kan også bruge FreeAgent til at oprette forbindelse til en bankkonto ved at gå til siden “bank” eller “forbindelserne”. Når først tilsluttet, importerer FreeAgent automatisk dine bankfeeds, så du kan administrere dine transaktioner fra FreeAgent. Modtagelse af automatiske bankfeeds fra din bankkonto gør det lettere at afstemme dine transaktioner.

FreeAgent er udviklet i England, så nogle funktioner er endnu ikke tilgængelige i U.S.A. eller den globale version, inklusive lønningsfunktionen. Hvis du har brug for en lønningsfunktion – sammen med alle andre funktioner, der findes hos FreeAgent – foreslår vi, at du læser vores QuickBooks Online-gennemgang.

Prisfastsættelse

FreeAgent tilbyder en pris for brugere med base i USA, som koster dig $ 24 pr. Måned. Dette er temmelig dyrt, især hvis du lige starter din lille virksomhed. Desuden kan du bruge bedre regnskabssoftware for $ 24 pr. Måned.

For $ 25 pr. Måned har FreshBooks ‘Plus-plan en fremragende projektleder og time tracker, der er meget lettere at bruge end FreeAgents. FreshBooks ‘faktureringsfunktion tilbyder også en bedre oplevelse generelt, fordi du kan tilføje gebyrer for forsinket betaling og tilbageholde fakturaer.

FreshBooks har dog et månedligt gebyr på $ 10 for hver ekstra bruger, mens FreeAgent giver dig mulighed for at tilføje brugere gratis. FreshBooks har heller ikke en “regninger” -funktion, der hjælper dig med at holde styr på dine kommende betalinger, i modsætning til FreeAgent.

En anden plan med en lignende pris er QuickBooks Onlines Essentials-plan, der koster $ 20 per måned. QuickBooks Online har et bedre rapporteringsværktøj sammenlignet med FreeAgent på grund af dets filtre og tilpasningsmuligheder.

QuickBooks Onlines faktureringsfunktion er også mere avanceret sammenlignet med FreeAgent, og mod et ekstra gebyr kan du arkivere dine skatter fra dens platform. Imidlertid får denne plan ikke dig en opgørelse eller en projektleder, som er tilgængelige i FreeAgent. QuickBooks Online begrænser også antallet af brugere, du kan have op til tre til denne plan.

Brugervenligheden

FreeAgent er ikke den bedste software, hvis brugervenlighed er vigtig for dig. Selvom der er en hurtig tilføjelsesknap, er den kun tilgængelig på siden “oversigt”. Det tager et stykke tid at vænne sig til det usædvanlige layout, hvis du overfører fra anden regnskabssoftware, og der er nogle funktioner, der bare er svære at bruge.

Tilmelding til FreeAgents 30-dages gratis prøveversion er let. Der er fem vinduer, du skal udfylde, inklusive dine loginoplysninger og forretningsoplysninger, som f.eks. Moms og option.

Den første ting, du ser, når du logger ind, er siden “oversigt”, hvor dine økonomiske data sættes i grafer, så du hurtigt kan forstå din situation. Der er også en “hurtige links” -knap i øverste højre hjørne af siden “oversigt”, som giver dig mulighed for at oprette nye poster, inklusive fakturaer, regninger og kontakter.

freeagent_overview

Du kan finde FreeAgents navigationslinje øverst i vinduet. Det er konfigureret anderledes end andre platforme, så hvis du overfører fra en anden platform, har du måske svært ved at finde nogle af dens funktioner.

Beholdningen findes på siden “indstillinger”. Sidene “projekter”, “timeslips”, “estimering”, “fakturering” og “tilbagevendende fakturaer” er placeret under kategorien “arbejde” på navigationslinjen.

Fakturering

Du kan finde siden “fakturering” under kategorien “arbejde” i navigationslinjen. Denne side viser alle dine fakturaer og deres detaljer, f.eks. “Forfaldent beløb” og “status.” Hvis du klikker på fakturanavnet, åbnes din faktura og giver dig mulighed for at registrere en betaling.

freeagent_invoicing

Generering af en faktura

Der er to måder at manuelt oprette en faktura på: via knappen “hurtige links” på siden “oversigt” eller knappen “tilføj ny” på siden “fakturering”.

Den første side “ny faktura” inkluderer fakturaindstillingerne, såsom kontakt, projekt og fakturadato. Du kan aktivere e-mail-påmindelser ved at markere afkrydsningsfelterne i afsnittet “fakturaoplysninger”. Bemærk, at du først skal tilpasse dine e-mails gennem indstillingerne, før du kan aktivere e-mail-påmindelser.

På den anden side “ny faktura” kan du tilføje varer til din faktura ved at klikke på knappen “tilføj faktura”. I vinduet “tilføj en faktura” kan du enten vælge en vare fra din prisliste ved at klikke på “autofyld fra din prisliste” eller tilføje en ny vare gennem formularen i vinduet, der inkluderer pris, beskrivelse og moms.

freeagent_invoiceitem

For at aktivere lageropsporing skal du ændre enheden i din “antal” -boks til “lager.” Du kan også tilføje en post til din prisliste ved at markere afkrydsningsfeltet “Føj dette til din prisliste”. På denne måde, hvis du har brug for at tilføje den samme fakturapost, kan du gøre det hurtigt gennem knappen “autofyld fra din prisliste”.

Selvom denne form for konfiguration gør indstillingerne mere detaljerede, er det ikke ideelt, hvis du har brug for at generere mange fakturaer på én gang.

Gentagne fakturaer

Du kan oprette en faktura gentagelse gennem siden “fakturering”. Åbn fakturaen ved at klikke på referencenummeret, klik på knappen “tilføj ny”, og vælg derefter “tilbagevendende fakturaprofil.” Alternativt skal du gå til siden “tilbagevendende fakturaer”, som du kan finde under kategorien “arbejde” i navigationslinjen, og klik på knappen “Tilføj tilbagevendende profil”.

Begge knapper fører dig til en side, der ligner den første side “ny faktura”, hvor du kan justere indstillingerne for din faktura. Du kan justere hyppigheden og startdatoen for din gentagne faktura gennem formularen i afsnittet “fakturaoplysninger”.

freeagent_recurring

Der er andre måder at tilføje en ny faktura på. Hvis du bruger estimater, kan du konvertere den til en faktura med et enkelt klik ved at åbne dit estimat gennem siden “estimater” og vælge linket “konverter til faktura”.

En anden måde at oprette en faktura på er gennem dit projekt side. Klik på “tilføj ny” og vælg “faktura” for automatisk at oprette en faktura for dine ikke-udfyldte varer.

Udgifter

Der er to typer udgifter i FreeAgent: “regninger” og “udgifter.” Begge funktioner vises på navigationslinjen, så du hurtigt kan finde deres sider.

sedler

Du kan oprette en ny regning via siden “oversigt” ved at klikke på knappen “hurtige links” og derefter vælge “ny regning”. Alternativt kan du gå til siden “regninger” gennem navigationslinjen og klikke på knappen “tilføj ny regning”.

freeagent_newbill

I modsætning til fakturaer behøver du ikke tilføje varer på regninger, så der er kun en side at udfylde. På siden “tilføj en ny regning” kan du udfylde dine fakturaoplysninger, tildele dem til et projekt – og gøre det fakturerbart – eller gøre det til en tilbagevendende regning. Hvis du har brug for det, kan du også tilføje en vedhæftet fil til din regning, f.eks. En vareliste.

For at registrere en betaling skal du gå til siden “regninger”, åbne regningen ved at klikke på referencenummeret og derefter klikke på knappen “Tilføj en manuel betaling”.

FreeAgent lader dig ikke føje varer til dine regninger, så der er ingen måde at registrere dit aktiekøb automatisk. Du skal justere din lagermængde gennem “prislisten & lager ”side. Dette gør FreeAgent til en dårlig pasform for små virksomheder, der har brug for lagerovervågning.

Udgifter

I lighed med regninger kan du tilføje en udgift enten gennem siden “udgifter”, som du kan finde i navigationslinjen eller gennem “oversigt” -siden ved at klikke på knappen “hurtige links”.

Formularen på siden “ny udgift” er næsten identisk med den på siden “ny regning”, med den eneste forskel, at du kan vælge en type til udgifter, enten en betaling eller refusion.

Hvis du vil uploade en kvittering, skal du også indsætte detaljerne manuelt. Automatisk læsning af oplysninger fra en kvittering er blevet et almindeligt træk blandt andre regnskabsplatforme, endda en gratis platform som Wave. Læs vores Wave-anmeldelse for at lære mere.

Forretningsrapportering

FreeAgents rapportskabeloner er placeret på siden “rapporter”, der er placeret under kategorien “regnskab” i navigationslinjen. FreeAgent har ikke en masse rapportskabeloner, og der er kun tre rapportkategorier: “højt niveau”, “opdeling” og “detaljeret.”

Der er to aldrende rapporter: “aldrede debitorer” og “ældre kreditorer.” Rapporten “aldrede debitorer” giver dig en liste over dine kunder og deres udestående fakturaer sammen med hvornår fakturaerne forfaldt. Tilsvarende viser “alderen kreditorer” -rapporten dine leverandører og udestående regninger, plus når de var forfaldne.

freeagent_aged

Rapporten “kundesalg” viser dit salg – organiseret enten efter måned eller år – for hver kunde. Rapporten “udgiftskategorier” viser dine køb for alle dine regnskabskategorier, som også kan organiseres månedligt eller årligt.

freeagent_sales

Rapporten “Vis transaktioner” giver dig en liste over dine transaktioner, filtreret efter regnskabsår og konto. Rapporten “prøvebalance” giver dig en liste over din samlede saldo for hver regnskabskategori.

freeagent_trialbalance

De fleste rapporter giver dig mulighed for at tilpasse datointervallet, men der er intet andet, du kan tilpasse. Du kan eksportere dine rapporter til en CSV- eller PDF-fil gennem knappen “eksportrapport” i øverste højre hjørne af rapportsiden.

Regnskaber

FreeAgent tilbyder to økonomiske rapporter: “profit & tab ”og“ balance. ” Der er tre typer “fortjeneste & rapporter ”: månedligt, årligt og sammenlignende. Den sammenlignende rapport er begrænset til årlige rapporter, så du kan ikke bruge den sammenlignende rapport, medmindre du har mere end to års data i FreeAgent.

freeagent_profitloss

“Balancen” har et fast format med fire kategorier: “kapitalaktiver”, “kortfristede aktiver”, “kortfristede forpligtelser” og “ejerkapital.” Du kan tilpasse datoen for denne rapport, men du kan ikke sammenligne hver periode, ligesom du kan i “overskud & rapport ”.

Ligesom forretningsrapporterne er der ikke mange tilpasningsmuligheder til FreeAgents regnskaber. Du kan tilpasse det meste af perioden, men der er ingen tilgængelige filterindstillinger.

Support

For at nå FreeAgents kundesupport kan du klikke på “hjælp” -knappen i nederste højre hjørne af hver side. Dette forbinder dig til en chatbot, som vil hjælpe dig med at kigge efter artikler i FreeAgents vidensbase.

freeagent_help

Hvis du ikke fandt det, du ledte efter, kan du komme i kontakt med en kundesupportrepræsentant via e-mail ved at klikke på knappen “kom i kontakt” i chatvinduet. FreeAgents supportteam vil kontakte dig via e-mail, når de har svar på dit spørgsmål.

Du kan også nå FreeAgents vidensbase ved at klikke på linket “vidensbase” på sidefoden på hver side. Vidensbasen er fyldt med artikler, der kan hjælpe, hvis du sidder fast, mens du bruger softwaren.

Gennem vidensbasen kan du også booke et 20-minutters opkald til FreeAgents kundesupportteam. Udover artikler tilbyder FreeAgent også videotutorials, webinarer og blogindlæg gennem sin vidensbase.

Dommen

FreeAgent er en fantastisk mulighed for små virksomheder med base i Storbritannien, men det er meget mere begrænset, hvis du befinder dig et andet sted, fordi den amerikanske version og den globale version ikke tilbyder en lønningsfunktion. 

Der er kun én pris for den amerikanske version, som kan være uretfærdig, især for små virksomheder, der lige er begyndt.

FreeAgent har et tilfredsstillende udvalg af funktioner, men de er ikke så gode som funktioner, som konkurrenterne tilbyder. Beholdningsfunktionen har mange mangler sammenlignet med andre regnskabsplatforme, såsom QuickBooks Online eller Sage. Dens projektleder er god, men den er ikke så effektiv som manageren med FreshBooks.

Du skal udfylde to sider for at oprette en faktura, så batchfakturering vil være vanskelig. De fleste af rapportskabeloner er ikke nyttige. Der er ingen filterindstillinger, som anden regnskabssoftware normalt har, og tilpasningen er meget begrænset.

Hvis din lille virksomhed er baseret i USA, vil det være svært at få hjælp fra FreeAgents kundesupport, fordi den er baseret i Storbritannien og kun er tilgængelig på bestemte tidspunkter.

I betragtning af de funktioner, du får, vil FreeAgent være en god pasform for freelancere eller projektbaserede små virksomheder i England. Hvis du ikke passer ind i denne smalle kategori, er andre platforme bedre end FreeAgent.

Hvis du kan lide det, du hører indtil videre, kan du prøve FreeAgents 30-dages gratis prøveversion for at se, om det er den bedste regnskabsplatform for dig. Har du prøvet FreeAgent før? Fortæl os, hvad du synes i kommentarerne. Tak, fordi du læste denne FreeAgent-anmeldelse.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map