Най-надежден външен твърд диск през 2020 г.

Когато правехме избрания за най-добрия ни външен твърд диск, имаше много фактори, които разгледахме. Скоростта, качеството на сглобяване, цената и поддръжката бяха на преден план в съзнанието ни, докато някои други фактори, като надеждност, заеха задната седалка. В това ръководство за най-надеждния външен твърд диск ще коригираме този проблем. 


С този различен фокус можем да се насочим към устройствата, които ще издържат теста на времето, както по отношение на производителността, така и на качеството на изграждане. Избрахме пет опции от нашите прегледи на външен твърд диск, които защитават данните ви вътрешно и външно и предлагат отлична скорост в процеса. 

Намирането на надеждни твърди дискове обаче е по-трудно, отколкото изглежда. Преди да стигнем до нашите снимки, нека поговорим малко как сме взели нашите решения.

Най-надежден външен твърд диск 2020

Избор на най-надеждния външен твърд диск

Има много неща, които отива в избора на надежден външен твърд диск. Дискът вътре е първият проблем. Въпреки че винаги е имало и винаги ще има вариации в производството на твърди дискове, има някои числа, които можем да продължим. 

Backblaze например предлага тримесечна обобщена информация за неуспехите на устройството, които изпитва с неограничената си онлайн резервна услуга (прочетете нашия Backblaze преглед). 

Не можем да начертаем права линия от това към външните му твърди дискове, тъй като Backblaze отбелязва повредите на дисковете сред дискове, направени за масово съхранение, но има няколко общи заключения, които можем да направим. 

Например Backblaze казва в последния си доклад, че е оттеглил всички твърди дискове на Western Digital, заменяйки ги с HGST дискове, които са собственост на Western Digital. Друга обща забележка е, че задвижванията на Seagate са малко по-склонни да се повредят от Toshiba. 

Това е само едно парче от пъзела. Обмислихме и вида на самото задвижване. Традиционните въртящи се твърди дискове са много по-склонни да се провалят, отколкото твърди дискове. SSD дисковете използват памет, мигайки данните през печатни платки, докато твърдите дискове използват магнитно съхранение, което чете и записва данни на поредица от платки. 

Тъй като SSD дисковете нямат движещи се части, има много по-малко място за повреда. Единственият проблем със SSD дисковете е, когато данните се записват и изтриват от един и същ раздел на устройството отново и отново. За щастие, този проблем може да бъде решен с изравняване на износването, което включва повечето съвременни външни SSD устройства. 

С обхванатите вътрешни проблеми се обърнахме към екстериора. Външният твърд диск живее извън вашия компютър, така че той трябва да може да се справи с каквото му хвърлите. Потърсихме дискове, които са създадени да издържат на побой, за разлика от ADATA SD600 и Toshiba Canvio Basics (прочетете нашия преглед на ADATA SD600 и прегледа на Toshiba Canvio Basics). 

Не пренебрегнахме и заплахата от киберпрестъпления. В допълнение към търсенето на дискове, които са се защитили вътрешно и външно, потърсихме и дискове, които могат да се защитят на цифровия фронт. Това включва хардуерно криптиране и защита на паролата.

Най-надежден външен HD: G-Drive G-Drive Mobile SSD

Бърз, надежден и здрав, G-Technology G-Drive Mobile SSD маркира всички кутии, когато става въпрос за твърд диск на електростанция. Това е преносим SSD, който ви позволява да вземете до 2TB съдържание в движение. По-важното е обаче, че е изграден като резервоар, като гарантира, че съдържанието, което приемате, никога не се губи.

грам-кола-мобилен-1

Екстериорът е достатъчно скромен, но G-Technology има много защита, прибрана точно под капака. Задвижването е с IP67 защита за защита от вода и прах. „6“ е за защита от прах, което означава, че задвижването е напълно защитено от вреден контакт с прах. Това е най-високата оценка, която Международната електротехническа комисия предоставя за IP стандарта. 

„7“ е за защита от вода, което е една стъпка под най-високата оценка (продуктите с рейтинг IP68 са най-добрите от най-добрите). Въпреки това, вие не сте безпомощни пред малко влага. Оценката означава, че G-Drive Mobile SSD ще продължи да функционира, след като бъде потопен до един метър вода за до 30 минути. 

Що се отнася до IP стандарта, G-Drive Mobile SSD е близо до върха. Освен това, G-Drive осигурява пакет за защита от падане и налягане. Дори когато функционира, устройството може да се справи с до 10 фута спад и 1000 лири налягане. 

Други причини, които харесваме G-Drive G-Drive Mobile SSD

Мобилният SSD на G-Drive е в свой собствен клас не само по отношение на защитата, но и по отношение на скоростта. Това е един от най-бързите външни твърди дискове, които тествахме, работи с последователна скорост на четене 562,8 MB / s, последователна скорост на запис от 515,6 MB / s, произволна скорост на четене от 177,9 MB / s и произволна скорост на запис от 170,5 MB / s. 

Последователното изпълнение е солидно, но сме по-впечатлени от случайното изпълнение. Въз основа на нашите резултати, устройството е в състояние да чете и записва данни много бързо на множество места в модулите на паметта. По време на практическия ни тест го забелязахме в действие, като G-Drive Mobile SSD прехвърля тест с 2.3 GB тест със скорост 144 MB / s. 

Всичко, което прави G-Drive G-Drive Mobile SSD, прави добре, но липсва в една област. G-Technology не включва хардуерно криптиране или защита на паролата. Въпреки че са разочароващи, другите области на устройството получават право засенчват липсата на криптиране. Можете да прочетете пълните ни мисли в нашия преглед на G-Drive G-Drive Mobile SSD.

Samsung T5

Samsung T5 не е надежден по същия начин като G-Drive Mobile SSD. Той е изграден добре, но не идва с никакво IP сертифициране (Samsung ще има своя момент там по-късно). Тегленето на този диск обаче не е сурова защита. Факт е, че Samsung успя да направи портативен диск, който да е надежден и красив. 

Samsung-t5-1

Той се предлага в 250GB, 500GB, 1TB и 2TB. Първите два модела се предлагат в бледо синьо, докато вариантите 1TB и 2TB се доставят в черно. И двете версии обаче се отличават с изцяло метален покрив, който, макар и здрав, е лек. T5 тежи само 51 грама и е с размери 74 мм на 57,3 мм, което е по-малко от визитката. 

Въпреки че изобилието от вреден прах и вода ще направи бърза работа на T5, той е защитен от падания благодарение на твърдото вътрешно тяло и металния корпус. Вероятно може да се справи и с прилично количество налягане, но Samsung не поставя спецификации за това. Освен това, T5 ви защитава от цифровия фронт. Когато за първи път включите устройството, ще бъдете подканени да инсталирате софтуер за управление на Samsung. Там ще бъдете помолени да зададете парола. Когато устройството не е отключено, всичките ви данни са шифровани с AES-256 (прочетете нашето описание на криптирането, за да научите повече за това).

Други причини, които харесваме Samsung T5

Подобно на G-Drive Mobile SSD, T5 е много бърз. Последователната производителност е малко по-добра, със скорост на четене от 562.4 MB / s и скорост на запис от 520 MB / s, но случайната производителност е по-впечатляваща. Макар и по-бавен при произволни четения, T5 е по-бърз от G-Drive Mobile SSD, когато става дума за случайни записи, измерващи 195,7 MB / s по време на нашето тестване. 

Въпреки че не споменахме за поддръжка, това може да се счита за аспект на това, което прави външен твърд диск надежден и на тази предна страна, T5 е отличен. Тъй като Samsung произвежда много продукти, той вече разполага със здрава система за поддръжка, която ви дава множество възможности да намерите отговори на всички въпроси, които може да имате. 

Тъй като най-добрият ни външен твърд диск за Mac и най-добрият външен твърд диск SSD, би трябвало да е малко изненада, че силно препоръчваме Samsung T5. Можете да научите защо е любимият ни диск в нашия преглед на Samsung T5.

SanDisk Extreme Portable

SanDisk Extreme Portable е създаден за, добре, екстремни ситуации. Компактният дизайн с размер на джоба разполага с отвор за карабинер и меко-гумено покритие, което ще предотврати подхлъзване на задвижването по повърхности. Въпреки това, там е и за осигуряване на защита от прах и вода с рейтинг IP55.

Пясък-крайно преносим-1

Както споменахме, първото число в IP класацията е за прах, а второто – за вода. От предната страна на праха, SanDisk Extreme Portable е добре защитен. Съгласно таблицата за класификация на IP, „навлизането на прах не е напълно предотвратено“, но работата на устройството няма да бъде натрапвана дори при пълен контакт с вреден прах. 

Водозащитата е по-малко впечатляваща, въпреки че все още не е лоша. SanDisk Extreme Portable не може да се справи с пълното потапяне, но може да се справи с мощни водни струи с до 12,5 мм диаметър (около половин инч) накрайник от всяка посока. На практика малко пръскане на вода или бърза капка не трябва да са проблем. 

Освен това, устройството е устойчиво на удар и вибрации и се предлага с защита на паролата. Включеният софтуер за SecureAccess ще ви позволи да криптирате данни на вашия диск с AES-128. Въпреки че е по-малък размер на клавиша, отколкото се вижда на Samsung T5, силата на AES трябва да е достатъчна, за да запази вашите файлове. 

Други причини, които харесваме SanDisk Extreme Portable

Скоростта е, изненадващо, отлична с SanDisk Extreme Portable. Забелязахме последователни скорости на четене и запис над 500 MB / s и случайно четене и записване близо 160 MB / s на нашия тестов модел от 250 GB. Той е по-бавен от Samsung T5 и G-Drive Mobile SSD, но само леко. 

Може да е много по-бързо. В допълнение към версията с мека гума, SanDisk продава и алуминиева версия на Extreme Portable. Тя е много по-скъпа, но използва NVMe SSD вътре, прехвърляйки данни през USB 3.1 Gen 2. С тази настройка алуминиевата версия – която е достъпна само с капацитет от 500 GB – може да чете последователни скорости на четене до 1050 MB / s. 

Ако сте в движение и се нуждаете от външно устройство, което може да се справи с побой, SanDisk Extreme Portable е за вас. Той е малко по-бавен от T5 и G-Drive, но е и много по-малък и лек. Можете да научите повече за устройството в нашия преглед на SanDisk Extreme Portable.

Преносим SSD на Samsung X5

Казахме, че Samsung ще има времето си в центъра на вниманието за качеството на сглобяване, а X5 е това. X5 е безкомпромисен външен SSD на Samsung, съчетаващ отлично качество на сглобяване с един от най-бързите NVMe SSD-та на Samsung. Безспорно е най-доброто от най-добрите, но идва с етикет с цена, който да съвпада.

Samsung-Х5-Teardown

Задвижването се предлага с капацитет от 500 GB, 1TB и 2TB, като моделът от 2TB се свързва на повече от $ 800. Тези пари обаче не отиват на загуба. NVMe SSD вътре може да достави последователни четения до 2800 MB / s и последователни записи от 2300 MB / s, което прави всички гореспоменати SSD устройства да изглеждат като шега. 

Той също е построен като резервоар, но в началото може да не знаете това. Samsung черпи вдъхновение от спортните автомобили с дизайна, използвайки елегантен лъскав сив топ с червени акценти навсякъде. Точно под повърхността има рамка от магнезиева сплав и радиатор, който ще поддържа задвижването под 45 градуса по Целзий по време на работа и ще го предпазва от падане до два метра. 

Освен това X5 е защитен със същото криптиране AES-256, което защитава T5. Когато настроите устройството, ще бъдете подканени да инсталирате софтуера на Samsung и да зададете парола. Оттам можете да заключите устройството си, да проверите за актуализации на фърмуера и да изключите криптирането, ако изберете. 

Други причини, които харесваме преносимия SSD на Samsung X5

За да осигури толкова висока скорост, Samsung X5 използва връзка Thunderbolt 3. Въпреки че Thunderbolt 3 използва USB-C щепсел, това не е USB 3.1. Thunderbolt 3 предлага четирикратна честотна лента на USB 3.1, която е необходима за свръхбързите скорости на трансфер на X5. 

Всеки съвременен Mac има поне един порт Thunderbolt 3, така че потребителите на Apple са обхванати. Нещата обаче се объркват с Windows. Thunderbolt е технология на Intel и доскоро компаниите трябваше да плащат, за да го лицензират. Оттогава Intel прави Thunderbolt 3 безплатни, но никакви дънни платки на AMD до този момент не са го интегрирали. 

Накратко, ако използвате базирана на Intel система – което означава, че имате процесор на Intel – трябва да можете да използвате Thunderbolt 3. Ако е на AMD, ще трябва да изчакате, докато се освободи нова партида дънни платки. Това е караница, но имайки предвид колко бърза е Samsung X5, това е караница, с която си струва да се справим.

LaCie Rogged Mini

LaCie е известна с това, че прави висококачествени твърди дискове, насочени към създателите. Серията Rugged, която се отличава със същите атрактивни сребърни задвижвания и емблематичния оранжев амортисьор, е създадена, за да позволи на творците да вземат данни, където и да отидат, и да я оцелеят след факта. Въпреки че устройствата са много скъпи, можете да получите защита за сравнително евтино с Rugged Mini. 

LACIE-здрав-мини-1

Това е въртящ се твърд диск, подобен по размер и производителност на нещо като Seagate Backup Plus Portable (прочетете нашия преглед на Seagate Backup Plus Portable). Той обаче е изграден много по-добре от тези устройства. Качеството на сглобяване предлага защита от падане до четири фута, устойчивост на дъжд и налягане до един тон. 

В сравнение с някои от SSD дисковете по-горе, защитата не е толкова впечатляваща. В сравнение с други въртящи се твърди дискове обаче е така. Както бе споменато по-горе, въртящите се дискове са в неизгодно положение по отношение на надеждността, просто от това как са проектирани. С LaCie Rugged Mini обаче получавате подобна защита. 

Двугодишната ограничена гаранция също не бива да се пренебрегва. Въпреки че ограничените гаранции обикновено са само за защита от производствени грешки, Rugged Mini също предпазва от загуба на данни. С вашия диск имате право на един опит за възстановяване на данни в лабораторията, стига да сте в гаранционния си прозорец. 

Други причини, които харесваме LaCie Rugged Mini

По отношение на производителността, LaCie Rugged Mini не е страхотен. Определено е по-добре с четене, отколкото запис, със скорост на последователно четене 133,9 MB / s и произволна скорост на четене 1,08 MB / s. Случайната производителност е лоша, с часовника Rugged Mini с произволна скорост на четене от 27,89 MB / s и произволна скорост на запис от 0,88 MB / s. 

Фокусът на устройството обаче не е върху производителността, а върху защитата. Подобно е на други външни твърди дискове на blackbox, които прегледахме, като например Western Digital Elements (прочетете нашия преглед Western Digital Elements). 

За разлика от тези задвижвания, LaCie Rugged Mini не е конструиран с евтин пластмасов кожух. Ако това ви звучи като нещо, което ви интересува, не забравяйте да прочетете нашия преглед LaCie Rugged Mini.

Заключителни мисли

Надеждността е важна, когато става въпрос за външни твърди дискове. Всички опции по-горе ще работят през следващите години, дори и при най-суровите условия. Като цяло G-Technology G-Drive Mobile SSD предлага най-добрия баланс на скорост, защита и цена. Ако обаче искате да харчите повече пари, Samsung X5 е чудесна алтернатива. 

T5 и Extreme Portable са само вариации на G-Drive Mobile SSD. Те предлагат подобна производителност, малко по-ниска цена и малко по-малко защита. Ако не планирате да вземете външния си твърд диск на туризъм или да го хвърлите в езеро, те ще работят добре.

С какъв външен твърд диск отидохте? Надеждността беше единственият фактор, който смятате? Уведомете ни в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря за четенето. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map